В бруталната ни политика Брут Брута предава

Българските политически разводи рядко са по взаимно съгласие, с мирно поделяне на имуществото и децата. Те са като правило брутални на принципа „Брут Брута предава“- със задължително забиване на нож в гърба.

 

Днес и Мая Монолова разкри на този принцип, че при Сергей Станишев в БСП не е имало демокрация- с явната заявка тя да снабди партията с тази дефицитна стока в столетницата, ако се възкачи на партийния връх в края на месеца. А какви ги говореше само до онзи ден, докато Станишев командваше официално в БСП ( а сега само по инерция и само дистанционно)?!

 

Вчера палачинката срещу най-видния обръщач на палачинки в българската политика от последните години обърна и неговия заместник по обръщане на палачинки в „България без цензура“ Ангел Славчев. След един брутален брак по сметка настъпи брутален развод между двама претенденти кой кого е създал.

 

„България без цензура“ (на конферасието от пловдивските кръчми, което пее „само да те гепна, …щи цепна“), се цепна. Партията напусна Ангел Славчев, който вече претендира да е родител на политика Бареков, защото го легитимирал след февруарските протести миналата година.

 

Претенциите между двамата са като в лош вариант на шекспиров роман- кой на кого е баща в това политическо кръвосмешение, не ясно за публиката извън спалнята им, тапицирана с пачки за заглушаване на сладострастните им стонове.

 

Както обикновено става при пошла връзка и раздялата е същата. И разбира се- разговорът опря до пари. Забогателият от журналистика(?!) милионер Бареков разказва как давал 9 хиляди лева на Славчев да води предаване в една кабеларка. Дори и да е лъжа ( размерът, макар той да има голямо значение в случая), самият факт, че Бареков демонстрира в рамките на какви пари пазарува хора за поверения му проект, е равносилен на самопризнание за публичната тайна какво мотивира препрани през телевизионния екран лица да политиканстват в обкръжението на „новия политик“.

 

Едва ли мога да бъде упрекнат, че се гордея с това „постижение“ ( какво да се прави, като си каналджия, ще газиш кал!), но съм обърнал на Славчев критично внимание повече от всеки друг автор през последните няколко години, през които някои читатели ми се чудеха защо го правя. След това лидерът на младежите от Национално движение „Русофили“ в БСП „изведнъж“ се превърна в лице на февруарския бунт в София през 2013 г. и беше пратен да обикаля телевизионните трибуни като самозван народен трибун. Кой му връчи мегафона, охраната по митингите, микробуса и другите атрибути на това „лидерство“ бяха въпросите, които многократно съм задавал, включително в няколко коментара в телевизионния ефир.

 

В скоби казано сега, макар да отричаше да има собствена компания ( след мои публикации за регистрираната му в Москва компания), този претендент за активен борец срещу капитализма е изобличен от самия Бареков, че получавал стотици хиляди левове преводи по сметката на неговата фирма. Самозваният пролетарски вожд Ангел Че потвърди сега, че наистина  си имал компания, но си било негова работа какви пари си плащал сам чрез нея като телевизионен водещ.

 

Бареков не просто го „забеляза“ и направи своя дясна ръка ( отново на принципа „лява ръка, десен джоб“), но буквално до преди дни го ласкаеше като човека , който свалил Борисов.

 

В устата на Бареков, който пък обслужваше медийно години наред Борисов, но изведнъж се обърна срещу него по заповед на корпоративната щука, това е възможно най-големият комплимент ( макар и фалшив, защото Борисов „падна за дузпа“ с напускането на властта, а не беше „изгонен“).

 

Сред много лъжи и фалш обаче струи искрена омраза и на повърхността изплува мазното петно на потвърдената истина за „България без цензура“ като проект, избрал да остане верен на неуспялия кандидат за шеф на ДАНС след също така бруталния развод на тандема между банкера Василев и депутата Пеевски.

 

Това чисто семантично е логично: Бареков цензурираше лично ( включително забранявайки автора на този текст) в ТВ7, а Пеевски също така персонално дращеше по текстовете на журналистите в придобитите от семейството му вестници. Съответно двамцата са си лика-прилика, включително чрез черното чувство за хумор да включат думата „цензура“ в названието на партийката си. Което е все едно касапин да си кръсти фирмата „Бесим, не колим“.

 

Дали напускането на Славчев означава, че са го изтеглили същите онези, които го вкараха там ( КТБ беше описана кратко и ясно от сп. „Икономист“ като българска банка, „ близка до социалистическата партия“ и Москва), това Бареков няма да сподели с нас. Той ситуационно се репчи на кого ли не с претенцията да е борец срещу статуквото. Но най-важната част от това статукво не смее да попържа. Престава да се прави на храбрец, когато в сценария прозира могъщата ръка на руската пета колона.

 

Но че сътресението в „България без цензура“е шоков ефект от земетресението по линията на разлома Пеевски-Василев, можем да не се съмняваме.

 

Може да се окаже, че работното заглавие на партията „България без цензура“ е „Тя танцува само едно лято“. Този филм сме го гледали в изпълнение на много други еднодневки, но трябва да признаем, че чак такава суперподукция, която похарчи баснословни за българските мащаби суми, не се беше появявала на екрана на кинотеатъра с надпис „Прехода“. Което отново навежда на мисълта за финансовите възможности и геополитическите интереси на чуждия спонсор, който покрай авантюрата на Путин в Украйна си навлече някои световни проблеми.

 

Прекалено е хубаво, за да повярваме лесно в положителния ефект от тази какафония, но в това отношение ситуацията започва да напомня на началото на 90-те години на миналия век, когато същият „спонсор“ беше принуден да се занимава с оцеляването си и България получи няколко години свобода.

25 мнения за “В бруталната ни политика Брут Брута предава”

 1. Да да даде Бог да се случи финала, който предвиждате.

 2. Брутографията е основна “политическа” “нАучна дисциплина” в БКП(Брутовски Кремълски Предатели ), още от основаването й!
  Тя се предава вече ГЕНетично през поколенията им, без “обучаването” в “тънкостите” й. И са достигнали такива “дълбочини” в тази област на познанието им, след многократна рублева практика!
  Сегашното “ново” поколение наследници си имат “достойни” учители – бате Серго, кака Мая…….
  Общото между тези младоци-брутографи е “професионалната” им на(ПО)соченост, като “джурналисти” и “политици”, от писачите та чак до шефове ИМ!
  Нищо “ново” на брутографският фронт, просто е достигнат поредният “връх” в брутографската щафета!

 3. На Обърни Палачинков му обърнаха палачинката.
  Експоненциално.

  Махалото на Фуко. Нищо не може да бъде предвидено – също като в действието на глупака. Люшкат се напосоки и грабват каквото могат. Крадат от картофите, както се казва в един виц… И този виц е съвсем на място – пекат се на шиш (обезспонсорени и обезкатебени) и на всеки оборот крадват по някой картоф. Правят си някакви комплименти, после си се понаплюят едно хубаво. И накрая все става въпрос за някакви пари, които някой бил дал, а друг бил взел. За нещо, което изобщо не е ясно какво е.

  От Русия с любов. Още не е започнала същинската час на руската гавра, а тези вече си вадят кирливите ризи. Не искам да знам докъде ще стигнат такива жалки гнусари. Но пък що народ си ги харесва – голям срам е да си българин днешно време…

  Купонът още не е започнал.

 4. Малко встрани, но ето една хубава новина. И то от страна с 30% руско малцинство, което хич и не мисли да се връща в необятната, защото “в Европе очень хорошо”. Забележете обаче нюансчето: Латвия гони МАФИОТ, нашите журналистически подошви плачат за “легендата на руската естрада”.

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4204159

 5. Днес, по няколко ТВ-канала излъчиха прогнозни резултати от изследване на общественото мнение, проведено от “Сова Харис” – “Как бихме гласували ако изборите бяха днес?”
  Две неща ме впечатлиха /отново/:
  – сумата от процента на гласувалите за БСП и ДПС точно съвпада с процента на гласувалите за ГЕРБ;
  – само на два процента зад ДПС, на четвърто място се нарежда партията на пловдивския дудук!
  Докато по първия пункт имам своето обяснение, по втория – недоумявам!
  Кои са тези 250 000 български граждани /и селяни/ които ще пуснат гласа си за еснафа-плутократ, за клептомилионера – “защитник на бедните, гладните и онеправданите”, който за мръсните пари, с които го създаде задкулисието и майка си не пожали, и вкара в мръсната си игра с голословия и клетви!
  Толкова ли е изтрещяло природонаселението?! Колко пъти ще настъпва една и съща мотика?!Колко още трябва да се пари, за да се научи да духа?!
  Не проумявате ли НАИВНИЦИ, че гласувайки за Бареков избирате ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ и кукловодите му?!

 6. Колкото повече Путин се забърква в като “патка в кълчища” и като “хитрата сврака с двата крака” във конфликта в Украйна и трагедията с МH17 толкова по-малко ще му остава време за да контролира 5та-та колона във Европа. Петоколонниците засега са оставени на автопилот и бръщолевят каквото им попадне и прочетат от социалните медии. Троловете им смучат от пръстите си смешни опорни точки и ги бълват на килограм, но финансирането им може и да спре след известно време и те го чувствуват. Затова е нормално да се очаква интензивно “обръщане на палачинки” с надеждата че ще прихлебят някъде другаде ако сменят десена.

 7. Толкова много са желаещите у нас да са слуги на Путин,че вече не стигат парите за всички.Или гледаме 2-и епизод на сериала Корпорацията.В първия се карат господарите, а във втория слугите-политици,но за имуществото което могат да откраднат от скараните си босове и после и от тях да се отрекат.Дано в трети епизод да се появи народ, който ги вкарва всичките в затвора, и да си избере нещо читаво да оправи бакията наречена благозвучно Преход.

 8. Очертава се вълнуващ сериал, сега по сценарната логика ДПС трябва да се отърве от Пеевски, но той не е твърде прозорлив – люто се натискаше за ДАНС, умникът. И ще ги изненада изпреварващо, нали е голям, кой ще го страхува него. Такъв нахъсан играч лесно ще бъде провокиран да сбърка и, надявам се, ще. Докато и потомците пораснат достатъчно, че да страхуват електората, семейството ще е с единия крак в музея на социалистическото изкуство. Ние – в Европа, вече с двата крака, и с бели, вече, коси.

 9. А дали няма да имаме шанса да получим “няколко години свобода” сега, при неизбежните проблеми на руския император от по висок, геополитически ранг.

 10. Столетницата премина няколко етапа на развитие. Отначало беше млада надъхана ремсистка жадна за приключения и братска любов. После стана строга господарка с червени ботушки и кожен камшик А сега е стара господжа със златни зъби и дебел слой грим и пудра.
  А пчеличката Мая е поредната Пудра с която столетницаъа ще се напудри за да прелъсти отново осиротялото бедно Българче от което се иска само да превива гръб и да казва скромно, Да Мадам ! На Вашите Услуги Мадам!

 11. Театър на абсурда или цирк гледаме в момента.С треторазрядни артисти.
  1.Мутро-олигарси и мутро-политици в лицето на Доган,Пеевски,Ц.Василев,Бареков и др разиграват за кеф и удоволствие гладиаторски игри.Парите им напуснали КТБ като банка разпределителна спокойно се ветреят в офшорните зони на 5-те континента.
  Хиляди семейства,деца учащи,старци,болни чакат парите си чрез КТБ *НАЙ НАДЕЖНАТА БЪЛГАРСКА БАНКА*Държавни и частни фирми,вложители,спестители са изправени на нокти.Кого интересува това.Никого!
  2.Държавни институции-Прокуратура,Министър председател,БНБ,ДАНС- помагачи в гладиаторските игри и от време на време се изцепват чрез медиите в полза на *победителите*и помагат да се изнесат труповете.А труповете са на обикновеният български гражданин.
  3.Сеирджиите като Б.Борисов и неговата клика като Горановци.Мавродиевци/КФК/направили не малко да помпат банката и да я доведат до това състоание.Техните пари също не са в банката а са в овшорките.Престъпници и наглеци.Ако дойдат на власт ще дават парите от банката само на *добрите,чистите*.А кой ще каже кой са чисти -естествено те.А как са събирали данъци от лихвите от*мръсните пари*.
  4,Самовлюбеното недоразумение Цв.Василев,което задкулисно е купувало политици,медии,пари,иска вече да управлава открито България.Да задмине Т.Живков.Как си го е представлял това?
  5.Излъганите българи вложители в КТБ изперкали от наглостта на горните категории искат да съдят България.И с право.
  6.Ние плебса гледаме от миманса и се чудим в кое време живеем и в каква държава.За това трябва да мислим на изборите.Няма наши,няма ваши.Има престъпници и наглеци,който по никакъв начин не трябва да бъдат допускани да власт и пари.

 12. Г-н Тинков , аз пък се “впечатлих”(симптомите бяха настръхване на козината и смут в стомаха) от “Канала”-а .
  Докато вървеше сутрешното предаване , в долния край на екрана върху синя лента течеше актуална информация около трагедията в Украйна . И какво мислите , прочита драгият зрител – “ОПЪЛЧЕНЦИТЕ……еди какво си” .

  Това е положението . Руски изразни средства , отразяващи руската позиция в украинския конфликт , по българската държавна телевизия , издържана и от нас . Плащаме си значи , медийните куршуми с които методично ни обстрелват .

  Е кое точно им е българското на т. нар. БТ и БНР , освен официалната им издръжка ?

 13. Савова, за какви избори говориш, за какво мислене??? Самовлюбените Циркаджии са във всяка партия в България.

  Един човек беше казал – “Спрете Земята искам да сляза”.
  Ние не можем да спрем Земята, обаче можем да спрем въртенето на политическата рулетка, като спрем да я въртим а не както ти казваш да мислим но да продължим да я въртим. И както виждам Циркаджиите от това най-много ги е страх. Защото спре ли въртенето спира Цирка, спират игрите.
  Време е Българина да осъзнае, че по-добре без държава, отколкото със фалшива разкрачена държава. Нека Циркаджиите управляват с 10% доверие, щом могат. Тогава и само тогава ще се родят истинските държавници.
  Нашия народ е просто изумяващ в простотията си да позволява да го яхат като чобанско магаре! Яхат го яхат го а той продължава да се дупи, верен на максимата наведена глава сабя не я сече. Е… няма да умреш Българино от Геройска смърт! Бъди спокоен! Ще умреш от робска!

 14. Г-жо Савова , как по-точно смятате да лишите лошите от достъп до власт и пари ?
  Като казах лошите…И Той се оказа излъган българин с некъв милион в руската банка , което разбира се не е незаконно , както сам рече , като че някой точно това го е питал .
  Дали ще съди държавата ?

  А , и парите на ДСБ-то – пак там . То и това също не е незаконно . Как обаче ще изтълкува тези законности последният(ата) симпатизант(ка) на ДСБ ?

 15. Към *сеедно*
  Бъркате законост и моралност.Всеки човек преди да е осъден живее и работи законно,но дали морално?Бареков е работил в ТВ7,законно е получавал милиони.Законно е защитавал политически интереси свързани с КТБ.Законно е финансирано от КТБ спроред Ц.Василев шоуто с което той обикаляше страната пред изборите за Европарламент .Сега морално ли е един политик като него да се прави ,че той нищо нерабира за това че банката е в затруднение.А когато се се възползуваше от това всичко беше наред.За мен той е или некадърник или лъжец.Как да гласувам за него?Б.Борисов държа цяла година държавни предприятия /след решение на парламента/да държат авоарите си само в КТБ.Това не беше нито законно нито морално а направо опасно.Изпълняваше според мен някакви поръчки.Как да гласувам за него?Служебното правителство което назначи Плевневлиев според мен действаше най морално и най законно.Аз не бях гласувала за Плевневлиев,но за мен той се показва като един от най добрите и мислещи за България управници.Що се касае в това,че ДСБ е държала пари в КТБ- банка номинирана многократно като най добрата от независими институции като БНБ,КФН какъв е проблемът на ДСБ освен,че е излъгана като хиляди българи и не може да си получи парите.Е потвърди се пророчеството на лидерите на тази партия,че мафията превзе държавата България след 2001 г.Е убиедих се напълно.Оставам с непоклатимото мнение,че ДСБ и Реформаторският блок са най-доброто за България.За БСП и ДПС си спестявам коментара.Или лошо или нищо.Много кратно потвърдено от живота до сега.

 16. D.SAVOVA, провокирахте внезапно в мен следният въпрос – ако не са били депозирани парите на “държавните” “предприятия”(!!!) в КТБ през управлението на ГЕРБ, нямаше ли да настъпи банкова криза в НРБ още през световната криза от 2008г.???
  Отговори се надявам да получим от одиторите на КТБ. Които могат да осветлят финансовото положение на КТБ в периода на световната криза 2008-2014г..

 17. Г-жо Савова , предварително да уточня , че не се заяждам , не злорадствам , не съм злобар . Но .
  Ако имам възможност да заобиколя руско предприятие , аз го заобикалям . Вероятно “Лукоил” още по-многократно са били номинирани от зависими и независими институции за бензинджии на годинита (па и на петилетката , що не), но както съм споделял и друг път по подобен повод , аз досега и гумите не съм си надувал там , макар да е безплатно , да не говорим за гориво . Нещо повече – и руското предприятие “Нефтохим”-Бургас заобикалям , защото имам възможност – всички имаме възможнист . А магазините “Берьозка”- абсурд .

  Със сигурност банковият сектор предлага много повече възможности за избор , отколкото енергийният . И Вие много добре започнахте с обяснение на различията между закона и морала , а на мен точно за морала ми беше приказката . Само дето не се разбрахме баш .

  “Той” е с едно много главно , още по- главно “Т” , само че на клавиатурата няма такова . Защото успя да ме будалка по-дълго от всички останали . И защото е кадърен и умен , разбира се (иначе ще излезе че аз съм глупав , а не ми се признава). Е как Той & Приятели нямя да знаят , че мафията ще превземе държавата , след като лично я финансират с депозитите си(не държавата)! И как Той , М.Радев и Малката секирка скочиха от никъде си право в телевизора(като самопоканени) да обясняват отначало как няма нищо сериозно , след това как може да се спаси банката , а после и как трябва да се спаси . Щото парите на обикновените хора , пенсионерите…а бе , сеедно слушаш Кутев-внук .

  Де го моралът ?

  А Вие ми говорите за някакви дребни и средни мошеници .

  И Васко Кеца там . Уж “наше момче” – ама лакомия .

  Колкото до заявената от Вас пополиториентация , сега Вие вероятно сте следпоследната симпатизантка на ДСБ .

 18. seedno
  gledei si rabotata.zlobar.takiva kato teb li chte opraviat balgaria.za takiva kato tebe balgaria e na tozi hal.sled upravlenieto na sds 2001g.balgaria trgna napred no takiva kato teb ia varnaha. mafioti.nechtasnizi.

 19. Не , съвсем не исках да Ви разстройвам . Извинете .

  Аз съм гласувал само за СДС и за ДСБ , до първия тур на кметските избори . На втория гласувах за явния комунист(БСП). След това спрях .
  Защото настроението в малката ни ДСБ-дружинка беше : това е за последно , и сега ако ни излъжат – край .
  А краят дойде неочаквано скоро .

  Ако различа алтернатива , отново ще се възползвам от правото си на глас . Но това едва ли ще се случи докато цената на горивото позволява на онези от североизток щедро да задоволяват рубладжийските апетити у нас . Ние няма да дочакаме промяна в този смисъл , но това едва ли е повод за излишни нерви . Временният победител са лошите . Това е .

  “Временният” звучи утешително , затова го сложих .

 20. Разсъжденията ви показват един неадекватен немислещ човек.Дали това го правете от глупост или нарочно не знам .По скоро второто.
  Прозира Симеоновската школа на зле обучените манипулатори.Само,че тези неща са вече минало-провалени.
  Още повече за мислещи и разсъждаващи като мен хора.Затова ви моля не се занимавайте с мен.Търсете други жертви.Но все по трудно ще намерите.Хората ползуващи различни източници на информация не могат да се манипулират от случайни *примати*.

 21. Савова,
  Айде по-леко с пъченето!
  Видяхме и Бако. Видяхме и Лостов. Видяхме и Надето и Лимонадето.

  Не се натискай пак да ги пробутваш.
  Нагло е просто разбираш ли да се прави демократична партия с политкадри на БКП.
  Кой знае и ти колко стаж имаш там ?!
  😉

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.