Българофобите чакат от Москва опорните точки за аплодиране на руските санкции

Опитах се да намеря представителна позиция на българските русофили за руските санкции срещу България. В сайтовете им ( в някои от които има реклама „ Как да научим английски”- не звучи като подготовка за русофилски ексодус в Русия ?!) гъмжи от каква ли не кремълска пропаганда, обаче списъкът на „санкционираните” от Путин държави е толкова дълъг, че за малка България явно още не са изработени опорните точки. Поради което русофилите тук мълчат по въпроса.

 

Докато не дойде нареждане за триумф в стил „така ни се пада” , българските путлеристи налучкват правилната за тях позиция чрез импровизации във форумите в интернет чрез обичайния възторг от всяко нещо, измъдрено от техния кумир.

 

В помощ на русофилите, които в момента са като изоставени в тевтонския лес от татко си, ще се опитам да се досетя за няколко препоръчителни опорни точки в отговор на очевидната русофилска констатация „така ни се пада”.

 

Защо „така ни се пада”?

 

Защото не сме достатъчно предани на Путин.

 

Защото откровено русофилските партии не изпълниха заповедта да спечелят убедително изборите за европарламент.

 

Защото не прокопахме веднага и с очаквания от нас ентусиазъм „Южен поток”.

 

Защото най-големият фен на „Южен поток” Бойко Борисов, който обясни как щял да го направи досега, ако зависеше от него, още не се е завърнал на власт.

 

Защото заведохме американците в козлодуйското тресавище, но не успяхме да обясним на разтревожения русофилски кошер, че постъпваме като руския национален герой, митичния Иван Сусанин, завел саможертвено завоевателите в блатото.

 

Защото си заслужаваме санкциите заради пренебрегването на руския пазар през годините, през които си позволявахме да търгуваме приоритетно с ЕС.

 

Защото имахме дързостта да се присъединим към НАТО ( на русофилите така и не беше обяснена истината, че това беше ход по внедряване на българския троянски кон).

Ето я истината, формулирана от Любен Гоцев по отношение на приемането на България в НАТО:

„ Аз в душата и в сърцето си оставам привърженик на идеята за активен неутралитет. Подчертавам – активен. Но разумът и днешната политическа ситуация у нас и в Русия ме задължават да си спомня латинската мъдрост” : „Като не можеш да ги победиш, стани техен партньор и съюзник”. Задочни интервюта с Любен Гоцев ( под редакцията на Сергей Наков). С. „Международни отношения” 2005, с. 52-52

 

Има още възможни опорни точки, но тези са най-огнеупорни. Поне на първо време, докато от Кремъл се натуткат и уважат с вниманието си българските путлеристи чрез задоволяване на специфичните им нужди от аплодиране на руските санкции срещу България, горните няколко съвета могат да свършат работата на осиротелите нашенски русофили.

 

За финал предлагам най-мощния антиевропейски аргумент като контраст на някакво си зеленчуково-плодово-животинско руско ембарго: ЕС най-редовно ни санкционира със спиране на еврофондове, под претекст, че отказва да поощрява живителната за управляващите в центъра русофили и техните многобройни сътрапезници по места корупция, неефективност и мърлящина на администрацията. Тези действия на Брюксел трябва да бъдат сочени като истинския бич за България в противовес на българофилското руско ембарго върху българската селска продукция, което може да има единствено отрезвяващ ефект върху българското проевропейско пиянство и да върне целокупния български народ към руското такова.

 

Ако и това не помогне, русофилите трябва спешно и колективно да емигрират в гостоприемна Русия- направо с влакове от събора им на язовир „Копринка”, обявен за 13 септември. Така ще дадат личен пример за безкористната си любов към нашите многократни освободители от какво ли не- напоследък и от илюзиите за реципрочност в тази любов. В резултат на това ще помогнат за проглеждането на заблудените българи, които си мислят, че руската българофобия си е проличала чрез руските санкции.

20 мнения за “Българофобите чакат от Москва опорните точки за аплодиране на руските санкции”

 1. Напълно подкрепям последния параграф, само че поне 70% от русофилите никога не са били в СССР или днешна Русия.
  Преди почти бях всеки месец в Русия, не само Москва и Питер и съм щастлив, че от две години не ми се налагало да имам работа с руснаци.
  Единственото хубаво в Русия, не в Москва е природата.

 2. Последното Ви предложение, за емиграция на българските болшевишки путьоновци в земите на матушката (им) Русь намирам за най-отрезвяващо въпросните кресльовци, примиращи по всичко що върши руския фашист Путин! Така биха изживяли на свой гръб гръмките му обещания за благоденствие. Биха оценили по достойнство “свободата” да нямаш избор.

 3. ‘магучая’ да наложи ембарго на интернет, на западното кино и музика! Ех каква съветска радост и гордост 🙂

 4. Блестяща сатира към нашите русофили. Те най-мразят да бъдат осмивани.
  С нетърпение чакам 13-ти Септември. Ако не успеят и се вслушат в съвета, в личен план – това ще бъде най-щастливият ми ден!

 5. Бързах и сбърках в редакцията.
  Вместо “сатира”, уместното е “ирония”.

 6. Прав е Ulian! Време е вече да забранят дънките и западната музика! Само муслиммагумаевщина и йосифкобзонщина в ефира и концертните зали! Ну, да! А страшното е, че това второто- йосифкобзонщината кремълските монголоиди нагло и свободно го експериментират в колонията си Болхарско-Задунайская ССР, пардон, сбърках в черногледството си!- в свободна НАТОвска и европейска България!

 7. Апропо, като споменах йосифкобзонщината! Идат избори, та ме интересува съдбовно, първо на александр сымов или на волэн сыдерав ще грачи перукясаният мафиот, или двата рубладжийски плазмодия ще минат заедно с един масраф концерта? А другите путлеристки грацала, как бяха, любэ? Те стягат ли куфарите и балалайките? Сигурно посолът на НАТОвска и европейска България в Москва, червеното ченге бойка коцэв лично им е поднесъл визите, пляскайки казачок! Смрад!

 8. “Опитах се да намеря представителна позиция на българските русофили за руските санкции срещу България”-И.И.

  Не бива според мен никой и да търси представителна позиция на русофилите и техните сайтове.Те не са политическа категория и не могат да бъдат.

  Представителна позиция по всичко,както и по русофилията има комунистическата партия.Ако въобще има реално “русофили” в България,всички до един са комунисти и се придържат към всички официални и неофициални позиции на компартията.Тя(БСП) е създала тази изкуствена категория ,тя ги ръководи,тя разчита на тях.

  НЯМА БЪЛГАРСКИ РУСОФИЛ АПРИОРИ,КОЙТО ДА НЕ Е КОМУНИСТ,ИЛИ ДА Е АНТИКОМУНИСТ.

  Съветофилията е днешната русофилия,ако въобще е нещо различно от комунизма.

  В бездушевната душа на комунистите една от основните черти е именно преклонението пред всичко съветско,а днес руско.Ако Русия офицално обяви,че ще служи на доктрината на нацизма и фашизма,не съществува никаква възможност българските комунисти(русофили) да снемат доверието си от руснаците.
  Да се върнем малко назад и отново към постулатите,които дълги години ги разработва Иво Инджев.

  В своя несъмнено доказан антикомунизъм и антисъветизъм той открива наченките на формирането на новата руско-чекистка доктрина и нейното проникване в България.Но дори не е нужно да има проникване,затова той не се двоуми да търси благодатна почва за тази доктрина и веднага се насочва към комунистическата партия и нейните явни и прикрити креатури.
  Преди много години Владимир Костов разкри някои неща в тази посока,но много СДС-ари ,включително и пишещия не разбраха нещата.

  Т.нар. “пета колона” и “Троянски кон” са нищо други освен комунистическата партия.От нея има допълнителни вераблни,но не практически разклонения като левица,червена идея,социалистическа идея и разбира се безкрайноспомеанаваната русофилия.

  Ако така се продължи,един ден думата комунист и комунистическа партия(БСП) ще изчезне,което няма да е адекватно.

  По друг важен въпрос принципа на подход на Г-н Инджев е абсолютно същия.Разобличавайки съветската агресия,окупацация и комунизация на нашата страна,той разобличава нейните атрибути-паметниците на армията-окупатор и държавата -агресор.А това несъмнено са съветските и българските комунисти.

  Това,че т.нар. русофили отхвърлят неговата позиция,съвсем не го прави “антирусофил” и “русофоб”,което е целта на комунистчиеската пропаганда и новата комунистическа фразеолофия.

  Антикомунизмът и антисъветизмът у Иво Инджев и други принципни хора в България е неотменим,и необезценим,независимо от новите пируети на комунистическата сган.
  Ето защо елементарната човешка логика ни води до извода,че думата комунист(комунисти) е най-подходяща за разобличаване както на комунистическата държава,така и на официланата комунистическа пропаганда и почти всички медии,които ги обслужват.
  Никой не е установил изчезване на комунистите и тяхната органицация,както и служенето на интересите на Русия.Разликатв в отношението на БКП и БСП към комунизма ,Съветския Съюз и днешна Русия е нулева.
  Затова всеки принципен човек и изследовател не бива да приема новите комунистически категории като “русофилията” за реални.Това е само опит за заблуда.

  Тази теза би била отхвърлена автоматически,само когато се появи в България русофил с антикомунистически убеждения.
  Дотогава всякакъв вид русофилия е равносилна на автентичния комунизъм.Като убеждение и поведение.

 9. На 13 септември към русофилите и ние да скандираме като украинците – “Чемодан, вокзал, Сибир!”

 10. Здравке,а може ли и към комунистите да скандираме със същите думи

 11. Има една голяма бомба с закъснител. Путин се надпреварва да губи всичко, и всякакви нормални отношения. За сега се забравя, че ако германците почнат да мислят като Путин, трябва веднага да окупират Кьонигсберг (преименуван Калининград и съвсем своеволно окупиран), който никога не е бил руски. Това е столицата на Прусия смятащата се за най-истинска Германия. Това е градът на Кант и Бисмарк. Масовото избиване на германците от Прусия и Балтийските страни, както и местното население през времето на Сталин е един най-големия геноцид в историята. Може би по голям от Холокоста. Кога Путин ще предизвика да му го натъпчат в очите?

 12. А руснаците почнаха да се снимат с домати за спомен 🙂

  Предлагам на нашите русофилчета, да не се колебаят нито секунда и ако не могат да заминат за Масква, да се откажат веднага да ядат европейски зеленчуци и плодове, за да дадат пример как трябва да се защитават интересите на своя любим Батушка. Ако не го направят , значи са долни лицемери и мошеници! 🙂

 13. Путин си е платил за “уСЛУГИТЕ”! Няма сега да вземе да върши и “работата” на СЛУГИТЕ си , като им съчинява Апорни точки. Нека поне това свършат без негова “подкрепа”, за да оправдаят взятк…..пардон , “зарплатите” си!

 14. С наивни приказки за Путин и русофилчета,българските комунисти няма да паднат от власт.

  Сталин,холокоста,батушка,слуги и какво ли не.Приказки,приказки,думи,думи и нищо не става….

 15. АНТИКОМУНИСТ, това което си написал важи най-вече за теб!Приказки,приказки,думи,думи и нищо не казваш…..
  АКО имаш предложения – ВСИЧКИ сме в слух! Но без безмислени тиради, както досега!
  П.П. И не забравяй ,че в началото ВИНАГИ е словото…….

 16. Точно така колега,в началото е словото,но базирано на обективната истина.
  Аз съм роден в комунистическата държава НРБ,живял съм под комунистическата диктатура до 1990г. ,продължил съм да живея и се боря срещу комунистите и не доживях някой да се произнесе ,че са победени.Нито пък те се признаят за победени.Следователно комунистите са си живи и здрави и безпределно силни и богати,много по-богати и много по-силни от 1990г.

  Ако Вие искате да кажете,че в България няма комунисти и комунистическа партия,дълбоко се заблуждавате.Или пък комунистите са много малко,достатъчно слаби и не е нужно да им се обръща внимание.А за борба срешу компартията да не говорим.

  България е убедително комунистическа държава.Затова има съответни символи.Отново прибягвам да близка локация-това е сайта на Иво Инджев.Да държи в горния десен ъгъл снимка на озарения паметник на комунистическите агресори на нашата страната,той все пак иска да каже и покаже нещо.Но Вие и такива като Вас не се впечатялвате от този позор.

  Някой е написал тази дума “позор”-не аз и не Вие.Аз заставам зад автора,а Вие?

  Предложения у мен?-никакви предложения не мога да измисля,те са измислени от хората,които си дадоха живота да продухат главите на бъларите-уви,не успяха.Целия народ задружнио и безотказно,упорито и убденео ляга и се буди с паметниците на съветските агресори цели 60 години.

  Георги Марков комунистическите убийци го убиха далеч в чужбина,Георги Заркин в Пазарджишкия затвор и десетки,стотици,хиляди и др. достойни българи.

  Те са казали в една или друга форма,че българския народ би трябвало да се освободи от комунистическата сган и от Съветския Съюз.

  Още през 1968г. Георги Заркин казва на един милционер в затвора,че един ден “Съветския Съюз ще изчзне от земята”.Познал ли е?-познал е и още как.Но е продполагал че и комунистите ще изчезнат. Познал ли е?-съвсем не,за гоямо съжаление всичките комунисти са си тук и всичките са си същите меразвци.

  Само в България на комунистите им се приписват абстрактни названия като русофили,рубладжии,колонаши,червени,леви,олигарси,кукловоди,путинисти,путлеристи и какви ли не идиотизми,а те горките са си същите комунистически идиоти.

  Вземете съседна комунистическа Сърбия-там никой не говори за русофили и рубладжии,олигарси и патриарси.Само ние тъпеем и на глупостта си се смеем.

 17. Какво конкретно влагаш в това абстрактно свръхемоционално за теб определение – кАмунизЪм?

  Нима русофили,рублофили,рубладжии… ,…. и т.н. не са съществували преди 1917г. , когато болшевиките завземат имперска Русия?

 18. Има зрънце истина в казаното от Вас,но смятам че истината е къде-къде по-голяма.

  Комунистическата партия на Съветския Съюз създаде свое подразделение на територията на България( и всички страни по света) в периода 1919-1922г.Българските комунисти от тогава до днес са предани на съветските комунисти,СССР,КПСС,КГБ,Русия и днешните комунистическо-чекистки кръгове в Русия.

  Това е ядрото,базиса в отношението между НРБ и СССР ,а денс между Република България и Руската федерация.Току-що четох интервюто на г-н Котев. Ами и то попада в рамките на казаното от мен.

  Със 100%-ва досада отново казвам-четенето и препрочитането на книгите на Иво Инджев трябва да се повдигне на ниво ИЗУЧАВАНЕ.Това неговото не е публицистика като публицистика в ортодоксалния смисъл на думата,писателската му дейност не е просто писане на документални романи.
  Това е историята,(науката) на Българо-Съветските отношения,а днес трансформирани в Българо-Руски,но не преттърпели коренна промяна.

  Така наречената любов(идиотска разбира се) между българските комунисти и руските си е една и съща,дори разрастваща се. Един от читателите тук изброи поне 15 огранизации,които са създадени от комунистите с прокомунистически и проруски позиции.

  Вие използвате някавки думи,които не са официални в езика.Това е несеризоно и отвличащо вниманието.За сериозните неща се пише стилно и сериозно и съответно със сериозни думи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.