Германска делова диагноза за ефекта от санкциите: Путин е в шок

За световните медии днешната водеща новина са новите западни санкции срещу Русия.

Вестникът, изразяващ настроенията на деловите среди в Германия, “Ханделсблат” , публикува кратко и ясно водещо заглавие ” Шокът на Путин”, придружено с още по-изразителна като внушение снимка на шокирания Путин.

 

Шокираният Путин

 

 

 

 

20 мнения за “Германска делова диагноза за ефекта от санкциите: Путин е в шок”

 1. Досега Путин си правеше вътрешен и международен “цивилизационен” пиар за сметка на Запада, и на гърба на политиците му. И отдавна трябваше и те да си направят малко пиар на негов гръб.
  Но пък сега кагебиста “получава шанс
  ” да се докаже ,и да покаже “предимствата” на своята “нова” “цивилизационна” “доктрина”.
  Дерзай, Путин!

 2. Може би този, до мозъка на костите си, демократ и човеколюбец е шокиран от ужасните поражения, които европейските и американските санкции срещу Русия нанасят върху икономиките на ЕС и САЩ.

 3. Джуджето чипоноско, е във силен стрес и тежка депресия. -CooL! Представям си как протежето му Меди Доганов в сарая още не излязъл от шока с газовия пистоУет, сега се терзае за демиурга си путьонкин…. А също и безродниците-българоубийци от БКП-ДС-….,и производните им… -Ха-Ха, май има възмездие на тая грешна земля….

 4. Iska im se na germancite putin da e v shok ot polovinchatite sankcii, ama toi ne e. Tova sa postanovki za lekoverni s uchastie na evropeiskata kralica Merkel, koiato e s povishen apetit kum ruskia gaz i e purva druzhka po komsomolska i KGB linia s neinia KOMRAD putin. Tia evtini spektaktli s podobni plitki vestnikarski zaglavia, osobeno v nemski vestnici haide molia ne na nas…

 5. Офтопик, но доколкото в блога следим тази тема и доколкото буламачът от имперски, комунистически, фашистки и нацистки идеи изразява путиновата идеология, ето на какъв цитат от Адолф Хитлер попаднах:

  „В Испания (1936-39) заложихме на неподходящия кон. По-добре за нас би било да подкрепим републиканците. Те представляват народа. Винаги бихме могли да направим от тези социалисти добри националсоциалисти. Докато хората около Франко са само реакционен клер, аристократи и богаташи- те нямат нищо общо с нас, нацистите.”

 6. А БЪЛГАРСКИТЕ ИМ КОЛЕГИ КАКВО ЧАКАТ! ЗАЩО дырэва, вольгин и сымов НЕ СА СЪАВТОРИ НА ПИСМОТО-ТЕРЗАЕ МЕ ВЪПРОСЪТ?

  Журналисти от Далечния Изток на Русия изпратиха до Общоруския народен фронт писмо, с което предлагат на руския президент Владимир Путин да бъде присъдено званието Герой на Русия заради присъединяването на Крим към Русия, съобщи „Российская газета“.

  Написах на всички журналисти, които познавам, и всички подкрепиха идеята ми, а от Сахалин предложиха да му дадем почетното звание Генералисимус, заяви инициаторът – хабаровския журналист Константин Пронякин.

  Заслугата на Путин е в геройското решение в това трудно време да подкрепи съотечествениците и братските народи на полуостров Крим за присъединяването на Крим и Севастопол към Русия, за съхраняването на целостта на територията на Русия, за устойчивостта и непоколебимостта на патриотичните възгледи, за отстояването на интересите на държавата и за декларацията за свободата на словото в рамките на закона, пишат журналистите в писмото си.

  Званието Герой на Русия е най-високото звание, което се присъжда за заслуги пред държавата и народа, свързани с извършване на геройски подвиг. Получилите това звание получават и медал „Златна звезда“

 7. Путин доказа че е лош управник и най-вероятно ще засили Русия по пътя към войната.
  Както и този анализ на Илиян Василев предрича:
  http://idvassilev.blog.com/2014/07/30/putin-will-go-but-not-before-he-shatters-the-world/
  Това за съжаление ще доведе до още повече скръб и разруха.
  Затова всеки който го подкрепя волно или неволно го прави съучастник в престъпленията му.

 8. ЕС ще се радва на каквато и да е отстъпка от страна на Путин, а той ще отстъпи едва тогава, когато позицията му е печеливша в едншпила, макар и с много жертви. Путин има огромно предимство в тази игра на нерви – той не се нуждае от подкрепа от страна на нормални и разумни хора. Той не участва в демократични избори, в които се обсъждат реалистични политики, на него не му се налага да бъде рационален и убедителен. Руснаците, или поне 83% от тях, живеят в един свят, напълно измислен от пропагандата – в този свят те са велики, техният Водач е от Бога изпратен, а светът е в заговор срещу тях. Путин може да жертва народа си, като прехвърли цялата вина на Запада и народът на Русия ще повярва – или поне 83%… Задължителният спад в жизненото равнище, в следствие на санкциите, ще озвери още повече мужиците. Алкохолът и пропагандата не прощават!
  Путин преследва единствено лични (болни) амбиции. И засега постига всичко, което си е пожелал. ДОкато в ЕС и САЩ политиците се съобразяват с някакви електорални настроения, на Путин изобщо не му пука от това. Ако народът страда – това е заради Запада. И онези 83%, които безрезервно вярват и ИСКАТ да е така, му стигат.

  Глупакът не може да бъде победен с приблизително равни на неговите ресурси, защото той е ирационален и неговите ходове не могат да бъдат предвидени. Глупакът няма проблеми да понесе значителни вреди, причинени от действията му, стига да има кой да му повярва, че това всъщност са ползи. С подкрепа от 83% глупакът е непобедим при равни други условия. Санкциите не са никаква заплаха, дори напротив – те наливат вода в мелницата на пропагандата, а това повишава процентите подкрепа. ЕС не знае какво да прави, а това е реална заплаха от цайтнот.

 9. до К.Ганев. Извинявайте, а Вие какво очаквате на направи Запада заради войната в Донецк?! Нима мислите, че е възможен военен отговор на цялото това безумие! Просто Русия ще се спихне. Според мен това е единствената вярна политика и логика на Обама и Запада. Този подход се доказа в Студената война. Именно Путин се нуждае отчаяно от “решителна битка” и СВАЛЯНЕ НА КАРТИТЕ. Все пак да не забравяме и голямата разлика със СССР – Русия сега е сама, няма съюзници. А това неминуемо ще я ерозира с огромна скорост.

 10. Към Ганев.
  Налагането на санкции срещу отделни лица, компании и чувствителни сектори на икономиката е ЕДИНСТВЕНАТА правилна политика към върхушката зад Путлер.
  И единствената възможна.

  Санкциите на Г-7 и ЕС нямат за цел да убеждават някакви си 83% опиянени от пропаганда и алкохол нещастници, че политиката на Путлер и Ко е нетърпима.
  Не!
  Те опиянените ще замезят с всяко подходящо опаковано “дермо”( на руски – отпадъчните продукти на храносмилателната система) щом Путлеровата пропаганда им го сервира.
  Те вероятно вярват с еднаква сила, че са най-великата нация, но са бедни заради ‘лошия запад”, който завижда на богатите руснаци с мега-яхтите и футболните отбори и затова инвестира в разработването на газовите находища на Русия. Шизофрения някаква тройна и четворна!

  Санкциите са добре премерени удари към обкръжението на Путлер – ония, които трупат милиарди на гърба на опиянените “велико-руснаци” и поддържат пропагандната машина за опиянение. Отрязани от заграбените милиарди тия путлеристи остават без причина да подкрепят Путлер.

  Той го играе много смел, но неизбежно ще клекне като остане без пари.
  Настъпаха същата мотика както преди разпада на СеСеСеРе.

 11. “Зигмар Габриел за ефекта от санкциите: Мирът е по-важен от германската икономика.Последната серия санкции над Русия може и да навреди на германската икономика, но мирът е по-важен. Това заяви в сряда германският министър на икономиката и вицеканцлер Зигмар Габриел, цитиран от “Ройтерс”.

  “Знаем, че може да пострадаме от икономическите последици, знаем, че търговията с Русия не е необичайно голяма, но е от значение”, каза Габриел и допълни, че строгите наказателни мерки ще имат ефект върху Русия много бързо.
  Въпреки това по време на война и мир икономическата политика не е основното съображение”, заяви министърът пред журналисти”…

  Дай Боже да е искрен.

 12. ПОТРЕСЕН СЪМ ,НЕ ЗНАЕХ ЧЕ РУСИЯ Е ЧАК ТОЛКОВА СИЛНА МИСЛЕХ ЧЕ Е САМО СИЛНА.

 13. Национализма в агресивния му вид,демонстриран от руските чекисти е последното убежище на комунизма.
  Затова досега нито един руски държавник не е обявил от официална,държавна трибуна пълното фиаско на комунистическата доктрина.Освен в спорта,има етика и спортемнство и в политиката.

  Досега няма нито един руснак от властта,който да е казал,че смъртта на Съветския Съюз е факт и резултат от идиотизма и бандитизма на комунизма.Съветско-руските лидери просто премълчават тези факти и водят политка,която е по съветски стереотипи.Владимир Путин и всички около него не изговарят думата “комунизъм” по никакъв повод,но са си оригинални комунисти-зли и безпардонни.Кое от днешната руска пропаганда противоречи на съветско-комунистическата.

 14. Каквито и снакции да има,те не са от морален характер.
  Русия и руската държава са лишени от морални ценности и категории.А с неморални субекти единственото противопставяне е моралното. Кое е то?

  Прекъсване на взаимоотношенията с неморалния,безочливия,с измамника и насилника.

  Иначе се стига до примиренчество от типа – с Русия зле,но без нея още по-зле.

 15. За съжаление или радост “прекъсване на взаимоотношенията” с Русия е просто невъзможно? С Ирак, Северна Корея, Куба – никакъв проблем, но с Русия е абсолютно невъзможно.

 16. STEFFO, той камарадът ти Путин ОТДАВНА е прекъснал “взаимоотношенията” с останалият свят. Не си го разбрал ОЩЕ? ЗАЩО?
  Той от 1996г. , когато оглави КГБ/ФСБ, е завзел властта и я УПРАЖНЯВА много, МНОГО , МНОООГО…. ЛИЧНО.
  След 19 години диктаторски “мандат” на цартрап Путин, той превърна СССР в КаГеБистка НаШИСТКА Диктаторска СОЧИалистическа СТАЛИнистка рАЗЗЗИЯ(КНДссР).
  Вече има 2(ДВА!) напълно херметически обособени от останалият свят СТЛИНиски “резервата”, по собствената им “воля” – КНДР1 и КНДссР2.
  Няма НЕВЪЗМОЖНИ неща пред тези 2 СТАЛИНистки хунти, та даже и пред Кубинската “Народна” Дикраторска “Република”(КНДР3).
  Преди близо 70 години, Чърчил дефинира окупацията на Сталин на Източна Европа, като издигането Желязна завеса , макар и според мен да е искал да каже не ЖЕЛЯЗНА, СТОМАНЕНА(СТАЛинска) занавеса.
  Така и сега СТАЛински занавеси се издигат в КНДР1,КНДссР2,КНДР3…..
  Преди 1979г. и в Китай – КН(д)Р4 бяха в същото положение , но след открехването на тяхната СТАЛ-маоиска занавеса там стана доста по-осветено.
  И рАЗЗИЯ имаше своят шанс , но цартрап Путин през своето 18-годишно царуване отново спусна СТАЛ(инската) занавеса!

 17. Прав е “До Стефо”.

  А към самия Стефо:

  Щом като не може да има прекъсване на отношенията към такъв зъл звяр като Русия,всички санкции са само вид почесване. С мръсника се държиш или мръснишки,или не се държиш никак.Иначе къде е морала?-честния човек и мръсника са в добри,приятелски отношения.

  Развиват всевъможни отношения-в космоса,науката,търговията,спорта,културата,военното дело и мн.др.
  И когато един ден “мръсника” направи поредния си ход,”честния” човек само понамалява интензитета на някои връзки в “икономиката” на мръсника, а политиката му е политика на смърт и агресия.

  Е,каква е разликата в морала на честния е безчестния?

  Навремето,когато почти всички цивилизовани старни прекъснаха дипломатическите си отношения с Болшевишка Русия и СССР,чак до 1933-34г.,това трябва и да е днес.

  Югославия даде силен пример в това отношение-тя възстанови отношенията си със Съветския Съюз чак през 1940г. И след около една година-на 9 април 1941г.Съветите ги прекъснаха едностранно за да угодят на своя съюзник Германия,който нападна Югославия.

  Какъв е извода? – с мръсника се държиш приятелски и не се интересуваш какво прави,или въобще не се държиш никак-прекъсваш отношенията си с него.

  Който е флиртувал със Съюза и днешна Русия,винаги стига до губеща орисия.

 18. Чудно как тук коментиращите залагат на емоции и се подценява Путин . Действията му са логични , премерени с оглед на риска.Крим е загубен,Украйна още дълги години ще е дестабилизирана,т.е няма как да е партньор на Европа или НАТО.С този си ход засили позициите си в Русия , преди и да имаше индикации че събитията от арабската пролет,„Таксим“,Киев можеше да достигнат Москва,сега е илюзорно. Не може ЦРУ да не е разигравало варианта ” анексиране на Крим от Русия” а по реакцията на западните сили явно и техния извод е като на Путин-никой не би рискувал световния мир…а вероятно и финансовия

 19. Западняците не са много наясно с руската имперска политика. Както казва З. Стоянов, “Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!”
  В коментарите за санкциите срещу Русия във въпросния вестник също има доволно количество руски “коментатори”. Така например, вестник “Индипендънт” публикува статия за тайни преговори между Меркел и Путин. Оказва се, че вестникът е собственост на Александър Лебедев, руски олигарх и бивш офицер от КГБ. Същият издава и “Независимая газета”, вестник уж опозиционен, в който е работела и Политковская.
  Направете сметка за какви пари иде реч!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.