Медията ме(н)те

Не всяко напускане на журналист, макар и със скандал, е непременно плод на цензура, но в ТВ7, инкубатора на „България без цензура”, определено се мъти запъртък сред мътилката, която се надига от разравянето на тинята след взривените отношения между Пеевски и Василев, всеки от които се държи спрямо същата телевизия като осеменител, бягащ от плащането на алименти.

 

Сега са се скарали двама журналисти ( с неясни за мен позиции в йерархията на телевизията). Разбирам, че Карбовски е началник, щом е бил в състояние да кара Владо Танев да отменя отправена вече покана към събеседник, в резултат на което Танев напуска телевизията в знак на протест.

 

Не искам да стъпвам на гнилата дъска на „симпатията” в този спор. С Танев се разминаваме драстично по много теми, а с Карбовски отдавна съм престанал да разговарям след онзи случай, който много напомня на сегашния, когато той оттегли поканата си да му гостувам на 15 октомври 2006 г. в „Дарик”, но ден по-късно се отметна и се позова на забрана на ръководството ( „толкова си забранен, братче, че за компенсация ми позволиха да поканя самия Иван Костов, ми се оправда тогава интригантът Карбовски).

 

Месеци след това Карбовски излъга в предаване на Нова тв, че сам съм се бил отказал от страх, че съм имал „картонче” ( макар да отидох „безстрашно” на същия този 15 октомври в две други радиопредавания, които ми дадоха думата след скандала ми с Първанов и с Би Ти Ви).

 

Лъжата на Карбовски тогава толкова ме ядоса, че за пръв и последен път си позволих, провокиран от въпрос по телефона от страна на жълт вестник, да използвам обидна дума. От това пък се беше впечатлил Кеворк Кеворкян, с когото през живота си никога преди това не бях общувал, за да ми се обади да ме попита, наистина ли съм нарекъл Карбовски „по този начин” ( Кеворкян по онова време също беше скаран с Карбовски и по изключение му бях станал за кратко симпатичен по тази линия, май).

 

Ей такива клюки от близкото минало…Припомням ги обаче не заради повърхностното любопитство към клюките, а поради факта, че по състоянието на ТВ7 може да се съди за процесите в битката за надмощие между клановете, борещи за надмощие ( над всички нас, т.н. обикновени хора) в България.

 

Вече споделих в друга статия, че получих серия от покани за гостуване в тази телевизия, които категорично отказах. В рамките на сериозната шега обаче си мисля, че ако продължават да настояват, мога да им направя контрапредложение, щом се оказвам толкова желан техен гост.

 

Понеже години наред съм отстоявал ( безплатно ) позиции, противоположни на доминиращите в ТВ7, а сега явно търсят начин да демонстрират рязка промяна , бих се съгласил да си направят рубрика със статии от блога ми- включително ретроспективна (няма да им липсва ма’трял, публикувал съм на 3600 авторски статии в блога).

 

Ще настоявам обаче в едно отношение да проявят последователност: да ми предложат заплащане, чрез каквото съблазниха в ТВ7 лакомници, като Карбовски и най-вече като Бареков. Би било реабилитация не на моя милост ( който от милост и милостиня не се нуждае) а на самата справедливост в комбинация с демонстративна промяна в посоката, която мога да предложа чрез публицистиката си.

 

В противен случай отново би било „малко” нечестно: едни скъпи колеги да търсят безплатен коректив в лицето на журналист, който отказа да се продаде на ТВ7 в зенита на пазаруването на луксозни имена от страна на Бареков и компания.

 

3 мнения за “Медията ме(н)те”

 1. “толкова си забранен, братче, че за компенсация ми позволиха да поканя самия Иван Костов…”

  Чудя се дали му позволяват да ходи до тоалетната!? Само в дамската ли?

  Дали си мисли, че е журналист?

  И с какви очи застава пред камерата, за да говори на зрителите?

 2. Бих казал , че ТВ7 е точната телевизия за карбовски !Много си пасват по долнопробност с политиката на тази тв стоичкова , ива николова , дилов , кошлуков , сякаш пъпа им е хвърлен в тази тв .Кеворов им липсва за да допълни картинката на манипулаторите .Медия силно блъсната от бъсковщина , та чак премазана и изглежда скоро ще е на боклука за вторични , щото парите за изчукване и лъскане на ламарините вече ги няма !
  За разлика от Вас аз редовно си ги наричам с груби и възможно по-мръсни думи , като отговор за медийната бухалка с която ни налагат ежедневно .

 3. иво,

  добре, че ми отвори очите, аз бяж заблуден русофил,но с тази мощтна пропаганда повече от 130 години, нямаше как да е другоядче.

  господ здраве да ти дава, за да ограмотяваш хората. свободата на словото, ще победи цензурата на “България без цензура”.

  това са едни подметки,които съсипаха родината.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.