Срещу кого в БСП ще обединява Симов русофилите в партията?

В книгите „Течна дружба” ( 2011 г.) и „Течна дружба 2”( 2014 г.), както и в стотици статии и коментари от години насам, застъпвам тезата, че същностното разделение на българите минава като Босфора: между Азия и Европа, т.е. между консолидираните проруски нагласи, обърнати назад и на изток, срещу които стоят политически разнебитените гледащи напред и на запад сънародници.

Постепенно, особено след руската агресия в Украйна, тази теза стана видима за мнозина. Тя набра легитимност и вече можете да я прочетете в анализите и коментарите на много български и чуждестранни наблюдатели. Но нещо й липсваше, за да се утвърди напълно…

Липсваше признанието на фактите от страна на левичарите и русофилите. Ето че от днес то стана факт със създаването на движение на русофилите в БСП с председател Александър Симов. Регистрирал си е Обединението вчера в деловодството на Националния съвет на БСП, съобщава „Дневник”..

Защо?

На този важен въпрос Симов важничи в отговор, че това не била битка за власт, а за ценности. Въпросната ценност била „отстояване на русофилските настроения” на избирателите.

Едва ли някой извън кулоарите на другарите може да обясни смислено защо се налага да има и „обединение” на русофилите в БСП, след като вече от години там дефилира агресивното русофилство на Националното движение „Русофили” на Николай Малинов, чиито член е самият Симов ( и като такъв дори беше командирован да отразява неотразимия чар на руската диверсия в Крим през март, което стана известно именно чрез сайта на въпросното движение „Русофили”).

Налага се да разсъждаваме логично, за да си обясним това роене. Опорната точка на тази логика очевидно е закодирана в думичката „обединение”. На Симов и компания вече не им е достатъчно да има само „движение”- някак си много е статично и недостатъчно героично да се движиш под знамената на руската пета колона. Трябва направо да обединяваш, предвождан от хоругвите на путинизма!

 

Това явно е нещо като „развития социализъм”, който се предполагаше да надгражда обикновения, семплия социализъм.

Голяма “храброст” е да обединяваш русофилите в русофилската партия. То е все едно в Северна Корея да възникне движение за обединение около вожда Ким Чен Ун в партията. Или в Иран да учредят обединение около ценностите на аятоласите, а в еднопартийната Куба да се пръкне обединение в полза на еднопартийната система.

Нима в БСП са се промъкнали “русофоби” ( за каквито русофилите у нас набеждават българите, за които да си човек, българин и европеец е по-важно от любовта към Русия)?

 

Огледалният прочит на намека с „обединението” предполага, че в БСП има разнобой в състезанието кой да услужи първи, най-страстно и безпределно вярно на руския неоколониализъм в България.

Че Симов, който през 2006 г. се изявява в блога си като безрезервен поклонник на САЩ със статията си „20 причини да обичам Америка”, от няколко години изкупва вината си с нови поклони, но към Русия, това не е новина. Би било интересно да научим обаче кой в БСП смее да не обича Русия, че да се налага в партията да има „обединение”, което да чука на отворената към Кремъл врата !
P.S. Медиите, особено големите телевизионни канали в България, „случайно” легитимираха Симов като най-често канения пропагандатор на отиващото си правителство на Орешарски и мандатокрепителката му БСП.

По стъпките на кака му Велислава Дърева, която е сред отговорните политически лица на прехода като неизменен член на соцръководството от близо четвърт век (но скромно бива обявявана в ефира само като „журналист”, т.е. нещо като независим субект) Симов също бива тикан напред с неутралната титла „журналист”.

Междувременно Симов се оказа, именно след масирана рекламна медийна кампания от година насам, кандидат за евродепутат. А вече е и обединител на русофилите в управляващата партия. Пак ли ще го гъделичкат щадящо като „талантливо перо”, за да им се подхилква от екрана в позата на добряк, които си пази агресията за читателите на статиите му в интернет?

 

15 мнения за “Срещу кого в БСП ще обединява Симов русофилите в партията?”

 1. ….То е все едно в Северна Корея да възникне движение за обединение около вожда Ким Чен Ун в партията!- да умреш от смях от точното сравнение! Но- знае се, че комунизмът създава ситуации, които и най-развинтения въбражение на абсурдиста не може да измисли. Така например група леви интелектуални идиоти в СССР през 30-те години, сред които и българинът философ и изкуствовед Д.Гачев се озовават в ГУЛАГ… Ами къде другаде! Само че там те решават, че властта в Кремъл са завзели…фашисты, които държат добрия Йосиф Висарионович в пълна информационна блокада. И левите интелектуални идиоти организират нелегална структура Имени Йосифа Висарионовича Сталина за да се борят за истински сталинизъм, потому что този в ГУЛАГ е неистински, неавтентичен някак, нали разбирате… Може и по-хуБав. И за него се борат другарите. Надушили ги, но вот тебе крива история- как началник -лагера, който е бил там- Берман, Кац, Канцелсон, Фирин, Френкел май беше, да докладва на др. Сталин “беше разкрита контрареволюционна банда Имени Йосифа Висарионовича Сталина”? Затова решили направо…по сталински въпроса.Та при нашите русофили в бсп може да очакваме подобни драми.

 2. Абе това “20 причини да обичам Америка” от Симов било уникално четиво :). Инфантилния светоглед на един подлизурко. Умрях от смях…. За това харесвам Интернет – развенчава измислени авторитети.

 3. Химн на обединение “русофили” ще бъде стихотворението “На руските воини” на И.Вазов.

 4. Нека да се опитам да изразя своето мнение по отношение на русофилското обединение: В България от доста време започнаха да се налагат пазарните принципи. Във всяко едно отношение. И за нечие съжаление – включително и в политическите процеси. Това, което комунистите по света винаги са мразели е конкуренцията и свободата на избор. Тези неща дават възможност за избор от страна на клиента или избирателя и съответно до намаляване на цената на стоката. Именно в политиката спадна цената, която Русия трябва да плаща, за да получи услугите на своите верноподаници в България. А нали всички разбираме, че когато комунистите искат нещо, те го искат в максимална степен. Те са символ на алчността, скъперничеството и гарнираната с това амбициозна некадърност. Така че намалените суми, с които Русия може да си ги купува не са им изгодни. Затова от доста време те се мъчат да се обединят. Това не става със съдействие на Русия, а въпреки нея. Това става според вътрешната потребност от намаляване на възможностите и от повишаване на цената – паричната цена за плащане на политическата цена. Затова русифилистичните сили са принудени от своите лидери да се обединят, като така лидерите ще станат еднолични представители на всички сифилистични …. русифилистични българи. Така ще си качат цената и ще могат да преговарят със съветския посланик и с други съветски представители. А иначе какво стана – атакисти, цензурирани, социалисти, комунисти и всякакви други се надцакват и по този начин си подбиват цената. Русия е доволна, но местните лидери? Първанов? Други като него?
  Така че пътят към високите тарифи е обединението! Така мисля.

 5. Рубладжиите винаги са били най-обединени срещу най-големия си враг – мислещите българи.

  Те се обединяват против Имперска Русия:
  https://www.facebook.com/no.eurasian.union.bg

 6. Аз оптимистично си мисля, че толкова намаляха русофилите у нас, та спешно се налага да се обединят и преброят.Парите за подкупи ли свършиха, или Европа им приседна, кой знае.Но поне си имат готов лозунг – “Русофили от всички страни, съединявайте се”.И уж русофили, а пък много се натискат да стават я евродепутати, я нещо друго, ама европейско да е.А как им се ходи в “омразната” Америка, не е за приказка.

 7. Това “наше момче” направо е майстор на палачинките. Сериозен конкурент на Бареков !

  Нека да цитирам една две точки от неговите 20 опита за интелигентност.
  …………………………
  20 причини да обичаш Америка

  11. Гостоприемството. Това са най-милите хора в целия свят. Напоследък е трудно да влезеш в държавата им, но иначе са перфектни и мили хора. българското гостприемство вече е мит. Американското не е.

  14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки – те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.

  19. Пак Памела Андерсън. Сега ще ви обясня защо. Тя е красива жена. каквото й да си говорим парчето е секси. Но нека да оставим това настрани. Памела Андерсън е доказателство, че в Щатите едно обикновено девойче с канадски произход може да достигне зведният блясък. Тя не блести с интелект, но и никога не е заявявала претенции да има професорски познания. Андерсън е жена, която използва това, което й е дала природата за успее и с това тя се превръща в символза възможностите които имаш в САЩ. затова й се възхищавам.
  ………………………………
  Предполагам сега мъдри 20 причини да обича Русия. Да му пожелаем Успех .
  Ихх Молодец !!! Как да не го избереш за Евродепутат !

 8. Българските политици ,журналисти,общественици трябва да знаят,че от създаването си Българската държава е траино окупирана с навлизането на чужди войски от Византииската империя,Османската империя и СССР.Времето на окупация е различно.Чуждите воиски са пребивавали на нашата територия от 500 до 3 год.Последната окупация е завършила със създаване на марионетна правителство,което е работило под чужд диктат с присъствието на на руски представители във всички деиности на общ.политическият живот/по думите на Тончо Чакъров съветник на Т.Живков/.Това ли искат да стане и така наречените *обединени русофили* и сега?За какво тогава ни беше 10 ноември 1989 год.Нали искахме да премахнем тази зависимост.

 9. Що пък не се основе движение “Брюнеткофили”?Ако случайно се осъзнаят колко са абсурдни,може и да почнат истерично да плюят по новото движение и така да убедят хората,че са абсолютни тъпанари.

 10. Движение “Русофили” е оксиморон. Не може да е движение, щом се съчетава с русофили. Русофилите са в постоянен застой.
  Иначе тази “инициатива” на Симов е забавна сама по себе си. Все едно е направил движение “стафилококи”. Разполагат се в групи, неподвижни са, по принцип са безвредни и живеят по лигавиците, но могат да бъдат и опасни, ако им изпусне човек бройката. Някои видове причиняват инфекции, които са трудно лечими и твърде досадни…
  Русофилите са си зараза, както и да ги погледнеш. Обединение сред тях е ненужно, тъй като те нямат друга отличителна характеристика, която да ги разединява. Симов се напъва да свири на надута гайда.

 11. Савова,напълно сте права,но българските политици,журналисти и др. знаят,но се рпавят,че не знаят тези неща,за които Вие говорите.
  За Костадин Чакъров ли става въпрос?

 12. Отдавна съм на мнение, че трябва да си направим движение “Българофили” като контрапункт на движението “Русофили”. Аз съм готов/а да се присъединя веднага и предлагам за лидер на движението любезния домакин на този блог.

 13. Симпатизанке,ама ти си неизчарпаема с твоята наивност.Никакви движения не са нужни на нормалните българи,само една антикомунистическа организация,която да се опита да се пробори с комунистическия октопод.

 14. Аз съм РУСОФИЛ. # Аз мразя САЩ и запада. # Затова карам Запорожец-костенурка. # Ползвам съветски телевизор Рубин, тежащ 83 кг. # Не пия кафе, кола, уиски – а само квас. # Не нося канадка и дънки, а съветска парцалена ватенка. # Не ползвам западен шампоан – а домашен сапун. # Всичките ми спестявания са в съветски рубли с образа на Ленин. # А децата ми ще емигрират в Сибир, а не в Алясска. # Защото така иска другарката Мая # P.S.: Маината дъщеря е във фашистка Германия, а дъщерята на Лавров има американски паспорт, те обаче не са русофили – но аз СЪМ . . .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.