Много я(р)ко самопризнание на Путин за съучастие в престъплението срещу пътническия самолет

Можех още в първите мигове на потвърдената инфомация за свалянето на малайзиския пътнически самолет с ракета над Украйна да направя обосновано предположение кой го е направил- и не само заради аналогията с подобното ( като „начин на мислене“) сваляне на южнокорейския пътнически бойнг на 1 септември 1983 г. Тази аналогия издайнически бързо, направо „изпреварващо“ и гузно, започнаха да отричат руските пропагандатори на путлеризма и българските им слуги. Те сляпо и свято вярват, че зловонието на партенка от изпуснати съветски телесни миризми може да бъде заличено със скърцане ( на зъби).

Съзнателно изчаках обаче по въпроса да се изкажат онези, които са въоръжени с доказателства да го направят.

И ето че самият Путин се изяви недвусмислено в смисъл, че „може и да сме ние, но не сме виновни“. Той не отрече! Задоволи се само да каже, че украинските власти били създали обстановката, която позволила трагедията. Което е форма на самопризнание най-малкото за съучастие- не само заради личната вина на Путин, породил самия конфликт в Киев с подкупа си от 15 милиарда евро от ноември миналата година, но и поради очевидната руска „намеса“ ( както най-меко може да бъде наречена агресията в Крим и блицанексията му).

Путин ли не знае кой и с какво е стрелял срещу пътническия самолет?

Путин ли не знае какво знаят сателитите на американците ( европейците, китайците, индийците, израелците и т.н.)?!

Така че Путин може само да го усуква пред очакването на лавината от доказателства, която за пореден път, но вече с много по-горчиви последици, ще го изобличи като изпечен лъжец.

На фона на това я(р)ко самопризнание очакваната декларация на президента Обама за вината на проруските сепаратисти има само подкрепящ и предупредителен характер: не си мислете, че ще замълчим. Което е напълно достатъчно като подготвяне на стъпаловидното развитие на ситуацията в играта „питон поглъща зайче“, ако руската мечка може да бъде определена на тревопасно, разбира се.

Путин много добре разбира, че всяко негово отричане на онова, което той отлично познава като факт, ще бъде контрирано с данни ( за каквито вече вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън днес потвърди, че американското разузнаване има).

Казвам, че можех да направя обоснованото си предположение в тази посока не заради споменатата аналогия с давност от 31 години, когато при подобно престъпление Москва дълго и упорито отричаше очевидната си вина, а заради собствената си прогноза за опасността да снабдиш „бунтовници“ с противосамолетно оръжие. Написах го на 5 април в статията си “Путин се опитва да сбъдне прогнозата си за гражданска война в Украйна”

ivo.bg

Иво Инджев ⋅ май 4, 2014

Със самочувствието на божество, което разполага с достатъчно кал , за да бъде “създател”, Путин обича да сбъдва прогнозите си. Точно това се опитва да направи с провокациите на руски бойни групи в Украйна, които предизвикват ответна реакция и ситуацията започва да прилича на гражданска война. Точно както Путин “прогнозира”.

Бил съм 4 години в епицентъра на може би най-знаменитата гражданска война от втората половина на 20-ти век ( не най-голямата, но определено най-документираната от световните медии). Имам база за сравнение.

И в Ливан, както днес в Украйна, един срещу друг се бяха изправили ненавиждащи се роднини, които нямат нужда от преводач в размяната на обиди, но имат обща вековна история, дори и религия в много от случаите ( доколкото мюсюлмани често воюваха срещу други мюсюлмани, а и християнски милиции се изправяха една срещу друга).

Дотук- нищо ново под украинското слънце. Брат срещу брата воюват понякога по- безмилостно отколкото срещу външен враг. От вътрешния по-страшен няма. Той познава и последното подземие, в което можеш да скриеш.

Новото е близостта, пряката намеса и ангажимента към една от страните в конфликта на огромен съсед като инициатор на събитията, които е превърнал в основа на своята имперска доктрина на самозатварянето и самодосттатъчността срещу целия свят- стига това да е мобилизиращо и стимулиращо за Нацията, обединена в това масово полудявана по начин, който може да се сравни по значение и форма с германското отклонение от нормалността през 30-те години на миналия век.

За ливанските размери подобна роля играеше Сирия, но руската агресия в Украйна е различна не само по своя мащаб, но и поради залога в преследването на егоистичната задача да се постигне усещане за национално величие за сметка на съседни народи без оглед на щетите, които тази агресивна себичност нанася на руския престиж в очите на останалата част от планетата.

Ако този анализ се струва някому прекалено разгърнат и претенциозен в планетарните му измерения, нека тогава се взрем в някои детайли, които го подкрепят. Преди всичко трябва да си зададем въпроса при изясняването на вината кой и защо лъже. Защото опитите истината да се потули чрез лъжи изобличават инициатора на пожара в Украйна.

Солидаризирането с несъществуващи жертви на някакъв украински натиск върху руското малцинство беше първият залп от лъжи на Москва. Намерението на новата власт в Киев да отнеме равенството на руския език като официален, придобито едва през 2012 г. и то под натиска на предприсъединителните преговори с ЕС, се оказа “достатъчен” повод за настъпление на кремълската операция за дестабилизиране на Украйна по всички фронтове- но най-напред на пропагандния.

Няма регистриран нито един случай на репресиран заради руския му произход Иван Иванич, но подозренията ( или направо лъжите), че това наистина се случва, задействаха операцията по превземане на полуостров Крим от руски специални части, за които Путин излъга на 4 март пред телевизионните камери, определяйки ги като “местна самоотбрана”. После си “призна” , но не като форма на разкаяние за лъжата, а като демонстрация на безнаказаност, с която предизвикателно се кичи.

Днес основната опорна точка на руската пропаганда е вменяването на фашистки характер на украинската съпротива срещу руската агресия.Отделни гласове на руски интелектуалци отбелязват справедливо, че бурените на фашизма цъфтят преди всичко в Русия, включително под формата на нашизъм ( “наши” – това са шпицкомандите на властта, които громят недоволните от нея).

Анна Политковская завеща в книгата си “Руски дневник” оценката си, че “руският народ е податлив на фашизъм” , илюстрирайки този факт с документирани от нея събития. Убиха я на 7 октомври 2006 г. и до днес поръчителят остава ”неизвестен”.

Старият нацистко-болшевишки номер да се вменява на врага собствената агресивност като повод за война е видим от много исторически паралели, като съветското нападение срещу Финландия или германското срещу Полша ( когато германската пропаганда тръби, че доблестните части на Вермахта били предизвикани от полската армия).

И ето че “гражданите” федералисти, за каквито се опитват да минат въоръжените до зъби бойни отряди на Русия в Източна Украйна, се издават с действията и въоръженията си като инструмент на руската имперска цел в Украйна. Достатъчно е да вникнем във факта, че въпросните “опълченци” се оказаха въоръжени с противовъздушни ракети.

На муджахидините в Афганистан им отне години, докато получат подобни ракети от САЩ срещу  съветските самолети и хеликоптери. Палестинците и до днес са принудени сами да си произвеждат подобия на ракети, но така и не разполагат с модерни средства срещу военовъздушните сили на Израел.Сирийската опозиция се гърчи под ракетно-бомбеното превъзходство на армията на Асад и едва напоследък, според непотвърдени сведения, получават достъп до ракетно противодействие със ( доста закъснялото) съдействие на САЩ.

За руските “опълченци” обаче няма проблем да притежават от самото начало на операцията по създаване на руски плацдарм оръжието, което толкова трудно придобиват навсякъде по света воюващи за какви ле не каузи нередовни части.

Когато операцията, представяна като спонтанен бунт на местни руснаци, постигна ( частично) целта си да предизвика украински контрамерки,  на дневен ред вече е въпросът как Путин ще се възползва от създадения от самия него претекст за следващата фаза на плана за дестабилизиране на Украйна, представян като “отговор” на украинското противопоставяне под формата на помощ за изпадналите в беда руски сънародници, барикадирани в няколко града и сгради”.

От 5 април досега обстановката в Източна Украйна ескалира в съответствие със стратегията на Путин да дестабилизира страната и да я държи в напрежение поради липсата на по-добър план да признае своето поражение с авантюрата в Крим, представян като голяма победа ( като при окупирането на България през септември 1944 г., когато без нито един изстрел насреща Червената армия „побеждава“ като на парад град след град и за всеки „превзет“ областен център Сталин нарежда артилерийски салюти в подмосковието в чест на „победата“).

За аналогията с България се сетих тези дни още веднъж при вида на паметника на съветските диверсанти, доставени със съветска подводница да вършат диверсии срещу България, с която СССР поддържа иначе дипломатически отношения до самия 5 септември 1944 г.

През последните 130 години този руски подход към България ( на „моркова“ на лъжливите сълзи на „дружбата“ с братушките, гарниран с тоягата на откровения терор, поощряван срещу същите тези братушки), е повтарян многократно. Не друг, а Сталин изпуска информационния дух от бутилката, възлагайки на българските комунисти на напишат изобличаваща книга за безобразията на царска Русия спрямо България с идеята така да заклейми монархическите си предшественици ( които реабилитира пропагандно през Втората световна война).

В резултат се ражда разобличителната книга „Авантюрите на руския царизъм в България“, в чиито предговор видния коминтерновец Васил Коларов громи с всичко руско ( преди болшевишкия преврат) с настървението, характерно за русофобския български социализъм от времето, когато всички бунтари в Европа и по света ( и у нас) са смятали основателно Русия за най-черната „тюрма на народите“.

От руските архиви, на които се базира книгата, е видно колко системно и щедро Азиатският департамент в Петербург ( отговорен за външната политика към България и за вероломната намеса във вътрешните й работи) е финансирал действащи от съседни балкански територии въоръжени разбойнически чети срещу българските власти. Те били мотивирани от две неща: русофилския си фанатизъм и лакомията за руски пари. Особено се отличил в това отношение Драган Цанков, който деградира от български патриот в първите свободни години на България, до основен руски инструмент за налагане на имперските цели в България чрез вестникарска пропаганда и терористична дейност.

Не случайно, когато се усеща каква грешка е направил, Сталин разпорежда книгата да бъде унищожена. Но за ужас на болшевиките, тя възкръсна през 1991г. , макар и в незначителен и еднократен тираж в България.

Историята трябва да се знае. Тя е тази, която позволява да правим аналогии и евентуално да се учим от тях. И понеже по този повод фанатичните русофили отново ще ми вменят „русофобия“, давам думата на един редовен коментатор в блога, който пък по конкретен повод днес дава думата на известни руски авторитети, произнесли се по въпроса за руския народ.

В скоби казано, с риск да прозвучи като някаква склонност към мистика, статистиката на ivo.bg отчита коментара на Павел Тинков под номер 88 888. Спомням си ( пусто така е устроен мозъкът ми, вади някакви аналогии…), че 8 годишната война между Иран и Ирак приключи на през 88 г. на миналия век на 8.08… т.е , беше си 88 888( подписано бе мирно споразумение два дни по-късно).

Павел Тинков

ivo.bg

19 юли 2014 г.

“Май някой беше казал: “Россия умом не поймеш”.
Спори се срещу разум, срещу вяра – не. Вярата не признава аргументи. Така, че – оттеглям се от спора. Оставям те да спориш с “великите руски умове” и с тяхната оценка за собственото им племе:
„Московия – русь тайги, монгольская, дикая, зверинная.”
А. Толстой
„ Народ, который блуждает по Европе и ищет что можно разрушить, уничтожить только ради развлечения.”
Достоевский
„ Не народ, а скотина, хам, дикая орда душегубов и злодеев.”
Булгаков
„ Наиважнейшею приметою удачи русского народа есть его садистская жестокость.”
Горький
„ Ох как тяжко жить в России,в этом смердючем центре физического и морального разврата, подлости вранья и злодейства.”
Аксаков
„Русский есть наибольший и наинаглейший лгун во всем свете.”
Тургенев
„Народ, что ненавидит волю, обожает рабство, любит цепи на своих руках и ногах, грязный физически и морально…готовый в любой момент угнетать все и вся.”
Шмелев
„Народ равнодушный до наименьшей обязанности, до наименьшей справедливости, до наименьшей правды, народ, что не признает человеческое достоинство, что целиком не признает ни свободного человека, ни свободной мысли.”
Пушкин”

С техните твърдения можеш да поспориш.А аз ти обещавам да ти предложа оценката и на други “светли умове” за спесификата на руската душа.
И обърни внимание – аз не отричам на русияните правото на съществуване /стига само да не бъркат в паничката ми/. Дори не ги квалифицирам като непроменимо и непреодолимо зло /някой в блога ги определяше като паразити, подлежащи на увищожаване/. Писах, че имам съмнение относно духовното здраве на племето им, а както знаеш, болните не се унищожават. Те са обект на съжаление, на обгрижване, но и на КАРАНТИННА ИЗОЛАЦИЯ И ЛЕЧЕНИЕ /доколкото застрашават живота на здравите/!
В предишен пост ме обвини, че съм бил циничен, нещо присъщо според теб за българин. В отговор, ето ти стихче от велик русиянин, на когото безспорно чуждо е варварството българско:

„Исус на кръста, а с Варава –
Подръка и – по Тверская…
Ще изплезя език като комета на света,
До Египет ще разкрача крака…
На бога ще му оскубя брадата,
С псувни на майка ще му се моля… „
Сергей ЕСЕНИН

Възвишено, изискано, красиво, източноправославно… по руски!

Чети руските класици! И преди всичко – ДОСТОЕВСКИ!”

P.S. Умом Россию не понять,
Аршином общим не измерить:
У ней особенная стать —
В Россию можно только верить.

Този стих на Тютчев, писан 6 години след официалното премахване на робството в Русия, е сред любимите оправдания за доста руски безобразия, макар поетът определено , според мен, да не го е писал с такава цел. Просто е бил искрен в недоумението си „как е възможно всичко това да е вярно !?) и го е изразил в синтезиран вид, превръщайки озадачаването си и безсилието в афористично възклицание, което се употребява за различни, често противоречиви цели, в Русия вече век и половина.

30 мнения за “Много я(р)ко самопризнание на Путин за съучастие в престъплението срещу пътническия самолет”

 1. Всяка нула желае да бъде орбита по която да обикаля земята! На лилиПутин, като комплексар също му се иска да остане в историята, като не може с ум и добро, то поне като глупак с лошо. Как ли завижда на сатрапите Хитлет и Сталин сегашния Путлер!
  Жалко подобие на човек!…

 2. руснаците – са признати за човешка измет от едни от най-светлите умове родени на тяхна територия. Тази човешка измет и нейните потомствени антисоциални модели на поведение са завладели ума и сърцето на много българи за най-голям ужас. За последните 65 години българина е попил тези модели донякъде доброволно, за да се хареса на новите си поробители а донякъде без да иска – тъй като е копирал нещо което от висотата на тогавашния съветско-руски морал се е считало символ на ‘прекрасното в човека.’ Днес с погнуса разбираме че модела на поведение който виждаме у носителите на икономическата и политическа власт в страната е именно този на:
  „ Народ, который блуждает по Европе и ищет что можно разрушить, уничтожить только ради развлечения.” (превод: народ който броди из Европа търсейки какво може да разруши и унищожи единствено за развлечение)
  Достоевский
  „ Не народ, а скотина, хам, дикая орда душегубов и злодеев.” (превод: не народ, а скот, хам, дива орда от душегубци и злодей)
  Булгаков

  русия е горда че е дала на света хора като достоевски и толстой. Тези гении от Бога е трявало да се родят някъде както всеки човек и така се е случило че им се е паднало да се родят в русия, която владее повече от 20% от сушата на земята. Но тези гении са ненавиждали страната в която са се родили и народа й, и очевидно ако са имали шанса да избират къде да се родят последното което биха избрали е русия.

  Какво полезно дадоха руснаците на света. Да, бидейки 140 милиона живеещи на 1/5 от планетата какво дадоха те на света? Какво измислиха? Може би трактора, комбайна, електрическата кружка, радиото, телевизора или нещо друго от което ние хората на тая планета се ползваме. Какъв е историческият им принос освен страдания и смърт за десетки народи. Какво полезно могат да сторят? Да, те могат, наистина са способни. Te могат – да лъжат, крадат и убиват. Човешкият живот, свобода и достойнство нямат нито стойност нито място на територия русия от хилядолетия. На тази територия особено се цени способността да се унищожават полезни и свободомислещи хора, хората които са в полет на ума и духа, хора като холандските експерти по СПИН в Малайзийския самолет свален от руснаците вчера. Хора като тези посветили живота си на мисията да освободят човечеството от бича на СПИН (над един милион руснака страдат от СПИН) имат стойност за руснака само под формата на мъртво тяно – тор за земята. Това е то руснакът – бездарен във всичко, освен в това да твори зло. Това е същността на този който стотици хиляди българи припознават като свой брат. Този който е окупирал България, избил е десетки хиляди българи и си е вдигнал паметници в България, за да напомнят на българите какво ги чака ако вдигнат глава да погледнат истината в очите че ‘брат’ им е ИЗВЕРГ! Максим Горки казва за брата на тези българи: „Наиважнейшею приметою удачи русского народа есть его садистская жестокость.” Срамно е че има българи които припознават руснаците като братя. И дано Господ им помогне да си отворят очите за истината някой ден!

 3. Лавина от доказателства? …хм…
  http://censor.net.ua/news/294527/terroristy_vyvozyat_oblomki_sbitogo_malayiziyiskogo_samoleta_v_neizvestnom_napravlenii_sovetnik_taruty

  “Утром боевики подогнали к месту падения малайзийского лайнера тяжелые краны и грузовики и приступили к эвакуации обломков самолета в неизвестном направлении”

  Добре че са много доказателствата… всех не вывезешь…

 4. Георги Геров за легитимация: С м-р Астор сме близки приятели – 0888 711 353
  —————————————-

  Здравейте г-н Инджев,
  Моля да ме посъветвате по какъв начин да бъде принудена тв “Хистъри” да не излъчва филми на омразния руски език, езика на нашите поробители…
  —————————————–
  и още:

  …КОЙ ?
  КОЙ ДРУГАР – КОМУНИСТ НАЗНАЧИ РУПОРА НА БКП-БСП КЛАРА МАРИНОВА В ТВ “БЪЛГАРИЯ ОН ЕР” ООД … ?

  … ДНЕШНОТО ГЛАДУВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ СЕ ДЪЛЖИ И НА ТОВА НЕЩО, НАРЕЧЕНО – КЛАРА МАРИНОВА…
  …КЛАРО, НЕ СМЕ ТЕ ЗАБРАВИЛИ !!!
  …ПОМНИМ ТЕ КЛАРО ! ПОМНИМ КАПЕЩАТА КРЪВ ОТ ТВОИТЕ ПЛЕДОАРИИ В ПРОСЛАВА НА КРИМИНАЛНАТА БАНДА БКП-БСП – ПАРТИЯТА НА КРАДЛИВИТЕ ПРОСТАЦИ С ЧЕРНО ПОД НОКТИТЕ,
  НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ – ПРЕДАТЕЛКО !
  ПОМНИМ ДУМИТЕ, С КОИТО ВЪЗХВАЛЯВАШЕ И ВЪЗХВАЛЯВАШ ОЩЕ ПРОМОСКОВСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ НА ШАЙКАТА БКП-БСП !
  ПОМНИМ И СЛОВЕСТНИТЕ ТИ ДУЕТИ С БКП СЪМИШЛЕНИКА ТИ; ДС ДОНОСНИКА – ПОП ПО СЪВМЕСТИТЕЛСТВО; ДС ПЕНСИОНЕРА – ЧЕРВЕНИЯ МАЗНИК НЕОФИТ …

 5. И още едно стихотворение на великия руски поет М.Лермонтов (убит от Русия, разбира се)-често се налага да го цитираме, но пак тук му е мястото и пак е актуално…

  Прощай, немытая Россия,
  Страна рабов, страна господ,
  И вы, мундиры голубые,
  И ты, им преданный народ.

  Быть может, за стеной Кавказа
  Сокроюсь от твоих пашей,
  От их всевидящего глаза,
  От их всеслышащих ушей.

  1841

 6. На фона на самопризнанието на Путин още повече ме отвращава повтарянето на руските опорни точки и адвокатстването на повечето коментатори.Сутринта по Нова прочутия
  антитерорист Велков започна с това ,че още не е ясно дали самолетът е свален от ракета.В обедната Волгинова деконструкция някаква се опитваше да обяснява,че на руските терористи изобщо не им трябва системата БУК ,нали те си имат аналозите на стингър и с тях успешно си сваляли украинските самолети и хеликоптери.Явно ни взимат за олигофрени с тези си опорни точки.Нали за да избегнат стингърите украинските самолети започнаха да летят на по-голяма височина.Точно затова на зелените човечета им бяха необходими средства като системата БУК ,за което се хвалиха няколко дни преди да свалят Боинга.
  Особено отвращение вече изпитвам от пълната им безчовечност.Не допускат разследване,заплашили са разследващите ,че ако не напуснат района на катастрофата ще ги вземат за заложници.Оставят местните хора да се разхождат и си правят снимки на това място,заличават доказателства.Къде им е православието и почитта към мъртвите?Отвратително е!В този район ,който е освен място на авиационна катастрофа и е МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕ ,е необходимо само присъствието на независимите разследващи и професионалисти .Не само кощунство ,но и престъпление е да се мести каквото и да е и да се унищожават доказателства.
  Както винаги тарторът им Путин лицемери и говори за независимо разследване ,а на практика поощрява наемниците си да пречат по всякакъв начин.

 7. Браво на г-н Инджев,

  Отново право в десятката!!

  Едно допълнение. Нека не забравяме че дори и алфа-гном или лилипутин както го наричат някои уважаеми блогъри, Путин е изключително опасен и като Херострат може да запали храма за да скрие безпомощността си и престъпленията си.

  Колкото и да е разгневена международната общност от неговите деяния, трябва да се пипа много предпазливо, за да се обезоръжи путлеризма без опасност от разгарянето на световен конфликт. Не трябва да се дава възможност да се повтори 1914 година.

  Отстрелването на граждански самолет от неговите сатрапи е гнусно, непростимо и цинично дело. Путин и олигарсите сега са в паника и нямат пропагандни опорни точки с които да защитят позицията си. В този панически за тях момент е много важно да не се допусне те да “натиснат копчето” на тоталната военна операция в Украйна и началото на един по-мащабен конфликт в сърцето на Европа.

  Поздрави

 8. Сравнението на погрешните решения на Путин и Хитлер се допълват. Миролюбивите отстъпки на Чембърлейн в Мюнхен, само след една година обърнаха света наопаки. Сега миролюбивото отказване на Обама от противоракетната защита в Полша и Чехия бе изтълкувана от Путин като слабост и отворено поле за неговата агресия в Украйна и засилване дейността на неговите пети колони в Чехия, Словакия, Унгария и България, както и икономическото обвързване на Германия и Франция. В България вече български се чува все по рядко по Черноморието и се замества от руски език. Западните посетители също така се отказват да летуват в руска зона и да намалели значително. Може би скоро ще имаме достъп до морето с руски визи, след като ни проверят от КГБ/ФСБ за лоялност към Путин. Вижте само колко български имена се промениха. От Никола стана Николай, Димитър, Дмитри, колоко сергеевци

 9. Продължение. Сега от целия свят, единствен Фидел Кастро посмя да подкрепи Путин. И тези които не искат да знаят, ако се преровят в историята ще видят, че САЩ се променят бавно, но когато валяка почне да се върти, след това идва време на много писъци.

 10. И паметницте изчезнат не от пространството , а от спомена

 11. za KTB neznam kakvo oshte ne e iasno v bg.
  cvetan vasilev vmesto da si vurne kreditite ot peevski, za da ne mu falira bankata,
  toi si mulchi. prokuraturata vmesto da razsledva za kakvo e izcical parite peevski si mulchi, BNB vmesto da tursiat parite nad 3 miliarda i te ot peevski,za da ne se vsiava smut v ikonomikata na stranata, te i te sa pas. rusofilite sa pulni kradci i mekereta.

 12. Крайно време е европейската кралица Меркел да спре да се подхранва от руски газ и да погледне истината в очите – че си има работа с чудовище в лицето на Путин. Питам се може ли един бивш комсомослки секретар да бъде ‘бивш’ наистина някога по отношение на русия и комунизма или и тя като Шриодер се готви да заеме пост в Газпром след като се оттегли от политиката? Питам се също каква ли щеше да и е реакцията ако вместо 192 ма холандци 192 немци бяха на борда на Малайзииския самолет…

 13. Елементарно: съпоставянето между характеристиките на вековни руски, признати от самите руснаци, автори със съвременните действия на руснаците потвърждава факта, че това са едни и същи. Дали ще бъдат толерирани; е друг въпрос.

 14. НЕ Е НУЖНО ДА СИ СПЕЦИАЛИСТ В ОБЛАСТТА НА ПСИХИАТРИЯТА, ЗА ДА ПРОУМЕЕШ, ЧЕ ИВО ИНДЖЕВ СТРАДА ОТ МАНИАКАЛНО-ДЕПРЕСИВНО РАСТРОЙСТВО, ИЗРАЗЯВАЩО СЕ В НЕПРЕСТАННО ПОХУЛВАНЕ НА РУСИЯ В ТРИТЕ Й ИСТОРИЧЕСКИ РАЗНОВИДНОСТИ: ЦАРСКА РУСИЯ, СССР, РУСИЯ ДНЕС. ИВО ИНДЖЕВ Е БОЛЕН! НИКОЙ ЗДРАВ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДО ТАКАВА СТЕПЕН ДА СИ ИЗКЛЮЧИ МОЗЪКА, ЧЕ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ВИЖДА ОТРИЦАТЕЛНИТЕ СТРАНИ НА САЩ И ЗАПАДА И ДА ФОКУСИРА ЦЯЛАТА СИ УМСТВЕНА ЕНЕРГИЯ ВЪРХУ “РАЗОБЛИЧАВАНЕТО” НА РУСНАЦИТЕ! САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ ИНДЖЕВ НЕ КРИТИКУВА ПОЛИТИКАТА НА ЗАПАДА ГОВОРИ НЕДВУСМИСЛЕНО ЗА ЛИПСА НА КРИТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ, КОЕТО Е НАЙ-ЯВНИЯТ ПРИЗНАК ЗА ДУШЕВНО РАЗСТРОЙСТВО! МЯСТОТО НА ТОЗИ “ЖУРНАЛИСТ” Е В СПЕЦИАЛИЗИРАН КЛИНИКА ЗА ДУШЕВНОБОЛНИ, А НЕ ЗАД КЛАВИАТУРАТА НА КОМПЮТЪРА, ЗА ДА ОТРАВЯ С ПАРАНОЯТА СИ И МАЛКОТО ЧИТАТЕЛИ, КОИТО МУ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ!

 15. Възхищавам Ви се за пореден път!Само от Вас човек може да чуе / ако желае,разбира се /истината за минало и настояще.

 16. В тези няколко дни Русия доказва своята същност.
  Русия иска ли война?
  Руснакът иска ли война?
  не питай тази тишина,
  в която братските могили
  войниците са приютили.
  Ти за това попитай тези,
  които в цинкови ковчези
  тук от земи съседски влачат
  стариците да ги оплачат.
  Попитай храбрите момчета,
  които днес из Кремъл шетат,
  с пагона си го украсяват
  и сопа „мирна” там развяват.
  Литовец питай и поляк –
  за тях кошмарът е руснак,
  попитай пролетта във Прага
  как мир със сила се налага.
  Унгарците попитай как
  войникът руски в руски танк
  из Будапеща мирно гази
  от тях мира за да опази.
  Ще ти отвърне побелял
  финландец доста остарял
  как „мирно” руската войска
  там зиме драпа през снега.
  И братът белорусин даже
  намерил би какво да каже,
  че на изгаряща цена
  дари им братството Москва
  когато с ордата си зла
  Суворов палеше села.
  Попитай техните поля –
  кръв непокорна ги поля.
  Попитай ти Украйна братска
  защо от любовта славянска
  и от прегръдката на брата
  защита търси днес при НАТО.
  Миролюбивият Иван
  обстрелваше Афганистан
  и в градове, и във села
  не мир донесе, а беда.
  Деца, вдовици във Чечня
  руснакът иска ли война
  попитай и ще чуеш сам
  руснак как „миротворства” там.
  Грузинец винаги щастлив
  през сълзи днес ще премълчи,
  че от съсед „миролюбив”
  сега земята му гори !
  „Руснакът иска ли война?” –
  от Литва питай до Китай
  съсед дали един поне
  ще отговори твърдо: „Не!”

 17. Ако руснаците бяха националисти това щеше ли да е възможно ?

  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1859729

  България спасява своите Евреи но човека който казва следните по-долу думи не спаси България. Защо ?

  Рузвелт за българите и България: “„Тези пет века са послужили като пещ, която създава от българите човеци от най- забележителен и най-силен тип.” Пише, че сме били „известни, като търпеливи волове в човешки образ, предмет по-скоро на презрително съжаление, а не на уважение и страх; роби ту на една, ту на друга тирания и господари, и че българинът е изчезнал, като народ още преди нашествието на турците в Европа. И никой не е мислил, че той би могъл да се издигне.” И още: „страшните опасности, които преживели българите през повече от 20 поколения, като че бяха пречистили пяната на техните натури и бяха оставили само здравата стомана на техния състав. С трезвост и постоянство в характера и в една злощастна война със Сърбия, още от самото начало показаха, че бяха проникнати от рядък военен гений. Патриотизмът на българина е не само едно вълнение, което е резултат на някаква реч, държана от всенародно ликуване или такова от по-висок тип, което прави добрите мъже и жени да изпълняват по ревностно гражданския си дълг. За българина той означава непоколебима твърдост в убеждението, една страстна привързаност към независимостта и народния успех, като единствена алтернатива за предотвратяване на ужасното робство…. Дори и подемът на Япония не е бил така поразителен, като засилването и напредъка на България” / Младенов, Н. Американският президент за българите Век 21, бр.13/17 април 1992 г. – по Константин Константинов Кръв, 1933 г. по статия, поместена в сп. Квитлок/

 18. А на “Митко Аврамов” мога да кажа, че ми писна от елементарни и мазни, продажни ченгета, дето се мислят за психиатри, да плюят по всеки умен човек, който не мисли като тях. Толкова сте елементарни, че и да искате не можете да полудеете. 🙂

 19. Г-н Инджев,
  Не обръщайте внимание на @Митко Аврамов или както се е подписал по-нагоре.

  Подобаващо на заслужил питекантроп и борец за съветската (кривда) “правда” ми е чудно как въобще се справя с такова ужасяващо технологично творение на този “гаден кАпитализъм” като клавиатурата и компютъра, и още повече че има възможност да ръси глупостите си в медия от която СССР се страхуваше като дявол от тамян.

  Тъжното е че има още хора като въпросния г-н, които са в менталната клопка на тази съветска митология и не могат да се освободят от нея.

  Поздрави от Меката на технологиите в Пиндостан 🙂

 20. Демократичният свят подцени опасността, мислеше си , че има партньорство и диалог със сериен убиец. Поводът е ужасяващ, но се надявам да ги отрезви с кого си имат работа. Тук няма място за класическаа дипломация и толераантност, трябва да се действа трърдо. Путин и цялата му кохорта нямят отношение към човешкия живот, той е нищо за тях, трябва отпор, дори да е болезнен за всички ни. Историята ни предоставя достатъчно факти, когато липсата на дайствие и осъзнаване какво става е довела до световни катастрофи.

 21. Ето какво най-вероятно се е случило на база на фактите до момента: сепаратистите са свалили БОИНГ-а, мислейки че е украински военен (вероятно транспортен) самолет. Преди около месец те вече свалиха такъв самолет и тогава загинаха около 50 украински военнослужещи. Сега са се опитали да направят същото, но понеже на чапай и петка не трябва да им се дават такива системи — свалиха пътнически самолет.

  Дали системата е предоставена на сепаратистите от Русия или е заграбена от украинската армия — засега не знаем. Според мен по-вероятно е първото.

 22. Фашиста Путин този път настъпи вълка по опашката и ще бъде ухапан жестоко!

 23. Един цитат, с който съм съгласен напълно: “Путин вероятно си въобразяваше, че като си повтаря лъжите, ще станат истина и сигурно се надяваше че в САЩ, са глупави и ще му повярват… Истината е че Путин запали войната в Украйна, защото ТЯ, му обърна гръб, изплъзна му се от контрол и нарита протежето му обратно в Московь! САЩ, ЕС и останалата част от цивилизованият свят, трябва да натиснат Путин до краен предел! До като не си изтегли войските от Южна Осетия, Абхазия, Приднестровието и Крим и не ги върне с многомилиардно обезщетение на страните, към които принадлежат!”

 24. г-н Аврамов,действително историята на трите руски държави не е за препоръка да се изучава от добри психиатри.Тя лесна за разбиране….

  Първите две държави- Руската империя и Съветския Съюз бяха унищожени,тях ги няма и не може никога да ги има.

  Слаби се оказаха руснаците до 1917г,а още по-слаби и през 1991г.Не се намериха сили,които да спасят тези “държавни формирования”.

  В Русия засега винаги побеждава злото,особено комунистическото зло.От познатите три руски държави,първите две явно са били погрешни,или самия руснаци…..Елементарната логика води до справедливото предположение(хипотеза),че и третата руска държава не е правилна.

  Тая комбинация от силно изразени имперски амбиции,смесени с новокомунистическите догми не пример за никого.

  На това основание би могло да се каже,че има голяма вероятност и днешната Руска федерация да влезе в режим на кастрация.

  Вие комунистие все страдате за руснаците,независимо,дали държавата им е империя ,или комунистическа империя.
  Вие сте съгласни България да изгори и изчезне,но да се върне Съветския Съюз. Не,никога няма да се върне.

  Да,може всеки човек да се депресира по много причини,но и да излезе от депресия,но вие комунистите не се подчинявате на тези душевни статуси,вие сте просто бездушевни.Вие нямате душа за свобода.

  Да,има изключване на мозъци,всеки човек може да ги изключва ,но и да ги включва,по-лошото е ,че вие комунистите не можете да реализирате подобни процеси на “мозъчни превключвания”.Вие просто нямате мозъци.Или ако имате,те не са човешки.

  Още едно “да”-всеки човек може да прибегне до клиника за душевноболни.Може да не се излекува,но може и да се излекува.Но вие комунистите нямате такива клиники,защото нямате душа,вие сте бездушевни и безмозъчни същества,замърсили тотално природата.Тя се е избърсала с вас и вие ще воните до края на света,докато планетата Земя се върти,пък може и след като спре да се върти.

  Вие комунистите сте просто безумци.Вие сте най-успешно реализираните параноици.

  Що за душа вадите вие да претендирате към американци или африканци,след като лъжехте и убивахте повече от 70 години.

  Къде е вашия комунизъм,къде са ви светлите хоризонти,къде ви е новия човек,къде са ви съединените пролетарии,къде ви е великия,непобедимия,нерушимия и неделимия Съветски Съюз.Кажете какво сте реализирали от идиотизма на комунизма.

  Ние българите имаме една държава,която беше силно залепена за нас-руската.Какви щати,какъв запад,какви отрицателни черти са ви в безмозъчните глави.
  Няма държава или народ,които да са били в близки отношения с руснаците и да не са пропаднали.Пропадане до корен!

  И пак сте вдигнали глави и пак поучавате,и пак сте се озлобили към всичко.

  Да,Импаерията на комунистическото зло загина,но комунистическото зло си остана.И като че ли става още по-зло.

 25. С гореизложената статия може да се спори по много пунктове, които са написани тенденциозно и извън контекста. Не това обаче е причината да реша да се включа с коментар.

  Когато цитирате класици, го правете грамотно, или въобще не го правете. В случая ще взема за пример само цитатът от Достоевски. Думите на Фьодор Михайлович са взети извън контекста.

  Това, което е цитирано и се приписва като позиция на Достоевски, всъщност не отразява позицията на гениалния писател. Достоевски пресъздава какво мнение имат в западна Европа за руснаците. Което е мааалко по-розлично, нали???
  И за да не бъда обвинен в голословие, ето и въпросния цитат:

  «Я сказал, что русских не любят в Европе. Что не любят — об этом, я думаю, никто не заспорит, но, между прочим, нас обвиняют в Европе, всех русских, почти поголовно, что мы страшные либералы, мало того — революционеры и всегда, с какою-то даже любовью, наклонны примкнуть скорее к разрушительным, чем к консервативным элементам Европы. За это смотрят на нас многие европейцы насмешливо и свысока — ненавистно: им не понятно, с чего это нам быть в чужом деле отрицателями, они положительно отнимают у нас право европейского отрицания — на том основании, что не признают нас принадлежащими к цивилизации. Они видят в нас скорее варваров, шатающихся по Европе и радующихся, что что-нибудь и где-нибудь можно разрушить, — разрушить лишь для разрушения, для удовольствия лишь поглядеть, как всё это развалится, подобно орде дикарей, подобно гуннам, готовым нахлынуть на древний Рим и разрушить святыню, даже без всякого понятия о том, какую драгоценность они истре​**яют”

  Така че в заключение, господа – не четете като дявола евангелието, а цитирайте коректно и точно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.