Червената носталгия скача нагоре и назад към Бузлуджа срещу течението на историята

Бузлуджанската вълна залива с червен адреналин повалената на поредица от избори и очертаваща се като постоянно губеща столетна партия. Главозамайването от (не)успехите ( по аналогия с прочутата статия на Сталин в „Правда” „Главозамайване от успехите”, в която дава указания болшевишкият геноцид срещу селячеството да бъде позабавен малко) идва отново от традиционното за болшевизма боравене с бройката: били се събрали много, десетки хиляди дори на връх Бузлуджа.

 

Как става този „номер”? Няколко думи за технологията на сборуването.

 

Тя е същата, която докарва хиляди посетители на русофилския събор край язовир „Копринка” недалеч от Казанлък вече близо десетилетие, откакто емисарите на Путин стегнаха редиците на своята пета колона в България. Освен симпатия към червения цвят в политиката, явяването на толкова много хора на толкова отдалечено и недостъпно за по-голямата част от тях ( от транспортна гледна точка ) рецептата изисква две задължителни условия: много пари и рекламна дейност по места.

 

Не поставям под съмнение очевидният факт, че въпросните десетки хиляди са водени от чувството за общност, а не непременно от миризмата на кебапчета. Въпросът е обаче в това как да ги доведеш на планинския връх. И тук в това отношение бившата БКП няма равна на себе си.

 

„Дребната хитрина” е умението да бъде организирана безплатната за симпатизантите, традиционната за тях от десетилетия масова екскурзия. За целта е нужно разгласяване и транспорт, който дава възможност на желаещите да се натоварят на автобусите и да прекосят ( понякога цяла ) България. Кога и как иначе ще им се случи подобна безплатна разходка?!

 

Изборите показват от доста години насам, че има и други партии с голяма електорална подкрепа, но никой друг не умее да събере така демонстративно симпатизантите си на едно място. Десните, казано по-конкретно, са майстори в обратното – в разпиляването на симпатизантите, които и без това не си падат по масовите походи и преходи, изповядвайки индивидуализма като свое житейско кредо.

 

По абсолютно същата финансово-транспортно-рекламна схема биват товарени и пътешественици от цялата страна за русофилския събор край язовир „Копринка”. Рекламни билбордове за безплатното пътуване биват монтирани буквално по села и паланки- включително пред църкви и туристически обекти ( снимки на някои от тях съм публикувал в ivo.bg).

 

Така се постига ефектът на усещането за голяма сила, независимо от това, че всъщност силата на БСП се топи от година на година до степен, че ДПС иззе от червените властовата инициатива по време на съвместното им управление в рамките на „кабинета Орешарски”.

 

Съответно медиите, приучени също от десетилетия, отразяват автоматично тази червена миграция обратно към изворите на партията-майка, накъдето младо и (предимно) старо плува обратно на течението ( на историята) по примера на сьомгите в Аляска.

 

Така на Бузлуджа ( а вече и край „Копринка”, което е едно и също като дублетна форма на Бузлуджа) веднъж в годината „сьомгите” си хвърлят червения хайвер и се надъхват взаимно да устоят на продължаващото измиране на техния застрашен от модерността вид. Черпят сила от тоталитарното минало в сянката на една бетонна чиния, която може да ги отведе ( в спомените само) към щастливото тоталитарно минало, но също толкова символично демонстрира безполезността на чудовищното количество бетон, изсипан безмозъчно, антиекологично и икономически алогично на върха на планината, дала названието на полуострова в центъра на нашата полудемокрация.

 

„Много сме, силни сме”, кънти традиционно веднъж в годината бойният им вик.

 

Че са много и са силни ( в демагогията- току що унизително бяха принудени да избягат от властта, но се държат пак като победители) , в това няма съмнение. Не само са много, но идват направо в повече на малката клета България, която има отчаяна нужда от модернизиране, а не от комунизиране под бесепарска форма, обърната към миналото.

20 мнения за “Червената носталгия скача нагоре и назад към Бузлуджа срещу течението на историята”

 1. И на връх Бузлуджа БКП-БСП се оака
  —————————————-
  (Не остана място където да не са оставили типичните си миризливи купчинки )

  Тази неделна утрин ( 02.08. 2014 год) връх Бузлуджа посрещна все по- оредяващите редици на беловласите Бг комунисти – ръководените от БКП потомствени предатели на България и агенти на Москва с гъста антикомунистическа мъгла, студен антикомунистически вятър, силен антикомунистически дъжд, мирис на “дюнер кебап” и кебапчета, студена бира и студени безалкохолни питиета.
  Огладнелите и ожаднели московско червени активисти се нахвърлиха като невидели на партийната келепир софра “all inclusive” – ( храна без ограничение през цеелия ден с включени напитки )
  След едночасово бутане с лакти и състезателно плюскане около партийните хранилки, тълпата белокоси червени келепирджии изведнъж болезнено изстена, принизи се, притихна, след това изненадано застина с уплашени очи, стисна зъби, вкамени се… и малко по-късно се чу предателският звук на голямата беля !!!
  …Старците – бивши мъже и бивши жени едновременно, бяха получили разстройство и с унищожителна другарска критика, адресирана към новото ръководство на столетната им кака- партията, си изпразваха стомасите си в гащите…замириса на развален ДПС дюнер кебап…!!!
  Каква воняща провокация им скалъпиха…!
  Кой какво забърка, че засрами старците – бивши секретари на БКП ???
  Изглежда лидерът им, щедрият организатор на софрата “all inclusive” не беше преценил в бързината, че на 80 годишните бивши кървавочервени дейци, е трябвало да се каже да не ядат много топъл “дюнер кебап” и да не пият рано сутринта повече от една бира… За голямо нещастие на старите хора, дюнер кебапът се оказал и “поразвален”, а бирата – твърде студена за стомасите на по-лакомите другари- келепирджии…
  …Бомба да беше гръмнала, нямаше да се случи следното: …като по команда, над около 100-200 червени активисти щурмуваха химическите тоалетни…, но както знаем, че злото не идва само, защото тогава някой бдителен червен активист извика, че химическите тоалетни са докарани на върха от шофьори- симпатизанти на ГЕРБ – бил ги чул да си приказват…
  От студа, силният дъжд, развален “дюнер” и студена бира горките червени активисти не можейки да спрат силните напъни на стомасие си… звучно изцапаха гащите си…
  … И о, Боже, настана ужасно отблъскваща миризлива трагедия ( беше тъжно, но беше и много смешно)…
  Възрастните хора хукнаха да търсят облекчение, но не влязоха в химическите тоалетни, доставени на върха от шофьори- симпатизанти на ГЕРБ , а потърсиха храстите… По-късночервените активисти се отдалечиха в гората, за да си измият опетнените задници…
  Десетина човека от нашия град не бяхме закусвали още и нямахме разстройство и се смяхме на проблясващите из храстите голи партийни дупета … Ех, защо не беше в тълпата и перхидролната сирена…
  Какво пък, смяхме се…, беше голям смях ! Ха…ха…каква картинка беше само… комунисти, оцветени с най-тъмното московско червено, които не могат да си вдигнат гащите, защото задните им части са изцапани от типичната за тази червена орда стародавна лакомия !
  По-късно хванаха гората, за да си измият изцапаното от…, а други, които бързаха да чуят новите ръководни опорни точки на младия 60 годишен уидер посегнаха към зелените листа…, имаше колкото им трябват…!
  Само връх Бузлуджа не беше оаквала БКП-БСП, но и това направи !

  Свидетел

 2. Бузлуджа

  За кой ли път на тоз ден славен,
  възпят от Ботев с бой неравен,
  с Юнак загинал за свобода
  но жив навеки за народа,
  на този връх пак са събрани
  от вездесъщите шамани
  десетки хиляди старици
  и старци – преданни войници.
  Отново Босовете важни,
  лъжливи, нагли и продажни
  на бедните песионери
  предлагат някакви химери
  ако гласуват пак за тях
  без капка съвест и без страх.
  А доверчивите овчици
  пак сладък сън сънуват,
  потягат бойните редици
  и са готови да гласуват
  за тези що са ги обрали
  и в миша дупка са ги свряли!

 3. Михаил Миков, горкия е демократ по душа и не знам как ще се справи, но е поставен в положението на вечно обясняващ се! Не му завиждам, но който го познава знае че на него по принципни въпроси може да се разчита. Доказателства от 20 г. ми познанство с него имам много. Досега не е подвел никого и брадвата му сече на едно място, дано и така да е занапред. БСП няма да изчезне, дано да стане истинска българска партия, което ме съмнява но надеждата умира последна!

 4. Уважаеми г-н Иджев! С уважение към Вашия блог и журналистическото Ви перо чета написаното от Вас и тук намирам истината. И тази статия е силна и точна! Ще ме извините за единствената забележка за неточност в нея, за която вярвам, че е допусната по невнимание – язовир”Копринка” е съвсем близко до град Казанлък, а не до Пазарджик.

 5. Какво им е многото и каква им е силата.Хората мрат – Буквално. Мизия под вода.Села под вода. Жертви.И тези сбирки са направо цинични, на фона на случващото се в България.Банките се тресат.Плана за фалита на държавата в ход.Това ли празнуват слугите на Путин.Единственото на което разчитам е санкциите, наложени на организатора на тази зараза – Русия на КГБ.Дано покрай кризата на руската икономика им свършат корупционните фондове.А в Румъния удариха звучен шамар на Путин- “Румъния се отказва от развитието на икономическите си отношения с Русия. Това заяви в ефира на телевизия Digi24 румънският премиер Виктор Понта”

 6. Специално за сборището на язовир Копринка мога да кажа следното – имам леля, която е от семейство на прогонени навремето тракийски българи, съответно тя членува в някакво тракийско дружество. От това тракийско дружество им организират транспорт и ги извозват на Копринка. Поинтересувах се и разбрах, че един от шефовете в това тракийско дружество е другаря Премянов.

 7. Всичко, което произвеждат червенотиквениците, и с което се гордеят е пагубно за страната – като се започне със “социалната им политика”, което си е едно безразборно и безотговорно разпиляване на публични средства, през налагането на руските интереси в икономиката и в противоречие на европейското бъдеще на страната, до безогледното консумиране на властта.

 8. С малката поправка,че яз.Копринка(бивш Георги Димитров)е до Казанлък,с увереност,че грешката е техническа.Поздрав!

 9. Иво, извинявам се много, но мисля че е допусната грешка в твърдението, че язовир “Копринка” е недалеч от Пазарджик?? Доколкото знам, той се намира близо до Казанлък.

 10. Към инж. Симеонов:

  Благодаря, сбъркал съм наистина ( макар много пъти да съм писал по темата).

 11. Докато червените свини се дуеха и плюскаха на Бузлуджа, а новият им главатар се доказваше пред тях, хората от неговия регион се давеха. Най-червеният регион на България – Малорад, Мизия, Бяла Слатина, Борован пострадаха страшно. Комунистическият бацил в този регион е по страшен и от ебола. Мъчно ми е за тези хора, не са лоши, познавам много от тях, но комунистическата зараза ги съсипва още от 1923. Първата работа на всеки кмет от БСП е да нареди раднините си на някаква служба. Това умения , образование , квалификация….. Забрави! А после започва голямото краде… Справка – кмета на Видин , без срам, без съвест, докато може. Създават модел който се следва и от другите партии. Същото беше и и преди 1989, връзкарство, политически тормоз и здраво крадене. Това е регионът , където са избити най-много хора без съд и присъда след 9-ти септември. Всеки който е избягал оттам се е реализирал на друго място, познавам поне 20 души . Защо на други места тези хора успяват, правят бизнес кариера, научни постижения ,а там е пълна свинщина – за мен отговорът е , че другарите имат този регион за разсадник и резерв, дръж ги бедни, необразовани, тормозени от цигани и беззаконие , стимулирай завистта и пречи на предприемчивите и там винаги ще се гласува за БКП. Точно затова избраха и кулското пиянде за шеф. Този регион никога няма да се оправи докато има комунисти на тоя свят. Там трябва да се въведе особен режим на управление – 50 години антикомунистическа карантина и после нещата ще се оправят. Много хора са ми разказвали какъв богат и проспериращ край е бил преди 9-ти септември – жито, дини, животни малки работещи фирми, имало е доктор, аптекар, учители , духова музика във всяко село.Сега има само грозни паметници на партизани “герои” / понеже са избили десетки хиляди след 9-септември/ и много, ама много озверели и неграмотни цигани , за които Държавата България дори не е и понятие и които за 20 лв. ще дадат гласа си и за дявола. Това е то – Северозапад, а в него бие атомното сърце Козлодуй.

 12. Много важно, че е до Казанлък, на дъното му е Севтополис, важното е какво се случва там. А там се подклажда и зарежда петата колона, днес водена от двама национални нихилисти и даже може би предатели Малинов и Симов. Единия дето ми честити победата в 3-тата Кримска Война, бе такава да е имало, а другия Русофил в средна възраст минаващ уж за младеж!

 13. Забележете само какво прави Румъния!!!

 14. Червената носталгия,
  Бузлуджанска вълна,
  Червен андреналин,
  Столетна партия,
  Червен цвят,
  Петата колона в България,
  Десетки хиляди,
  Бившата БКП,
  Симпатизантите,
  Червена миграция,
  Партията -майка,
  Червения хайвер,
  Бесепрска форма,
  Русофилски събор,

  Всичкия изброен обемен тор е съдържанието на БЪЛГАРСКИЯ ПОЗОР!….

  А че са много и са силни говори факта, че в българското небе дълго ще стърчат сурогатите на съветските агресори.Кога ще паднат с гръм,тогава може да извадим от държавата си комунистическия трън!

  Засега махмурлука ни е превзел и живеем тихо с комунистическия плевел.

  Ще дойде отново Бате Бойко,но този примитивен песнопойко на комунистическата сган
  отново ще поднесе пълния тиган.

  И ГЕРБ и ДПС са все старото ДеСе!

 15. Не знам точно как ще се излекуваме от заразата БКП-ДС-БСП-КПСС-КГБ, но най-вероятно е, когато си отидат 70-80-годишните “последователи” на Маркс, Енгелс и Ленин, че и на Сталин, та да си отдъхнем поне малко през тоя наш шибан живот.

 16. Не,Г-н Антонов,лек няма,няма и да има.На естестевни процеси не може да се разчита.Комунистическата зраза е нелечима,тя може да бъде кюртирана,но с лекарства нетретирана…..
  Шибания ни живот е планиран много прецизно от комунистческата сган.Комунистите са изключитлено добри психолози и познават психиката на българите повече от всеки друг.Те разчитат точно на тази психика-увехнала,измъчена,обезверена и отнесена от вихъра.

  Най-силната черта от душевността на народа е неговата наивност.Тя е буквалнона на патологично ниво.
  Второто “достойнство” на българчетата е примиреността с всичко.Що за народ е това четвърт век след Десети да гледа с умиление паметниците на своите агреосри.Нали има разлика между “бетона” в Берлин и “бетона” в София( и много други градове).
  Източноберличани разрушха комунистическия бетон,софиянци му се любуват и цветя поставят.Да,има някои опити за омаскаряване на агресията,но на ниво оцветяване.

  Символите на съветската агресия са станали неотделима част от “българщината”.
  Един ден туристите от Европа и по-специално от страните,които членуват в НАТО ще посещават нашата страна за да видят това чудо,държава-член на НАТО съхранява съвсем прилежно сурогатите на чуждата агресия.Но и НАТО не може да ни извади от комунистическото блато.

  Всички страни-чпенки на НАТО са цивилизовани,демократични,култури и пр.Какво прави робско-руско-комунистическа България сред тях.Отново да сме посмешище,отново сме на комунистическото бунище,покрито с днешното дбело руско платнище.
  И така напред с робския завет!

  Надежда всяка оставете,докато комунистите не изметете.

 17. 50 000 заблудени овце на Бузлуджа се събрали за да пасат прясна трева. На тези хора много им харесват хора като C.Cтанишев,M.Mиков,М.Манолова,Запалката и тем подобни идиоти да ги правят на глупаци,но щом са там значи са от глупави по – глупави. Харесват хора които през целият си съзнателен живот са крали,лъгали и ограбвали именно такива като тях . Това е резултата от промиването на мозъци което БКП 45 години практикуваше върху народа си !!!

 18. Лошото е,че не са само тези 50 000 комунисти,а са стотици хиляди,да не кажа милиони.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.