Вътрешният министър Йовчев е установил, че причината за нещастието е бедствието

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е направил интересно научно откритие в предаването на Волгин по БНР „Деконструция”.

„Основната причина за нещастието е бедствието”, заявил той.

Така е. Не е лесно да се стигне до този извод, но явно г-н министърът е мислител от класа.

Откритието му се родее с други подобни прозрения, до които човечеството е достигнало. Сред деконструктивните е уравнението, според които смъртта води до край на живота. Или, че едно тяло, ако не е живо, то очевидно е мъртво.

Сред конструктивните постижения на човешката мисъл можем да откроим експериментално доказаната хипотеза, че само храната може да спаси човечеството от гладна смърт.

Г-н народният слуга е развил мисълта си по следния начин:

„ Срещу природата не можем да вървим. Дали е имало човешки грешки не можем да кажем. Но бедствието беше предизвикано от голямото количество вода за кратко време”.

В резултат на тези пояснения стигаме до извода, че когато вали много дъжд ще мрем и няма какво да се вайкаме, а още по-малко да се съпротивяваме. Още повече, че не можем да кажем дали за това е имало човешки грешки, макар тъкмо това да е работата на един народен слуга, поставен на този пост да следи за човешките грешки, тяхното предотвратяване или поне за регистрирането им, за да не се повтарят.

Колкото до многото вода за краткото време- спор няма. Адски много вода се е канализирала в един отделен квартал на един град, докато в съседните квартали и улици, които не са се превърнали в смъртоносен водовъртеж, явно се предполага да е валяло по друг, щадящ начин.

Истината май е в това, че изборът на този човек за пазител на човешкия живот в държавата е човешка грешка. Вече цяла година управляващите се опитват да вървят срещу течението на критиките на неговите реакции при кризи, при които той демонстрира безчувственост, ако не и провокативно поведение, както при дразнещата си демонстрантите вечеря в централен софийски ресторант насред въртопа от протести срещу неговото правителство.

 

13 мнения за “Вътрешният министър Йовчев е установил, че причината за нещастието е бедствието”

 1. Браво за статията г-н Инджев.
  Ако бях на министъра най – малкото, което щях да сторя е да умра от срам. Но комунистите не ги лови тази болест. Имунизирани са срещу нея.

  Поздрави от Бон. Чета всеки ден статиите ви, дори в работно време.

 2. бях потресена, слушайки този дебил. особено след коментара на веселина томова от афера.бг. в такива случаи се меси прокуратурата, а не да обслужва политически поръчки. но къде ти, да не би да сме бяла държава. или пък правова. нека населението събира помощи. все ще се някой да ги отмъкне.

 3. все ще се намери някой да ги отмъкне. даже знам КОЙ е този някой.

 4. А още “по-гениално” и епохално “откритие” щеше да бъде, ако бе казал, че за всичко това е виновна ВОДАТА (дъждовна, от язовири и микроязовири, локви, в тръби за питейни и битови нужди, фекалии и т.н.). Ако няма вода, никога няма да има наводнения или бедствия причинени от вода! При “незапомнена” суша и бедствие причинено от това, пак е виновна ВОДАТА. Просто липсва такава. Можеше да каже, че Господ е виновен и че той “не е българин”!

 5. Министър Йовчев сякаш е изскочил от галерията на доказани идиоти на Ярослав Хашек. Пропуснал е само твърдението, че водата която удави нашите сънародници е била мокра.

 6. макар да звучи и изглежда като идиот, не мисля да е такъв. изказването му има за цел да покаже, че виновни няма да се търсят и виновни няма да има.ни кметът нагерб е виновен, ни предходни кметове, ни свързани фирми – никой не е виновен. само “бедствието” е виновно за “нещастието”. а прокуратурата е ДЛЪЖНА да се задейства. в случая ИМА УБИТИ, следователно ИМА УБИЙЦИ. да се издирят и осъдят.

 7. Като чета откровенията йовчеви на мига ми изплува култовата “мисла” от ранният преход на Нейчо Неев: ” Егати ти и държавата щом аз съм им вицепремиер”.
  С две думи, дежа вю.
  Боже, колко мъка има на този свят, Боже.

 8. Боже,какъв скеч се е разигравал в радиопредаването за чугуноглави”Деконструкция”.Един хомункулус треперещ за оцеляването си,
  се е оправдавал и се е обърквал в обясненията си пред друг използван за интриганстване и нахъсване/на точно определен електорат/ хомункулус.

 9. Поредната карикатура на власт. Толкова безличен и безпомощен човек дори в нашата обръгнала България рядко се вижда.

 10. Като се замисля от 20 години насам май не е имало читав вътрешен министър-като се почне от водевилния министър на жан-виденовото правителство(хванат пиян с манекенки,когато бяха разстреляни полицаи),та до наши дни.В този министър страха,некадърността и посредствеността са очевадни.Или накратко – вицовете за милиционери(полицаи) са верни!

 11. На другара Йовчев от 1(ЕДНА!) година доста по-умни от него хора, му подсказаха ПРИЧИНАТА за бедствието – липсата на ОСТАВКА! Както от страна на “НЕГО”! Така и от “премиера” Олигархски!
  Но има ли няКОЙ уши да чуе , и акъл да разбере? ……….

 12. Винаги съм се питал как в другите държави политическият естаблишмент колкото и да е корумпиран не допуска откровена дебилщина да управлява. Изглежда само в България това е правило, по-скоро изключение от правилото :-((

 13. Гениалните милиционерски прозрения на др. Йовчев могат да се допълнят:
  – причината за пожарите е огънят;
  – причината за глада е липсата на храна;
  – причината за маларията са комарите;
  – причината за кражбите са крадците;
  И тъй като сме безсилни пред тези стихии, трябва да закрием Пожарната, МВР, Гражданска защита, болниците и т.н.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.