Палачинковата лакомия води до домашно-червени разстройства в политическата ни кухня

Страшен аргумент“ прочетох в заклеймяването на проф. Близнашки като вероятен служебен премиер, посочен от президента Плевнелиев: него партията ( подразбира се БКП, макар формално да става дума за БСП) го била „НАПРАВИЛА ЧОВЕК“, а той сега си плюел в миналото и така проявявал „низост“.

 

Забележете претенцията: партията била направила от Близнашки човек- по типично човеконенавистно изявление по отношение на една личност не може да се измисли. То е еманация на мизантропията, според която членовете на партията си нямат майка, а са родени от червеното знаме ( „нас червеното знаме роди ни“…).

 

Това изявление се върти в интернет от името на най-популяризирания от година насам в телевизионния ефир на България чисто нов червен коментатор Александър Симов, който през 2006 г. пише в блога си нещо като програмно проамериканско „символ верую“, формулирайки го в 20 точки, на които се основава любовта му САЩ.

 

Чисто новият червен коментатор по нищо не се различава в това отношение от чисто новия политик Николай Бареков, който малко несправедливо е смятан напоследък за главен готвач в кухнята на задкулисието, специализирал обръщане на палачинки.

 

Както вече отбелязах, самият Симов драматично обръща палачинката, намазана със американски кленов сироп, заменяйки я с палачинка, почерпена с руски мед. Досущ прилича на батко му Сидеров, който пишеше статии за премахване на съветските паметници, когато се изявяваше като демократ и (български) патриот, а сега е на обратната позиция като антиамериканец, антиевропеец и руски патриот, който мери ръст в това отношение със Симов.

Между тримцата има още нещо общо помежду им: цялата тази тройна компания беше много щастлива от овластяването на Пламен Орешарски, който „плю“ ( да използвам клишето на Симов) в синьото си минало и стана червено знаме, в което се кълняха.

 

Първи обърна палачинката срещу него Бареков, последван от Сидеров, а вече и Симов спря да го хвали ( защото Орешарски е заподозрян, че е обърнал палачинката отново, този път срещу БСП). Симов междувременно обърна палачинката срещу бившия си кумир Първанов, а от Станишев взе да се отдалечава чрез позицията си в подкрепа на евромладока Момчил Ненков , в чието лице видя май себе си като „млада надежда“ в партията.

 

Чисто новият червен коментатор в момента маже палачинката на новия шеф Михаил Миков с елейни слова в негова защита от гадните критици, които си позволяват да посрещат партийната му победа без дължимия ентусиазъм ( не му дадоха и седмица, възмути се в едно от безбройните си телевизионни появявания тази седмица Симов, сякаш Миков е някаква нова палачинка, която тепърва ще опознаваме).

 

За Симов, Бареков и Сидеров обърналият палачинката Орешарски беше „експерт“, а не „предател“, на чието дебелокожо надсмиване над протестиращите се наслаждаваха. Подкрепяха го като контри на всичко, от което гражданите се възмущаваха в негово лице.

 

Двама от този триумвират вече обърнаха палачинката в ролята на „жертви“. Това са Сидеров и Бареков, които парадираха с богатство по луксозни плажове чрез невиждано скъпи автореклами на политическите си проекти и едновременно с това се пъчеха се като раздавачи на справедливост. Обещаваха да ни управляват с твърда ръка, но сега се изживяват като жертви, бутнати от друг по нанадолнището на регреса.

 

Ако Сидеров, който си консумира някъде почивката и ни е оставил само спомена за себе си чрез билбордовете с втренчения си поглед от тях, то Бареков ни облъчва с вайкане как всички се били обърнали срещу него, а пък медиите на Пеевски вече „подбуждали“ репресивната машина на държавата срещу него. Заяви го тази сутрин по Нова телевизия с категоричността на човек, който събуждаше години наред България от своето официозно телевизионно студио с прокурорските си тиради, в които „предвиждаше“ с издайническа точност кого ще мачка в следващите дни и часове репресивната машина на държавата.

 

Тримата герои на (пост)комунистическия труд в обръщането на палачинката ( Симов и Сидеров срещу американската им любов, а Бареков- срещу „американския човек“ в България, за какъвто се представя(ше) Бойко Борисов) обаче претендират, че никой друг няма право да се извърта.

 

И защо? Нима Пеевски например не е обръщал и той палачинката от царска на депесарска, замезвайки междувременно с герберите, за да ги сдъвче на финала на управлението им, че да се се очаква друго и по отношение на някакъв си Бареков?

 

И колко трябва да си глупав, за да си въобразяваш, че на теб няма да ти се случи палачинковия номер, който сам въртиш демонстративно и гордо от години пред очите на публиката?

 

Ако е вярно твърдението на Бареков , който вече отчаяно се опитва да внуши, че Пеевски се е извъртял срещу него, в цялата история има нещо оздравително по отношение на българската политическа лудница: и най-слабоумните би трябвало да забележат, че който палачинка от лакомия обръща, от палачинка се задавя- независимо дали е намазана с американски кленов сироп или с доставен от руската мечка мед.

 

 

19 мнения за “Палачинковата лакомия води до домашно-червени разстройства в политическата ни кухня”

 1. проф. Близнашки ми преподаваше по Конституционно право в университета. По-нехаен човек към работата си не съм виждал. Изпитът беше устен и въпросите бяха как си днес; От къде си купи якето; кой е президент в момента;
  Оценките бяха 5 и 6, някои минаха и без въпроси.
  Не мога да повярвам че президентът Плевнелиев ще назначи такъв нехаен човек.
  Пък и както и да се мъча да го приема, за мен професорът си остава социалист.

  Не е съвсем по темата за дърдоренето на БСП и техните фенове, но исках да ви споделя преките си впечатления за отношението към работата на професора.

 2. Здравейте господин Инджев. отварям си вашия политически-анализаторски блог и започвам да чета за палачинки, кифли, гофрети, сандвичи с гарнитура или без, за обедно меню, хепи ауър и т.н. спрете се вече! не мога да си дочитам статиите заради вас. чета по 10-15 реда и като ми се преяде и отивам. стига!
  сега поне е лято пишете за някакви други продукти, за плодове зеленчуци.
  аз от тия ваши рецепти станах като делян пеевски.
  🙂 това е моята градивна консуматорска критика към вас.
  поздрави 🙂

 3. От всички най-смешен ми е Сидеров и тъй нареченото печатно предизборно издание:”Планът Сидеров”. А още по-смешен е коментарът за него:
  ПЛАНЪТ СИДЕРОВ

  План: този път – увенчан!
  Преизпълнил: ОНАН!

 4. Чудесен текст, прекрасно демонстриращ отвратителния аморализъм, който така нагло дефилира от години в това, което у нас се зове “политика” и също така “журналистика”, ала всъщност няма нищо общо с тях, с тяхната идея, същина и понятие. Напротив, коренно се различава от тях. В лицето на текстовете на г-н Инджев (и на неколцина други, примерно И.Бедров, И.Беров и… кой друг?) беше реабилитирана автентичната журналистика (и публицистика), която иначе беше застрашена от пълно изчезване. И тогава деморализацията в нашия живот щеше да бъде пълна. По отношението на политиката пък същото нещо за същия този период сториха Иван Костов (и неколцина други от групата около него и около някогашното СДС).

  Трябва да имаме достойнството да признаем тия неща, щото, първо, тия хора дадоха пример, че е възможна и автентична журналистика, и автентична политика, второ, показаха, че нравствените компромиси не могат да бъдат оправдани по силата на аргумента “оцеляване”, трето, тия хора заради достойната си позиция и поведение платиха прекалено тежка цена в личен план.

  И ако мълчим за всичко това ще излезе, че и ние съдействаме на течащата деморализация в страната, а аз лично не мога да си позволя такова грозно поведение, да сторя такъв тежък грях.

 5. И да допълня още нещо, твърде важно по моя преценка: обяснението на действителната, вярната, точната мотивация за описаните в статията “обръщания на палачинката” е едно-единствено: паричният стимул, финансовият стимулация, рубладжийството, рублофилията и пр., все в този дух. Е, някои хора като изброените, дето заслужават да бъдат наричани истински политици и журналисти, доказаха на всички ни, че дори и в България има хора, които не могат да бъдат купени, има хора, които не желаят да се продават, че и в условията на България може да има личности, стоящи на чисти нравствени и ценностни позиции, което, както и да го погледнем, е една много обнадеждаваща констатация…

 6. Простака – комунист – социалист

  Простакът е кремък- корав и могъщ .
  Простакът е демон без лик, весдесъщ
  Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
  Удариш на кухо, простакът звучи.
  Простакът не чака, не знае предел
  и стига простакът до своята цел .
  Защото простаци край него вървят
  и дават му знаци и правят му път
  Надкласов, безкласов, без род и съюз,
  но винаги касов, но винаги в плюс
  Без ден да протакаш, дори да кърви
  война на простака до смърт обяви
  За срам на Европа, на всичките нас,
  когато докопа в ръцете си власт
  По страшен от спина, по-жилав от рака,
  сега за сега се оказа простака.

 7. Пръв в обръщането на палачинката бе Едвин Сугарев. От искане към прокуратурата да се разследва Бойко Борисов за трафик на амфетамини, до откриването на предизборната кампания на ГЕРБ.

 8. изключително важно е да бутнем паметника на съветската армия. направим ли това,ще покажем на цял свят, че сме от виена до владивосток.

  всички се само определят като българи и в молдова и в украйна и във Волжска България.

  конфликта в украйна е поради историческото търсене и лутане в историята, да се самоопределят украйнците.

  ние сме длъжни да помогнем за каузата на цяла европа, а именно да се отървем от тоталитарноста на путин и да свалим оковите на тиранията.

  длъжни сме да елиминираме паметника на съветстката армия.

 9. В това време Бареков се извинява на президента за несправедливите атаки.

  Явно е докаран до просешка тояга.
  Предсказвам,че ще обърне палаинката още веднъж- от пръв демагог,пръв демократ.

  Очаквам с нетърпение и напускането на ,, Титаник” и от бившият бъдещ мини

 10. стър на вътрешните работи – товариш Р.Петров.

 11. @IVO KRIVO
  Украинципте показаха ясно как се бутат паметници на диктатурата. Докога ще чакаме рублофилите сами да си го бутнат?

 12. Пък и както и да се мъча да го приема, за мен професорът си остава социалист.-Дренков

  Откъде пък се пръкна сициалист,явно става въпрос за отявлен комунист

 13. Иво Криво,а кой ,как и кога да бутнем позора ,като комунистите са навред и всеки се пази от тях.

  Те създадоха комунистическа демокрация,начело с тяхната партокрация.

 14. “който палачинка от лакомия обръща, от палачинка се задавя- независимо дали е намазана с американски кленов сироп или с доставен от руската мечка мед”
  ++++++++++++++++++++++++++++

 15. “… Заради такива като Вас си заслужава да се борим за нов Девети септември…А тази вечер ще отида и ще се изпикая върху мемориала на шибаните жертви на т.нар. комунистически режим.”
  Сашко Симов
  http://www.bulblog.com/един-завършен-идиот/

 16. Скудоумието на лицата на “новата левица” Симов, Ангелов и останалите им другари е учудващо. Тези другарчета би трябвало да са наясно, че хората в 21-ви век имат много източници за да научат фактите, които ги интересуват, а българските “медии” отказват да им предоставят като показват тирадите на симовци по телевизора напоително.
  На съчиненията им пропити със съветски плам едва ли вярват дори другарчетата им от многобройните бсп-та в страната – БСП, ГЕБ, Атака, ДПС – не се наемам да ги изброявам изчерпателно. Интересно за мен е дали самите те си вярват??? Като застанат пред огледалото и видят отражението си в него дали си вярват на пустословията с които обилно ни “ощастливяват” от любезните български медии?

 17. Г-н ТОШЕВ , той платеният “интелектуалец” “Симов” , си е просто проституиращ драскач на путинска служба.
  А , както е посочил г-н Инджев в статията той е многократен палачинков шампион.
  Както и другите от последното поколение “журналистически политици”.
  Но то цялото “правителство” на Олигархски си беше едно КОНТРА-БАНДНО “правителсво” , способстващо за “възхода” на КОНТРАбандните “”нови”политици” и на контраБАНДнИТЕ им господари.
  НО, това е едновековна “традиция” на большевишката (интер)национална коМтраБАНДА, представяна под името БКП(Большевишка КоМтраБАНДнА Петоколонност).
  Сега цартрап Путин дългогодишен интернационален КОМтраБАНДИст, заповяда на своята болшевишка прислуга от 45-гАдишен КОМтраБАНДИзъм да осъществи “ПРЕХОД” към КОНТРАбандизъм продължаващ 25 години.
  Като в последната КОНТРА-БАНДНА гАдина достигна еманацията на този “прословут” “КОНТРАбанден преход” с КОНТРА-БАНДНОТО “правителство” на Олигархски на КОМтрабантният “мандатоноситель” -СС.
  Като “бонус” от тази КОНТРА-БАНДНА гАдина на цартрап Путиний в България, получихме и контраБАНДНАТА “журналистика”, от която се появиха и контраБАНДНИТЕ “политици”.

 18. Цинизма на комунизма е във възход и народа,разбира се е на заден ход.

  Никой не скача пред думите на последователя на плача.

  Къде сега се подвизава българската прокуратура?

 19. Мнението ми за “Сашко” Симов съвпада с мнението на автора на блога (Стефан Краев) от препратката ми! Добавих цитата за да се види какви ги е “плещил”!
  Изцяло съм съгласен с казаното от вас и г-н Инджев.
  В допълнение (обяснение) ще добавя, че съм един от редовните, които присъстваха на жълтите павета на протеста в рамката на година и нещо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.