“Заеко, бягай”- ъпгрейд по Ъпдайк

След откритието на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че нещастието ( във Варна ) се дължи на бедствието, днес пороят от червендалести „мъдрости” се обогати с нов приток към сериала „Глупости без край”.

 

Пълноводието на този непресъхващ мисловен потоп беше осигурено днес от председателя на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов, спряган неофициално за евентуален шеф на БСП ако Станишев изобщо оваканти поста.

 

Мерджанов сподели пред Би Ти Ви, че за Станишев щяло да бъде по-лесно да избяга в Брюксел, но не го направил. Каза го по повод видния от всички факт, че Станишев избяга в Брюксел.

 

Това, разбира се не бива да ни учудва.

 

По времето на НРБ цените никога не се покачваха, те биваха „коригирани”.

 

По времето на НРБ ръководните другари никога не биваха прогонвани от ЦК, секретариата на партията или Политбюро. Те просто отиваха на „друга отговорна работа” или отиваха „ на заслужена пенсия”.

 

По времето на СССР стотиците хиляди съветски окупатори на Афганистан бяха „ограничен контингент”, който изпълнява „интернационалния си дълг” в помощ на афганистанските другари.

 

По времето на СССР изобщо нямаше, а и до днес тук е забранено да се споменава, съветски колониализъм. Той се наричаше „вечна дружба”. Чехословакия тя беше охранявана с танкове, един от които порозовя напоследък.

 

Изобщо, в речите си др. Леонид Брежнев, най-големият приятел на българския народ ( и лично на Тодор Живков, което ни се демонстрираше от страстната им целувка уста в уста, демонстрирана от огромни пропагандни пана из цяла България), задължително вмъкваше фразата „ с чувство на дълбоко удовлетворение”…Това седмо чувство, изобретено от него ( или от онези, които му пишеха речите, за да ги срича) даде повод на злите езици за безброй вицове по времето на СССР.

 

Днес вицовете оживяват. Сполай да др. Мерджанов и другите ръководни другари, които се грижат да ни е весело в прочита на нова глава от романа на Ъпдайк “Заеко бягай”, който, често казано, в гимназията четяхме предимно в онази част, в която цензурата в НРБ беше пропуснала да отреже една еротична сцена, разпалваща юношеското въображение насред комунистическото целомъдрие, налагано като морал от височайшите лъжци в държавата.

7 мнения за ““Заеко, бягай”- ъпгрейд по Ъпдайк”

 1. ЛЪЖЦИ – това е точното наименование на другарите от типа на Мерджанов. Този скудоумен профан, който в последните години замени Лъчо Мозъка от ГЕРБ в славословенето на висшестоящото началство.
  Комунистическите нищожества не смеят дори в мисълта си да назовават нещата с истинските им имена. Очеизвадните противоречия за тях са демагогски усуквания…. ОТВРАТ!

 2. СтаниУшко е мъдър Заек.
  Той знае, че ако БСП загуби на изборите, както се и очаква, ще се наложи да напусне председателското местенце. След като това се случи, той благородно и с чест ще се отдаде само на европейското поприще, където Аз лично нямам идея какво всъщност прави. Както и какво е правил досега (и там и тук),освен да го играе важен и интелигентен. Има едно нещо обаче, което не ми е ясно. Ако СтаниУшко е Руски Заек, защо го търпят в Европа? Нещо не ми се връзва тази картинка. Излиза, че ПЕСa е руска сабака.

 3. @Kankan, скоро четох някъде, че навремето при изборите, когато СПД спечели и Шрьодер стана канцлер, Москва е наляла много пари в кампанията му. По-късно именно Шрьодер е натиснал за избора на СтаниУшко за председател на ПЕС, видно е защо. Където кръгът се затваря. Спомняте ли си, неотдавна се говореше за посещение на Шрьодер в БГ във връзка с южен поток. Т.е. руската сабака…

 4. Искам да споделя още нещо!

  Подозирам, че се готви някаква Гадост и затова Зайко бяга! Днес ББ каза, да идваме по-бързо на власт, че още банки ще падат.

  Звучи ми като Рекет! Гласувайте или ще ви окрадем парите и ще съборим банките!

 5. Не мога да го разбера другаря Шулц защо подкрепя Станишеф?

  Толкова ли не знаят тези от ПЕС що за троянско магаре си имат? Единственото логично обяснение е, че товарищ Станишеф е топлата връТка с император Пусин.

 6. Говорейки само за Сериушко забравяме скаталия се пехливанМестан ,/доганов плужек,Обичат да подпалят чергата и да се дрьпнат да гледат сеир.Дано им се навре достатъчно и на потурите калта която забъркаха, барабар с бюрекови и бисер ето.А какво стана с писмото на Сугарев до Цаца кит и сараф за Моника гейт? Мълчание и Забравете.Проститурата има много задачи и едната както Цацата каза е че са калъп САПУН,Така че в кюпа са ВСИЧКИ подлеци,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.