// Орешарски подписа с каменно лице победата на Европа в Украйна- Си Ен Ен го “разстреля” в упор

В БЕСЕДКАТА

Орешарски подписа с каменно лице победата на Европа в Украйна- Си Ен Ен го “разстреля” в упор

Днес Европа доказа това, което един европейски министър, цитиран от мен в книгата „Течна дружба 2”, ми каза неотдавна в неофициален разговор. Той даде следната дефиниция за разликата между Европа и Русия : „Европа привлича със силата на примера, а Русия- със силата”.

 

По този повод, с подобни аргументи, редица коментатори във влиятелни западни медии прогнозираха, че Европа е обречена да победи уж непобедимия Путин на територията на привлекателността в битката за Украйна. За Путин остава позорът да омаскари пред света своята държава като агресор, опитал се да препъне своя съсед по европейския му път, разпалвайки в Русия шовинизъм, сравним с този в Германия на Хитлер.

 

На българските путлеристи, като русофилския шеф Николай Малинов, който се изживява като говорител на „православието и славяните”, поздравявайки Путин за „победата” му в Крим от екрана на БНТ, се падат позорните дивиденти на кремълски слуги в България.

 

Привлечена от силата на примера Украйна подписа днес споразумението за начало на преговори за асоцииране в ЕС въпреки силовата политика на Русия срещу тази украинска воля ( дори и сред проруски настроените украинци мнозинство беше “за” споразумението с ЕС, преди Путин да нане корупционния си удар и Янукович да се огъне под тежестта на обещаните му 15 милиарда евро, за да смени рязко курса).

 

В прекия си репортаж от Брюксел, Си Ен Ен обърна внимание на един единствен европейски премиерски подпис, извън подписа на самия украинския президент Петро Порошенко. Камерата на американската телевизия издири и „наби” близък план на българския премиер Пламен Орешарски, който с каменно лице сложи подписа си под споразумението.

 

Кадърът се задържа дълго и сигурно милиони зрители са се запитали кой е пък този- въпрос, на който от Си Ен Ен не пожелаха да отговорят нито с надпис, нито с обяснителни думи. Оставиха да се досещат онези, за които демонстрацията беше предназначена.

 

Елементарната технология на телевизионното излъчване изключва „случайността”. Операторът е получил инструкции, а режисьорът избра да задържи вниманието на световната аудитория върху никому неизвестния по света Орешарски, без обяснения за този странен (за неспециализираната аудитория) избор в акцента върху българския премиер. Защо ли?

Преводът на безмълвното послание до Кремъл и българите (единствените, които ще разберат ясно „намека”), оставям на въображението на адресатите.

Discussion

18 коментара for “Орешарски подписа с каменно лице победата на Европа в Украйна- Си Ен Ен го “разстреля” в упор”

 1. каменното лице на сламената фигура от блатото на райската земя.

  Posted by млн | юни 27, 2014, 13:45
 2. Някой да пусне линк с въпросното видео.

  Posted by iv | юни 27, 2014, 13:56
 3. “да задържи вниманието на световната аудитория върху никому неизвестния по света Орешарски, без обяснения за този странен (за неспециализираната аудитория) избор в акцента върху българския премиер”

  Така е! Русия и нашите русифилистици са мъртви – за тях или добро или нищо!

  Posted by teo | юни 27, 2014, 14:27
 4. Ще видим ние тази работа,ще видим!!Орешарски вече сме го ритнали по г..а!

  Posted by йосиф кобзон | юни 27, 2014, 14:34
 5. Аз не схванах посланието. Пък и не следя CNN. Тоест до кого е насочено всъщност, може ли малко разяснения от знаещите?

  Posted by Веско | юни 27, 2014, 16:46
 6. Четете Бжежински! Стратегията е в ход /въпреки Обама/. Графикът, след леко зацикляне, отново се изпълнява. На дневен ред са Молдова, Украина и Грузия. Да се готвят Армения и Беларус!
  И тогава …
  Току-виж наистина вземем та отпразнуваме стогодишнината от “великата” ОСР, завършила с пълната победа на белите!
  🙂

  Posted by Павел Тинков | юни 27, 2014, 17:11
 7. Има ли линк с тази карикатура Орешарчо, как се дупи да подпише, както се е дупил и на Д(у)П(е)С-е или ДС, все тая

  Posted by Ванчо | юни 27, 2014, 17:17
 8. Това е пример, как един “коментар без думи”, може да каже и покаже много повече неща (разчитайки на интлегентноста на зрителя), от колкото “многословието” разчитащо на първосигналното мислене! Но това е твърде далеч, от “възможностите”, “желанието и ителекта на повечето от нашите слугински медии!

  Posted by инж.Симеонов | юни 27, 2014, 17:36
 9. Това май ни и остана като надежда – да принуждават “властта” по нашите земи да се придържа към европейската политика. Мижитурки като въпросния Орешарски за съжаление определят курса на българската “политика” в путинска посока. И ще успеем да се измъкнем когато свободния свят види сметката на фашиста.

  Posted by Борето | юни 27, 2014, 18:21
 10. shtom mikov predlaga BBTZ i RB–znachi te sa predateli.

  Миков приканва всяка от политическите сили (ПП ГЕРБ, Коалиция за България, ПП “Движение за права и свободи”, ПП “АТАКА”, България без цензура, както и Реформаторския блок) да излъчат по двама свои представители, които да присъстват на срещата. Очаква се на срещата да бъде и министър-председателят Пламен Орешарски.

  http://dnes.dir.bg/news/prezident-rosen-plevneliev-izbori2013-16949704?nt=4

  Posted by ivo krivo | юни 27, 2014, 20:54
 11. shtom mikov ne spomenava NFSB,ABV i t.n. drugi,znachi korman ismailov,bareka i koito i da bilo, sa vse podogi.

  Posted by ivo krivo | юни 27, 2014, 21:59
 12. Че в момента управляващите са крадци, крадци са.
  Но Борисов беше в САЩ , за да му наредят България да вземе заем от 6 милиарда от МВФ. http://politics.actualno.com/Radan-Kynev-Borisov-da-ne-govori-za-banki-i-MVF-da-se-doverim-na-BNB-news_36605.html

  Радан Кънев е време да излезе от сянката на Костов , а и да сглоби екип, че само той няма да е опора, а Кунева само това чака, а не виждам и Корман Исмаилов да е много читав.

  Че Русия си защитава имперските интереси, така е, но не чух Северен поток да пречи на ЕС, явно защото отива в Германия директно.
  А Путин бе във Виена скоро , за Южен Поток.

  Колкото и да не ни се иска и Костов го каза: Ние сме зависими от външни намеси.

  А целта трябва да е да извлечем позла и от ЕС , и от Русия , и от Сащ , и от арабите.

  За момента щом няма е-гласуване и задължително, пак стигаме до сателитите на Сащ и Германия и до ДПС да определя.

  До кога?

  А Плевнелиев ако е на място, да се отедли публично от Герб и да доведе е-гласуването докрай, дали му стиска да се отрече от Борисов, едва ли, прекалено е зависим от него.

  Posted by Misho | юни 28, 2014, 07:16
 13. Добре че поне Украйна най накрая ще почне да се отделя от руското влияние . Колкото по далеч от Русия толкова по добър живот за хората!!!

  Posted by Marian | юни 28, 2014, 19:21
 14. Дайте линк на видеото моля!

  Posted by Оги | юни 28, 2014, 22:49
 15. Ето видео, добре се вижда изолацията му.
  http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/06/ukraine-eu-trade-deal-russia-20146277595919703.html

  Posted by Стас | юни 29, 2014, 08:56
 16. MISHO, какви са тези нечленоразделни и несвързани словоизлияния, които нямат нищо с настоящата обстановка в НРБ???
  Къде е общото между съвсем различните ,като икономическа философия и практика, на вече построеният и полудействащ Северен пАток и несъщесвуващият Южен пАток???
  Другите безсмислици за Костов и т.н. ви ги оставям за вашето “въображение”….
  По-скоро се поинтересувайте от тези ,които ви подФърлят тези пропагадни безсмислици – Путин и неговата примитивна шайка в НРБ.

  Posted by до MISHO | юни 30, 2014, 11:16
 17. Целта на световното задкулисие е ясна–разчленяване на окупираната вече Русия .Путин е с двата крака в това задкулисие и цялата пета колона усилено изпълнява вече 20г точно плана на НСР.Четете не русофилски и русофобски сайтове а руски сайтове за да ви се отворят очите и да небъдете слепи путо– подръжници.

  Posted by михай | юли 1, 2014, 20:25
 18. МИХАЙ, КОЙ, КОЙ е “окупирал” рАЗЗЗИЯ???
  КОЙ?……

  Posted by до МИХАЙ | юли 2, 2014, 10:46

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив