Сиропена престрелка в една и съща медийна тарелка

Не следя фейсбук, където профилът ми беше хакнат на рождения ми ден на 16 април миналата година ( получавам съобщения по имейла, но не мога да отговарям) . Просто нямам време за клюки и ексхибиционизъм. Но признавам, че в тази мрежа могат да се уловят екзотични новини ( стига човек да има време и нерви да рови в тинята).

Ето че колегите от сайта Faktor.bg са свършили тази неблагодарна работа, поради което слагам на тезгяха на ivo.bg техния улов в мрежата- две мрънкащи мренки, които се конкурират по честота на телевизионни гастроли ( Велева, без официално да е на работа в БНТ, е практически абонирана за съботния сутрешен телевизионен ефир на обществената медия, а Симов демонстрира с рекордна честота във всякакви студия благата половина на истеричното си лице от блогосферата, в която проявява тъмночервената си злоба).

Докато Велева олицетворява в българската журналистика спонсорираната неизбежност на постоянното присъствие, на обръщането на палачинката и нагаждането към ситуацията ( чиито аналог в политиката е Ахмед Доган), Александър Симов на практика е най-новият, третият московски политически субект след Сидеров и Бареков, наложен изкуствено на публиката (  беше изпратен да гастролира непрекъснато в тв ефира и за година време го направиха разпознаваем- чак Йосиф Кобзон му изписаха от Москва да му открива кампанията за евродепутат).

Мадам В. от “Преса” и Сашо Симов от “Дума” си точат баклавите за смях на публиката

Faktor.bg

Журналистът от вестник ” Дума” Александър Симов и кандидат за евродепутат напълно отрече думите на зам.- главният редактор на “Преса”  Валерия Велева в сутрешният блок  на Нова тв. Близката до Ахмед Доган журналистка разкри схемата, според която лидерът на БСП Сергей Станишев е предложил лично депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а той дори се дърпал.

Смелият соц. журналист Александър Симов, който заради хонорари защитава лявата идея във всички издания на Делян Пеевски и има запазена колонка във вестник “Уикенд”  за крупна сума даже предложи да занесе тава с баклава на Валерия Велева, ако тя докаже твърденията си.

Журналистката  Валерия Велева е известна с кулинарните си умения като дори преди време занесе баница в Банкя на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и няма да й се опре една баклава.

“Когато някой заявява някаква позиция в една нормална държава, той трябва да я докаже. Аз съм готов лично да почерпя с една тава баклава Валерия Велева, ако тя докаже думите си, че Сергей Станишев е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС”, заявява смело коментататора на “Уикенд” , а уж репортер от “Дума” Александър Симов.

Единственото му 100 % твърдение, което заслужава аплаузи е, че Мадам В. набра смелост да направи секретните си коментари, едва тогава когато Сергей Станишев е “бита карта” за БСП. След битката със словото, в която залогът беше тава с баклава Велева публикува в социалната мрежа Фейсбук своята смела позиция.

Кой на кого ще точи баклава, си задава въпроси публиката, измъчена от безсъние след съкровените изповеди. 

“Току- що спечелих тава с баклава от Сашо Симов, на когото представих доказателства, че именно Сергей Станишев е предложил Пеевски за шеф на ДАНС. Очаквам Сашо да го признае публично и да ми се извини”, коментира Валерия Велева в социалната мрежа.

Журналистката  Валерия Велева единствена направи интервю с Делян Пеевски в кабинета на председателя на ДАНС, а година по-рано с неговият настоящ враг банкера Цветан Василев. За последното пиарско интервю си тръгна с трудовата книжка след повече от 15 години при
“трудоваците”.

За Александър Симов се знае , той е като енциклопедист, гастролиращ по всички телевизии и по всички теми, който тъпо и упорито се бори за място под слънцето в свещената “Коалиция за България” за каквато и да е политическа кариера.

Хвала на свободното слово и на такива журналисти!

11 мнения за “Сиропена престрелка в една и съща медийна тарелка”

 1. С риск да стана досаден , бих предпочел “пусийка по чинийка” , например (само заради “тарелката” – “зех една тарелка кюфтета” ми е “любимото”) .

  Или пък “Бобена престрелка в една постелка” . Зер , задачата на тия юнаци и безбройните им дрогарчета е да произвеждат воня в предостатъчно количество (то после се обръща в качество). Суровината няма значение – боб , сироп , трюфели – резултатът винаги е един (за трюфелите не съм сигурен , ама блъфирах).

 2. Подгряват го момчето, нали утре-други ден Дудукът ще се спихне, готвят му заместник.

 3. Еее, господин Инджев, сега се пригответе да получите порция другарска критика:
  Когато в един и същи текст споменавате таваришч Симав и/или Валери-ханъм, задължително, даже обезателно бих казАл следва думата “журналисти” да бъде в кавички, по-възможност двойни или пък даже тройни! Друг вариант е да използвате заместители, като “журналя”, “осведомители”, “драскачи” и так далье 😉

 4. А Избирателя (говедото му с говедо) кой ще го почерпи с баклава, че плаща шашмите на тия “Юнаци”. Даже не им идва на ум колко са жалки.

 5. Слугижурналистката М.В.направи почти успешен опит да потопи още повече давещия се за сметка на поръчителя.Това е стилът на с(т)илните на деня,чието правило винаги е “интереса клати феса”…

 6. Само за принципните читатели на сайта ще припомня,че не съществува никаква “лява идея”,която да е защитавана и отстоявана от комунистите,включително и от младия комунист Симов.
  Както никога не е имало и “комунистическа идея”,и “социалистическа” и “пролетарска” и “работническа” и “марксистка”.
  Комунистическа пропаганада обаче има и ще има,за голямо съжаление.
  “Коалиция за България” е название,което всъщност е комунистическо и всъщност е за Русия.Няма български комунист,който да работи против чекистко-руските интереси в България.

 7. Иво, подай жалба до Фейсбук за хакнатия профил, обясни им ситуацията, вярвам, че може да си върнеш акаунта.

 8. Уважаеми Г-н Инджев,
  Бихте ли дали някакъв коментар на скандалното интервю на г-на Гечев.

  Това е толкова скандално, че ако бях с правомощията на главната ЦаЦа на РБ, щях да вкарам на топло доста милиционери с гербери и ченгета с фесове. Да си пръцкат на воля в раирани пижами.

  Благодаря!

 9. Коментарът ми е по повод Вашето встъпление, господин Инджев. Докато го четях наум, на глас си казвах на всяка втора дума “абсолютно”. Абсолютно вярно, господин Инжев, абсолютно точно, от първата до последната дума.

 10. Григорови не са лоши хора. Сигурно са им наложили вещицата на българската демокрация – Велева ханъм, за да им пуснат предаването.

 11. За съжаление многочислените ,с определена цел публични изяви на тези двама видни представители на измекярската и ретротроградна журналисика-пазителка на недемократичното статукво , успяват да въздействат върху мирогледа и действията на наивния и комунофанатичния електорат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.