Москва вкара руски таралеж в българските си гащи

Николай Кобляков, руснак по рождение, противник на Путин и беглец от неговия режим в Париж, оповести публичната тайна за наследството на съветския комунизъм в България: тук е типично служители на реда и закона да си падат „малко русофили”. С това той постави диагноза за болестта България.

 

Френският гражданин Кобляков разказва пред български медии ( Клуб Z, БТВ ) как надзиратели и\или полицаи са изразили пред него учудване, че се бори срещу режима на Путин, който в техните очи е борец срещу американците.

 

Откровенията на въпросните български служители бяха медийно преразказани от освободения вчера от българския съд Кобляков, който попадна на 29 юли в капан на руските служби на летището в София.

 

По заявка на Московската прокуратура, задействана специално като за пристигането на Кобляков в София, той беше арестуван и заплашен, че може да бъде доставен за типична саморазправа в Русия по обвинения, които все пак не издържаха пред Софийския градски съд.

 

На пръв поглед- нищо ново във вече разгласената история.

 

Кобляков обаче не се задоволи само с това да напомни защо и срещу какво се бори по отношение на режима в Москва.

 

С няколко забележки тук той постави акцент върху същността на българския проблем- зависимостта от СССР и остатъците от нея в днешно време.

 

Обвиняемият пое риска да намекне ясно това по време на самия процес в съда. Вместо да се подмазва, той го заяви с пълното съзнание, че ако ядоса съдиите те могат да го пратят на заколение в лапите на руското „правосъдие”.

 

 

Руският дисидент показа на каква основа ще бъдат поставени отношенията между Москва и София след епохата на Путин. На такива, като него, в СССР и НРБ се присмиваха като на „маргинали”. После…

 

После СССР и слугинската НРБ се разпаднаха, а „маргиналите” се „оказаха” прави поне за погребението на техните останки.

 

Задачата на новото поколение е при неизбежния следващ провал на посткомунистическия тандем между Москва и София да се поучи от грешките на своите предшественици и да не допуска днешния реванш на посткомунизма.

 

 

 

 

10 мнения за “Москва вкара руски таралеж в българските си гащи”

 1. “Най-лошото на комунизма е… пост-комунизма.”

  Адам Михник

  А в Османската империя казвали: “И тоя зор ще мине.”

 2. Само за сведение, може да има съмишленици, които не са попаднали на този текст:
  Адам Михник призовава: Спрете Путин! “С единни сили Европа трябва да сложи край на позорните дела на Владимир Путин”, пише известният полски публицист Адам Михник в открито писмо, публикувано от световните медии. “Дневник” използва превода на “Дойче веле”:
  Лицемерието, безумието и мълчанието на интелектуалния елит, на хората на изкуството, учените и медиите спрямо неудържимия възход на тоталитарните режими ще останат печалният спомен на 20-то столетие, посочва Адам Михник…”

 3. За милионен път светът показва, какво трябва да се направи с бедната ни държавичка и какво е важното дело за саморазрешаване на проблемите свърани и не толкова с постоянното имагинерно състояние на обществото. Защо всички бягаме от основния въпрос и се крием в третостепенни междуежбини? Защо, старателно, цялото общество бе преместено ментално в паралелен свят на абсурния битувизъм? Кое е действието което, ще спре найвноста и опростачването на конституционните ни права?
  Техните слуги задават въпросът КОЙ, за да покрият въпросът – ЗАЩО НЕ НАПРАВИХМЕ ЛУСТРАЦИЯ?
  Нима не забраниха компартйите наследници на постсъветско-ленински, диктатуро-пролетариатски манифести във всички бивши просъветски държави членки на европейския съюз?
  Обичайно, тук в този блог сме споделяли че отстраняването на МОЧА е акта който, политическа формация ще работи за прогресът на държавата ни с ценностната система на Европа и това е лакмусовата стъпка на тази формация за настъпващата промяна.

 4. Днес не съм вечерял заради Гладимор Путин скоро няма и да може и да се спи заради брат му Хладимор. А План Маршал за България е неприложим защото пак те ще го прилапат…

 5. Честно казано, тази статия http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/02/2355080_moskva_opitva_da_spre_akciia_za_otdeliane_na_sibir_v/
  ме изненада доста приятно.

  Сибирски активисти искат формирането на сибирска република в рамките на руската федерация, употребявайки реторика като тази използвана от москва в момента за донецката и луганската народни републики.

  С техните камъни по техните глави!

 6. С благодарност към Иван /август 3,2014,1:48/ за връзката към статията и точно по повод на писаното ще напомня пак думите на Старозагорския митрополит Методий Кусев, писани в далечната 1914 год., че в крайна сметка от Русия ще остани само “Московското княжество”. Три от предвиждания му вече са се сбъднали през годините.
  Само не знам от нас какво ще остане. Пак се питахме – близки и връстници – дали ще доживеем да видим на втори август връх Бузлуджа чист от тая малоумна паплач червена …

 7. Днес в предаването НЕДЕЛЯ 150, външния министър на БЪлгария си позволи да отрече очевидната истина на сервилността на цялата правоохранителна система към Путин и неговия азиатски аннтидемократичен режим. Вигенин се държа като национален предател и твърд изтоянопоклонник, сякаш в България върховенството на закона е отменено. Цялата дискусия беше за Кобляков, а той нито веднъж не допусна даже да се изрече тезата на водещата , че процеса е политически и какво застрашава Кобляков в Русия. Надявам се Русия да плати 50 милиарда долара на Акционерите на Юкос, а петрола да падне с поне с 10-12 долара за барел така че да му пресъхне бензиностанцията, защото Русия е една голяма бензиностанция мислеща се за държава. А пак е актуален въпроса, че е Империя на Злото. най-добре знаят какво е Русия Литва, Латвия Естония и най-вече Полша, а ние имаме добри спомени от тяхната дружба – избит елит на нацията и сервилничене и до днес. Време е да кажем СТИГА!

 8. Добре го е казал г-н Кобляков, но и за това има лек. “Малко русофилите” от правоохранителните органи трябва да бъдат малко поуволнени. Да си отворят частни кантори, детективски бюра и охранителни агенции, там да си филят рАЗИЯта колко щат, не докато аз, данъкоплатецът, им плащам заплатите.

  Иначе жал ми е за г-н Кобляков, който падна жертва на поредния геополитически шахмат и русофилските пешки в Милиционерия. Скромното ми мнение е, че този преекспониран скандал отвлича вниманието и е само част от далеч по-важния пъзел на пълзящата рАЗИЙска инвазия.

  Напр. докладът на BND, че руснаци планират да изкупят пристанище Варна – вж. http://www.mediapool.bg/bulgaria-dve-proruski-partii-i-edno-marionetno-pravitelstvo-news223245.html

  Или бившата мъжка секретарка на др. Сергей Дмитриевич продължава да пелтечи в националния ни ефир колко важен ни е Южен паток и как ще го строим.

  Или вероятният сценарий руски морски пехотинци да дебаркират в порт Варна и порт Бургас ( вж. блогът на г-н Сугарев) Това въобще не са “празни приказки” или “конспиративни теории”, дори премиерът Камерън признава, че НАТО трябва да се готви за отблъскване на руска военна агресия.

  А у нас за пореден път държавата застава на страната на земевладелците и арендаторите на язовири срещу хората, които оставя да се давят като котета – днес в Мизия, утре другаде.

  На този фон случката с Кобляков и арестът на разни фатмаци от групата “Сигма”, с които ни
  заглавичкват напоследък, са просто смешки.

  Респект!

 9. Да, тези очЕвадни истини не са тайна за мислещите самостоятелно хора – тук в България и там, в Русия.
  За съветофилите и путинофилите фашизоиди и човекомразци вероятно също не са тайна, но шума на рублите в доларови банкноти (все пак рублата си е “шума”, а не конвертируема валута) “заглушава” това. По-важно е да се събудят хората по тези географски ширини и да различават демагогията на официалната пропаганда от истината и разчитането на фактите такива, кавито са, а не каквито ни ги представя пропагандната машина на фашистка путинска Русия повтаряни в унес от българските им адепти.
  Все пак да отдадем заслуженото на независимия бълграски съд в лицето на почтените съдии решили казуса в полза на свободата!

 10. “Френският гражданин Кобляков разказва пред български медии ( Клуб Z, БТВ ) как надзиратели и\или полицаи са изразили пред него учудване, че се бори срещу режима на Путин, който в техните очи е борец срещу американците”

  Горният цитат от Клуб Z, БТВ и т.н. , показва , че в ДанС има паразитна болшевишка банда под путинска команда!
  Съвсем ясно е ,че тези “надзиратели и\или полицаи” са на зарплата при Путин , и СЛЕДОВАТЕЛНО нямат нужда от заплатата си , като ДанС-аджийски доносници, след като ДанСуват на путинският пилон!
  Въобще има ли нужда от тая ПАРАЗИТНА болшевишка структура с директни връзки в КРЕМъл???
  Путинските КаГеБисти си шетат свабодно в НРБ , а “КОНТРАразузнавачите”(???…) от Д(ан)С, бодро си получават зарплатите от същите тези КГБ-исти, срещу които трябва да действат!….
  “Професинализъм” в “действие”!
  И най-големият цинизъм е тези доносници да величаят Путин ,като “борец срещу американците”!
  И с какво “американците” застрашават Путин?
  А ,дори и да го “застрашават”, тези същите американци са наши СЪЮЗници, а НЕ господарят им Путин!
  На който му харесват путинските рубли – Сибир е свободен! Нека се “насладят” на путинската заработка там, а НЕ като “КОНТРАразузнавачи” в СЪЮЗник на САЩ!

  П.П. Това само доказва , че проблемът около назначаването на Пеевски начело на ДанС преди година,НЕ е ОСНОВНИЯТ. ПРОБЛЕМЪТ е самата ДанС!
  И за да няма други проблеми около, и вътре в ДанС , трябва да се реши кардинално този въпрос – ОСТАВКА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.