Руската българофобия заслужава своята (люта) чушка

„Я другой такой страны не знаю

Где так вольно дышит человек.”

 

Този цитат, според който най-свободно се диша в съветската родина, е вероятно най-известната съветска патриотична песен, където в най-концентриран вид се оглежда лъжливостта на болшевишката пропаганда. Песента е писана през 1936 г. в разгара на масовия терор на режима срещу собствения му народ и първоначално е замислена като музика за филма …”Цирк”.

 

Продължава циркът със смайващите (контра)санкции на Путин уж срещу Запада, а всъщност срещу интересите на собствения му народ ( защото има бумерангов ефект върху Русия с предвидими последици, като черна борса, контрабанда, повишаване на цените, инфлация и т.н.).

 

Това са санкции заради самите санкции, санкции срещу други санкции, пише лондонския „Индипендънт”, който възкликва, че решението на Кремъл показва готовност за страдание само и само да се навреди на друг. Иначе казано- става дума за мазохизъм.

 

Най-новото хрумване на Кремъл е да наказва с по-високи данъци руснаците, които почиват в чужбина, което означава вероятно също и отлив от руски туристи от българското Черноморие.

 

Руските законодателни мъдреци вече измъдриха забрана да се използват нецензурни думи в руската литература, киното и театъра. Най-сериозно предлагат и да се забрани носенето на обувки и сандали без чорапи…

 

Междувременно вече е забранено в Русия ползването на безжичен интернет без предявяване на личен документ. Нали Путин вече заяви, че самият интернет бил творение на ЦРУ ( т.е. на дявола)!

 

За българите, дори и да са русофили, добрата новина е, че все пак не живеят в Русия.

 

Сега е моментът българските телевизии да излъчат пропагандната отврат, с която „братушките” заливат образа на България, за да убеждават други народи да не кандидатстват за членство в ЕС. Например чрез филма „Българска чушка”, който обяснява колко страда съвременна България ( изоставяйки своя съветски патрон) под европейското иго, доказателство за което било изчезването на българската чушка от българския ( и руския) пазар.

 

Руската българофобия, демонстрирана от медии и политици, нито веднъж не получи отпор тук нито медийно, нито на държавно ниво.

 

Друга държава щеше да се подлюти по повод гаврата с чушката, но у нас медиите и държавата продължават да живеят в епохата на гостоприемството спрямо задължителните съветски лъжи. Според тях окупацията на България от СССР е освобождение, за което е благодарен българският народ.

 

 

18 мнения за “Руската българофобия заслужава своята (люта) чушка”

 1. Измишльотината “по-висок данък на почиващите в чужбина” е такъв епохален вклад в човешката история, дето направо засенчва и ВОСР. От както свят светува с данък се облага ДОХОД. Тия халипавите ще облагат с данък РАЗХОД. Проста да падлудееш!

 2. Много вярно и за съжаление много тъжно.Ето една извадка от интервюто на 24 часа с другаря Симов , който се гордее ,че е комунист,не че той е единствения който се гордее с простотията си , вместо да се срамува от това , но както и да е,нищо ново под слънцето :” На Бузлуджа получихте наградата “Георги Кирков-Майстора” за журналистика. Знак за какво е тя?
  – Това е единствената награда, която някога съм искал, защото се връчва на Бузлуджа и пред толкова много леви хора. Там имаше 50 хил. души. Нека временните политически герои, които се изживяват като господари сега, да знаят, че ние сме били и ще бъдем тук много след като те са само бележка под линия в учебниците по история. След последната година на омраза, когато се опитаха да сатанизират левицата, аз установих нещо за себе си. Аз съм не само социалист до мозъка на костите си.

  Аз съм бесепар и
  няма да спра да
  се гордея с това”
  Благодаря Ви за чудесната статия г-н Инджев,както винаги е удоволствие да Ви чета.

 3. “Я другой такой страну не знаю
  Где так вольно издьiхает человек!”

  И така сме си я припявали.
  А съветските другари ни поправяха –
  нет, нет,-дьiшает, Вам обманули!?

 4. Най-важното е да не си отидат корабите на НАТО от нашите черноморски пристанища, иначе, отидат ли си, “зелените човечета” на Путин са дошли на мига да ни освободят от европейско иго, и не е като да няма идиоти и национални предатели, които да ги посрещнат с хляб и сол. А Тиквоний, лидера на Гражданите за Европейско Развитие на България сигурно ще носи най-голямата погача, зер, нали отношенията му с Лилипутин са отлични, и ако той, Лилипутин Му се беше доверил, Той да го беше построил, даже и комисионните вече да беше изпил…

 5. Те руските туристи, ако са съвесни трябва и хранителното ембарго да спазват. Да си носят консервите от Русия и да не влизат в чужд ресторант.

 6. Имаше такъв филм “If” Акó…

  Вацлав Хавел на 17 ноември беше казал, че остава завинаги марксист, защото идеалът е прекрасен…
  Лех Валенса беше успокоил бунтовните поляци, че от 4 юни 1989 г. бившата ДС вече е напълно деполитизирана и работи само в интерес на обществото и интеграцията на Полша в НАТО и ЕС…
  Президентите на Литва, Латвия и Естония твърдяха, че с векове не могат да изградят построеното от Сталин, Хрушчов и Брежнев по време на съветската окупация, а самата окупация наричаха «братска помощ»…
  Ангела Меркел и Йоахим Гаук плачеха публично за унищожената социална държава на Ерих Хонекер и изпращаха по света посланици- агенти на ЩАЗИ…
  Унгарците кътаха досега с персонални пенсии палачите на въстанието от 1956…
  Румънците бяха пуснали Южен Поток…
  Тогава нямаше защо да се срамуваме, че сме българи в Европейския съюз…

 7. Имам два въпроса първия е сериозен, а втория е на този етап шеговит, но само на този етап.
  1. Под забраната за внос на млечни продукти от Путин забранява ли се вноса на адаптирани млека за децата?
  2. Дали няма да реши някоя кремълска главица, че има едни свръх богати западни фирми, които на ляво и на дясно кой ли не ги свързва с какви ли не лоши неща и е подходящо да им се забрани вноса в Русия? Наричат се фармацевтични фирми…

 8. 08.08.2008г – Годишнина от руската агресия и окупация на Грузия.

  Хотят ли русские войны?
  Не спрашивай у тишины,
  Не спрашивай у тех солдат,
  В мемориалах,что лежат.

  Спроси у цинковых гробов,
  В которых молодых сынов
  С земель соседских привозили
  Старухам, чтоб те слезы лили.

  Спроси у бравых тех ребят
  В Кремле которые сидят,
  К погонам звезды пришивая,
  Дубиной «мирною» махая.

  Спроси у Польши и Литвы
  – Им о России снятся сны.
  Спроси у пражской у весны,
  – Хотят ли русские войны?

  Спроси у венгров, как когда-то
  На танках русские солдаты,
  По Будапешту рассекали,
  Угорцев к миру «приучали».

  Тебе ответит старый финн,
  Проживший много – до седин,
  Как «мирно» русские войска
  Рвались сквозь зиму и снега.

  Есть что сказать и белорусу,
  Тому, чьи предки из литвин,
  Какою жуткою ценою
  Им братство подарил москвин.

  Когда Суворова орда
  Палила села, города…
  Спроси, спроси у Куропат
  – Там непокорные лежат.

  Спроси –что Украине братской,
  Заверенной в любви славянской,
  Из цепких рук большого брата,
  Зачем защит искать у НАТО?

  Спроси всех западных славян,
  – Как миру их учил Иван…
  Миролюбив солдат
  -Иван Бомбил Кабул,Афганистан.

  В их кишлаки и города
  Не мир пришел –пришла беда.
  Спроси у вдов,детей Чечни,
  – Хотят ли русские войны?

  Кто он,русский «миротворец»,
  Тебе ответит гордый горец.
  Грузин, улыбчивый всегда,
  Сквозь слезы просто промолчит.
  От миролюбия соседа
  Сейчас его земля горит.

  ХОТЯТ ЛИ РУССКИЕ ВОЙНЫ?
  И от Китая до Литвы
  Найдется ль хоть один сосед,
  Который твердо скажет, “net”?

 9. я по-добре малко да ги поразстрелят тия почиващите навън.
  Боже, каква идиотия!

 10. Путин ще си изгори къщата, за да се запали на ЕС плевника. Добре,че сме членове на ЕС, че нашите русофили щяха да наложат същите санкции- така се правеше едно време-даже и по- строги щяха да измислят. А ето от ЕК ще отпуснат компенсации на засегнатите от санкциите-поне това да оценят другарите от БСП.Даже от прагматична гледна точка се вижда кой ни е приятел и кой враг.

 11. Несменяемият руски, кагебистки хибрид може да участва във фотосесии на които се прави на голям Рамбо и мъжкар, в същото време няма мъжеството да си признае за самолета…Защото след това признание ще се наложи мъжеството да заплати за невинните цивилни жертви.
  П.С. Виртуалните мъжкари и виртуалните е*ачи са в същност закоравели бастунолъскачи.

 12. Г-н Инджев, днес има много интересни събития около Южен Поток. Излиза, че вече всичко е предрешено и явно ГЕРБ застава зад ЮП, чрез подкрепата на община Варна.
  Русия ни налага санкции, а ние и разрешаваме да строи ЮП. Даже не мога да си представя колко ли е голяма далаверата за русофилските бизнес кръгове.

 13. Я другой такой страны не знаю,где так вольно дышат человек…Е,как ще знаш,като не си напускал кочината.

 14. Наскоро по новините стана дума за масов фалит на руски туристическите агенции, заради който хиляди руснаци се оказаха блокирани в чужбина.

  В една друга статия се правеше връзка между този фалит и забраната на военни и държавни служители да почиват извън Русия. Забрана въведена след началото на туристическия сезон, при условие че доста от въпросните служители вече са били предплатили за бъдещата си почивка в чужбина…

 15. Левски беше казал, че който ни освободи, той ще ни пороби, Аз съм далече от мисълта на този наш велик патриот, но знам, че Диктаторите в Русия ни ненавиждат защото: Киевската Рус е създадена с българска помощ; Киевската Рус е спасена от излямизация от Волжка България; Руснаците имат писменост благодарение на Св.Св.Кирил и Методий,а те изпълняват “заповедите” на български цар,Русия е с огромна територия, но малка България е една от най старите Европейски държави; България съществува днес въпреки Русия; България ще съществува винаги, докато за Русия само Путлер знае докога.

 16. Коментара на Стамбо е много впечатлителен и обясняващ реалиите

 17. R.WINFORD , все пак си мислех ,че тъпариш симав е само путинска проститутка от болшевишката “школа” на слугите му от БКП.
  Но в “откровенията” “му”, които сте предоатавили се виждат и психопатологични отклонения , които показват , е той няма никаква реална връзка със заобикалящият го свят, което между другото е характерно в по-голяма или по-малка степен за всеки болшевик или болшевишки слуга. Но тъпариш симав е ярък случай , и затова са го сложили неслучайно ,като драскач в оня пропагаден парцал – дума.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.