Миков дублира Сидеров с крясъци срещу президента Плевнелиев

Червеният Михаил Миков отмени днес кафявия Волен Сидеров на консултациите при президента Росен Плевнелиев, посветени на приоритетите на парламентарната дейност в последните часове на законодателния орган.

Крясъците, с които Сидеров удостояваше подобни срещи и лично президента Плевнелиев днес бяха възпроизведени от Миков.

В първата си изява на високо междуинституционално и междупартийно ниво в качеството на новоизбран лидер на БСП Миков опроверга опасенията, че само Сидеров може да се държи просташки в името на дивидентите, които печели в очите на твърдите си привърженици.

Твърдоглавите червени съпартийци на Миков и техните кафяви подобия могат да бъдат доволни от приемствеността: примерът на скандалджията Сидеров е жив!

БНТ пощади изявата на Миков, наричайки я в централните си вечерни новини „репликиране“. По-късно водещият на „Панорама“ се размина с тази формулировка и изненада зрителите с констатацията за „караницата“ при президента, за която драгият зрител не беше уведомен в информационната емисия.

Истината е, че Миков успешно копира Сидеров и прекъсна грубо изявлението на държавния глава с поучителната забележка на неприлично висок тон, напомняйки на държавния глава, че България не е президентска република ( по повод препоръката на Плевнелиев партиите да помогнат за установяване на разбирателство за гласуване на актуализацията на бюджета и здравната каса).

В „Панорама“ самият Миков изключи вероятността повишеният му тон да е бил импровизация, подчертавайки, че излъчването му е било пряко в ефира по настояване на президент.

С други думи, щом толкова иска откритост, Плевнелиев ще си получи „заслуженото“ – друг път да внимава с откритостта си, за да не бъде навикан отново. В навечерието на партийния митинг на Бузлуджа Миков употреби случая да подгрее по този начин надеждите за неувяхващата войнственост на неговата партия.

Миков обоснова избухването си с това, че подобни въпроси трябва да се обсъждат в парламента, с което собственото му присъствие на консултациите изпадна в противоречие с логиката му. Защото именно обсъждането на въпросното гласуване беше причината той и останалите партийни лидери да седнат на масата с президента. Какво толкова нередно тогава има в говоренето на президента по повод на самия повод за разговора?!

Всъщност Миков косвено си призна причината за изявата си: бързал за партийния събор на връх Бузлуджа.

Съответно партийното събитие ( както никое друго партийно „мероприятие“ в България) получи традиционното си телевизионно рекламиране- още преди да се е състоял върховният митинг на балканския връх, той получи явно полагащия му се ефир от 20 минути с пряко включване от мястото на още несъстоялото се събитие.

В България е така: когато червеният „Дума“ има календарен празник, това е „новина“ от национална величина- незаобиколима от медиите, сякаш това е водещия вестник в България. Никой друг български вестник, ако ще да е с 10 пъти по-голям тираж и общонационално влияние, не може да се похвали с подобна закотвена привилегия.

Не бива да се учудваме. Същото запазено място има и самата БСП- най-дълго управлявалата партия на прехода, която обаче отказва да поеме отговорността за провалите му, но обитава по наследство върховете на телевизионните емисии с преки предавания от връх Бузлуджа.

16 мнения за “Миков дублира Сидеров с крясъци срещу президента Плевнелиев”

 1. Посоката – надолу, за партията им, я зададе Станишев. Миков е следващият лъч оптимизъм за родната политика, освен биологията и гравитацията.

 2. Заради тези комуняги и ние май
  ставаме зли – без да се усетя им пожелах най-страшна буря, град и мълнии за сборището им. И не ми стана жал. Кофти, нали?

 3. Българио Саботиращата Партия и нейното оръжие – Невежеството!

 4. Арогантното и просташко поведение на “лидерите” на БСП към държавните институции и към лицата, които ги оглавяват (но не са от тяхната шайка или не споделят възгледите им)е тяхна “запазена мярка” и от която се възползуват и сателитните им партиики и образувания, намират подкрепа и одобрение от тяхна страна. Прикривайки се под маската на демократичните правила и принципи, те са готови да разрушат, или продадат държавата и държавността, ако това не удовлетворява техните интереси. А този новоизлюпен лидер(плужек)на БСП Миков, който не е в състояние да събере Парламента за нормална работа има претенции, че България е Парламентарна, а не Президентска Република. Само, че той не “познава” конституцията (също недоносче прието от тях), че Президента е държавен глава и че при отсъствие на Парламент, той разпуска парламента, съставя Служебно Правителство и насрочва избори за нов Парламент, като през това време Правителството е подчинено на Президента! Или всичко, което в момента върши президента Плевнелиев е в рамките на Конституцията и нещо повече, вместо еднолично да предприеме действия по разпускане на Парламента, провежда консултации с политическите партии, за постигане на консенсус по основни въпроси и приоритети за дейноста на Правителството до следващите избори. И това, ако не е наглост???

 5. За първи път няма да се съглася с Вас , господин Инджев 🙂

  Нека да ги дават по телевизии,радиа ,вестници!
  Мечтая денонощно да ни заливат от ефира (на живо и с истерични избухвания на Мико-Сидоровци, предизвиквани хитро от много ,много по-умният Р.Плевнелиев).

  Да излизат на светло ,да са под напрежение.

  Общо взето да ни дразнят , като най-много дразнят собственият си електорат.
  В момента пенсионерите са най-върлите противници на БСП.
  Не ми е удобно да цитирам коментарите на възрастни с отдавна побелели коси хора.

  Преди преврата в Чили , по заповед на началника на генералният щаб и в угода на президента се въвежда изучаване на историята на комунизма , забраняват се всякакви отпуски , прожектират се само съветски филми в казармите .
  Това толкова вбесява войската , че след преврата изобщо няма нужда да се надъхват войници и офицери за борба с комунистите .
  Началник на ГЩ между другото е Аугусто Пиночет.

 6. А кой позволява да се случват всички тези безобразия?

  Струва ми се, че това сме аз, моите приятели, роднини, познати и съседи, както и ти, и твоите роднини, приятели и съседи…

  Е, кой това е укорим за това да има бузлуджи, копринки, миковци, съветски паметници и др. под. в България?

  Ани, ние, скъпи приятели, които само мрънкаме, вместо да запретнем ръкави.

 7. От 1989 г. насам БСП винаги е наемала хулиганстващи клоуни, които да и вършат мръсната работа спрямо противниците, а тя да се прави на много демократична и умерена. Първият клоун, който бе нает беше Жорж Ганчев,но той се сгромоляса през 1996. След него дойде Волен Сидеров, който обаче се срина през тази година окончателно. На път да излезе от играта е и последният клоун -Бареков. Така БСП остава с оголен фланг и поради липса на наемници е принудена да се оправя сама,а това означава да показва истинския си лик – този на злобния простак-болшевик.

 8. ХаХа. Миков може би вече завижда на Сидеров със зависта на държанка към друга държанка. Ще стане женски бой за любовта на Лилипутин.

 9. Приветствам избора на М.Миков за лидер на “Партията наша, родна”! След вече известния партиен апогей и резултатите от него, под свтлото ръководство на правешкия селяндур, очевидно съпартийците се затъжиха много и (де)градирайки напълно си избраха най-доброто, живково подобие, към настоящия момент. Разбира се, че Партийните тарикати са в сянка и никога няма да се демаскират в лидерски постове, но от своя страна М.М., в качеството си на парламентарен шеф, разкри пълният си потенциал. На консултациите при Президента, той само затвърди неограничените си възможности и блесна в нова (позната) Партийна светлина. Добрата новина за всички нас, не членове на Партията е, че “новата Партийна надежда”, вече изживява последните си часове, като председател на парламента и ще престане, да ни “представлява” пред света с недостижимите си селски простотии и изпълнения , като запази пълният си капацитет за своите Партийни братя и сестри. Да им е честит и дълго, да ги ръководи!

 10. Изборът на Миков за вожд на БСДП/БРП/БКП/БСП(това е 123 годишната партия) с нищо не може да промени похода й към политическото небитие.В последните 25 години “комунистите/социалисти” дори ускориха темпа на бягането към изхода на политическата сцена.За забравилите ще припомня -1989-1991г – две правителства на “реформатора – комунист” Луканов.Резултат : мораториум върху плащанията по дълга на РБ, празни магазини, купони за хляб, захар, олио…..
  1992-1994г правителство на Беров ,съществувало с гласовете на БКП/БСП.Резултат:мутренско-мафиотско разграбване на входа и изхода на структурно определящи държавни икономически структури , довело до преминаването им в ръцете на назначени от БКП/БСП милионери, най-често свързани с ДС.
  1994-1997г правителство на Жан Виденов.Резултати: Хиперинфлация, ограбване спестяванията на населението, създаване на “партията” на кредитните милионери, отчайващо обедняване на населението.
  2005-2009г правителство на Станишев.Резултати:Разграбване на енергийния сектор. Цената – предаването му в ръцете на покойния СССР – руския диктатор Путин.Последствията – забавяне интеграцията на РБ в ЕС с десетки години.
  2013-2014г. правителство на Орешарски с мандата на БКП/БСП. Резултати: Финансова криза, изкуствено предизвикана и неуспяла поради членството на РБ в ЕС; хаос с усвояването на парите от еврофондовете, хаос в земеделието, в здравеопазването, в образованието, в транспорта…..на всякъде.
  Днес са се запътили към построения прижеве ковчег на БКП/БСП – чинията на Бузлуджа,където “комуниста и социален боец” Миков ще обещае на свиканите под червените бойни българо-съветски/руски/ знамена всички 50000/закарани там според някои медии само със 70 автобуса/ оглупели връстници на партията – светло бъдеще, сваляне от власт на Костов, Борисов, Доган и омразните капиталистите.Бог да им е на помощ.

 11. Вместо М.Миков по-добре е да се обсъжда позицията на БСП, която той защитаваше и e причината за поведението му на “председател”. Защото държанието на Миков, е продиктувано от целта на БСП – да се отрича на всяка цена необходимостта от СПЕШНА промяна в бюджета. Което отричане/отхвърляне ще им позволи да постигнат и важни политически цели!
  Не самото свикване на Съвет, а фактът че президентът е прозрял тези цели го изкара от равновесие. Защото от даваните от него примери и числа – детайли по бюджета, се разбира че положението съвсем не е толкова безпроблемно, колкото се мъчат да го изкарат БСП и придворните им “социолози и политолози”.
  Нормално е БСП да поддържа, че бюджета е добър и осъществим, че може да се “поправи” от следващия парламент. На пръв поглед е така, … ако се пропусне факта, че много от оставените дупки изискват спешно запушване. Но с какво??? Най-драстичен е примерът с 1 млд., които трябва да се изплатят на българските фермери, фирми по европейските програми за да се възстановят от ЕС. Ако това не се направи се възстановяват взетите пари плюс наказателна санкция. Т.е. губим двойно, защото не сме се разплатили навреме. А не сме защото няма пари, А няма защото оставеният резерв е разчетен и не може да се пипа без промяна в бюджета. А той може да се направи само от НС. Да се искат пари – заем пак трябва НС. С една дума държавата се оказва в още по голяма дупка. Кой ще е виновен тогава? Медиите (на необсъжданите лица) ще обяснят на избирателя – виновни са управляващите.! Кой ще управлява???? Или е служебно правителство т.е. президентът ще е виновен + служебното или ако има редовно правителство, което обаче вече е в процедура на наказания , то ,то ще е виновно. Избягва се отговорност. Народа освирепява срещу “новото некадърно (макар и редовно)” правителство. А то, няма да е на БСП. Или всички виновни, нови предсрочни избори, но България се срива икономически… забравяме за участие в еврозона, а мчоже и при най-добрия вариант за проевразийците, да забравим и за ЕС! На власт се връща не само БСП но в “реформиран” евразийски вариант… Е цената на това връщане е висока, но за нас – народа! За тези като Малинов(бсп), Волен, Бареков и т.п., които ще управляват при един такъв вариант, това няма никакво значение. Затова е яростната съпротива “няма да подписваме празен чек”! Защо не се запитате, защо ако се страхувате, г-да от БСП от празния, не вкарате в текста на решението уговорка: “ Служебното правителство може да взема международен заем за (изброяват се дейностите) ….. и не може да го използва други цели” и се изброяват!? Не просто се премахва възможността да се спаси държавата от наказателни санкции и нови финансови проблеми. Защото в БСП знаят че със сигурност нещо ще се случи и то няма да може да се реши от служ. Правителство. Иначе как ще си обясним разменените думи м/у президентът и Миков? (цитирам по памет)
  Президентът: – Кой ще носи отговорност, ако междувременно в следващите месеци се случи нещо?(изискващо извънаредни средства)
  М.М. Вие се опитвате да внушите предварително вина , на сегашното управление за грешките на бъдещото правителство…
  Г-н Миков е предварително уверен, че служ. правителство ще направи грешка!???
  Защо е уверен? Защото знае, че няма начин да не настъпи мината оставена от тях….
  На този фон изглежда странно искането на правителството(уж на БСП) за корекция в бюджета и отказа на БСП от такава корекция !? На собственото им правителство? А това само означава, че проблемът е сигурен защото капанът е заложен. Понеже отговорността се носи първо от правителството и фин. м-р , Орешарски и финансовият бързат да прехвърлят вината върху неосъждаемото за решенията си НС. Ако не се направи тази промяна най-малкото е че Герб и ББ ще оберат негативите на последващата криза. Ясно е, че ББ не може да надскочи “обидата си” и да влезе в НС. Щели да му викат “горчиво”. Ама АКО СИ ДЪРЖАВНИК, ТРЯБВА ДА НАДСКОЧИШ ОБИДИТЕ И ДА ПРАВИШ ТОВА КОЕТО ТРЯБВА, ПЪК ДА ГОВОРЯТ И ПЛЮЯТ КОЛКОТО ЩАТ!!!!!….. Примери има и все от дясно! …. Но като гледам страшно много “десни” поддържат тезата на БСП , че “пари на верасия не се дават”. По важно им е да го плюят и така помогнаха на БСП да го изкарат от НС! …. А стабилността на държавата в момента зависи страшно много от гласуването в понеделник. На Бюджета, не само на частта за НЗОК!!!

 12. Когато видя Миков на екрана винаги си мия очилата с антимикотичен спирт.

 13. Президента допусна грешката да иска пари накуп, или поне такова впечатление остана в публичното пространство. Ако беше представил подрбната сметка на вересиите, които оставя орешко, щеше да им изземе инициативата и да ги вкара в режим на трудни оправдания. Но технологията на политическите хитрости не е силната страна на културните хора.

 14. Е, то червеното и кафявото са все цветове на социалистите, едните – “национал”, другите – рубладжийски. Лошо няма, политическият титан от Кула ще докара столетницата до 10-те процента наесен, което е шанс РъБъ полека-лека да тръгне към нормализиране. После наред е закон за обявяване русофилистичните истерии за престъпление против националната сигурност. Дай Боже скоро!

  Респект!

 15. Титана на мисълта от Кула е много добър избор на комунистите. Типичен пример за алкохолик-руснак. Да им е честито !!!

 16. @Дани, че Станишев от една страна е доста виновен за падението на левицата (слава богу, че доживяхме и този момент), все си мисля, че главната причина е сблъсъците между двете течения в БСП, които зачестиха все повече и повече в последните няколко години. Едните са влюбени в старата школа, на която Първанов е най-яркият представител. Те са анти-ЕС, анти-НАТО и разбира се проруски настроени. От другата страна стоят по-проевропейски настроените леви водени от Станишев, който, както видяхме, разглежда ЕС единствено като каца за обществени поръчки, от която жена му граби с пълни шепи и възможност за по-висока заплата като европейски политик. Честно да ти кажа, ако не беше Станишев начело на БСПто, при всичките му недостатъци, нещата през 2007г. щяха да се развият по доста по-различен начин и се опасявам, че не само приемането ни в ЕС щеше да бъде отложено, но и днес може би щяхме вече да сме на път да подпишем споразумение за членство в новото СССР още известно като Евразийски съюз, който е очевидно само и единствено с цел Путин и приближените му да се доближат повече до “светлия” облик на Сталин по отношение на териториалната и военна мощ, както и потъпкването на демокрацията и най-основни човешки ценности. Имам обаче лошото усещане, че Миков не спада към отбора на Станишев, при все че дълги години ходи като коте след каручката на селския млекар, а по-скоро е про-Първанов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.