Като погледнете в очилата Гестапото, виждате решетки

Една снимка на Димитър Иванов-Гестапото броди в интернет.

 

Като го погледнете в очилата, виждате решетки.

 

Всяка прилика с Путин, в чиито очи сенаторът Джон Маккейн заяви, че вижда три букви- КГБ, не е случайна.

 

Както не е случаен фактът, че Светлана Шаренкова, другарката в живота на Гестапото, е шеф на една от двете най-големи ( сред много други подобни) , конкуриращи се за благоволението на Москва носещи колони на петата колона в България.

 

Не е случайно също, че Шаренкова има карт бланш да се среща с руския външен министър Сергей Лавров, водейки със себе си в Москва Георги Първанов ( вече като редови член на БСП с амбицията да си върне ръководството на партията). Шаренкова се похвали писмено в кореспонденция с депутата Кирил Добрев, че  е направила Първанов “лице на отношенията с Русия”, а за посещението при Лавров, също разкрито в ivo.bg, тя потвърди не без гордост…

 

Сега Лавров лично е на крака в София защото “акциите” на българския плацдарм за руско шантажиране на Европа рязко се повишиха след намесата на Путин в Украйна и превръщането на България в запушалка за “Южен поток”.

 

Предстои да видим знаците, които Лавров ще даде окуражително на клюмналата си след загубата на евроизборите пета колона.

 

 

26 мнения за “Като погледнете в очилата Гестапото, виждате решетки”

 1. Аз като гледам това лице си мисля, за Крокодила, който завлича жертвите си на дъното и чака да поомекнат.

  Обаче ако този се срещне с крокодил, най-вероятно крокодила ще избяга от ужас. 🙂

 2. Самото споменаване на името: Митьо Гестапото би трябвало да “стъписа”, или разтревожи всеки телевизионер (или вестникар), когато решава да покани и да му даде думата на този индивид (може би и престъпник, ако се разследва служебната му кариера). А се получава тъкмо обратното, те се надпреварват по повод и без повод да го канят в студията си, където той изразява мнение и дава “компетенти” съвети и всевъзможни манипулации по всички въпроси на общественно-политическият и икономически живот в страната ни.

 3. В държавата на парадоксите Абсурдистан се оказва, че висшите офицери от мракобесната Държавна сигурност са станали честни и почтени бизнесмени, канени от телевизия в телевизия, а жертвите на ДС ( към които причислявам и “агентът” Иво Инджев ) биват принуждавани да напускат работата си, и , което е най-невероятното, биват заклеймявани и дамгосвани!
  Тези, които са били двигателите и организаторите на системата за насилие и доносничество, ни учат сега на морал.
  Направо си представям какво би било Гьоринг сега да бъде собственик на берлински вестник, и да пише статии, в които да учи немците на демокрация и плурализъм!

 4. Дребна забележка към инак добрата Ви статия, господин Инджев!

  Изразът “пета колона” е от времето на испанската гражданска война. Когато четри военни КОЛОНИ напредват към Мадрит, още една “колона” действа на страната на Франко в самия град. Понятието “колона” се употребява в смисъл на формация (военна), а не като строително-архитектиурен елемент, който поддържа страда, фасада и т.п.
  И в този смисъл БСП е пета колона на Русия,готова да се воюва за руските интереси.
  С поздрав!

 5. От няколко дни гледам по пресата едно друго лице,което има подобно,но доста по-неприкрито и зловещо излъчване,а от днес е и непосредствено пред обективите…може би…

 6. Поздравления за оригиналната статия , господин Инджев!
  Успех и на книгата Ви “Течна дружба 2”.
  Чета я с огромен интерес , като се надявам Гестапото и другите петоколонисти също да се запознаят с нея.
  Първият за да го е яд , а другите да страдат от истината.

 7. Очичките са му червени от какво ли…?

 8. Към г-н PANOW:
  Надали има друг журналист в България, който повече да е давал примери с т.н.”Пета колона” и да я е употребявал в своите статии и книги, както г-н Инджев. Така че, без да съм му адвокат, но той чудесно знае и разбира за какво пише.
  В случай вие не сте съобразили, че г-н. Инджев се заиграва с другото значение на думата “колона”.
  Между другото, тази негова игра с думите, особено когато с едно леко модифициране на думи или срички се постига допълнително второ или трето значение на дадена дума или израз, е едно от нещата, които правят г-н Инджев ненадминат журналист, на когото благородно завиждам за тази негова креативност.

 9. До PANOW:
  Верно ли, бе?!
  Ти да видиш?
  Хубаво е, че има ЕнтелЕгентни люде да ни светнат, а то – ей-на, Иво ИНДЖЕВ това го не знаеше.
  🙂 🙂 🙂

 10. На Путин хибридалъците –
  минават само на балъците…

 11. Много угрижен ми се вижда.Без кадри останаха.Първанов ги напусна, Станишев бяга.Лавров едва ли идва да ги хвали.Да не им се привиждат на тях тези решетки.Стойнев се беше хвърлил да защитава ЮП като Матросов, ама като не успя,Лавров може и да не го одобри.Колко му е да дадат поръчка на Гл.прокурор.Явно е на щат при Доган.

 12. До PANOW

  „Пета колона“ e синоним на предателство отвътре или подривни действия, които се изразяват в терор, саботаж, диверсия, открита или скрита пропаганда, корупция, субкултура и т.н. (Чии ли е този арсенал?)

  А подчертания вкус на нашия домакин към игрословия възприемам като намигване към читателя.

 13. Петата колона бе любима тема на д-р Гьобелс. Той предсказваше как неговата пета колона в САЩ, водена от Хенри Форд, Линдберг, дядото на Буш, всички немци и изолационисти, няма да позволят намесата в войната.
  Какво друго е структурата на българското ДС освен руската пета колона. Те се кълнеха в верност към КГБ или ФСБ или БКП, но България им служеше само, за да им плаща заплатите от откраднатите пари от народа. Интересите на българите, като живот, свобода, право, равенство, собственост, никога не са имали значение за тях. Българинът нямаше стойност за руската пета колона.

 14. Г-н Симеонов, Аз не виждам голяма разлика между днешната журналистика и мухите в обора. И двете скачат само на ….
  🙂

 15. Гледах емисията новини в 20,00 часа тази вечер и по-точно репортажа относно книгата на Лавров … и като видях и чух вицепрезидента Попова с каква възхита и захлас разказваше на събралото се множество в залата за пресконференции затова какво пише във въпросната книга и след това Лавров я похвали, стана ми вече ясно разрива по коя ос се е случил между нея и г-н Плевнелиев, а именно единия иска европейско развитие с работеща администрация и ефективна съдебна система, а другия е радетел на всичко да си остане по старому – корупция, неспазване на закони и т.н.

 16. Днес българския вицепрезидент официално заяви на кой се прекланя.
  Комсомолски пламък грееше в очите и след прочетените тезиси на другаря лавров!

 17. PANOW, с тоя МадриТ се приравняваш с русата Белка.

 18. @мишо(К)
  На базата на сайта, който си посочил, какво ти дава основание в равенството за Държавна Сигурност да включиш ДСБ и РБ? Крайно време е да се престане с голословните и клеветнически твърдения, които поставят всички партии под общия знаменател на “маскарите” и ГМО-та на ДС.

 19. Няколко олигофрена, откраднали кръст от столичния храм “Св София”, се опитаха да нахлуят в Президенството и и под закрилата на хоругвата да привтстват с цветя г-н Лавров.Пълни дебили.Те въобще не бяха чевали за понятието протокол„Дама, от царковното настоятерство и с моя помощ осуетихме това мризко дийствие.Мерзко, закото утрарът бе придобит по незаконен начин и понеже се изполваше под егидата на партия “Атака”.За щастие отдел Протокол не разрищи подобна самодейщина.Но това не попречи на самодейците да се натресат на т.н.премиера на знаменателната кинга на руския министър и там да проведат нелепата си акция.А най-страшното бе, че бяха в комранията на висшия клирик Дометиан и зам.министър-председател Бобева.удя се техните сътрудници не следят ли до кого си имат контакт техните началници.Защото това е жимо излагане на институциите.Не стига, че хоругвите са крадени, ами и “възцарковените” са мошеници.Моля, който види тези хора на обществено място нека се обръща към полицията, защото тези “мили” христяни с евроазийски манталитет резилят и църква и клор и себе си доби. Нека нежните оторизирани власти да ги арестуват за кражба, за да им стане ясно, че от храм не се краде, а се дарява. повече по въпросите може да разкаже отец Ангел Ангелов-протосингер на Столична Митрополия и настоятел на храма “Св.София”.И най-вече когато човек се подиграва със светините си, той е марзавец.

  Л.Лачански/пиша го гук, защото следващата тема и по нея е препълнена от мнения/.

 20. Misho
  Вие сте черногледец.Не всичко зависи от партиите и техните лидери.В голяма част от деиствията им зависят от нас избирателите.Разбира се ако сме активни и с акъла си.

 21. Благодаря за линка към интервюто на другаръ Гестапов. Голямо мъцане падна, докато хвалеше несъществуващите качества на политика от световна величина Сергей Станишев, но накрая изплю камъчето: издънило се е баЯ “момчето” и се налага да се разкара от полезрението, за да не провали светлото бъдеще на БСП/ДС.

  Обезпокоително е, обаче, натъртването на два пъти в интервюто, че новият лидер на БСП трябвало да е “опитен”, което ми говори, че май пак ще опрат до Гоце (като най-опитен в слугинажа към Кремъл, а и най-хлъзгав и невъзмутим в наглостта си, за да седи удобно в лидерския стол на БСП, който стана съвсем неудобен Благодаря за линка към интервюто на другаръ Гестапов. Голямо мъцане падна, докато хвалеше несъществуващите качества на политика от световна величина Сергей Станишев, но накрая изплю камъчето: издънило се е баЯ “момчето” и се налага да се разкара от полезрението, за да не провали светлото бъдеще на БСП/ДС. Обезпокоително е, обаче, натъртването на два пъти, че новият лидер на БСП трябвало да е “опитен”, което ми говори, че май пак ще опрат до Гоце (като най-опитен в слугинажа към Кремъл, а и най-хлъзгав и невъзмутим в наглостта си, за да седи удобно в лидерския стол на БСП, станал напоследък съвсем неудобен, откакто Станишев я докара до трета политическа сила).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.