“Арсеник и брюкселски дантели” по Агата Кръстева

„Берем горчивите плодове на самото съществуване на Пеевски”, заяви днес Антон Кутев, един от най-близките тълкуватели на мислите на Сергей Станишев в БСП.

 

Кутев демонстрира по-най категоричния начин досега раздразнението на партийната си централа от очевидната победа на ДПС над столетницата, чийто лидер се оказа прогонен от София в Брюксел.

 

За да илюстрира до каква степен (вече открито) в ръководството на БСП мразят намразения отдавна (от систематично оплюваните досега от БСП протестиращи граждани) символ на задкулисието, Кутев прибегна до любимите отчаяни методи на примитивната пропаганда. За целта намигна на нещастните български пенсионери, върху чиито плещи предимно се крепи несменяемостта във властта на БСП ( с малки прекъсвания) през последния четвърт век.

 

Кутев „прозря”, че само за охраната си, която плаща сам, Пеевски пръска месечно около 30 000 лева, което е равно на средната пенсия, получавана от един възрастен българин за цял живот.

 

С тази ( невъзможна за произнасяне преди година) реплика Кутев ясно даде да се разбере, че разводът между ДПС и БСП преминава вече в типичната фаза на войната при подялбата на имуществото между мъжа и жената.

 

Имуществото, което делят, е властта и всичко, което си приватизираха партийно чрез нея двете партии като ресурс от две десетилетия и половина.

 

Перверзията на тези взаимоотношения е във всеизвестния факт, че ДПС беше зачената в грях от столетницата и когато поотрасна стана булка на БСП, за да изкласи до доминиращ партньор, изнасилващ редовно майка си.

 

Образът на Пеевски ( нека не се схваща във физическия смисъл на думата) се превърна в илюстрация за това в какво се изражда противоестествената връзка между една столетница, репресирала българските турци, но озаптила техния гняв чрез свои подставени заптиета. В резултат на това кръвосмешение столетницата си отгледа своя Калигула в лицето на „ успелия на 33 години” младеж, от когото сега вече с погнуса тя се опитва да се откаже публично.

 

И защо? Нима ( вече) не е хубавец на мама? Нима не символизира как хитрата столетна сврака снасяше кукувичите си яйца като помощно средство за своето оцеляване и размножаване във властовата джунгла?

 

Най-ранните сведения за възхода на Пеевски като събирателен образ, творение на прехода под диригентската палка на преименуваната за целта БКП, датират от времето, когато е бил юноша, достатъчно близък, за да се разхожда по къси гащи с тогавашния неофициален владетел на България Илия Павлов. Същият стана практически официален такъв със свалянето на правителството на Филип Димитров, заменено от марионетките на „Мултигруп” под табелата „Кабинета Беров”.

 

Този гинекологичен кабинет, където незаконно абортира младата българска демокрация ( принудена да пометне след депесарския шут и бруталната намеса в политика на силовите тайни служби, изиграли на светло сценария за свалянето на неудобната власт през лятото и есента на 1992 г.), стана родилен дом за българската организирана престъпност. А „Мултигруп”, както и самата БСП, нямаше да си разиграват грабителските пасианси, ако зад тях не стоеше именно столетната закрилница.

 

Прощъпулникът на младенеца Пеевски в политиката и властта беше също така акуширан от доведения пак от БСП от Мадрид иконом на преразпределяното имущество на България Симеон Сакскобургготски. Едва навършил двайсетина години, Пеевски оглави царската младежка структура. От тази позиция той заподскача по върховете на следствието, варненското пристанище и парламента, използвайки трамплина за изграждане на медийна империя, употребявана за подкрепа или сваляне на управленските кукли в държавата.

 

Едва онзи ден, на 23 юни, Пеевски най-сетне призна, че неговото семейство има такава империя. Каза го на излизане от следствието след разпит, който му беше досадил и той реши да сподели с репортери, че банкерът Цветан Василев искал от него да го направи премиер с помощта „медиите на моето семейство”.

 

И Кутев, говорейки от името на ръководството на БСП, открива едва сега колко горчиви са плодовете на факта, че Пеевски го има?!

 

Във въпросното импровизирано улично интервю самият Пеевски внесе нотка на драматизъм, изразявайки съжаление, че още не са го убили- това щяло да е по-добре за него, отколкото да го разкарват да дава показания.

 

Истината обаче е, че май Пеевски отрови майка си БСП както никой външен враг не е успявал досега, скарвайки я вече смъртно с ДПС . Кой друг може да сипе арсеник в чашата на нощното шкафче на столетната другарка, пременена като госпожа, ако не най-довереното й лице с достъп до спалнята й?

 

Ето така се стигна до развръзката в криминалето „Арсеник и брюкселски дантели” с авторското съучастие на биологичната майка на местния Калигула, българската Агата Кръстева.

39 мнения за ““Арсеник и брюкселски дантели” по Агата Кръстева”

 1. Страхотно!Страхотно написана статия.Една от най силните и точни/исторически верни/истини за нашят преход.Всички ние сме свидетели на тези извращения,но в тази статия кратко и ясно са описани събитията.Всичко това ще остане в историята на България.

 2. Хммм, играчите на БСП бавно отрезняват от предсмътните гърчове на парията им осъзнали колко опасна е играта с азиатски кобри, макар и отгледани като домашен любимец.

 3. “Истината обаче е, че май Пеевски отрови майка си БСП както никой външен враг не е успявал досега, скарвайки я вече смъртно с ДПС . Кой друг може да сипе арсеник в чашата на нощното шкафче на столетната другарка, пременена като госпожа, ако не най-довереното й лице с достъп до спалнята й?”
  Драги съ-коментатори, приканвам ви да разпространяваме този параграф по света и у нас. Аз вече съм почнал. Всъщност, който и параграф да вземем от текста на г-н Инджев, все ще е в десетката.

 4. Едип, Медея, Фройд и Иво Инджев – блестяща компания! Сюжет на почти кървава трагедия, пък няколко пъти се смях с истинско удоволствие… Станиславски се засегнал, защото Чехов се смял по време на генералната репетиция на “Три сестри”. На въпроса защо, Чехов отговорил: ”
  Много ми хареса, не можех да се сдържа”.

 5. А тази новинка срещнахте ли я вече?
  ДПС иска още 300 000 преселници от Възр. процес и граждани на Турция да им бъде възстановено и българското гражданство. Взимат мерки срещу задължително гласуване и др. неблагоприятности

 6. прекрасен текст, Г-н Инджев! Благодаря! Успех на новата Ви книга!

 7. Spored edna ruska pogovorka: “porastnali pilcite i pre….. kvachkata”

 8. “Перверзията на тези взаимоотношения е във всеизвестния факт, че ДПС беше зачената в грях от столетницата и когато поотрасна стана булка на БСП, за да изкласи до доминиращ партньор, изнасилващ редовно майка си.

  Кой друг може да сипе арсеник в чашата на нощното шкафче на столетната другарка, пременена като госпожа, ако не най-довереното й лице с достъп до спалнята й?”

  Гениално написано, Иво.

 9. До ХАЙДЕ ХОЛАН, нека преди да се дадат паспорти на изселниците да забранят ДпС.Тогава може и да се помисли за някакви паспорти.

 10. Смяната в българския политически връх е геополитическа. Конкретният повод се казва „Южен поток“. Драматичният сблъсък е между САЩ и Русия. Случайното място на сблъсъка е България. А резултатите от това ги отнася българският народ. /…/ Най-очарователната лъжа на т.нар. демократически режими е, че народът избирал тези, които ще го управляват.
  доц Иво Христов
  http://bnr.bg/post/100426349/doc-ivo-hristov-smanata-v-balgarskia-politicheski-vrah-e-geopoliticheska

 11. И добре, че си имаме наш български Hercules Poirot, но който по високите брюкселски стандарти да разнищи последните порнографки дантели за прикритие в родното политическо порно!
  🙂 )))

 12. Kutev e GOLIAM KRETEN , no v BG ima mnofo cherveni boklutzi kato nego !!!

 13. Е, мисля, че този път надминахте себе си! Струва ми се, че по-силен, по-задълбочен, по-всеобхватен, по-колоритен, по-въздействащ материал не сте писал!До сега!
  Феноменално!
  Пред този злободневен политически анализ бледнеят фейлетоните на Ботев!
  Прав бяхте, когато веднъж ми отговорихте, че вече сте избрал своето оръжие! Днес се убедих, че това оръжие е СТРАШНО във Вашите ръце! На върха на перото Ви!

 14. edinstveniat nachin da se otturven ot krajbite na rusia e kato se suedinim s makedonia.samo ako sme golemi shte se otturvem ot rusia. spored men gerb imat instrukcii po suediniavaneto ni s makedonia.

 15. Кочината наречена държавата КЕНЕФИНЛАНДИЯ се харесва на свинете Кръстеви пеевски, а и на техните гледачи от ДС фирмата РОДОПА импекс ,с гл. звеновод СОПОЛА дава както той казва :порциите от мен зависят..Лошото на СВИНЯТА е,че късно усеща кога ще и теглят НОЖА… скоро идва и тоя момент ДРУГАРИ СВИНЕ..Само с ядене нестава,трябва и виe да влезете в хранителна верига на майката природа.чакаме вече свинското за Коледа ,а ние да прочетеме една книга примерно Течна дружба докато дойде свинското.Скоро

 16. г-н Инджев написали сте цял исторически роман за случилото се през последните 25 години.Абсолютно вярно е това.Подскажете ни къде и как да погребем отровената БСП за да не се разнася вонята и заразата и към други политически сили.

 17. Браво г-н Инджев,

  Право в десятката. Както винаги превъзходно точно и безпощадно слово разкриващо генезиса и развитието на инцестуалните взаимоотношения на БСП и ДПС и техният неизбежен край.

  Продължавайте в същия дух.

  Поздрави

 18. Преди арсеника мамин Делянчо и беше дал (на Мама БКП) Лексотан,но действието му вече попремина.
  Сега хем луда, хем на смъртно легло.

 19. Какво да очакваме от новите избори?Кой и как ще управлява “НАРОДЕЦА”?

 20. Станишев каза преди година, че говорил с Пеевски и се убедил, че господинът е минал през катарзис. Сега пак катарзис, Пеевски се очиства от БСП този път. Или я очиства, като в мафиотските филми…По сценарий. После я ограбва, докато не е възкръснала. На тръгване оглежда бюрото и прибира един презерватив(капут )- за всеки случай. Доста скъпичка гума, ама част от електората пуска само така… Бърза Катарзисния, няма време за него, наемника, няма и Брюксел – един Бивол го ритна преди полета. После пътят му стига до кръстовище: или наляво, докато срещне баща си, или надясно, към Бисеров, или назад, кротко да харчи събраното.Напред, към нови събирания ще пуснат друг. И този път ще се напънат ,ще изкарат някой лъскав и благопристоен. Бяха непредпазливи – от нищо не ги е гнус, Станишев първо направи данс на Ал. Петров, после промотира и Пеевски, откъде да знае на хората прага на гнусливост. И още ще поставят трагедии, същите автори, със същия хор и същите актьори. Само протагонистът – нов.

 21. @VALPET

  Преди да ни предложите да четем (слушаме) “безценните” мисли на това… хм… самовлюбено доцентче, дали се запознахте с публичната му активност (главно в предаванията на Волгин) по време на Украинската криза и анексирането на Крим?

 22. ГЕНИАЛНО ТОЧНО!
  ЕХ, ДА МОЖЕШЕ ДА ДОСТИГНЕ И ДО ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ!А ТЕ НЕ СА МАЛКО…

 23. Дори спиращото дъха световно по футбол бледнее пред последната статия на г-н Инджев.
  Успех и на Течна дружба 2. Вече е купена и при подходящ случай ще моля за автограф.

 24. Промитите Мозъци?! Интересно понятие нали?
  Веднъж попитах един пенсиониран милиционер, защо така се краде и руши без военните и милиционерите да гъкнат. Ама поне един да беше извадил пищова!
  А той каза, ами щом като се случва, значи така трябва да е!
  И си помислих Тоя Пич няма грам мисъл в тиквата си! Сигурно затова е милиционер.

 25. Уважаеми форумци всички знаем блестящия талант на г-н Инджев и не е нужно всекидневно да отбелязваме това,освен ако искаме да го обожествим като Б.Б. в което дълбоко не вярвам той самия да го иска.По важното е да вникнем в това което той иска да ни каже и хубаво да го анализираме.Не смятям,че е настъпила раздяла между БСП и ДПС и няма как да стане.Те са като скачени съдове.Необходими са си един на друг.Както във всяко едно семейство има огън и пушек така е и при тях.Страшното е,че те засега няма да се разделят.Стане ли дума за пари и власт те винаги ще са заедно.Това ни го показват от 25 год.

 26. И всичко, което става с Родината и Народа е ужасно!

  Навсякъде са се нароили едни Клубове на Масонска основа. Вътре се събират бивши партийни ком. кадри. Мътят Мътят и все лайна измътват !
  Народа изтрещя, избега или заборчня. Гробищата се напълниха с камъни а в родилното пълно с кафяви гражданки на РБ.

  Как ще я стигаме Европата с тия Ялови кокошки сигурно и Господ не знае!

 27. Апропо,в медиите се появиха данни,че КТБ имат около 200 000 хиляди частни вложители.С техните пари ДПС си напазарува повече от половин България.Но става въпрос за тези вложители къде са,кого чакат,държавата ли.Видяхте ли колко са гневни,кой да ги покаже,а имали такива,май не,е що се сърдим като ни нарекат овце.

 28. И този път онемях и останах без думи, пред блестящия анализ на явлението “Пеевски”. Благодаря, че в България все още има такива аналитични умове и прецизни “пера” като Вас, г-н Инджев.

 29. Ще разрешите ли да публикувам нещо което си харесах. Благодаря!

  С вота на скота

  Господа политици,
  господа депутати,
  всички дребни душици
  с двеста наши заплати,
  знам, че малко ви дреме,
  но се сменя живота –
  идва страшното време
  и за вота на скота.

  Той е беден мечтател
  крачи тихо и кротко,
  с вярно псе за приятел,
  на прозореца с котка,
  в малка стара къщурка
  с дворче – два-три квадрата
  ей така си живурка –
  цял живот без заплата.
  Някак шантаво свестен,
  вярва в свойта родина,
  патриот неизвестен…
  И навън не замина.
  Бачка здраво и блъска,
  за да може да внася
  всички данъци лъвски
  във държавната каса.

  Господа депутати,
  с тия смешни агитки,
  с тия жалки похвати
  сте му толкова плитки.
  Той не вярва отдавна
  на предизборни речи
  и от псевдодържавност
  му е писнало вече.
  Ще застане уверен
  пред луксозните ложи
  и със вота си черен
  пръст и кръст ще ви сложи!

  И тогава Живота
  ще закрачи свободен.
  Вие казвате скота…
  Грешка, моля! Народа!

  Ники Комедвенска

 30. Ааааа извинявайте искам и това!
  Тази поетеса е чудесна!

  Терапия

  Според статистиката 90% от хората живят в стрес. Което си е вярно, вярно си е. И аз съм от стреснатите. Звънне ми например телефонът – стрес! Кой сега звъни и за какъв бяс му трябвам? Не ми звъни – пак стрес! Как така никой не се сети да се обади, заспаха ли тия хора, бе?
  Пусна си телевизора – стрес! Вдигат цената на тока с ‘нам колко си процента! Спра го – още по-голям стрес; започвам да чувам ясно и отчетливо бръмбарите в главата си. Ни така, ни иначе, накъдето и да се обърнеш, всеки стреснат и всеки ти се стряска.
  Ето и сега: уж празници светли, това-онова, ама пак на стрес отиват нещата. И да кажеш, че сериозна работа, а то – яйца боядисвам. Преди малко ги сварих – 35 броя от белите – и хоп! пак стресова ситуация: тринайсет яйца пукнати. Обаче пукнати-непукнати, боядисвам и толкоз!
  То е лесно е да кажеш „боядисвам”, ама да ти хваща боята. А моята не ще. Хем по три хапчета и две прахчета сложих, а нито един цвят не се получава като хората – изплескани едни такива, морави… Все едно не по великденски, ами по партиен модел се оцветяват. О, така ли! Ще го раздаваме на политика тогава… Взех едно яйце и си го кръстих. Ти, казвам, ще си президент на цялата купа, защото си тъпо и отпреде, и отзаде. Това до тебе, дето на яйце не мяза, ще е министър на вътрешните работи. Следващото малко понамирисва, ама нищо – то ще е министър на европейското развитие. Онова там, пъпчивото яйце, дето все едно има краста, ще е Ивана, Драгана и Азис: три в едно, баце, чиста работа! Дебелото яйце ще е олигархията, а ситняците – дребната бакалия…
  Кръщавам си ги, значи, като поп и колкото по ги кръщавам, толкова по ми олеква. Сега само трябва да дочакам неделята и като ги подпукам – праас по тиквата, прас по гъза! Ще им натрòша черупките и това ще му е на стреса! Трийсет и пет терапевтични сенаса по двайсет и пет стотинки терапията… Народна работа!

  Ники Комедвенска

 31. Прекрасно!
  Само да не беше истина!

  Трябва непрестанно да се повтаря, че царя е гол за да ги боде трънът в петите – пък някой ден може и да си плюят на тях…

 32. Поздравления и от мен към автора за поредното точно попадение. Дори само заглавието е шедьовър.

 33. Към г. Бакалов.Поговорката ми е известна като трънска и звучи така”Порастнаше пилци поебаше квачки”.

 34. Да сте жив и здрав г-н Инджев!Продължавайте да просветлявате невиждащите и неразбиращите.Страхотна статия!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.