Маргарита Попова пак показа протэстостэрон

Написал съм само 6 книги.

Дори и този скромен опит ми позволява да кажа, че прочитането на една книга в зародиш от „първия човек” ( споделил публично читателския си подвиг) преди всички останали читатели, е усилие, което изисква изключителна координация. Изисква също много специален интерес от страна на хвалещия се с този успех- особено като за вицепрезидент на държава, която поне официално не е васал на чуждия емисар с новата книга.

Ако беше автор като автор, както и да е. Но Сергей Лавров не е кой да е. Да му заявиш пред камерите своя възторг е въпрос на политическа декларация- а в случая и на ласкателство. И на откровено подмазване. И на злобно противопоставяне срещу опитите България да покаже евроатлантическо лице поне чрез една институция.

Координацията на тази декларация е съгласувана до най-малки подробности с издателите. Те пък са до такава степен в крак с програмата на писателя Лавров, че му угаждат до минута със сервилната презентация , напасната с държавния протокол на уж независимата ( от Русия) България.

Такъв шампион по интерес към книгата на руския външен министър Сергей Лавров се оказа Маргарита Попова, която се изяви отново като контра на прозападната позиция на (отсъстващия от събранието на руската пета колона в НДК) Росен Плевнелиев.

Ето как Попова се изяви като протЭстЭр.

Vest.bg

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров представи днес в НДК книгата си “Между миналото и бъдещето. Руската дипломация в променящия се свят”. Тя е издадена от Форум “България-Русия” по повод на 135-ата година от установяването на дипломатически отношения между двете държави.

Вицепрезидентът на България Маргарита Попова приветства издаването на книгата в България. “В нея вие ще прочетете много за живота на тези преди нас, за нашия скъп живот, който обичаме, в който сме се обрекли на децата си, и много от вас ще прозрат бъдещето”, каза тя. “С поредица от инициативи отбелязваме възстановяването на българската държавност. Всяка една от тези инициативи ни изправя на крака, за да тръгнем за пореден път напред и да си кажем, че можем много, но само с разум и когато сме заедно”, посочи още в речта си вицепрезидентът на България.

“Вие сте първият човек тук, който е прочел книгата ми”, каза Лавров.

Успех на изданието и на неговия автор пожела министърът на външните работи Кристиан Вигенин. “Уверен съм, че то ще има сериозен принос в по-мъдрия прочит на случващото се днес в света”, отбеляза Вигенин.

Председателят на Форум “България-Русия” Светлана Шаренкова посочи, че книгата съдържа статии и изказвания на министър Лавров, които по думите й осветяват убедително новото място на Русия в световния ред.

На представянето днес присъстваха още вицепремиерът Даниела Бобева, Георги Първанов /президентът на България в периода 2002-2012 г./, посланикът на Русия у нас Юрий Исаков и други гости.

P.S.

Клуб Z

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров използва посещението си в София, за да се срещне и с почитатели на неговото творчество. В НДК той представи книгата си “Между миналото и бъдещето – Руската дипломация в променящия се свят”. Това не е първата книга на Лавров на българския пазар – стихосбирката му “Последната вълна” все още се намира в книжарниците.

Събитието бе водено от председателя на “Форум България-Русия” и член на Националния съвет на БСП Светлана Шаренкова. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин също уважи премиерата на колегата си.

Целите в бяло сред публиката бяха семейство Николай и Евгения Баневи. На последните избори за Европейски парламент нежната половинка на бизнесмена бе независим кандидат и спечели 6188 гласа.

На първи ред бе седнала солидна мъжка компания – президентът (2002-2012) Георги Първанов, бившият вицепрезидент на “Мултигруп” и настоящ ректор на Университета по библиотекарство и информационни технологии Стоян Денчев (вляво), както и последният ръководител на шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов, популярен и като Гестапото.

Икономическият вицепремиер Даниела Бобева размени няколко думи преди началото на премиерата с видинския митрополит Дометиан.

По-късно до Бобева седна и вицепрезидентът Маргарита Попова.

Димитър Иванов дари Лавров с пейзаж от Павел Митков, художник, специлизирал се в подобен тип поръчки за високи чуждестранни гости.

Високият гост се развълнува от радушния прием на българската публика.

39 мнения за “Маргарита Попова пак показа протэстостэрон”

 1. За съжаление Маргарита Попова се излага не за първи път. Няма ли кой да й каже, че е само “вице-” и не бива да се изцепва самоинициативно и обратно на президантската позиция. “Къде е расло, къде е пасло…”

 2. За сведение на Госпожата припомням,че
  дипломатическите отношения между България и Русия (империя и интеримперия) са били прекратявани мисля три пъти и то все по инициатива на Империята.Първо след преврата срещу княз Батенберг и провала на Каулбарсовата “дипломация”,когато с подкрепата на Европа се отърваваме от руска окупация.Втория път 1916 г. когато
  руски и румънски войски нахлуват в Добруджа (Лавров да помни конницата на ген.Колев) и третия път ,когато СССР ни обявява война на 5 септ.1944г. ,въпреки че
  през целия период на ВСВ ние не сме пратили и един войник срещу Русия.Целта е ясна :да ни “освободят” от нас самите и да си инсталират на власт петата колона,която управлява и до днес.
  Госпожата Попова явно иска да е заедно
  именно с представителя на Путиновия режим,на когото се мазни раболепно в присъствието на всички видни представители на петата колона.
  Срам и позор!

 3. Голямо възмущение предизвика у мен т.нар. вицепрезидент М.Попова! Събрали се на презентацията шайка ибрикчии, които се правят, че им е изключително интересно какво ще им каже “високия” гост дошъл от изток.

 4. Попова уверено върви по утъпкания от десетилетия път, изпреварвайки наред подобните на нея. Една Нешка Робева още води маратона, но Попова е по-млада и може би има рода за оправяне, човещинка. Карикатурна е- вицепрезидент, жена, в потурите на Бай Ганьо…

 5. Единствената визия, която излъчва М. Попова е визията на пратеник на смъртта – грозна в своето откровение, с посивелите си коси и дрезгав глас – единственото, на което напомня е смъртта – смъртта на България, смъртта на всичко, което иска да живее!

 6. Tazi pachavra e pozor za prezidentstvoto pone kolkoto purvanov navremeto. sigurno e bila gotova i sebe si da podlozhi na lavrov samo deto onia varvarin ne ia e pozhelal ponezhe kakvoto e imalo neshto stoinostno ot neia veche otdavna e svaleno. OTVRAT OTVRAT!!!

 7. Много бих се радвал да прочета пълен списък на участниците в това промосквоитетно мероприятие.
  Да си ги знаем и да запомним с кои вредители на България си имаме работа.

 8. И още нещо:Група псевдонациналисти от “Атака”седяха до споманатата дама и владика и се правеха на хресими. Но Никой, а и самият Лавров не знаеха, че те просто са откпраднали от прам “Света София” ритуален кръст в който се пъчат по “мероприятия” и го разнасят като свещена реликва, без да дават обяснение откъде имат тази утвар.Измамата бе разкрита от отец Ангел Ангелов предстоятел нао храма, който на погребението на отец Димитър Амбарав вежбиво помоли псевдобогомолцитеи до вэрнот в промо отнитото вищ. Те се направиха на глухи и неми. На слеидвощия дин бяха ришили да влязат в Президентствето с него и с букет рози.За жалост моята и намесата на един от предстоятелети на храма осуети тазш гавра. Разбира се ва т.н.премиера те успяха да извършат псеводирелигиозната си задача.Те използват неправомерно църковните хоругви и атрибети за политическа дейност, като афишират дейноността си под знаомената и лозунгите на “Атака”.Призоваваме всички, които засекато тези “възцаркновени хора” да се обадят в полицията закото техните действия са нищо повече освен пладнешка кражба.

  Л.Лачански-пасом на храм “Св.София”.В прокуратурата е подедена вече молбаза възпрепятстване на техните противозаконни действия.

 9. За нея важи поговорката “Език мой, враг мой”
  Маргарита Попова при представянето на книгата на Сергей Лавров според агенция Фокус заявява:
  …„Аз съм човек, на който животът мина в едно русло, което се отграничава в две много важни неща – единият бряг е ЗАКОНЪТ, другият бряг е СЛОВОТО.” (подчертаното е от мен)
  http://www.focus-news.net/news/2014/07/07/1940825/margarita-popova-v-knigata-na-sergey-lavrov-shte-prochetete-mnogo-za-zhivota-na-tezi-predi-nas-i-mnogo-ot-vas-shte-prozrat-badeshteto.html
  Случайно бях попаднала на новините по News7 в 20.00 часа:
  http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/-%D0%9B%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B2-%D0%9D%D0%94%D0%9A_l.n_i.95950_c.19.html#.U7r-4JSSzIc
  и в частта от нейното изказване се размиха нейните два бряга:
  от (0’24”)
  ” Благодаря Ви министър Лавров за това, че чрез Вашата книга ще можем да отбележим с (тя каза СЪС) още едно прекрасно мероприятие – годишнина от ВЪЗСТАНОВЯАНЕ (точната дума е установяване) на дипломатически отношения между две държави, едната от които обичам безумно – моята родина, а другата – като велика държава, от която очаквам да застане здраво на краката си(???) и всички заедно да живеем в мир, СЪГЛАШАТЕЛСТВО, в (тя каза ВЪВ) сговор в името на бъдещето.” … (подчертаното е от мен)
  до (0’59”)
  Госпожо Попова, когато заставате като вицепрезидент на държавата, която обичате безумно (СПОРЕД ВАШИТЕ ДУМИ), Ви съветвам внимателно да напишете текста си, защото Вашите грешки при спонтанни изказвания може да издадат дори държавна тайна – например готовност за:
  Съглашателство
  Значение на думата съглашател
  Пренебежително: Лице, което води политика на компромиси с противника, склонно е безпринципно да се съгласява с него.
  http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/%D1%81%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB

 10. Чадъра е “книгата” на Лавров.
  Под чадъра се вижда ултиматум: Никаква оставка на това правителство и Народно събрание до като не подпишат Южното заробване, а след това да вървят по дяволите. Сред цялата глутница се откроява Плевнелиев, като единствен смел българин, готов да се изправи като Давид. Останалото е пълен боклук. И още един хитрец, който тегли конците на куклите, но сега се изсулва от хлъзгавия терен за милиарди български левове с “по важната задача” – да бъде “троянчето” в Брюксел.

 11. Интересувам се какъв е тиража на книгата и на стихосбирката, а също количеството продадени екземпляри.

  Струва ми се че е поредното напразно изхвърляне на средства за ПР и едва ли ще се намерят здравомислещи хора които да искат да четат подобна литература, освен ако не са мазохисти.

 12. Поздравления! Особено ми хареса последното изречение! Почти се просълзих.

 13. Та въпроса към избирателите на ГЕРБ е дали още вярват в дясната ориентация на елита на тази издънка на КГБ?

 14. На мнение съм, че русофилският тумор, разяждащ тялото на страната ни се самоселектира, обособява,разграничава и контурите му се открояват все по-контрастно от здравата тъкан. От гледна точка на евентуалното лечение, този процес е благоприятен. Лошото от една страна е, че огромна част от природонаселението все още не проумява връзката между тумора и разсипаното здраве на нацията. От друга – за сега, така необходимият хирург, който да проведе неизбежно необходимото животоспасяващо оперативно лечение не се вижда!

 15. Не протэстостэрон, а проститутостэрон 🙂
  МАГАРИТА попова – леката жена в българската висша сервилна политика.

 16. “Къде е расло, къде е пасло” – ами било коректорка във Военно издателство, услугвало с дребни
  услуги на ОНЕЗИ служби. Затова допълзяло до вицепрезидент.
  Знаем, че от началото на “демокрацията” вицепрезидентът винаги е човек на ОНЕЗИ служби и на
  русофилистичната пета колона. Освен ако и двамата не са техни хора – напр. двойката агентинът
  гоцэ-ген. марин. Или матрялът не успее да избере вице, несвързан и необвързан, както беше с
  покойната Блага Димитрова.

  Впрочем, слугинажът на г-жа маргарита не намери радушния прием на др. лавров. Тоя последният
  направо се подигра, че е радостен поне един човек в РъБъ да е прочел книгата му. Сигурно сам си
  знае каква творба е сътворил.

  Важното е, че едни пари, под вид на издателска премия, преводачески хонорар и авторски права, ще се преведат на др. свэтлана шарэнкава, т.е. в касичката на “петата колона”. Съвсем легално, законно и прозрачно. Може данък да се плати върху тях. Поне върху част де!

  Респект, г-н Инджев!

 17. Г-жа Попова може ли да се погледне от страни какво преставлява-карикатурен образ на подмазвачка.Кога прочете книгата,кога я осмисли,че и коментар да прави.Тя дава ли си сметка ,че е излъчена от дясно мислещи хора,които гледат на връзките с Русия от прагматично и реално естество а не от някакви леви емоции за окупиране на България от Червената армия.Тази окупация станала в наши дни трябва винаги да светка в главите на нашите политици и те да се държат с нужното национално достойство.Но къде мисъл в простата глава.Тя си мисли,че всички българи са благодарни на руснаците за поробането за последните 45 години.Може би искат още.Но ние не искаме.

 18. Попова е гнусна руска пачавра и колкото по-бързо се разкара от президентството – толкова по-добре. Няма ли механизъм това нищожество да бъде разкарано от там, да не срами Плевнелиев и цялата държава?

 19. Маргарита Попова продължава да хвърля в недоумение феновете си. Умът на вицепрезиденката е на кантар. Колкото на врабче или хамсийка. Изборът си е чисто техен.Чакам също с нетърпение, ама надали, главилият я за вице Император Тиквоний на РъБъ да и даде съответната политоценка. И същевременно, що ли не съм изненадан, че от ненавистният им Пиндостан продължават да идват новини като долната които няма начин да няма начин как да осмислят адекватно.
  Рой Кокръм, който спечели от популярната лотария в САЩ „Поуърбол” 259,8 млн. долара – най-голямата сума, печелена някога в лотарийната история на щата Тенеси, смята да дари парите в подкрепа на изкуството, пише британският вестник The Independent.
  Прекарал 20 години работейки като актьор и сценичен мениджър, е напълно разбираемо защо Кокръм е решил да основе фондация в подкрепа на свободните творци и изпълнители в САЩ.
  „Наистина смятам, че най-добрият начин да се подготвиш за това цунами от пари е да дадеш обет за бедност за години напред”, казва той. „Моята работа оттук нататък ще е да се уверя, че всяко пени от наградата ще благослови всеки, докоснал се до него”, допълва Кокръм.

 20. Мисля , че даже Борисов не и е вярвал, или натиска от ЕС е бил за Плевнелиев и Слава на Бога. Че иначе става страшно. А Лавров идва да рестартира Първанов в БСП, е ясно – той шанс в Европа няма, за разлика от Станишко. А Попова явно си прави сметката я за премиер, я за нещо друго.За сведение на г-жата – никой не обича предателите.

 21. Едно време ,,подариха ” на Горбачов Нобелова награда , У нас аналог е ,,Цанков камък” …чака се реакцията на фамилията ….Ротшилд…

 22. Явно на Попова нещо й е тясно в президенството?!?!? Поради което се чуди с какво да си запълни времето?!?!? И най-естествено е за “политици”, като нея, да го запълнят с изчитането на “бестселъра” на Лавров.
  Въпросът е само с такава ли “литература” трябва да се занимава един вицепРЕЗИДЕНТ на една европейска държава? Няма ли по-смислени и важни за нея и данъкоплатците Й занимяния,с които да се захване, дори когато си губи времето в ролята на вицепРЕЗИДЕНТ?
  Така само продължава да затвърждава убеждението , че е марионетка ,както е била и в цялата си КРИВОсъдна “кариера”!

 23. Тая Кака ме смайва с Пионерския си Устрем 🙂

  Браво! Отличничка !!!

 24. Мислете българи. От коя полит конструкция е вицепрезидентшата? Какъв бе постът и в предишното правителство? От колениченето пред Лавров какво усещате? Институция? Достойнство, интилект, точна мисъл? Представителство на всички българи, както обича да се аргументира след саморазкритието, че е не коммунист, а болшевик – във всички свои бръщолещения пред медиите. Мили мои сънародници, България е пред гибел. Разберете го и не мислете, че тези хора ще направят доброто за родината си. Предатели са на всичко свидно, любовта е чужда за тях, в сърцето им тупка КАПИТАЛЪТ. В пряк и преносен смисъл.

 25. Vorbis, не зная чия е идеята, но обърнатия портрет на Левски е в десятката!!

 26. Хайде да кажем сега нещо позитивно.
  Южен паток НЯМА да има.Резултат от визитата – НУЛА.Фанфарите са в режим MUTE.
  Колко негативни неща , а колко позитивизъм съдържат.
  “Който ни освободи , той ще ни пороби!”
  Васил Иванов Кунчев

 27. И тази жаба е крякала в най-горния/мазен/ слой на блатото наречено кривосъдна система, където най-висшето безгръбначно е цацата.

 28. Маргарет Тачър е казала, че комунизмът свършва там, където свършват чуждите пари. Не случайно Северна Корея предлага обединение с Юга, иска парите им за да продължи съществуването си.
  Така и при нас. Обаче се оказва, че “русофилията” /това скъпо хоби на/ на върхушката, е така вплетено във властта, че по неволя се финансира от редовия гражданин.
  Ларвов не го ли е срам с държавни средства да си лансира книгите. Да си спомним бай Радой; “Вече ми идва да бия / съвестта си нечиста. Толкова много хартия / толкова малко истина.”

 29. Без да съм чел книгата на Се.Л. знам, че в нея има една мащабна печатна грешка от 240 стр. Отсъстват разсекретените дипломатически писма от фонд Якобсон от 1891г отпечатани в книгата на издателство “Хегзагинта приста – Русе”- 1992г. – “Руски окопационен фонд за създаване на зад-дунавска област”.

 30. г-н Т. Тоодров,
  Почти напълно съм съгласна с Вас, с едно изключение: в сърцата им тупка не капиталът, а РУШВЕТЪТ. Има огромна разлика между двете. Капиталът е нещо хубаво – причина за и резултат от работеща икономика. Рушветът е пагубен – пари, дадени и прахосани наготово и почти винаги безсмислено.

 31. Към Иванка:
  Имах предвид “Капиталът” на Маркс, който им беше като знаме, условност, символ на идея, която нито приложиха, нито разбраха. Рушветът го има навсякъде по света,но те крадат безскрупулно, постоянно, нагло, използвайки и прикривайки се със ЗОП/Закон за обществени поръчки/ Но не само с него и чрез него. Най-страшното е, че ако една обществена поръчка е спесифицирана на стойност примерно на 1 000 000, 600 000 лв се разпределят /крадат/ от определени властови хора. Напълно “законно”. М. Попова, като бивш министър на правосъдието прекрасно познава схемата, но въпреки това, премигва срещу кремълската петолъчка – вдъхновение за безмислено говорене.

 32. Егати държавата щом в нея Павел Митков е обявен за “официален художник”…

 33. @kirov
  Идеята и изпълнението е мое. Дано да съм погъделичкал някой заблуден псевдопатриот, обичащ Руската федерация, наследница на Съветите.

 34. Искаше ми се да направя такъв колаж и на друг кадър, на който се вижда освен портрета на Левски и този на Ст. Стамболов. Щеше да е още по-вълнуващ, но не намерих качествен кадър. Но и само Левски също е предостатъчно говорещ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.