Столетницата шефа си мени, не и властолюбието

Немислимата доскоро партийна оставка на вкопчения в лидерството Станишев е измъчено признание за провал, но вместо катарзис катализира бурна радост- включително сред дългогодишни пропагандатори на незаменимостта на другаря им Станишев. Защото столетницата шефа си мени, но властолюбивия нрав- не.

 

За пореден път тя възпроизвежда вица за възкръсналия Хитлер, който се погледал в огледалото и си обещал : „ И вече никакви шегички”!

 

Има и олекотен американски вариант на черния хумор във вица за каубоя в бара, който заплашително си поръчал уиски след уиски с обръщението към бармана „дай още едно, докато не се е почнало” , а когато му поискали да си плати въздъхнал: „е , сега се почна”….

 

Падна оставката на Станишев и се почна…

 

Първи заплаши с възход Бриго Аспарухов. Сега най-после щял да започне възходът на БСП, възрадва се старият превратаджия, сякаш БСП е стояла в опозиция през последните 25 години, а не е била най-дълго управлявалата партия на прехода с всички вини и отговорности, произтичащи от това.

 

Към оптимистичния прочит на личната драма на Станишев, когото до вчера защитаваше с озъбване и нокти, днес се присъединява и пиарът Нидал Алгафари. Той надгражда бригадирския ентусиазъм в очакванията с прогноза за „мощна левица”, каквато се надявал сега вече да се случи. Явно не му е била достатъчно мощна под мощното крило на Първанов, откъдето го прогониха неотдавна, за да се приюти при Станишев отново. Вече назовава следващите закрилници, откроявайки фаворита на Станишев в лицето на Драгомир Стойнев.

 

Петър Волгин, търсачът на лявото теле под всеки вол, водещ на крайно ляво предаване в безкрайно толерантното ни към тази пропаганда държавно радио, направо ни заплаши с неизбежността на новите леви победи при така създалата се ( от около 70 години насам) ситуация. Причината за тази неизбежност, казва Петър Волгин в неговото си предаване по държавното радио, е бедността- било противоестествено българи, които живеят от заплата до заплата, да са десни.

 

Явно колегата е живял в някаква друга НРБ. Защото в моята НРБ всички живееха от заплата до заплата, с изключение на кастата на т.н. правоимащи на върха на партийно-държавния елит без ограниченията и финансов лимит. За този „елит” от предимно слабо образовани вождове държавата беше дойна крава за бившите воловарчета.

 

В НРБ номенклатурните феодали си строяха вилите с безплатното ( за тях) мобилизиране на строителни войски. Прокарваха им асфалтирани пътища до тях. Първокласните шосета и магистралите ( както и цели предприятия за стотици милиони народна пара като инвестиция) се планираха така, че да облагодетелстват феодалните им родни места – „екстра”, за която днешните милионери могат само да мечтаят в подобни мащаби.

 

Грабежът беше масов, всеобхватен, с гигантски, типично социалистически размах.

 

По примера на вождовете трудещите се стараеха да наваксат кой където и с каквото може- крадеше се дори тоалетна хартия от ресторантите и ведомствените тоалетни, доколкото изобщо я имаше тази дефицитна стока ( в БТА – също, носехме си я в чантите).

 

Краденето на чистачките от предните стъкла на автомобилите беше такава неоспорима закономерност, че беше възпята в естрадна песен и цензурата не посмя да я забрани- просто не правеше впечатление като някаква даденост от атмосферата на всеобщо и взаимно крадене на човек от човека. Защото човек за човека беше крадец и това вече никого не учудваше.

 

Тази тема иска малко припомняне, за да я проумеят и апологетите на крайното левичарство. Защо много днешни хора, които едва свързват двата края ( както по времето на НРБ, когато в елитната структура БТА повечето от нас се радяхме всеки месец за 20-30 лева заем от взаимоспомагателната каса), не искат повторение на комунизма под каквато и да било форма?

 

Пиша в момента на метри от една вила, чиито собственик е бил партиен секретар на голямо предприятие в НРБ. Цялото село знае, че тя е строена с държавни материали, транспорт и работна сила. Върволици от камиони изсипвали инертен материал и камънак денем и нощем. И…нищо. Живя си царски бившият важен другар, собственик на открадната пред очите на всички ( от всички) вила и важничеше господарски до последния си ден и в наши дни.

 

Всички си мълчат и днес, но знаят за какво става дума. Защото не само „страх лозе пази”, „преклонена главица сабя не я сече”, но и „гарван гарвану” кирливи ризи не вади, за да не извадят неговите също. Погребалните агенти на спомена за миналото, както е добре известно, са царе да ти извадят на показ миризливите парцали, грачейки на чужди гробища „целите в бяло”.

 

Примерът с отделната вила е само един от хилядите, който обяснява защо България осъмна един ден в ситуация на безкръвен преврат, извършен по нареждане от Москва с цел преструктуриране на петата й колона. Нито един комунист не се възпротиви публично на смяната на обожествявания до вчера от него Живков. Защото точно партийните роби знаеха най-добре за онези камъни. Те се бояха от камъните на народа, живеещ от заплата до заплата. Нещо повече, най-нагазилите в партийната обвързаност се чувстваха най-загазили и очакваха да ги пратят да чукат камъни- както комунистите са постъпвали при заграбената от тях с помощта на съветските танкове власт.

 

Нищо подобно обаче не се случи. И сега отново ни заплашват, че бедността, причинена трайно ( ако не и фатално) на България от съветския колониализъм и неговите алчни протежета, тепърва трябва да ражда ново ( мощно при това!) левичарство, паразитиращо върху същата тази бедност, което то е причинило.

 

Много са елементите на златния пропаганден ланец, с който левичарството разхожда като мечка на синджир заплахата от златния телец, но радостта от бедността като вечен извор на левичарството, причиняващо тази бедност, е най-арогантната перверзия в цялата идеологическа задръстеност на омагьосания перпетум мобиле: левичарство- бедност-власт- прим ( за примадоните на левия вождизъм).

25 мнения за “Столетницата шефа си мени, не и властолюбието”

 1. Надеждите за възкръсване на лявото са ялови, дори само заради почтената възраст на повечето симпатизанти. Но вождовете са длъжни да приказват празнословно, защото те никога не са могли иначе – пищно отвън, разруха отвътре, като чинията на Бузлуджа… Една моя позната всяка година ходи там, това е безплатно развлечение с консумация. Не понася Станишев, харесва Първанов, но гласува за БСП, не за отцепниците, или, недай, боже, за десни – до края на живота си ще поддържа Партията, такива друго не могат. Към тях са празните приказки на богатите им вождове, които искат в замяна на лафове правилно гласуване. От нас по този начин очакват отвращение и негласуване. Доста пъти им се получаваше, сега без да иска, Путин ще им попречи – каква ирония.

 2. И леди Лайная се точи в Яицеубежището! Ще гледаме сеир. Бас държа, че ларвата ще я пожертВУва.

 3. Винаги право в десятката!
  Толкова пълна картина на тъпата идеология пропаганда,че едва ли бих могла да кажа нещо повече.Сещам се за едни вицове,които даваха кратко и точно описание на системата:”И 5 ст.да стане бензина пак ще крадем и 5 лева да стане пак ще караме.”;”Те ни лъжат,че ни плащат, ние ги лъжем,че работим”.Дефицитът и връзкарството бяха на почит.Всичко това създаваше един уют на скачените съдове и носталгия, към времето на това живуркане.Затова левите пропагандатори си мислят,че е лесно да върнеш нещата в старото русло,но забравят,че българите, видяха свободния свят.Разбраха,че има и начин на живот,а не живуркане.

 4. Бедните мразят богатите. Това се знае от памти века. Бедният знае много добре, че “капиталист” означава “богаташ”. Затова бедните мразят и капитализма, колкото и той да е демократичен. Но бедните не мразят социализма, а само неговите номенклатурчици, които са богаташите на социализма. Бедните знаят, че тези номенклатурчици-богаташи погубиха социализма и днес са капиталисти. За съжаление, това е всичко.

 5. ИЗ ЖИВОТА НА ПУТЕРИНГИТЕ
  Брюксел, лято, 2014-07-06
  В столицата на обединена ЕВропа цареше приятно оживление. Към Европарламента вече пътуваха ощастливените с нов мандат путеринги. Колко институции, колко служби, колко привилегии, колко сладки синекури щедро беше приютил града с пикаещото момченце, ръсещо като със светена вода избраниците на ЕВропа?… Някога – че до края на 2011 г. даже!- тук имаше например и организация, носеща страховитото име Западноевропейски съюз (ЗЕС Имаше към нея парламентарна ансамблея, съвети, комитети…. Какво беше това ли? Отбранителна структура на Запада, но без САЩ и Канада. Нещо, на което Сталин, Хрушчов, Брежнев , Анропов, Горбачов и Путин са си счупвали ръцете от ръкопляскания. Неслучайно към ЗЕС др. Жан Виденов гордо асоциира и България, заявявайки, че вече сме в зоната на сигурността. ЗЕС се ръководеше от португалския десен политически пенсионер Жозе Кутилейру, чието име претърпя естествена трансформация в Путилейру. Като казваме обаче „десен португалски политик”, не е зле да поясним – това означава някой, който има дребни технически възражения срещу икономическите модели и практики на парализирания Ленин, късния Мао и ранния Пол Пот, но пък смята убедено, че те могат да бъдат поправени с политически решения от репертоара на средния Вълко Червенков, младия Маркс, постсталинския Енвер Ходжа и реанимирания Кастро. Когато обаче ЗЕС трябваше да прави мониторинг по Дунав на золумите на Милошевич, се оказа, че няма подходящи катери, и изобщо няма катери, но има чиновници- и така единствената операция на страшния Западноевропейски съюз се провали, Милошевич удари спокойно една шливовица, докато не се появиха НАТОвските самолети….
  Какви ли разговори отекват в брюкселските коридори? Нека послушаме…
  Путеринг №1 – Хай, колигз! Агейн дъ сейм гайс, нох айн мал, анкор, а – тук сме си пак! Ха-ха-ха…конграчулейшънс! Бързам да споделя, добре се разбрахме със социалистите за постовете… гуд дийл, този Мартин Шулц плаши и източногерманските комунисти и това е замисълът да го подкрепим-така, че неговото левичарство да ги тласне малко по-надясно…
  Путеринг №2 Феноменално, грейт айдия!
  Путеринг №3 Много добре се развиват нещата и при външните работи! Тази найс лейди фром Румъния, ох! Сори!- фром Булгария- Кристейлайна Джорджиева има сериозни шансове пред твърде радикално антируския Шикорски! А, знаете ли нещо любопитно, кръстили са я първо Сталинка, когато Булгерия е била съветска република…но аз смятам, че също като мадам ИринÁ БоковÁ в ЮНЕСКО тя ще стои добре, бивша комунистка е, с отлични връзки в Москва, чужда на екстремите в дясно, в края на краищата тук сме все бивши марксисти, ленинисти, троцкисти, маоисти, полпотисти, кастристи, а таткото на мадам БоковÁ е революционен терорист, убивал е писатели-пропагандатори на фашизма и капитализма, също като нашите приятели и колеги Кон-Бендит и Баадер-Майнхоф от Фракция Червена Армия и ностри амичи италиани от Червените бригади… И още нещо много важно в дипломацията- приемствеността! Катрин Ащън също беше касиерка на средствата, с които КГБ и ГРУ подпомагаха миролюбивите протести от Гринъм Комън срещу войнолюбеца Рейгън и неговите ужасни ракети! Ех, младост, младост… идеалите не умират!…
  Путеринг №4 Да, това е ОК, но какво ще правим с този досаден тип в Кремъл-Путин?
  Путеринг №5 Дон`т уори! Вярно, че ембаргото срещу износа на кримски стоки беше много жестока мярка, но бяхме принудени да я наложим! Сега бързам за заседание на Подкомисията и внасям проекторезолюция за ембарго срещу руския износ на банани от Камчатка, на портокали от Чукотка и на перални от цялата територия на Русия, те така и не произвеждат тази стока!
  Путеринг №6 Е, това ще го довърши! Ланч тайм е!

 6. Ха чета за вилата… и само какво съвпадение, аз също живея на метри от една такава вила, построена с материали “останали” от изграждането на мемориално сдание, където моите съселяни отдават служба в памет на починалите им роднини и близки. Единствената разлика, че облагодетелствания не е бил директор на предприятие, а селски кмет!

 7. Хващам се за подтемата на прекрасния анализ на г-н Инджев, но в по-различен аспект. Прекарах два прекрасни дни в една вила , построена от дядо ми 40-та година, по-късно обявен за враг на народа, бил строителен предприемач горкия, и дружал с германците. Единствиният ми дерт бяха стотиците паяци и паяжините им…Предвижданият от червени врачки възход на БСП премина покрай мен

 8. Изродената столетница претендира за гласовете на бедните, но при това лидерите и са до един милионери… напомня ми на вица за ТКЗСто в което в края на годината като премия дали по едни галоши на ТКЗСрите а на директора му дали ‘само’ 100 лева но не му дали галоши като наказание че не си изпълнил плана ‘…Нека оди бос’ възкликнали ТКЗСарите. Ей такива идиоти са и бедните членове на пачаврата столетница БСП.

 9. Лошото е , че отношението към заграбеното е не на презрение към заграбилия, а на завист в по-голяма част от българите.

 10. Докато ПТН/ПНХ -(Путин пашол на х.й), СЛ/ПР-(Серхей Лавров пашол на рекет)

 11. Аз може ли да изразя малко по-различно мнение ?

  То идва от моето схващане, че при бай Тошо не се е крадяло чак толкова, колкото се крадеше след това. Не зная защо г-н Инджев мисли, че преврата бил лесен, защото партийните господари били гузни да не го отнесат. Някак си не ми звучи много вярно.
  Нека да споменем и армията. Кои Генерали са крали чак толкова, че да ги е страх от народния гняв ?

  За мен по-скоро причината е била някакви обещания , че оттук нататък ще се краде много повече. Тоест, както и стана натрупаните народни блага под формата на държавно имущество премина в личните джебчета на тези, които ни учеха на морал и на труд.

  А освен това кой от партийните другари би тръгнал срещу Москва? Много е по-лесно да си гушнеш някакъв бизнес и да си богат. Проследете на Генералите живота и ще разберете.

 12. Постоянното използване на думите “столетница” и “пета колона” става патологично отклонение от реалната цел.Двета фрази нямат ПОЛИТИЧЕСКИ смисъл,а иронично-исторически.Може да се спомене по някой път,но да се определя всекидневно комунистическата партия за “столетница” и “колона” не е знак на сериозна публицистика.

  Използването на думи като “путеринг” също не е знак на истински професионализъм.

  И трето,персонализирането на държави и партии също е силен примитивизъм.Колкото Държавния глава на Русия Владимир путин да е силна личност,той не може да бъде олицетворение на тази огромна страна Русия.
  Колкото и силни да са българските комунистически функционери Първанов и Станишев,те не могат и не биват приравнявани с цялата комунистическа партия.
  Както и комунистите от по-ниско и по-примитивно ниво Димитър Иванов и Светлана Шаренкова.

  Използването на псевдоними,поставени от улицата и други кръстници също не е изискан стил.

  Основния фактор,който унижава и унищожава българския народ са българските комунисти и тяхната партия БСП.
  Втория фактор е подмолно-подривната политика на Русия.

  Тези два фактора си имат силно символично присъствие-паметниците на съветските агресори и тези на комунистическите терористи.Без тяхното събаряне,комунистическата плесен не може да се премахне и държавата не може да се очисти декомунизира.

 13. Иво,разбирам че си се отдал на заслужена почивка,но не ни оставяй нас които сме non stop в блога ти. Лятото сега започва,отиваме на морето,взимам таблета и пиши ,пиши , пиши.Има кой да те чете. Желая на цялото ти семейство пълноценен отдих!

 14. SHUMAHER, задайте си основателният въпрос – КАК се “натрупВАТ народни блага под формата на държавно имущество”???
  Още от оговорът на този въпрос ще си направите ПРАВИЛНИТЕ изводи ДАЛИ “при “бай Тошо” не се е крадяло чак толкова, колкото се крадеше след това” и верни ли са били “обещанияТА , че оттук нататък ще се краде много повече”?!?!?…

  П.П. Какво влагате в обръщението – бай Тошо???

 15. Явно слизайки от “партийният” ТОТАЛитарен “връх” на БКП, СС иска да я трансформира от стогодишна ТОТАЛристична “партия” в ТУРИСТическа “дестинация” с “нов” “облик” и “вожд”?!?!?
  Все пак това е последната му воля , като “партиен” “вожд”!

 16. Към антикомунист:

  Ами потърсете някъде другаде “сериозна публицистика” – и без това се държите тук като ментор на(д) всичко и всички от “висотата” на своята анонимност.

 17. Ами не знам, какво имате пред вид Господине!
  Ако говорите за одържавяването на частната собственост – ОК. Дядовците ми са дали доста земя и не само. Обаче това не е минало в частни ръце.

  Аз имам предвид, че имаше натрупани огромно количество заводи , фабрики , машини и т.н. след 9.10.45. И точно това имущество не се крадеше така, както се окраде след 11.10.89г

  Бай Тошо е само един и нямам нищо предвид освен, че това име е разпознаваемо и всеки знае кой е.

 18. И още нещо!
  След 10 Ноември при връщането на земеделската земя, не знам дали сте наясно колко декари има над писани за отделни партийни другарчета !!!

  Това никой не го и мисли даже. Имало е сума ти комунисти, които са влизали в ТКЗС с по 3-4 декара а после при връщането на земята се оказа, че имат по 30 -40 дка.

  Това как ще го наречете ??? Не е ли супер велика кражба пред която прокуратурата мълчи като наакано дети.

  Да не говорим обикновените граждани с каква мъка си получиха земята.
  Аз не мога да оневиня нито една политическа партия за тези неправди.

 19. SHUMAHER, КАК, К-А-К се стигнало до “натрупани огромно количество заводи , фабрики , машини и т.н. след 9.10.45. И точно това имущество не се крадеше така, както се окраде след 11.10.89г”, КАК???
  И КОЙ и КАК се “разпореждал” с това “огромно количество заводи , фабрики , машини и т.н. след 9.10.45.”???

 20. АНТИКОМУНИСТ,

  думата “путеринг” я употребявам аз в ироничен нарицателен смисъл за определена категория западни “десни” политици- благообразни чичковци и конюнктурни кариеристи, които направиха от европейската десница и от самата Европа посмешище, пред което КОНРАД АДЕНАУЕР се обръща в гроба. Това -първо. Второ-аз не съм и нямам абсолютно никакви претенции да бъда “сериозен публицист”, а само един от коментаторите в блога на Иво. Някои харесват писанията ми, други -не, което е нормално нещо. Така че- наистина потърси някъде другаде отговарящата на твоите върховни, сюблимни и недостижими критерии сериозна антикомунистическа публицистика.
  Ние тук толкова можем.

 21. Уважаеми Г-н Инджев,аз изразявам мое лично мнение на Вашия сайт,защото го смятам за сериозен и моето мнение е принципно.Не визирам лично Вас,но няма нищо обидно ако и Вие сте се подвел по този параграф.Всеки нормален човек греши,всеки се увлича,всеки се подвежда,само комунистите не грешат и затова са на власт.Ние,обикновените хора не сме на власт и никога няма да бъдем.

  Не е нужно да се дават никаква аналогии и да се посочват други автори,достатъчни са само книгите Ви,които сте посветил на дейността на българските комунисти и тяхната партия БКП/БСП.През многото години на Вашата дейност,основен обект е била точно комунистическата партия и нейните функционери.Ако някой каже,че Иво Инджев не обръща внимание на комунистите и комунистическата партия откакто е започнала да работи срещу Българската държава и Българския народ,твърдението му ще бъде крайно обидна за Вас и крайно неприлично по принцип.Или от историческа гледна точка,някой да каже,че Иво Инджев не познава ролята на комунистите в българската история.А за Съветския Съюз и за съветските комуниси не е нужно въобще да споменавам-тяханта антибългарска дейност е описна,пардон,документирана най-добре имемнно от вас.
  Разработил сте стотици теми,анализи,изводи,сравнения и пр. точно към дейността на комунистите в България.Вашата морална и политическа позиция съвсем справедливо може да се опрелеи като антикомунистическа и антисъветска(антиболшевишка) ,но в никакъв случай като “антистолетническа” и “анти-Петоколонна”.Лично аз,повтарям,лично аз не си спомням Ваша проява, в която да не сте разбличил комунистическата пропаганда-като се почне от годините след създаване на Коминтерна,та до днешни дни.Всеки има право на основание на своите убеждения и на фактологията в дейността на даден журналист ,публицист,писател и пр.да го квалифицира.Аз и много като мен Ви определяме категорично като антикомунист.Ако Вие считате,че това е вид обида към Вас и Вашата кауза,кажете,веднага ще Ви се извиня.

  Никога не съм казал и намеквал дори,че Вашата публицистика не е серизона.За да я чета редовно и да давам скромни отзиви,това означава,че подкрепям почти всички Ваши позиции.Може би има само дребни неща,които не съвпадат с моите разбирания,но нима Вие смятате всеки да се съгасява с всекиго.Всяка коментарна рубрика цели автора да доуточнява своите тези,а читателите му да изразяват подръжка,или несъгласие.Сайтът Ви е стегнат и затова почти непробиваем от комунистическата сган.Смятам,че след Вас и ние читателите имаме поне минимален принос…
  Що се касае за държанеието ми на “ментор”,аз категорично изразявам несъгласие с вменената ми роля.Тази дума е неприложима в дискусии и не е от запасите на изисканата журналистическа фразеология.

 22. Тук да не е детска градина Другарко ???
  Отговорете си сама на въпросчетата!
  Аз не се боря за оценка.
  Народа бачкаше като в концлагер а вие се правите на много умни !!! Сега вие може и да не сте бачкали, сори. Има и такива!

 23. Малко истина и много лъжа, гарнирани с лозунги и кухи фрази, анонимен, с “впечатляващ” ник “антикомунист”, от позиция на ментор, без чувство за мярка – типичен гол трол. Нито е първия, нито последен в този чудесен и безкомпромисен блог.

  Напомня ми, на един подобен “капацитет” от близкото минало, изживял своя тролски живот на “антикомунист”, под ник “Gen. Wlasow”.

 24. Драги Киров,аз не претендирам да съм всезнайко,но имам свои убеждения и ги споделям на този сайт,защото съм убеден,че неговия домакин е автентичен антикомунист.Нямам никакви други съображения.Оределям каузата му за антикомунстическа и моето мнение се потвърждава от реакцията на комунистите. Досега не съм чул нито един български комуниост да е въодушевен от публицистичната,изследователската и писателската дейност на Г-н Инждев.
  Това е категорично доказателство,че комунистите методично и обективно биват разобличавани от него.
  Тази кауза е потвърждавана нееднократно и от международни институции и представителите на авторитетни американски и западноевропейски политически представители.И тяхната преса.
  Да допусне някой,че Г-н Инджев не е антикомунист е знак на комунистическа обремененост.
  Многобройни са опитите на комунистическата сган да се подиграват с него,да го иронизират и да му приписват всевъзможни епитети.
  И това мое мнение се доказва от изключително промития и примитивен комунист Бойко Борисов.
  Категорично заявявам,че всеки,който се държи по подобен начин с него е комунистическо мекере.
  Моите думи не бива да се разглеждат като изкуствена и натрапена фамиилиарност към Иво Инджев.Той няма нужда от подобни натягания. Аз съм обикновен човек,не го познавам лично и никога няма да го познавам,но съм прекрасно запознат с неговата дейност.

  И накрая,щом като руско-чекистките представители (среди)и техните слуги в България(петоколонаши-по И.И. без ирония) му се зъбят,моето мнение става допълнително валидно.Само откровени комунисти се държат с един солиден публицист по подобен арогантен начин.

  Малка аналогия-може ли Вие да посочите поне един български комунист,който се възхищава от делото на писателя Георги Марков.Посочете поне едно комуноидче,което да каже поне едно “браво” за него.
  Няма нали,ами няма и да има.Както и никой комунист днес няма да каже едно браво и на Иво Инджев.Съвпадение,така ли,не драги Коров,никакво съвпадение,комунистическата плесен знае какво прави и говори.

  Трол съм така ли,добре трол съм,но кое не е вярно от написаното от мен?Или има и честни и искрени тролове.

  И за десерт,нали занете,че не кой да е, а българския президент-комунист Георги Първанов обърна внимание на журналиста Иво Инджев и го уволни.Е,щом като един възможно най-високопоставен комунистически функционер влага толкова внимание към един “обикновен” журналист-водещ,това означава,че последния е антикомунист,просто не може да бъде друг.Така мисля,така чувствам нещата,така ги пиша.Ако греша,моля да ми посочите грешките.

 25. Тъпарищ SHUMAHERко, аз съм си отговориЛ на тези въпроси, ти като НЕ си си отговориЛА, това си е твой проблем!!!
  Ти правиш тъпи обобщения за “социалистичесткият рай” на бай ти Тошо. Тук никой не иска да отговаряш на въпроси , на които не можеш да отговориш! Аз те посъветвах сам да си отговориш на някои въпроси, но след като НЕ искаш(или НЕ можеш), т’ва си е твой проблем!
  А колкото за “резултатите” от “бачкането” ти по време на НРБ, не изпадай в необоснован възторг, просто сравни развитието на НРБ, с това на останалият свят преди 1989г.. А за да видиш какви са последиците от 70 години социализъм ,направи дори бегло сравнение на икономическото развитие на повечето страни от т.нар. Трети свят, със сегашното в НРБ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.