Русофилството: последното убежище на посткомунизма у нас

Някои интересни неща се пишат и говорят за България в момента. Извeстни са ( ни). Но е важно кой “говори”.

“България е вероятно най-проруската страна в региона, като симпатиите й се дължат на славянското братство, основано на минали съюзи. Настоящото правителство и неговите поддръжници, включват бившите комунисти, което увеличава притесненията на Запада, че някои в управленските кръгове на НАТО и 28-членния Европейски съюз може би работят тайно за руските интереси”. ( АП, БТА)

В следващия цитат България не е спомената. Но става дума за пратеника на Путин, който по стара съветска традиция ни напомня редовно : “Моя страна, моя България”- живата мумия на съветската естрада Кобзон, който зората на подарената ни от Москва демокрация се забърка в криминални истории по българското Черноморие и по данни на медиите е бил пребит от себеподобни…

Любимецът на червените бабички в България Йосиф Кобзон беше мобилизиран тази година да открие в Пловдив предизборната кампания на номинирания от БСП за евродепутат  Александър Симов. Същият днес отново обясняваше в националния телевизионен ефир какви симпатяги били “опълченците” в Източна Украйна- явно ядосан на репликата на президента Плевнелиев вчера, че тези сепаратисти не бива да бъдат наричани “опълченци” ( свята за българите дума, наистина).

Ветеранът на съветско-българската мафиотска дружба Кобзон безцеремонно призова от микрофона червендалестата публика да гласува за  същия този Сашо ( Александър Симов), защо му бил приятел. Страхотно основание!

Понеже това не се оказа достатъчно за Сашо да ощастливи европарламента с присъствието си, на 8 юли Сашо, ден след вдъхновяващата го визита на руския външен министър Сергей Лавров в София, новата медийна петолъчка на  партийната пропаганда, регистрира в БСП нещо като фракция, нещо като течение, нещо като обединение на русофилите ( или нещо като “нищо на света”- по Уйлям Сароян).

Това щеше наистина да е последното нещо на света, което си заслужава коментара, ако не беше фактът, че русофилството всъщност все повече и все по-официално се превръща в основната идеология на български посткомунизъм, дискредитиран по линия на социалното бръщолевене от управленската практика на БСП.  Сашо е тикан напред като млад и неопетнен лично с управленските провали другар, за да “открива” новата-стара обединителна кауза. Същият твърди в писанията си първосигнално, че “русофобията” била единствената обединителна кауза на десните в България ( макар, че в нито в речите на десните лидери, нито в програмните документи на десните организации в България няма да откриете  никаква прононсирана русофобия, обратна на прононсираното русофилство на петата колона ).

А междувременно Кобзон беше обявен за персона , която не бива да грачи на местна почва, в една друга бивша съветска колония- персона нон грачи, така да се каже.
Латвия включи Йосиф Кобзон в “черен списък” заради Украйна

С решение на министъра на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевич естрадните изпълнители Йосиф Кобзон, Олег Газманов и Алла Перфилова, известна под творческия псевдоним Валерия, бяха включени в “черен списък”, отказващ им достъп до страната, съобщи Франс прес.

Решението е взето във връзка със ситуацията в Украйна, съобщи прес службата на латвийското външнополитическото ведомство.

“Тези трима естрадни изпълнители са включени в списък на чужденци, на които е забранен достъпът до Латвия за неопределен срок”, заявиха от външното министерство.

Газманов, Кобзон и Валерия трябваше да участват с концерти на 13-ия международен конкурс за млади естрадни изпълнители “Нова вълна”. Той ще се състои в концертната зала “Дзинтари” в град Юрмала от 22 до 27 юли.

Йосиф Кобзон беше включен в “черен списък” на Латвия още през 2003 година от тогавашния министър на външните работи Марис Гулбис. Поради тази причина тогава той не можа да участва на конкурса “Нова вълна”. След една година ръководителят на външното ведомство Ерик Екабсонс зачеркна името на Кобзон от списъка на лицата “персона нон грата”.

Сегашното включване на тримата руски изпълнители в латвийския “черен списък” е заради факта, че те са най-активните пропагандатори на политиката на Кремъл, изтъква Франс прес.( Медиапул)

Грачев, Иван, председател на комисията по енергетика в руската Дума ( пдобие на  парламент в условието на путлеристката автокрация),  по типичен начин потвърди старото съветско убежение, че България “не заграница”, т.е. не чужбина. Иначе казано- че е лесна плячка.
Болгария может стать второй Украиной
15 июля,
Аделаида СИГИДА
“Итоги весенней сессии подвел в РИА “Новости” председатель Комитета Госдумы РФ по энергетике Иван Грачев. Самую большую угрозу для энергетики он видит в нулевом росте: “Имея профицитные бюджеты все эти годы, мы дошли до нулевого роста, и начинаем, в том числе и в энергетике, сворачивать инвестпрограммы. Живем в стадии затягивания поясов, к чему нет никаких оснований”.
России, по мнению депутата, не стоит сворачивать контакты с Украиной – так, до сих пор Харьков делает турбины для российских блоков атомных станций. Даже после завершения строительства Южного потока России не надо отказываться от украинских труб. Потому что на Южном потоке могут возникнуть такие же проблемы, как и сейчас с Киевом: «Взять Болгарию – она не хуже и не лучше Украины», – уверен Иван Грачев”.

Както виждате и американците ( Асошиейтед прес), и руснаците ( депутатът Грачев) ни забелязват все пак- въпреки нашата удобна ( за оправдание да не рискуваме да се борим) убеденост за собствената ни незначителност. Общото в погледа към нас, макар и от различен, противоположен ъгъл, е едно: напъните на руската мечка да ни употребява за своите цели са международно припознат факт.

До съвсем неотдавна в коментарите на световните агенции нямаше да прочетете обобщения от рода на това, че България е най-проруската страна в региона, нито пък че по върховете на българската политика има руски агенти, както се изрази преди изборите в Брюксел самият Барозу. Подобни твърдения на вашия автор биваха подигравани досега, но вече и петата колона престана да се крие, а премина към открито демонстриране на русофилството като последно убежище на посткомунизма в България ( евразийската настървеност на русофилския националист Сидеров и същото превъзбудено състояние  на духа на русофила Симов по нищо не се различават, доказвайки, че червено-кафявият парламентарен “симбиоз” на Атака и БСП не са никаква случайност, те просто са сиамски тризнаци с Путин).

Като автор, превърнал за себе си и читателите на ivo.bg  руската връзка тук във водеща по значение за България тема ( включително в книгите “Течна дружба”  от 2011 г. и “Течна дружба 2” от 2014 г.) би трябвало да съм удовлетворен от “проглеждането”. Предпочитам обаче да продължа да задавам въпроси.

Къде сме ние в този руски  разговор ( ако не заговор)? В институционално отношение ни няма, отсъстваме напълно. Единствено президентът Плевнелиев вчера зае ясна публична позиция срещу маршируващия в Русия национализъм. Направи го обаче сред бойкотиращото мълчание на всички останали, включително на парламентарно представената партия ГЕРБ, която го номинира за президент и която нито веднъж не е използвала парламентарната трибуна да заеме позиция срещу руската агресивност- позиция, съответстваща на европейското развитие на България.

42 мнения за “Русофилството: последното убежище на посткомунизма у нас”

 1. На сайта на русофилите в БГ може да се прочете и следната теория на конспирацията, преписана разбира се от руски сайтове, в която болните от русифилис мозъци виждат в трагедията със самолета, причинена от Путиновата “политика” … бутафория с предварително пъхнати в самолета мъртви тела с чисто нови паспорти, като “Малайзийския боинг в Украйна е изчезналия [над Индийския океан] боинг през март”…

  http://rusofili.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B7%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D0%BE%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B5%D0%B7%D0%BD/

  Ако издържите на русифилистичните простотии в “статията”, дайте си сметка с какви увредени същества се налага да съжителстваме и да ги приемаме като равни с нас по права!!! Няма шанс за диалог с подобни празни черепни кутии!

 2. ГЕРБ е също проруска сбирщина (защото трудно човек и при най-добро желание може да нарече това образувание партия). Нищо против Путин и путьоновщината няма да чуем от бабаита Борисов, който се репчи само на слабите като всеки лакей, и подвива гърбината пред государя (си).
  По тези земи все по-трудно се чува гласа на нормалните човеци, които виждат какви ги върши фашиста от голямата степ и не са подвластни на елементарната съветска пропаганда. От така наречените публични личности само президента остана. Само той произнася на висок глас, че Путин е агресор и че Русия е фашистка страна.

 3. Едва ли рублофилите могат да служат за основна мярка за русофилството, но все пак обичат нещо руско – КОНВЕРТИРАНАТА рубла. Вярно и тя не обикновена рубла, НО е рубла, макар и в чуждовалутни копюри!
  Мисля ,че това е последното денгоубежище на рублофилството.
  Ако Путин разчиташе само на голо русофилство, нямаше да има никакъв резултат от това му “русофилско” бдение! Виж, валутното рублофилство със сигурност е сигурното убежище!
  Но това е характерно НЕ само за последният руски тиран , който по исторически причини е “постболшевишки”, това е дълга…дълга…дълга…,ЕДИНСТВЕНА кремълска “традиция” за “спечелването” на свои слуг….. пардон, в спечелването на ЛИЧНИ “последователи”!
  Симович е директно потвърждение на това, макар и да се стягаше за “евродупетат”!

 4. Нека, все пак да сме наясно – ГЕРБ са най-голямото постижение на БСП и те няма как да не са руско-поклонници! Освен това мутрите нямат Родина, тях ги движат други интереси, предимно лични, след това групови, но никога национални идеали. Това обяснява факта, че парламентарно представената партия ГЕРБ нито веднъж не е използвала парламентарната трибуна да заеме позиция срещу руската агресивност- позиция, съответстваща на европейското развитие на България.

 5. Сещам се за две определения, винаги актуални:
  Русофоб – човек, който мрази руското държавно управление.
  Русофи – човек, когото руското държавно управление обича.

 6. Много, много добър каламбур с персона нон грачи-то. Направи ми деня. Иначе г-н Инджев как да Ви обичат(не, че е нужно) петоколонниците – Вашето “перце” им действа като милиционерска палка на митингуващи срещу посткомунизма. Не е редно така “подло” да усмивате всички значими(за съветския фетишизъм у нас) неща. МОЧА, Дружбата, президент и премиер на РБ и сега персона нон грачи(очаквам общ митинг протест на БСП(ат)АКА, ГЕРБ най-вероятно ще се направят на симпатизанти на едните или другите, за да не губят електорална маса).
  Всичко най-хубаво Ви желая Иво,
  Непростимо добър сте 🙂

 7. Между другото като говорим каква заплаха е Русия за Европа, нека все пак погледнем и статистиката.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

  Тя е доста любопитна.
  Оказва се, че САЩ харчат 8 пъти повече долари от Русия за военна промишленост. А колкото до Европа се вижда, че Русия има показатели сравними с Франция или Англия.
  А взети заедно, Франция и Англия правят доста по-голяма сила.
  А колкото до България ние харчим 30 пъти по-малко от Турция.

 8. mai i az zapo4nah da stavam rusofil, jiveia v amerika i da popitam normalno li e da se plati 55000$ za operacia ot apendisit, govoria za AMERICA, velikata demokracia 😉

 9. Тези дни прочетох една книга-The Bulgarians and Anglo-Saxondom by Constantine Stephanove.Препоръчвам я.Написана е от известния някога проф.Константин Стефанов от СУ,през 1919г.Защо този достоен мъж тъне в забарава?Защо книгата е непопулярна у нас?Библиотеката на Калифорнийския университет я публикува онлайн.Какво направи българския духовен елит,за да образова народа си?Пак ще кажа,да сте жив и здрав г-н Инджев,та нещо нормално да прочетем в този блог.

 10. Не е за публикуване,лично за Г-н Инджев!

  Иво,бих искал да споделя с теб нещо,което не попада в твоята професия и е взъзможно да не го знаеш.Става въпрос за думата “ефир”.

  Тя е научно-техническа категория,която е приета условно в областта на радиотехниката-предаватели и приемници от всички четотни диапазони.

  Ефир е условно прието научно понятие,което означава “среда,в която е възможно разпространението на радиовълни”.

  Това понятие няма техническа стойност,измерение,параметри,величина и пр.

  Ефирът няма граници и не се влияе от въздушното пространство .Влия е се от слънчевата активност,влагата,повърхността на моретата за определени честоти и съответно земната повърхност,турболентността на въздушните течения и пр.

  Както навярно знаеш,науката и техниката нямат етнически,национален и държавен характер.
  Което означава,че не може да има нито български,нито държавен,нито национален ефир.Нито пък международен.Има само ефир и нищо повече. Радиовълните не се влияят от държавни,човешки,национални,корпоративни,индивидуални структури и др. Те нямат граници.

  Много казват,че са чули в “ефира на радио Х…” не,от ефира нищо не може да се чуе.Чува се от радио и тв-приемници,след като радиовълните са “преминали” по ефира и са приети от входното устройство на приемника,обработени са за да влязат в звуковия(аудио) диапазон на човешкия слух,който ги възприема със своите органи.Звуковите вълни са механични. А радиовълните са електромагнитни.

  Тези неща ти ги казвам с цел,ако прецениш да не ползваш установената практика у нас в тази област,която се прави с екзотична цел.И става смешно в много случаи.

  Как ти звучи например следното “в следобедния ефир на радио Пловдив бяха чути…”.Значи според българчетата всяка радиостанция си има свой ефир,който пък се подразделя по врме,свързано с периодите от денонощието.

  Надявам се,че тези знания биха били от полза на всеки сериозен пулицист и особено журналист.
  Благодаря ти за вниманието!

 11. Как да познаем автентичното дясно – по отношението му към ролята на русия в нашата история, по поведението му към русия, по риториката към русия – всичко това трябва да отразява факта че русия и зависимостите които тя е създала и поддържа в България е нашето най-голямо историческо нещастие продължаващо и до днес.

 12. ЖИВКО и БОРЕТО

  Абсолютно сте прави! Рубладжийщината на ГЕРБ дори е по-отвратителна от транса на кретенясалите бастуни пред МОЧА на 7 ноемврги и 23 февруари!Защото е под фалшива “проевропейска” маска и се осъществява на принципа “не ме гледай какво върша (Камчия, антишистовата истерия ..), а пък да говоря…не ме бива…” Става дума и за дълбока манталитетна зависимост от русофилщината, характерна за милиционери, мутри, фенове на “твърдата ръка” и др. емблематични гербови марки.

 13. „АНТИКОМУНИСТ” сега пък се правиш на технократ-многознайко. Спри се бе човек. Престани да даваш акъл, че ставаш смешен.
  Понятието ЕФИР има най-малко седем буквални тълкования и често се употребява в различен преносен смисъл.
  В поста си предлагаш една остаряла /невалидна/ концепция, според която ЕФИР е предполагаема материална среда за разпространение на електромагнитните и в частност – радио-вълните. Доколкото науката отдавна е установила възможността за безпрепятствено разпространение на въпросните вълни в пълен вакуум, тълкованието е загубило своето значение.
  Самата дума ЕФИР има древногръцки произход – това е името на гръцко божество; според митолотията деца на ЕФИР и Хера били Земя, Небе, Море, Океан и Тартар. В по-късни източници като ЕФИР се определя най-високият”, „най-редкият”, „най-свежият” слой въздух над Олимп, който дишали само боговете.
  Според Аристотел ЕФИР или т.н. КВИНТЕСЕНЦИЯ е петата /”най-тънка”, „най-лека” и почти неуловима/ стихия в алхимията.
  В поезията и художествената проза под ЕФИР се разбира:
  – Небесна синева;
  – Небесна ведрина;
  – Лек, освежаващ утринен ветрец /прохлада/; още – зефир.
  В миналото нерядко под ЕФИР са разбирали най-горните , максимално разредени слоеве на земната атмосфера.
  Междувпрочем, първите български телевизионни канали, доколкото си спомням, носеха имената „Ефир-1” и „Ефир-2”.
  Хайде, стига ти толкова, че току-виж блогърът ANTICOMM вземе та попадне случайно на поста ми и отново ще понеса остри критики за необузданата си „синя талибанщина”!
  🙂

 14. @Edi, явно не ви харесва тука в Щатите. Имам много бързо решение са вашия проблем с Америка: чемодан, самальот, Масква. А иначе за цената на операцията, посмали малко. И други сме плащали от джоба за операции и други медицински услуги. А пък, ако им кажете, че сте един беден комуняга, влезъл нелегално в страната и без пари ще ви лекуват. За по-сигурно, кажете им, че сте гласувал за обамата поне 3-4 пъти на изборите в 2012.

 15. ГЕРБ – граждани за евразийското “развитие” на България.

 16. Извинете, “граждани” също трябва да е в кавички.

 17. ЖИВКО, БОРЕТО и СТАМБО,

  Напълно се припокрива и моето мнение за ГЕРБ с вашето. Всичко, което казвате е на 100% така и е очевадно. Не мога да разбера как всички останали не го виждат, не го чувстват?!… Не мога да се примиря и със Западната подкрепа, която получиха и получават тези БКП отрочета.

 18. Сепарасти, опълченци, ние много добре си ги знаем, че са просто едни терористи, чиито конци дърпа терорист номер 1 – Осама Бин Путин.

 19. Г-н Тинков,благодаря Ви за допълнителната информация по повод моя коментар за понятието ефир.
  Ще Ви помоля най-почтително ако се обръщате лично към мен,да се държите етично,както и аз към Вас.
  Разбирам прекрасно,че Вашия манталитет е обременен от комунистическата плесен и не всеки човек може да се отърве от нея лесно.Към него като прибавите и задължителната безпардонност в България,нещата стават серизни.
  Вашето допълнение съвсем не противоречи на моя коментар,но явно по инерция не сте го прочел внимателно.Важното е,че сте ме определил за негативен и каквото и да кажа,Вие веднага ще скочите и ще се опитате да ме опровергаете.Нали си спомняте кой наложи тези стереотипи.

  Моя коментар беше само в конкертна посока-радиопредаване и радиоприемане.

  Грешите че има старо тълкуване на думата.Вакуума също е материя,както и Космоса.Радиовълните се разпространяват и там.

  Накрая споменавате за някаква синя талибанщина,която аз не познавам и не коментирам,моля обръщайки се към мен да не ме натоврвате с комунистическа фразеология.

 20. Към Юлиан.

  Драги Юлиане,тезите за дясно и ляво са пуснати от комунистическата централа с цел да се отклони и унищожи антикомунизма у нас.
  Комунистите се определят за леви и че имат “лява идея”.А всъщност са си комунисти и нямат никаква идея,както нямаха и комунистическа.
  Второ,нарочно приписват на антикомунистите квалификацията “десни”,за да си създадат опоненти,но не антикомунистически.И много хора се вързаха на въдицата им.

  Разработиха и цветовия спектър,като и там успяха до голяма степен-сини и червени,но пак няма комунисти и антикомунисти.

  Последната разработка на комунистическата централа е тезата за “русофилията” и “русофобията”.Каква е целта им-да създадат имагинерна политическа доктрина срещу Русия.Индиректно,който се противопоставя на комунистите,т.е. русофилите,автоматически става русофоб,”мразещ нашите освободители от турското робство”.И веднага всеки русофоб е антируснак,априори.

  След определено време,когато се изчерпа и този комунистически идиотизъм,комунистите ще измислят нов абстракционизъм,който задължително ще навлезе в дълбоките души на българчетата.

  Ще перифразирам загалвието на статията на Г-н Инджев:

  ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА ПОСТКОМУНИЗМА Е КОМУНИЗМА,наречен за прикритие русофилия.Защо ли-ами защото няма нито една догма от комунистическата пропаганда,която да е отпаднала покрай(поради) русофилията.

  Препоръчително е истинските антикомунисти да не се захласват по комунистическите упражнения.Комунистите никога няма да се откажат от тях.

 21. Браво Тинков! 🙂

  “Антикомунист” има нужда от доста свеж Ефир 🙂 😉

 22. Пак до “АНТИКОМУНИСТ”:
  Престани да поучаваш – не си на сбирка на дружество “Г. Кирков” и аудиторията тук не се състои от изперкали червени бабички!
  1. Моят пост съвсем не допълва, а напротив – обезсмисля празното ти бръщолевене, в опит да отклониш вниманието от поставената от автора на блога тема.
  2. Категоризирането на “радио-концепцията” за ЕФИРА /материална среда за разпространение на определен тип вълни/ е окачествена като СТАРА не от мен, а от повечето тълковни речници.
  3. В потвърждение на т.2, терминът ЕФИР отдавна е загубил каквато и да било научна стойност и практически е излязал от употреба в научната литература.
  4. “ВакуумА също е материя, както и КосмосА” – по-голяма бутафория трудно може да се измисли!
  5. Думичката ВАКУУМ идва от латинския и буквално се превежда като “пространство, в което отсъства вещество /материя/”.
  6. Темата за вакуума, веществената и полева форма на съществуване на материята е огромна и доволно сложна; навлиза в неизяснени от науката области, засега опериращи с понятия като “тъмна енергия” и “тъмна материя”, теория на струните…и др.п.; аз не се ангажирам да навлизам в толкова дълбоки води – ти, разбира се, очевидно си готов. 🙂
  Заключението ти: “Препоръчително е истинските антикомунисти да не се захласват по комунистическите упражнения.” от поста ти към ЮЛИАН, приемам като забележка към мен, поради което преустановявам безсмислената си кореспонденция с теб.

 23. Чест и почитания г-н Тинков.Толерантен сте учтив,високообразован.Който се хване в спор с Вас несъмнено губи.Умеете да защитавате тезите си.Отстоявате позициите си без да обиждате никого още по малко опонента си.С удоволствие чета коментарите Ви.Няма спор*висока лента* сте.

 24. Ей на това викам Русофилка!
  Мацката ще си заслужи орден от Путин! 🙂
  Ех къде си Гоце, да я наградиш веднага !

  Деси Атанасова
  June 8
  Ако един ден се реша да напусна България, то единственото място,което бих избрала е Русия! Единственото място,където п*дерастията и чалгията не са основни ценности! Където няма травестити (талибани) с бради, на които всички са длъжни да се възхищават! Русия, където дланта,поставена на гърдите,докато звучи националният химн,значи повече от всичко! Там,където мъжът е мъж и е готов да влезе в боя заради родината си и да умре за свободата и вярата си!!! Това искам за себе си,за семейството си, за децата си, а това никога няма да бъде възможно в Европа – люлката на простотията!!!

 25. Г-н Инджев,
  (нещо не ми излиза коментара, може би заради дългото отсъствие)
  в тия дни когато малкото останали будни умове на Русия не могат да се поберат в кожата си от срам пред света е наистина удивително как виновниците за престъпленията в Украйна сред които и последното най-срамно от всички получават нашенската безрезервна русофилска подкрепа.
  Бях престанал да коментирам, поради свръхзаетост, не поради друго но сега бих искал да споделя и аз срама на участниците тук в блога и на другите ни сънародници за националната ми принадлежност към такива русофилски индивиди.
  Ето един реквием и стихове по случая.
  Коментарът ми не излезе може би заради линка на това място но търсете в Гугъл «Я – виновен, потому, что русский…»

  По повод последния словесен дуел по темата ляво/дясно бих искал да спомена, че например най-големия икономически и социален възход на Италия (близка по манталитет с БГ) е постигнат по времето на управлението на социалистите в края на 80-те и началото на 90-те години (Кракси и др.) Тези социалисти са умерена но все пак левица но ВЪРЛИ АНТИКОМУНИСТИ и с твърди проевропейски, проамерикански и проНАТОвски виждания.

  Поздрави !!!

 26. До Edi:
  Хехе , ами да и в Америка бият негрите, ти нали знаеш. Еди, в.Дума сигурно има електронно издание, не се хаби тук. Аз съм живял и работил 5 години в “прогнилата” Америка. Здравната ми застраховка беше 90$ на месец ,зъбната беше 50$. Здравната ми покриваше оперативни намеси до 100хил. Мой колега, който не се осигуряваше плащаше разсрочено около 15хил. за апандисит. Мисля , че от щат до щат също има разлики в цените, но ако си осигурен не смятам, че ще имаш притеснения. В България, нашите социални, червени, съветски подлоги ми вземат 200 лева/месец за здравни, без да ме питат искам или не искам. Ако ми се налага да ползвам здравната система, винаги си плащам какви ли не такси , за качество на техника, болници и т.н. мисля да не говоря. Та то май излезна,че в БГ хич не е по-евтино от този изгнил запад. Но пък като се сетя как биеха негрите 😉 и се успокоявам 🙂

 27. До “Антикомунист”
  За да подобрите постовете си е добре да прочетете книгата на австрийския автор Йозеф Киршнер “Манипулирайте, но правилно”.Успех!

 28. Въобще съмнява ли се някой ,че това русофилство е купено. “Другарите” много отдавна са се ориентирали към т.н. русофилство, осигуряващо им власт и блага.Вижте само наплива за водачи на БСП-то, а др.Симов е пуснат по страничната пързалка да обединява де що има русофили и да се чувства значим и канейки го в различните телевизии да си придава тежест.Пък аз ги питам тези другари, как ако си българин може да си нечий толкова верен поклонник на чужда държава, че да празнуващ техните празници и победи, за каквито те имат заграбване на чужда територия, сваляне на граждански самолет с 300 души, водене на война на територията на друга държава, струпване на 12000 армия на границата на тази държава.А какво се готви у нас, след като президента поиска увеличаване на контингента на НАТО – Южен поток под дулата на русофилските сепаратисти?

 29. г-н т.н. Антикомунист – точно тезата че има комунизъм и комунисти а не руски и национални интереси и това че те са в конфликт е любимата на петата колона, към която вие най-вероятно принадлежите (или не знаете какво говорите). Говоренето за комунизъм обслужва прекрасно руските интереси които са пагубни не само за държавата но и за общтеството ни. Говоренето за комунизъм подтиква към търсене на проблема там където той отдавна не съществува или вие смятате че хората от ръководството на БСП и АБВ не са мулити милионери или смятате нормално комунист да е богат или много богат с интереси в банки, предприятия, недвижимости, енергетика и какво ли още не? Говоренето за комунизъм е обидно за интелекта, поне за този на огромната част от коментиращите в блога на г-н Инджев.

 30. За света, полет MH17 е СВАЛЕН (СВАЛЕНИЯТ “БОЙНГ”, сваленият малайзийски самолет и т.н.)! За БНТ (Българска Национална Телевизия) полет MH17 е ПАДНАЛ (ПАДНАЛИЯТ САМОЛЕТ, падналият “бойнг” и т.н.)!!! В тази национална телевизия, винаги след окачествяването “паднал” следва уточнението в трето лице, че еди кои си смятат самолета за свален и украинци и “опълченци” едни други се обвиняват за това! Тъжно! Да се надяваме, че не е “национално”!

 31. Уважаеми Г-н Тинков,действително се стремите чрез нета да се убедите,че разбирате и от ефир.

  И понеже сте прегледал няколко източника,цитирал сте неща,които не ги осъзнавате,защото нямате техническо образование.Прегелдайте т.3 и 4,които се написал и ще видите кое е бутафория.

  Когато разберете,че има голяма разлика между материя и вещество,тогава ще си изясните нещата,засега си останете със злобата ,но работете усърдно да се оформите като възпитан събеседник.

  И не забрявяйте,че разпространението на радиовълните може да стане само при наличието на материя.
  В поста си към Юлиан съвсем ен съм визирал Вас.Моля Ви за пореден път,опитайте се да се държите пристойно.

 32. Мистър антикомунист,
  защо бе брат, не идеш да спориш в някой блог на физици а си дошъл тук да се ерчиш на хора които обсъждат друга материя ??? Или те е страх да не те изкарат антифизик и да те пратят обратно в журналистическия блог ??? 🙂 Или вече са го направили а ??? 🙂
  Най-добре иди се надишай с чист въздух и направи няколко йогийски упражнения за прочистване на мозъчните клетки от натрупан вакуум ! Успех !

 33. Юлиане,налага се да доуточним нещата,аз Ви обвинявам Вас,а Вие мен.

  Възрастта ми е такава,че съм съвременник както на комунистическия режим до Десети,така и на полукомунистическия режим след Десети.

  Всяка власт се упражнява от партия,или коалиция от партии.

  А всяка политическа партия се състои от хора.Хората са двигателя на властта,те говорят,те творят,те ръководят,те движат всичко.

  Несъмнено знаете,че до 1990г. нашата страна се казваше НРБ и по закон и Конституция беше комунистическа държава.

  Всичко,което комунистите правеха беше в името на комунизма,сиреч в тяхно име. Цялата държава,целия народ,всички трудещи се(казано по комунистически) работеха за комунистите.Чул ли сте някой от онова време да е казвал,че не е работил в името на Партията и за светлото бъдеще на комунизма.Който се е решил да го каже е бил убит ,или осъден.

  Всички трудови колективи,всички звена от държавните структури бяха впрегнати като волове да строят комунизма за комунистите.

  Идва Десети,Партията спира строителството на комунизма и се прехвърля на друго строителство.
  И кой ръкводи новото строителство?-ами пак комунистите,кой друг,то други нямя,но и да има комунистите не биха им отстъпили валстта.
  Само че не казват този път какво строят-няма социалистическо съревнование,няма светли хоризонти,няма вечна дружба с братския Съзветски Съюз.
  И комунистите си смениха названието на бандитската организация и казаха че вече не са комунисти.

  И Вие им повярвахте,така ли?
  Браво бе,как така имате таково безрезервно доверие на кръгли идиоти-убийци и омърсители на всичко,което е създадено от поколенията до 1944г.

  И според Вашата ако логика някой Ви каже,че някой член на БСП не е комунист,Вие ще му кажете,да той не е комунист и няма нищо общо с комунистите и комунизма,най-много да е русофил.И нещата заспиват.

  Каква е русофилската (некомунистическата според Вас) доктрина:
  -преклонение пред Русия( и СССР все още) по всички параграфи
  -пренебрежение и ирония към световната цивилзация
  -русофилите се борили срещу капитализма
  -русофилите се борили и срещу фашизма и хитлеро-фашизма и нм. др.

  Добре,какво е това подозрително съвпадение между комунисти и русофили?

  Как пък от всички русофили няма нито един антикомунист.

  И кога е създадено това “движение” на русофилите.Има ли Русофили извън комунистическата партия БСП?

  Не,комунистите правят изкуствен мост с русофилите преди1 900г и по този начин периода,когато са се наричали комунисти отсъства.

  Комунистическата пропаганда си я разработват по абсолютно същия начин,само че авторите й вече не са комунисти,а русофили.

  И Вие им вярвате?Ами къде са комунистите тогава.А,те според Вас са спрели да бъдат комунисти.Да,ама не,човешкия мозък не е камък да се премести от едно място на друго.

  И друго,защо така стриктно съвпада отношението на русофилите към паметнците на съветските агресори с това на социалистите и комунистите,и левите и червените…..Как така пък няма нито едно нещо,по което да има и минимални разлики.Аз отново казвам:

  В България всички:
  -русофили
  -социалисти
  -леви
  -червени и пр.са оригинални КОМУНИСТИ.

  Не ми вярвате ли,ами намерете по един русифил,социалист,ляв,или червен и ги помолете да изразят поне по една антикомунистическа мисъл.

  Резултата ще бъде категорично нулев.Повярвайте ми.

  За втората част на коментара Ви-ами и руските държавни интереси са впрегнати да служат на руските комунисти.Само че те са по-хитри от нашите и нямат нито фили,нито леви,нито сициалисти.
  Защо ли?Ами защото всеки един български комунист е задължително по-голям идиот от всеки един руски комунист.
  Или и в Русия няма комунисти.Точно в Русия???

  Юлиане,моля Ви,правилно ли съм Ви разбрал-днес в Русия няма комунисти?

  А какви медали носят безбройните герои на социалистическия труд и Героите на Съветския Съюз.Но не са социалисти,защото нямат социалистическа партия,те са си комунисти.

  Третата част от постинга Ви е почти вярна.Ами както българските комунисти стнаха много богати,съветските,пардон руските комунисти също са богати,дори много по-богати.Но просто не се самоназовават комунисти.

  Комунист днес не е политическа категория,а категория на убийците и изманиците,които строеха комунизма,а днес капитализма.

  Последното Ви изречение съвсем не е за този сайт. Казвам за четвърти път-от създаването си до днес сайта на Г-н Иво Инджев а дълбоко антисъветски и антикомунистически.Поне това е моето скромно мнение.Ако греша,кажете.

 34. Както доста пъти съм показвал тук идиотизма на комунизма,сега реших да покажа и идиотизма на русофилизма.

  Както идиотизма на комунистите,така и този на русистите.

  Всички честни и умни хора знаят,че истината се достига в сравненията.

  Нека сега да сравним комунистите и русистите(ще ги наричаме за удобство по-съкратено).Кой е най-големия символ на съветско-комунистическото присъствие в нашата страна? До Десети и след Десети ,както и след десетки години в бъдещето????-това са паметниците на съветските агресори-завоеватели.Преди известно време г-н Инджев ги определи за колонизатори(моля за извинение ако греша).Точно тези комунистически колонизатори създадоха т.нар. “Пета колона”.
  И няма кой да отрече,че днешните “петоколонаши” са вчерашните комунисти.Ако някой е убеден,че те и комунистите нямат нищо общо,по-нататъшния ми анализ ще е безсмислен за тях.

  На този сайт съвсем убедително Г-н Инджев ги селектира и експонира.А за двутомника му да не отварям въобще приказка.За сетен път прибягвам до негова помощ.Названието на двете книги е “Течна дружба”,но то е перифраза на “Вечна дружба”.А коя е тази вечна дружба?-ами това е българо-съветската комунистическа дружба.
  Следователно днешната “течна дружба” е вчерашната “комунистическа дружба”.Която изглежда че все сис е вечна,въпреки поминалия се завинаги Съюз.Някой да е установил разлика в двете дружби.Или в членската маса?-не ,съвсем не,и двата вида “дружбаши” са старите ни познаници-комунистическите апаши.

  Хайде сега да обърнем внимание на новите,днешните,актуалните,съвременните “русисти”.Те не са внесени от друга страна,или от друга планета.Те са се родили в България и от определени родители.Всеки български русофил от комунисти се е родил.Ако някой посочи някой русосфил,който не е свързан с компартията,нека да се обади.
  Нека да направим и друга,допълниелна връзка.Имат ли някаква връзка “русистите” с “петоколонашите”? Тези ,които съветските комунисти създадоха преди 50-70-90 години.Тези същите,които от 1919г. започнаха да служат на болшевишкия ботуш.Точно този ботуш,който всяка сутрин буди българчетата и всяка вечер ги приспива.Имат ли връзка в края на краищата тези две категории-русистите и петоколонашите? Не,те нямат абсолютно никаква връзка,те са едно и също тяло,една и съща бездушевност,един и същ идиотизъм,споен с комунистическия идиотизъм.

  Какво е отношението на петоколонниците и русистите към паметниците на съветския агресор?
  Абсолютно едно и също.Каквото говори един петоколонаш,същото прави и един русист,както навремето всеки комунист.

  Хайде сега уважаеми читатели на блога да направим списък на тези,които казват,че русистите нямат нищо общо с комунистите.

  Както каза една читателка преди няколко дни,това е вид лакмус.За нашия сайт лакмуса е Паметника на Съветската армия в София,паметника Альоша в Пловдив,същия Альоша в Бургас и десетки Альоши в цяла комунистическа България.

  Може ли нашата държава да не е комунистическа ,а да е осеяна със 76 паметника на комунистическата агресия.Русофилска съвсем не е ,защото паметници на “русофили” няма никъде.Нито пък паметници,построени от русофили.

  И последно-днешна Русия няма нищо общо със Съветския Съюз,твърдят някои.Русия война не ни е обявявала,освобождени от фашизъм и капитзлизъм не ни е донасяла,така че какво е това уникално съвпадение в отношението на днешните русисти към Русия и българските социалисти)комунисти).

  При повече от три съвпадения,елементарната човешка логика води до категорични умозаключения.

  Комунист-социалист-русофил-левичар-червен-ляв е едно и също понятия,но с различни думи.Значението(съдържанието) на всяка дума(категория) по-горе се покрива стоппроцентова с всички останали.Когато някой покаже,че има разлики и противоречия една с друга, тогава моята теза ще е само хипотеза.

 35. Само за сведение – имам висше техническо образование. Инженер съм. Целият ми трудов стаж е в областта на техниката и технологията на материалното производство.
  🙂

 36. “Източници на електромагнитни вълни са движещите се с ускорение електрични
  заряди. Веднъж възникнало в пространството електромагнитното поле съществува
  независимо от своя източник.
  За разпространението на електромагнитните вълни не е необходима матери-
  ална среда.”
  Р. Максуел
  Същото или подобно дефинитивно съждение може да се намери във всеки учебник по физика.
  🙂

 37. До Антикомунист
  Абе човече спри малко.Симеоновската школа за манипулации не е най доброто.Това е вече минало.Само се излагате.Ако до сега ви подозирах само сега ми станахте ясен.С обърканите и неадекватни намеси да отклоните вниманието от коментиращи теми.Този похват ми е известен.Но г-н Тинков не си оставя магарето в калта.Не можете да се сравните с неговата ерудиция.Запомнете,че хората изучавали инженерни науки имат развито логично мислене и бръз анализ на ситуации и събития.

 38. 500S&W, Obama doesn’t care 🙂 , пък и горкия има доста проблеми с Ирак , че и там сколаса да оплете нещата 🙂 , но както винаги той не е виновен,Буш ве виновен за всичко :).

 39. Специално до Г-жа Д.Савова.

  Да,ама не,оказа се,че комунизма съвсем не е минало,а е и настояще.Налага се за пореден път да прибегна до сайта.Както Виктор Суворов твърди много пъти,малките и незначителните неща често разкриват по-категорично същността на даден проблем и са по-красноречиви от “големите”.

  Погледнете “фронт пейджа” на сайта.Минават дати,минават теми,минават коментари,но горе вдясно постояно стои фотография на Паметника на Съветската армия в столицата на държавата -София.Което според Вас явно нищо не означава и символа на съветския агресор не би трябвало да се свързва с комунизма.Защо ли,ами защото той е отминал…

  Добре,но само Иво Инджев е написал( и пише) десетки статии за този сурогат,протестирал е лично няколко пъти пред него,давал е интервюта пред телевизионните компании и др.
  Какво символизира този паметник.Той е построен от българските комунисти в коленорпеклонна чест към съветските комунисти.Защо? Ами защото съветските комунисти обявиха война на нашата държава,окупираха я,унищожиха,омърсиха и заробиха за половин век,пък и не се знае докога точно….

  Кога Иво Инджев е разбрал ,че този символ на безпричинна окупация на анговата страна е обида и пренебрежение към достойнството на Бългаия народ,аз не знам,но съм убеден,че не е след 1990г. Може би след тази година той открито е изразил своята позиция,но едва ли прекратяването на комунистическата диктатура му е отворило очите.

  Следоватено той се обявява категорично против основния символ на комунистическия режим у нас и против съветизацията(болшевизацията) на България от страна Съветския Съюз.

  Имаше още два символа на тази комунизация в София,но те бяха демонтирани-паметника на Ленин на пл. Ленин и Мавзолея на първия български комунистически диктатор.Но те бяха премахнати и Димитров беше погребан.Позицията на Иво Инджев беше положителна и много правилна и по тези два “случая”.Каква е логиката третия символ да остане непокътнат до днес.

  Със своята морална ,истрическа и професионална позиция срещу символите на комунизма в страната,той автоматически става антикомунист и антисъветчик.Други квалифаикация са неуместни и неадекватни.

  Това,че подръжниците на обратната позиция на неговата позиция,сиреч българските комунисти си сменят названието на организацията и се самоопределят за некомунисти,с нищо не променя антикомунистическите позиции на г-н Инджев и такива като него.
  Защо ли? Ами защото и самите символи не променят своя символизъм.Както и паметниците на Руската армия,която изгонва турците от българските земи през 1878г.

  И според Вас и таквиа като Вас,фотографията на сайта и призива на Иво Инджев за перманентен протест срещу този и други паметници на съветския агресор са неадекватни или “минало”както сама казвате.

  Ами защо тогава не му кажете на него,че комунизма и неговите символи са минало и го момолите да се откаже от неговата кауза за демионтиране на тези символи.Той е толерантен човек и със сигурност ще Ви обърне внимание.И един ден с ардост ще откриете,че снимката на МОЧА я няма върху любимия Ви сайт,

  Аз обаче не допускам,че г-н Инждев ще удоволетвори подобна молба,въпреки че сте изискана дама.Неговото кавалерство не би могло да пренебрегне дългогидишната му кауза на протест срещу комунзацията на България.Поне така смятам аз…Но Вие търсте съмишленици и имате пълно право да отстоявате своите убеждения.
  Та кой все пак е от Симеоновската школа за манипулации?Иво Инджев със сигурност не е неин възпитаник.

  Отклонението от темата за съветските окупатори и техните символи се ръкводи от комунистите.И при Вас те са постигнали несъмнен успех.Но не бихте могли да убедите честните българи да спрат с протестите срещу тези сурогати.
  Да,напълно сте прав,Г-н Тинков може би е по-ерудиран от мен,но аз се уча от всеки,който знае повече от мен.Но от Вас в никакъв случай няма да науча нещо повече.

 40. Малко късно по темата, но преди малко попаднах на интересен форум в Ком. Правда по статия за потоп в САЩ.

  http://www.kp.ru/daily/26231.4/3113822/

  В общи линии само един разумен глас.

  “Patriot
  14.07.2014, 15:19
  Читаю комментарии и удивляюсь, какой же все таки у нас злой народ.
  У самого есть несколько друзей проживающих в штатах, люди очень добрые, и к русским относятся с теплотой. Среди них кстати есть и 1 парень на контракте, служит в американском флоте. Зачем радоваться смерти миллионов людей?

  Русским с детства всем поголовно вселяют, что американцы это зло (начиная от рассказов родителей заканчивая сми и школой, как раз все это и формирует мнение). Американцам может быть и так же, я не знаю, врать не буду. Там страна не единая как у нас, в разных штатах разный народ, и разные законы, в одном к русским относятся хорошо, в другом ненавидят. Во всем виноваты политики — это из-за них нету мира. Политикам США, которые погрязли во власти и деньгах можно пожелать потопа, но мирным людям такого желать не надо. Среди русских очень много людей, которые ничем не лучше американцев.
  Мы все говорим, наши предки были великие, наша страна великая, а мы великий народ.
  Так вот, про народ — это мы врем себе. Действительно, наши предки были великие, но мы уже не великие”

 41. Към Антикомунист
  *Няма да съм лоша,но и няма вече жест като безкраен хоризонт да сторя*-Блага Димитрова.
  Развеселихте ме.Държите се като гимназист,който не си е научил добре урока и повтаря едни и същи неща.
  1.Прав сте,че Русия иска да приватизира символите на една несъществуваща държава СССР и един несъществувал строй т.н.комунизъм за своя употреба и пропаганда.Но по признането на самата СССР Паметникът на съветсата армия е паметник на окупатарка а не освободителка.Всички заем цената която плати България за това в човешки и материален ресур,изолация от останалия свят,пълна изостаналост.Нашето поколение знае това.Не е нормално пред този анти български символ да се кланят българи-невежи или купени с рубли.На всичкото отгоре армията окупаторка е украинско.Може би и Украйна има претенции към това доказателство за окупирана България.С това аз не мога да се примира.
  2.От кога не харесвам ИМперСка Русия,СССР и днешна Русия.От осъзнаването ми като личност.След прочитане на Строители на съвр.България от Симеон Радев книгите на Захари Стоянов,историята на съвр.България-атентати,убииства,заговори,опит за харизване на Сърбия.В днешно време опити за заробване със скъпи и ненужни проекти,купуване на политици,разлагане на палитическата ни систама.
  РУСИЯ ДЪЛБОКО*МЕ СТРАХУВА*.
  Това е исконно чувство,генетично заложено.Нагон за оцелаване.
  3.Познавам Русия много добре.Била съм там над 50 пъти като специалист в участие на сипозиуми,конферинции,изложби,обучение.съвместни програми.Била съм в завоби.ииститути идр.както и впрочем много български специалисти.Последният път бях през 1994 г като експерт за уреждане на една рекламация на български стоки.Пътят от Шереметиево 2 до нашето консулство на ул.Мосфилмовская ми е добре познат.Но това не променя неща.Смятам,че нашият бит и душевност няма нищо общо с Руският.
  4.Харесвам руски автори.Даже в момента чета *Черни сенки* на съветскят автор Проскурин.Но това не променя нещата и моето мнение за Русиа.Смятам я за изостанала азиатска страна с каято ние трябва да имиме вси по малко общо.

 42. към АНТИвечезнаемекакъв:

  Поздравления, изпълни поставената задача – разфокусира дискусията! За да се освободим от този симеоновски трол, предлагам да не му отговаряме повече – така ще стане неуспешен и ще го преместат да троли в друг сайт. Във връзка с “науката и техниката нямат етнически,национален и държавен характер.” /да се чуди и мае човек как точно се е появил Москвича като начин на мислене, изкристализирал в автомобил!/, се сещам за стария виц, дето Попов измислил радиото, за да слуша ББС. И спри да говориш за етика, защото си анонимен – и жалък!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.