На(д)граденият Сидеров

Политически любопитната част от българите чакат днешния пленум на БСП да им снесе великата новина ( доколкото от петел може да се очаква да снесе) за някаква развръзка в боричканията по върховете на БСП. На същите тези сънародници май им убягва въпросът къде се дяна хиперактивният до неотдавна крепител на статуквото Волен Сидеров. Неговото отсъствие от сцената е толкова нетипично, че може да бъде обяснено единствено като оттегляне по тактически причини.

 

Най-простият и обобщаващо верен отговор на това къде е той, е : в Москва. Физически и в широкия смисъл на думата. Но има и детайли, които е важно да бъдат припомнени, забелязани и споменати в днешния контекст, за да си дадем сметка какво ни готвят кукловодите.

 

Сидеров е изтеглен там, откъдето го извадиха- зад кулисите. А как само размахваше „златният си пръст” ! Изразът, да припомня, доби популярност от възторжените възклицания на шепата контри, чиито излияния срещу хилядите протестиращи в София редовно и реципрочно спрямо ефирното отразяване на репортажите за големите демонстрации ни показваха миналото лято българските телевизии.

 

Вече написах и ще повторя: тактиката на българските власти, които в началото на протестите миналото лято се огънаха и взеха да си признават грешки, слабости и недомислия с назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, беше рязко коригирана . Това е станало под прякото секретно ръководство на голям екип специалисти, изпратен от Москва. Били са най-малко 100 души ( а според някои източници, става дума за 150 експерти по овладяване на кризисната ситуация).

 

Главното оръжие срещу протестите миналото лято бяха огледалните действия на „граждани”, които проправителствените медии сами нарекоха ( с гордост!) „контри”. Ако се върнете в медийните архиви в интернет, ще видите доказателствата за тази гордост на терминологично ниво, когато едновременно плъзнаха понятия като „контри”, „соросоиди”, „ протестъри”- опорни точки, изковани след анализ на място от московските пратеници и послушно повтаряни в хор от проправителствената путинофилска пропаганда в България.

 

Контра номер едно в републиката беше именно Волен Сидеров. Той не просто крепеше чрез „златния си пръст” парламентарното статукво, но и контраатакуваше. В буквалния смисъл. Разхождаше се провокативно с полицейска палка, с пистолет на кръста и с антураж от побойници, въоръжени с депутатски имунитет. Налитаха да се бият посред нощ с демонстранти.

 

Но не само имунитета му го пазеше. Имал е държавни и междудържавни гаранции, които сега стават все по-видими.

 

Разследване на в. „Дневник” днес доказва документално, как Сидеров и побойническата му компания са били обслужвани в началото на тази година от прокуратурата, която му е „съдействала” в момент, когато всъщност трябваше да бъде неин клиент именно като побойник, предизвикал скандал на варненското летище. Но грозното лице на руската агентура за влияние в България не можа да бъде прикрито.

 

Тогава написах, че това е лебедовата песен на Сидеров и тази прогноза се потвърди с провала на евроизборите, на които Москва се надяваше да го внедри в европарламента- най-вероятно като член на енергийната комисия в Брюксел, редом със Станишев и Бареков.

 

Сега Сидеров е на(д)граден със „заслужен отдих” , както се казваше по съветско време по адрес на принудително пенсионирани важни другари. Не е първият любител на луксозния живот, преминал в резерва, седнал удобно върху спечелените пачки.

 

Сред наградите, с които е удостоен, е честта вече да не крие, а направо да демонстрира с чувство за изпълнен „патриотичен” дълг, че служи предано на Москва. Там откри антиевропейската си кампания за евроизборите и там посрещна закриването на 42-то проруско народно събрание в България.

 

Саможертвата му обаче не е отишла напразно. За България , като руска маша, заговори вече половината свят.

 

Нещо повече, Сидеров е на(д)граден с продължението на проекта „Атака”, наречен този път „България без цензура”- сигурно е ласкателно за него да вижда, как делото му не е останало без последователи.

 

Ако някой се е съмнявал в това, тази седмица „имаме новина”, която свързаните с този безцензурен проект медии обаче премълчаха поради невъзможността да изразят възторг от нещо, което няма как да похвалят.

 

В стила на Сидеров и агресивния му антураж, които нахлуваха в реакциите на в. „168 часа”, БНТ и Нова телевизия, мутри бяха изпратени от милионера Бареков да му бранят милионите в ТВ7. За разлика от шпицкомандите на Сидеров, които се появяваха в подобни ситуации за кратко с цел реванш, всяване на страх или просто заради скандала, мутрите на Бареков буквално завладяха части от телевизията и се настаниха там като окупатори.

 

Така че Сидеров пак е тук, но под друго име и в още по-агресивен вариант се разпорежда в държавата пред смълчаните държавни институции.

12 мнения за “На(д)граденият Сидеров”

 1. Започва да става леко смешно вече – една лъжа я чухме 300 пъти и 2000 пъти да я чуем, тя пак няма да бъде истина. Бареков няма нищо общо с “нахлуването” , мутрите са били на Цветан Василев , за да “пазят” от синдика, който е дошъл. Има официално изявление на служителка от тв7, че това, което се говори са пълни глупости.
  Ето линк:

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1435974530008596&id=100007881873136

 2. Серж и Болен са луда работа. И двамата бяха употребени от Доган и пратени в почивка.

 3. Споделям напълно мнението ви, г-н Инджев: Задкулисието сложи на мястото на станалия невъзможен Сидеров “чисто новия” популист Бареков. Явно на Сидеров е било “подшушнато” да се оттегли, докато Бареков бъде наложен в политическото пространство.
  И Сидеров се оттегли, отблъсквайки чрез гръмко афишираното си рубладжийство истинските български патриоти сред избирателите си, които го зарязаха на евровота. Но той е достатъчно хитър един ден да се върне на бял кон в политическото пространство, докато неадекватният Бареков е една гротескна кръстоска между Жорж Ганчев и Бойко Борисов, която ще издържи на политическия терен година-две и ще изчезне безвъзвратно ако не се наливат безспир пари в нея. Нека Станишев му е пресен пример на Дудука за това, че aко си публична личност, но не ставаш за нищо, не можеш да криеш дълго това от публиката. Не че Волен Сидеров става за нещо смислено, но поне е завършен популист и демагог, а това го прави перфектното “момче за всичко” на Задкулисието, което си заслужава всеки камион рубли, инвестирани в него.

 4. Не мисля, че Русия би използвала толкова явен начин, който би го разгадал обикновен човек.

 5. Беше ми направило впечатление, че заедно с плъзването на понятията „контри”, „соросоиди” и „ протестъри”, русофилите някак синхронизирано взеха да обиждат опонентите си на “ястреб”. Чудно ми е в Русия “ястреб” обидна дума ли е?

 6. Задкулистният шахматист(за никой българин с повече от 2 мозъчни клетки в главата не е тайна че това е москва)скрива конят сидеров и вади офицер бареков, в готовност да играят на руската дъска са също топ борисов, както и втори офицер първанов. москва играе шаха в БГ със самата себе си местейки фигури и правейки БГ населението на идиоти каквито в действителност сме щом позволяваме на руската помия да си разиграва конете в БГ в буквалния и преносен смисъл когато, както и колкото си поиска. Утре политическите помияри ще приемат на официално посещение един московски престъпник какъвто е външния министър на бензоколоката русия. Вонята на руски партенки от всеки политически и икономически ъгъл на ‘милата’ ни родина е наистина нетърпим.

 7. Симпатизанке,а кой е създал това “задкулисие”.То е създадено от някого ,или от някои и задължително участват политици и политически партии.Българското “задкулисие” не е внесено от чужбина,нали,то си е наша рожба.Вие сте изключително честна жена,но всяка честност поражда откритост.Дайте да се опитаме да разгадаем кой е управителя на това задкулисие.Аз смятам,че става въпрос за комунистическата партия. Не е възможно никакво задлулисие да има в България,а комунистите да не участват в него.

  Има и предкулисие,но и то е комунистическо.То бива скромност и тактичност към комунистите,но това Вашето минава всякакво благоприличие.А точност към комунистите е непроложима никаква тактичност.тактичност към убийци,крадци и лъжци,които служат почти 90 години на чужда ,нецивилизована държава.
  Българската толерантност е самоубийствена.И затова ботушите на съветските агресори а на врата на народа и дулата им са насочени срещу тялото на този народ.И той кротува ли кротува.

 8. Симпатизанке,всичко се свежда до неидентифициране и замаскиране на комунистическата партия. Всеки ден комунистическата пропаганда и нейните подлоги говорят за това задкулисие и че трябва да се борим срещу него.Но на изборите кой ще се идентифициара за представител на задкулисието.Кой ше каже че е олигарх,или представител на дадена олигархия.И как избирателите ще гласуват срещу олиграсите и задкулисието,като няма техни представители.Пита Ви съседката за кого да гласува,Вие я завеждате до избирателната секция и й казвате да пусне бюлетин срещу олигарсите и патриарсиите на задкулисието,така ли?

 9. Едно гнусно леке, сменят с друго , пак толкова гнусно. Не знам тъпи ли са, нагли ли са или искат да ни сплашат с тези фашизоиди. А иначе уж били против фашистите в Украйна. Виждаме кой е истински фашист – този , който окупира чужди територии и налага с цената на всичко заробващата държави газова тръба. Видяхме какво разклащане на държавата ни предизвика спирането на тръбата. А интересно Лавров при кого идва сега. Няма правителство, няма парламент. За съжаление няма и прокурор.

 10. Пич, много си досаден, но от мен да мине, ще ти отговоря. Аз нямам други средства да се боря срещу комунистите, освен като гласувам против тях от 18-тата си година, та до днес. В този ред на мисли: ти за коя партия гласуваш?

 11. До ЦЕКО:
  Русия е използвала и продължава да използва и “много по-явни начини”, като тези в Унгария”56-та, Чехия”68-ма, в Чеченската война, във войната с Грузия и днес – в Украйна. В поведението на Русия никога не е имало каквито и да било задръжки от дипломатическо, юридическо или морално-етично естество. Наглостта и безскрупулността на ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО винаги са се простирали в рамките, определяни от ЗАПАДА.

 12. Пак до ЦЕКО:
  Събитията изпреварват реакцията ми. Прочети следващата публикация на господин ИНДЖЕВ в блога, по повод предстоящото посещение на Лавров и коментарите към нея.Едва ли би могло нещо да се добави. “Не мислиш ли”?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.