Русофилите доказват българофобията си- поругават паметта на опълченците

По опорните точки ще ги познаете- българските русофили покорно приемат да поругават честта на българските опълченци в угода на кремълската пропаганда! Вместо да припомнят, че Русия дължи разклатената си при обсадата на Плевен през 1877 г. победа във войната с Турция на подвига на българските опълченци на Шипка, те раболепно приемат  гаврата с българските герои на терминологично ниво.

Днес българското събитие на деня е изявлението на президента Росен Плевнелиев след вчерашната оставка на премиера Пламен Орешарски. Вместо анализ на акцентите от очакваното му ( като акценти) слово, предлагам нещо, което мнозина вероятно са пропуснали да забележат или съзнателно се правят, че не са чули.

Става дума за призива на държавния глава ( към пропагандата в България) сепаратистите в Украйна да не бъдат наричани „опълченици“. Някои български средства за информация видимо ( най-после- може и да са се позасрамили да са рупор на кремълската пропаганда „по инерция“) се съобразиха с тази гледна точка, отразяваща мнението на западните демокрации- на техните общества, медии и политици.

Други, тъкмо напротив, изпаднаха в бяс. И така, на терминологично ниво, стана видно и за незрящите кой прислужва на путлеризма у нас медийно.

Сайтовете, купени от Пеевски и гравитиращите около тях, които издайнически обслужват руските проекти Бареков и Сидеров, упорито продължават да внушават, че руските въоръжени банди в Източна Украйна са именно „опълченци“. Излишно е да обяснявам как звучи това за ушите на средния българин- като среден пръст, какъвто размахват всъщност със зенитните си ракети въпросните маши на Кремъл в раздухването на украинската криза.

Вестници, като „Стандарт“, чийто главен редактор Славка Бозукова преди броени дни беше наградена с орден „Кирил и Методий“ от президента Плевнелиев ( по предложение на правителството на Орешарски, което вкара президента в тази грозна роля без възможности за отстъпление- би било дребнаво за държавния глава да нагази в спор за „заслугите“ на Бозукова), продължават напук да титуловат сепаратистите като „опълченци“.

Да не говорим за вестници, като „Дума“ и „Земя“. Единият е издаван от „опълченеца“, „що прихода ( от Русия) брани“ в ръководството на БСП Николай Малинов, който поздрави „православните и славяните“ с „победата“ на Путин в Крим. Другият пък е под издателските грижи на на Митьо Гестапото, съратник в живота на издателката на вестник „Русия“ в България Светлана Шаренкова.

За самия сайт „Русофили“ дори няма нужда да споменавам.

Правя важна уговорка: нека да не ми се вменява опит да изисквам някаква унификация в писането или направо въвеждане на цензура- точно обратното. Държа на това различие, защото то е според малкото явни белези на руското проникване, мимикриращо, криволичещо, намятано с какви ли не камуфлажни мрежи дори в ГЕРБ, която претендира да бъде прозападна.

В България лицемерието роди всякакви чудовища, включително чрез задължителна проверка за принадлежност към бившите комунистически служби при заемане на разни постове в държавата. И децата знаят, че тази мрежа лови само „шарани“ и особено онези, които са се провинили именно в очите на същите тези служби. Останалите козируват и до днес на старите си стопани и получават награди за послушанието и подчинението.

При лова на въпросните „шарани“ пострадаха или дори направо умряха от срам в най-буквалния смисъл на думата някои публични личности, които си позволиха да напуснат комунистическата кочина и да участват активно в нейното разграждане.

Нищо подобно обаче не сполетя професионалните офицери от службите, зарибявали, вербували и шпионирали ( понякога със садистично удоволствие при „новите обстоятелства“) как се мятат на кукичката техните подопечни. И няма сила, която да накара иначе многобройните медии и отделни преследвачи, желаещи да добавят още някой шут в зъбите на лесните жертви, да отделят поне нищожна част от тази енергия на справедливия си гняв по адрес на кукловодите на вербуването и платения таен контрол над някогашното (?) комунистическо т.н. общество.

В днешно време обаче разделителната линия в нашето т.н. общество минава все по-ярко именно между готовите на служат на чуждия руски интерес, които гордо и предизвикателно се обявяват за русофили- това от едната страна- и българофилите, които за разлика от консолидираните в какви ли не организации и партии русофили, не могат да се похвалят с НИТО ЕДНА организационна структура.

Партиите, обявяващи себе си за патриотични, дори и ( по изключение) да отхвърлят с половин уста някои от руските претенции за диктат ( в икономиката ни чрез монополи и натиск за прокарване на руски проекти) ни най-малко не се противопоставят на русофилството като част от своята програма.

От разединението на българофилите местните русофили черпят допълнително самочувствие, чиято традиционна основа е усещането за силата на многоглавото стадо при прекосяването на реката с шепата притаени крокодили, способни да захапят едно-две говеда, но не и да откажат стадото от неговия интуитивен поход към пасищата на великите степи. Водещата ценност за тях е бройката на многоглавото им безличие, избрало неколцина говорители да бръщолевят глупости за „киевската хунта“, „европейския заговор“, „американския диктат“ и „българската русофобия“ като част от образа на крокодила на пътя на стадото им.

Русофилите помпат самомнението си не от собствените си аргументи на влюбването, което е лишено от инструментариума на рационалността ( пусто да остане, рационалността е категория от западната философия, почитана само от отделни светли умове в тъмната Русия!) .

Загубени в гората, за която Сталин казва , че е нормално да бъде посичана и да летят „трески“ ( т.е. народът трябва кърваво да се подкастря- с милиони, за да го слуша), русофилите вадят пред скоби великата руска култура ( сякаш тя, а не офицерът от КГБ Путин, управлява в Москва), от силата на една чужда държава- включително финансовата.

В някои отношения са прави прави: да сте видели уволнен или принуден да напусне работата си български журналист, който е декларирал шумно и ясно любовта си към въпросната чужда държава? Обратното е правило, което няма изключение. Ако има такова, нека някой го посочи, за да се позова и на него като доказателство за тезата ми.

За русофилството в България, макар то да е котвата ни на европейското дъно, в България не само няма лустрация, но напротив -то се е превърнало в сертификат за качество при назначаване с предимство на разни постове в управлението, бизнеса и пропагандата.

Единственият начин за съпротива срещу тази напаст е тя да бъде посочена с надеждата българофилите да прогледнат за нея и дори да се обединят на принципа на законната самоотбрана.

Арогантността на русофилите, която демонстрират, наричайки упорито с кощунственото за българофилите „опълченци“ пияните сепаратисти, въоръжени с руските зенитни ракети в Източна Украйна, дава възможност те да бъдат изобличени с техните пропаганди камъни, по техните глави.

Ето едно четиво, което помага в това отношение.

“Файненшъл таймс”: Все повече доказателства, че Русия въоръжава сепаратистите в Украйна

25 Юли 2014

Сам Джоунс

в. Файненшъл таймс

Нарастват опасенията от оръжейна надпревара, подхранвана от Русия

Изваден от строя танк на сепаратистите в гр. Торез. Снимка: АиФ

Въпреки че измина едва седмица откакто полет МН17 бе свален над Източна Украйна, не спира огънят със зенитни оръжия над контролираните от проруски сепаратисти територии

Вчера министерството на отбраната на Украйна съобщи, че два изтребителя Су-25 са били поразени от ракети земя-въздух, с което свалените самолети станаха 14, без да броим МН17. За международната общност инцидентът ярко илюстрира голата истина: сепаратисткото бунтовническо движение се въоръжава с все по-голям и все по-усъвършенстван арсенал. Въпросът е откъде идва той?

Когато в Крим и Източна Украйна тази година започнаха да никнат бригади и отряди от доброволци казаци, руският президент Владимир Путин пренебрегна въпроса откъде идват техните оръжия. От магазина, предположи той.

Но танкове не могат да бъдат купени от магазините. Нито зенитно-ракетни батареи от типа на тази, която вероятно е ударила самолета на малайзийските авиолинии миналата седмица.

Десетки онлайн снимки – някои от тях с обозначена локация в контролирани от бунтовници територии и проверени от “Файненшъл таймс” със софтуер за изображения, за да е сигурно, че са актуални – потвърждават наличието на големи количества подобно оборудване в ръцете на бунтовниците, използвано в боевете в Източна Украйна.

Кремъл неколкократно отрече да е доставял оръжия на сепаратистите и да е провеждал операции под прикритие на терен. Но ръководители на службите за разузнаване на западни страни казват, че няма много съмнения какъв е произходът на оръжията. Свалянето на МН17 е било извършено, твърдят те, с усъвършенствани руски оръжия и експертен капацитет като част от тайна програма, ръководена от представители на армията и разузнаването на Русия. През последните месеци, когато Киев засили контранастъплението си, през украинската граница е преминала още повече техника.

Американски служители от разузнаването смятат, че Русия е доставила десетки танкове Т-64, реактивни системи за залпов огън ГРАД, самоходни гаубици 2С9 Нона, артилерия, бойни машини на пехотата БМП-2, бронетранспортьори, автомати, мини и усъвършенствани зенитни системи.

“Цялостната стратегия – която бе пропусната от мнозина на Запад – е създаването на истинска армия”, заяви Джонатан Ейъл, международен директор в Кралския институт на обединените въоръжени сили – военен и стратегически мозъчен тръст. “Не става дума за създаване на партизанска организация. Нито съпротивително движение. Русия се опитва да създаде една истинска военна сила.”

Броят на оръжията, идващи в Източна Украйна и тяхната огнева мощ изобщо не изглеждат малки. В месеците преди свалянето на МН17, руските оръжейни доставки наброяваха ежеседмично десетки военни автомобили, съобщи на брифинг разузнаването на НАТО.

През уикенда преди малайзийският самолет с 298 души да бъде свален, служители на американското разузнаване засякоха конвой, наброяващ “до 150 автомобила” да пресича границата към позиции на сепаратистите.

“Повечето контролни пунктове на Украйна просто са изчезнали”, каза Ейъл. “Русия транспортира оръжия на камиони през (границата) сякаш това става насред нейна територия.”

На този фон обаче САЩ предоставят малко детайли. Сателитните снимки, разпространени от САЩ и съюзниците от НАТО, са поръчани на компании от частния сектор, за да не се разкриват подробности за изображенията с висока резолюция и проследяващите възможности на сателитите.

В лични разговори някои длъжностни лица са по-малко предпазливи. “Води се подмолна война”, каза високопоставено длъжностно лице от НАТО. “Русия тайно и масово въоръжава бунтовници, за да направи възможни тези двойствени атаки. И ускорява темпото.”

Такъв е случаят с притока на оръжия, за каквито антикиевските сили нямат обучени техници, шофьори и инженери. В Луганск и Донецк миналия месец те раздаваха брошури, че търсят танкисти.

Част от използваната техника бе завзета от украинските сили. Източна Украйна е центърът на оръжейната промишленост на страната. Някои украински военни инсталации и оръжейни складове бяха разграбени.

Такова обяснение обаче важи само за малък брой оръжия, смятат експерти.

Освен това обозначенията на танковете и бронираните автомобили, използвани от бунтовниците, които бяха показани в социалните мрежи, не са съвместими с тези на украинските въоръжени сили.

Повечето изобщо нямат обозначения – по същия начин в Крим, преди да бъде анексиран от Русия тази година, изведнъж се появиха необозначени автомобили.

Голяма част от оборудването също така съвпада с модели, за които се знае, че са част от остарелия руски оръжеен арсенал. Русия има 2000 резервни танка Т-64, например, обявени официално за унищожение – те са част от 18 хиляди танка, извадени поетапно от употреба при неотдавнашни реформи.

На 27 юни украински сили превзеха позиции на бунтовници край Артьомивск и заловиха един Т-64БВ и документацията с него. Серийният номер на танка показва, че е построен в завода за танкове в Харков през 1987 г., съобщиха украински длъжностни лица, и е бил позициониран в руския град Будьоновск в рамките на руската 205-а пехотна бригада, а наскоро е излязъл от употреба. Танкът наскоро е бил снабден с батерии и други части, произведени неотдавна в Санкт Петербург, допълниха те.

Начините, по които такава техника е стигнала в ръцете на бунтовниците, не са много ясни, в смисъл на документация, но има косвени доказателства.

Сателитни снимки, събрани от разузнаването на НАТО, изглежда показват остаряло руско военно оборудване, транспортирано към Украйна в конвои.

Снежное – градът, откъдето Службата за сигурност на Украйна (СБУ) смята, че е бил свален малайзийският самолет – е една от първите спирки, според НАТО, на основния път за нелегални оръжия в страната, идващи от Русия.

Снимки на НАТО от края на юни показват такнове Т-64, които биват товарени на платформи в Новочеркаск, на около 50 километра от граничния пункт “Должански”, югоизточно от Снежное в предполагаема база – слабо използван дотогава военен обект – в рамките на логистична кампания за доставка на тежки оръжия в Донецк и Луганск.

Въпросът, който остава без отговор обаче е кой точно контролира една такава операция. Досега Москва отрича упорито да снабдява бутнтовниците с оръжия, но отклони предложенията международни наблюдатели от ОССЕ да бъдат изпратени по граничните пунктове.

“Ясно е, че такива оръжия не може просто да се раздават без разрешение “отгоре”, смята Киър Джайлс, експерт по Русия и директор на центъра по конфликтология към Чатъм хаус в Лондон. “За да стане това възможно е необходима санкция от висш представител на военните или разузнаването. Никой няма да го направи без позволение от много високо равнище”.

БТА, e-vestnik

29 мнения за “Русофилите доказват българофобията си- поругават паметта на опълченците”

 1. Ясно е и за слепия какво става. Въпросът е кога цивилизования свят ще постави руснаците на колене за техните злодейства!

 2. Браво на Плевнелиев! От борбата срещу езиковата патология, манипулация и лъжа започва всичко! И още един терминологичен нюанс. Ето какво пишат газетчиците в столицата на нашенските рублояди. Забележете откровената терминология- “проевропейска” опозиция…в страна, член от 7 години на ЕС и 10- на НАТО! Това може да приляга вече само за опозицията в Беларус – в Украйна и Молдова управляват проевропейски правителства! Ясно и беларуският ни статут е много висок, затова шайката на орешарски ни отпрати към таджикистанско-тюркменбашийско-нурсултанското равнище на проевропейска опозиционност… Позор и съд за гнусните продажници!

  “Оставката на лоялното на Москва правителство в България може да се окаже сериозен проблем за проекта „Южен поток“, пише руското издание „Коммерсант“.

  До октомври страната ще се управлява от служебно правителство, което няма достатъчни пълномощия за сериозни решения, а след това на власт може да дойде проевропейската опозиция. В резултат на това „Газпром“ рискува да не успее да пусне „Южен поток“ до края на 2015 г., допълва изданието.

 3. Трагедията с малайзийския самолет и бруталната кремълска агресия по всички направления трябва да ни накара накрая да разберем, че вече живеем в 1983 г., че и в „1984”, но го няма РОНАЛД РЕЙГЪН да се изправи срещу Империята на злото. Иначе прокомунистическият идиотизъм разяжда света по много перфидни канали. Онзи ден- световен ден на Мандела! Хепи Бъртдей! Ура! Трябвало да работим благотворително 67 минути! Че ние на комунягите работим безплатно вече 70 години, колко му е! Но зашо 67? Ами защото толкова години „великият борец срещу апартейда” е преживявал първо с добра стипендия в свръхелитен колеж за бели, после като терорист, убиец и главатар на убийци, после в уютен пансион, пардон!- “зловещ затвор”, където си пише книгите, пеят му от УЕМБЛИ поп-кухоглавците от цял свят, добре яде, редовно …., и накрая- в кокетна вила с басейн, където държаха „черния Христос” (??? туй някаква американска Дърева го изтръшка!) ужасните бели злодеи като Ян Смит и Питър Бота… И така се грижиха за комунистическия бандит и легендарен курвар, пардон!- за „черния Христос”, че той доживя почти 100-те, само за да разруши една богата, благоденстваща и разумно уредена държава. Но Бог му върна за пъкленото дело, като го накара и в собственото си семейство да види резултатите от „победата„ си – лавина от СПИН, чудовишна престъпност, тотална деморализация… Но какви новини и от Брюксел! Ау-у-у, този Шикорски, много е радикален, че и Карл Билд, трябва консенсусен дипломат, такъв, който да се извини, пляскяйки казачок пред Путин, че все още съществуват ЕС и НАТО! След августовския отдих на путерингите ще видим две червени политически никаквици (италианска и българска) в битка за поста на една червена политическа никаквица (от рядка, но затова пък много вредна британска порода- ако се беше родила по-рано, 100 на 100 щеше да шпионира за СССР като член на Кембриджката петорка…) Дори номинацията за европейски външен комисар на нашенската червена тьотка с хасковско-московски бекграунд, кух чиновнически речник, рождено име „Сталинка” и комсомолски кариерен манталитет е срам за Европа. (За България срамно вече не може да бъде нищо!Паячавра леке не хваща!) Или, по-меко казано, наблюдаваме логичен момент в тежката и необратима деградация на политиката, правена в ЕС, при пълен континюитет с линията на хрантутената от КГБ на младини като яростна „антиРЕЙГЪНистка” в „пацифистките” палатки другарГа Ащън- не се наемам да оценя дали като жена или като дипломат е по-кръгла нула. Политиката на ЕС е парализирана от бюрократични абсурди (колко европейци например знаят за какво точно Херман ван Ромпой взема 30 хилядарки на месец+ неизброими бонуси?! , от ценностна импотентност, от липса на защитен рефлекс пред настъпващата варварщина от Изток. Но-колкото и да ме е гнус -оставям всичко това като второстепенно . Насочвам вниманието ви към самия механизъм на избора. Хайде да го опишем точно: отиващата си комунистическо-кремълска марионетка Орешарски, въпреки мрънкането от кумова срама на своята партия, предлага себеподобната си комунистка КриСталина на евродесния Юнкер, избран в сложни алъш-вериши с евролевите, а самата КриСталина е описвана в евродесен ПиАр бюлетин от платен БГ- ляв газетар (чугунен комунист, ченге и син на чугунен комунист и ченге с инициали Г.Г.) като „без афиширани възгледи, смятана за по-близка до християндемокрацията”, Евродесният Бойко Борисов, бивш комунист, защитава кандидатурата на лявата, но рекламирана като „дясна” бивша комунистка К(сталинка)Г, давайки за пример как неговото евродясно правителство е подкрепило кандидатурата на една настояща комунистка и дъщеря на комунистически изверг за шеф на ЮНЕСКО.Ето защо Путин се кикоти на т а к а в а Европа и й се подигравам пред света ! А КОНРАД АДЕНАУЕР се обръща в гроба.

 4. Всяко зло за добро. Ще има палиативни мерки против Русия, които са неефективни, но ще спре ентусиазма за нови проекти с Путин и олигарсите. Технологиите ще се развиват против Путин, рускта икономика – също, българската се вижда накъде я изведоха русофилите. Все повече хора ще проглеждат, ще гласуват и ще обърнат статуквото, сега в ЕВРОПА, после – в България, някога – и в Русия.

 5. Малко поезия. Ние сме, които викаме “Долу!” на червения бастун-музеен русоблизец.

  Из “АЛЕН ДЕКАДАНС”

  Ето, старецът излиза с чер костюм и бяла риза,
  с треперлив бастун в ръцете – тръгва с левия си крак.
  От косата му се рони марш на бодри ескадрони,
  а над него ален гарван грачи с тръбен, кобен грак.
  Старецът с упорство крета към трибуната, където
  ври разпенено морето на човешкия прибой.
  Той не вижда, той не чува, той накрая ще доплува,
  сърповато, чуковато, като крив, ръждясал Ной.
  Ще възлезе, сух и важен, нещо дрезгаво ще каже,
  а когато поутихнат долу масите, над тях
  той ръкави ще засуче и със старческо юмруче
  ще опита да научи хората на ум и страх.
  Ще опита, но в тълпата някой пръв ще се замята –
  най-Последният гнева си яростно ще възвести.
  И с бутилка ще замери птицата кървавопера,
  и от радостна възбуда гарванът ще изкрещи.
  “Долу, долу!” – ще завикат пъстрите и еднолики,
  трудномислещи тръстики на народа отълпен.
  И тресавище ще зейне пред обувките музейни
  на оратора, залязващ като крайцер накренен.
  Най-последният тогава с лакти път ще запроправя
  към трибуната, която като постамент стърчи –
  свойта правда да изплаче. Добере ли се обаче,
  ще се добере с червени, бичи, огнени очи!
  Ни ще вижда, ни ще чува как се рее и ликува
  с дрезгав грак из синевата кървавият идеал.
  Ни какво гори в небето – бог, звезда или ракета,
  ален гарван или гълъб – апокалиптично-бял.
  Б. Ламбовски

 6. Опълченец, тази дума предизвиква смесени чувства в мен. Като българин мисля, че това е героичното начало на славната ни българска армия. Но, какво е опълченеца напр. в турската армия – башибозука.Какво е предвождал ген. Гурко не само в Руско – Турската война през 1876 – 77 г, а при потушаването на въстанието във Варшава през 1863 – руското опълчение, съставено от крепостни селяни, опълчение отличващо се с особена жестокост . Приликите между башибозука и опълчението са много, изводите оставям на Вас.

 7. kakva kultura be.kakva vlast v Rusia
  kakvi 5 rubli
  Vlastta v Rusia vinagi e gonila i ma4kala kulturata.
  PUCHKIN ubit ot rusnak vlastnik
  taka sme go u4ili
  LERMONTOV ubit ot rusnak vlastnik
  BUNIN Nobelov laueriat progonen
  ot Rusia
  NABOKOV Nobel progonen
  SOLGENIZIN Nobel progonen
  PASTERNAK Nobel sma4kan
  ZVETAEVA progoenai samoubita
  MAIAKOVSKI samoubit
  ESENIN samoubit
  TVARDOVSKI samoubit
  I hiladi tvorci zaginali v GULAK.
  Hiladi muzikanti i artisti toge.Niakoi da kage nechto.Eto tova e kulturata na Rusia.

 8. Г-н Инджев, моите уважения към статията, но не мога да се съглася и с използваното от Вас “сепаратисти”. Първо, това са руски граждани и те няма как да бъдат сепаратисти в чужда държава, в която изпълняват специална операция. Второ, дори да бяха сепаратисти, след свалянето на полет MH17 на Боинг 777 на Малейзиа Еърлайнс те не са нищо повече от терористи. Смятам както Вас, така и г-н Плевнелиев за незаслужено сдържани спрямо тая гмеж от руски и чеченски пиянки със специално предназначени в Украйна.

  Путлер пред Хага!

 9. Президента призоваваше да се отворят досиетата на КТБ и да се осветят игрите, довели до краха, а М.Манолова се хилеше зад гърба му, знаейки, че това няма да стане.И сигурно е така, защото прокуратурата и е на разположение.Нали по неин сигнал Цацаров хукна да спасява изборите/т.е.БСП+ДПС/ с Костинбродската завера.А днес дори съпартиеца и Алгафари, я обвини в НЕМОРАЛНОСТ точно за това и участие.А и тези, които предават интересите на България, едва ли си мислят за опълченците-българи, геройски заслужавайки освобождението си.Те ни готвят ново заробване – руско и за тях сепаратистите са опълченци, особено за др. Шаренкова и др Симов.Но за предателите няма нищо свято, дори подвига на дедите ни бъларофили, доказили това със Съединението на България , в борба Русия.

 10. Едно допълнение по темата. Намираме много уместно названието за въоръжените отцепници в Украйна, което използва американският професор Daniel Treisman в коментар по СNN. Той нарича въпросните desperados – обозначението се използува най-вече във връзка с Дивия Запад, лица извън закона, разбойници.

 11. Г-н Инджев, още една много добра статия. Стамбо, брато, твоите наблюдения за леводесните в Европейския Съюз ми напомниха, че (предварително се извинявам за нецензурното изказване) няма как да вдигнеш едно л.йно за чистия край. Тия господа/другарки в европейската бюрокрация откъдето и да ги погледнеш, все тия.

 12. Chudesna statiya ,kakto i komentarite ,no ne mi e yasno zashto angliya prodaljava da prodava na rusia orajia ili za tiyah evajna frazata na charchil “niuama vechni priateli ima vechni interesi”i tova ako nee licemerie zdrave mu kaji.

 13. Виждам, че ми отговаряте.. по никакъв начин не се заяждам, тук е едно от малкото места, където се говори за истинската заплаха за България – 200 год. имперски интерес на Русия..! Нека да го кажа така.. ако влиянието на русняците е намаляло и с 1% при Борисов, това е успех за държавата(всички ние). Разбира се това мое твърдение може да се коментира многопластово и това е ок. Ако всички са от лошите обаче, това няма да ни доведе до никъде(световната история), целта ни просто няма да бъде постигната, а тя според мен трябва да бъде преследвана с всички средства. Разбира се при първото ми по-сериозно съмнение, нещата ще се променят. Очаквам най-накрая и появата на формация с идеологията за, която си говорим тук, но и с тревожен поглед към югоизточните ни граници… Успех…

 14. Тези тн “русофили” са едни продажни васали,които зад понятието”русофилство” маскират и прикриват продажната си, меркантилна същност и за благоволението и угода на своя чуждестранен господар.Не може на всеки що- годе начетен човек да не направи впечатление ,че множеството клубове и клубченца,сдружения и сдруженийца,в които фигура като запазена марка името на най-големия славянски брат, създадени и запълнени от действащи служители на държавна хранилка и публични личности,които са”Вечната Амбър” на всяка власт, са преимуществено в областта на културата,спорта,просветата.А от там както се досеща един що-годе начетен човек някои финикийски знаци излизат чисто новички.Може би бедата и вредата нанесена от тези васали нямаше да са толкова големи,ако ние като народ бяхме създали,обединили,отстоявали и служили на една национална кауза,която не би разрешила,забранила и наказала сдружения/добили характер на злокачествени образувания/от алчни за матерални облаги и власт,поставили се в услуга на чужда държава индивиди да застрашават и нарушават държавния ни суверенитет.

 15. ЕЗИКОВО УТОЧНЕНИЕ

  Desperados е добре, но има романтичен нюанс и определено напомня филма с Антонио Бандерас под това заглавие. Да не ходим чак там – я комшиите колко точни думи за случая имат! Избирайте: катили,хаирсъзи, золумджии,бошбабаити
  бозгуни…

 16. България ще тръгне напред и нагоре по пътя на своето развитие, тогава, и само тогава, когато огромното мнозинство от народа разбере, че основния враг на страната му е Русия!Това е врагът, който прави всичко възможно да ни държи държи в блатото на нашата безизходица изтощавайки икономиката ни чрез подписани от руски шпиони, поработвайки в свободното си време като министри, неравностойни и несиметрични договори, изчерпвайки всякакъв остатъчен ресурс за осъществяване на руски проекти на бълг. територия, прогонвайки всичко свястно от управлението на страната, развращавайки институциите чрез огромни за мащаба ни корупционни схеми. Всичко в политиката на Русия към България е насочено към формиране на нихилизъм и дезинтеграция в обществото. Иначе България е един от големите провали на руската външна политика, поне засега…

 17. До 500 S&W

  Браво за сравнението, приятелю! Помниш ли великата фраза на на нашия политически съмишленик и идол КЛИНТ ИСТУУД от един “политически некоректен” филм:
  КЛИНТ- …Иначе ние тримата няма да ти позволим да се измъкнеш..
  Отрепката- Вие тримата? Та ти си сам, тъпо ченге!
  КЛИНТ- Ние тримата – АЗ, СМИТ и УЕСЪН! Тряс!..”
  Така е трепал и корейските комуняги-златна му ръка, да доживее 100!

 18. Г-н Инджев, ако позволите, бих искал да пре-публикувам един отличен и стряскащ коментар (в оригинал на английски) под статията на Economist – “Мрежа от лъжи” “Епичните измами на Владимир Путин имат тежки последици за неговите хора и целия свят.”

  коментар от потребител CarlosCarrasco
  “If for Nikita Khrushchev and Fidel Castro Cuba 1962 was their finest hour of deceit, concealment and denials in deploying nuclear warhead in Cuba. Today for Vladimir Putin the web of deceit, concealment and denials in Russia’s dirty wart against Ukraine seems for him like a piece of cake.

  I make USA, NATO, EU totally responsible for the fatal and catastrophic events taken place in Ukraine. The failure and self-deceit of Western military and intelligence is at the core of this conflict. The hypocrisy and double morality of USA and European is used by Mr Putin to advance Russia’s menacing neo-nationalist and neo-fascist expansionism.

  

In 2008 key advisers to Mr Putin made specific recommendations to the Russian defense ministry to prepare the “plumbing and the executive actions” for the occupation of Ukraine and wage war inside Ukraine. In Russia’s military circles the document was refereed as “Operation Clockwork Orange”. In short Russia has planned this war for a long time.

  The West has left Ukraine alone to face the 3rd most powerful military and intelligence superpower in the world. In Operation Clockwork Orange; the first military recommendation is the annexation of
 Crimea. Secondly the deployment of military and intelligence forces in
the East (to include Kharkov, Zaporozhye Dnepropetrovsk, etc) and to conquest the South of Ukraine (Odessa and Nikolaev under “
local militias”, commanded by Russian agents and military personnel and for Russian agents to call for 
local referendums asking the support of the local pro-Russian population to declare Independent Republics and integrate to Russia. Finally these accumulated pro-Russian “liberation forces” will land in Kiev and
 take power on behalf on the “Ukraine people”.

  The West has “believe” the deception, the deceit, the concealment and the web of denials made by Mr Putin and today Russia’s plan with its necessary 2014 fine-tuning is being executed.

  

Mr Putin power in Russia is based on several facts: (a) a massive and brutal repressive status apparatus and intelligence (b) state control of political propaganda, Mr Putin propaganda machinery has reach fantasy levels of anti-Ukraine hysteria and anti-European and USA psychosis of extremely dangerous consequence (c) a complex mix and dynamic of the revival of extreme forms of Russian neo-nationalism and neo-fascism (d) a false pretense that “communism” is back and Mr Putin is the “New Russian Robin Hood” forcing the oligarchs to share their wealth and to re-invest in Russia, (e) the concerted revival and the resurrection of the Russian Orthodox
 Church aligned with the new practices of gangster capitalism and extreme forms 
of Imperial Russia neo-nationalism (f) the dream/propaganda that Mr Putin can give
back to Russia it is old military and economic empire (g) the elimination of
 opponents inside and outside Russia is applauded by many Russians. (h) the use 
of gas and oil as geo-political weapon with the West. These are the facts why
 Mr Putin is able to be at war with Ukraine, challenge the West, and still popular in Russia.

  All the roads signal to one address: Mr Putin at the Kremlin
  Let me give you some key connections: (a) Konstantin Molofeev an Russian oligarch an close ally of Mr Putin, He together with Mr Putin finances the restoration of the power of Russian Orthodox Church, Mr Molofeeev is close to the Russian Patriarch (paying for graduation of seminarists, for the restoration and modernization of orthodox churches) and he is financier of the Russian military agents operating in Ukraine namely his close Moscovite friend Alexander Borodai, the “Primer Minister of the Donetsk Republic”, Sergey Aksyonov, Igor Girkin both whom welcomed Molofeev when he arrived with the Russian Patriarch to Crimea after the annexation. All the signs and in all roads only point to one address: Mr Vladimir Putin at the Kremlin.

  Mr Putin mentality is of a spy, a military man, and an arrogant and egotistic individual that never recognizes a mistake and never contemplates being challenged. His mindset is a menacing one and deeply disconcerting as he act with impunity and his ruthless and brutal practices inside and outside Russia cannot be longer ignored or accepted.

  Like in 1962, I call for a total economic, military, and civilian isolation of Russia. Russia’s have entered the stage of neo-nationalism and neo-fascist practices with complete disregard to any international laws or basic international rules of engagement or human sanity.

  Ukraine does not needs fig leafs but a unified and now the strongest action possible to contain Russia. If we fail on this, we will enter the sleeping slope towards an international military confrontation. Mr Putin firmly believes, we in the West do not have will to stop him. In Operation Clockwork Orange version 2014 he fully contemplates Mother Russia will be victorious.”

  http://www.economist.com/comment/2445596#comment-2445596

  Връзка към статията:
  http://www.economist.com/news/leaders/21608645-vladimir-putins-epic-deceits-have-grave-consequences-his-people-and-outside-world-web/

 19. Браво Иво, аз започнах да се съмнявам че в България има истински разумни и мислещи хора от медии, незаслепени от зелени банкноти. Дълбок поклон! Ясно беше за Сидеров – продажна душица на Путин, не знаех за Бареков…
  Едно е да обичаш Пушкин и Достоевски, да обичаш руски романси “Не падайте духом, поруччик Голицин..”, друго е да подкрепяш съвременен КГБ-режим на путинска Россия с нейната съвременна “Гебелсова” пропаганда, за да заслепи и заблуди противници в съвременна хибридна война. След Украйна това очаква и България, ако САЩ и Меркел се двоумят, какви санкции ше са най-безплатни за тях самите…

 20. Как са възникнали деншните български “русофили”. Русофилството политическа доктрина ли е,какви са целите му и как ще бъдат реализирани.

  Аз допускам,че днешните русофили са си същите вчерашни комунисти.

  РУСОФИЛ АНТИКОМУНИСТ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА!

 21. Към антикомунист:
  “РУСОФИЛ АНТИКОМУНИСТ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА!”
  Разбира се, че има!Винаги има изключения.В конкретният случай, това сте Вие.

 22. “Насочвам вниманието ви към самия механизъм на избора….Евродесният Бойко Борисов, бивш комунист, защитава кандидатурата на лявата, но рекламирана като „дясна” бивша комунистка К(сталинка)Г, давайки за пример как неговото евродясно правителство е подкрепило кандидатурата на една настояща комунистка и дъщеря на комунистически изверг за шеф на ЮНЕСКО.Ето защо Путин се кикоти на т а к а в а Европа и й се подиграва пред света ! А КОНРАД АДЕНАУЕР се обръща в гроба.”

  Убийствено точно!

 23. Тервел,нещо не сте в час.Аз не само че не съм русофил,но съм убеден,че такова нещо не съществува днес.Моята хипотетична ирония явно не може да влезе успешно във Вашия плитък кръгозор.

  Налага се за пореден път да припомня едно интервю на Иво Инджев.Той според мен съсвсем справедливо доказа,че в политически аспект русофобията не съществува,а е измислена от тези,които са се самонарекли “русофили” още в края на 19 век.

  С цел да си създадат изкуствени политически опоненти.Тази теза е напълно валидна и за по-ново време,дори за съвсем ново,днешно.

  Комунистите се нарекоха навремето “антифашисти”, за да обявят българската държава и нейните политици и държавници за “фашисти”.Това става още през 1922г. Далеч преди Мусолини и Хитлер.
  И миналата година комунистите доработиха този виц и прославиха “победа над хитлеро-фашизма” в…..внимавайте драги приятели на сайта….в България.А отделно има много комунисти,които имат организация с название БАС-Български Антифашистки Съюз.Интересно тези хора срешу какво са се борили и борят-срещу “фашизма” или срещу “хитлеро-фашизма”.Да,но има друго “но”.Хитлер е бил нацист,а не фашист.Как правят българските комунистическиизчадия тази компилация,само те си знаят,впрочем те нищо не знаят,те са просто безумци,не малоумци а безумци!

  За мен без капка емоция,тезата на Г-н Инждев е необорима.Затова както на самото интервю,така и след него комунистите не се опитаха да го уязвят.А комунистическата преса влезе в режим не мълчание.

  Тезата му е с изключително актуална стойност в момента,когато комунистите се обявяват за “русофили” и априори “нерусофилите” задължително имат негативно мнение към Русия и Руския народ.И резултатите са налице.Тинков и още един-двама веднага се съгласиха с ново-комунистическата пропаганда и обявиха целия руски народ за несъмнен символ на медицинска диганоза.
  Е,нека сега някой да каже,че българските комунисти са глупави.

 24. Към “антикомунист”:
  Колкото и да ми е “плитък” кръгозора, макар че в случая не става въпрос за кръгозор, не ми беше трудно да установя здравата връзка между Вашето име, хвалебствията Ви за Русия и неуважението, което изпитвате към нас БЪЛГАРИТЕ.Така че, Вашата “хипотетична ирония” не успя да прикрие същността Ви.Размахвайки призрака на комунизма, Вие много удобно защитавате русия и нейните слуги в България.От позицията на “антикомунист” се опитвате да обезличите БЪЛГАРИТЕ и прикриете зловещата роля на Русия спрямо България от 968г.до днес. Да, ама не!В България няма комунизъм, няма комунисти, има руски агенти изпълняващи волята и интересите на Русия, в ущърб на нас БЪЛГАРИТЕ и на националните ни интереси. Така че Вие сте толкова “антикомунист”, колкото примерно ВС на БСП са комунисти. С други думи – химера, никой.Време е да си помислите за ново амплоа, естествено, ако гаспадарите те Ви от Москва разрешат.

 25. В интерес на истината и елементарната логика имате оснвоание за този упрек,но все пак е препоръчително преди някой българин да предявява претенции към други държави и народи,да се опита да даде обективна оценка на своята държава и народ.

  Аз се кълна в цялто си скромно и незначително достойнство,че българския народ е ЕДИНСТВЕНИЯ НАРОД В СВЕТА,който живее близо 70 години под символите на чужда агресия.

  Паметниците на съветските агресори са всеки ден пред очите и съзнанието(не знам колко е адекватна думата) на българския народ-комунистите и антикомунистите.

  Комунистите не искат да ги демонтират,но и антикомунистите не искат.С малко изключения…
  Онзи ден ви посочих с моята “досада” предната страница на сайта на Иво Инджев.Има само две фотографии-неговата,което е напълно логично и етично и още една-паметника на съветските окупатори в столицата София.

  При това,втората е поставена над първата(на И.И.).

  Ако Вие си мислите,че домакина на блога я е поставил съвсем случайно и безотговорно,дълбоко се заблуждавате.Той(надявам се) е преценил,че темата за символите на съветската агресия срещу неговата(нашата ) страна е много по-важна от личната му фотография.И вече няколко години не я премахва от там.Което означава,че тази тема е една силна дилема.България е страна на Българския народ,или подопечна на Съветския Съюз,днешна Русия и българските комунисти.Все пак те,нашите “скъпи сънародници”-комунистическите безродници са построили десетките паметници на съветските агресори.

  Може би тази тема-дилема е далеч от Вашите интереси и достойнство,но аз се придържам към постулатите на сайта. Все пак г-н Инджев има основни теми,по които развива своите тези.Не сте длъжен да се съгласявате с него по този въпрос,но аз съм твърдо от неговия отбор. Бил съм на ПСА на нагови презентации срещу комунистическите мутации..

 26. Степан Бандера: “Бийте хитлеристите! Бийте сталинистите! Само тогава Свободата омайна ще изгрее над нашата родна Украйна!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.