Вижте с какво Плевнелиев ядоса най-много червената кочина

Очевидно е, че основната опорна точка на пропагандата срещу новороденото служебно правителство е казусът с биографията на премиера Близнашки. Президентът Плевнелиев нито веднъж не спомена в речта си при неговото назначаване, че е бил член на БСП, проплака днес в. „Дума” в кратка презрителна бележка с акцент върху най-важното, което червените имат да кажат по повод провала на тяхното и назначаването на служебното правителство.

 

Типично! За пореден път господарите на комунистическото и посткомунистическото статукво посягат към очернянето на врага с най-силното си шизофренично оръжие: той е бил един от нас и затова е достоен за презрение, направо не струва нищо, ГМО ( по израза на придържащия се към тази опорна точка коментатор Симов, който нито на ръст, нито на години е по-голям, но комплексарски нарича в интернет Близнашки „премиерче”).

 

Къде останаха пламенните апели на Пламен (Орешарски) да бъдат дадени сто дни, за да бъде съден по делата? Или другарската жалейка за това, че към Михаил Миков били отправени критики от първия му ден като нов лидер на БСП, а не му отпуснали дори седмица да се изяви (пак по Симов) е поредният двоен стандарт в методологиката на болните от комунизъм журналистчета- за партийния вожд се полагала поне седмица толеранс, но за „предателя” Близнашки е ясно, че е „премиерче” още преди да е поел поста?

 

Понеже към Плевнелиев се появява сега претенцията- като основна опорна точка- че не е споменал за бившето членство на Близнашки в БСП, нека да приложим този аршин и към Орешарски. Той беше ли представен от същия президент при идентичната процедура преди година като бивш заместник-министър от СДС? Или като не е бил представен по този начин, това беше ли толкова лошо тогава? Или може би мандатоносителят Станишев е изтъкнал синьото минало на Орешарски като плюс, когато го номинира?

 

За червената пропаганда логиката няма значение. Тя разчита на късата памет и на съответните ръчички, които списуват и псуват на …”комунист”.

 

Това нямаше да е проблем, ако същите тези списуватели и псуватели не успяха да пробутат номера си не просто на колебаещите се и неориентираните, а направо на десните избиратели.

 

Писал съм го много пъти и нямам причина да си променям позицията тъкмо в случая с Близнашки: успешното сатанизиране на всеки, който е живял в комунистическата кочина, но си е позволил да я напусне и да й се противопостави активно е сред основните причини да ни управляват прасета ден днешен. За тях доброто прасе е само онова, което си остава в кочината. Другите подлежат на заколение- може и да не е „само” морално.

 

Ето с този номер прасетата на прехода успяха да заразят дясното пространство, лишавайки го от огромен потенциал за противодействие. В търсене на праведни трюфели, расли чистофайнически при комунизма, десните водят безкрайни битки и войни помежду си, а откъм кочината долита доволното грухтене на всеядните зурли, за които няма проблем да припознаят за свой всеки, готов да им служи- бившия главен редактор на”Демокрация” Сидеров, бившия американофил Александър Симов, бившия седесар Пламен Орешарски и т.н.

 

Плевнелиев не им се върза на номера, създавайки прецедент. И сега възмутените прасета квичат разтревожено!

 

 

46 мнения за “Вижте с какво Плевнелиев ядоса най-много червената кочина”

 1. Мисля че г-н Близнашки е добър избор на Президента – нали той беше радетел за нужните радикални промени в изборните правила. Даже внесе подписката в НС. Сега, в границите на мандата си, може да приложи при подготовката и провеждането на предсрочните избори това, което на практика е възможно.

 2. Поклон пред таланта Ви.
  Желая здраве и успех.

 3. Драги Иво!
  Отново си супер точен!
  Написаното е унищожително,лично аз се червя за силно и твърдо /а защо не и тъпо /червените BG.
  Опасен си , Иво,колкото и да са дебелокожи – сигурен съм, че ги боли и /непростимо/ обижда.
  Пази се, Уважаеми г-н Инджев,
  искам да кажа ” Take Care “,нека Господ-бог и съдбата ти дават здраве, късмет и сили.
  За радост все повече автори успяват да “громят” червената сволочь по “Света и у нас”,
  но точно в това отношение ти си ненадминат и неповторим.
  Под последното се подписвам като “неуспял”/и самоотказал се / при зрелия соц поет или ако щете “поетствуващ”!
  И аз искам да изкажа заедно със другите ти съмишленици подкрепата си и едно “Голямо Благодаря” за статиите в твоя блог.Възхищавам се на куража на хора като теб / ще си позволя да спомена и Плевнелиев/не съм му бил фен досега/ и останалите,които наблюдавам да се изправят непоколебимо срещу правителствата,монополите и държавите “на злото”.
  Последната статия,макар и в сбит вид, отново ми отговори на парливи и болезнено-тревожни въпроси от неспирния ни “ПРЕХОД”??!Стискам палци, в очакване на новите статии и коментари.
  Ти си истински Талант И Боец!

 4. PS – “Течна дружба – 2 ” е чудесна и поучителна книга.
  Предвкусвам удоволствието от предстоящото прочитане на “Течна дружба”
  /I/!!

 5. Само не разбрах Симов и “””дума””” доволни ли са , че един от “техните” е станал премиер или не са доволни?!?
  Щом е от “техните” би трябвало да са доволни!
  Не са ли?!?
  Защо???
  Та нали е “техен”!
  То и поДправките на техният “бюджет” на “техният” Олигархски не приеха, та за един бивш ли ще се церемонят “журналистетата” от “””дума””” !

 6. Не искам някой да остане с впечатлението, че си падам малко фекало-ман. Спрямо тези „ново-разкрили се“ комунистически/социалистически лемонки, тези медийни shit(чета) на нашето съвремие – Петьо Георгиев (самоназовал се волгин – презрял бащино и фамилно име и Родина) и другото такова подобие U-у-у Sимов(ото) Александър, симпатиите ми са (без)крайни – и аз много ви обичам, другари. Опитайте както мен (напр.), да ги възприемете като водещи и/или изпълняващи главни роли в едни музикално-сатирични предавания, програми, сценарии и ще се уверите, че талант за това, никак не им липсва. Лично аз, много се забавлявам, на напъните им.

 7. “И сега възмутените прасета квичат разтревожено!”
  По-добре казано и от Оруел 🙂

 8. Каквато и градушка да бие по правителството, то си носи в джоба застрахователна полица- служебно е, нищо не могат да му направят. Малко ме интересува емоцията на червената кочина, повече ме безпокои “лятната кухня” от синкава ламарина. Обитателите й така се прехласнаха да гледат на телевизора, че забравиха да си наглеждат печката и загориха манджата. Получи им се като в Мизия- предупредени са за наводнението, ама не, те няма да се паникьосват щото са на три ракии и сприята ще ги отмине само като ги подуши. Е, отнесе ги: и кухничката им събори и чашките им преобърна. Сега Б.Б/атман/ ще ги спасява, защото тинята ще ги погълне, а без тях се неможе- почти като с йотата.

 9. Типична комунистическа демагогия, опитват се да дскредитират Близнашки, че бил от БСП, тоест бил лош , защото бил един от тях, по пътя на нормалната логика по този начин те плюят по себе си, но за комунистите това е нормално, защото те са закърмени с любимата им диалектика.

 10. Както писах в един друг сайт (ще си позволя да се самоцитирам :)) –

  “Комунягите повече от всичко на света – повече от Рейгън, Тачър, Пиночет, повече от Костов и Бойко взети заедно – мразят, когато някой от техните редици вземе, че прогледне и мине на другата (вярната) страна. Затова е и неистовия вой срещу Близнашки. За ТЯХНО огромно съжаление, троленето по форумите и жалното скимтене в ОФ клубовете вече не трогва никого. ESBAM, другари, ESBAM (Eat Shit and Bark At the Moon)”

 11. Комуноидите се пукат от яд, че ги сполетя Путин.Да, не бъркам.Точно др.Путин е виновен, с агресията си към Украйна , да не се случи Южен поток, а със свалянето на пътнически самолет, рискува руската икономика , а като няма мега проекти, няма и подкупи.А Плевнелиев се оказа учудващо с характер.Дано да изпълни заканата си, да разследва цялата икономическа дестабилизация на България, причинена от руския слугинаж – правителството на ДПС и БСП.Предлагам на всички да прочетете едно завладяващо четиво на DER SPIEGEL: “Кога ще ги стигнем българите?“
  Следвайте пътя на България – това е основният извод, който немските редактори извеждат в своя задълбочен анализ:
  Всичко започва преди 23 години с началото на така наречения преход. Именно премерената и интелигентна политика на правителствата, управлявали България след разпадането на бившия комунистически блок, доведе до днешните блестящи резултати, така че, драги читатели, пътят е бил труден, но резултатът е славен. Първо бяха приватизирани всички държавни предприятия, приватизирани умно и умело, така че да попаднат в ръцете на способни мениджъри, които днес са основни стълбове на българската икономика. Мениджъри, не ламтящи за бързи печалби и не превиващи гръб пред акционерите и техните желания за бързо забогатяване – забогатяване на всяка цена. След това земята и добитъка бяха върнати на хората, селското стопанство, от изостанало научно-технически по времето на социализма, се разви бурно, така щото, ако преди малцина агрономи и животновъди са знаели как се отглеждат различните земеделски култури и селскостопански животни, то днес няма българин, който да не може да си отгледа картофи или да не ходи поне веднъж в месеца да пасе овце, а като любопитен само ще вметнем факта, че за българите произвеждането на спиртни напитки е нещо като национален спорт. Ха, върви ги стигай.Тук ще отбележим и друг един тънък момент от политиката на прехода, а именно моментът, когато управляващите накараха българина да работи, да се отърси от леността на комунистическото съществуване, и така да положи основите на стабилния икономически български модел. Как? – като му бутнаха кравата в пропастта. С помощта на политиците първо бяха създадени редица дружества, наречени пирамиди, чиято цел беше именно едно рязко обедняване на нацията, а когато те не успяха да отнемат всичките спестявания на българите, с риск за живота си управляващите организираха една огромна спекулация, която обезцени националната им валута и отвя спестяванията на гражданите буквално за една нощ. И така, на другия ден те се събудиха и трябваше да се трудят. И така, до ден днешен те се трудят и трудят неуморно, а страната богатее ли, богатее.
  Вие ще кажете, но как е възможен този просперитет, този удивителен прогрес, и ще си кажете, че сигурно българите имат отлично образование. И ще сте прави, българите действително са един от най-интелигентните и образовани народи в Европа, но забележете, все повече и повече българи учат в чужбина. Те идват тук, при нас, ние им даваме нашите знания, и те просперират. Ако не трябваше да бъдем толерантни, то бих казал, че те ни крадат. Идват при нас, обучаваме ги, и с придобитите тук знания те градят една стабилна, просперираща икономика.
  Но това не е всичко, българите не само идват у нас за да учат, те идват при нас и за да работят…”
  Цчлото на този адресhttp://www.eurochicago.com/2014/08/der-spiegel-v-koga-shte-gi-stignem-balgaritev/

 12. По повод на
  “Близнашки ще махне ли МОЧА?
  POSTED BY MIKA | АВГУСТ 6, 2014, 13:45”

  Една вечер на протеста през миналото лято ме запознаха с г-н Близнашки с думите, че имал интересна информация за съдбата на МОЧА. Попитах го какво знае по въпроса, отговори ми, след което аз го попитах ще има ли нещо против да го цитирам във фейсбук. Помоли ме да не го правя, защото не му се искало да се разгласява и пр. Спазих обещанието си и не написах нищо във фейсбук, въпреки че не виждах и все още не виждам особени причини да се мълчи за това.

 13. Г-н Инджев, все си мисля , че е дошло време да не обръщате внимание на журналистчета като Симовчето, защото такива като него заемат все по-малко място в общественото съзнание, независимо от закрилницата му БСП.От Бузлуджа рекламния агент на твърдите алкохолни питиета Миковчето призова връстниците на партийката си да се готвят да спечелят битката на предсрочните парламентарни избори, като се преборят с всички партии в РБ.Малко след слизането си от “върха” стана застрахователен агент и ги призова да си застраховат имотите/без да уточнява от природни бедствия или от бездарни управници-комунистчета/. Симовчето е сляп за познанието/ имаше готина песен с такова заглавие/, но е верен на партийката, която скоро ще напусне защото симовчета много но мястото на основен оплювател в БСП е само едно.Иначе бих отбелязал следните предимства на бившия/благодаря на господа/ премиер Орешарски пред всички останали премиери: 1.Той е единственият, който знае всички тайни/задни входове/изходи на МС и министерствата; 2.Той е единственият, който развали седянката на ДПС с БСП; 3.Той е единственият ,който иска да чуе следващия въпрос без да отговори на предишния; 4. Той е единствения, който намали тока с 1% и докара НЕК пред фалит; 5.Той е единствения, който докато намаляваше безработицата, увеличи пенсионерите с 40%, а пенсиите с 4-5%; 6.Той е единствения, който иска да построи АЕЦ”Белене”, 7-ми блок на АЕЦ”Козлодуй” и “Южен поток” ,докато е наредил те да не се строят. 7.Той е единствения ,който “изпълни” обещанията си 100%, но си отива скоропостижно от властта. 8.Той е единствения премиер на РБ, който не я е ръководил. ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ОТ КОЙТО ВСИЧКИ,КОИТО ГО ПОДКРЕПЯХА БЯХА ДОВОЛНИ , НО ГО СВАЛИХА. Аз го кръстих ПЛЕБЕЕВСКИ.

 14. Много се извинявам г-н Инджев, ама не сте прав. Въобще не ме интересува по кой плюят БСП. Важното е,че този Близнашки е бил съветник на правешкият сатрап, който искаше да ставаме република на СССР.
  Кой знае какви съвети е давал, на дали да отвори границите или да скъса с империята на злото. Бил му е съветник-значи е като него. Иначе не биха го допуснали толкова близо до правешкото величие.

 15. До MIKA:

  Няма да го махне. Въпреки, че не са му нужни законодателни промени, за да го махне.

 16. Към Пламен:

  Ако се придържаме към тази логика ( за Близнашки и съветването му в годините на комунизма) би трябвало още по-категорично да презрем Бойко Борисков, който слугуваше ( най-буквално) на същия Живков, възхищава му се като свой учител в редица свои интервюта, отида на реваншисткото сборище при откриването на паметника му в Правец ( редом с Първанов и Червеняков от БСП) и заради всичко това заслужи суперлативите от страна на внучката Жени Живкова,която го похвали като “единственият” достоен за такава похвала политик на прехода именно поради отношението към дядо й като към “голям държавник”. Да напомням ли кой е същевременно сега ББ- “спасител” от комунистите, признат от ЕП лидер на дясното в България, който се кани да управлява като такъв еднолично ( отново).

 17. Щом прасетата квичат разтревожено, значи има шанс нещо добро да стане. И дано да не се плашат напразно, а квиченето да бъде все по-силно и продължително. И вече нищо от тях да не зависи.

 18. Че защо не г-н Инджев? И Бойко е същия. Е охранявал е Вивков след промените(поправете ме ако греша), но след като ходи в Правец да се кланя е достоен за презрение.

 19. Притесних се не на шега от думите на служебния премиер, че нямало да има реваншизъм по отношение на бившия кабинет.
  Разчитам го така :Обещавам ви, че за престъплението ви няма да има наказание.
  Как да не си помислиш след подобно обещание че”гарван гарвану око не вади”.И тоя ни излъга.
  Може би участието на професора в протестите е било само ефектен театър, за да се докопа до премиерското място?
  Скоро ще видим!

 20. Г-н ИНДЖЕВ, за БеБе още нищо не е сигурно – рибата е още в морето , и ако някой вече е сложил тигана …..може пак да остане без риба – на сухо. И не само той ами и пеликаните , които кръжат около него в очакване на някоя подФърлена рибя кост.
  Все още не знае ,колко продънена мрежа му е завещал Олигархски. Че даже може да няма въобще мрежа , а само с голи ръце трудно се лови! Трябва му помощник за това, а не още рибоядни ПТИЦИ.
  Освен това той има доста голям “опит” от предишните 3,5 години, защото тези ,които първи си КУПИ – ПЪРВИ ще го ПРЕДАДАТ при първа възможност!
  Ако се тарикати , като се е учил от правешкият “тарикат”, ще му намерят пак цаката , както на него преди 25 години!

 21. По отношение на Близнашки и в оценките си за него, много от уважаемите коментатори, допускат две основни грешки: – поставят под съмнение почтеността на служебния премиер, за което съмнение, нямат никакви конкретни причини или доказателства, даже напротив има безброй примери за обратното, това първо, и второ, той – Близнашки не е минал в противниковия лагер. Всеки, който е следил изявите му внимателно, би трябвало да е забелязал, а и той неднократно го е потвърждавал, че той си остава на същите идейни позиции, на които е бил винаги – ляво от центъра, човек със силна социална ангажираност и мислене. И именно за това е напуснал (прогонен) БСП, защото тя не е партия на социалната справеделивост, а партия на свръхбогатите олигарси, но с натрапчива социална реторика.

 22. И сега възмутените прасета квичат разтревожено!

  Ехх колко вкусно!!! Яко!
  Всички Прасета на мезета !!!

 23. Като слушах днес, “хвалбите” на Олигарски за свършеното до сега и “успехите” на правителството му, си зададох въпроса: Ами защо това супер успешно (по думите на мнозина от партиините активисти и журняла, дори най-успешното през т.н. преход) правителство си подаде оставката и ни лиши от своята полезна и благородна дейност в полза роду??? А дежурните “оплювки” срещу служебния министър проф.Близнашки започнаха, дори още преди да поеме поста си, от “дежурните” оплювачи (повечето, от които се представят за “демократи”, “антикомунисти”, “чисти ариици” и какви ли още не), срещу всеки, които си и позволил да се отлони от “правата линия” или от “опорните точки” на Партията (която никога не греши)! А проф.Близнашки ще бъде оценяван по делата си, а не според това, кой каквото е чул или недоразбрал за него или какво мисли за него!

 24. Браво отново г-н Инджев,
  Както винаги сте изумително точен и е истинско удоволствие да ви четем.

  Колкото до “животинската ферма” на БСП, нека си лаят, квичат, грухтят и.т.н .

  Кервана си върви, Шариковците си лаят и ще дочакат професор Преображенски да ги върне обратно в оригиналното кучешкото битие от което са произлезли. Швондер (Путин) ги води към пълен провал. Те не са виновни, кучешкото им битие определя съзнанието им.

  Поздрави от Пиндосия 🙂

 25. Към Woland:

  Симпатично е да отбележа, че без да споменаваме авторите по аналогия, си подаваме топката ( “Фермата” на Оруел и “Кучешко сърце” на Булгаков, плюс неговия Воланд от “Майстора и гербера..”).

 26. Притчата за умиращата змия и последното и, най-опасно ухапване намери нов побългарен вариант.”Орехът е по смъртоносен от кобрата”. Справка – подписаните договори за ЮП от всички министерства около 31 Юли.
  Ако тук някой има представа какво следва след това, моля да сподели.

 27. И още от днешната продукция на чугунолеярната: “Да. И днес продължавам да защитавам назначението на Делян Пеевски в ДАНС”,- Мария Пиргова, в сутрешния блок на Нова телевизия. И тази вонящя декларация е на преподавател в СУ, политолог, чиято дъщеря си гримира биографията, за да кандидатства за евродепутат, от битието си на живееща на Запад, пардон, от гражданската квота.

 28. Г- Инджев,

  Оруел е по-късно явление от Булгаков. Но това не го прави по-малко успешен в описанието на мрака наречен комунизъм макар че той никога лично не е имал “удоволствието” да го изживее.

  Аз се придържам към Булгаковия знаменит роман, където той още през 1925 г. е успял да предаде удивително точно за времето си същността на болшевишкото торнадо, опустошило до неузнаваемост Русия и целия свят по-късно, нанесло непоправими щети на хуманността и доброто в света, впило се като нелечим вирус ебола в душите на хората от съветския блок, и довело до създаване на качествено нов тип хора “homo_soveticus”.

  В чудесната менипея на Булгаков “Майстора и Маргарита” той по блестящ начин описва вече състоялото се духовно и материално опустошение и още по-дълбоко отразява ужаса от сътвореното зло, което се надява да бъде поправено от свръхестествени сили като Woland, олицетворението на дявола, безмилостно подиграващ се и осмиващ с комунистическото зло дух но и ограничен в могъщата си безпомощност да го поправи.

  Но аналогиите са затова да подчертаят същността на едно и също нещо, неописуемата вредност на явлението комунизъм и дълбочината на пораженията в нашата многострадална България които е нанесъл. За съжаление докато не изчезне поколението “homo_soveticus” подхранващо това състояние на “пост-комунистически социо-говнизъм”, изсмукващ последните сили на Българския народ не виждам как ще се оправим, надеждата ми е единствено Путин да го самопремахнат, и да престане свежият финансов ресурс подхранващ статуквото, комуно-мафията и нейните ГИПО(генно-инженерни политически обекти).

  В този смисъл Вашето дело да правите постоянно дисекция на разядения политически труп на комуно-мафията е благородно и човеколюбиво дело.

  Господ да пази България и добре че ви има. Вашето перо е неотразимо.

  Поздрави от Пиндостан:)

 29. Силната ирония и алегория в статията са действително адекватни,но в такива казуси като този на бивш член на комунистическата партия,елементаната логика би подсетила самия Г-н Близнашки да се изясни комунист ли е,или не е комунист,или поне бивш комунист.Или въпреки членството си в комунистическата партия,реално бил е комунист,или не по време на членството си.

  За нашия живот-политически и всяккаъв,такова уточнение е задължително.Но то е задължително само за изключително честни хора.

  По този начин нещата към личността на “персоната” Близнашки ще се изяснят както за комунистите,така и за хората.
  Нито една от двете категории не бива да бъде в режим на заблуждение.

  Но поради оскъдното наличие на достоверна откровеност у известните хора,едва ли това предположение ще бъде реализирано.

  Бих дал аналогичен пример с подобен случай от страниците на сайта,но по-добре мислещите хора тук да се сетят и да го посочат.
  Добре би било потайността по тези въпроси да не се прилага.

 30. Много е неправилно да се наричат “комунисти” !!! Първо: никой не е определил съдържанието на тази дума ! Вменяваха ни,че носителите на това звание са честни,почтени и отдадени на народа и държавата личности ! Оказа се,че тези ат БКП не са такива и затова си смениха името на БСП !!! Второ: оказа се,че болшинството от членовете на БКП/БСП олицетворяват определението “ПАЧКОЛЮБЦИ” ! Действията им от 70 години насам категорично потвържадават този факт ! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НАМАЛЯВА БРОЯ НА ПАЧКИТЕ , ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НАМАЛЯВА ЕЛЕКТОРАТА НА БКП/БСП !!! Някои от тях(като групата на Първанов) се сещат,че могат да се правят на “моралнии принципни”, но с крайна цел ПАЧКИТЕ !!!Никога не са доказали управленски умения,най-вече в условия на конкуренция,няма и да докажат защото при тях водещото са ПАЧКИТЕ !!!

 31. Да, отдавна съм на тази позиция. Това, че някой някога е имал червена книжка или нещо подобно, не бива да бъде доживотно клеймо. Наистина, това може би е една от най-големите грешки на десните в България по времето на прехода. Постъпват точно като 1944г са постъпвали самозабравилите се тогава новоизлюпени “комунисти” – заклеймявали са всеки имал нещо общо с предишната власт. Не са гледали личните му качества и настоящото му положение, възгледи и възможности – гледали са миналото му.
  Аз съм на мнение, че даден човек не е ли извършвал престъпления, то никой няма право да го съди за даден негов избор в миналото му. Човек се развива. Да, така се отварят врати и за измекяри, които се нагаждат спрямо обстановката, но и се затваря пътят на много способни хора. И второто за мен носи много повече вреда, отколкото първото.
  Важното е даден човек какво може да направи от тук нататък. Какво мисли сега за бъдещето. Миналото е нещо, което всеки го има, и всеки има неща, с които не се гордее.
  Пък и както прочетох в един форум преди време :”Всеки може да се промени, това е нормално – само тапакът си остава такъв завинаги”.
  (А “Дума” защо ли не споменава като чий кандидат за кмет на София щеше да се кандидатира Орешарски преди години?)

 32. MM, по принцип сте прав/а , НО според сентенцията ви – болшевиките са тъпаци, щом НЕ са се променили вече 100 гАдини?!?!?
  А и те , господарите ИМ, НЕ дават ниКОЙ да се промени. За болшевизмЪт е характерно само едно нещо – НЯМА промяна! Това е показал и г-н Инджев в статията си.
  Изводите си правете сам/а!
  Промяната може да има само ДАЛЕЧ от болшевишката банда(ББ)!

 33. Впрочем винаги ме е впечатлявало това,че на подсъзнателно ниво комунистите /социалисти/ съзнават какви боклуци са всъщност.Ако някой дръзне да ги напусне,както направи проф.Близнашки,наричат го “комунист”,сиреч мръсник.Позицията на проф.Близнашки по време на протестите срещу токсичното управление на БСП-ДПС-“Атака”,гарнирано с “експерта” Орешарски и неговата банда еничери бе достойна за уважение,независимо от това в коя партия е членувал преди това и кога.

 34. В комунизма вярват само хората на които им се дава нещо материално. Някаква благина. Я Москвич Я Панелка. Те се радват, когато се прередят на опашката с връзки взимайки гордо своята награда. Тупат се в гърдите и викат “Аз съм комунист”.

  Не случайно Християнството им е толкова омразно. А Исус за тях е враг номер 1. Дори по-голям враг от “развратния” капитализъм. Исус не може да стане комунист, нито да се преклони пред техния бог – Партийния Вожд. А в същото време не могат да го набедят за капиталист. За тях той е неизвестност и неопределеност и от това най-много ги е страх.

 35. СПЕШНО! ФАТАЛНО СПЕШНО!!!
  Г-Н ИНДЖЕВ МОЛЯ ВИ НЕЗАБАВНО ОРГАНИЗИРАЙТЕ ПРОТЕСТ ПРЕД М-ВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ С ПЛАКАТИ ЗА ОБЖАЛВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА СТРОИТЕЛСТВО НА ЧАСТ ОТ ЮЖЕН ПОТОК – КОМПРЕСНАТА СТАНЦИЯ. ИЗГЛЕЖДА НОВАТА МИНИСТЪРКА НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ОБЖАЛВА В СРОК. А ТОВА ЩЕ НАПРАВИ ПРОЕКТА НЕОБРАТИМ.
  СПОРЕД В-К КАПИТАЛ СРОКЪТ ИЗТИЧА УТРЕ. МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА В СРОК ТОВА ФАТАЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ РАЗРЕШЕНИЕ.

 36. Правителството на ПОЗОРешарски остави много екскраментни мини по пътя и г-н Близнашки трябва да подхожда юнашки.

 37. Оказа се, че Плавнелиев ядоса не само червената кочина но и борците (лъжедемократи “чисти ариици”) за “чиста раса”, като Антон Тодоров (кой беше тоя), който направи “страхотно” разкритие, че Президента Плавналиев през 1987 г. е участувал в някакъв пленум (или друга някаква сбирка) на Комсомола?? Не ми е известно през това време, да е съществувала друга младежка организация и евентуално някой студент да не е бил неин член. Може би “господина (другаря, който прави това “разкритие” е бил член на някаква друга организация, за която ние не знаем и по тази причина е останал “чист”). И друго “страхотно” разкритие: “някаква” близка роднина на министър Румяна Коларова имала родствена връзка с “някакъв” “виден” партиен функционер??? Някакви подобни “глупости” изговори и по адрес на проф.Близнашки (дори “размахва” и някакви документи). Не мога да разбера, този човек (а и не само той) луд ли е, нас ли прави на луди или са луди тези, които редовно му предоставят трибуна, да трови съзнанието на гражданите??

 38. Както всички честни българи знаят,нашия народ като тип народ не може да бъде определен като много сериозен.
  Сериозността на всички българи може да се провери по отношението им към сериозните събития в нашата история.Най-серизното и съответно най-трагичното събитие в новата ни история е Съветско-Българската война и последствията от нея.

  Това е последната война ,която е обявявана на Българския народ и Българската държава.Съветската агресия бе реализирана за малко повече от едно денонощие и окупационната власт на съветските комунисти се задържа точно 45 години,почти половин век…..

  Българските комунисти в знак на благодарност към съветските окупатори и убийци издигнаха много паметници,които са част от съвременнищ живот на обшеството,което не е съвсем общество,в най-добрия случай може да бъде определено като подобие на общество,Истинско общество съществува само на базата на видими и убедителни морални стойности.Без тях не може да има общество.

  Точно 60 години българите живеят със сурогатите на съветските окупатори и не се забелязват никакви белези те да бъдат разрушени в близко бъдеще.

  За обикновените българи може да се допусне като нормално да не знаят ,или да не обръщат внимание на тази война и паметниците на агресорите,но за държавните и политически дейци,това е НЕДОПУСТИМО!.

  Не може един български президент да не знае коя е последната война в истроията на “неговата” държава.Паметниците на съветските агресори са с таквиа размери и толкова многобройни,че държавен глава или министър-председател не може да не ги забележат и да не изразят отношение към тях.

  Към тези паметници най-искрено отношение имат бългаските комунисти-те се грижат за тях,полагат цветя и венци и се гордеят,че тяхната страна е окупирана и болшевизирана от Съветския Съюз.

  При тях няма нищо скрито,това е част от техния “морал”.По-лошо и съответно по-неморално поведение се констатира към хората,които се правят,че такива паметници няма,съветска агресия няма и Съветско-Българска война не е обявявана.

  Отношението на българските президенти към тези паметници е своеобразен и непоклатим тест за тяхната приналдежност към категорията на комунистическата сган ,или към нормалните хора.

  Да вземем актуалния президент на Република България,г-н Плевнелиев.Няколко пъти той изрази съпричастие към жертвите на комунистическия режим,но до този момент не е посочил първопричината за тези жертви,все пак ликвидиран е Регентския Съвет и няколко министър-председатели,стотици депутати,висши офицери от МВР и МВойната,над 20 генерали и всякакви хора от всякакви категории,прослойки,професии,възрасти и пр.Общите жертви са над 34 хиляди.само за няколко есеца….

  Необръщането на никакво внимание на това събитие от страна на Държавния глава ,автоматически го класира в редиците на тези,които не са с негативно мнение към Съветско-Българската война и половинвековната комунистическа тирания.Т.е. не към категорията на нормалните и достойни българи.

  От президентите единствено Г-н Желев изрази достойна позиция към тази “българска трегедия”.

  Що за български държавен глава е този,който се прави на ударен,че не е имало преврат на 9 септ.1944г,организиран от съветските служби,предшестван от обявяването на войната срещу Царство България на 5 септ.1944г.

  Някои наивни българи квалифицират сегашния президент като некомунист,защото заема проевропейски позиции,про-НАТОвски и др.Да,но ние както казах си имаме местен,български тест.
  Дори всеки ден Г-н Плевнелиев да говори срещу някои позиции на комунистическата партия,липсата на каквото и да е внимание към това събития съвсем справедливо го поставя сред ценностната система на комунистите по отношение на историята и съветската агресия срещу нашия народ.

  Недопустимо е държавен глкава да не знае и да не обръща внимание на ПСА в София.Не е въможно дъражвен глава да не е виждал как продължително и силно е осветен в столицата на “неговата” държава.Просто това е невъзможно…
  Да,ама не-за българския държавен гляава е напълно възможно.

  Не бива да се очкава послучай кръглата годишнина от Съветско-Българската война Държавния глава на Република България да изрази мнение. Дано да греша!

 39. Както всички честни българи знаят,нашия народ като тип народ не може да бъде определен като много сериозен.
Сериозността на всички българи може да се провери по отношението им към сериозните събития в нашата история.Най-сериoзното и съответно най-трагичното събитие в новата ни история е Съветско-Българската война и последствията от нея.
Това е последната война ,която е обявявана на Българския народ и Българската държава.Съветската агресия бе реализирана за малко повече от едно денонощие и окупационната власт на съветските комунисти се задържа точно 45 години,почти половин век…..
Българските комунисти в знак на благодарност към съветските окупатори и убийци издигнаха много паметници,които са част от съвременния живот на обществото,което не е съвсем общество,в най-добрия случай може да бъде определено като подобие на общество.Истинско общество съществува само на базата на видими и убедителни морални стойности.Без тях не може да има общество.
Точно 60 години българите живеят със сурогатите на съветските окупатори и не се забелязват никакви белези те да бъдат разрушени в близко бъдеще.
За обикновените българи може да се допусне като нормално да не знаят ,или да не обръщат внимание на тази война и паметниците на агресорите,но за държавните и политически дейци,това е НЕДОПУСТИМО!.
Не може един български президент да не знае коя е последната война в истроията на “неговата” държава.Паметниците на съветските агресори са с такива размери и толкова многобройни,че държавен глава и министър-председател не може да не ги забележат и да не изразят отношение към тях.
Към тези паметници най-искрено отношение имат българските комунисти-те се грижат за тях,полагат цветя и венци и се гордеят,че тяхната страна е окупирана и болшевизирана от Съветския Съюз.
При тях няма нищо скрито,това е част от техния “морал”.По-лошо и съответно по-неморално поведение се констатира към хората,които се правят,че такива паметници няма,съветска агресия няма и Съветско-Българска война не е обявявана.
Отношението на българските президенти към тези паметници е своеобразен и непоклатим тест за тяхната приналдежност към категорията на комунистическата сган ,или към нормалните хора.
Да вземем актуалния президент на Република България,г-н Плевнелиев.Няколко пъти той изрази съпричастие към жертвите на комунистическия режим,но до този момент не е посочил първопричината за тези жертви,все пак ликвидиран е Регентския Съвет и няколко министър-председатели,стотици депутати,висши офицери от МВР и МВойната,над 20 генерали и всякакви хора от всякакви категории,прослойки,професии,възрасти и пр.Общите жертви са над 34 хиляди.Само за няколко есеца….
Необръщането на никакво внимание на това събитие от страна на Държавния глава ,автоматически го класира в редиците на тези,които не са с негативно мнение към Съветско-Българската война и половинвековната комунистическа тирания.Т.е. не към категорията на нормалните и достойни българи.
От президентите единствено Г-н Желев изрази достойна позиция към тази “българска трегедия”.
Що за български държавен глава е този,който се прави на ударен,че не е имало преврат на 9 септ.1944г,организиран от съветските служби,предшестван от обявяването на войната срещу Царство България на 5 септ.1944г.
Някои наивни българи квалифицират сегашния президент като некомунист,защото заема проевропейски позиции,про-НАТОвски и др.Да,но ние както казах си имаме местен,български тест.
Дори всеки ден Г-н Плевнелиев да говори срещу някои позиции на комунистическата партия,липсата на каквото и да е внимание към това събития съвсем справедливо го поставя сред ценностната система на комунистите по отношение на историята и съветската агресия срещу нашия народ.
Недопустимо е държавен глава да не знае и да не обръща внимание на ПСА в София.Не е въможно дъражвен глава да не е виждал как продължително и силно е осветен в столицата на “неговата” държава.Просто това е невъзможно…
Да,ама не-за българския държавен глава е напълно възможно.
Не бива да се очкава послучай кръглата годишнина от Съветско-Българската война Държавния глава на Република България да изрази мнение. Дано да греша!


 40. Страшен си, Иво, смъртоносен като кураре в оценките си, точен като ракета в китайското посолство в Белград, безпощаден като неофит, давай, братко, покажи им къде зимуват Кота(раците)!

 41. Иронията на читателя Ирейзър към Иво Инджев е неуместна. Самия епитет “смъртоносна” е неприемлив и неетичен дори за възможно най-силния публицист. Не е уточнен и обекта, към която е насочен смисъла на статията.
  Но затова пък посочването на точността на американската ракета разобличава уж положителната статия според възклицанието на коментатора. Защото се оказа, че точността на попадението на тази ракета в граждански обект, при това посолство и смъртта на невинни служители в него не може да се даде като пример за подражание. Оказа се, че зад точността на насочването на ракетата към китайското посолство се крие много по-голяма неточност.
  За която американците се извиниха. И да се прави аналогия между трагична грешка с човешки жертви и една действително добра стария е несъвместимо с морала на автора й.

 42. АНТИКОМУНИСТ, случаят с тази атака беше много спорен, защото имаше сведения , че китайците са помагали на националболшевишкият шовинист МилошевиК , като са му позволили да използва посолството ,като комуникационен и командно-оперативен център.
  Което както знаеш(?!?) това е вапиющее НЕсъвместимо със статута на едно пАсолство или консултво.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.