Руската тройка Бареков-Пеевски-Василев в играта на руска рулетка

Преди да напиша каквото и да е по отношение на конкретния (пореден) скандал с участието на Бареков, КТБ и Пеевски, държа да обобщя: организираната престъпност се крепи на наглата презумпция, че никой не смее да издаде съучастника си на принципа на взаимната вина. Бареков знае много за КТБ и Пеевски, но и те за него.

Както във всеки корупционен скандал, всички осветлени участници в него биха искали да удавят в капка вина бившия си съдружник ( или началник), но внимават това да не прозвучи като самопризнание за престъпление срещу закона.

Престъпление де юре е както да подкупваш, така и да приемаш подкуп. Ето защо де факто е много трудно една от двете страни да обвини другата, без да пострада от самопризнаието на участник в нарушаването на законите.

В разни западни държави , като САЩ и Италия, се е случвало виден член на мафията да проговори и да завлече десетки и стотици мафиоти в затвора, но това е възможно само там, където дори мафиотът вярва, че демократичният механизъм ще сработи в полза на върховенството на закана и в негова защита, като го предпази от отмъщение.

У нас май никой не вярва, че изповедта му няма да „кацне” първо на бюрото на шефа на мафията. Един пример. В книгата си „Течна дружба” съм споменал ( и вече 3 години няма опровержение), че през 1999-та година един американски инвеститор беше погнат медийно в България с очерняща кампания ( и беше отровен почти да смърт в буквалния смисъл) след като негово писмо, с препоръка до президента Бил Клинтън да не приема чек от съпругата на Илия Павлов за своята предизборна кампания, изтича от…посолството на САЩ.

Продажните български медии бяха задействани и развиха версията, че едва ли не писмото било открито, за да скрият факта, че мафията си беше напазарувала вътрешен човек в самото американско посолство, осигурил копие от изпратения до Вашингтон текст по факса на когото „трябва” в бърлогата на организираната престъпност в София. Резултатът беше, че въпросният бизнесмен едвам оцеля физически след отравянето, а бизнесът му в България беше сринат.

У нас за правосъдие се говори от сутрин до вечер, но никой не вярва в неговата ефективност. Това е причината за запека в публичното къркорене на свързаните ( да не кажа свинските) черва Бареков- КТБ- Пеевски. Вкопчени са в битка за оцеляване и се облекчават с недомлъвки. Защото истината е слабително, признак за слабост, която не могат да си позволят- ще ги завлече вкупом при себеподобните им в клоаката на близкото смъртоносно (за подобните им „играчи”) минало.

В Холивуд на това му се казва „мексиканска рулетка”- всеки държи пистолет срещу черепа на всеки и зрителят тръпне в догадки как ще се изпозастрелят и дали „добрият” ще оцелее. В ситуацията у нас няма „добър” , а рулетката е руска, в която (засега ) пропагандния барабан на пищова се върти от ръка на ръка с халосни патрони.

Тук няма догадки. Има Доган ( римува се с Наган, но да не слагаме сол в пистолетната психодрама на Сокола, който получи май страхова невроза от публичността, след като един негов възмутен етнически събрат му допря пистолет до главата и дори дръпна спусъка- ялово, но побъркващо, явно).

За да се репчи на своите досегашни спонсори в тази ситуация обаче Бареков явно е получил право на реплика от сценаристите. На жалбата на Бареков, че в ТВ 7, телевизията, която създаде неговата партия „България без цензура” го цензурират и поради това той вече ще я бойкотира ( и няма да й дава интервюта, направо ужас!), се налага логичната въпросителна дуплика: с какво Бареков е станал по-важен на кукловодите от досегашните му началници Пеевски и Василев?

Отговорът най-вероятно е, че му е „пораснала работата” в задачата да играе ролята на нов балансьор между големите партии. Съответно възложителите на проекта „България без цензура” са го повишили заради усърдно изиграната на този етап клоунада. Наградата е в премахването на посредниците във финансирането.

Има само една тема, по която издайнически многозначително мълчи обграденият с видни русофили Бареков ( подпиращите го от двете страни Росен Петров и Ангел Славчев (Че) направо напомнят на политкомисарите на КГБ в България, управляващи от името на СССР големите български предприятия и институции). Това е темата за намесата на Москва в България, която покрай „Южен поток” и украинската криза най-после проби в световните медии.

Показателно, нали!

Иначе Бареков, който има персонална вина за източването на една телевизия и за евентуалния й фалит ( спомнете се как се хвалеше, че е спечелил несметни пари от тази доказано работеща на загуба медия!) сега подхвърля в публичното пространство разкрития за себеподобния си Карбовски, че взимал…140 000 лева месечно, т.е. многократно повече от парите, които самият Бареков размахваше като свой официален доход в размер на 6 хиляди лева заплата в качеството си на шеф на същата телевизия.

Абсурдно е като съпоставка, обаче абсурдът явно се дължи на чувството на безнаказаност в говореното от страната на „новия политик”, готов да прегази всеки по начертания му път, доказвайки, че за него няма ограничения в обръщанията на палачинката – от Борисов и Цветан Цветанов, до Пеевски, Цветан Василев и провинилите с нещо пред неговите кукловоди съратници на пропагандното поле Карбовски и Кошлуков. Все бивши кумири, приятели, съдружници, с които дружеше възторжено в адски близкото минало.

Ще бъде интересно да се види какъв ще е резултатът от иска срещу ТВ7 за изпадане в несъстоятелност , подаден вчера от продуцентската къща „Ноу фрейм медия”, основния външен играч в телевизията ( който има доста вътрешна информация за безобразията на самия Бареков).

За източването на поставената под надзор КТБ, четвъртата по големина банка в България, може и да не се намери персонален виновник, но за колапса на четвъртата по аудитория телевизия с лиценз за национално разпространение виновникът е известен поне на няколкостотин хиляди зрители, заливани многократно от хвалбите на Бареков как партията му е произлязла ( финансирана) тъкмо от това губещо пари предприятие за консервиране на политическия проект на консерватора Бареков.

14 мнения за “Руската тройка Бареков-Пеевски-Василев в играта на руска рулетка”

 1. shtom puskat oshte sluhove, ne samo ivan iskrov dava iziavlenia, no i samiat cvetlin iovchev, togava znachi che shte iztochvat oshte pari.
  peevski i cvetan vasilev kradat i bankata kato chasna,triabva da falira a vlojitelite da sudiat peevski i vasilev da si vurnat parite, a kogato BNB nacionalizira bankata ili garantira vlogovete,togava bulgarite i danukoplatcite sa tezi,koito gubiat 4-5 miliarda nai-malko ot krajbite na peevski i rusofilite. pari koito im triabvat za finansiraneto na barekov.
  http://banks.dir.bg/2014/06/27/news16947185.html

 2. ivo spored men,chas po-skoro predi izborite triabva da iniciirash mahaneto na pametnika na suvetskata armia. sega e vremeto. umirat hora v ukraina. vreme e v evropeiska durjava kato bulgaria da se mahne tozi rusofilski groznik. samo ti mojesh.

 3. Гледам Гледам и виждам Държава без Началници. Само едни Клоуни обслужвани от Дансинг Сутеньори, ръсят бисери, като начинаещи студенти. Но колкото и да са смешни ги слушаме с тъга.
  А тия тримата аркадаши по-горе Б,П и В, досега трябваше да бъдат под арест. Но кой да ги прибере Горките ??? Сутеньорите или Клоуните ?

 4. Г-н Инджев, откъде човек може да се сдобие с копие на първа част на “Течна дружба”?

  П.С. Съжалявам, че не коментирам по темата.

 5. Аз вчера разбрах, че Бареков не е правил цяла година предизборна кампания, а Реалити шоу… Те пък го вкараха в Европейския парламент… Получих “Просветление” – Ние си мислим, че избираме отговорни политици – леви, десни, либерали, социалисти – а всъщност те си правят Реалити /?!/ Ето защо нито лявото ни е ляво, нито дясното – дясно…/ Отгоре на всичко и режисьорът, и артистите са посредствени…

 6. Капута (дудука) се “самопокани” на консултациите на парламентарнзо представените партии за предстоящите извънредни избори! Питам аз, на какво основание?? И защо в такъв случай е пренебрегнато участието на Реформаеторския Блок, като партия спечелила и участваща в ЕП, наравно с БЦЦ? А спрямо ББЦ и Дудука, прокуратурата трябва да “ускори” разследването за противозаконните и неправомерни действия на ББЦ, източниците на финансиране и не на последно място и участието на тази групировка, заедно с “водача” им в дестабилизацията на КТБ и банковата система като цяло!

 7. На мен тази игра ми прилича на един тиролски танц по-скоро хоро,при който всеки от играещите в кръг по къси кадифени панталонки рита по дупето стоящия пред него,така всеки е доволен,че е ритнал другарчето си, въпреки инкасиран ритник.Така и проруските ни морионетки,хванали се за ръцедрусат кремълско хорце, нагушени като пеликани свили партийни гнезда край Ю.П.и си мислят,че вечно ще плуват и грачат, без да си дават сметка,че този който зарежда хранилката с пари, медии,бласт е собственика.Той ще реши каква музика ще и пусне,до когаще ги държи до потока,който при всички случаи ще бъде потоп като за България така и за тях,но първо хранилката ще повлече.Вярно,че има условности,дали ЕС ще разреши да се състои потока или ще го затапят и те да останат сироти,ненужни,готови за подборен лов,като редки екземпляри запознати с потопа!Логично нали!Ваш високо ценящ Ви пришелец Алф!

 8. Паметникът-ще има отзвук като свалянето на берлинската стена!

 9. Не е по темата, но може би в този текст:

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/22372

  за мнозина от нас се съдържат отговори на въпросите (или потвърждение на съмненията), които ни измъчват.

  Приятно четене!

 10. Почти всички български политици са свързани с Русия,а олигарсите още повече.Станишев е съветски гражданин,името му все още е руско(Дмитриевич),произходът му-също е от СССР,споменатите по-горе другари-също.Дори и уж “десният” Костов е учил навремето в “братския Съветски съюз”,бил е “кандидат-член на БКП” в партийната организация на МЕИ”Вл.И.Ленин”(подходяща месторабота за асистента по политикономия на социализЪма).След 10 ноември си оттегля документите,преди да бъде утвърден от районния комитет на БКП(бил е избран за член на БКП от “първичната партийна организация”).После пък като премиер заедно с друг “десен” човек-Бакърджиев продадоха единствената рафинерия на руснаците.Където и да се обърне човек в България-все руснаци,руски възпитаници и русофили.Спасение оттях няма-единствено ако Брюксел наложи политически и правосъден борд у нас.(или си внесем политици оттам).Хубав-лош,единствено Бойко Борисов държи някакъв баланс в отношенията с Кремъл.

 11. Към мюнхен:
  Вие казвате: “Хубав-лош,единствено Бойко Борисов държи някакъв баланс в отношенията с Кремъл”.
  А любимецът Ви казва:”Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме”.

 12. @ МЮНХЕН

  Да вярвате, че ББ може да “…държи някакъв баланс в отношенията с Кремъл.” е като да оставите на въшливия да ви пощи.”

 13. до мюнхен
  Престанете да да си служите с лъжи и манипулации.От къде знаете кой е кандидаствувал в БКП? И какво от това .Тази партия имаше над 1 мил.членове,които не определяха нейната политика.И с партиино и без партиино членство всички изпълнявахме нейната програма.А такива като Бойко Борисов си пазеха партийните билети до 2000 г.ии го демострираха.За ваше сведение Костов вдигна фалирала България и я стабилизира с закони и упрвление,което е непробиваамо и до днес от мафиата и свързаната с нея политическа класа.Да не я изброявам поименно.Тя се знае от целият народ.Ще им трудно да сринат България отново въпреки помощта на спонсорите им от Русия.Идва ново поколение и то е по надеждно.Спрете с лъжите.

 14. П.П.
  Едно от най надежните *асо*,коята държи Русия в колодата си от карти е Б.Борисов.Това си личи от действията му .Къде е неговият най доверен човек Дянков.В Русия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.