Столетницата трябва пак да се прекръсти- този път на Българско-руска партия ( БРП)

Изследване на американския социологически институт „Пю”, цитирано от Франс прес, регистрира рязко влошаване на образа на Русия и Путин в света сред руската агресия в Украйна.

 

Изследването обхваща 44 страни. Ако търсите по букви, можете да видите Бангладеш, но не и България.

 

Не е изненада, че в демократичния свят руската агресия е довела до скок в негативните нагласи, нито че в анклавите на комунизма и социализма, като Китай, Виетнам и Южна Африка, инвазията на Путин в Крим е посрещната като нещо положително. По-скоро е любопитно, че като цяло в Латинска Америка (нарицателно за недемократичност след Втората световна война с множеството преврати и диктатури там, както и за антиамериканизъм в „задния двор на янките”) има сериозен ръст на осъждането на руската политика.

 

Нещо повече, в Африка, която пък има печалния образ на еталон за изостаналост, също преобладават осъдителните нагласи срещу развитието на руския шовинизъм, демонстриран в и срещу Украйна. Изключение прави Южна Африка, в която властва странна форма на посткомунизъм като реакция на дългогодишния апартейд, независимо от факта, че режимът на белите си отиде не под влиянието на колабиращия по онова време световен комунизъм, а след силен натиск на запада и особено на САЩ.

 

Като говорим обаче за изключения е по-важно да се запитаме защо сме изключени от едно глобално изследване, в което отчитат мнението на държави, далеч по-малко важни като трансмисия на руската политика в Европа, отколкото е България. Поне от преразказа на изследването, направен от АФП, ни няма на „радарите”.

 

Щеше да е интересно да се видим в едно световно огледало, но по липса на такава отразена светлина можем да отбележим няколко видими факта.

 

Местни социологически проучвания се опитаха да припишат на българите безрезервна вярност към всяко руско решение, включително и при анексирането на Крим. Това така превъзбуди властолюбивите апетити на руската пета колона в България, че тя преигра в приласкаването на предполагаемо огромния русофилски вот. Един срещу друг се изправиха конкуренти, като Станишев и Сидеров. Соцлидерът филсофстваше предизборно, че на българите им отива да обичат руската политика, защото тук „не е Полша”, нито сме Прибалтика с техния „различен” ( разбирай-трагичен) исторически опит в отношенията с Русия).

 

В подмазването на Москва Сидеров дори го надскочи, прескачайки там като в своя истинска родина, от която да започне антиевропейската си кампания за евроизборите.

 

Двамата, както и сервилната им кауза, получиха обаче убедителен проевропейски шамар от същите тези избиратели, които предварително бяха обявени за фатално влюбени в Путин ( и неговите надзиратели в неоколониалния му български плацдарм).

 

В резултат на това проруското правителство на Орешарски си отива, а в София дойде на крака пратеникът на Путин, министърът на външните работи Сергей Лавров.

 

Ден след първото подобно посещение от 17 години насам на руски външен министър, в префасонираната компартия светкавично избуя инициатива за изваждане на русофилството пред скоби като главно идеологическо оръжие, което вече официално да замени повехналата комунистическа идеология. Напористият пропагандатор Александър Симов, неуспял кандидат за проруски евродепутат ( сърдит на началството си за недостатъчно яростната проруска политика), регистрира „Обединение русофили”, дублирайки вече съществуващото в партията движение „Русофили”.

 

Остава партията да се прекръсти ( няма да е за първи път- вече 8 пъти го е правила в столетната си история) на Българско-руска партия ( БРП). С отпадането на „социалистическа” ще постави основата за вече откровен съюз с Атака и ВМРО, както и с други русофилски субекти, изповядващи любовта към Русия като основа за (уж) българския им патриотизъм.

 

Може би чак тогава най-после ще стане ясно на останалата, проевропейската част от българите, че трябва да намерят начин да се обединят срещу този съществуващ де факто фактор, за да предприемат ответни политически мерки де юре.

28 мнения за “Столетницата трябва пак да се прекръсти- този път на Българско-руска партия ( БРП)”

 1. Поздравления!!!!
  Финалът трябва да се разпространява…

 2. Уважаеми, господин ИНДЖЕВ,
  столетницата БРП вече е била /макар и с по-друг прочит на абревиатурата/. Мисля, редно е този път да се преименува на
  Р П Б,
  ще рече – “Руска партия в България”.
  Пък и по-правдиво ще отразява идеята, същността и целите на петоколонниците.

 3. Г-н Инджев, тя БКП винаги си е била БКП(Большевишка КРЕМЪЛска Пропагадност), дори когато се е “пре”КРЪСТ”вала”, по своята большевишка “същност”!
  Колкото до Симович , то той иска да “блесне” по време на посещението на наместника на прекият си цартрап в НРБ.За да бъде отбелязан. Но ще трябва да притъпи своят кариеРИСТичен нагон, защото той де факто ЦЕПИ рублофилите , и то в самото БКП. Все пак в БКП има и по стари и “обиграни” играчи по тази линия на рублославието. Те едва ли ще предадат така лесно на Симович , тази така доходоносна сфера на продажността на БКП към Кремъл!

 4. ей тва интервю на Васил Филипов требе да го прочетете в офнюз -непременно

  “Южен поток” е против законите на физиката. Русия няма технология да докара

 5. Аз обаче мисля, че шамара беше за всички политици, които като гладни кучета (и всъщност са си гладни кучета) не могат да се примирят с малкия вот на изборите. Та сега драпат за задължителен вот , тоест задължителен кокал.

  В резултат на тяхното постоянно ръфане на държавата, Българина най-сетне почна да разбира, че тая държава Кучетата са я яли и няма смисъл да участвува в кучешките им номера, колкото и някои да го мислят за дресиран пудел!

 6. Явният ефект от посещението на Лавров – на опашката от путинови гъзолизци настъпи оживление. Ето го новият съветско-русофилски кадър Симов. С огнен русофилски плам в сърцето тича той през гореспоменатата опашка, разбутва с лакти дъртите, поодремали се и ояли се русофили и гръмко-угоднически крещи: “Аз, аз, др. Путин съм най-големият, най-верният, най-добрият гъзолизец. Моят език е най-червен, най-мек, най-нежен с него ще ви обслужа най-добре! Изберете мен за ваш главен гъзоцелувач!” Такива ми ти работи се случват в окръг Позитания от Задунайската губерния, когато кремълският господар благоволи да си нагледа крепостните.

 7. Политиката на русия от векове е била откровенно анти-българска. русия е нашето нашето най-голямо историческо нещастие. Затова и никоя партия която има за цел да отстоява интересите на русия в България не може да се нарича българска. Ето защо смятам че БСП трябва да се преименува на руска партия в България. Трябва обаче да побързат защото могат да бъдат изпреварени от АТАКА или ГЕРБ.

 8. А как ви се струва, Иво и колеги, гробовното мълчание на ГЕРБ покрай визитата на Лавров? Не става дума за публични протести, а за някакво политическо послание, съвпадащо по време с посещението- за Южен поток или нещо друго. Така обикновено правят сериозните партии в опозиция, с които по протокол не е длъжен да се среща гостуващ външен министър, освен при някакви специални обстоятелства. Явно, в мутрагенската банда е заработил ганьовско-тошовският рефлекс “ще се поумълчаваме, знайш, ще се снишаваме малко, така, щото, де да знайш…Русия е това”

 9. Нали си знаем поговорката – Преоблякъл се Илия и все в тия.Както и да се прекръстят, знаем че са продажници, а тях никой не ги иска.А и както сочи изследването на американски социологически институт , все по-малко е влиянието и на руските им господари.Утре пак ще обърнат палачинката и ще се подмазват, я на ЕС, я на САЩ.И затова не трябва да забравяме как са ни продавали – ниога.

 10. Както истинските антикомунисти в България знаят,комунистическата пропаганда е по-дълготрайна от самия комунистически режим.

  Една от основните черти на тази пропаганда и на поведението на комунистите е лъжата и измамата.

  Тя е твърдо вкарана в комунистическата историография.Нормалните хора досега не са отбелязали нищо човешко,нищо вярно и нишщо морално сред комунистите.Тотална лъжа е ,че комунистическата партия твърди,че има 100-годишна история.Една политическа партия действително има право да определя началото на своето създаване и периодизация,но при единственото условие,че като политическа партия тя се занимава с политика,има политическа доктрина и участва в политическия живот на страната.Съгласно и задължително според Конституцията и законодателството.
  Партията на българските комунисти е имала само няколкогодишен “стаж” като партия с действително политическа дейност.

  Когато на 22-рия Конгрес на “тесните социалисти” ,те приемат доктрината да служат на друга държава и на друга партия,те престават да са българска политическа партия.Точно тогава те формират своята партия под име БКП(т.с.).След това,през същата 1919г. се присъединяват към най-голямата терористическо-шпионска организаяция в историята на света,наречена “Комунистически интернационал”.Тази органиозация е създадена от съветските комунисти и поставя основна задача на всичките подобия на партии,нарекли се комунистически да се борят в интерес на болшевизирането на Европа и света.
  БКП излиза в нелегалност през есента на 1923г. за организацията на метежите в България.С тези метежи комунистите доказват че лъжат,че са партия на работническата класа,защото подстрекават селяните на тези бунтове.
  Почти цялото ръкводство на “партията” излиза в емиграция и около 3000 членове.Почти всички отиват в Съветския Съюз,като над 600 от тях са убити от съветските комунисти. За съдебните процеси и лагерите ,в които са вкарани мнозинството от тях е наивно да се говори.
  През 1927г.,комунистите създават РП-работническа партия,за да могат да участват легитимно в политическия живот,но реално се командват от съветските органи и българската секция на Коминтерна.
  Политическа партия като БКП/БРП,която приема съвсем открито и официално да служи на болшевишката античовешка доктрина и на Съветския Съюз,не може да се определи в никакъв случай за политическа партия.
  А за атентата на комунистите през април 1925г. да не говорим,както и за постоянните й антидържавни действия.След 1934г,политическите партии са забранени у нас,така че няма как комунистите да има своя партия и да развиват политическа дейност.

  След започване на Германо-Съветската война през юни 1941г.дейността на българските комунисти е чист терор,атентати,убийства,шпионаж и пр.Следователно и този период няма как да се включи в летоброенето на компартията.Това твърдение се потвърждава недвусмислено от арестуваните български терористи,изпратени от Съветския Съюз през лятото и есента на 1941г.Техните самопризнания,както и на арестуваните “вътрешни” комунисти и особено на Никола Вапцаров са повече от факт.
  Даването на властта в ръцете на комунистическата партия на Девети септ. 1944г. чрез съветския преврат в България е исторически акт,когато за пръв път комунистите са на власт.Но дейността на комунистическата партия БРП(к) след Девети по никакъв критерий не може да се определи за политическа.
  Компартията избива над 31 хиляди напълно невинни и мирни български граждани от най-високо до най-ниско ниво ако формално определим някава йерархия.За масовия и безпричинен терор е писано и неодописано.БКП убива през 1949г и своя лидер и фактически Държавен глава Трайчо Костов.Съдени,затваряни и въдворявани са хиляди комунистически партизани ,генерали,офицери,служители и редови чкленове на БКП.

  Но през следващите 2-3 години комунистите унищожават останалите политически партии и техните ръководства.Така че съветските им ръководители решават след този период да изтеглят 600-хилядната си армия от България(декмври 1947).

  Узурпирала самостоятелно държавата и властта,комунистическата партия установи невиждан авторитаризъм и диктатура.В НРБ практически нямаше политически животзащото нямаше политически партии.Каква партия е БКП доп 1989 г. когато премахна своята диктатура?

  Страшно обидно за целия народ е да се твърди,че БКП/БРП има стогодишна история на политическа партия,при това “българска”.
  Ръковдството й е в друга държава и до 1990г. тази “партия” беше подчинена по закон на тази държава-СССР.

  Реалната политическа дейност в качеството си на истинска партия,”компартията” има не повече от 5-7 години.Участва на избори,спазва законите и не се занимава с насилия и шпионаж.

  От юридическа гледна точка,когато една партия излезе в режим на нелегалност,тя фактически е извън закона и противозаконна,сиреч противодържавна организация. А за приетия в поведението й терор да не става дума.
  Това се потвърждава от самите комунисти.На многобройните си форуми в течение на повече от 40 години,те официално провъзгласяват,че са подчинили тяхната партия и (тяхната) държава на КПСС и Съветския Съюз.Има безброй документи,които категорично потвърждават това твърдение.

  Така че за каква “стогодишна” партия на българските комунисти става въпрос.

  Това,че самите те повтарят тази теза,съвсем не означава,че говорят истината. Всеки честен българин знае,че истината “генетически” не може да се допре до комунистите.
  Но въпрос на личен избор е всеки да вярва или да не вярва на комунистическата пропаганда.

 11. Този ход на Симов и компания отваря възможност за регистрация и напълно легитимно функциониране като политически субекти на:
  – Обединение англофили,
  – Обединение германофили,
  – Обединение франкофили, а защо не и
  – Обединение ТУРКОФИЛИ!
  Последното ще сложи най-после край на ДПС-ЕООД.
  Така де – с какво основание ще се чувстват превилигировани “Обичащите Русия повече от България”?
  Тогава, примерно, всеки желаещ ще има правото да каже: “Ние ще си обичаме САЩ, а другите да си …. майката!”
  🙂

 12. Нека лоялните читатели на сайта на г-н Инджев да проявим снизхождение към комунистите и да приемем,че тяхната организация има облик на партия.
  Доктрината на БКП се състоеше от обещания.Комунетата обещаваха всичко ,което им хрумнеше за формиране на актуалната пропаганда.Комунистическата пропаганда беше стриктно фиксирана и перидоизирана.Винаги имаше нещо ново,актуално,нова линия на Партията(линии безброй…)-конгресни решения,национални??? конференции,пленуми,декларации,обръщения,постановления,съревнования,борби и битки срещу всякакви врагове-капиталисти,монархисти,фашисти,анархисти,шовинисти,сектатнти,националисти,трайчокостовисти,тотовисти,маоисти,чуждопоклоници,експлоататори,кулаци и каквото се сетят комунистическите глупаци.

  На всички тези идиотизми,комунистите им приписваха съответни харизми.Всичко обаче идваше от Съветския Съюз и КПСС,българските комунисти го назубряха и сменяха по нещо несъществено и го адаптираха към своя режим.
  Комунистите създаваха впечатлението,или по-точно искаха да създадат такова,че те перманентно се намират в състояние на борба.Всяваха страх,че някой работи срещу страната и те перманентно си приписваха ролята на защитници.

  Да не продъжаваме,пропагандата на БКП е толкова тлъста и измамна,че е нужно дълго да се изучава.

  Какви бяха крайните резултати от полвонвековното узурпиране на държавата? НУЛЕВИ, всички комунистически обещания стигаха нивото на пожелания.
  Нито комунизма построиха,нито социализма,нито се пребориха с империализма,нито вакраха в пропастта американците.

  По всички праграфи резултатите бяха кръгли нули.

  Е,при такива нули,може ли нормален човек да каже,че комунистическата бандитско-съветско-чекистка банда е политическа партия.

  Водеше ни Партията,водеше ни ,пеехме и марширувахме задружно и светлите бъднини се оказаха стария “капиталистически строй”,след половин вековен запой,който самите комунисти нежно нарекоха “застой”.
  И след следващия завой,комунистите (вече от БСП )организираха поредния запой.

 13. Кой ще обърне внимание на задкулисните договорки за построяването и експлоатацията на 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй, които текат и в момента и както пишат съвсем в телеграфен стил по сайтовете са пред финал.
  Какво и е различното между ядрената енергия в АЕЦ-Белене и АЕЦ-Козлудуй?
  1. И при двете централи ще си вземат комисионните за строителството на такъв огромен проект, за да успеят да останат още дълго в парламента хората от ДПС, ГЕРБ, БСП/БРП или т.н.Реформаторски блок.
  2. После от нашите данъци ще плащаме заемите осигурени от Американска (в случая Ексимбанк) или някоя Руска банка за построяването им.
  3. И накрая ще плащаме и съхраненито на радиоактивните отпадъци до края на живота си, ако не дай си боже преди това не стане някоя “неконтролируема авария” като във Фукушима, която да ни спаси по – рано от всички тези мегаломански проекти.

 14. За Бога, не БРП! Това значи Българско Речно Плаване и аз, като русенец, протестирам срещу такъв дуализъм! Предлагам ПБПП (по аналогия с ГЕРБ, ПостБолшевики за Путин) или ПППБ (П3Б, Партия на Про-Путинските Болшевики). Да не забравяме, че има руснаци, за които такава “опора” като нашата БСП звучи като недоразумение някакво!

 15. ПП. Има разлика между комунист и болшевик. Комунист е човек, вярващ в комунизма като идея, а болшевик е човек, възползващ се от вярата на хората в комунизма!

 16. Георги,не сте прав,разликата между болшевик и комунист е такава,каквато е между български комунист и български русофил.
  Нали бандитската им организация се казваше ВКП(б).Но няма ВКП( на неболшевиките)

 17. На българските комунисти не трябва да се разрешава въобще да имат партия след тези поразии,коио нанесоха на държавата и народа.

  А да определят организацията си с официално название “българска” е пълен цинизъм.
  Ако и други български партии са водили подобна антидържавна и антинародна дейност,какво става.

  Избират си партиите любима държава и официално обявяват че ще ръководят държавата ни по техен диктат.
  Затова комунистите подеха т.нар. “преход”,за да няма реален преход.И затаова са си на власт.

 18. Няма никакви основания за оптимизъм: БСП обръща сега палачинката по отношение на ДПС, защото това изисква от нейно гледище сегашната политическа конюнктура. Обърнат ли се в бъдеще отново ветровете (примерно след неуспешно управление на ГЕРБ), всички резерви и критики към ДПС ще бъдат забравени на “Позитано” 20. И ДПС, и БСП са достатъчно безпринципни, щото след някоя и друга година да се заобичат публично пак, укрaceни със самия Гоце като “черешка на тортата”.

 19. Сори, обърках статиите. Горният ми постинг се отнася към темата за обърнатата палачинка на БСП към ДПС, разбира се.

 20. @Georgi Georgiev

  А кой нормален може да вярва в идиотска идеология, драги Георги? И как тази идеология привлича в цял свят само селските лентяи, градските лумпени и някои отвеяни пишман-интелектуалци, които не могат да се примирят с естественото място, което им отрежда пазарът и здравият разум, а все чакат държавата да плаща за графоманиите и цапаниците им? Предлагам по-просто и точно деление- на комунист и мъртъв комунист!

 21. Стамбо както винаги е прав.Комунизма не е идеология,няма нищо идеологическо,всичко при комунистите е идиотско,нечовешко,лъжливо,насилническо.Но понеже комунистическата пропаганда е много силна,дори много нормални хора все още смятат,че комунизма е идеология.Идеологията има научни стойности и категории.

  Какво научно има в основния идиотизъм на световния комунизъм:

  ПРОЛЕТАРИИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ,СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!

  А досега,102 години след публикуването на този идиотски призив няма никъде регистрирани поне двама съединени пролетарии,сиреч работници.А нали освен работници,във всяка страна има още много социално-професионални категории,те не трябва ли да се съединяват.Или още не им е дошло втремето….

  Идиотизма на комунизма е УНИКАЛЕН.

 22. Симпатизанката на ДСБ продължава да сее емоции-загрижила се жената за процесите в комунистическата партия и дори се е отчаяла,казва,че няма основания за оптимизъм.

  Г-жа Симпатизанке,ако си антикомунистка по убеждение,хич не се интересувай какви процеси има в комунистическата партия.Каквито и да са,те са измамни и идиотски.Кой комунист не е идиот,сложи ръка на сърце и посочи поне един.

  Комунистите понеже са тотално деградирали,все измислят по някакъв актуален идиотизъм.

  По-скоро търси оснвания за оптимизъм ако комунистите изчезнат по някакъв начин.Докато в България има толкова много комунисти,никой нормален човек не бива да има основания за оптимизъм.

 23. @Антикомунист
  Друже, ти вече реагираш на всяко мое кихане. Не знам поласкан/а или притеснен/а (за душевното ти здраве) трябва да се почувствам от това, че “сея” толкова “емоции” върху теб. Но няма как. Cвиквай.

 24. Не,няма проблем,пиши си каквото смяташ за добре,но чак такава загриженост за комунистическата сган е малко смущаваща.
  Кихай,кашляй,каквото си искаш прави,то се видя че си оставаме комунизирана държава.Не,емоциите не са конкратно към мен те са си към теб,това е малко странно.Кой комунист се е загрижил д аречем за теб,мен или сайта на Иво Инджев.

 25. Благодаря на Бог, че ви има всички тук: Иво Инджев, АНТИКОМУНИСТ, Стамбо, и прочие люде, обичащи България.

 26. Росе,благодаря за вниманието !

  Истинските взаимооотношения между хората се крепят на вежливост и добронамереност.

  Както знаеш,комунистическата плесен игнорираше тези добродетели и затова нашия народ се обезформи до голяма степен…
  Единственото условие за възраждане е да се освободи от комунистите,независимо как те се самонаричат днес.по едно време се бяха определили като модерна,лява партия.А какво има модерно и ляво в един комунист,освен да се е комунист.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.