Троянски кон(спирации)

Възможно ли банковата далавера от КТБ да е част от голям международен заговор, без в това да са замесени заподозрените в такива случаи наследници на Ротшилд и неговото „племе“?

И не е ли България твърде дребна, направо незабележима брънка от световната финансова система, че да й се обръща подобно непропорционално внимание?

Не познавам автор, освен едни леко обсебени от своето мнимо величие самоназначени месии, който да си признава пристрастието към конспиративните теории. Точно обратното, ( почти) всеки се чувства длъжен да се оправдае, че не презира конспиративните теории, след което често пъти развива в коментара си някоя конспиративна теория.

За да се разгранича от претендентите за месии, чийто блясък в очите не искам да споделям, нека също ми бъде позволено да направя уговорката, че не съм любител на сложните конспиративни схеми.

Привърженик съм обаче на простите обяснения- онези, които са видни с просто око, но отказваме да ги „разконспирираме“, защото ни се виждат твърде лесни ребуси като за авторството на световната сила, застанала зад тях. Хареса ми в това отношение един капацитет, на чието мнение попаднах в един експертен коментар, че банкирането е проста работа, стига да се основа на здрав морал…Което е доста трудна работа в света на големи изкушения, бих добавил.

Освен големи (персонални) изкушения в този свят царува голямата политика. Именно тя, по скромното ми мнение, се намеси и предизвика поредица от абсурдни на пръв поглед събития, свързани с КТБ и „свързаните с нея лица“ ( както се изразяват прокурорите в своята неадекватно изиграна дотук поддържаща роля на обвинители, които се самоопровергават през ден-два, защото са обслужващ персонал в голямата игра и произнасят чуждите за тях реплики на сценариста, на когото не могат да откажат нарежданията).

В цялата какафония,въпреки приказките за мистерията с някакви изнесени, транспортирани по въздуха, влачени в чували милиарди пари, няма никаква мистерия в причинно-следствената връзка за кризата. Тя се разви напълно синхронно с международната криза, чиито епицентър е изключително близко до България.

Вече се досетихте за какво намеквам- за украинската криза ( да я наречем така условно).

Спомняте ли първият залп в тази война ( да я наречем също условно по този начин)? Беше абсолютно неочакван. Като казвам „абсолютно“, се позовавам и на лични впечатления.

През миналия октомври, в дните преди подписването на договора между ЕС и Украйна за нейното асоцииране, имах няколко срещи със западни дипломати. Бях също лектор пред аудиторията на един международен клуб, на която имаше доста отлично информирани хора от света на дипломацията, бизнеса и финансите. И нито един мой събеседник, както и моя милост, нито за миг не се усъмни, че до броени дни във Вилнюс Янукович ще подпише договора за асоцииране- нещо, което той самият обещаваше на своя народ от години въпреки ръмженето на руската мечка.

И изведнъж дойде смайващата новина, че Путин предлага на Янукович 15 милиарда евро, за да не подпише. И той не подписа. Така започна въпросната война, която Путин отприщи с огромен финансов снаряд, какъвто май не се помни в историята- еквивалент на германската „дебела Берта“ , докарана от германците на релси за превзимането на Крим през Втората световна война или на гюлетата на легендарното далекобойно оръдие , създадено от унгареца Урбан, благодарение на което османлията Мехмет разрушава на 21 април 1453 г. стените на Константинопол и го превзема.

Как се отговаря на война, започната с финансова бомбардировка? С коктейли Молотов? Така изглеждаше. Но както и друг пт се е случвало в историята на войните, агресорът често предизвиква реакция от типа „ с твоите камъни потвоята глава“.

И друг път съм споделял мнението на много наблюдатели, че Путин страда от една истинска страхова невроза и това е опасението да не му се случи подобие на цветните революции в съседенди държави , като Грузия, а най-вече като оранжевия граждански бунт в Украйна от 2004 г.

Ако сте забелязали, малко след това Кремъл роди идеята за подчиняване на Украйна чрез заобикалянето й с „Южен поток“. В България тази идея придоби публичност някак „между другото“ след една среща на четири очи между президента Първанов и Путин на регионален форум в Загреб през 2008 г., когато без никакво предисловие и решение на легитимни български институции Първанов съобщи за задаващия с в България „Южен поток“.
Така че „Южен поток“ е чисто политически инструмент от инструментариума на един международен инквизитор със средновековно мислене, обсебен от параноята на Иван Грозни да покаже по най-бруталния начин на собствените си поданици, както и най-близките по кръв и език съседи, че няма да се церемони с тях в името на своята еднолична власт.

В името на тази параноя през 16 в. Иван Грозни унищожава до крак населението на прекалено свободолюбивия ( като за него) руския град Нижни Новгород, чиито граждани си позволили твърде много автономия, изгодна търговия с Европа и дори наченки на нещо като европейско самоуправление. Интересна аналогия с „наказанието“ на Украйна в наши дни,нали?

Ако продължим тази аналогия, Иван Грозни унищожава и Казан като столица на Волжка България, обявявайки се за цар на българи и руси…

В покорената от друговерците Дунавска България обаче страховитата бруталност на първия руски цар поражда мита за „дядо Иван“ като освободител от друговерците- мит, който упорито се насажда на Балканите от плъзналите през следващите години и векове московски емисари в черни раса.

Но да се върнем в наши дни, когато България изведнъж се оказа запушалка на проекта „Южния поток“, в който Путин се опитва да удави украинската опърничавост. Всички признават, че запушалката е европейска с американска подкрепа, самият Путин го твърди. Нещо конспиративно дотук?

„Дядо Путин“ решава да използва склонните към лековерие в митовете българи и този път, но се натъква на непреодолимо препятствие. Намерил си е майстора в лицето на най-могъщото икономическо обединение в света, с което така неразумно е решил да воюва финансово. И съответно предизвика относително тихата, но решителна ( най-после!) реакция на Европейския съюз, колкото и да е разединен той обикновено.

Българската запушалка на „Южен поток“ получи европейска подкрепа, а от играта- като тапа от твърде рано размахано шампанско- изхвърча проруското правителство на Пламен Орешарски.

Путин опита да си купи и България, но по „втория начин“. Натисна лостовете си чрез проникналата през април миналата година в банковата система на страната руска Външнотърговска банка ( ВТБ), която се настани с 9,9 акционерно участие в КТБ- банката на властта от три правителства насам. ВТБ, която се развихри в няколко сектора от българската икономика и даде заявка за придобиването на Българския енергиен холдинг ( доведен до фалит от свързаната с Русия енергийна мафия). Тя се опита да я превземе, но удари на европейски камък.

София фактически одържавява КТБ, за да не попадне тя в лапите на руската мечка, но няма как да признае това официално.

Цветан Василев, човекът на върха на пирамидата КТБ, се оказа удобно предупреден за започващата война и се барикадира във Виена. Враговете му тук станаха за смях с разпространяване на слухове за пренасяни с чували милиони, че и милиарди дори.

А какво да кажат? Истината ли? Истината, че руският план за отпушване на „Южен поток“ чрез придобиване на банката, избрана за финансова подстанция за изпомпване на предвидения за целта руски финансов ресурс в\срещу България е бил париран с международна съюзническа подкрепа, която е надвила вездесъщата руска пета колона ( на този етап)?

Путин явно е разбрал грешката си да воюва срещу далеч, далеч по-могъщ противник на неговия ( финансов) терен, разчитайки единствено на вероломството си и склонността на мекушавите европейски демократи да се противопоставят помежду си по какви ли не въпроси. Само че този път Путин прекали с Крим и това спаси България от неговия план за поредната му диверсия- в Крим с маскирани спецчасти, а тук с маскирани банкери и техните политически помагачи.

Отказвам да назовавам този анализ „конспиративен“. Твърде явно е всичко, за да не бъде видяно в неговата цялост.

Проблемът е,че и Путин не се отказва. Поради това той нареди преструктуриране на политическото пространство в България чрез нови избори, за което решението беше оповестено от проруските партии. Нали не се съмнявате, че ако беше наредил, кабинетът „Орешарски“ можеше да си продължи мандата по същия дебелокож начин, по който се надсмиваше над гражданските протести цяла година?!

За съжаление тази новина не е толкова окуражителна за българите с прозападни нагласи. Който не е съгласен с мен, моля, да ме уведоми за поне едно неуважително изказване на най-вероятния победител на тези избори, направено по адрес на Путин и руската политика в която и да било област. Обаче няма такова. Тъкмо напротив: Бойко Борисов изпрати точно обратния сигнал с изявленията си, че би построил „Южен поток“ досега, ако е бил на власт, поради което имал отлични отношения с Путин, който знаел това…

В откритата битка с могъщия финансово ЕС Путин няма шанс, но в задкулисните политически интриги в България, където финансирането на туземната подкупност е стара руска практика, просто няма равен.

 

 

37 мнения за “Троянски кон(спирации)”

 1. Тоест Г-н Инджев, да разбирам ли,че досиетата за взетите кредити за 3,5 милиарда не са унищожени а всичко е игричка с цел одържавяване ? Само че ще го разберем след още 4-5 версии на Поркорорите?!

  Защото ако има такива кредити и те са покрити, това би било истинска причина за закриване на КТБ а не за одържавяване. Както и причина за поредния още по-нисък избирателен вот и още по-нисък за БСП.

 2. Точно и ясно. Без никаква конспирация. Г-н Инджев, ставате за външен министър – много сте далновиден. Всъщност ставате и за много други висши държавни служби, но дали ще го доживеем това? Не Ви правя никакви “четки” – вижда се “от самолет”, както обичахме да казваме за нещо очевидно, когато бяхме деца (преди мно-о-о-го години). А какво ни чака след като ББ,най-вероятно и за съжаление, все-пак ще спечели изборите? Не ми се ще да ни се случва, но нали се вижда за кого гласува масата от народонаселението ни!- Герб, БСП, ДПС…Дайте идея за “смяна на чипа” – цитирам един мошеник, който в това си твърдение е прав.

 3. Г-н Инжев,не съм съгласен.Излиза че Дилян Пеевски и Доган са най-големите борци срещу Русия.Според мен е точно обратното, тези които трябваше в България да лапат от Южен поток, започнаха лапането предварително, скараха се по между си и не си изпълниха обещанието към Путин.Очакваните милиони от потка не постъпиха в банката и тя фалира.

 4. Желязна и аргументирана логика!Дано отвеяните българи под иначе верния девиз “само да не са комунистите!”, разберат, че Кремъл преразпределя ролите в марионетния театър на Болхарската Задунайка. Сега ресор на кретенясалото мужишко мекере волэн сыдерав са само палячовщините, на барэкав е дадена подобна роля, на бсп- чугунената фасадна традиция на “КаПеСС-БеКаПе!” и някоя друга далавера, но истинската сесесерска агентура за сериозните дела е…виж по-горе в текста на Иво.

 5. “Истината, че руският план за отпушване на „Южен поток“ чрез придобиване на банката, избрана за финансова подстанция за изпомпване на предвидения за целта руски финансов ресурс в\срещу България е бил париран с международна съюзническа подкрепа, която е надвила вездесъщата руска пета колона ( на този етап)?”

  Как трябва да се разбира това г-н Инджев? Поне на мен са ми известни следните факти:
  1. Имаше пълна неадекватност от страна на институциите (дефакто ги нямаше). БНБ чакаше правителството, което чакаше БНБ.
  2. Извадиха от нафталина като коментатор Милен Велчев, който каза, че руснаците нямали интерес да спасяват банката.
  3. След уж питането на ГЕРБ излезе уж отчета на БЕХ. Темата къде отиват активите на БЕХ при фалит не се дискутира. Как може да бъде фалиран пак не се дискутира. Може ли да се случи при фалит на КТБ?
  4. Всичко случващо се около КТБ е по-скоро лош и тотално объркан сценарий, отколкото кризисен мениджмънт.
  5. Ясно е, че всичко се върти около активите на банката. Аз лично съм по-склонен да мисля, че проблеми с кредити няма или поне не в размера за който се говори.
  6. Искров разказа на всички колко пари има фонда за гарантиране на влогове. Така свали гащите на цялата система и всеки вече знае с колко пари може да “удари” системата. На мен такова поведение на централен банкер не ми е известно. Не съм сигурен дали това не е престъпление срещу държавната сигурност…

  Къде обаче виждате европейската помощ? Разрешението за емитиране на вътрешен дълг, който при вземане под внимание на т.6 дефакто си е чист риск, защото “събра” ликвидност от други банки. Явно пропускам нещо много съществено. Бихте ли навлязъл по-подробно в тази тема?
  И един страничен въпрос. Мислите ли, че искането на ББ да падне банковата тайна при защита на влоговете над 100 000 евро (без да влизам в тематиката на тази дискусия, като метод за отвличане на вниманието от случващото се със самата банка) има нещо общо с онзи диск или дискове,предоставени ни от Германия, чието съдържание така и не видяхме, но пък направиха един човек депутат от ГЕРБ, а и дори му вдигнаха цената като “експерт по палачинки”?

 6. Интересено е и изказването на Дянков че VTB няма намерение да инвестира във фалиралата КТБ. Това навежда на мисълта че този фалит е по-скоро опит за спасяване на кожата на някои. Тъй като парите са усвоени/изпити а на среща няма Южный. Другото което се набива на очи е че Станишев в буквалния смисъл избяга от този конфликт като остави Лавров да нарежда пешките в партията му/им.

 7. Путин си има най-голямото оръдие, но то събира ръжда под прозорците му – Цар ПУ(тину)ШКА. Откакто е отлято , то служи САМО за паметник на тъпата руска мания за превъзходсто и величие, вече няколко века, и без абсолютно никакво покритие на тези мании.
  Путин е последният от цартрапите , които последователно затвърждават безсмислието на тази примитивна “традиция” на руските тирани!

 8. Перфектен анализ както винаги. Увертюрата Ви към скандала КТБ е много важна за обяснение на ситуацията. С една дума- Империята (на Путин)отвръща на удара.И докато се води истинска война в Украйна, Путин се опитва да хвърли бомбата и в самия ЕС, като с едно щракване на пръсти решава да създаде хаос и в без това ошмулената ни държава.Може би това е обяснението на продължаващата агония на това правителство – да осигури с руската пета колона сценария на хаоса.И още едно съвпадение – и Кадиев говори за случая -“В коментар за ситуацията покрай КТБ той написа:
  Основната цел е разбиването на държавата. Удар по банковата система, крах на ключови институции, възможна атака срещу стойността на лева, а оттам и спестяванията на населението. Някой има много да си отмъщава на България и го прави с пълна сила.”

 9. Верно е едно, Лавров дойде да си вземе парите, които бяха заложени “в хора/фирми с чужди имена”, и банката се “разклати”. Та нали така правят всички, играят с подставени лица, а в държава като БГ всеки се бори да е подставено лице на “някой” от “вън”. Сега ЮП може и да се построи, но за по-малко пари и с други условия, които дай-Боже ЕС да си ги е изградил. Или, ЕС да изкупи от Украйна “тръбите”, и така дирекно да си вкарва газта. / Ако им поволят обаче, но май НЕ/
  Друг е въпросът, дали някой не е раздавал “необлислени” кредити, използвайки именно тези заложени пари. Защото там са парите на доста “играчи”, все прикрити от банковата тайна/майка на конспирациите/. И всички те се надяваха да захапат парче от ЮП, което парче, щеше да им осигури ВЕЧНО благоденствие, поне за 100 години напред. Има и доста “арабски” пари/в арбският свят банките НЕ МОГАТ да взимат лихва от поданиците/, които пари арабите са заложили именно за да ПРАВЯТ лихва.
  То ще се чуе, на финала по футбол имаше доста “неофициални” глави, все запалени по най-масовият спорт- “пра/БЕ/не на пари”.
  Иначе, “конспиративно” казано, на 24 юни Путин отиде в Австрия и с ОМV подписаха за ЮП, след което на 6 юли Лавров дойде в БГ да си вземе парите от КТБ, а БГ шефът на КТБ пък отиде във Виена, която пък е “голям град в Австрия”.
  След което Путин, обикаляйки си из Южна Америка, пак случайно остана да изгледа “финала” неофициално, където предполагам е финализирал доста неща. Все пак Германия стана световен шампион и по футбол!

 10. Във Фейсбук Кадиев пише за атаката срещу КТБ като за атака срещу България, “на която някой има много да си отмъщава”. Кадиев, да. Георги Кадиев. От него поне не се очаква да е фен на Иво Инджев.

 11. Много интересен анализ, но защо е пропуснат фактът, че Бойко Борисов беше на дълго посещение в САЩ…Каква мислите, че беше целта на дългото му посещение там?

 12. За всичко , което става в България трябва да се вижда сянката на Русия и на малкото , но подло човече Путин…
  А иначе, както винаги и съм писал много пъти, ИВО ИНДЖЕВ е брилянтен журналист и е човек, който е обичан и уважаван от нас в този блог и тези извън него. Супер си!!!
  Книгата “Течна дружба” е готина…

 13. Спомняте ли си, само преди няколко дни на първата си публична “изява” гуверньора на БНБ Иван Искров(протежето на мадридския мошеник наричащ се “цар”), какво заяви пред българската общественност?: “КТБ” не е в неплатежноспособност (пред фалит), а е в много добро финансово състояние, но изпитва временни затруднения поради създадената ситуация (масово теглене на депозитите, поради злонамерени слухове). И в най-скоро време тя ще заработи съвсем нормално”. Даже по този случай пледираха за строго “репресивно” законодателство, което да санкционира всеки, който си позволи и осмели да критикува БНБ или някоя друга българска банка (американски, англииски, германски, френски и др. “чужди” банки може безнаказано). И каква стана след това, вече се говори за фалита на КТБ, отнемане на лиценза и да се търси начин никой да не пострада финансово, а виновници както винаги или няма или е някой “неизвестен извършител”. За необслужвани кредити, злоупотреби и др.подобни “дребни” неща, изобщо и не става дума, а не дай си Боже да се търси наказателна и финансова отговорност!

 14. P.S. И най-големият парадокс е, че Румен Гечев (и подобни като него), който беше първият по ранг след Жан Виденов при управлението на които беше извършена най-голямата КРАЖБА в България (от населението с изключение на някой от ръководните кадри, които успяха да превърнат левовете си в “омразните” им USD $, което тогава по закон не се разрешаваше свободно), сега същия р.гечев вместо да гние в затвора за извършените престъпления, в момента “раздава” правосъдие и “дава” съвети как да се излезе от това положение. Пълна порнография!

 15. Господин Инджев, може ли още малко разяснения по вашата теория, защото ставам като Кокинов: “Изобщо не знам вече кой от кои е.” И на фона на всичко ЕЦБ твърди, че все още няма изпратено формално искане до тях за присъединяване към Единния банков съюз.

 16. Всичко е планирано много отдавна! Събитията около КТБ са брънка от цялостна схема за дестабилизация на България, дезинтеграция с крайна цел – освобождаване на територията и заселването и с пияници от руските степи. Това е вековния блян на руското великодържавие и мерак на всеки руски самодържец! Освобождаването на територията се налага, тъй като на два пъти българите “изневеряват” на “братската” любов и се хвърлят в обятията на Европа – веднъж след 1878 и втори път след 1989, тоест, ВИНАГИ, когато са поне относително свободни, дори когато петоколонниците са на власт, а социолози и медии се надпреварват да им прислужват и манипулират в тяхна полза. Белене, Южен Поток, КТБ, следва фалита на НЕК, всичко това са брънки от обща стратегия за превземането де факто на България.Нека онези, които твърде лесно използват клишето-аргумент конспиративна теория, лепвайки го върху всяко неприятно за тях разкритие, отговорят на следния ВЪПРОС: – КОЯ БЕШЕ, И Е, ДВИЖЕЩАТА СИЛА на всички тези “проекти” и събития – от АЕЦ-а до КТБ – отговора е еднозначен – ПЕТАТА КОЛОНА НА РУСИЯ В България. Улисани в проблемите си, никой обаче не си спомня кой изигра най-коварната роля за да може тази стратегия да бъде възможна! Спомняте ли си кой изманипулира числата от бюджет 2009г., така, че влизането ни в чакалнята IRM-2, да стане невъзможно? Ами да, олигофренът Симеон Дянков! А къде е сега този олигофрен? И това ли е конспирация или е традиционен начин за поддържане на важни агенти? Защото един автор беше написал – ако България беше в Еврозоната заинтересованите нямаше да могат и да си помислят да фалират КТБ.

 17. ivo, ti si edin velik patriot.

  tazi 130 godishna propaganda ni zabludi mnogo hora,no blagodarenie na teb proglednahme. dobre che beshe ti vsichki tezi godini, da si jiv i zdrav.

  В покорената от друговерците Дунавска България обаче страховитата бруталност на първия руски цар поражда мита за „дядо Иван“ като освободител от друговерците- мит, който упорито се насажда на Балканите от плъзналите през следващите години и векове московски емисари в черни раса.

 18. Г-н Инджев, за Ротшилд и племето му не знам, ама имената на Костов и родата му пак се спрягат около руските далавери, за това моля Ви да драснете няколко реда на тази тема. Все пак Вие си имате Вашите журналистически източници, които могат да Ви ориентират в ситуацията, щото аз вече съвсем й изпуснах края и се опасявам РБ да не се окаже поредния ветър и мъгла…

 19. Дари, Кадиев явно е забравил старата поговорка, че това което си направиш сам и най-големия ти враг не може да ти го направи. Аз си мисля, че случая е такъв. Ние сами си проваляме държавата а после търсим виновниците някъде другаде. Аз даже се съмнявам дали Кадиев си вярва на приказките. Къде видя той Държава в България? Да има една механизми, които са уж закони но не са закони. Има едни правила, които уж са правила ама не са правила. Има едни институции, които са уж институции. И това го направиха съзнателно, лъжейки Гражданите съзнателно, за да си имат уж държава. А сега, когато ВИП разбойниците, за които държавата е само слуга се подиграха публично с нея, останалите ВИП разбойници заплакаха с крокодилски сълзи, че някой нападал тяхната държавица!!! Вече почвам да си мисля, че Българина или е идиот или много си обича Разбойниците. А може би по-малко и от двете.

 20. Г-н Инджев, аз мисля, че влагате прекалено много умисъл в чисто глупашки продукт, какъвто /според мен/ е качамакът КТБ. Също така мисля, че при толкова глупави участници в политиката и финансите на kleta maika Bylgariq, случващото се е напълно закономерно. И предстоящото – също. Ленинското „граби заграбеното“ в действие – това е така наречената криза с КТБ. Много скоро ще започнат откровенията, след като стане окончателно ясно, че няма начин да се приеме какъвто и да е закон за КТБ, по силата на който всичките вложители ще получат до шушка парите си. То ако ставаше така… ехеее… всички щяхме да си имаме банки

  Тези просто не знаят какво да правят. Те не знаят нищо… Съмнявам се Русия или ЕС да заложат на такива тъпаци каквото и да е. И двете сили просто ще изчакат в БГ умните да се наумуват, а лудите да се налудуват.

  Всички говорят за пари… Идиоти!

  ***

  Спасявайте децата!

 21. Жалко и смешно е когато такова високопоставено лице, като кремълския Илюминат (херметик) е с манталитета на Маугли – отгледан от мечка Гризли…

 22. Има много въпроси на които търсим отговор в блога на г-н Инджев,размишляваме и в зависимост от собственото си образование,култура,информация,произход и политически разбирания формираме мнение.Според мен хората,които се ориентират в политико икономическата обстановка в света и България са малцина.Структури и организации,които работят добре по света,в България се опорочават,елементарен пример с Ротари клуб и др.Езикът на хората е крайно безпардонен.Необходимо ли е г-н инж.Симеонов да нарича Негово Величество Симеон II,мадридски крадец и мошеник,наричащ себе си цар?След смъртта на цар Борис III,престола заема сина му.Какво пак ли ще пишем и бришем по българската история?Харесва ли го или не, той е български цар,както комунистическите генерали и министри ще останат в историята като такива,независимо от престъпната дейност на много от тях.Често по телевизията дават репортажи с роми-говор,език,реакции.Циганите ли интегрирахме или българите си циганизираха?Чета този блок по много причини-смисъл и литературен език на статиите.Г-н Инджев е сред малцината журналисти,които имат остро перо,но никога не преминават границата на добрия тон.

 23. Респект, г-н Инджев!

  Искрено се радвам, че сте доразвили тезата на моя приятел, която си позволих сбито да разкажа онзи ден в блога ви:
  https://ivo.bg/2014/07/13/%d0%bd%d0%b5%d0%b1%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%82%d0%be%d0%bd-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b4/#comment-111316

  Всъщност, в анализа си сте стигнали до повечето негови детайли, които НЕ СПОМЕНАХ в постнатото по-горе. Възхитен съм! Може би трябва да ви организирам едно виждане-разговор. От това ще произтекат много хубави и полезни неща за многострадалната ни родина. На първо място, масирано и аргументирано наритване на червеногы.зи сибирски павиани и техни събратя,аклиматизирали се в в ареала на РъБъ и около копанята с цвик на ГАЗПРОМ.
  За мене ще е чест!

  PS Ето една друга версия, която вътрешен човек с достъп до кухнята отчасти и под сурдинка се осмели най-сетне да подхвърли в друга медия:
  http://www.mediapool.bg/tsvetan-vasilev-ne-e-iznesal-pari-a-dokumenti-ot-koito-mnozina-treperyat-news222654.html
  Както знаем, прасетата квичат най-силно, когато ги ритнат далеч от помията, но това винаги дава по-широк обзор и информация:)

 24. Shumaher, да вярно е, че нямаме държава, защото с този скандал съвсем лъсна, зависимостта на всички институции от руско-българската организирана престъпност. И най-скандално е поведението на прокуратурата.Знаем как беше опорочен избора за гл.прокурор, а сега знаем и защо.И на него сигурно не му е лесно – да действа по нечия заповед като “Фигаро тук, Фигаро там”.Хващаме ги, пускаме ги.Така е, защото няма държава, т.е. няма и гл.прокурор.

 25. русия е името на нашето най-голямо историческо нещастие.

 26. и още нещо, борбата с руското зло започва с разрушаването на ВСИЧКИ паметници на съветската армия в БГ!!

 27. Ще си позволя да внеса корекция в т.5 от коментара на “В.”
  5. Ясно е, че всичко се върти около активите на банката….
  По вероятно е –
  5. Ясно е, че всичко се върти около активите на клиентите на банката – авоарите им и най-вече тези, които са обезпечения по кредитите им….
  Да не забравяме, че клиенти на КТБ са НЕК, БЕХ, Топлофикация София, т.е. почти целия ни енергиен сектор. Ако КТБ фалира, обезпеченията ще се обезценят много .

 28. @Ана Мария, един от най-големите предатели на националните ни интереси е именно Симеон II-ри. Не бива да очаквате положително отношение към него като той самият загърби достойнството и доверието което е имал. И не ми се вярва един благородник като него с връзките си да е нямал друг избор. Плюс това щеше да е цар ако ефективно е монарх а сега е просто един комарджия платен с рубли.

 29. @Ана Мария
  Моля Ви не “смесвайте” нещата и личностите! За разлика от сина си, цар Борис е оставил дълбока следа (въпреки оспорването и отричането му от някои) в историята на България. По край многото му дела, достатъчно е да споменем само три от тях, за да се оцени в положителен смисъл. Това са: Спасяването на бэлгарските евреи (все още недостатъчно оценено и получило признание); Присъединяването на Южна Добруджа към България по мирен (дипломатичен) път; Недопускането на нито един български войник на фронта (както срещу СССР, така и срещу съюзниците от антихитлеристката коалиция)! А сина му (само това е общото между тях) каква “следа” остави? Ще изброя също само три от тях: Спомнете си за “обещанието” за 800 дни, което накара избирателите да го приемат като “месия”; Лично се облагодетства от поста си за придобиване на държавни имоти в своя полза (знаете ли, че носи и прякора “Горския”); Спомнете си и за аферата с италинският му братовчед от династията им, в която и той бе замесен! Списъка може да бъде продължен с още безброй много примери, но тук не е необходимо повече, за да се разбере, че мещу бащата и сина, като “държавници” изобщо не може да се прави сравнение. А в исторически план и двамата (кой с добро, кой с нелицеприятни дела, дали е цар, генерал или простосмъртен) остават, колкото и да се мъчат някои да преиначават историята и историческите факти!

 30. P.S. Ще добавя, че след поемане на управлението (станало не и без външна намеса и натиск)от “мадридския …….”, демократичното развитие на България тръгна с ход назад и стопиране на реформите, което ни отдалечи с още много години назад от другите европейски държави, като плодовете от това ги берем в момента, а това ще продължи и в бъдеще!

 31. Към ANTIKOM
  г-не, Иван Костов още преди един месец в своите анализи предупреди,че външни сили се опитват да дестабилизират политически и финансово държавата.Никой не обърна внимание на това.Нито анилизатори ,нито журналисти.При коментиране на ситуациятя с банката КТБ отново повтори,че външни сили имайки предвид историята с Украйна искат да хвърлят страната в хаос чрез сриване на валутният борд.За това той призова за бързо решаване на кризата с КТБ.Информираите се своевременно и неправете безмислени внушения.В предишното Народно събрание сините депутати наложиха искането държавните фирми да държат в една банка до 20% от капиталите.Тези изисквания започнаха да се изпълняват от Служебното правителство.Това се направи за да се прекратят такива неприятни последици каквато е сега случаят с КТБ.Което държавно дружество е изпълнило тази разпоредба днес не може да има напълно блокирани сметки и може да работи.Пак повтарям ТОВА СЕ НА ПРАВИ ПОД НАТИСК НА СИНИТЕ ДЕПУТАТИ В СИНЯТА КОАЛИЦИЯ КОЯТО СЕ ВОДЕШЕ ОТ ИВАН КОСТОВ.

 32. Г-жо Савова,
  Не, че искам да се заяждам но ми изниква един въпрос и не знам как да си отговоря.
  Как Иван Костов е разбрал, какво ще се случи а ДАНС да речем или който и да е друг не просто не му обърнал внимание ами изобщо нищо не подозирали ?
  Нещо не ми се връзва. Или И.Костов работи в някое чуждо разузнаване (КГБ, МОСАД, ЦРУ , ДЕА, МЕА и т.н.) или е някаква врачка или пък всички са знаели и са гледали сеир. Кой вариант да избера ?

  Ако пък е прозрял нещо от своите анализи как го е направил без вътрешна информация? Надявам се не е хвърлял боб . 🙂

 33. SHUMAHER, твоят пост показва или пълната ти неадекватност към настоящата политическа обстановка през последните поне 15 години, или просто искаш да си губиш времето в празни приказки и лицемерие!
  Това го знае ВСЕКИ, И.Костов може би повече от “всеки”, с изключение на вас , разбира се!

 34. SHUMAHER .ANTIKOM.АНТИКОМУНИСТ
  С увакение и без уважение на *вся осталная сволоч*.Всички знаем а се и доказа,че най кървавите атентати в България,политически убииства,разправа с неудобни на Москва хора се решават от Кремъл с куршум.Зная го аз,знае го Костов.знае го Инджев,зне го мислещият български народ.Всички нещастия на България идват от *Империята на злото* Русия.Ами ограмотете се най после.В целият свят се побликува данни за това само такива като вас отричат очевадните неща.Много куци коне сте.Защо залага Путин на вас и защо си хаби рублите.Дано да са преводни,защото с обикновени няма какво да си купите.На такива като вас се казва *НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ*.Заминеге си за Русия като толкова я харесвате,ама не -драпате да живеете на ЗАПАД в САЩ или страни от Западна Европа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.