Вместо с “чисти ръце” корпоративният проект ББЦ се представя с мръсно бельо

Новият политик Бареков май много бързо остаря и махалото на фукнята го запрати в обратния ъгъл на еуфорията от предплатения му успех на евроизборите. Днес той вече заплашва, че щял да се оттегли от политиката, ако не го подкрепят медиите!

Дали наистина очаква вълна на потрес в медиите от тази мрачна за тях перспектива? Ще посочи ли от какви суми ще се лишат разчитащите на неговите поръчки медии? Или просто не може да се отърве от имитирането на Борисов, който неведнъж ни е заплашвал, че няма да ни управлява повече, ако не го слушаме?

Какво точно трябва да направят медиите, за да предотвратят апокалипсиса с оттеглянето на Бареков от политиката? Няма ли той да посочи график във времето, обем на лъчезарните медийни отзиви за него, лимит на илюстрациите на изявите му с готварска шапчица пред скарата с кебапчета или на припомнянето на подвизите му в харченето на пари в луксозен френски курорт?

И как да разбираме днешната му декларация, че бил на ръба на психическите си и физическите си възможности? Ами ако ги прекрачи утре?

Поне за психическите изглежда, че белята вече е станала. Щом се оплаква, че го преследвала „глутница маргинали“, трябва бързо да се прегледа. От маргиналите се боят само страхливците, а не храбреците, обещаващи да разгромят всичко и всички по пътя си към гарантираната победа и управлението на страната.

А може би не? Може би все още е с всичкия си, щом „хитро“ се опитва да представи персоната и партията си като инициатори на раздялата с ВМРО днес ( а вчера и с други привлечени от корпоративите пари другари) в рамките на един развод, при който бившите му партньори в леглото на „България без цензура“ нецензурно го ругаят ( например като „келеш“, цитирам Славчев) го и напускат с презрение?

Изглежда прелъстяващият и изоставен Бареков продължава да смята всички за луди , а себе си за помазан сам да яде предоставения му зелник. До вчера тръбеше, как ще събере под крилото си всички борци срещу статуквото, а днес вече обяснява колко по-добре е партията му да се яви сама на изборите- при това по желание на „структурите“, а не защото остана сама при разтрогване на многоженството му с ВМРО и Ангел Славчев.

Заченат в корпоративен грях, проектът му явно е изпаднал в корпоративна анемия поради някои финансови и имиджови проблеми на корпорацията, която го нае. „Желаната булка“ ББЦ рязко загуби от чара си. Видя се, че без корпоративния чеиз, тя лъсна като обикновена мома за всеобща употреба. Гравитиращите около нея лакомници се разбягват със същата лекота, с която „лапкаха“ досега на тази трапеза.

Самият Бареков язвително се саморазобличи със задна дата в това отношение. Без да си дава сметка, че потвърждава очевидната схема, по която беше упълномощен да си пазарува „съюзници“, новият политик назова заплата от 9 хиляди лева, която плащал на русофилския младежки лидер Ангел Славчев. „Неее“, обидено отрече Славчев, който се самооцени на 20 000 лева, които Бареков му предложил, но той ( като един честен русофил, може би) не приел.

Вместо да осъществи обещаната операция „чисти ръце“, чрез която се опитваше да вдъхне гражданско-социална легитимност на доверието в поверения му луксозен проект, Бареков участва сега във ваденето на мръсното бельо,чрез които участниците в тази политическа инсценировка се опитваха да се представят „целите в бяло“.

 

17 мнения за “Вместо с “чисти ръце” корпоративният проект ББЦ се представя с мръсно бельо”

 1. Дори не на ръба, не! – На ръба на предела бил този. Сега как ще си купува дозите вдъхновение, като ще дарява цялата си евродепутатска заплата за благотворителност, нали така обеща, преди да го изберат… Тукашните джобни му ги резнаха, че пощипнал от парите за тарторите по изборите, затова го пъдят. Следва като Болен да прави сбирки в офисите на партията си. Сбирки като тази на “Атака” в Шумен, на която симпатизантите са по- малко, или равни на активистите плюс флагчетата. Само се кахъря за платените електорални единици, дали пак няма да ударят гредата – един капут скоро ги прекара повечето бизплатну, червената каляска се превърна в тиква, а повелителят от сарая хем няма за кога да сглоби нов палячо, хем лично няма нужда да пазарува на едро. И кой сега ще плаче за бедните, кой ще им обещава по 50 лева…В автобуса пенсионери в София говореха, че наистина са получили обещаните 20 лева и гласували заради безплатни протези, но от ромските махали имало много неполучено, там е обещавано по 50. И там сега ще трябва или да получат два пъти, или – без ББЦ.

 2. Повода за статията ни даде двоен повод за почерпка в къщи, в бонус към оставката (дълго очакваната). На никой няма да липсваш Барбареков! Марш в небитието и калта от която си се самосъздал.

 3. Браво! Уважаеми г-н Инджев, възхитен съм за пореден път от вашия Талант ! Господ, Здраве и Сила да Ви дава !!!

  Аз така не мога да говоря но всеки път, като погледна снимка на Бареков, виждам един хитър, малък измамник и сега се радвам, че по воля Божия, все пак този измамник ще се препъне в похода си към властта. Моля се това да сполети и другите като него, защото България страда прекалено много, потънала в мрака на азиатското иго. Но и ние си носим Кръста и плащаме за грешките на недалновидните си Царе и Велможи!

 4. Доколкото Бюреков е ясен като бял ден, то ми е мъчно, че ВМРО,( които, признавам си, имаха моите симпатии преди повече от 5 години ) днес окончателно се показаха не само като проруска (уж-патриотична ) партия, но и като тотални ренегати, напускайки като гнусни плъхове потъващия ББЦ-кораб. Но пък и Дудука си го заслужава, след като си мислеше, че парите са кауза, около която можеш да обединиш свестни хора….
  Само се доказа, че купен може да бъде само онзи, който е продажен….

 5. Струва ми се, че луксозният проект ББЦ бе създаден с амбициозната цел да обере гласовете както на недоволните симпатизанти на ГЕРБ, така и на тези на АТАКА (помним, че тези две партии загубиха доста доверие покрай 42-то НС) и в перспектива ББЦ (заедно с ДПС) да стане новият голям играч срещу БСП на мястото на ГЕРБ. Затова в идеологическо отношение проектът е един истински тюрлю-гювеч, който е еднакво примамлив и за младия лековерен “меринджей”, и за младата лековерна “евромайка”, и за пенсионирания лековерен носталгик по соца.

  Но свръхамбициозната задача не бе постигната въпреки солидната инвестиция в него; допускам дори, че предизборните прогнози за ББЦ са съвсем мрачни, поради което проектът ще бъде замразен и няма да участва в предстоящите избори, за да не отнеме гласове от очаквания победител на предстоящите избори ГЕРБ. Фактът, че довчерашните съратници на Дудука панически напускат потъващия кораб ББЦ още преди официалния старт на предизборната кампания, е явен индикатор за това. Воплите на Ангел-Чо по всички телевизии в момента са ми особено противни, защото няма как да не е знаел за топлата връзка на Дудука с Доган, предвид всеизвестния факт, че Бареков колеше и бесеше в ТВ7, наричана още “телевизията на Доган”.

  И още: изглежда, че преди изборите за Европарламент е било помислено за възможността ББЦ да се провали с гръм и трясък, иначе защо да се подготвя бягството на “чисто новия политик” в Европарламента още преди партията му да е проходила? Да им е честит на европейските консерватори човекът-цирк без партия; поне България ще си отпочине пет години от него.

 6. Господин Инджев, знам ,че не е по темата ,но искам да ви попитам нещо, относно което може би сте запознат. В онлайн пространството намирам доста интересни статии за междувоенна България, периода 1941-1944. Каква литература бихте ми препоръчали относно тези времена ? Изключително ми е интересно житието на Никола Гешев и по-конкретно връзките му със тогавашните комунистически деятели, агентурната му мрежа и така нататък. Попаднах на статия, според която даже има родствена връзка с Тодор Живков. Знаете ли нещо повече по въпроса ? Поздрави !

 7. Дудука, майна, си е дудук – вари го, печи го, той си остава дудук.

 8. На мен пък ми е мъчно за Росен Петров. Какъв вътрешен министър щеше да има България!!! Какъв офицер, какъв специалист ще вехне нахалост!!!

 9. Към ГЕОРГИ сТОЯНОВ
  Излезе наскоро книга за Гешев с участието на неговата племеница.Ще я намерите на пл.Славейков.

  Бареков- простотия и наглост.

 10. Когато москва спира парите, плъховете напускат потъващия кораб,всъщност грешка не е кораб, а сал.

 11. Ако приемем, че формациите на Бареков и Сидеров вече не са между живите, то сериозен проблем за България си остават осиротелите им избиратели.

  Всъщност политическата битка винаги е била точно за тях.

  Преориентирането на ВМРО към новите “националисти” ни говори, че акционерите на актуалния, политически цирк вече са уточнили сценария:

  Отвън ще изглежда така, сякаш с много усилия страната ни се е придвижила стъпка напред. Но в действителност “статуквото” само ще е отпуснало малко сценично време на удобното “дясно” – докато родителското, олигархическо “ляво” се съвземе от поредния, политически шок.

  Мисля, че сега зад кулисите спешно сглобяват нов “управляем снаряд” – балансьор-“патриот” от типа на Атака, което ще върне ДПС в ролята на “защитник на онеправданите”.

  Този сценарий по “традиция” се осъществява с провокации срещу мира между религиите и етносите.

  Посоката в която пое “спасителната лодка” на “войводите” ни подсказва, че трябва много скоро да очакваме точно това.

 12. Ако си спомняте, на един от първите митинги на Дудука в Северозападнала България през март-април 2013 г., свестни българи го замеряха с фекалии. Тогава постъпката им не ми хареса, но днес разбирам колко пророчески са постъпили хората: както започна “политическата” кариера на Бюрека, така и завърши – с фекалии.

 13. Такъв балон е това ББЦ. След като секнаха взятките и балона спихна. Връзката между спихналата банка и проекта и е очеваден.Много бързооборотни станаха проектите на руските инженери.Но така е по време на война и все по-големи санкции и надявам се наистина спрян ЮП/спихналата корупционна възглавница от 2милр/.

 14. @МОНТАНЕЦ: “…свестни българи го замеряха…”

  Някъде във форумите прочетох, че в оня случаЙ “снарядите” стрували повече от мишената! 🙂

 15. Поредния идиот отива на бунището, където си му е мястото.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.