Столетната п(л)есен на нов глас

 

          По примера на Бойко Борисов, който по повод на вътрешните борби в БСП заяви, че не се меси в работата на други партии ( явно по изключение, защото е доказал, че е готов да се намеси навсякъде- от футбола, до ядрената енергетика), също декларирам ненамеса в делата на партиите и особено в жуженето на столетния партиен кошер, разбунен доста в момента.

А и как да се намеси човек, дори и можеше, без да вземе страна? Има ли добри герои в схватката за лидерството на БСП, която изглежда се изостря?

Все пак мога да помогна малко за изясняване на това кой кой е в партийното задкулисие с помощта на едно откровение, което публикувах в ivo.bg в края на миналата година. Българските медии се направиха, че не го забелязват. Иначе с наслада дълбаят в изтеклите в Уикилийкс секретни доклади от американски посолства, но когато става дума за руската пета колона и задните й мисли, изведнъж свеждат свенливо поглед пред червендалестата гледка.

Тези разкрития са като порното- мнозина са започнати с факта, зяпат тайно, но се правят на целомъдрени в позата на воайори, претендиращи за „добро възпитание”.

Опреснявам паметта на желаещите да се ориентират в столетните дебри на абонираната за властта партия. Припомням за целта изтеклото излияние на председателката на Форум „България-Русия” Светлана Шаренкова, острие на сегашната вътрешнопартийна атака за овладяване на ръководството на БСП. За изповедник тя е избрала близкия си приятел, депутата Кирил Добрев.

В една наистина откровена до болка електронна изповед, пълна с кратки, но категорични персонални оценки на елита на столетницата, Шаренкова осветява отвътре как в търбуха на столетницата се мътят депутати, министри и самото „лице на отношенията с Русия” .

Напомням също, че атрибутите на електронното писмо доказват с просто око, че то е 100 процента автентично. Опитите на Шаренкова да го определи като „художествена измислица” ( без да смее да ме обвини пряко в лъжа, знаейки, че ако се стигне до арбитраж или експертиза, само ще загуби от това) са също толкова смехотворни, колкото и напъна на Добрев да ме омаловажи като разпространител на имейла с въпроса „кой е Иво Инджев”!

 

De: Светлана Шаренкова <ssharenkova@abv.bg>
Objet: за живота, Кольо и еднолюбците
Date: 1 avril 2013 21:53:36 UTC+2
À: Кирил Добрев <dobrev_k@abv.bg>

Моето мъжко момиче, никак не се шегува:
ако обича – обича, ако ревнува – ревнува.

Аз не умея да бъда толкова категоричен.
Моята строга присъда е моето мъжко момиче.
Това сякаш е писано за мен, Николай и за теб. Поне така го чувствам. А че съм мъжко момиче – знам първо от татко – така ме наричаше, а след това и Николай. Аз мога да ти се карам, да ти се сърдя, да не ти говоря, но те обичам и никога няма да те предам. Ти си част от живота ми и от мен самата, от семейството ми. Аз съм по близка с теб и Марианка отколсото с родната си сестра. И на много неща се уча от теб /от Георги например – нищо не съм научила/. Всичко това – Сергей и Моника едва ли биха разбрали /за съжаление и Георги едва ли може да разбере такива отношения, той е егоист, но с него проблема си е мой – имам непреодолим сантимент към него и като го видя всичко му прощавам, така беше и с Кольо /. С моника и Сергей С. – с тях мога само да се пазаря или търгувам, да се опитвам да правя политика, но те да си излея душата, те не могат да ме унизят, защото не ги уважавам и не са ценност за мен. От теб и от баща ти /колко пъти ме е разплаквал/, пък и от Георги, много повече ме боли или се чувствам унижена, защото сте ми много, много важни, държа на вас и ви ценя и обичам. Защо мислиш така ме разстрои Националния съвет миналата седмица – това, че никой не спомена името ти, мен лично ме обиди и унизи повече, отколкото ако Сергей беше казал, че си некадърник, не ставаш или нещо подобно. Кирил Добрев – синът на Николай Добрев – не може да бъде подминаван в БСП просто така, мълчаливо и нищо да не последва от това. Не може БСП – партията, за която той спаси и си даде живота, да се прави на разсеана. Кирчо, аз трябва да умра на 16 април т.г. – след половин месец, за да си отида на неговата възраст 51 година?! Ти представяш ли си какво означава това!!! Представяш колко несправедливо беше това, че ни остави сами на тази земя, че никога няма да ме/ни напсува, никога няма да ми/ни каже както ти днес ми каза в офиса: Е какво има пак, какво се е случило отново??? /уж дебелокож, сърдит и циничен, но винаги ме усещаше като с радар/ Представяш ли си колко още би могъл да бъде с нас, да ни раздава съвети и ритници, ако не го изяде отвътре болеста наречена политически канибализъм. Аз бях пред истеричен пристъп на Националния съвет и си прегръщах сълзите, като неуравновесена госпоица, затова защото името ти не беше казано – сякаш си прокажен, това беше безумно. Две трети от седящити там дължат кариерата си на Кольо.
А ти се сърдя, че ме въвлече в тази глупост още преди 4 години – няма да забравя пред Московското кметство изведнъж ми каза – искаш ли да те направя депутат – сега съм в силата си и ще направя каквото си искам. Киро няма да стане, – абе ти кажи „да“ и ще стане. Добре опитай – и ме пусна по допирателната да се разправям с Евгени Узунов. А ти не ми вдигаше телефона и ме заряза. Это това ме обиди и унизи. Можеше да кажеш – сгреших – не мога да го направя, а ти не намери смелост да ми го кажеш. Заложи на Стойнев /така ли се казваше хасковлията!?/ Сега съвсем нямах никакво, ама никакво намерение отново да влизам в тази история – ти дойде и попита: мога ли да те предложа за гражд. квота – и дотук. Сергей бел казал, че не ставам за гр.квота, но Сергей говори това, което му изнася, той не е Христос или Буда – с него се спори и налага мнение позиция – нещо което нито видях нито се случи.
Мога да бъда всичко друго, но не и навлек – не съм Вако Калинов, не съм Стойнев, не съм Васил Норин, не съм. Заради Първанов /че го направих леце на българо-руските отношения и си съкратих няколко години от живота/, Станишев ме ме наказ – здраве да е – аз съм повече от убедена в правотата си за Русия. Подписалите писмата с/у Първанов са възнаградени Малинов, Минчо Минчев, Ваня Добрева…/а Малинов и Милен Чакъров го наричат шефе!!!!! – болест, глупост, кариеризъм и помиярщина/.
Със СС и Моника аз гороря като с равни, с Първанов говоря като с по-старши от мен и с уважение. С ЕУ говоря с подигравка.
Наколенки , с-ки и плонжове – не мога да правя – генетически съм обременена – човек без изправен гръбнак не го уважава никой – завещано ми е от Хайтов – „На една удивителна жена, която признавам, че много обичам! Заради силата на нейния характер и нейната, рядка днес, духовна и външна, крехка красота. Такива породи вече не се раждат!“ – това ми написа Николай Хайтов месец преди да си отиде от нас. А той беше чешит, с тежък характер и не си поплюваше. С мен трябва да говориш чесно и без задкулисни помисли, както аз няма да си позволя за замълча или да бъда личемерна.
Всечка щеше да приключи – с напън и скандали и да се оправи с твоята листа. Но това което ми дойде от Стефчо ме извади от разновесие – и съм безсилна да направя каквото и да е и много объркана.

Светлана Шаренкова
Председател на Форум “България – Русия”
тел. +3592 943 46 64, факс: +3592 944 26 26
бул. “Евлоги Георгиев” № 169, ет. 4
1504, гр. София, Република България

 

 

25 мнения за “Столетната п(л)есен на нов глас”

 1. Кякъв патос… ама комунистически. 😉
  Не чини и 2 рубли.

 2. Хубаво ще е да изтече нещо и от съргей. Така ще може да се нареди пъзела от картинката с подробности – не че сега не ни е ясна, но друго си е да прочетем нещо конкретно, а не да му слушаме формалните брътвежи, намеци, многословие и празнодумие.
  Искаме нещо в стил Бойко – като за Капута например. Гладни сме за още театър, защото свръхдозирането със скандали в последно време ни направи безчувствени и искаме още и по-силни дози.
  Представете си какво би се случило ако скандал с една десета от силата на стандартния за БГ сетане достояние на общество като френското или пък немското. То не бяха Болен, Палачинков, Цацаратуро – Костинбродски, Дебелянов, Мезонетов, Мавров, Хидроинженеров, Замянков и стотици други та чак до Зелевия Зелю.
  Как ли би трябвало да изглежда истинският скандал – този който ще събуди от кашпировското вцепенение около две трети от стадото.

 3. Тази жена , освен като ,,общественик” , се явява май и нещо като ,,губернатор” – кой им дава това самочувствие …… ?

 4. Ха-Ха-Ха Хайтов – /духовният баща на ченгисариата и създател на Атака/

 5. Тази жена е на заплата към руското външно министерство. Тя определено няма чувство за българска национална принадлежност. Също няма чувство за морал, защото ако имаше морал би се срамувала ужасно от себе си и от своите предателски действия спрямо България. Шаренкова е практически руски диверсант в българския обществен живот. Такива като нея биха обесили Левски наново стига така да им се нареди от Кремъл. Ако имахме държава на място, отдавна щяхме да сме въдворили Шаренкова в женския затвор в Сливен или най-малкото трябваше да сме експулсирали гадината обратно при шефовете й в Масква. Такива като нея са хората които биха предизвикали гражданска война в България.

 6. Г-н Инджев,въпреки че сте пределно точен,моля за допълнително уточнение-потвърждение.
  Текста,който е публикуван под името Светлана Шаренкова е автентичен и принадлежи на комунистката Светлана Шаренкова,така ли да го приемаме Вашите читатели.Няма съвпадения,няма подставяния на имена….?

  Ако е така,това означава,че жената по външност Др.Светлана Шаренкова е лишена от Всевишния като жена по душа и емоционалност. Тя съвсем справедливо може да бъде зачислена в екипа на секс-символа на комунистическата партия Велислава Дърева.Ако Ви е възможно,продължавайте да откривате още състезатели…

  Стогодишната плесенясала сган винаги е способна да роди поредната мърша.

 7. Арон,грешите,болшевиките са много хитри и такова примитивно същество не е за тяхното ниво.Тя просто не знае къде е

 8. Ако това писмо е автентично, за авторката му бих казала, че е напълно лишена от морал, достойнство, култура и ерудиция,пълна липса на добро възпитание,стои на подвижни пясъци. Съответно е и истерична, напълно възможно е и да прекалява с алкохола или упойващи вещества. Комплимент от Николай Хайтов /крадец и циник/ – това е ужасно обидно. Като жена – тя е парцал, а като фигура от политическия живот – родоотстъпник и престъпник.

 9. Божке… чета лелеяните пиянски духовни трептения и пърханици на тази клета женица с вид на крехка, прекомерно белосана, червосана и изрисувана престаряла гейша.
  Тъжно и отвратително.
  Странното е, че се взима много насериозно и си верва, горкана.
  Пък колко е важна и ценна за Партията и за братският СССР…
  Пък ги обича, обича сичките … особено някои издуени, гребенести петли от младоците там -сърцераздирателно…
  Дъртоооо, запри се ма, чи ставаш смешна…имай милост към другите, ако не към себе си – спри са, срамота е!

 10. Оглушително дрънчат сърповете и чуковете в шарЭнкавата кратуна – това го разбрах още на първи прочит на излиянията й, когато излязоха преди няколко месеца в този блог. Но при препрочитането на обърканите й писания сега открих нещо ново: че татъяна боруджъйева е напълно права с това, което е казала на киръйл добрЭв. Въпреки подмазваческите си старания към синчето, шарЭнкава е издала цървулския нрав на баща му (“дебелокож, сърдит, циничен”… псуващ жени и т.н.). Такива индивиди и ние в западна София наричаме цървули.

 11. E,убедихте ли са драга Симпатизанке на ДСБ,че страната не е освободена от комунистическата плесен.Тя не може да се освободи чрез симпатии или антипатии.СДС и неговите подразделения ни излъгаха. Но по-важно,че такива честни хора като Вас продължавате да сте на страната на изманиците.

  Какво е вашето верую-кауза?
  Ами да симпатизирате.Е,това състояние на симпатия не може да изчисти народа от комунистическата плесен.Докога ще продъжавате да симпатизирате,или Вашите симпатии нямат край.В нито една държава по света няма такова нещо.
  В какво точно се изразяват Вашите симпатии и към кого.Симпатията не е политическа категрия.

 12. Аз не се чувствам излъган/а от “СДС и неговите подразделения”, а от многобройните троянски коне, които ДС бе заложила в тях. Списъкът им е много дълъг, както всички знаем. Разбира се, аз и сега не мога да знам кой от РБ в определен момент може да продаде каузата, но залагам на тях, защото имат такава и смея да твърдя, че в настоящия момент само те имат такава.
  А вие с вашия гол АНТИкомунизъм – какво?! Моят антикомунизъм поне винаги е бил свързан с идеята България да принадлежи към Свободния свят и добре, че се намериха няколко души от “лошия” СДС, които имаха същата кауза и за две (!) години успяха да я peaлизиpaт. Затова после бяха задействани отново троянските коне и попарата им България сърба вече 13 години, въпреки формалната си принадлежност към Свободния свят.
  Това накратко е моят прочит на нещата. Ако вие имате друг – ваша работа. Аз не ви преча да симпатизирате или антипатизирате на когото искате, не ми пречете и вие. Или иначе казано: “вземи панелите, трабанта, но въздуха (и мнението!) ми оставИ!”.

 13. @антикомунист
  СИМПАТИЗАНТ означава:
  Лице, което симпатизира на друго лице или на ПАРТИЯ/ОРГАНИЗАЦИЯ, като ги ПОДКРЕПЯ (обикновено в избори)- български тълковен речник.
  А какво означава “антикомунист” (в твоя случай дума без съдържание)? На кого “симпатизиераш”? Може би на Хитлер? И той е бил “антикомунист” и убиец на комунисти.

 14. Честно казано думата “комунист” е най-изпразнена от съдържание
  тя никога не означавала нещо, което би могло да се свърже с утопиите на Маркс
  Преди 89-а означаваше покорен роб на партийната номенклатура
  А днес означава чисто и просто истинската същност на понятието – българскоговорящ руснак- поданик на олигархичнат империя

 15. Към симп.на ДСБ и инж. Симеонов.

  Нали не можете да си представите, че всички пишещи тук са добронамерени хора, макар и понякога на различни позиции?
  Без тролове няма да мине! Те обикновенно се наричат за по достоверно “антикомунист”. Малко истина, повече лъжа, много лозунги и си мислят, че пасват на пейзажа. Нито е първия, нито ще бъде последен.

 16. Симпатизанке,Свободния свят се състои от нормални държави и нормални народи и ако искате да кажете,че България не е комунистическа,дълбоко се заблуждавате. Народа също е комунизиран,покрит е е гъста комунистическа плесен.
  А че сте свестен човек това личи от силната Ви наивност. Не ДС е оснивния фактор,а комунистите чрез ДС и дори ОФ.
  Всичко е създадено от комунистите,както и политическите партии.ГЕРБ също,а сега и Движение22. Мислех,че поне Евгени Михайлов е пронципен човек,но уви,щом се прекланя пред идиотизма на бойковозма,нещата са ясни.Пък и Сугарев.

  СДС беше създаден от последните две букви от названието си и затова сега го няма.
  Комунизъм със симпатии не се бута,както и паметниците на съветските окупатори.Затова страната е обречена на комунизъм и симпатии.Приятно симпатизиране. Един ден ще с есмеете на детинските си усещеания.

 17. Е,наивни момчета сте,пък и момичета.
  Антикомунзима е кауза,а не политическа или идеологическа доктрина.
  Антикомунистите са изключително принципни и безкомпромисни хора,които са започнали своята борба срещу най-голямото зло в човешката история.
  В България хиляди антикомунисти дадоха живота си в тази борба-загинаха всякакви хора от всякакви слоеве.Затова комунистите много се стархуваха,когато комунизма падна,защото допунсха,че както те са убивали,сега ще бъдат убивани и те.Затова създадоха уж антокомунистически партии,създадоха антикомунистически вестници-с цел да дададт отдушник на антикомунистическите емоции.Затова създадоха ДПС и СДС.И излъгаха всички. Не допуснаха нито един политически емигрант-антикомунист във властта. НИТО ЕДИН!
  А вие им вярвате.
  Кое е лъжа драги Киров у моите постинги,я кажете.
  Друг,пък може и Вие да казвате,че думата комунист е най-изпразнена от съдържание.Сиреч,всеки,който говори за комунистите е безмозъчен и безсъдържателен човек. Ами къде отидоха комунистите ,нашите български комунисти къде са,емигрирали в Сибир или в пустините на Африка и Южна Америка?
  Ето ги тук-всеки ден се зъбят и лигавят по радиото и телевизията и всеки ден с удоволствие гледат към техните покровители-паметниците на съветските агресори.
  Кой не дава тези паметници да бъдат съборени? Ами комунистите разбира се.Само че те вече не се наричат комунисти,а русофили,някои ги наричат олигарски,кукловоди и аккви ли не простотии.Само в България се говори така откачено.Или червени,или социалисти. Ами защо поне социализма не строят.А строят капитализма. И вие им вярвате. Вие сте по-големи подлоги от самите тях. Защото по-сбъркани са не измамниците и глупаците ,а тези,които им варват.

 18. @антикомунист, голяма каша ви е в главата.
  Но защо трябва да си изливате омразата към тези които най-малко го заслужават?
  И ако искате да се преборите с нещо не си създавайте врагове а приятели.

 19. Антикомунисте, мисля, че би било коректно към всички, които (си позволявате да) наставлявате, да споделите вие за коя партия гласувате, или да си признаете направо, че не гласувате. Докато нямаме яснота по този въпрос, е излишно точно в този блог да парадирате с антикомунизъм и да разяснявате надълго и нашироко дефиницията му, защото очевидно почти всички, които пишем тук, сме също антикомунисти.

 20. Уважаеми Тенко,възпитаните хора никога не казват на непознати,че в главата им има каша.Безобразния стил на поведение беше създаден от българската болшевишка сган и изглежда,че е много траен ,дори непробиваем.Също като комунистическата пропаганда.Тя дори се развива всекидневно.

  Второ,аз не мразя никого и не се опитвам да създавам омраза.Създаването на омраза е също специалитет на комунистическата сган.
  Трето,създаването на приятели и врагове е също приоритет на комунистите.
  Тези неща не са характерни за нормалния човешки индивид.Ако не вярвате прочетете Критика на чистия разум.

  Следователно,ако Вие не се самоопределяте за комунист,индиректно се вижда,че сте утвърден комунист по манталитет.

  По-рано казах,повтарям само за Вас.Сайтът на Г-н Инджев е дълбоко антикомунистически.Той,сайтът и неговия домакин са уникални по много признаци.Антикомунизмът на г-н Инджев е колкото широк,толкова и дълбок.
  Комунизмът е тотално разобличен и обезличен от него :
  – в исторически план
  – в политически
  – в “идеологически”(комунизмът не идеология) план
  -в глобален(стратегически)
  -в икономически
  -във финансов
  -във областта на културата и изкуството
  – в съвременен план- с неговите мутации и метаморфози.
  – в корпоративен и фамилен план

  Може би единствения недостатък в неговата фразеология е,че той не използва това понятия-комунист.

  Това много радава самите комунисти,защото те официално не се определят за комунисти повече и са много доволни от всички,които не ги наричат комунисти.Както нито един крадец не преподчита да го наричат крадец. Съгласен е да бъде наричан с всевъзможни думи,но крадец не.
  Комунистите измислиха различни понятия,които да отвлекат вниманието на наивниците от тяхната същност.

  Ето някои от тях:
  -социалисти-ами това са същите комунисти
  -ДС-кадри и агенти-ами това са комунистите,кои други да са
  -русофили-ами комунистите са си
  – червени-също са комунистите
  -леви -комунистите
  -олигарси-комунистите са техните собственици
  -кукловоди-ами кой освен комунист(бандит) може да е кукловод

  НРБ беше комунистическа държава и всичко беше собственост на комунистическата партия.

  Кой създаде партиите?-комунистите,кой друг
  Кой прекрати комунизма?-ами комунистите,кой друг
  Кой върна дъражвата и народа към капитализма?-комунистите разбира се
  Кой открадна парите на държаваат и народа?-комунистите
  Кой създаде банковите картели?-комунистите
  Кой създаде медиите и кой е техен собственик?-ами комунистите
  Кой притежава другите видове собственост в държавата?-комунистите
  Кой е на власт в момента и предишните моменти?-комунистите

  Общо казано,коя област от живота не е под опеката на българските комунисти.
  В реда на тези факти неминуемо следва извода,че Република България е комунистическа държава.

  Вземете електронната гума и зачеркнете моите думи-не са верни,не са адекватни,не са разумни.

  Но огромната по обем и разнообразие информация,която Иво Инджев е вкарал в своите книги напълно потвърждава моите мисли.

  Тази Пета колона е точно компартията.И няма никакви изгледи някой да я събори тази колона.Троянския кон е също олицетворение на българската комунистическа сган.И няма ниакви изгледи да бъде обязденв скоро време.

  Основна духовна подкрепа у нечовешката комунистическа “душа” е преклонението пред всичко съветско,руско и комунистическо.

  Комунистическата плесен е оплела всичко у нас.Оплетен сте и Вие,както всички “симатизанти” и “симпатизанки”.

  България не е декомунизрана държава,защото има много комунисти и те са основен политически ,икономически и финансов фактор.

  Затова самите комунисти много внимателно и прецизно изработиха своята доктрина за трансформация и внушиха на такива като Вас,че те вече не са комунисти.И който априори говори за комунистите,той е безсъдържателен и демоде.О,за комунстите ли става въпрос?-да,ама тях вече ги няма,няма смисъл да се говори за тях,те са в историята,а за съвременния живот,тази дума е лишена от всякакъв смисъл.И всички казват,добре,комунистите ги нямало вече,нещо сме се заблудили,няма да ползваме тази дума,комунисти няма.

  И кой е доволен от това?-ами самите комунисти.Ако те Ви познават лично,ще искат да се запознаят лчино с Вас,защото вие сте тяхна рожба.А кой родител не обича рожбите си?

 21. Разбрах: внушавате ни да не гласуваме, защото ‘всички са маскари’. Мерси, но съм на друго мнение и няма да последвам съвета ви. Бъдете здрав.

 22. Къде го забелязвате това внушение драга Симпатизанке,кой и какъв съм аз,е че да внушавам на някого да гласува ,или да не галсува.
  Но какви са рзезултатите от четвъртвековноо гласуване-комунистите с ана власт и винаги с анай-силните. Появяват се партии и изчезват,но двете комунистически партии-близнаци-БСП и ДПС все са на върха.И полукомунистическата ГЕРБ.

  Аз например не гласувам,и никога няма да гласувам,докато не се появи някоя антикомунистическа партия,която каже,че първото нещо ,което ще свърши ако вземе властта е да разруши паметниците на съветските комунксически агресори и тези на българските комунистчески бандити. А второто неще е да забрани по законодателен ред комунистическата пропаганда.
  Тя да стане “състав на престъпление”.
  И повтарям-не казвам на никого да следва моя пример.
  А че след поредното гласуване,властта пак ше бъде в ръцете на комунистите,поне аз не се съмнявам.
  Вие с Вашите симпатии за кого ще гласувате,сподепете ако обичатеможе пък и аз да стана “симпатизант” на някоя партия както и Вие.
  Но съм убеден,че полититиката и политическите избори имат смисъл не на основата на симпатии.

 23. @Антикомунист, успяхте да ме развеселите с изводите си. По вашата логика и вие по манталитет сте комунист понеже и те по-този начин прилагат етикети на хората. Забележката ми към вас беше по-скоро за разбирането ви за една икономическа система каквато е капитализма и опита да я свържете с политиката и корупцията. Ако сте искрен разбирам неудовлетвореността ви от ситуацията в България но не мисля че трябва да се отчайвате или изолирате заради това. В крайна сметка светът се развива по естествен път към по-добро.

 24. Да,действително се получава това,но моето определение към хора,че са комунисти е силно и обективно мотивирано.

  Вземете само себе си-говорите за “…една икономическа система каквато е капитализма”.
  Ами това е напълно невярно твърдение,което произлиза от дълбините на марксистко-комунистическата пропаганда.Няма нито една,нито две,нито три “икономически системи” в нашия живот и по целия свят.
  Първо, няма никакви икономчески системи,нито капиталистическа,нито нацистка,нито комунистическа,нито социалистическа.Това е пълен цинизъм.
  Няма,и никой не е създавал никакви икономически системи.Нито и политически..
  Понятието “система” е научно и се създава от учените вразличните науки и технологии…..Нарчат се научно ,но условно системи като природни дадености като Слънчевата система.По подобие на понятитео “ефир”.То е научно,но условно-незмиеримо,неразгададемо,недостижимо,казано малко на ненаучен език.

  Че няма никакви различни модели и икономически системи го доказват и самите комунисти-категорично и безусловно.Когато самите те прекратиха комунистическия режим,казаха че връщат държавата към капитализма.Да,но това е невъзможно,ако е имало процес на връщане към “капитализма” от “социализма” и съответно от “социалистическа икономическа система” към “капиталистческа икономическа система”,комунистите щяха да се борят и унищожат първата и после щяха да започнат да “строят” капиталистическата икономическа система.А както добре си спомяте нямаше никакви борби,никакви разрушавания на “социалистическата икономика”.Нито пък пролетариите се отказаха от борбата срешу буржоазията и експлоататорите.да сте видял някой работник,който да прекратява съсединяването сис други пролетарии?

  Още по-голяма глупост,на която се хванаха и много нормални хора,дори учени и икономисти от демократичните и културните страни е т.нар. “планова икономика”.Това е толкова промитивно,че просто е смешно да се обяснява идиотизма на “научните разработки” на комунистите.

  Да сте видял как комунистите хвърлят в кожчето за смет своите “планове” за развитието на социалистическата икономика.Да сте видял по телвизията поне един директор на някое предприятие и завод,който пред камерата и микрофона да показва как унищожава такъв план и започва да ръководи производството без план.Ей така-до днес произвеждаме водни помпи с план,от утре ги произвеждаме без план.

  Трето,защо комунистите автоматически и без никакво допитване поне до членовете на компартията се ориентираха към “капитализма”.Дори не питаха и “активните борци срещу капитализма” за това тяхно решение. А точно “активните борци” се пребориха с капитализма и поставиха на власт по-младите комунисти.
  Все едно състезателите по волейбол на даден отбор заявяват на треньорите си,че днес спират да играят волейбол,а от утре стават футболисти.Да,ама не,не става,няма го това в живота.Тези идиотизми ги прави само комунистическата сган.

  Не ми вярвате ли? Добре,кое е първото меропроятия(стъпка),която българските комунисти направиха при завръщането им към капитализма.

  Не е възможно комунистите да са се борили 70 години срещу капитализма,унищожили са го и после само с едно замахване на ветрилото да го върнат.Стоп,сбърках,тотално съм в грешка-комунистие могат и по-силни неша да правят. Убиват някого и след няколко години го “реабилитират” и дори го приемат в редовете на своята бандиска организация-БКП.Дори му дадат партиен билет с индивидуален номер. Човека стои в земята 5-10 години,а те го приемат в комунистическата партия по напълно законен ред-чрез събрание и гласуване.А от него няма нищо…….Трайчо Костов комунистите го обесиха в края на 1949г. а след 1956г. кръстиха булевард на негово име,вдигнаха му паметник,ТЕЦ-а в София прекръстиха и какво ли не,извиниха му се даже,напечатаха му Членска книжка на БКП,но той си остана под земята,дори гроб няма.Ето каква сила протежаватъ българските комунисти-убиват хора,а после ги съживяват(реабилитират).

  Така направиха и с капитализма-убиха го,а после го съживиха.Е,има ли днес капитализъм?-ами има,как да няма,само че е собственост на комунистите.Затова все още нито един комунист не е излязъл в Балкана като Иван Козарев и Никола Парапунов.Пък и втоия фактор,дори е пръв-рожбата на Съветския Съюз ,Русия не води никаква борба за болшевизирането на света и против световната буржоазия,пък и не е напданата от друга държава.

  Разбархте ли защо съвсем справедливо определям всеки,който вярва в идиотизма на комунизма за комунисти.Има две разновидности -или някой е оригинален,автентичен комунист ,или е все още жертва на комунизма.Кажете сега,Вие и аз къде сме?

  Извод-нито е имало капитализъм в нашия живот,нито социализъм,нито фашизъм,нито комунизъм!!!!

  Имаше една бясна,зла,дивашка и нечовешка комунистическа диктатура,унищожила и омърсила висчко,което е постигнато от предишните поколения българи-от Царете до градинарите.И по чието време,капитализмът си съществуваше.Срещу въздух никой не е отчел победа,както и срепу магнитаната индукция.
  Капитализмът не е измислян и създаван по план,а е постижение на човешката еволюция. Той алгоритъм(начин на решение) на човешката стопанска (иконимическа) дейност и нищо повече.

  Равносилно на гениалния ум на някого,който се е сетил да сложи студена вода над огъня и тя да стане топла.Който се бори срещу природата и човешкия разум,задължително губи.Затова Съветския Съюз загуби и умря та се не видя.Той се опитваше да прескочи човешката цивилизация и затова така срамно и безславно загина.Завинаги!

  Е,сега пак ли Ви разсмях драги Тенко.До нов смях през следващата неделя,а дотогава-Весела неделя.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.