Борисов отново е от(к)ровен като скорпион

Бойко Борисов отново демонстрира днес безкрайната широта на тяснопартийното си тълкуване по адрес на ключови фигури на политико-икономическа шахматна дъска, за които мести мнението си напред, назад, наляво и дясно в зависимост от моментния си апетит за победа.

 

Пред БНТ той обвини БНБ, че е била предупредена, но е взела навреме мерки за стабилизирането на Корпоративна търговска банка. Борисов упрекна Народната банка по принцип и безадресно, защото не каза нищо за оставка на нейния шеф Иван Искров. Направи го в разрез с обичая си да „разжалва” провинили се (според него) началници в държавата, когато критикува или напада оглавяваните от тях институции, изисквайки обикновено незабавни оставки.

 

Именно Иван Искров беше неговата първа мишена в списъка обещани от Борисов уволнения в предизборния период на 2009 г. Тогава той обеща, че ако дойде на власт, първото нещо което ще направи, ще бъде да уволни Искров. След това, когато наистина стана премиер, не само се отметна, но и го похвали…

 

Подобна поредна промяна в мнението си Борисов демонстрира днес пред същата медия и по отношение на своя бивш финансов министър Симеон Дянков, чиято оставка катализира остро правителствената криза в края на зимата на 2013 г., довела всъщност до оставката на самия Борисов. Тогава Дянков, макар и в оставка, обяви от САЩ своята увереност, че отново ще управлява с Борисов, след като той пак спечели изборите. С това финансистът предизвика категорична гневна реакция от страна на Борисов в стил „ с всеки друг, но не и Дянков отново…”!

 

Да, обаче Дянкова се оказа най-ухажваният и награждаван с постове от Путин български бивш министър – нещо като роден вариант на Герхард Шрьодер. Как да не се сдобри Борисов с този посочен с височайшия пръст свой бивш подчинен!

Така Борисов за пореден път започна да обръща палачинката. Пред БНТ той заяви, че се е видял в САЩ с Дянков, когото взе да хвали като “финансист, който удържа в най-тежката криза в света.”

 

Същевременно, ако щете вярвайте, Борисов не бил получил информация при срещата си с Дянков (сигурно са си говорели за времето!?) , че руската Външнотърговска банка ( ВТБ) се кани да купува българската КТБ. И то при положение, че Дянков очевидно вече е бил получил предложение от банката на Путин, както наричат втората по големина руска банка ВТБ, да стане член на нейния надзорен съвет.

 

Понеже междувременно от БНБ вече обявиха, че ВТБ е готова да „помогне” на КТБ ( след като през април миналата година вече й помогна с акции за 9,9 на сто), като я купи, възниква въпросът колко „случайни” са всички тези маневри. Насред тях днес лидерът на движение „Русофили” и издател на в. „Дума” Николай Малинов се похвали пред Нова тв, че е знаел от доста отдавна за намеренията на руските банкери да придобият КТБ.

 

Значи така: Малинов е знаел от месеци, а Борисов дори от Дянков не научил това онзи ден?

 

Руският гамбит с българските пешки продължава. След рокадата на царя с неговия охранител, което върна в крайна сметка на власт за известно време троянския кон Станишев, сега се подготвя новата атака по фланговете с изпитания генерал до пълна патова ситуация на парализираната в руската хватка България, устройваща Москва в нейното геополитическо надхитряване.

 

 

11 мнения за “Борисов отново е от(к)ровен като скорпион”

 1. …и отново се разнесе миризма на печена тиква!

  След всички скандали и вреди за страната, свалили милиционерското правителство на ББ, си помислих че както навсякъде, провален премиер не може да възкръсне. Да, ама не! Сниши се чиляка, изчака да премине бурята и ето на, показа се от блатото – дава съвети, носи отговорност и прави планове. С две думи: спасява България!
  A няма и по-достоен, умен, образован, можещ, разбиращ, печен и уважаван от него. Сам си го каза! Един вид – призна си и му олекна.
  Дянков щял да бъде топлата му връзка с Путин. Ама те студените, принципни връзки са за западняците, нека да настиват и подсмърчат докато гледат нашите топли такива. Бареков например също получи стеснение на артериите след охлаждането на връзката между Делян и Цветан. Нещо, като охладен, посинял телешки джолан.
  Юрген Рот също греши, като казва че Борисов е безпринципен и при отказ на РБ за съставяне на правителство, бил готов да направи коалиция с всеки. Каквото е казал досега господин Рот е ставало, но този път не вярвам да познае, освен ако както казва Бойко не го поставят в нещо, като “цуНг-цванг” например(изпитва по няколко пъти на ден). Тогава работата става друга! Затопляме връзките и може и с БСП и с ДПС и с ББЦ(ако не е умряла от студ) и с дявола може, само да не му правят сечено за овакантеното място на Орешарски.
  Питам се само, дали е заченато следващото куче за Путин, че то първото остаря. Те кучетата са като връзките, не живеят дълго.

 2. Както каза др. Малинов сега сме в стадий на планиран хаос, благодарение на отговрната позиция на БСП, по въпроса с даването на оставка, а иначе щели сме да бъдем в голям хаос.
  Като математик, простия ми извод е че управлението на БСП е хаос 🙂

 3. По край неуспешните “разследвания” за подготвяно “убийство” на делян пеевски, се “забрави” и “покри” друго “разследване” на прокоратурата започнало преди това, за неизяснените съмнителни доходи на лицата: бареков, пеевски, цв.василев и парите използвани в предизборната кампания! Пълна амнезия от страна на прокуратура, журналя и политици. А на всичко от горе, се появи и “неплатежоспособноста” (не бих искал да употребя думата фалит) на банката, в която са съсредочени огромни средства на държавните институции и бе направен “неуспешен” опит от страна на служебния премиер М.Райков да се промени тази ситуация. Всеки нормален човек, си задава следния въпрос: Дали всичко това е в резултат на случайно съвпадение или просто това е едно широко мащабно активно мероприятие за заличаване на следи и завоюване на властови позиции, в полза на българофобите (приятелите на Русия)във финансовата сфера, а от там и в управлението на страната. Не случаен е и “интереса” на ВТБ към тази банка.

 4. Днес и Цецка Цачева потвърди пред Дарик, че Дянков е отказал да се яви като свидетел по делото заведено от руснаците срещу България за Белене въпреки, че той е отговарял за проекта. Този беше заместник председател на Министерския Съвет на България и се е клел в името на народа и Родината.
  Поредното юпи учило на запад и след завръщането си работещо за руските интереси, като част от петата колона.

 5. Борисов отдавна е хвърлил око на спестяванията на хората и им сложиха данък лихва , а сега искат с Дянков и рашите да сложат ръка на ок 40 милиарда.Едва ли само КТБ е раздавала кредити на ангро.И защо набързо искат да я продадат.Да не им лъснат договорките по руските сделки.А какво става с Оманския фонд във КТБ – и той ли е блокиран или се е изпарил някъде?След като замразиха далаверата ЮП и еврофондовете, следват спестяванията на хората.

 6. Лойко Ларисов само си прави пиар, като се дърля със Стандришев и понеже се поизтъркаха тия номерца се включи и Барекомунизацията. Оказва се, че невежеството на народа е най-добрата им хранителна среда. Защо Запада не хвърли усилия за малко всеобща медийна просвета? Като се почне от истинската история на България и пълното разобличаване на руските щения за обсебване на Бългрия.

 7. Сноудън никъде не е удобен – у нас и …

 8. Защо по медиите не се чуват гласове на личности противници на руската (съветска) експанзия засягаща България? Наистина ли всички “политици” дефилиращи в публичното пространство примират да се върнат времената от “светлото” (ни) минало???
  Възмутитулна е наглостта на Гестапото, агента Димитър, Волгин, Вацев и кохорта да ни поучават колко добре ще сме отново под крилото на матушката им Путиния.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.