Гузните ритат падналия си банкерски кумир

Когато пред две от най-големите български банки неотдавна се извиха опашки от разтревожени вложители от световната емисия на БиБиСи ми се обадиха за коментар. В резюме заявих, че избухналата масирана кампания в държавата, която цели да увери всички, че няма проблем, най-вероятно ще бъде схваната като …сигнал за проблем. Това е рефлекс, утвърден от времето на комунизма, когато масовите пропагандни кампании сигнализираха, че нещо ужасно се е объркало, щом има нужда кресливата пропаганда да твърди обратното.

Проблемът с банката, фаворит на властта, която растеше с богатирски темпове при няколко правителства, беше видим от факта, че беше охранявана медийно като най-висша национална ценност- нещо като Георги Първанов в зенита на неговото президентско всемогъщество.

Позволих си критика с една статия в ivo.bg, заради коятона следващата сутринразпененият шеф на ТВ7 Николай Бареков обявил на всеослушание пред подчинените си, че отсега нататък Иво Инджев става персона нон грата в телевизията ( нещо като Иван Гарелов, който държал подобна реч в „Международна информация” на Българската телевизия по адрес на моя милост през пролетта на 1989-та заради мое изказване срещу Тодор Живков в НДК).

Припомням акценти от статията за Цветан Васиев заради любопитния днешен обрат в поведението на някои от споменатите в нея герои.

„Бляскава безцеремонност коронова новия фаворит на управляващата олигархия”

декември 1, 2011

Като събитие от „национална величина”, което с помпозния си фалш и грандомания напомня т.н. журналистически награди „Черноризец храбър”, конкурирайки ги със своята нелепа тенденциозност в предпоставения и удобен за властта избор, БНТ излъчи пряко тази вечер (вместо „Лека нощ деца” преди централната си информационна емисия) церемонията по награждаването на „Мистър икономика” 2011 г.

Тази вечер се видя в националния ефир как вицепремиерът Цветан Цветанов изигра ролята на конферасието. Рекламираният от него бос се оказа най-близкият до властта банков медиен властелин Цветан Василев, чиято Корпоративна търговска банка стои зад масовото изкупуване на вестници, телевизионни канали и сайтове, за да ги превърне в послушен инструмент на властовата пропаганда в България.

Такава нагла „врътка” не е имало от времето на „Мултигруп”, когато през лятото на 1995 г. червеният официоз „Дума” се опита да изпере образа на Илия Павлов със статия,чиято цел беше да се легитимира първоначално награбения капитал. Статията се запомни с лансирания в нея образ на гущера и претенцията му да си откъсне опашката. Години по-късно се разбра, че истинският автор е бил журналистът от „24 часа” Георги Кадиев, вдъхновяван за това деяние от бившия шеф на 6-то управление на ДС Димитър Иванов.

Ако се вярва на едно интервю на Иванов от юли 2007 г., ето как се е състояла операцията по „откъсването на опашката”, т.е. препирането на съмненията в публичното пространство относно тогавашния „Мистър икономика” Илия Павлов чрез метафората за гущера. Говори Димитър Иванов ( пред в. „Шоу”):

„Тази фраза не е на Илия Павлов и има интересна история. Тя излезе в една публикация, подписана от Илия Павлов, която в общи линии беше писана от мен. Тогава към моя кабинет бях взел едно младо момче. Това момче се казваше Георги Кадиев. Да, това е същият, който стана депутат и който сега е заместник-министър на финансите. Жоро е икономист по образование, но тогава беше репортер към “24 часа” и го взех да ми помага при анализа на медиите. Тогава, през 1995 г., имах договорка с Жан Виденов и Кольо Добрев, когато дойдоха на власт, да им помогнем да овладеят престъпността. Аз имах личен ангажимент като специалист по проблемите на престъпността, а те поискаха и “Мултигруп” да даде пример на прозрачно поведение и желание да се работи с правителството при ясни правила. И тогава излязох с поредица интервюта в медиите за обществената отговорност, морал и поведение на частния бизнес. Илия по това време беше в Щатите, аз му се обадих и го питам: имаш ли нещо против да излезеш с една статия в “Дума”? Той взе да се смее и вика: “Е, кой ще ме публикува мене в “Дума”!” Викам му, не се притеснявай, ти само кажи съгласен ли си. Тогава започна да ме разпитва каква я идеята. Аз му разяснявам нещата и той се съгласи – подкрепям, вика, идеята, и аз искам да работим добре с правителството, имаме няколко големи проекта, които, ако не работим с правителството, няма да можем да осъществим. Значи, съгласи се, но накрая се сети да пита: “Абе, ние не сме писмовни, кой ще я напише тая статия?” Казвам му, спокойно, ще я напишем, искам само съгласието ти. Той вика, добре, няма проблеми, само че като я напишеш, пусни ми я по факса да я видя. Викам при мен аз Жоро Кадиев, казвам му сядай и записвай. Продиктувах му тезисите, върху които трябва да подготви материала за “Дума”. Той пита – колко време имам. Казвам му, никакво време нямаш, сяда пиши и като си готов, ела да го видим. Той донесе текста. Сядам и аз, поправям, поправям и накрая викам: готови сме, трябва ни само заглавието. И както си седим и си говорим – в кабинета ми имаше една огромна кръгла маса и той беше седнал на най-отдалечения стол – по едно време се усмихва от другата страна: “Абе, аз имам една идея, но не знам, няма да я приемеш. Викам, кажи. И той: “Гущерът си къса опашката!”

Подобна „пречистваща” образа на „гущера” операция, но вече с „новия Димитър Иванов” начело, изигран като роля от шефа на МВР Цветан Цветанов, наблюдавахме тази вечер от екрана на държавната телевизия, която посвети след това и репортаж по същата тема за онези, които са изпуснали прякото предаване.

На бляскава церемония, която приключи преди минути, сред златните съкровища в Националния исторически музей, беше избран “Мистър Икономика 2011″(БНТ)

Оскарите в бизнеса бяха раздадени в пет обновени категории на бляскава церемония в НИМ.( Стандарт)

Кой от кого преписва „бляскаво”, не е ясно. Но са си плюли в устата участниците в раздаването на „Оскарите” под надслов „Мистър икономика”, които намирисват на бира-скара. Този път пералнята на образа на най-приближения до властта бизнесмен не е „Дума” , а е списание „Икономика”, което е доста по-мъртво от някогашната „Дума”, но пък е платформа за раздаване на въпросните награди, зад които стои собственикът Тодор Батков ( (видя се сред официалните гости).

Понеже „Стандарт” няма равен в ласкателствата и изпълняването на поръчки, читателят може да добие представа за стандартната процедура по лъскането на посочения от професионалистите в тази област имидж от следния текст в електронното издание ва вестника, собственост на носителя на орден „Стара планина „ Тодор Батков , закичен с този „оскар” от президента Георги Първанов, с когото Цветан Цветанов уж е скаран:

„Мистър Икономика 2011 е Цветан Василев
30.11.2011

Шефът на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е “Мистър Икономика” за 2011 година. Той получи голямата награда на списание “Икономика” и вестник “Стандарт”.

Оскарите в бизнеса бяха раздадени в пет обновени категории на бляскава церемония в НИМ. Общо четирима бяха номинирани за големия приз. Освен Цветан Василев за него се бориха Богомил Манчев, Лъчезар Цоцорков и Цоло Вутов. Банкерът обаче грабна отличието, защото е изявен бизнес лидер, успява да мотивира служителите си, държи на бизнес етиката и развива социална отговорност. Наградата връчи вицепремиерът Цветан Цветанов. От името на правителството той пожела успехи на българския бизнес и по-бързо излизане от тежката икономическа криза. Василев подчерта, че е вдъхновен от наградата, защото “по света са готови да обезглавяват банкери, а тук ги номинират за такава престижна награда”.

 

Днес, по-малко от три години след голямото подмазване на Цветан Василев, той е на път да бъде превърнат в обществен враг номер едно ( основателно или не- това е друга тема). В състезанието по разкриване на негови злодейства един през друг напират бившите му ласкатели, начело с фамозния Бареков.

Но не е само Бареков. Цветанов не иска и да чуе вече за Василев- пък и кой ли го пита.

Шефката на подмазващия се „Стандарт” Славка Бозукова получи тази седмица държавен орден „Кирил и Методий”. Имала големи заслуги- вероятно като останалите скъпо платени слуги, слугували на всеки силен на деня в обозримото минало.

Само за ден днес са се задействали с бомбастични изказвания за злодействата на банкера един бивш министър от ГЕРБ, самият вожд на ГЕРБ Борисов, а вече и главният прокурор Цацаров, който разпоредил арести и призоваването на Цветан Василев от Австрия.

Уж нямаше проблем, уж положението било овладяно, но горките вложители в КТБ ще трябва вече да ползват услугите на друга банка ( каквито и неудобства да им струва това).

Хорът на обвинителите беше надвикан от кроткия на вид финансов министър Петър Чобанов, който установил, че в КТБ има „дупка” от 2 милиарда лева, които само държавата, т.е. данъкоплатците, могат да я запълнят.

Къде бяха всички тези откриватели, докато КТБ растеше, богатееше, придобиваше огромни активни с нарастващ апетит, превърна се проводник на големите руски пари чрез руската Външнотърговска банка ( „банката на Путин”), а шефът Василев придоби самочувствието да се хвали като най-голям работодател в държавата, приемайки овациите на ласкателите като император на върха на златната си пирамида?

В България, както и друг път е имало повод на отбележа, ритането на падналия е любимо занимание на гузните.

31 мнения за “Гузните ритат падналия си банкерски кумир”

 1. Прекрасна новина – една от банките която обслужваше намеренията на руснаците в БГ, с помощта на така наречените български политици (които са всъщност АНТИ-Български) които до ден днешен се избиват да са на власт само за да обслужват руския интерес, ограби българите отново. БРАВО, БРАВО, БРАВО!!!! Честито на всички петоколонници, особено на тези дето няма да видят стотинка от ограбеното! След още няколко катастрофи тиквите български може да започнат да увират, че комунизма и комунистите отдавна изчезнаха, но руснаците – тази чума в историята на българите – останаха, за да разиграват Троянския си кон в Европа и да се смеят от сърце на наивниците в тази малка, но много нещастна страна, които още смятат че някакви комунисти са виновни за ставащото!

 2. Господин Инджев, както винаги сте брилянтен. Само, моля, добавете няколко думи за Пеевски. Той едва ли не е съпричастен към проблема. За Бареков ме е гнус да споменавам.

 3. Каквито и да са заслугите и прегрешенията на Цветан Василев, от спретнатата пиеска ясно става само едно – държавата, който и да я олицетворява, краде банката на въпросния банкер. И цялата шумотевица има само за цел да хвърли прах в очите на хората, населяващи територията на същата тази “държава”.
  Да се готви следващия!

 4. Няколко приятели държаха пари в тази банка заради най-високата лихва на влоговете в РБ. Нима е грешка да влагаш там където, има повече печалба? И кава е грешката да си спасиш спестяванията след като лично на крака ти дойде хамерикански кандидат президент и удари шамар на Троянския каруцар. Ум умува, ум царува, ум патки пасе изказа мнение “независимия депутат” Камен Петков преди година и се оказа прав горкия без да подозира каква патка потготвят за традиционно бедната народна софра.

 5. Ами другарите взеха едни руски пари за да прокарат южен поток и сега трябва да ги връщат. Но те не обичат да връщат, затова ще ги връщаме ние. А те унищожават досиетата за взетите кредити.

 6. Всеки заинтересован човек знае .че банката е на ДПС /ДС/. Преди години съм виждал опашки пред КТБ в едно градче със смесено население,където граждани под строй си внасяха парите.Сделката с Булгартабак дали случайно се плати с пари от тази банка не е толкова трудно да се разгадае? Загадката е как така от 2009 до 2013 год. депозитите на държавните предприятия ,вместо да намалят се увеличиха многократно при положение ,че ДПС официално бяха извън властта и не би трябвало да имат лостове да сторят това. Не знам защо,но си мисля,че са били в опозиция само за пред хората, а в действителност са имали силни позиции във властта. Задавам и въпроса защо толкова лесно се отказват от властта сега?Едва ли са толкова глупави за да отстъпят власт и пари,освен ако нямат задкулисни уговорки с предполагаемият победител на новите избори.Друга логика не виждам в действията на Гоган.Тези приказки,за електоралните подкрепи на партиите след евровота са се променили и трябват нови избори са за наивници и в никакъв случай не са причина за разпада на сегашният парламент.

 7. Кой покри Пеевски ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 8. СИЛАТА НА ДОКУМЕНТА…
  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!

 9. rusofilite iztochiha za 25 godini, ne samo KTB, no miliardi vsiaka godina,genocid nad bulgarite, nacionalizirat,nishto niama provatizirano, parodia na kapitalizum, reket, mafia, umira cial narod ot nekadurnost, kude sa ungaria i rumunia–svetlinni godini napred. sega kato se nacionalizirat zagubite ot 4 miliarda na KTB, neka bulgarite otnovo gledat kak edin nasran nerez kato delian peevski se nasira, dokato se samozapalvat horata ot mizeria i ot nemotia,bulgari umirat zaradi rusofilskata oligofrenia. da ne govorim za makedonia, tam samo albancite narichat makedoncite bulgari,dokato surbomanite i komunizma,vse oshte durji na pravoslavie do dupka,dokato izmrat vsichki bulgari. albancite sa po-chisti bulgari ot kolkoto vsichki surbomani i komunisti v makedonia.

 10. Русофилството въ България достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние българите нарочно си закриваме очите; жумим за да не виждаме пакостите правени намъ отъ Русия. Не поглеждаме, защото не желаем да видимъ, че нашия идолъ, на когото се покланяме като на свой величайши добродетелъ, е зълъ гений за съдбата на честита и велика България…

 11. И аз като Борето си мисля, че това е зловеща пиеса, в която ни правшт съучастници,като ни приспиват с поредните лъжи относно скандала КТБ.Всички знаем , че медийната империя на П. е кредитирана от КТБ.След пекратяване на ЮП, милиардите са невъзвращаеми и флираме банката.Ето едно правдоподобно мнение, казано доста преди вчерашното шоу.
  ” КТБ има нещо по-скъпо от парите – това са архивите, заради които ДПС толкова я искат. Документацията й е „политическата кутия на Пандора“ на последните четири правителства, от които ДПС са участвали в три. Тук са мръсните тайни на партиите на статуквото и псевдополитиците от изминалите десетина години. Затова и страхът да се повдигне капакът е голям – казва Гроздан Караджов от Гражданския съвет на Реформаторския блок в разговор с Юлиана Бончева, в. „Сега“. Докато Василев въртеше бизнеса, а Пеевски – политиката, всичко, поне на повърхността, изглеждаше наред. Като че ли политическият проект „България без цензура“ и относителният му успех на евроизборите отключи враждата между ДПС и Цветан Василев. Това е война за придобиване от страна на ДПС на банката и на проекта ББЦ. Засега БНБ спаси банката, но политическата формация на Бареков вече е на командване от сараите.”

 12. Някой все още да не е разбрал откъде се взеха милиардите за охранването на “преуспелия млад човек” и изграждането на медийната /и не само/ империя на майка му? Или да не му е ясно с чии пари беше създаден на гламавия дудук образ на “политик” и от къде се плащаха стотиците му офиси, приемни и хасиенди, обслужвани от младички “секретарки-собственички”, пътуванията на тайфите му из страната и чужбина, бодигардовете му и “кебапчетата” по селски мегдани и цигански махали? Някой да не се е досетил, че гореупоменатите “герои” и съпътстващата ги сган са се погрижили да си осигурят охолен живот до трето поколение?
  Е, драги изгъбаркани, /и най-вече – гласувалите за да може БСП, ДПС и ББЦ да си вкарат баш-бабаитите и в Европарламента/, познайте от три пъти, кой сега ще връща заграбените 3-4 милиарда! Вече ви предложиха и “чаша хладка вода”, за да преглътнете горчивия хап – оня мушмурок, дето уж управлявал българската уж-народна банка, ви успокои от екрана на уж-националната телевизия, че няма страшно – ще се получите влоговете /Веждито и той неговите 2 милиона/, а “добрата държава” ще върне откраднатите милиарди от бюджета. Само дето пропусна да обясни на наивниците, че “добрата държава” пълни бюджета от техните джобове. И от нашите!

 13. Аз вече не зная какво да кажа!
  Бразилците загубиха един мач със 7:1 и без малко да падне президента а ние тук губим с 4 000 000 000 на 0
  и седим като мартател котета и тъжно мяучим !!!

  Къде е Лева, Братя !? Къде е ? В Сибир ли го заточиха или от страх да не изреве сме го погребали дълбоко в сърцата си!!!

 14. Защо ли имам чувството,че съзнателно ни се поднася/ от пазителите на статуквото/ този фарс с брилянтен сценарий,блестяща режисура и внимателно подбран персонаж-фойерверк, за да се прикрие някакво приготовление за нещо зловещо/защо например така дълго се бави оставката на това ялово правителство/.Не съм фаталистка,но даже и природата ни подсказва ,че преялите с власт и забогатели чрез нея действат на принципа-след нас и потоп

 15. Бих желал в няколко реда да синтезирам случващото се в момента:
  Явно в най-общ план се повтаря сценарият от 1995/96/97
  – раздадени са ЕДНИ пари на наши хора, малка част от които са видими в масираното медийно зомбиране и закупуване на гласове за кухи партии през последната година.
  – разиграва се сценката между пионките: дебелия и мустакатия – насъскани псета като в незаконните кучешки битки – за да има повече пушилка.
  – Замитат се следите на истинските ползватели на парите – фирми на наши хора – около 3 милиарда.
  – Част от пионките се осъзнават и своевременно спасяват кожата си, като си прибират остатъците с цел подсигуряване на спокоен живот(много се съмнявам, че ще бъде такъв)
  – Тихичко и по терлички държавата прехвърля задължението отново на всички български роби, като повечето от тях дори и няма да разберат за това, както и преди 20 години шокираните и ограбени не можаха да разберат от къде им идва всичко.
  – Активите отиват вече в сигурни ръце, както вече можем да прочетем в интернет пространството.
  – Пионките стават изкупителни жертви, но в странство, а истинските печеливши са си отново тук скрити под медийната пушилка.

  Никой ли не се притесни, че един от специалистите по фалиране на държавата Гечев отново е в действие, а второ лице, почти пряко свързано и в двата случая с печелившата група носи името моника.

  Най ме е гнус, че облъчването през определени медии сега плащаме всички, включително и аз.

 16. Още един страничен или може би целен ефект е пробутването на горещия картоф дпс в двора на герб.

 17. Не знам дали е актуално мнението ми , но и в Кипър имаше подобни ,,Изцепки “…знаеше се какви са ,,банкерите”…..

 18. До ХАЙДЕ ХОЛАН …:
  Да де! За това става дума!

 19. Моля някой да ми обясни: как така мой познат, от 2-3 години си докарваше по 700-800 лева месечно от депозити в КТБ,викаше ни, че сме балъци, защото не ползваме високата лихва на банката, която той тариката взима, ходи на екскурзия до Испания купи си огромен плазмен телевизор и т.н.,а сега ,а всички ние обикновените спестители ,с нашите минимални спестени парици трябва да му покриваме “загубите”?

 20. Разруха!Това е ситуацията на държавата ни вследствие на проекта Южен Поток и това е повторението на сценария от 1997 г. при управлението на Жан Виденов.Русия ще продължава да ни манипулира до създаването на активно гражданско общество в страната,а дотогава много вода ще изтече – всеки народ си заслужава съдбата.

 21. @ TONI:
  Твоят приятел, за да “си докарва по 700-800 лева месечно от депозити в КТБ”, което ще рече 9000 лв на година, при лихва от 8%, би трябвало да има на влог 112500 лева.

 22. Поздравления за Иво Инджев! Това е поредното доказателство за неговата прозорливост, за обективната му и безпристрастна публицистика, каквито всъщност трябва да бъдат повечето(поне!! медии. Умните държавници трябва да обръщат внимание именно на такива публикации, а не да се кефят от подмазваческите писания. И тогава със сигурност такива “грешки” няма да стават, а и няма толкова да смеят да ги правят. Всъщност ние такива държавници имаме ли, които да изпитват респект от четвъртата власт?!

 23. Г-н Инджев, без особен интерес, но все пак с някакъв започвам да чета тази Ваша публикация и Ви признавам, че спрях на средата на третия абзац и то при проявено от мен търпение да продължавам да чета.

  От години вече сте свободен журналист с издадени книги … Нима все още имате нужда в един абзац да си правите по два пиара и то за сметка на други личности? Още ли трябва да се титулувате дисидент (което вече означава нещо от юрската ера), за да очаквате непременно книгите Ви да се продават добре?

  Ако е така, то аз ще продължа да не купувам Вашите книги.
  За толкова време очаквах да пораснете поне колкото Сократ, ако не колкото Кант. А Вие още се опитвате да застигнете Киркегор. Много слабо се развива талантът Ви.

  Съжалявам, няма да дочета един материал, който обещава да не бъде критичен, ами дисидентски. прекалено скрупульозно ми изглежда и нямам толкова емоция, че да го поема в необремененото ми съзнание.

  Но разбирам, че сте си избрали публика и тя Ви дарява с признанието си. Затова искрено Ви пожелавам успехи, обожавам свободния професионализъм независимо от амплоато и стилистиката.

  Моите почитания, г-н Инджев.

 24. Към Бойко Стефанов:

  Откъде да започна с отговора си- може би с това, че без да искате ми признавате талант ( макар и не достатъчно развит, като за толкова супер извисен читател, за какъвто явно се имате)?
  Или с това, че си правните пиар в личния ми блог с името си, съобщавайки колко сте начетен, градирайки Сократ, Кант и Киркегор по някаква Ваша скала ( скалата на Стефанов, може би), като мерило за развит талант?
  Или в това, че смятате за “личности” едни хора, които изобличавам?
  Или със самочувствието Ви на съдник, който се смята за толкова велик, че направо ще ме накаже с отказа си да ме чете?
  Или от ужаса, да се лиша от Вас като безценен мой критик?
  Понеже обожавате свободата, използвайте я да не ме четете и така терзанията Ви ще се решат лесно и бързо.
  Колкото до аудиторията ми, която избирате да обиждате ( не знам колко е голяма, влизанията в блога наближават 20 милиона към днешна дата) и обикновен Кир(кего)кор може да схване, че не аз я избирам, а тя мене. ако не ми вярвайте, питайте Гарабед, който по Вашата логика питал Киркор защо го нямало да му помогне ( в съня му), а Киркор му отговорил, че просто сънувал нещо друго. Този виц има и по-пикантна разновидност чрез една жена, която в съня си била преследвана от надарен туземец и в сюблимния момент го попитала какво иска той от нея. “Не знам, ти ме сънуваш”, отвърнал преследвачът.

  Можех да избера да не Ви отговоря, но си запазвам това право за следващия път, ако има такъв.

  Но ще се върна към основното Ви заклеймяване: човек не си прави пиар в личния блог,обект на доброволен избор на читателя, а някъде другаде, където гостува и където би трябвало да се държи прилично от уважение към домакина заради възможността, която му е дадена да се изяви. Опитайте се да проумеете тази дребна подробност. Ако ли пък не уважава трибуната, човек просто не я ползва- моя скромност постъпва така от години, отказвайки да употребява трибуни, които не уважава ( или дори презира). Не очаквам да ми подражавате, но все пак споделям нещо ( щом ще си правим критики).

 25. Ех, че ми хареса отговорът на Иво И. Не е непременно задължително да се завличате там, където не щете, и не сте желан, пък и не можем да бъдем всички умни, красиви и ЕнтелЕгентни като вас, г-н СТЕФАНОВ.
  Останете си със здраве, съпътстван и огряван от вашето височайшо величие и не се натрисайте ,моля. Отегчавайте себе си, както намерите за добре

 26. Dostoen otgovor, G-n Indzhev za b. stefanov, veroiatno vduhnoven petokolonnik.

 27. Обожавал свободата!? Принцът претенциозен! Тоя да не е от дружките на Денди

 28. БОЙКО СТЕФАНОВ, ти защо си мислиш , че г-н Инджев е толкова тщеславен и егоцентричен , че да се сравнява с “някакви” си Сократ, Кант , Киркегор………???
  Ти ПОНЕ ,къде попадаш според така подредените от теб антични и по-сетнешни мислители, че да ги използваш като мерило за срупольозността на някой си……?
  Такава ТОТАЛна арогантност към сегашните , античните и всякакви ЛИЧНОСТИ ,като твоята, е характерна за едни много близки до твоя манталитет “личности” , за които стадният им начин на съществуване е генетично вроден от поредният им “ителектуален” пастир, който има само и единствено държавногарантирана финансова “грамотност” и “потентност”,единствено ценени от тях(а вероятно и от теб),които е придобил по “генетично наследство” от ТОТАЛният им па(р)тоГЕНнен господар.

  П.П. И не вменявайте на друг мисълта за дисиденството! Дисидент от какво? Нали според вас нямало нужда някой да се изживява като дисидент?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.