Изродителният процес

Ескалацията на конфликта в географския център на Европа със сваления над Украйна пътнически самолет събуди страховете на българската пета колона да не би нейните господари в Москва да пострадат от международната реакция и това да се отрази зле на местните клонинги на руската пропаганда. Защото те знаят, че съветското престъпление със свалянето на южнокорейския боинг през 1983 г. беше повратна точка в историята, която консолидира западната съпротива срещу Империята на злото, както Роналд Рейгън нарече съветската империя обобщаващо именно по повод онова конкретно събитие. Бумеранговият ефект на съветското зверство доведе до катастрофата на самия СССР.

Така че, да се върнем години назад, за да се ориентираме каква издайническа турбуленция се върти в главите на руските пропагандатори в България днес.

Да започнем от факта, че целият български преход, изстрелян и задържан в орбитата на Москва, може да бъде описан справедливо с краткото: „лява ръка, десен джоб“.

Имаше ли други, освен „здравите“ леви сили в онзи момент на терена по линията на партийната, медийната, милиционерската, икономическата власт? Не. Обаче днешните говорители на Москва надуват рупора от своите медийни трибуни „Говорит Москва, онези , които не харесват Путин и неговата политика, са десни русофоби“. Именно десни, защото по дефиниция левите в България се чувстват длъжни да обичат всеки руски главорез, особено ако си плаща за тази любов.

Тъкмо това внушава дежурната дългогодишна пропаганда на Българското национално радио. Отказвам да споря персонално с автора на тази нахална теза защото намирам, че той яде зелника по волята на онези, които му го дават.

Не десни, а леви ръце преместиха в десния си джоб националното богатство, но по този повод няма да чуете московските пропагандатори да се възмущават. Кой какво е мислил ( под юргана) преди възможността антикомунистическите мисли да бъдат споделяни публично, си остава сред, меко казано, спорните величини на безсмисления спор за пропуснатите възможности. Но да определяш в днешно време за „ренегати“ онези, които дръзват да НЕ се кланят на комунистическото минало- заварено положение извън волята на повече от едно поколение ( предадени на съветско заколение) българи, е израз на човекомразието на русофилията, според която животът извън параметрите на платената любов с Москва е светотатство.

Дясно мислещите, които оформиха и направиха своя информиран избор на разлома между провала на комунизма и подарената ни от СССР свобода, се появиха в насипно състояние изпод отломките на НРБ, за да се обединят за известно време в СДС. Някои от тях, въпреки всичко, не измениха на избора си в полза на западната демокрация и до днес, което вбесява руските суфльори тук.

Сред мантрите в преследването на истината особено популярен беше лозунгът „национализмът- последно убежище на комунизма“. Имаше видими причини за него. Една от тях се „разви“ до степен да ни стане президент цели два мандата, след като започна кариерата си като говорител на набързо сглобената от службите и партийните им помагачи структури на Общонародния комитет за защита на националните интереси ( ОКЗНИ). После се оказа, че и тази карта е белязана от онези, които държаха карките на прехода в ръцете си- партийно прононсираните „патриоти“ в България с малки изключения, ( противно на историческата традиция, включително и на социалистическата от началото на миналия век) се доказаха като отявлени русофили.

В дъното на процесите през последния четвърт век тук винаги е стояла силата, която организира партийния преврат срещу Живков, за да избегне вероятността той да бъде свален по естествен начин от сънародниците си. Целта на това „цезарово сечение“ в израждането на българската демокрация, беше тя да се (из)роди като недоносено седмаче в кувиозите на шестаците и съветските акушери, които да си я отгледат и насъскат на правата на (из)родители. Което си беше един изродителен процес.

Процесът беше противоречив и едва напоследък придоби ясно озъбената физиономия на своите родители. Изродчето имаше нужда от време да изкласи и заякне защото надвесената над бебешката ни демокрация Русия се клатеше на колене. Тя се беше сринала до статута на „Горна Волта, въоръжена с ракети“, по израза на съветския коментатор Александър Бовин, чиито перестроечни коментари следяхме в България по съветската телевизия във времето, когато Живков ни съветваше да се поснишим, за да ни подмине бурята на перестройката.

СССР по онова време беше спукал балона на брутния си вътрешен продукт, пренатоварен от свръхусилието на невиждания в човешката история по своите мащаби милитаризъм,спихнат до равнището на миниатюрната Южна Корея. Търговският оборот в гигантската страна отговаряше на парите, които се въртяха в една нищо и никаква ( по размери) Холандия.

Днес, когато на борда на сваления малайзийски пътнически самолет загинаха близо 200 холандци, Русия има самочувствието на възкръснал гигант, почти СССР, въоръжен със самочувствието, че може да се опълчи сам на проклетия Запад. Това самочувствие беше напомпано от притока на пари от продажбата на природни богатства ( предимно на същия Запад),за чието производство и транспортиране е „виновен“ в голяма степен пак този пусти Запад, продал технологиите си на Москва.

Със същите тези пари Кремъл си купува влияние в България. Едно мащабно изследване със съответните графики, ако имаше кой да го направи в продажната ни държавица, би показало съвпадението на резкия ръст на русофилстващите организации в България в пълен синхрон с финансовото замогване на Русия, случило се в същия период, когато рязко се повишиха международните цени на износните пера на Русия- нефт и газ. Така че днес Русия е по-скоро Саудитска Арабия с ракети, която интензивно инвестира в чужбина без да жали средства за поддържане на идеологическото си влияние. Саудитците изнасят ислямски фундаментализъм, а руснаците- руски евразийски месианизъм под формата на русофилство като някаква почти „божествена“ алтератива на западната демокрация.

Поради краха на съветофилството, днешното русофилство в България мимикрира с опорните точки на руската пропаганда от преди 136 години насам. И залага на простичкия принцип: който не харесва руската политика, е русофоб и е достоен за заклеймяване.

С такава дейност агресивно и безалтернативно в националния радиоефир се занимава систематично предаването „Деконструкция“ по БНР, в което водещият „великодушно“ оставя настрана светевното русофобство ( за каквото той обявява всяко несъгласие на Запада с руската политика). Западната „русофобия“ билаа за него все пак разбираема заради „сложните „ отношения ( наистина доста „сложно“ за поляците да преглътнат хитлеристко-съветската подялба на родината им), но громи яростно именно българите, дръзнали да не са съгласни с него. За българите е забранено да са като западняците, демек!

От държавния си пиедестал водещият заклеймява сънародниците си като глупаци, защото не били разбрали, че не било модерно в днешно време да си русофоб ( разбирай, противник на руската политика) и десен.

Ще подмина с дължимото презрение обобщението, че българските „русофоби“ , освен глупаци, са някакви интересчии, платени от запада- явно собственият опит на русофилите не им позволява да напуснат клишето.

Интересен, като за финал на този текст, е обаче изначалният повод за русофилските изблици по БНР: това е личната инструкция на Путин, който изрази „недоумение“ как така някои държави бързали да обявят Русия за съпричастна към свалянето на малазийския самолет над Украйна. Ами така, имат информация и застават зад публичното си твърдения за вината на руските сепаратисти, които обаче не могат нито да се снабдят, нито да оперират с руските ракети-убийци без руската военна, експертна и дипломатическа помощ.

Да не говорим, че Путин изрече велика глупост с твърдението, че вината за падналия самолет носи държавата, на чиято територия е паднал самолета- от това произтича, че шотланците трябваше да се примирят като виновни за атентата над Локърби. Но с подобна „логика“ глашатаите на Кремъл у нас не желаят да спорят- ако им наредят, ще я обявят за мъдрост.

Дума по дума възмущението на радиоводещия на „Деконструкция“ по БНР е повторение на опорната точка на Путин срещу държавите, които „бързали“ със заключенията. А българите, които си позволяват да мислят като доста американци, британци, поляци и т.н., просто са категоризирани като „русофоби“ и „ренегати“ ( т.е. предатели на задължителното за тях русофилство).

Изобщо всеки, щом по някакъв начин е „за“ западния избор на България, автоматично минава в категорията на „русофобите“. Русофилията обявява за врагове всички, които не се нареждат на рубладжийската опашка.

Това е всъщност квинтесенцията на путлериската идеология и дали нейните проводници в България ще се наричат Волгин, Симов или Сидеров, няма разлика. Лилипутинските напъни на тези и подобните им „великани“ на русофилската пропаганда щяха да бъдат смешни с напъна им да защитават огромната Русия от „малката клета България“ ( и от малцината публични защитници на западния избор в нейната геополитическа ориентация), ако не беше всъщност ретранслатор на програмата „Говорит Москва“, която трудно може да мине за безобидна за националните ни интереси в светлината на взривяващите се руски ракети над географския център на Европа.

42 мнения за “Изродителният процес”

 1. Ситуацията много прилича на гузен негонен бяга.
  Във всички западни уважавани медии това което официално се казва е че ракетата е изстреляна от район контролиран от про руски бутовници.
  Руската пропаганда машина се опитва да се защитава толкова яростно, че ако предположим, че не са замесени, то няма как да го повярваме.
  Всичко има привкус на СССР. спомнете си Чернобил.
  Все пак уважавани политици няма току така да отправят сериозни предупреждения, че това е последния шанс на Путин,
  От днес в българската преса все повече военни експерти обясняват, че е невъзможно бутовниците да са свалили самолета.
  Слушах записа и без да коментирам автентичността му начина по който разговарят си е 101% СССР.

  Не знам кой е виновен, но не вярвам на Москва.

 2. Адресирано към Волен Сидеров , по-повод сутришната му изява при Марияна Векилска. Конкретно признанието му, че сме били добре по времето на съветската окупация понеже сме препродавали руския нефт на запад ?!?

  съветската телевизия във времето, когато Живков ни съветваше да се поснишим, за да ни подмине бурята на перестройката.

  СССР по онова време беше спукал балона на брутния си вътрешен продукт, пренатоварен от свръхусилието на невиждания в човешката история по своите мащаби милитаризъм, с този на миниатюрната Южна Корея. Търговският оборот в гигантската страна отговаряше на парите, които се въртяха в една нищо и никаква ( по размери) Холандия.

 3. Най-жалката част от изявленията на българските путьоновци е твърдението им, че само те могат да знаят кой е прав и кой крив в днешния свят. Тези иначе не дотам глупави лакомници (все пак знаят добре да слушкат и да папкат руските финансови ижекции за които плачеше шефа на русофилите в България) изхождайки от собствените си “мисли” и действия не могат (или не искат) да допуснат, че има и човеци, които обичат свободата и истината, и могат сами да преценят кой лъже и кой защитава горката истина. Не могат или не искат да разберат, че има и човеци, които не се водят от лакомия и не получават субсидии за да използват главите си по предназначение, а не за украшение.
  Да защитаваш агресията на фашиста Путин трябва или да си много глупав, или много (добре) платен. Волгин не ми изглежда глупак за разлика от други кресливи путьоновци!

 4. Ако някой хваща кремълския телевизионен канал “Алфа”, моля да сподели как се представя Сидеров (в сравнение с Волгин) по въпроса със сваления малайзийски самолет.

 5. Trudno li e na bqlgarskite rusofila da razberat, che Putin v sqshnost e nay-goliamiia rurofob! Kakvo bqdeste moje s negovata politika da usigori na ruskia narod?

 6. След няколко исторически предавания в които “ИНФОХОЛИЦИТЕ” коментираха факти за Офицерският бунт от 1887 г. като опит за военен преврат в България, организиран от офицери русофили и Руския окупационен фонд за създаване на зад дунавска област на Якобсон, утвърденото и популярно ПРЕДАВАНЕ беше свалено от ЕФИР!
  Така властимеющите се грижат на Волгин, да не му се разсейят ухоподавателите. А неговото не знам как да го нарека; Кариера – Вагина или Кариера – Шпагина …

 7. Поздравления за анализа !

  И аз с трудност издържам да слушам какво и как говори Волгин!
  Когато ми дойде повече превключвам , това предаване го слушам така с моментни почивки от цинизма и наглостта ,с която ни залива .Но пък така се информирам и съм подготвен за състоянието на манипулаторите , с чиято помощ мафията държи ,вече повече от година ,нашата свобода зад метални ограждения.
  Но Волгин и тези като него са най-ясното и видимо обяснение защо днес състоянието на България е разпад във всички области .Моралният фалит е видим за всички ,а след него се задава и финансовия, прикриван с усилие , но и той ще лъсне скоро !
  Волгин води предаване и ако само той и екипа му са проблема , все някак може да го преглътнем и приемем за част от многото мнения с аномални тези.Но забелязвате ли , че той има привърженици , дори още по върли от него . Точно тези обаждащите се негови фенове са причината днес да сме една жалка и смешна държава, влачеща след себе си , във всяко свое действие , дрънчащата тенекия на комунистическия рудимент.
  Те не са малко , те са достатъчно за да държат живота ни вече десетилетия зад металната ограда , осигурявайки благоденствие на несменяемата политическа каста .
  Кои са те……..тези безумци , феновете на Волгин,привържениците на Сидеров, гласоподавателите за Бареков ?
  Добавете и водещи като Ива Николова , Явор Дачков, Димитър Кеворов,Гарел , Петьо, Тошо,Вал,лигльото Дил………..и много други бълващи лъжи и манипулации с дадената им медийна трибуна, увличащи овчемислещия електорат.
  А като добавим и тумора Кънчо-райчевите-живко –колевчета, то неутронната мозъчна бомба е хвърлена върху изпростелия електорат.

  Кой е този …. , който ще отиде да гласува за Бареков на предстоящите парламентарни избори , при падналите вече карти на масата , видими за всички ? Ще има ли дори 1 , който да гласува за него , с чиста принципна мисъл ?
  Като към тези символи на политическа продажност и цялата съвкупност от техни гласоподаватели , прибавим и неспасяемото безумие и ретроградност на гласоподавателите на БСП, които все очакваме да измрат , а те не измират и бълват от преизподнята, добавете и крепостния електорат на етническата партия , заедно с продажници от рода на Камен , Ментата , Раева (каква ли я върши и тя………….. като Гаджева и Калина Крумова ).
  Добавете и рисковия Борисов с двучасови смени на позицията си , увлякъл , защо ли толкова избиратели !
  И кекавата десница с трудно подлъгващ се малоброен избирател с позиция и следящ процесите !

  Е , … достатъчно са да ни държат пленници на безумието което ни се случва !

 8. “Николай Бареков не е истинският лидер на “България без цензура”. Той се оказа просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС Делян Пеевски”. Това пише днес в блога си Ангел Славчев, зам.-председател на партията, оглавявана от бившия тв водещ.

  С открито писмо до медиите днес той обявява, че напуска формацията, като обвинява досегашния си съратник, че е в тъмни връзки с ДПС и че се е опитал да му оказва натиск чрез заплахи. Славчев стана известен като едно от лицата на февруарските протести през 2013 г., довели до падане на кабинета “Борисов”. Той е лидер на Сдружение “Граждански контрол” и един от учредителите на “България без цензура”, където стана част от ръководството. Беше на 15-о място в листата на партията за евроизборите.

  Ето пълния текст на писмото:

  С това писмо ви уведомявам, че свалям политическото си и морално доверие от председателя на партията – г-н Николай Бареков. С този акт си подавам и оставката като зам.-председател и член на ПП “България без цензура”.

  Дълго време вярвах в думите и обещанията на Николай Бареков. Надявах се, че всички заедно ще успеем да възродим държавата, че ще сложим край на политическата мафия. Очаквах, че ще дадем ново начало за нашата родина и шанс за реализация на всички българи и най-вече на младите. Горях от желание и не жалих сили в името на общото благо: обикалях страната, срещах се с хора, поемах ангажимента да бъдем новите стожери на българския дух и веднъж завинаги да изтръгнем властта от ръцете на статуквото, доминирано от партиите във властта и най-много от ДПС.

  По време на изборите за Европарламент и до ден-днешен виждам нещо, с което не мога и няма да се примиря. “България без цензура” се създаде с идеята да НЕ бъде лидерска партия, а бе превърната в диктаторска! От учредяването си до днес всяко решение се взима еднолично. Незачитането на колективния орган доведе дотам в публичното пространство да се лансират противоречиви тези като желанието да се възстанови ту монархията, ту народната република. Пласират се и абсурдни идеи, а някои са направо идиотски. Примерите как Бареков ще е следващият министър-председател и как ще натика политици в затвора след 5 октомври са напълно достатъчни и красноречиви.

  Това, което ме порази обаче, е, че всъщност Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а

  истинският лидер се казва Делян Пеевски

  Заявявам това съвсем отговорно. Дълго време се съмнявах и смятах, че се заблуждавам, но фактите са по-силни. Съдете сами. Секретарят на партията, на когото Бареков е делигирал огромна власт, както и неговата асистентка, са хора трайно свързани със семейство Пеевски. Стефан Кенов бе лично назначен от Бареков за главен секретар, като видно е имал за цел да изхвърли от структурите всички нормално мислещи и борещи се за каузи хора. Същият този Кенов е син на д-р Георги Стефанов Кенов, втори мандат кмет от ДПС на община Сунгурларе .

  В един от последните ми разговори с Николай Бареков аз поставих ребром въпроса, че Стефан Кенов създава интриги и раздори в цялата партия и че няма нито една структура, която да не е засегната от неговото неадекватно и грубиянско поведение. Добавих и това, че Кенов е бил близък приятел и съратник на депутата от ДПС Пеевски, когато двамата са се подвизавали в младежката организация на НДСВ. Същият проявявал апетити да оглави НДСВ и след това да я “поднесе на тепсия” на ДПС.

  Твърдят го хора, работили по онова време с него. Казах на Бареков още, че има недоволство по места, защото много хора още не са си получили обещаните пари като застъпници по време на последните избори на 25 май. Не му спестих и истината, че в структурите на ББЦ влизат все повече хора от обкръжението на ДПС, което е в крещящо противоречие с нашите ценности, идеи и принципи. Настоях Кенов да бъде незабавно уволнен от тази длъжност, но отговорът на Бареков беше:

  “Докато аз съм председател, Кенов ще бъде главен секретар и ще отговаря за структурите, а който иска неговата оставка, значи иска и моята. Партията ще бъде като ДПС – председателят си има главен секретар.”

  Зам.-председател на “България без цензура”: Пеевски управлява партията
  Николай Бареков и Ангел Славчев. Снимката е от 28 май, когато двамата влязоха със свои съпартийци в парламента по време на обсъждането на вота на недоверие към кабинета
  Фотограф: Анелия Николова

  След този разговор разбрах, че съмненията ми за водещата роля на Пеевски в ББЦ са факт. Това се потвърждава и от всекидневните разговори на двамата, които се водят по

  специален телефон с чужда карта

  Бареков се опитва да обяснява всичко това с приятелските отношения, които имал с депутата от ДПС от дълго време, но вече мнозина смятат, че става въпрос за съвсем други неща. Не случайно след всеки разговор следват указания какво да се прави и каква нова теза да се защитава.

  Разбрах, че хората като мен с чисти сърца, патриотите, тези, които вярваха, че ще работим за истински промени в страната, сме били подло излъгани, ловко манипулирани и измамени!

  Аз направих своя избор да се разделя с Николай Бареков и ББЦ, защото нямам намерение с хилядите съмишленици на сдружение “Граждански контрол” да легитимираме фалшивия образ на този “голям” борец срещу неправдите и политическата мафия. Честта и достойнството са по-ценни от всички задкулисни пазарлъци.

  Аз и моите колеги отказваме да бъдем

  маши на ДПС и нейните кукловоди

  Само преди дни от Бареков бе лансиран и новият стар политик г-н Софиянски като част от ББЦ и финансов съветник. Този солов акт на действие от страна на Бареков за пореден път доказа, че той олицетворява всичко останало, но не и реална алтернатива в политиката. Операция “Чисти ръце”, с която той толкова се хвали, със Софиянски и Пеевски ли ще я реализира?! Благодаря! България трябва веднъж завинаги да се раздели с всички тези политици на прехода и техните мекерета, защото тези хора докараха страната до мизерното положение, в което се намираме.

  Сдружение “Граждански контрол”, на което съм председател, даде своя принос ПП “България без цензура” да придобие популярност, като вля над 15 хил. човека в структурите на партията. Идната седмица официално ще призова всички лидери на сдружението в страната да направят допитване до нашите членове и симпатизанти сами да вземат решение дали да останат част от един политически субект, обслужващ чужди интереси, или ще напуснат с достойнство този фарс, наречен “новият политик” Бареков. Защото той се оказа просто “книжният тигър” на Делян Пеевски и ДПС.

  Съветвам всички здравомислещи хора в организацията да не се поддават на натиска, който със сигурност ще им бъде приложен, да не се поддават на изкушенията, които им се предлагат! Всичко е лицемерие и лъжа. Вече минах през всички тези фази – на “съветване” чрез sms, позвънявания късно вечер, намеци, съпътствани от грубиянски тон, както и подмятания, че “имаме едни борци, които ако направиш грешна стъпка,

  ще те смачкат, пък имаш и деца”

  Пробвал е и да ме купи, като ми е предлагал огромна заплата, за да си кротувам.

  Скъпи приятели и съмишленици, България не се продава!

  Не се прегъвайте и не предавайте идеите и мечтите си на политически лицемери като Бареков и неговия ментор Пеевски! Няма нищо по-свято от Родината!

  Винаги ми идва на ум една реплика – ” Боже ,колко мъка има на този свят , боже!”

 9. Великолепно казано “Изродителния процес”. Някога в България се навъдиха хиляди изроди като кръвожадни сталинисчета, сега пък се навъдиха хиляди злобни путинисчета. Масовото производството върви както в миналото. Подбора на кръвожадното, тъпото, алчното от калта на населението си е все същия. Всички знаем, че Украинската криза избухна защото когато украинците, и руснаците с тях, поискаха да се присъединят към Европа, големия колач от КГБ каза НЕТ, защото той имал други планове. В не малко страни се говорят два езика. Швейцария три, Белгия два, Финландия два, Индия около 40 езика. Въпреки всичко хората се разбират и живеят заедно. Путин само за няколко часа откри и обяви украинците за фашисти, а руснаците за путинисти, без да ги пита кой къде и с кого иска да живее. Че единици фашисти може да се намерят между руснаците и путинисти между украинците, това надали има значение, но кой ти гледа истината.Тази фалшива Путинска езикова бариера родена за няколко часа, стана причина за нещастия и пролята кръв от световна величина. И сега изведнъж путинистите в България викат дръжте крадеца, и търсят виновниците навсякъде, но съвсем не там където са. Стари изродителни прийоми, но винаги нови.

 10. Ами то същества като водещият на “Деконструкция” с неговите клозетно-еротични изблици в защита на русофилиса са само отражение на политическите им господари. Онзи ден едно такова нещо, прочуло се с публичното си
  уриниране в градските шадравани, заяви, “Ние сме с рАЗИЯ, всички останали да си е.бат ма.мата”. Ти да видиш!
  Ни повече, ни по-малко!
  И никой не смята, че мястото на това същество е право на политическото бунище!
  Напротив, то обикаля всички медии на РъБъ! Сам фактът, че самозваният ни политически “елит” борави с речниковия запас, доскоро запазена марка на гаровите тоалетни, е вече диагноза за състоянието на РъБъ.
  Бог да ни е на помощ!

  Респект, г-н Инджев!

 11. Шапка Ви свалЯм за статиЯта Г-н Инджев.

  Имам огромното удоволствие да не познавам идиота от БНР, за когото споменавате в статиЯта. Да си русофил в БГ като въпросниЯт индивид е равносилно на това да си Яростен българофоб. Идиотизъм е да не разбираш че русиЯ – тази дивата, самонадеЯната, видиотената не само господства и насжда изродениЯ си модел в БГ, но още самофинансира това свое господство в БГ чрез ненормално скъпите енергоносители които гордо и монополно ни продава под маската на благоволение – целувайте ръка жалки българи че ви удостоЯваме с енергоносители щото можем и да ви врътнем кранчето (много ми напомнЯ на филма ‘Спомни си всичко’ с Арнолд Шварценегер където гадовете държаха в шах жителите на Марс с това че може да им врътнат кранчето на кислорода. Ясно е че петата колона е жива и здрава в лицето на видимте и проЯвлениЯ БСП, Атака, ДПС и ГЕРБ и се храни охолно от рускиЯ газ и нефт така както бебетата се хранЯт от майка си преди да се родЯт. Не е Ясно обаче колко поколениЯ българи трЯбва да погинат под руски диктат докато се освободЯт от тегобата на ОМЕРТАТА обвита в славЯно-православното говорене на чист руски език – ние ви освободихме от османско владичество и за това вие сте ни длъжни… ДО КОГА обаче, до кога???? Ако смЯтаме 65 години директно руска окупациЯ и владичество и съответните неколкократни национални катастрофи/разорениЯ през този период пот техниЯ директен диктат (последното се готви в момента под формата на Московски пелмени ала КТБ) то по моето скромно мнение руската измет ни е вече в дълг и то отдавна. Но руснаците не могат да са длъжници, защото по нЯкаква тЯхна аксиома само света е вечно длъжен на русиЯ обратното е невъзможно (нещо като суха вода или мокра суша). Те не могат да приемат дълг към друг точно така както не могат да приемат че нЯкой друг освен руснак може да е създал азбуката им – нещото на което дължат писменото слово на Достовски, Гогол, Толстой, Пушкин и други писатели и поети които отсрамват русиЯ (само донЯкъде обаче) в отговора въпроса какво са дали руснаците на света, какво наисистина? Та не може титаните на мисълта на русиЯ да са писали на език сътворен от неруснаци. Вече всЯко хлапе знае че руснаците твърдЯт че Кирил и Методи били руснаци или че не те а руснаци са измислили азбуката – не се опитвам да запаметЯ в детайли всЯка идиотщана сътворена от руските идиоти. Та пак да се върна на темата – колко века благодарност към уж освободителите (казавм уж защото историЯта Ясно посочва причините поради които русиЯ води така наречената руско-турска освободителна война и те съвсем не са свързани със свободата на БГ)??? Търсейки аналози в световната историЯ, нека погледнем към един европейски пример (нали уж сме европейци вече поне на книга ако не на практика) – примера е този на ФранциЯ освободена от нацизма от Съединените щати с цената на десетки хилЯди убити американски момчета родом от места разположени на хилЯди колометри от Европа, дошли да се биЯт като доброволци в името на каузата на справедливостта и доброто (апропо смЯтат ли ‘гордите’ русофили че руските войници убити през време на онази така наречена освободителна война са били доброволци…). Та същата тази ФранциЯ, по-малко от 10 години след своето истинско освобождение, става един от най-Яростните противници на Янките в света. Te не стоЯт пред САЩ с разтворени големи бузи като българите пред оголениЯ руски… ч.ен. Демонстрират своЯта независимост от мнението на неотдавнашните им освободители до степен че сами разриват отношениЯта със САЩ. Така е, съгласен съм с тези които ще кажат че Французите демонстрират национално достойнство, което ние за жалост не познаваме, или познаваме горе долу само под формата на ‘Опълчениците на Шипка.’ Още повече ще се съгласЯ с тези които ще кажат че не сме имали избор тогава през 1944-та, защото ако като народ сме се опълчили срещу руснаците сме щели да свършим като ГорЯните – Горди но мъртви или обратното. Изборът е бил между физическото изтребление и националното достойнство. Избрали сме първото вече по 500-600 годишна традициЯ. Ако искаме да се развиваме като нациЯ, обаче и да имаме бъдеще нЯмаме друг път освен да посочим поробителЯ, историческиЯ изрод, мракобесника, който ни погубва до днес ден след ден, година след година – русиЯ. Време е да му плюем в очите и да почнем да трием срама от лицата си, ако не заради себе си и нашите предци, то в името на идните поколениЯ. Много и дълга работа ни чака. ТЯ започва с разрушаването на паметниците на националното ни падение – тези на съветската армиЯ. ДРУГА АЛТЕРНАТИВА НЯМА ако искаме да оцелеем като народ!!!!

 12. Г-н Инджев, спомням си рдна ваша предишна статия, в която показвахте връзката м/у Глас Народен и руснаците (и митьо гестапото) – за пореден път бяхте прав! По-надолу цитирам позицията(!!!) на партията относно сваления самолет.

  Това го игнорирах цял ден, щото си мислех, че няма нищо ново. пък то имало… ПП Глас Народен са новата ПП Атака: псевдо-патриоти русофили. иначе не мога да си представя защо ще пускат шум по темата точно сега. или може би се мъчат да наберат гласове сред електората на най-мърлявите и обърканите:

  “Полет MH 17

  Въпросите на Глас Народен

  298 души починали, разбит самолет, тела, отломки и вещи, които летят от небето, изтерзано от войната население; Украйна, разделена на две, покрусени близки и семейства на жертвите, и … политици. Да, истинска човешка трагедия … и политици.
  И тези политици ни оставят с много и много въпроси. Ето и нашите:
  • След като няколко Су-25, Ми-17 и Ан-26 бяха свалени в размирен район, кой луд планира нормални, граждански полети над тази територия?
  • Защо на пилота на въпросния самолет му е било наредено малко преди инцидента да лети на по-нисък ешелон?
  • След като достигането до отломките на самолета бе проблематично в началото, как бе проучено за броени часове, че разпределението на отломките на площ от няколко квадратни километра предполага сваляне със зенитна ракета? Защо не от противосамолетна ракета, изстреляна от самолет или от взрив на борда?
  • Каква е връзката между инцидента и пресичането на трасето на въпросния полет с това на президентския самолет на Путин час и половина преди това?
  • Защо една и съща компания в течение на няколко месеца губи втори самолет от един и същи тип, и то със сходен брой болезнени жертви? Има ли връзка?
  • Защо загубата на 300 човешки живота съвпада с момента, в който бунтовниците нанесоха сериозни поражения на правителствените войски, дали някой не трябва да ги спаси точно в този момент?
  • И защо само няколко часа след авиoкатастрофата, няколко политически лидери излязоха с категорични заявления, показващи изрично кой, кога и как е свалил въпросния самолет(ако е свален)? И защо те си противоречат взаимно на 100%?

  Много документални филми показват сложния и труден процес на разследване на всяка авиационна катастрофа. Затова за никой не е тайна необходимостта от събирането на всички възможни отломки, химически анализ на остатъци от вероятните експлозиви, анализ на стареенето на материалите на критични точки на самолета, възпроизводство и анализ, както на командите на екипажа, така и на преговорите с диспечерите, мерките на стюардите и стюардесите, реакцията на пътниците, поведението на сензорите и компютрите на борда.
  Без пълна възстановка на събитието никой няма право да заявява категорична позиция за катастрофата. Подигравка с мъката на толкова много хора е да използваш събитието за да събираш политически дивиденти! Подигравка е да се изказваш преди експертите да са приключили анализа и разследването!

  Затова ние от Глас Народен заявяваме:

  Политиците трябва да мълчат, а експертите да работят усърдно и без никой да им натрапва предварително намислен резултат. И дано открием причината за катастрофата, а не както предишния път със същата авиокомпания да останем в неизвестност.
  Ние силно препоръчваме оттук нататък гражданските самолети да бъдат отклонявани далеч от райони на активни бойни действия… като проява на поне малко здрав разум.”

 13. Изродителният процес ражда само ИЗРОДИ, за които човешкият живот и родината не струват и “пукната пара”. А за съжаление, на нашата територия, преобладават такива изроди!

 14. Путин е в психологически колапс. Кремъл е в паника. Пропагандната машина търси трескаво опорни точки как да се измъкне от огромния батак в който се самонавря отричайки каквото и да било съпричастие на Русия към катастрофата. Джон Кери днес по CNN каза че имат неопровержими доказателства включително и термо-изображение на траекториято на ракета изстреляна по време на катастрофата. Путинските криминални подразделения т.н. “опълченци” не пускат никой да припари до мястото на катастрофата. Пияни индивиди с калашници стрелят във въздуха и се отнасят грубо с журналистите и не допускат OBSSE специалистите до цялото място на катастрофата. Вчера са им разрешили достъп за 75 минути, днес за 3 часа и то на едно ограничено място. Волнонаемници безразборно товарят труповете и останките на загиналите на камиони и ги складират в хладилни вагони. Всички действия показват, че Кремъл панически се старае да замаскира каквито и да били следи от ракетното попадение и да постави международната комисия от следователи пред свършен факт. Някои от черните кутии на самолета са намерени от “опълченците” но не са предадени на специалистите или се твърди че не са намерени.

  Всичко това сочи че Русия и нейните криминални части опериращи като “опълченци” в Донецка област не желаят да се изясни причината на катастрофата. Това със сигурност ще доведе до огромно недоволство в Европа откъдето са повечето жертви за сериозен отпор на Путин.

  Обама каза че това е “събуждащ звън” за Европа и неините ръководители трябва да осъзнаят ясно с кого си имат работа насреща.

  На Меркел и излезе прякора г-жа Ribentrob. Заради подозрения че тя и Оланд са на дъното на план за разделянето на Украйна и предаването на Донбас на Русия само за да запази някакво статукво на търговските отношения с Русия.

 15. Преди време някой беше попитал “Искате ли да умрете заради Крим?”. Е, сега вече 300 души (извън Украйна и Русия) умряха заради Крим. Или по-точно заради неадекватната реакция на европейските лидери след Крим. И на мен не ми се умира заради Крим, но с готовност бих стоял на студено (без руски газ). И не защото обичам Украйна, а защото не искам това да се повтори по някакъв начин и у нас. Роднините и близките на загиналите също с радост биха постудували, на да не се беше случвало убийството. При адекватна реакция от Европа пак можеше да има ДНР и ЛНР, но е сигурно, че те нямаше да имат ракети.
  Английски ли, холандски ли вестник написал, ча тази кръв е по ръцете на Путин. Така е, но след него идва дълъг списък от европейски лидери (макар и с по-малко петна). За щастие нашият президент не е между тях, но останалите управляващи….

 16. Слушах въпросното предаване на “Деконструкция” водено от известния радио- терорист Волгин. Какво да ви кажа… Нямам думи да опиша това,което изпитвах по време на платеното от нас данъкоплатците ефирно време, предоставено на един българомразец и отявлен путинист!
  Смея да твърдя, че познавам Русия повече от всякакви Волгиновци умножени на Елени Йончевици и повдигнати на трета степен от Симовци. Пропагандата, която тези кремълски креатури водят от българските средства за масова информация е срам за европейска и натовска България! Позор!!!

 17. Следя сайта. Иво имаш някой доста добри коментари. Но в техническата сфера се иска малко повече знание.
  Предлагам един що годе свестен коментар ( не от мен )

  Този път опълченците се оплескаха здраво – стрелят по Ан-26, а пада В-777. Донякъде е разбираемо – война е, хаос, и от двете страни няма професионални армии. Разбираемо е и всички да лъжат – на хохалите все им се привиждат кошмари за долетяли руски ракети, опълченците внезапно взеха да отричат да имат Бук, въпреки че до преди няколко часа се хвалиха с постиженията им. Но внезапно възниква въпроса какво прави пътнически лайнер над центъра на войната, и то над Снежное, където вчера хохалите нанасяха тежки удари от въздуха. Нормално е там да има вече ПВО. Крайно изненадваща за мен беш и американската реакция – Обама каза, че това е голяма трагедия и … толкова. Няма виновни, няма нови санкции няма нищо. Дори кухавелата Джен Псаки, която щеше да вкарва американския флот в Беларус, говори уклончиво – `Да не бързаме, няма информация. Руснаците ли бяха? Нека да не спекулираме`. Що ли ми се струва, че по въпроса трябва да питаме иранците – те имат опит в тези проблеми. И как все на Малайзия им се случва!?!

 18. Тодов Живков никога нямаше да бъде свален от някой друг освен от членове на БКП. А че е имало сценарий за трансформиране на БКП в няколко партии изповядващи “демократични” ценности е ясно.
  Не е ясно обаче по чий сценарий се унищожаваше държавното имущество. Не мога да се съглася,че е било поради липса на пазари. И каква роля играят масонски организации като Ротари клубовете които приютиха бившите политкадри, които от червени пеперуди станаха на шарени гъсеници и изпоядоха държавата.

 19. Тази е от статиите,които чета с кеф и удоволствие.Бас ловя,г-н Инджев,че сте я изсипали на един дъх ей така.Имате това,което прави писателя-писател,лекаря-лекар и стругаря-стругар.Това в нвщо,което си го имаш и това е.Здраве и успехи!

 20. За Глас Народен. Колко народен или подмолен пратен от Москва никой не знае. Стара история. Както е известно:
  1. През този канал са минали 16 други международни полети по същото време.
  2. Самолета е летял точно в нормалните рамки на височината, недостъпно за обикновено оръжие.
  3. Кога руснаците са обявили на света, че са снабдили техните наемници с тежка военна техника, способна да работи на такава височина. Самолета не бе свален с ловна пушка, каквото се предполага да е въоръжението на “протестиращите”.
  4. Защо Путин забрани присъединяването на Украйна към ЕС и предизвика конфликта? С това щеше да има още по близки връзки с Европа и двете страни щяха да спечелят по-вече от интензивен обмен.
  5. Много страни имат двуеизчно население и живеят в мир стотици години. Защо Путин реши, че ако украинците искат Европа, руснаците не искат. Как той разбра, че украинците са фашисти, а другите патриотични руснаци. Къде са татарите? По улиците на Рим се говори на руски. По нашето Черноморие вече българския език изчезва. Всичко това показва, че милиони руснаци искат да живеят извън Русия. Какво безпокои Путин? Благополучието на Русия и руснаците или неговото императорско величие.

 21. Възмутителна изява в национален ефир! Наложих си да я слушам – все пак е по национална медия В началото на предаването “журналистът” (сменил си фамилното име дори с името на великата руска река) заяви, че няма да казват кой свалил самолета, докато няма официално заклюение. И след това дълго и настървено обясняваше, подпомаган от видна журналистка и експерт кой няма как да е свалил самолета. И то с единствения аргумент, че въпросния заподозрян трябва да бъде обичан от българите.
  Страшно ми е да чета и постовете под информации за жестокото престъпление. Не знам тролове ли са или не, но е страшно. И срамно!

 22. Да добавим въпроса: Защо руснаците, освен черните кутии са отмъкнали и 28 трупа /вероятно с осколки от ракетата/? “Снег замел следы…” Из песен на Борис Гребеншчиков

 23. Куха пропаганда на “русофили”!Огромна сума,доколкото си спомням ок.200 милиарда са влезли в България от нашите емигранти в чужбина.Коя чужбина?Не Русия,нали?Защо не се обяснява,че скъсаме ли връзката с ЕС и западния свят ни чака мизерия и глад в буквалния смисъл?Инстинктивно българинът винаги се е стремял към цивилизования свят и Русия винаги е заставала на пътя му,чрез платени агенти българи.Това се повтаря вече 200 години,който не го е разбрал има умствени или морални проблеми!

 24. До сега съм се въздържала от тежки думи спрямо руският народ.Даже съм смятала че са жертва на заблуди,на липса на информация ,на манипулация.Но след всичко това,което причини техният сатрап Путин на човечеството в днешни дни,и да продължават да го поддържат значи са скотове.Не са хомо сапиес.То не беше корейски самолет.То не беше холандски.То не беше украйнски.Докога!Руското скотско племе мълчи.Няма ли там хора с малко мозък.Защо е всичкото това.Презрян за векове народ.Проклет народ.Когато чуя името* руснак *изпитвам погнуса и отвращение.А нашите продажници като Сидеров,Д.Иванов,Шаренкова,Славчев,Малинов,Първанов мълчат като насрани с извинение и търсят оправдателни причини.Не са виновни изродите-убиици руски сепаратисти и техният господар Путин,а са виновни жертвите.Не мога да мълча.Как да мълча.Целият човешки род трябва да се надигне срещу тези мръсници.Да бъде проклето името им.

 25. Към господин goshe:
  Силно се съмнявам въпросите на Глас Народен да са зададени в името на обективността, а не за да се обере русофилският вот от поредната мимикрираща популистка партийка, хранеща се от държавната субсидия.
  Аз също съм за предпазливите констатации и обективността по примера на “омразното” американско капиталистическо правосъдие, което упорито нарича всеки заловен престъпник “заподозрян”, дори ако е бил надвесен над убития с димящо дуло в ръка!
  However, в случай, че разследването успее да намери необходимите доказателства, за да докаже очевидното, “очередное” престъпление на путлеристкия режим се надявам, в името на стотиците загинали невинни души цивилизованният свят да предприеме решителни стъпки, както преди 30 години и да разруши окончателно евразиатската сатрапия на злото.

 26. На фона на мрачната обстановка на скрито робство от руснаците в подобните на тази ваши публикации лично при мен се появява един позитивен ефект. Чувството, че все пак не сме калпави като нация – просто, както е казано отдавна – не сме попаднали нито на поробители, нито на освободители.
  Кой знае какво се случва по върховете. Може да е цяло чудо, че все още имаме идентичност. Коя ли малка и разнебитена държава ще успее да се възстанови бързо при наличието на толкова силни остатъчни лобита, интереси и мощни външни влияния.
  В началото на прехода умни хора са смятали, че за 5-6 години ще разсъфнем и ще станем европейска държава. Може би при някакви обстоятелства не са били далече от истината. Дали пък ако ни бяха оставили на мира и братушки и турци и каквито там има още обслужващи външни интереси, и всички техни лакеи в България не се баха изнесли с куфарчетата си по посока Москва, Истанбул или където си искат, дали ако бяхме почнали на чисто, макар и с празна хазна нямаше да сме далеч по-напред в днешно време.
  Кой знае. Във всеки случай звярът най-много хапе, когато си вижда краят. Така че съвременното освобождение на България би започнало с големи катаклизми. Зависи и от това намират ли се в днешно време хора, които поне малко се доближават до Ботев и Левски, там горе – по върховете. Един съвременен Ботев няма да е в нелегалност. По-скоро ще е влиятелна и състоятелна личност, която макар и публично и обществено заплюта, ще продължава да работи за бъдещето си тук.
  Борбата е(ще) е жестока – и няма да се води с пушки и ножове както навремето. А с медии, прокурори и финансов натиск.
  Историята сочи, че ще го преживеем. Само дано да го Доживеем…

 27. Около историята и авторството на точното описание на СССР като “Горна Волта с ядрени ракети” може да се напише книга. Най-често за създател на крилата фраза се посочва канцлерът Хелмут Шмит- но доколкото аз знам, това е ГРЕШКА!-повечето смятат, че автор е Франц-Йозеф Щраус (и повече му прилича да го каже!) Но терминът е жив и активен- ето нещо скорошно по (анти)евразийска линия.

  Window on Eurasia: From ‘Upper Volta with Missiles’ to ‘Upper Volta with Credits’

  Staunton, December 31 – Moscow has moved from being an “Upper Volta with missiles,” as German Chancellor Helmut Schmidt once described the Soviet Union, to an “Upper Volta with credits,” a change that may threaten the Russian Federation both abroad and at home, according to Moscow analysts===

 28. Силно се надявам,както Пърл Харбър реши съдбата на Япония,така и свалянето на малайзииския Боинг да ускори края на Путин.

 29. Прост….ката на “държавна служба” Волгин, даже и не заслужава минимално внимание. Тя се е продала за рубли, и трябва да носи “бранда” на своя “произход” – СДЕЛАНО в большевишки КРИМъл!
  Чудно е защо при толкова платени путински трибуни, Волгин е решил да остане в радиото?
  Колкото за тъпизмите на господарят на Волгин ,и на всеки като него, а именно негово НЕлегитимно кагебистко цартрапие ХУНТАратор Путин Трето”мандатИЙ”, то те само потвърждават примитивната същност на кагебистката му пропагандност.
  Първо: ПутиниЙ някак си се е “досетил” , че “ДНР” и “ЛНР” все ПАК СА ТЕРИТОРИЯ(???) на ЧУЖДА държава. И въпреки тази им “чуждост”, ПутинЙ изпраща въоръжени “НЕиндетифицирани” путинисти на тази ЧУЖДА за него територия?!?!?!?….
  Второ: То е ясно , че “вината” за самолета е на Украйна, на чиято ЧУЖДА(все пак!) територия е паднал самолета. Но Путиний трябва да гарантира тази ЧУЖДОСТ , като укрепи странно “отслабената” си граница, точно в този й участък?!?!?! Срамота е за световний тиран,като него, да има такава “граница”! Току-виж няКОЙ “ислямски” “благопожелател” проникне оттам в КРИВОславната кагебистка “крепост” – рАЗЗЗИЯ!

  Трето: Украйна трябва да се снабди с противолокационни ракети , за да “върне жеста” ,на путиноказачоковите “радиолационни” “специалисти” , получени ,като “подарък” от ХУНТАратор ПутиниЙ Трето”мандатиЙ”!..
  ……………………………..

 30. П.П. Налага се малка корекция в -Трето: Украйна трябва да се снабди с противРАДИОлокационни ракети …………

 31. Споделям напълно написаното от D.SAVOVA.Като чуя :руснак,руска култура,руски постижения НАСТРЪХВАМ!ДО ТАМ МЕ ДОКАРАХА ,ЧЕ ПОКРАЙ ИЛИЯ ДА НАМРАЗЯ СВЕТИ ИЛИЯ!Колкото до предаването на Волгин,според мен слушащите го,ако не са русофили,те са мразещи себе си…..
  Поздравявам г-н Инджев за поредния шедьовъл който излиза от перото му.

 32. @ публикуването от GOSHE:

  Следните два въпроса на кръст говорят за неподправено малоумие-

  • След като няколко Су-25, Ми-17 и Ан-26 бяха свалени в размирен район, кой луд планира нормални, граждански полети над тази територия?

  • Каква е връзката между инцидента и пресичането на трасето на въпросния полет с това на президентския самолет на Путин час и половина преди това?

 33. Любопитно ми е дали блогърът с ник ANTICOMM има нещо общо с лицето, ползвало ник АНТИКОМУНИСТ, като коментатор под публикацията Световните руски лъжи и рекорда им в България, тук. Имам известни подозрения и ако те са оправдани, питам се защо така мимоходом, „по терлици” тролчето премина от кирилица на латиница, посъкрати гръмко декларирания антикомунизъм и смекчи тона? Прави ми впечатление и това, че докато преди, възмутен от цялата си душа, с хъс и русофилски плам громеше моите „русофобски” позиции, днес се прави на разсеян и пропуска „ покрай ушите си” изявленията на г-жа Д. САВОВА и инж. Лазар МАДЖАРОВ …
  🙂

 34. Към г-н Павел Тинков:
  Уважаеми господине, нямам нищо общо с лицето, ползвало ник АНТИКОМУНИСТ. В интерес на статистиката, пиша и коментирам в този блог доста преди да се появи АНТИКОМУНИСТ, като коментатор. Това първо и второ, понеже съм ДЕМОКРАТ по убеждение и като такъв вярвам в СВОБОДАТА НА СЛОВОТО изразявам мнението си, такова, каквото е. Простете ми, ако понякога моето мнение не съвпада с Вашето! Просто нямам навика първо да се ориентирам за мнението на някой свой Любим Вожд и после сляпо да го рецитирам по форуми и блогове. Нямам също така навика да издавам фетви от последна инстанция и да заклеймявам всеки, чиито мнение не съвпада с това на моя DEAR LEADER, разбирай с моето… Аз дори нямам навика да чета Вашите мъдри мисли и тези на Вашите няколко съратници тук в блога, но по бледи спомени от предишни постове бих Ви посъветвал да посмекчите тъмносиния талибански тон, нетърпящ възражения. В противен случай, рискувате да затънете още по-дълбоко в сектантското блато и да осъмнете един ден, рецитиращ велики мисли на вашия любим лидер с усмирителна риза в някое специлизирано болнично заведение. Което пък ще е огромна загуба за бълг….., не за световния интелектуален елит! 🙂

 35. към ALEH KOCHOV

  Всеки който е гледал предаването е разбрал защо М. Векилска отиде да чете новини , вместо да води сутрешния блок . Приличаше на изфирясал пожарогасител . Нейната очевадна неподготвеност ме накара да се усъмня дали пък това не беше предварително нагласен театър за усвежаване на поувехналия напоследък боленов имидж .
  Защото по същото време и ангелЧЕ-то “реши” да смъкне част от бараковия рейтинг , прозирайки (разгеле) фалша в заверата .

  Тъй като и болен и бареков ръфат едно парче от електоралната баница ще е логично да решим , че мотото на предстоящите избори ще бъде “сичко вътре”(в Парламента) .Колкото повече дебили-депутати , толкова по-добре . Така отговорнастта в следващото Народно събрание ще се размие както рисунката на дете , разсипало върху нея без да иска водата за миене на четката .

  А колкото повече фини предизборни настройки , толкова по-малко механични намеси по време на изборния процес . Хем по-лесно , хем изборите – “честни”.

 36. Предвид факта, че подозренията, които си позволих, се оказват очевидно неоснователни,
  ПОДНАСЯМ НА ГОСПОДИНА С НИК ANTICOMM СВОИТЕ НАЙ-ИСКРЕНИ ПУБЛИЧНИ ИЗВИНЕНИЯ!
  Уважаеми господине, уверявам Ви, че безкрайно съжалявам за допуснатата от мен груба и непростима грешка!
  Моля Ви, приемете като “приятелски огън”, неоправданите ми нападки!
  Съжалявам, но не намирам начин да Ви убедя, че:
  – също изповядвам демократични убеждения;
  – нямам и никога не съм имал “любими вождове”;
  – готов съм да приема всяко мнение, различно от моето, като си запазвам правото да го оспорвам, с аргументи и логични съждения;
  – нямам “съратници в блога” и изобщо нямам съратници /единак съм/;
  – никога не съм претендирал относно мъдростта на изразените от мен мисли;това, че нямате навика да ги четете съвсем не ме засяга – много по важно е, че четете мислите на АВТОРА НА БЛОГА, по чието благоволение сме получили не дотам заслуженото право на участие;
  – колкото до опасенията Ви относно моето психично здраве, мисля че са неоснователни; авторитетни специалисти твърдят, че имам само онкологични и кардиологични проблеми, но се радвам на бистър ум и здрава психика.
  Все пак, благодаря Ви за препоръките. Уверявам Ви обаче, че нямам никакво намерение да смекча “тъмносиния си талибански тон” по отношение на комуняги, русофили-петоколонници и провокатори! Седемдесет години вече тези извратени типове издевателстват над мен и моите близки и съсипват страната и бъдещето на внуците ни!
  Не съм отмъстителен, но позволете ми твърдата убеденост, че компромисност и либералничене с тези типове е наивно, вредно и дори опасно! Вярвам в неизбежната необходимост от ВЪЗМЕЗДИЕ!
  Моля още веднъж да бъда извинен!
  С най-добри чувства!

 37. @ANTICOMM
  Вярвам ви, че не сте Антикомунист, защото пишете по-смислено. Но по менторския тон относно тъмносините политсимпатизанства си приличате толкова, като че ли са ви вадили от един калъп. A като ви попита човек вие за кого гласувате, нещо се стеснявате да си кажете. Няма да ви питам защо, тъй като е ясно.

 38. Г-н Тинков,шапка Ви свалям защото правите много добри коментари тука и не всеки ,всъщност малцина са готови да признаят грешката си и да поднесат извинение както Вие го направихте.Дали е основателно или не е друг въпрос , но жестта Ви ме впечатли много.В спора се ражда истината , така че няма нищо лошо в това да спорим тука стига да не преминаваме границата на добрият тон , не че Вие сте я преминал.Все пак това е интернет и много от нас използват личните си имена , а не псевдоними и е нормално да допуснем грешка.Както и да е,чест и почетания и такива като Вас ме карат да се чувствам горд ,че съм Българин,никой друг народ не е по-добър от нас,казвам го от личен опит.Трябва ни повече вяра и самочувствие.Вчера срещнах по служба един Украинец в Маршал център и естествено без да иска ми каза “О,България има много тесни връзки с Русия”, на което аз му изнесох кратка лекция и му показах сайта на г-н Инджев та да не живее в заблуди човека.Всеки от нас ако прави това което е възможно , за да представи България и Българите в истинската им светлина е достатъчно , за да спрем тази асоциация със СССР.Разбира се , моите възможности са скромни , но вярвам че всеки от нас е способен да промени нещата към по-добро.Иначе ако питате Американците за България то отговора им е винаги “Чудесни хора” и са прави,вярвам им защото те посещават България по един или друг повод.Чест и почетания на всички коментиращи в този блог и на г-н Инджев разбира се.Има надежда колкото и трудно и абсурдно да е и не е лесно да си далече и да не можеш нищо да направиш освен да четеш и се надяваш на тези които са в България да се борят и да успеят да напрявят България отново горда и достойна страна.Срещам и Българи тука , които не им “пука” какво става там(там означава България),всичко от което се интерсуват е “келепира”.Не искам да ги съдя , просто ги съжалявам и прекратих взаимоотношения с тях , но е тъжно.Още веднъж благодаря на всички Ви ,че ви има и ми давате надежда и ме правите горд Българин.

 39. Към г-н Тинков
  Дали Антикомунист и ANTICOM е едно и също лице не е важно.Важното е ,че Школата е една и съща-Симеоновската.Едно и също празнодумие.Отказ в изказване на позиция.Опити за всяване на съмнения*дали пък наистина*.Витиевати фрази.Дано пък белким някой се усъмни в категоричните изказвания като мойте, Вашите и на други коментатори.Едно не мога да им отрека-кавалери са.Не ме нападат директно колкото и пряма и нападателна да съм към тях.Обаче думите който са казани за Вас,г-н Тинков се отнасят за мене-Аз съм лудичката за психиатрия.И как няма да съм луда като цял живот трябваше да се преструвам,че вярвам на такива като тях.Че те са образ и подобие за подържание.И сега вместо да замълчат опитват се отнаво да формулират истините според тях.Що се касае до любими *лидери*-нямам такива.Имам предпочитани политици и партии,които смятам,че не ме лъжат и за тях гласувам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.