Две хубави лъжи, лъжите на ББ

“Не пискам, когато ме плюят и не ме интересува какво пишат“.

 

В това кратко изречение, изречено от Бойко Борисов по Нова телевизия, се съдържат рекордните две лъжи. Две лъжи в рамките на две твърдения!

 

Понеже съм написал книга, която регистрира по дни къде, кога и какво е казал Борисов ( в противоречие с горните му думи) като „премиеръ на РъБъ“, ще припомня само два случая, свързани с моя милост.

 

На 17 юни Борисов писна както никога преди в публичното пространство, наричайки ме три пъти „идиот“. Доста хора, включително журналисти с памет за събитията от доста години, отбелязаха, че никога по никакъв повод Борисов не си е изпускал нервите както в това телефонно включване по Нова телевизия.

 

Можех да поискам и аз да изпискам като право на отговор, но реших да го оставя да си пищи издайнически- включително, за да не вкарвам колегите от телевизията в спиралата на задочното пискане.

 

Когато един бивш премиер, сериен победител в поредица изборни кампании, фаворит на статуквото и за следващите парламентарни избори със заявка отново да има цялата власт в държавата в ръцете си (

лично!) , но репликира по такъв невъздържано фалцетен начин един серийнно маргинализиран, загубил работата си ( поради натиска на неговия приятел Георги Първанов) журналист, не става дума просто за „пискане“, а за истерично изпускане на нервите от страна човек, нуждаещ се от медицинска помощ.

 

Припомням, че Борисов изригна с писъци в отговор на моето твърдение, че депутатът от ДПС Делян Пеевски го е посъветвал да си подаде оставката като премиер на 20 февруари миналата година и понеже Борисов го е послушал ( като явно меродавен представител на задкулисното влияние в държавата), на практика така го е отстранил от властта. След това тандемът Пеевски – Василев го погна чрез медиите си ( начело с преобърналия палачинката телевизионен водещ Николай Бареков).

 

Ако е толкова несъгласен с моето твърдение, Борисов можеше да отрече, да откаже коментар ( щом пък е толкова абсурдно) или да се подиграе, както обича да прави с всеки, когото смята за достатъчно слаб, за да го нарита. Вместо това Борисов избра да писка.

 

Интересното е, че никоя от медиите, собственост на Пеевски и от онези, на които с просто око се вижда, че е платено да го обслужват от „независими позиции“, не пожела да се поинтересува от мнението на замесения в това пискане Пеевски. На мен той не ми вдига телефона, но на тях би отговорил нещичко- би било любопитно мнението му. Обаче явно „по гарнизона“ има заповед да не се рови в тази история и то в момент, когато същото така е видно, че медиите на Пеевски обърнаха за пореден път палачинката и отново се отнасят уважително , макар и не по стария откровено угоднически начин със собственика на ГЕРБ.

 

 

Колкото до твърдението на Борисов, че не го интересувало какво пишат за него, тази лъжа може да я развенчае всеки от десетките свидетели по веригата на взаимоотношенията на властта с медиите през годините, когато той се открои с хиперактивните си медийни реакции при всеки случай на несъгласие с някаква критика.

 

В същото предаване на Нова тв, в което ме нарече „идиот“, Борисов ме упрекна, че съм си пишел книгите на негов гръб. В една от тях на „негов гръб“ наистина описвам случката, как занимава един американски инвеститор с досадно дълъг преразказ на прочетеното от него в един жълт седмичник- случка, която съм документирал и може да бъде потвърдена от доста свидетели.

 

 

Направил съм го с мисълта, че хората трябва да знаят с кого си имат работа, когато го натоварват с доверието си. Гърбът му се оказва неспособен да издържи един премиерски мандат ( а сега иска втори!) без да избяга от отговорността в труден момент, както направи на онзи 20 февруари миналата година.

 

Тези две лъжи, събрани в едно кратко изречение, потвърждават още веднъж въпросната истина с кого наистина си имаме работа.

12 мнения за “Две хубави лъжи, лъжите на ББ”

 1. Честита Орехова Оставка на всички!
  То беше един запек, руски запек /балшой/, който верочтно е натровил организма на държавата за години нататък…

 2. Честито, честито…

  Ама, ако ще ни управлява пак този примитив Борисов – merci!

 3. Така е !
  ББ лъже доста често и доста смешно.
  Човек, като го гледа и слуща, се чуди какво изобщо прави тоя маймун в зоокъта на политиката. Дали го избраха такъв, защото и нас ни мислят за маймунковци ???
  Да не говоря за дясната му ръка тандема Цецко и Цецка. Иде ми да им пратя една кошница банани и молба да си се върнат в зоопарка, където най-вероятно се чудят защо им липсват три маймуни! 🙂

 4. Не от трън, та на глог, а направо – от ореха падаме върху тиквата!!!

 5. Г-н Инджев,
  за мен поне няма съмнение, че Пеевски бил в много топли отношения с ББ. Не се наемам да коментирам, докъде би стигнал ББ ако вземе отново цялата власт, тъй като мисля, че е известна неговата отмъстителност. Трудно е да се прогнозира, доколко една победа на ГЕРБ би била от полза за разбиване на “Статуквото”, нова Конституция и т.н., каквато теза развива един също уважаван от мен блогър,писател и анализатор като Едвин Сугарев. Неоспорим факт е, че нацелихте много точно един нерв, връзката ББ-Пеевски, и това поне за мен беше потвърдено освен от “издайническата” рекция на ББ, така и от окончателното изхвърляне на Кокинов от системата, с което се легитимира разговора от Банкя. Стана ясно, че ББ си е “избрал” Цацаров, а вече е ясно и кому служи Цацаров. Логично би било и това “избиране”, да е било след едно “съветване”.

 6. Най-голямото постижение на БСП за целия преход е Боко Тиквата, известен още като Тиквоний, банкянската мутра, Последния Комунист (Последния Мохикан – по аналогия с любимия му жанр в литературата) и т.н.

 7. Смятам,че Б.Борисов принадлежи на миналото.Икономическият кръг около него /Горанов,Мавродиев/близки на Пеевски,слабите политически фигури като Цачева,полукомпроментираните като Цветанов,Харизанов нищо говорещите като Павлова/дядо и беше министър на Химическата промишленост,когато бяха построени необезпечените със суровини и пазари Химко Враца Нефтохим Плевен заводите за химични влакна Ямбол,инсталацията за алкилбензол Ямбол,инсталацията за нормални парафини Бургас.и др.С изключение на ХИМКО Враца нито една от другите инсталации не беше пусната в експлоатация.А бяха купени от Западни страни по второ направление.
  Чувам,че се иска възтановяване на белгииската инсталация в Химко за карбамид,но без евтин природен газ това ще бъде непродаваем карбамид.На времето този завод е бил построен заради находищата на пр.газ в Чирен.
  Ако се тръгне по тази плоскост за реиндустриализиране без сериозен анализ България ще закъса.Имам чувството ,че сериозните хора и експерти в Герб тихомълком се разграничават от популиските изказвания на Борисов.Вижте Плевнелиев какво развитие претърпя от технократ към политик когато се откъсна от Борисов.Колко сполучлив беше служебниат кабинет съставен от него.И най големите критици млъкнаха.Надявам се и сега да стане същото.А Борисов остана в популисткото блато.Щял да оправя банка КТБ.Къде беше досега?Не чуства ли лична вина за състоянието на тази банка?Или той няма пари там.Защо не се покае за подкрепата на Искров?Сега ще му иска оставката.След дъжд качулка.А за руските проекти.За изхарчените по негово време милиард за Белене и милиони за Южен поток?

 8. Да, господин Инджев, късичка ни е паметта.
  Правителството на калинките, на милиционерските физкултурници, на шофьорите и теляците на политбюро нямаше как да достигне европейски висини. През 2009 г., когато пред обществото близката цел бе да бъде прогонена гнусната тройна коалиция, ГЕРБ и малоумните му лозунги бяха посрещнати като спасение. После стана ясно, че Н. В. българският избирател пак е бил измамен от поредното прераждане на червената номенклатура, на червените (други няма) ченгета и на безсмъртната Ганюва простащина, която винаги е безпартийна.
  За почти четири години власт и преди това три години в нещо като опозиция, ГЕРБ не съумя да изгради дори подобие на идеология, да подбере читави или поне що-годе почтени кадри, да опита да се опре на „труда и таланта на целия народ”, както казваше покойният д-р Дертлиев.
  Около „доктор” Борисов се събраха лица с кариеристични халюцинации, с манталитета на провинциални милиционери, провалени „професионалисти”, изгонени от други партии или напуснали, пришпорвани от патологични амбиции. Без да е аграрна партия, ГЕРБ удивително точно наподобява БЗНС на Александър Стамболийски от 1919-1923 г. Тогава Народното събрание, министерствата и местната власт са наводнени от селска простащина, от дружбашка партизанщина, от агресивно бездарие и келепирджилък. Приети са репресивни закони. Изградени са първите в България концентрационни лагери. Оранжевата гвардия бие и унижава политици, учени,индустриалци, офицери и др., които не споделят агресивната идеология на БЗНС. А тя е елементарна като реч на Стамболийски: “Селяните са мнозинство, значи трябва да управляват!”. Резултатът е известен.
  Сега в ГЕРБ няма толкова селски кметове, защото селата ни загиват. ГЕРБ обаче гъмжи от милиционери, кариеристи, бездарници, доносници и пр. свлеч, дошла предимно от НДСВ, от “Атака” и БСП.
  С такъв удивително чист „матриял” Н. Прев. лидерът на ГЕРБ състави едно от най-некомпетентните правителства от 1990 г. насам. Спомнете си:
  – пожарникар и невърнал партийния си билет комунист бе министър-председател;
  – даскал по физкултура в МВР – вицепремиер;
  – руски филолог – главен секретар на МВР;
  – лице с неустойчива психика, със склонност към интриги, руска подлога и племенник на Кристалина Георгиева стана вицепремиер и пое министерството на финансите;
  – стругарка-юрист, завършила РАБФАК, седна начело на Народното събрание;
  – вносителят на 20-годишното ирландско месо, покорно изядено от населението, бе министър на земеделието;
  – турчин-мултак оглавяваше българската култура;
  – генерал-пенсионер, делегат на конгрес на БКП, после сменил няколко партии, командваше и „реформираше” Българската армия;
  – комунист и тройно ченге на ДС бе министър без портфейл.
  Пак ли ще настъпим същата мотика?
  Като гледам “реформаторите” как се облизват за коалиция с Боко, тръпки ме побиват.

 9. Не разбрах кой реформатор къде и кога се е “облизвал за коалиция с Боко”. РБ се опитва да привлече повече гласове в подкрепа на програмата си и ясно се разграничава от ГЕРБ. Въпреки това Раданови са достатъчно реалисти, за да им е ясно, че ако влязат в едно бъдещо управление, то ще е само като коалиционен партнъор на ГЕРБ. Но не и с цената на отстъпление от реформаторската си програма.

  Впрочем, вчера при Цолова самият Бойко Борисов се оплака от реформаторите, че се опитвали да му се налагат, което възмущава чувствителната му диктаторска душа. Така че нито ББ размита за РБ, нито РБ размита за ББ и ако се стигне до такава коалиция ще е цяло чудо. Както БСП миналата година призоваваше да се гласува за нея, за да не дойде пак ББ, така и ББ вече размахва плашилото БСП в случай, че не спечелел пълно мнозинство през октомври. Това явно е единственият предизборен коз и на БСП, и на ГЕРБ и в тази въртележка България има да се върти и всяка година да избира нови (стари) правителства, докато народът разбере, че да избира между БКП-1 и БКП-2 няма смисъл ако иска да живее в пo-нормална държава.

 10. Бойко Борисов инстуционализира лъжата в политическия живот на България. Не че и преди него политиците не лъжеха. Но когато ги уличаха в лъжа това имаше ефект и политиците се оправдаваха или търсеха извинения.
  Борисов лъже безцеремонно и независимо, че го уличават в лъжа и фактите, и хората без да му “мигне” окото се обръща на другата страна и продължава да лъже.
  И на този доказан лъжец, на този некадърник така нареченияТ български народ ще му връчи отново властта???????? Няма защо да се чудим, че сме на дъното и продължаваме да затъваме надолу!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.