Путин изпробва успешно реакциите на петата си колона в България

Случаят със задържаният на 29.07.2014 на летище София руски правозащитник и противник на Кремъл Николай Кобляков, основател на френската неправителствена организация “Свободна Русия” (Russie-Liberté), е прехвърлен днес от прокуратурата в съда, научи ivo.bg.

 

По всичко личи, че прокуратурата бърза да се отърве от надигащия се горещ скандал с арестуването на изявения критик на Путин, издирван по инициатива на Москва чрез Интерпол, но „хванат“ тъкмо в България, макар да има френско гражданство и да развива във Франция публично благотворителна дейност в подкрепа на руски пенсионери.

 

Именно във връзка с тази благотворителна дейност той е бил поканен в България.

 

Най-вероятно Кобляков, който е планирал да остане само два дни в България и да замине за Швеция, няма да бъде екстрадиран в Русия, както искат руските власти.

 

Въпросите към българските власти обаче остават. Най-очевидният от тях ivo.bg зададе на френски дипломат: защо Кобляков, ако наистина е издирван от Интерпол, не е бил потърсен и арестуван в самата Франция, а му с случва скандалът точно в България.

 

„Много интересен въпрос, ще го проучим“, отговори дипломатът.

 

Един дипломат, естествено, трудно ще се ангажира с позиция, без да е упълномощен. Но един публицист може да си позволи коментара, че Путин изпробва готовността на своята пета колона в България да му служи при всеки сигнал за тревога от Москва. Радарите му сработиха безпогрешно. Трасето е проверено- действа. Можем да очакваме нови провокации ( за каквито, по отношение на руския натиск върху България, се споменава като прогноза в доклад на германското разузнаване БНД, цитиран от „Дойче веле“ буквално ден преди да се задейства руския механизъм за сплашване на един беглец от Русия на българска територия).

 

Българските власти не за първи път демонстрират готовност да използват стари заповеди на Интерпол. През 1996 г. по подобен начин на летище София беше арестуван българският дисидент Фреди Фосколо, пребиваващ във Франция от дълги години, но набеден за „престъпник“ по времето на НРБ.

 

Румен Бояджиев, друг български беглец от комунизма с френско гражданство, за кратко беше задържан в София по аналогичен начин по заповед на вътрешния министър Румен Петков през 2006 г.

 

Каналите на петата колона се проверяват периодично и днес сме свидетели как те вече открито се употребяват от руската агентура за демонстрация на сила в България и като послание към руските опозиционери да избягват „опасни“ места, като България, където ръката на Кремъл е вездесъща. Това е нещо, което военните правят чрез въздушни провокации, за да тестват противовъздушната отбрана на евентуалния противник.

 

Българските другари на практика рапортуваха на Путин, че са на поста си и на тях може да се разчита.

 

Във Франция днес се очакват протести пред българското посолство, а в България вероятно ще се раздават награди в руското посолство на съответните български заслужили дейци.

 

 

 

 

28 мнения за “Путин изпробва успешно реакциите на петата си колона в България”

 1. Каквото посееш-това ще пожънеш.
  Марш за федерализация на Сибир- проект провокиран от ставащото в източна Украйна.

  “… Вы нарочно назвали акцию «Маршем за федерализацию Сибири», чтобы вызвать ассоциации с ДНР и ЛНР?

  – Конечно, это же очевидно. Если нам предлагают такую терминологию как легитимную, мы ею пользуемся. Но в интервью один из организаторов прямо проговаривал, что мы не одобряем политическую поддержку Россией этих народных республик.

  – Насколько события на востоке Украины способствуют тому, что люди в регионах России начинают задумываться об автономии?

  – Очень сильно способствуют, это же главная тема последних месяцев.

  – Артем Лоскутов планирует стать народным мэром Новосибирска?

  – Я не готов сейчас об этом говорить…”

  http://slon.ru/russia/artem_loskutov_my_otdaem_svoi_resursy_a_v_obmen_poluchaem_nabor_idiotskikh_zakonov-1135581.xhtml

 2. Той ,Путин, скоро може да пробва реакциите на Интерпол на своя собствен, и на СОБСТВЕНАТА си пета колона гръб реакции.

 3. Нас Путин не ни има за държава. Ний за него сме просто губерния на Империята, на която той самият е император…

 4. Ами щом ще награждават Наши Момчета нека им честитим наградата!

  Честито Другарки и Другарки, поредната Илядо … илядна премия от Тавариш Путин!!!

  Специални Поздрави за Тавариш Цацаров !
  Най-покорния и дебел Путкурор на Задунайская Губерния Болгария!

 5. Без Беруфсфербот (забрана за заемане на определени длъжности от определени типове) по германски образец, без пълна ПРАКТИЧЕСКА лустрация, декомунизация и десъветизация по чешки, полски и естонски модел, без юридическо криминализиране на евразийските крясъци като действия против националната сигурност, без (хм, дотам ли?) гръцки забрани за бандитски шайки под партиен камуфлаж, без намиране на начин стохилядната руска тумба “собственици на имоти” у нас да бъде изгонена, ще си пишем в блога, а московската проказа ще разяжда България.

 6. Какво се наблюдава днес в средите на българската публицистика,пък и не само при нея.

  Колкото и да е силна ролята на президента на Русия Владимир Путин при формиране на политката й,той е все пак една личност.Да, с неимоверни права и възможности,силна подкрепа от своите кръгове,силни медии в негова подкрепа,дипломатическо предствяне и мн. др.
  Но да се персонализира цяла Русия с един човек,колкото и високопоставен да е той е наивно според мен.
  Подобен похват използваха,пък и използват и днес българските комунисти.По повод и без повод българския комунистически режим се определя като “по времето на Тодор Живков”,”при Бай Тошо”,”режимът на Живков” и др.

  Това е рецидив от старата съветска комунистическа пропаганда за т.нар. “сталинизъм”.С други думи комунизмът в Съюза е бил много добър,но отнякъде се намерил Сталин и създал свой режим,наречен “Сталинизъм”.И след смърта му,(чак две години) някой се сеща,че е имало “сталинизъм” и започва да се бори срещу този “сталинизъм”.И още по-голям идиотизъм се наблюдава в комунистическа България.И тук се откриват “сталинисти” и тук започва борба срещу “българския сталинизъм”.

  Но и до днес никой не е отчел край на тази борба,както никой не е отчел и край на прехода от комунизма,както и края на декомунизцията у нас.
  Сега се развиват други теми-русофилия,ляво,червено и др.
  Комунистите не спят,а покрай тях и много хора…..

 7. Стамбо, чета те и ми идва една мисъл. А не мислиш ли, че са ни изпреварили отдавна със забраните. Тоест, забранени са родолюбиво мислещите Българи. Забранени са съвестните , откритите , честни и самоуважаващи се интелигентни Български политици. Забранени са свободолюбивите и смели Граждани. Забранени са скромните и културни Полицаи. Забранени са неподкупните Съдии и Прокурори. Забранени са Богобоязливите Попове и Патриарси. Забранени са щедрите и човеколюбиви Бизнесмени и Банкери. Забранени са чиновниците с душа и сърце.

  Списъка със Забрани е дълъг километър. А Те са на всеки километър.

 8. До SHUMAHER

  Великолепно казано, приятелю! Няма какво да добавя-такъв е и моят печален извод! Всъщност, години наред те ни “разрешаваха” разни забранени от самите тях неща. Да слушаме БИЙТЪЛС, да четем СТРОИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ, да носим дънки… Накрая ни разрешиха и демокрацията, че и НАТО и ЕС ни разрешиха… Само че и в тези институции постовете са все за техни другари- бокови, и пр.

 9. Днес в 12 ч. група от петнайсетина души демонстрираха пред Националната следствена служба с подходящи плакати – толкова можаха да се съберат от снощи във фейсбук. Впрочем и Фреди Фосколо е бил там! За съжаление аз не можах да отида поради друг ангажимент точно по това време. Който има профил във фейсбук, може да види снимките (няколко души са си тръгнали преди заснемането):
  https://www.facebook.com/events/797084103665167/permalink/797457566961154/

 10. Шумахер,тази дума “родолюбие” има художествена стойност и не е приложима в държавните структури и политика.Родолюбието е чувство-индивидуално,субективно и пр.и не може да се разчита на него.
  Съвремнния начин на живот няма допирни точки с чувства и симпатии.

  Но дори някой да не е съгласен с моите думи,за какво родолюбие може да се говори у хора(народ),които живеят(живее) 70 години под сянката на символите на чужда агресия.

  Какво представялва българина-родолюбец ,лягащ и ставащ под дулата на съветските окупатори.Що за човешки субект е този
  “родолюбец”.Аз предпочитам въобще да не притежаваме такова родолюбие,но тези паметници да бъдат съборени.

  Страшно е неприлично засега да се говори за родолюбие и морал в комунистическа България.
  Когато паметниците на съветските войски изчезнат,само тогава българите да говорят за родолюбие.Засега е по-разбираемо да са по-скромни.Родолюбие съществува само при свободни хора,свободен народ.За каква свобода може да се говори в днешна България.

  Особено в големите околности на Пловдив-Альощата се вижда от много далечни места.И половинмилионен,”европейски град” се любува на ботушите му,нстъпили върху главите и душите на пловдичани……И скоро няма кой да се измъкне изпод тях.Няма шанс,ама никакъв шанс.Българина е много корав!!!

 11. Докато в България прокуратурата действа като един room serice за сготвяне и поднасяне на руски десидент на Путин, в Украйна Лукойл продава веригата си бензиностанции.”Във вторник, 29 юли, стана ясно, че няколко бензиностанции на “Лукойл-Украйна” в Иваново-Франковска област са били блокирани.Пред един от обектите е бил стоварен и 2-тонен бетонен блок, препречващ входа към бензиностанцията. Правоохранителните органи на страната не са се намесили, като са се позовали на “конституционното право на свобода на изразяване”.” /Капитал/
  А поляци ядат ябълки “срещу Путин”.Е, на кой мислите,че ще разрешат да лежи по очи на килимчето пред Путин – изключително голяма привилегия за петоколонници.Цацаров?-едва ли?Може би този който му свежда заповедите от Москва.

 12. Съгласна съм със СТАМБО и много ми се иска това да свърши и да стане България нормална страна. Но как да се отървем от петата колона? И на тези избори ще изглежда като успех, ако РБ влезе в парламента. А другите си ги познаваме колко струват. И отново ще се чудиме как е възможно така да се гласува и същите презрени политици да пълнят пленарната зала. Вече изборите заприличаха на някаква измама на едни и същи действащи лица, от които няма отърваване.

 13. Няма ли кой да почисти това следствие от колорадски бъмбъри. Украинското следствие ще се прочисти по-бързо от нашето. Срам!

 14. Здравке,Вие колко сте годишна,разбира се на въпроса ми не е нужно да отговаряте,защото не е кавалерски,но желанието Ви е определно детинско -много Ви се искало България да стане нормална страна.Ами опитайте се да мислите здраво,в унисон с името Ви.
  Давате един доста наивен отговор-отърваване от някаква “пета колона”.
  Затова трябва да има специалисти по отърваване от колони,независимо дали са пети или петнайсети.
  А затова пък трябва да има организация.Искате да се отърве народа от колоната,но не казвате кой и как да ни отърве.

  Желанието Ви е прекрасно,но твърде неясно.

  1.Кой и кога е създал “петата колона” в България?
  2.Кои са членовете на тази организация?
  3.Какви са политическите убеждения на петоколонниците?

  Не,тоз път спирам.

  Вие серизно ли мислите,че можем да се отървем от тях.Аз мисля,че не е възможно.
  Съветските комунисти създадоха безброй “колони” у нас,не само тази познатата,комунстическата.
  Това е така,защото няма нито една политическа сила,която да разруши символите на създателите на петоколнниците.А пък самите те изобщо не планират да ги демонтират.

  От комунистическите петоколонници има само едно спасение-да се изтикат от антикомунистическите конници.
  Когато се създадат такива,тогава ще имате надежда.

  Засега можете спокойно да се любувате на дизайнерите на “петата колона”.Те са построили десетки паметници.

  А накарая сте права,не тези,ами всички избори са измама,защото нямаше кой да победи комунистите навремето.Всичко е загубено,така ще си караме докрай.И колоните все повече ще се втвърдяват.

 15. “Антикомунисте”, пак с много думи си написал едно голямо нищо. А истината е проста: България се управлява от КГБ/ДС.

 16. Навремето Ренета Инджова каза,че България е обречена да е комунистическа държава.Досега нито един български публицист не се опита да я разобличи.И понеже истинността на това предвиждане най-добре го знаят самите комунисти,те си казаха да,така е,но с маскировъчна цел,наивниците не бива да ни припознават.И започнаха да измислят всевъзможни синоними ,само и само да останат невидими.
  Станаха социалисти,после леви,после социалдемократи,после червени,после олигарси и задкулисци,сега са вече русофили,а все са си с глави от комунизъм изгнили.

  Аз имам скромното предложение да се започне борба срещу комунистическото положение.
  Когато от комунистите се отървем,тогава може и да видим “бел ден”.Чак тогава няма кой да ни пречи да се справим с петоколонните ездачи.Чак тогава комунистическата пропаганда ще престане да грачи.Засега сме само стадо от зяпачи.
  След около пет седмици отново ще видим как празнуват комунистическите изедници.И като Здравка ,народа ще чака някой да го отърве от тези мизерници.А дотогава и завинаги ще продължава комунистическата забава.
  И един ден,някой ще разбере,че България навсегда(рус.) ще играе ролята на руско мекере.

 17. Навремето Дядо Петко написа накратко цяло стихотворение за българското умопомрачение-не сме народ,а….
  Днес,казано в синтез

  БЪЛГАРИЯ Е САЛФЕТКА НА РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПОДМЕТКА!

  И се надява читателя Юлиан ,един ден българчетата да надникнат над комунистическия юрган…
  Не,не става,не се пали това,което не може да бъде запалено.
  Пали се съзнание,а не робско мълчание….

 18. “Без Беруфсфербот (забрана за заемане на определени длъжности от определени типове) по германски образец, без пълна ПРАКТИЧЕСКА лустрация, декомунизация и десъветизация по чешки, полски и естонски модел, без юридическо криминализиране на евразийските крясъци като действия против националната сигурност, без (хм, дотам ли?) гръцки забрани за бандитски шайки под партиен камуфлаж, без намиране на начин стохилядната руска тумба “собственици на имоти” у нас да бъде изгонена, ще си пишем в блога, а московската проказа ще разяжда България.

  Posted by Стамбо | юли 31, 2014, 16:04 ”
  Когато поне 10% от матряла узреят за тези идеи, може и да се промени нещо в Милиционерия. Това е минимумът критична маса, която дава началото на един или друг социален процес. Само че масовият идиотизъм на русофилията засега триумфира. За жалост.

 19. Тавариш Путин си ПРОСИ ембарго от Интерпол и Европол. Но примитивни ЕГОцентристи не могат да се усетят кога да спрат с тъпотиите си и злобата си. Затова трябва отвън много настоятелно да им се напомня ,че това са международни организации с репутация и не може някакъв си цартрап да ги използва за ЛИЧНИТЕ си прищевки и тъпотия!
  Нека си прави каквото си иска с болшевишките си КГБпол,Милициопол , МилициоПЕТОпол….. Те са си НЕГОВИ, ЛИЧНИ!
  Но Интерпол и Европол НЕ са , те са международни! И КОЙто си позволява да ги употребява за ЛИЧНИ цели заслужава ЕМБАРГО!

 20. Общо 17 имоти на територията на община Варна с обща площ 358.551 дка са продадени на “Южен поток България” АД, съобщиха от МЗХ. Договорите между “Южен поток България” АД и земеделското министерство са сключени на основание на Закона за горите. За промяната на предназначението и придобиването на имотите заявителят е заплатил общо 20 599 409.21 лева. При вземането на решенията от страна на МЗХ са спазени всички законови изисквания и процедури, като е взето предвид и решение на Министерския съвет, с което газопроводът “Южен поток” в отсечката, която ще се изгради на територията на България, е обявен за обект с национално значение и за национален обект, както и обстоятелството, че като такъв обект е изключен от наложения с решение на Народното събрание от 11.07.2013 г. мораториум по отношение на имотите, попадащи в границите на устройствени зони “А” и “Б” по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Подробният устройствен план – парцеларен план на обект “Преносен газопровод “Южен поток” на територията на България” за имотите е одобрен със заповед на министъра на регионалното развитие.

  Източник: БГНес

 21. СКРЪБНА ВЕСТ:
  Поредният български идиот (от Димитровград!) обявява, че учредява “първата проруска и пропутинова партия”.
  Нито е първата, нито е единствената. Повече от половината партия в БГ са путлеристки, проруски и комунистически.

 22. а през това време Светлана Шаренкова пише резолюции за БСП на конгресите им против санкции на ЕС. Все още нямаме граждани наградени от Обама с медал, но от Путин имаме много, че се и показват…

  http://www.duma.bg/node/82462

 23. към МИЛИЦИОПЕТОПОЛ
  преследват до дупка, за да сплашат останалите

 24. а тая новинка видяхте ли я
  в офнюз?
  “Влиза в сила законът срещу анонимните блогъри в Русия”

 25. Симпатизанке,а КГБ и ДС от кого са създадени и за кого.

  Ти познаваш ли някой ДС-служител ,който да не е на комунистите пазител?

  Познаваш ли някой КаГеБист,който да не е комунист.

  Така че,кой пише нищожни неща?

  Казвам само на теб-ще има поне някакви минимални изгледи за добро,ако един ден на този сайт изчезне снимката на ПСА в София.ПОгледно горе вдясно за да ти стане ясно!Или надписа да бъде заличен,или силно променен.
  И вместо хората петиция да подписват,усмихнати да се здрависват.

  И вместо този светещ позор,комунистите да се видят назор.

  Я си представи драга симпатизанке,че всички станем и ние като теб-симпатизанти.

  Всеки ден симпатизираме,скъсваме се от симпатии,но от тях комунистите не се впечатляват,мозъзиците им не узряват,отделно от това техните симпатизанти още повече се увеличават.

  Борба между симатизанти аз не съм чул никъде по света.Ти чула ли си някъде някой да е обявил победа на един отбор от симпатизанти над друг.Или симпатизантите от един коя си група взеха властта.

  Най-добре е да събереш повече симпатизанти и да основете и вие “движение на симпаизантите”.
  Бъди сигурна,че както и русофислкото комунистическо движение и вие ще станете за презрение.

  Хората се пръскат по шевовете,а нашата симпатизира…

 26. kam sim na dsb
  simeonovskat chkola na*ANTIKOMUNISTITE*derzae
  Sazdava 4uvstvo na bezizhodica.
  *kakvoto i da pravim si ostavame ruski*.Sam 4e ne e poznalo ruskoto *mekere*.Da si hodi v Rusia.S takiva triabva da se govori direktno.

 27. хей ти, антикомунист, какво си се захванал със симпатизантката. не за първи път й дъвчиш подметките. дразни те това, че симпатизира на ДСБ ли? какво си се заел да я съветваш? ти какво направи за РОДИНАТА, а? чета те, че говориш като отявлен комунист. сформира ли вече отряд? хванахте ли вече шумата? не се е чуло нищо за ВАС.сподели опит като пръскащ се по шевовете. това ли е твоят начин на борба? пфу

 28. Момичета,аз съм толкова пъти ходил в школата на убийците и крадците в Симеоново,колкото пъти вие сте ходили на Брега на Слоновата кост.

  Не са важни моите приказки,аз явно не разбирам нещата.Но вие,стриктните читатели на сайта как не се впечатлихте поне веднъж от снимката на позора.

  Не вижадате ли как ярко тя свети-всеки ден и нощ на сайта,както и самите Альоши с техните брезентови галоши.

  След един месец комунистическата сган отново ще празнува победата над “хитлеро-фашизма”,а вие пак ще мълчите и ще гледате с взор този позор.
  Да,безизходица няма и няма да има,докато сурогатите на съветските агресори ги има.

  Нашата страна ще стане все още по-голяма атракция-с мозъчната си кастрация.

  От всички страни в НАТО и извън,само нашия народ стои като пън,нарамил гордо във всички градове съветските подметки и запътил се в Европа,прегърнал болшевишката сопа…

  Един ден България ще бъде най-екзотичната страна в Европейския Съюз-вечен роб на Съветския Съюз.Но той умря,да,но го замести неговата дъшеря.
  Русия продължава да ни залива с комунистическа помия,но българина като роб-професионалист,винаги го води комунист.

  Та кой създава чувството на безизходица,скъпи симаптизантки нежни,аз “Симеоновския ментор” ,или озарения сурогат на безчетния съветски гад.
  Нашия народ живее в морален ад,мозъците са ни от комунизма изпрани и станали гладки като калкани.

  Не вярвате ,че у нас комунистите все още дивеят,ами нали на още един техен генерал вдигат паметник.И къде?-пак на централно място в столицата София.
  Генерал-спортист,но отявлен комунист.И столичани мълчат та,комунистическия си облик да не заличат.

  Също като половинмилионния ни град,на него явно му е невъзможно да живее без този агресор-гад!

  Та кой създава чувство за безизходица ,скромно мисля че са тези които ни пуснаха комунистическата въдица.
  Когато българския народ я пусне,тогава може и да възкръсне,а дотогава все ще се намери някой мозъка му да дообръсне….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.