Русофилите мразят американците да бомбардират ислямистки главорези

Русофили прегръщат ислямисти
by newswriter

Kafene.net“Врагът на моя враг е мой приятел”

Така изглежда звучи последната опорна точка на някои привърженици на руския президент Владимир Путин в българските медии.

Вестник “Сега”, който до неотдавна беше пример за критично отношение към управлението на БСП, ДПС и Атака, очевидно не издържа на рублите и се превърна в рупор на омразата към всичко от Запад.

Нищо, че България е член на НАТО и ЕС. Видно е, че руският газ дава повече печалба от празните американски думи.

Да оставим настрана Димитри Иванов. Човектъ е бивш агент на комунистическата служба Държавна сигурност. А и алкохолът не прощава, както казва народът.

Вижте обаче само някои от заглавията на новините на “Сега”. Например: САЩ бомбардират отново Ирак. Нищо, че става дума за въздушни удари срещу ислямистите в Северен Ирак, който избиват там християни.

Вижте и коментарите под новината на някои любители на русофилията (звучи малко като болест, нали?).

Например: Е, по традиция през август все някого трябва да бомбардират – я Хирошима, я Цхинвали чрез Окакашвили. И като не може в момента да бомбардират Кремъл – подпукаха собствените си креатури, пардон – изчадия.

Или още: Когато САЩ бомбардират значи е криза някаква в САЩ.

Иначе добре демократизираха Ирак.. направо цъфнаха и вързаха там. Сега и Либия е така..

Мирни и демократични бомби… вярно, че те създадоха тия ислямистите, ама кой му пука. Важното е да има работа за военнопромишления комплекс.

И още: Нямаше ли нещо там ООН? Разрешения, резолюции..

Най-лошото е, че не става дума за тролове, а за “нормални” читатели на вестник “Сега”.

Така или иначе, любовта към Кремъл очевидно кара българските русофили да прегръщат дори ислямистите от Сирия и Ирак, които според експерти са “по-опасни от Ал Каида”.

Ако 11 септември беше сега, българските русофили сигурно щяха да ръкопляскат на Осама бил Ладен. Което сигурно са правили и през 2001 година, но под одеялото”.

Както се вижда от този текст- от Лондон българските колеги, работили дълги години в БиБиСи, виждат по-добре онова, което българските в София се правят, че не виждат.

Написаното за русофилите в България в Кafene.net не само отговаря на истината, но може да бъде допълнено с още доста факти за поразяващото съжителство на русофилското българофобско заболяване с какви ли не симптоми на шизофренията, чиито източник е безпрекословното преклонение пред всичко руско без значение дали е откровено болшевишко или мимикрирало в съвременната форма на путлеризъм, проповядващ евразийството като руска разновидност на претенцията за  световно водачество в създаването на четвърти рай(х) от един “богоизбран” народ.

В името на въпросния рай(х) Путин наложи с брутална военна сила в Чечня проруския ислямистки режим на кървавия Кадиров. За целта първо буквално унищожи с въздушни и артилерийски средства половин милионната столица Грозни без жалост дори и към руското население в нея. Върху нейните развалини и под ръкоплясканията на мнозинството свои сънародници ( склонни към фашизъм, по израза на убитата за подобни волности в изразяването руска журналистка Анна Политковская) Путин изгради своя пиедестал на руски вожд. Именно смазването на Чечня стана фундаментът на неговия възход преди 14 години.

Върху този фундамент путлеризмът монтира налагащия ислямски фундаментализъм с елементи на руско пиянство режим на Кадиров в Чечня. Откровеният главорез се отплаща за услугата, като изпраща в Източна Украйна “жива сила” , която хвърля в боевете срещу украинската армия.

Българския русофилски фундаментализъм се прави, че не вижда и не знае за подобни “подробности”- за него е важно да бъде громен американският враг дори и тогава, когато американците се опитват да спрат войнстващите ислямски фундаменталисти в Ирак, където те копират методите на Тамерлан в завоеванията си чрез масов терор за парализиране на каквито и да било съпротивителни сили срещу тях. Сред любимите им методи са масовите изнасилвания и екзекуции, филмирани и разпространявани в интернет, обезглавяванията на стотици пленици и набучването на отрязаните им глави по стоборите на превзетите казарми.

Не бих се учудил, ако им хрумне, да разходят в златна клетка иракския премиер Малики ( ако го докопат) подобно на Тамерлан, който по този начин унижавал пленения от него султан Баязид. А междувременно след себе си да оставят град след град с планини от черепи край руините му или, по подобие на древния асириец Ашурбанипал, да покрива завоюваните крепости в Месопотамия с кожите на одраните живи негови жители, с което да всява вечен страх у всеки, дръзнал да му се противопостави.

Нашенските русофили , уж големи антифашисти, не трепват от фашизоидното шоу на своя съюзник и баш русофил Сидеров на местна почва. Съответно не можем да изтръгнем от тях никакво съчувствие към жертвите на фундаменталистките зверства в Ирак. За русофилите е по-важно злорадството, че на американците им е създаден проблем, свързан със собствената им политика в Ирак, където Саддам Хюсеин управляваше като един прероден Ашурбанипал ( макар лично той да предпочиташе да бъде смятан за Навуходоносор и му беше вдигнал паметник в Багдад): властваше в днешна Месопотамия с масови екзекуции, с употреба на артилерия за сриване на цели градски квартали, ако там се укриват опозиционери и с химически атаки срещу хиляди цивилни.

Е, избивал Саддам хиляди цивилни кюрди с химическо оръжие, както се вижда от ужасяващите кадри от Халабджа в иракски Кюрдистан, известни на целия свят. Но пък се оказа, че всъщност Саддам направо си нямал (достатъчно) химическо оръжие- не го намериха проклетите американци. И сега, вместо да съзерцават спокойно и с русофилско самовглъбяване геноцида на озверелите бивши питомци на Саддам ( защото във военно отношение гръбнакът на фундаменталистката армия в Северен Ирак е съставен именно от главорезите на бившите баасистки полицейски служби и от армейските гвардейци на сваления диктатор) американците си позволяват да им се противопоставят.

Освен това, по логиката на русофилите, на мюсюлманите трябва да бъде позволено да се избиват помежду си, но не и да бъдат възпирани да вършат масовизверства от американски бомби.

Впрочем руските бомби са друго нещо, според русофилите. Те виждат в тях симпатично евразийско послание- например за малката православна и черноморска Грузия. За нейното бомбардиране с руски бомби и снаряди не беше пролята нито една русофилско-православна  сълза на съчувствие в нашата малка, православна и черноморска страна. Защото русофилите смятат Грузия за виновна, че е проявила непослушание спрямо Москва и е получила заслужената си порция въздушни  бомбардировки, артилерийски обстрели и танкови нахлувания  от строгата, но справедлива в своя православен гняв към непокорните си съседчета огромна Русия.

Една руска ракета порази и един (мюсюлмански ) пътнически самолет неотдавна, но руският произход на оръжието на смъртта никак не разтревожи нашите русофили, които ръкопляскат на московската намеса в православна и славянска Украйна.

Ние тук слушкаме, не сме като непослушните грузинци и украинци. Така че русофилите, които обикновено са на власт в България под някаква форма, всъщност са нашия мост на мира и дружбата с Русия, която изисква българската главичка да е постоянно преклонена. По този мост насам се движат влаковете с руски пари, готови да смажат мнозина ( по израза на Валентин Вацев, също русофил и бивш съветник на соцпремиера Виденов, свален от партийния връх тъкмо от българофобите заради упорството му да не продаде на Русия газопреносната мрежа на България през 1996 г.).

Така че, няма нищо ново в забелязания от Лондон факт ( от там все пак е по-безопасно да забелязваш такива неща), че русофилското газово лоби беснее отново над бащино ни огнище в момент, когато “Южен поток” се е превърнал в основен инструмент на руския натиск върху България и в лакмус за готовността на националните предатели да ни превърнат в обслужващ персонал на руската европейска троянска конюшня.

34 мнения за “Русофилите мразят американците да бомбардират ислямистки главорези”

 1. Да, преди време, на 11. септември 2001г. рубладжиите тайно потриваха ръце под юрганите, но имаше и явни ексцеси. Доколкото не греша с фактологията, една “топ-журналистка” (май Бенатова е била тази смрадла) засияла от възторг в редакционната кочина, че “на американците им се е.-.-.а майката!”.
  Ето защо аз пък почитам и празнувам един друг 11 септември… Чилийският от 1973 г.

 2. Много ми хареса:

  “… руската европейска троянска конюшня.”

  Поздравления за статията!

 3. Усилията на болшевишките симпатизанти на руския фашист Путин са прозрачни. Въпросът е защо българинът не им противодейства??? Защо се оставя да го давят в демагогия от елементарно ниво на пропагандната болшевишка машина???

 4. Според мен крайно време е, да се спре с употребата на думата “русофил”. По точната дума е: “българофоб” или “агент на Русия” (или може би на СССР)! Не е нужно винаги всички да бъдат свързани с КГБ. Някои (и то малко от тях)отдавна и доброволно са се определили като такива!

 5. Онемях – толкова кратко и толкова добре описвао какво е тук , какво следва да направим и как да го направим – направо цивилизационен избор, направили сме го, но има много нецивилизаовани азиатци искащи да въведем порядките на Путин, така както ни въведоха порядките на Сталин – окупираха ни, избиха тавройските българи и интелигенцията и инсталираха – семинариста Червенков, после ни даоха Живков и ДС в развит вариант и така до ден днешен

 6. русофилите са нищо друго освен безродни изроди, смятам че и тези думи са комплимент за тези нечовеци като се има предвид че те са закопали съдбите на милиони българи за собствено удоволствие и за удоволствие на техните братя – русопитеците!

 7. ДО Стамбо: Стамбо истината е винаги някъде по средата. Гледай къщата на духовете с Мерил стрийп, Уайнона Райдер, Глен Клоуз и Джереми Айронс.
  Пиночет е бил голям сатрап и така както всички военни са разбирали мисията си. Алиенде не е бил цвете, но истината е по средата! Не забравяй че там са избити много испанци и над 68000 души ги няма. Пиночет е бил Франко през 1940, а борбата с комунистите не минав апрез терор а през даване на благоденствие на онези които са им социална база

 8. Аз споменах за една максима на Борис III но както виждам е била приета на нож. Е вие си знаете защо.

 9. Ама повече от ясно е, че КГБ стои зад “Ислямска държава”. Ще ви кажа и целта каква е: повишаване цената на петрола! От там се хранят русняците! Направете справка и ще видите, че повечето им пари са от там. Не газта, а петрола е ключа! За мое голямо съжаление, още един път се доказа, че Обама е, как да се изразя най-прилично… слабичък…

 10. Напълно съм съгласна с Вас, г-н Симеонов.

 11. Г-н Инджев, въпросните “нормални” читатели на в-к “Сега” са всъщност целенасочено отглеждани от администраторите на форума. Лично аз имам 3 акаунта в този форум (нарочно ги създадох, да видя докъде ще стигнат), и трите блокирани за десетки години напред само след 1-2 поста, всички свързани с кризата в Украйна. Без да съм нарушил никакви правила,без предупреждение, просто хората там са решили, че форума трябва да е русофилски. Е, оставили са 2-3 “опозиционери” за цвят.

 12. Допуснал съм грешка в поста си от 14.28 часа. Думите в скобите на последното изречение да се четат: (и то не малко от тях). Извинявам се, за неволната грешка.

 13. Виж какво имаш някакво дар слово на платен Американо -израелски журналист но погледни реално мизерията която ни докараха твоите господари от САЩ и Израел.Така че взимай си парцалите и си отивай в Израел с мир и любов.Твоята нация е донесла само злини на хората.Или ти харесва Борисов да ни управлява,или на човек на които му са отнети правата да е правосъден министър,или далаверите на Плевнелиев и Борисов като кмет на София.Или нямате доблест да се изправите срещу тях

 14. Мисля че е крайно време да се направи един елтернативен форум в който да могат да бъдат изказвани мнения които се цензурирар в рубладжийската зона на Сега. Мислех например дали да не направя в http://www.reddit.com/ една група в която да се дискутират и отговаря на глупостите рубладжийски.

  И да, стига вече с това “русофилство”. Става дума за “рубладжии”, в България трябва да се проведе дерусификация по подобие на анти-комунистическите действия на сенатора МакКарти които са унищожили до корен комунизма в Щатите.

 15. Към Крумов:

  Крумов, даваш поредно доказателство за роднинството между русофилията и нацистката омраза към евреите.
  За сведение на началниците ти, които са наели толкова тъп трол, който издава партийните истини, публикувам имейла ти:
  krum_1957@abv.bg

 16. В OffNews се подвизава, като Krum, тук цъфна, като Крумов. Кой КрУМ, кой с`врат, кой на ДС тъпия брат!
  Мизерията, до която ни докараха Твоите вмирисани руски господари, поддържана от червените ченгета, пред които си превел космат гръб, трудно може да се изкорени даже от мощна държава, като САЩ.

 17. @ С. Братанов, г-н Братанов, целия съвременен мюсюлмански тероризм е създание на КГБ. Едно време тренираха “братята араби” в Горна Баня. Що се отнася за имам Хюсеин Убама, няма как да е по-силничък. Той е тукашния ръководител ( в Щатите) на Мюсюлманското братство. За това се мотка няколко месеца, докато ислямските терористи режеха глави и извършваха всички други жестокости. Даже днес една от теориите във форумите с нормални хора тук е, че някои военни пилоти са решили майната му на кариерата и са почнали да атакуват терористите. За това от Бялата Джамия първата реакция беше, че няма никакви указания за нападение над терористите, а после обърнаха палачинката. Също тка днес следобед камери са заснели имам Убама как крещи и ръкомаха на военноморския си съветник.
  А на другаря Крум препоръчвам да отиде доброволец в Хамас, като толкова мрази Израел. На тия с малки и криви полови органи все евреите им са виновни.

 18. Благодаря ви, г-н Инджев, за толкова елегантното наритване края на гърба на онзи русофилистичен трол, честна дума, истинско удоволствие е!

  Иначе по скромното ми мнение, русофилисът си е еманация на кафяво-червената тиня, дето ни заля 1944 заедно с 1/6 от света и още бълбука и днес. Че ислямските фундаменталисти в Сев. Ирак колят предимно християнско население, на православните русофили-фундаменталисти не им пука. Интересно е, че в нормалния свят православието се описва с друга дума, ортодоксия, която етимологически значи също и фундаментализъм.
  Ред видни теолози определят православието като агресивна, еретична, фундаменталистка ерес и секта. Ако не греша, един от първите и най-задълбочени е преподобният Ян Хус. И то доста преди едни други фундаменталисти (католически, калвинистки и протестантски) с дружни усилия да го качат на кладата.
  Респект!

 19. POSTED BY ИВАН | АВГУСТ 9, 2014, 20:25
  Г-н Инджев, въпросните “нормални” читатели на в-к “Сега” са всъщност целенасочено отглеждани от администраторите на форума…

  “Сега” си извъртя позицията още когато започна да се говори за нередности и спиране на “Южен поток”.
  Започнаха да се покриват новини или да се публикуват само удобни части, да се манипулират заглавия, а и Сашо Дончев се е активирал доста през последните седмици (Дневник, Нова…) … бях започнал да си мисля, че само на мен ми се привиждат тези неща.

 20. А ГРОБ са готови да строят южен пАток с тия от Кремъл.

 21. До Крумов
  Явно въобще нямаш представа как живеят хората в Израел.Държавата им е много по-социална даже от развитите държави в ЕС.Много българи заминаха да живеят там и нямат намерение да се връщат.И 1,5 милиона руснаци също живеят там.А колкото до платената журналистика, защо не коментирате необслужваните кредити в КТБ за милиони на в.Труд, 24 часа, Сега, Стандарт, сайта Блиц и др., и опита за замитане на тези милиони , като се унищожи банката, пак с помощта на тази преса.А ако предварително са знаели за случая КТБ?

 22. ами да, много показателно кметът на варна(портних-герб) не “чу” призива на радан кънев да възрази в законовия срок на разрешението за строеж на ЮП. само партии възразиха и има голяма вероятност съдът да се произнесе, че възразилите не са “заинтересована” страна. герб са си поредната руска барикада(или матрьошка)

 23. Уважаеми антипутлеристи,

  Вашата блестяща полемика срещу Кремъл може и да е необходима, но не е достатъчна. Ще трябва да насочите вашата безспорна дясномислеща мощ и върху следната “идейна платформа” на путлеризма в случая:

  “С изключение на Турция, Тунис и Мароко, които са близо до Европа, останалите ислямски страни не са узрели за демокрация. Там може да има светски ред само чрез диктатури. Западът, обаче, няма икономически интерес от такъв ред (икономически изгоден за народите на тези страни), затова предпочита създаването на хаос, за да прилага принципа “в мътна вода – риба се лови”. По-конкретно, механизмът е “пари за война – нефт и газ – още повече пари”. Този механизъм не даде нужния резултат срещу Дамаск (традиционен западен неприятел, подпомаган от Путлер), и затова сега се насочва срещу Багдад (все още – западен приятел). Парадоксално, но част от бунтовническите сили, воювали срещу Дамаск, сега се насочват срещу Багдад. Но, важното е – пълен контрол върху петролните кладенци и газовите находища, който в “дългосрочен план” (както се изрази Обама) ще бъде постигнат. Ще бъде! Вервайте!”

 24. dr Georgi Todorow

  Драги д-р Тодоров, благодаря за вниманието, но все пак препоръчайте тази литература и нейната филмова адаптация на някой малко по-неосведомен от мое скромно смирение. Вметвам, че Пиночет не е толкова типичен военен, колкото военноакадемичен учен и геополитически мислител. Освен компанйерата Исабел съм чел и доста други неща по темата, включително и мемоарите на самия ГЕНЕРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ “Решителният ден”(пълни с автентични документи за кубинския агент Алиенде и за истината за преврата). Да, ще кажете-субективно-обаче и неговият опонент- социалистът и по-късно президент на Чили Едуардо Фрей признава “Пиночет спаси Чили от съдбата на втора Куба.” Иначе съм напълно съгласен с Вас-без ликвидация на онова, което поражда комунизма, няма пълна победа над него- и точно икономически възход, благоденствие и просперитет АУГУСТО ПИНОЧЕТ завеща на Чили!

 25. Най-вероятно сте прави, че Русия помага на ислямистите в Ирак. Но явно тази помощ е трудно доказуема щом не се коментита от Американските медии.
  Или поне Аз не зная да има такива коментари. Ако тези ислямисти са от бившите спец части на Саддам то няма съмнение, че имат някаква връзка с Русия и всъщност това е конфликт създаден за противодействие на другите конфликти в района. Но за мен нещата са доста сложни тъй като излиза , че всички използуват енергията на мюсулманския джихад. Все пак революциите в Египет, Либия , Сирия и т.н. бяха водени от ислямски фанатици. В миналото в Северна Америка, индианците са били използувани от европейските държави. Франция , Англия , САЩ .
  Защо наистина да не си мислим, че и сега е точно така. Всички искат да се бият с чужди войници и да представят това като местен конфликт. Аз за военните нямам големи съмнения. Те са доста еднакви по характер в която и държава да се намират.

 26. Браво на Стамбо,
  Действително Чили е изключително цивилизизована и просперираща държава.

  Щом Председатела на тянаха комунистическа партия се Луис Корвлана се върна в Чили нелегално ,нека комунистите си направят изводи.

 27. Както обикновено г-н Инджев и с тази си статия е уцелил дамара.
  Колкото до форума на вестник Сега и списващият там колумист Димитри Иванов моите скромни наблюдения са. Там, не от вчера е “интелектуалният” разерват на комунизма у нас. Особено показателно беше виртповедението на пробладаващата част от потребителите непосредствено след 11.09.2001. Нито една дума на съжаление от страна на съветофилите и проекто-путлерофенове по онуй време. Напротив, там се родиха първите конспиративни теории, че ЦРУ сам е взривил кулите-близнаци.
  За Димитри Иванов да добавя, че годините, с мизерни изключения не прощават никому. Практически върти едни и същи “обогатени” с давноста на времето спомени представящите го все повече и повече в завидна светлина при безкритично величаещи го фенове. При него с годините все по-силно се развива синдрома на загубената изключителност. Неоспорим фактор при соца, сега подскачащ истерично от и най-малката критична нотка допусната от модератора. Най-точно го е описал горното състояние Виктор Суворов в книгата си “Аквариумът”.

 28. СТАМБО, и кастровската Куба нямаше да оцелее досега без путинската помощ от 30 (ТРИДЕСЕТ!!!) милиарда…… НЕ “песос”….НЕ “рубли” …… ..ДО-ЛА-РА , ДОЛАРА.
  НО, и те не са достатъчни за паразитният болшевишки режим на “комаданте”. Опитват се да “помагат” и “братските” КНДР и КНР, верно “по-срамежливо” от цартап Путин, НО пък от сърце……и от собствените си икономически интереси , за разлика от него , който просто задоволява себичните си ПРИЩЯВКИ на стойност от 30 (ТРИДЕСЕТ!!!) милиарда…… НЕ “песос”….НЕ “рубли” …… ..ДО-ЛА-РА , ДОЛАРА.
  Та това си е една нова “олимпиада” като тази в Сочи, макар и двете неща да са еднакво безполезни и безрасъдно скъпи.
  Но има и трети “помощник” на Кастро и това е “братска” соЧиалистическа ВенеСуела, където властта е завзета от 40 000 кастровски “съветници”, и доста КаГеБисти , които командват своите марионетки като “команданте” Чавес и неговата продажна клика.
  Все пак кражбата от Кастро на над 5 млн. тона нефт от ВенеСуела, си заслужава “ивестицията” по завземането на властта от неговите 40 000 паразити , които освен това са на венесуелска “издръжка”. А сигурно и цартрап Путин е “помогнал” малко за тази “светла” “интерНАШИоналсоЧиалистическа цел”.

 29. Крумов, примитиви ,като теб и подобните ти, могат да правят само едно повтарящо се действие – да получават путинските рубли , докато го обслужват по пълна програма!
  Имам еди риторичен въпрос към теб – КОЙ ни управлява 45 + 25 години, ПРЯКО и чрез марионетки като теб???
  Отговорът е един – КРЕМъл!
  Кога са ни “управлявали” “господарите” от САЩ и …. Израел???
  Дата? Дай ДАТАта , когато това е станало!
  Ти и твоите господари трябва да си ходите – ето имате огромни безлюдни пустини където да се заселите , така че ТИ си взимай си парцалите и си отивай в Сибир с “мир и любов”, където да развиваш ЕМБАРГОВОТО му “земеделие”.
  “Нацията” на твоят господар Путин е донесла само злини на хората, повече от другите, дори взети заедно!
  П.П.Но основният въпрос засегнат в статията трябва да е откъде , ОТКЪДЕ дойдоха тези ислямисти??? ОТКЪДЕ?
  – Дойдоха от аятолахо-путинистанска Сирия!
  Чия е религиозната хунта Дамаск? На Путин и на таваришите му аятоласи!
  Нали Путин подкрепи Асад , и подпали безкрайната гражданска война в Сирия. Където жертвите са стотици пъти повече от тези в другите страни обхванати от Арабската пролет взети ЗАЕДНО. Която УЖ била “предизвикана” от евреите и американците.
  Дори да приемем ,че е так, то на всяка арабска жертва на американците, на Путин се падат по най-малко сто(СТО!!!) само сирийци, без да броим другите араби!
  След като 6-7 млн. евреи са “виновни” за арабските неволи в Близкият изток, то какво да кажем за неволите които са причинени на арабите от шиитите , които са най-много 3-4 млн. в Сирия и Ливан!
  Но пък имат огромни тиранични религиозни “покровители” – ислямистки ИрАН и КРИВОславен ПутинистАН, след 1979г..

 30. П.П. Извинявам се за неточността в последният абзац – Все пак кражбата от Кастро на над 5 млн. тона нефт ГОДИШНО от ВенеСуела………….

 31. За съжаление от kafene.net са премахнали статията, явно че превръщането (с дейното участие на последните 2 правителства) на ЮПаток в необратим, е направило Сашо Дончев много по-арогантен от обичайното и вероятно е заплашил Вашите колеги с разправии заради статията.

  Така единственото място в интернет, където тя е останала достъпна, е Вашият блог.

  Благодаря.(!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.