Политическата епитафия на Орешарски

Орешарски малко прекали с усмивките, с които явно искаше най ( накрая) да ни покаже колко му е (било) весело във властта ( в четвърто поредно правителство).

 

Скот Фицджералд, демонстрирайки страхотното си чувство за хумор дори от оня свят ( западния, който е привлекателен рай за бегълците от изтока), пожелал на гроба му да пише:

 

„Цял живот пих, после умрях“.

 

За епитафията на политическия си надгробен паметник и Орешарски избра да демонстрира чувството си за хумор, за което мнозина, развеселени от кокаина на споделената власт негови ласкатели твърдяха, че е страхотно ( макар да не му личеше в позата с оклюмалия нос в разгара на протестите срещу неговото дебелокожо управление).

 

Сред шегите и закачките с обсадилите го репортери Орешарски подхвърли днес, че му е рано да каже кой е издигнал кандидатурата на  Пеевски за шеф на ДАНС ( която на практика го свали от власт днес).

 

Това е преразказ на първия виц за мутрите, като герои на прехода, който чух преди около четвърт век.

 

Една мура си купила възможно най-скъпия часовник и се поинтересувала как работи това златно чудо с диамантените инкрустации. „Например, когато горе се съединят стрелките, значи е станало 12 часа“, казал любезният продавач.

 

Още на метри извън магазина веднага клъвнала една заинтересована персона от женски пол. На въпроса й колко е часа мутрата, гледайки напрегнато циферблата, отвърнала дълбокомислено: „рано е да се каже“!

 

Експертен отговор!

 

От него е видно, че Орешарски може да  претендира по чувство за хумор да е близък до Скот, но не и до Фицджералд.

25 мнения за “Политическата епитафия на Орешарски”

 1. Много слаба статия. Разочарована съм.

 2. ХаХа!!!
  Този Орешарски е такъв шегаджия, че като го видя и ми се приплаква и ме обезема желание да го гръмна, за да не се налага да го виждам повече. Дано някой ловджия го сбърка с чакал и ни оттърве завинаги!!!

  ХаХа Иво, Блястящ Талант като теб няма място в нито една “Българска” телевизия. Докога ще го търпим този срам! Боже, хем ми се плаче хем ти се радвам!

 3. ДРУГАРИ БСПари, МОСКОВСКИ СЛУГИ-МАФИОТИ С ДПС-ДС ПАРТНЬОРИ,
  ОКЪРВАВЕНИ МИЛИОНЕРИ,
  СЪБОРЕТЕ СТЕНАТА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
  ЧЕРВЕНИ ГАДОВЕ, СТЕНАТА Е ВАШИЯТ ПОЗОР !
  —————————————-

  ..КОМАНДИРОВАНИТЕ ПОЛИЦАИ, КОИТО БИХА ДО КРЪВ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗАД ПАРЛАМЕНТА СОФИЯНЦИ НА 12. 11. 2013 г. СА БИЛИ ДОБРОВОЛЦИ !!!
  ПОЛИЦАИТЕ СА СЕ КЛАСИРАЛИ ЗА КОМАНДИРОВКА В СОФИЯ ТАКА:
  ОФИЦЕР СЕ Е ДОБЛИЖАВАЛ ДО НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ И ГО Е ЗАПИТВАЛ:
  – ТИ ОБИЧАШ ЛИ СОФИЯНЦИТЕ ?…
  …И АКО ПОЛИЦАЯТ Е КАЖЕЛ “НЕ ГИ ОБИЧАМ”, СА ГО КОМАНДИРОВАЛИ
  В СОФИЯ.
  ((Отправната точка – заповед, да се задава на полицаите въпроса (- ТИ ОБИЧАШ ЛИ СОФИЯНЦИТЕ ?…) е дошла от високо място…) Тези думи са казани от близък човек на полицай с малко служба в МВР…

 4. Георги Геров…за легитимация: С м-р Астор сме близки приятели – 0888 711 353
  ———————————————————————————————————————

  …КОЙ ?
  КОЙ ДРУГАР – КОМУНИСТ НАЗНАЧИ РУПОРА НА БКП-БСП КЛАРА МАРИНОВА В ТВ “БЪЛГАРИЯ ОН ЕР” ООД … ?

  … ДНЕШНОТО ГЛАДУВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ СЕ ДЪЛЖИ И НА ТОВА НЕЩО, НАРЕЧЕНО – КЛАРА МАРИНОВА…
  …КЛАРО, НЕ СМЕ ТЕ ЗАБРАВИЛИ !!!
  …ПОМНИМ ТЕ КЛАРО ! ПОМНИМ КАПЕЩАТА КРЪВ ОТ ТВОИТЕ ПЛЕДОАРИИ В ПРОСЛАВА НА КРИМИНАЛНАТА БАНДА БКП-БСП – ПАРТИЯТА НА КРАДЛИВИТЕ ПРОСТАЦИ С ЧЕРНО ПОД НОКТИТЕ,
  НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ – ПРЕДАТЕЛКО !
  ПОМНИМ ДУМИТЕ, С КОИТО ВЪЗХВАЛЯВАШЕ И ВЪЗХВАЛЯВАШ ОЩЕ ПРОМОСКОВСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ НА ШАЙКАТА БКП-БСП !
  ПОМНИМ И СЛОВЕСТНИТЕ ТИ ДУЕТИ С БКП СЪМИШЛЕНИКА ТИ; ДС ДОНОСНИКА – ПОП ПО СЪВМЕСТИТЕЛСТВО; ДС ПЕНСИОНЕРА – ЧЕРВЕНИЯ МАЗНИК НЕОФИТ …

 5. ——————————————————————————
  ……….ОПИТ ЗА ЕСХУМАЦИЯ НА СССР
  ——————————————————————————

  21.05,2014 год.,
  НА ГОРНАТА ДАТА В ГРАД ПЕКИН – СТОЛИЦА НА НР КИТАЙ, СЕ ИЗПАРИХА ИМПЕРСКИТЕ АМБИЦИИ НА МОСКОВСКИТЕ ЗЛОДЕИ ДА БЪДАТ ГЛОБАЛЕН ЕНЕРГИЕН ИГРАЧ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
  ТОЗИ ИМ ЗАМИСЪЛ Е РОДЕН ОТ НЕИСТОВИЯ СТРЕМЕЖ НА СГРОМОЛЯСАЛАТА СЕ КЪРВАВА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО – СССР, ОТНОВО ДА СМАЖАТ СВОБОДАТА НА ЕДНА ЧАСТ ОТ СВЕТА ( БИВШИТЕ ПОРОБЕНИ ОТ СССР ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ И НЕ САМО ТЯХ ) И БЕЗНАКАЗАНО ДА ГИ ЕКСПЛОАТИРАТ СЪОБРАЗНО С ИНТЕРЕСИТЕ НА СВОЯТА ХИШНА КОМУНИСТИЧЕСКА БАНДА .
  РУСИЯ ПОЛУЧИ НОКАУТИРАЩ УДАР ОТ НАЙ-НЕОЧАКВАНАТА ОТ НЕЯ ПОСОКА – НР КИТАЙ, КЪМ КЪДЕТО, БЕЗ ПЛАНИРАНО ПОСЕЩЕНИЕ, ОСТАП БЕНДЕРА НА ПОСТСЪВЕТСКИТЕ ГАЗОВИТЕ ИГРИ, ЦЕЛЕУСТРЕМЕН СЕ ИЗСТРЕЛЯ КЪМ НР КИТАЙ, ЗА ДА СЛОЖИ ПРЪТ В КОЛЕЛАТА НА УСПЕШНИЯ ПРОЕКТ – ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
  ЗА УСПОКОЕНИЕ НА СВЕТОВНОТО ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО, ДРЕБНИЯТ НА РЪСТ (167 СМ.) ЕМИСАР БЕШЕ РИТНАТ ОТ КИТАЙСКИТЕ ДРУГАРИ МЕЖДУ КРАКАТА, СЛЕД КОЕТО, ВЕЧЕ С ОХЛАДЕН ЕНТУСИАЗЪМ СЕ ОТЗОВА НА ЗЕМЯТА В ТЕХНИЧЕСКИ НОКАУТ !
  МОСКОВСКИТЕ МОШЕНИЦИ ПОЛУЧИХА СВОЯ СВРЪХ ПОДЪЛ ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА РУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА НР КИТАЙ,
  САМО ЧЕ ЗА ОБИДНО НИСКАТА СТОЙНОСТ ЗА “ГЛОБАЛНА СИЛА” :

  – ДОСТАВЯНЕ НА ГАЗ ЗА 400 МЛРД. ДОЛАРА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 30 ГОДИНИ…

  КАТО РАЗДЕЛИМ 400 МЛРД. ДОЛАРА НА 30 ( ГОДИНИТЕ ЗА ДОСТАВКАТА НА ГАЗА ) СЕ ПОЛУЧАВА, ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ДОСТАВЯ НИЩОЖНОТО КОЛИЧЕСТВО ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА КИТАЙ НА СТОЙНОСТ – 13’33 МЛРД. ДОЛАРА НА ЕДНА ГОДИНА.
  ЗНАЧИ, ЗА ЕДНА ЦЯЛА ГОДИНА, РУСИЯ ЩЕ ДОСТАВЯ ГАЗ НА НР КИТАЙ САМО ЗА НИЩОЖНИТЕ – 13’33 МЛРД. ДОЛАРА !!!
  КАКВИ ГОЛЕМИ СТОЙНОСТИ, КАКВО ВЕЛИКО УМЕНИЕ ДА СЕ ТЪРГУВА С ПРИРОДЕН ГАЗ, КОЙТО ДАЖЕ НЕ Е И РУСКИ, А Е ОТ СЪСЕДИТЕ НА ИМПЕРИЯТА.
  ОПИТА НА МОСКВА ДА УПЛАШИ СВЕТА С ЛЪЖАТА, ЧЕ РУСИЯ Е СКЛЮЧИЛА ЕПОХАЛЕН ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА НР КИТАЙ НЕ СЕ ПОЛУЧИ !!!
  ПОСЛЕДНИТЕ ХАОТИЧНИ ДВИЖЕНИЯ НА НАЙ-ВИСОКОТО ДЖУДЖЕ, ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА ЗАБАВЯТ НЕМИНУЕМИЯТ ФАЛИТ НА ЧЕРВЕНА “ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО”. РУСКИТЕ МИЛИАРДЕРИ ВЕЧЕ ДИШАТ ВЪВ ВРАТА НА ЕЛЦИНОВАТА ГРЕШКА.

  НАБЛИЖАВА ВРЕМЕТО КОГАТО РОДНИТЕ КОЛЕГИ-ОЛИГАРСИ НА НАЙ-ВИСОКОТО ДЖУДЖЕ ЩЕ МУ ЗАТРЪШНАТ ВРАТИТЕ ПРЕД НОСА, ЗАЩОТО ВЕЧЕ СА РЕШИЛИ ДА ГО ИЗРИТАТ ОТ КРЕМЪЛ, ПО ПРИЧИНА,ЧЕ НЕ ИМ ХАРЕСВА МИЛИАРДИТЕ ИМ ДА НАМАЛЯВАТ…

 6. Нищо по-значимо от “СКОТ”, но не и Фитцежаралд! Адмирации, г-н Инджев!

 7. МНОГО ПО-ХУБАВИ ЩЕ СА СВЕТЪТ И ЕВРОПА БЕЗ ТЕБ, РУСИЙО !
  ========================================

  Дребният агент от московски служби – Вова Путин, когото алкохолика Елцин назначи за главнокомандващ на изританите от цяла Европа руски окупационни войски, главатаря на разбойническа Русия – държавата на злодеите, на грабителите, на крадците, на обирджиите, на плячкаджиите, на мародерите, на узурпаторите, на палачите и убийците, същия Вовка Путин – президента на 120,000,000 мил. алкохоици, сутеньора на 23,000,000 мил. руски курви, разнасящи сифилис по целия свят, днес размахва юмруци, заканва се на света със силата на ядрени ракетоносци, подобни на извадената от малка Норвегия от дъното на Баренцово море подводница от серията “Курск” , която стана ковчег на 118 моряци по волята на “великия” водач на СССР-2, “славният”, “внушителния”, “величествения”, “грандиозния”, “великолепния” вожд на “миролюбивия” руския народ – Вова Вовин Путин, заканително цигърка със зъби, дрънка ръждясали железа и заплашва света с нова война…
  ………………………………….
  Вова, спомни си деня 28 юни преди 20 години. На този ден германският пилот – любител, Матиас Руст се изплю в мутрата на Русия. С нает малък едномоторен самолет “Чесна” той навлезе в съветското въздушно пространство и кацна на Москворецкия мост до Червения площад, под носа на вожда-мумия Ленин. (По късно момчето се изпика (притеснено) до една елха, растяща срещу носа на Ленин, за което се извини на генерала-комендант на Кремъл) Това стана в 19’12 ч. московско време – в Деня на великите съветски граничари. …Веднага падна шапката-тепсия заедно с едрата главата на военния министър марш.Сергей Соколов, падна и виторогата глава на командващия ПВО и на още 300 генерали и 2200 офицери.

  МАТИАС РУСТ СПРЯ ТОКА НА РУСИЯ !
  МАТИАС РУСТ препика РУСНАЦИТЕ – ЗАВИНАГИ !
  МАТИАС РУСТ ЗАВРЯ ВИРНАТИТЕ ЧИПИ РУСКИ НОСОВЕ…ОТЗАД !
  МАТИАС РУСТ, ЗАЩО СМЪКНА ГАЩИТЕ НА РУСИЯ ?

  ———-
  По долу е публикувана таблица с БВП на 10те най-развити икономики в света, за да се види КОЙ КОЙ Е:

  1. ЕС ———- 15,390 млрд.. долара
  2. САЩ ——- 15.040 млрд.. долара
  3. Китай –—- 11.300 млрд. долара
  4. Индия –—- 4.463 млрд.. долара
  5. Япония—– 4.389 млрд.. долара
  6. ФРГ –——- 3.085 млрд.. долара

  7. Русия ——- 2.373 млрд.. долара

  8. Бразилия– 2.284 млрд.. долара
  9. Англия—— 2.250 млрд.. долара
  9. Франция — 2.214 млрд.. долара
  10. Италия — 1.826 млрд.. долара
  —————————————-
  Общо — 62.241 млрд.. долара
  —————————————-

  Путиновия СССР-2, със своя 30 пъти по-малък БВП (Брутен вътрешен продукт) от – 2.373 млрд. долара, днес размахва юмруци, ръмжи, трака ръждясали оръжия срещу 9те най-развити икономики в света, чийто БВП е общо 62.241 млрд. Сумата 62.241 млрд., значи че тези държави имат 30 пъти повече пари за оръжия и че във всеки момент могат да изпарят военолюбива Русия, но засега се въздържат !
  ЗАСЕГА !

 8. П О З И Т А Н О 20 – СТЪЛБА ЗА ПРОСТАЦИ !
  ——————————————

  БОЙНИ ДРУГАРИ, МОЛЯ ВИ ДА БЪДЕМ ПО ВЪЗПИТАНИ,…Да не използваме презимето ПУТИН, да го наричаме: ВАГИНОВ…?!

  По-добре звучи,…президента на СССР 2 –
  Вова Вович Вагинов (лат)…

 9. Един добър ден за българската демокрация!

 10. Мноого ме зарадвахте с материала г/н Инджев!
  Много точно попадение!
  Докато експертите ни управляваа, винаги си спомнях турската говорителка по радиото, обявила навремето изпълнението на група Енимълс така: “Хайванлар групусу чаръйор”

 11. Не разбирам как може човек така да се самоунижава, както го направи “експерта” Орешарски!

 12. Велико!
  С други думи ренегат №1 на прехода перефразира култовата фраза на другаря цар. “Когато му дойде времето”.
  Отврат!

 13. “От него е видно, че Орешарски може да претендира по чувство за хумор да е близък до Скот, но не и до Фитцежаралд.”

  Брилянтно!

 14. Браво г-н Инджев.Това е талантът .С малко думи да се кажат много неща.

 15. Не е ли по-правилно да се изписва Фицджералд?

 16. РУСИЯ Е ЗАПАЛВАЛА 12 ПЪТИ ВОЙНА С ТУРЦИЯ И АКО Е ИСКАЛА ДА ОСВОБОДИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ТУРСКО РОБСТВО, ТО Е МОЖЕЛА ДА ГО НАПРАВИ ОЩЕ ПО ВРЕМЕ НА ПЪРВАТА РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА, ВОДЕНА МЕЖДУ ГОДИНИТЕ 1568-1570,…
  НЕНАСИТНАТА ЗА ЧУЖДА ЗЕМЯ РУСИЯ, Е МОЖЕЛА ДА НИ ИЗБАВИ ОТ ТУРСКИТЕ ДУШМАНИ И ПРЕЗ ПОСЛЕДВАЛИТЕ ОЩЕ 10 (ДЕСЕТ) ЗАВОЕВАТЕЛНИ ЗА РУСИЯ, ВОЙНИ С ТУРЦИЯ:

  Руско-турска война (1568-1570)
  Руско-кримска война (1571-1574)
  Руско-турска война (1676-1681)
  Руско-турска война (1686-1700)
  Руско-турска война (1710-1713)
  Руско-турска война (1735-1739)
  Руско-турска война (1768-1774)
  Руско-турска война (1787-1792)
  Руско-турска война (1806-1812)
  Руско-турска война (1828-1829)
  Кримска война (1853-1856)

  С победата на Русия във войната срещу Турция през 1877-1878 год. руснаците осъществяват целта на водените от тях 12 войни с Турция. Тази цел е да изтласкат и завладеят земи на турската империя – от Кавказ до Балканския п-ов, за да превърнат Черно море в свое вътрешно море – море обградено на север, изток и запад от заграбени от Турската империя земи и чрез Санстефанския договор огласени като руски територии. За щастие на българите, европейските държави се досещат за грабителската същност на продиктувания от Русия – Санстефанския мирен договор и го обезсилват като посредничат за сключването на нов договор в Берлин “Берлински мирен договор” между Русия и Турция… и така територията на днешна България бива спасена от дългите крадливи ръце на НЕНАСИТНАТА ЗА
  ЧУЖДА ЗЕМЯ Москва…

  ДНЕС ПЪЛЧИЩА ОТ ПО-ДРЕБНИТЕ ПО БОГАТСТВО РУСКИ БАНДИТИ-КОМУНИСТИ, КОМУНИСТИ-РЕКЕТЬОРИ, КОМУНИСТИ-ИЗНУДВАЧИ, КОМУНИСТИ- КРАДЦИ МАСКИРАНИ КАТО ТУРИСТИ, ПО СЪВЕТ НА МОСКВА, ПРИИЖДАТ, НАПЪЛЗЯВАТ, НАХЛУВАТ, ПРИДОХОЖДАТ, НАХЪЛТВАТ, НАВЛИЗАТ, НАГАЗВАТ, НАСТЪПВАТ, ВРЪХЛИТАТ, ЗАВЗЕМАТ, ОКУПИРАТ, ЗАВЛАДЯВАТ, КУПУВАТ БЪЛГАРСКИ ИМОТИ…
  …И КОГАТО РУСКИТЕ ГАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ СТАНАТ НАД 5 – 600,000 ВОЖДА НА РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ – ПУТИН ЩЕ ИЗПРАТИ РУСКИТЕ ТАНКОВЕ, ПОДВОДНИЦИ “КУРСК-2”, КОРАБИ И Т.Н., ДА ПАЗЯТ ДОПЪЛЗЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ РУСКИ БАНДИТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ…
  ( ПО КРИМСКИЯ СЦЕНАРИЙ )

 17. Орешарски само да беше.
  Ами другите идиоти?
  Цветлин Йовчев
  Даниела Бобева
  Кристиян Вигенин
  Петър Чобанов
  Ангел Найденов
  Драгомир Стойнев
  Таня Андреева
  Мариана Георгиева
  Анелия Клисарова
  Все отбор юнаци които не знаят защо точно са сложени на тези постове и какво трябва да правят на тези постове.

 18. XXX, те са поставени там от господарите им , които също ЕДВА ли знаят, защо точно са ги сложили на тези постове и какво трябва да правят на тези постове!
  Слугите са огледален образ на господарите си. Даже умален образ, макар и “огледален”!

 19. @Георги Геров

  Г-не, ако държите да ви четат, опитайте се да стигате по-бързо до поантата (ако имате такава). Лично аз нямам нито време, нито желание да чета такива фермани.

  Не мисля, че някога ще дойде моментът, в който Олигарски ще отговори на въпроса кой мy предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Абсурд е точно този безхарактерник да направи някакви големи разкрития някой ден. Просто разчита скоро въпросът да престане да му бъде задаван.

 20. Епитафията му може да бъде и по кратка: ‘Служу Росий!!!’

 21. Браво, господин Инджев – страхотно чувство за хумор!
  Написаното от господин Геров ме навежда и на още една възможност:
  КРЕМЪЛСКИЯ ОФИЦЕР СЕ Е ДОБЛИЖАВАЛ ДО НЯКОЙ ПОЛИТИК И ГО Е ЗАПИТВАЛ:
  – ТИ ОБИЧАШ ЛИ БЪЛГАРИТЕ ?…
  …И АКО ПОЛИТИКЪТ Е КАЖЕЛ “НЕ ГИ ОБИЧАМ”, СА ГО НАЗНАЧАВАЛИ Я В ПРАВИТЕЛСТВОТО, Я В ПАРЛАМЕНТА …

 22. Текста по-долу е на Георги Геров:

  КОМАНДИРОВАНИТЕ ПОЛИЦАИ, КОИТО БИХА ДО КРЪВ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗАД ПАРЛАМЕНТА НА 12 НОЕМВРИ – 2013 г., СОФИЯНЦИ, СА БИЛИ ДОБРОВОЛЦИ !!! ТЕ СА СЕ КЛАСИРАЛИ ЗА КОМАНДИРОВКА В СОФИЯ ТАКА: ОФИЦЕР СЕ Е ДОБЛИЖАВАЛ ДО НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ И МНОГО ТИХО Е ЗАПИТВАЛ: – ТИ ОБИЧАШ ЛИ СОФИЯНЦИТЕ ?… …И АКО ПОЛИЦАЯТ Е КАЖЕЛ “НЕ ГИ ОБИЧАМ”, СА ГО КОМАНДИРОВАЛИ В СОФИЯ. ((Отправната точка – заповед, да се задава на полицаите въпроса (- ТИ ОБИЧАШ ЛИ СОФИЯНЦИТЕ ?…) е дошла от високо място…) – Тези думи са казани от близък човек на полицай с малко служба в МВР…

 23. “Ренегат – политически наемник и слуга на много господари”! Това трябва да бъде политическата епитафия на този злополучен “политик” и “експерт” (според мен и доста добре платен, за да издържи на всички тези унижения в продължение на една година).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.