Руското наказание връща българските съветофили към мълчанието им от август 1939 г. след сговора на Сталин с Хитлер

Следя с нарастващ интерес липсата на позиция на българофобите за руското наказание срещу България под формата на отказ да приеме произведена за огромния руски пазар българска селска продукция. Та нали ни проглушиха ушите от близо четвърт век насам, че трябва да си възстановим съветския пазар, за да цъфнем пак като по времето на НРБ!

 

И сега какво? Руският пазар не само не ни иска продукцията, но безцеремонно я бойкотира. Това е като изстрел в гръб без предупреждение. Да бяха обявили бойкота за следващата година или реколта, производителите можеха да маневрират. А зеленчуците не са като сърповете и чуковете- не можеш да си ги туриш на знамето и да си ги развяваш десетилетия наред.

 

Ситуацията е буквално повторение не само на руския газов изстрел в българския тил от януари 2009 г., когато в най-големия студ без предупреждение ни спряха руския газ (именно Москва „врътна” кранчето по лична заповед на Путин заради спор с Украйна- България има договор с Русия, а не с Украйна). Не само този господарски маниер се разиграва повторно на наш гръб, но и още нещо (не) става пак: повтаря се липсата на българска реакция или поне на имитация на елементарно самоуважение чрез някаква форма на възмущение.

 

Русофилите мълчат българофобски. Нямат официална позиция. Изправени са пред невъзможността да си признаят мазохизма, ако проявят откровеност и ожалят огромната Русия като жертва на малката България, която си заслужава да бъде бита от „големия брат”.

 

Москва спонсорира безчет русофилски структури в България, които разполагат тук не просто с медийно влияние, а със собствени медии. Във в. „Дума” например изливат пари по пряка държавна линия чрез една платена от руския бюджет ( чрез техния „Държавен вестник”) рубрика.

Обаче нито в афишираните им като русофилски сайтове, нито в ръководения от Шаренкова вестник „Русия днес” (нещо като официоз на Кремъл в България), нито в прикрито русофилските сайтове можете да прочетете нещо като позиция, нещо като редакционна статия във връзка с наистина значимото събитие в историята на двустранните ни отношения.

 

Русия бие публично шамар на България, а русофилите потискат радостта си, имитирайки въздържаност, каквато не можаха да изиграят например през август 1991 г. при преврата срещу Горбачов. Тогава на „Позитано” 20 се черпеха с шампанско. Във външно министерство, по разкази на очевидци, радостната възбуда сред съветофилите е бликала не по-малко пенливо. За неосветените и до днес коридори на тайните служби можем само да си представим какви фойерверки са били…

 

Днес българските путлеристи конспиративно пазят „радиомълчание” като на война, за да не бъдат разпознати и прихванати от врага, т.е. от българския народ, сред които българофилите все пак са мнозинство. Мълчат защото много трудно ще обяснят и отрекат своята роля в предизвикването на правоСлавния гняв на Путин.

 

В интерес на истината недоразумението Вигенин се опита и направи каквото може да се разграничи от себе си в това отношение. На партиен форум, дни преди да си тръгне от Външно министерство, той се разкая за онова свое посещение в Киев, където положи венци на Майдана в памет на убитите там жертви на режима на Янукович. Сега Вигенин си направи другарска самокритика със забележката ( спрямо себе си), че бил подценил тогава „медийните реакции” , които се получили след посещението му. Един единствен правилен ход ( от европейска гледна точка) направи, но побърза да се отрече от него пред строгите си партийни русофилски съдници.

 

Сега партийната пропаганда е замлъкнала пред безизходицата да се зарадва от душа на симпатичното й руско наказание защото няма как да се разграничи ( като Вигенин) от факта, че България е шамаросана от Москва заради политиката на солидарност с ЕС, която никак не беше приятна на проруското ни правителство, но му се наложи да мрънка в полза на ограничените европейски санкции, наложени на Русия заради агресията на Путин в Украйна.

 

Другарите пропагандатори обаче не могат да преживеят спокойно наложеното им мълчание по невъзможния казус и намират начин да намигнат окуражително на аудиторията.

 

В. „Дума”, издаван от висшия партиец Николай Малинов ( шефът на Национално движение “Русофили” в БСП, който поздрави православните и славяните по по случай “победата” на Путин в Крим) му е намерила цаката! За целта публикува интервю с 94 годишен другар, бивш военен. От разговора с него са изведени в заглавие тъкмо думите му, че не бива да се делим от Русия- заглавие, което подвежда, че вестникът е нарушил омертата и хвали руските санкции. Радостният трепет в душите на русофилите, който предизвиква заглавието, е подкрепен със следното разсъждение в последните думи на пенсионера в самия край на интервюто:

 

“Дума: Имаш ли идеи как ще се оправим?
– Никой не ме пита, ама мисля за това. Не бива да се откъсваме от Русия. Ние сме кръвно свързани с нея! Тя притежава несметни богатства. Има си цялата Менделеева таблица. Разрушихме си икономиката, загубихме си пазарите. Трябва да имаме здрави връзки с Русия, с Китай. Но, освен друго, нужна е и пропаганда. Баща ми казваше: “Народът е като водата в градинската вада – на където я завърнеш, натам върви!”
Толкоз за Русия, пазарите и пропагандата- откровено и ясно послание за другарите, които се чувстват днес като след подписването на пакта между СССР и националсоциалистическа Германия през август 1939 г., когато от Москва рязко обръщат палачинката и започват да хвалят другарите фашисти като идеологически съмишленици в рамките на дружбата с германските работници и селяни. В резултат на това уж големите български антифашисти си налягат парцалите до второ нареждане и забравят антифашизма си за цели две години.

 

Сега българските слънчогледи, за които сибирското слънце е ориентир, чакат по стара традиция нови инструкции и запълват празнотата с празни приказки , в които е закодирана кухата идея да се „държим” за чужда държава каквото ще да става и това да ни е национален приоритет, универсално лекарство дори за раните от побоя, който въпросната държава ни нанася.

24 мнения за “Руското наказание връща българските съветофили към мълчанието им от август 1939 г. след сговора на Сталин с Хитлер”

 1. Административно-командната система е механизъм, наследен от тоталитарния режим в СССР и оптимизиран след падането на Берлинската стена, с цел запазване на властващите позиции на бившите елити и “демократичните” им производни.
  Характерното за системата е препятстване на всяка инициатива “отдолу-нагоре” и така на възможността за естествено възпроизводство на обществото и неговите ресурси.Държавите, управлявани по този командно-административен модел, не са в сътояние по тази причина да задоволяват дори обикновенните си нужди-камо ли да създават и развиват творческия потенциал на хората си.
  Неспособността на Русия, която има колосална територия, да изхранва собственното си население- и да зависи от вноса на хранителни стоки от демократична Европа е подтискаща.Прекия резултат от забраната и върху вноса на Европейски храни води според руски анализатори до заплаха от недохранване на 30% от собственото и население.
  http://slon.ru/economics/produktovye_sanktsii_zastavyat_30_rossiyan_nedoedat-1140697.xhtml

  Ние се опитахме да променим политическата система, запазвайки командно-административните механизми и манталитет.Резултатите ни са стопанската разруха от последните десетилетия.

 2. Св. Йоан Рилски пише в посланието си до Българския народ(цитирам: Чедца…), че Родолюбието е един от пътищата за духовно извисяване и доближаване до Бога! Васил Левски казва: “Не ми казвайте дали е “добър” някой човечец, а ми кажете какво е направл за Родината”… И, примери има много. Та си мисля, -добре, комунистите с българомразци и родомразци(дори и роднините си мразят). Кланят се на един от най-големите врагове на България (Путинь и неговите КГБ-ейци), продават се за “30 сребърника”,….. Така, Аз вярвам в Бог! И съм сигурен че някога ще си получат заслуженото(както и всеки човек), като Юда, или като всеки нарушил ОБЩОЧОВЕШКИТЕ закони!
  П.П.
  Имам и скорошен спомен за един разговор с един пастир в близка до града ми горичка. Става въпрос за това че цигани изсякоха огромна борова гора(залесявана от ученици през60-те), за да укрепват минните галерии от които вадят въглища(даже бяха подкопали и линята Перник-Волуяк). Най-безнаказано и под благосклонния поглед на милиция и власти. Та, аз се възмущавам, срешнах овчаря и той ми каза: “Некога Господ че ги кара да садат дървета, помни ми думите!”

  Та и Аз сега казвам: Някога ще си платят българофобите и путиноблизците! Вярвам! Но, и не трябва да чакаме, а и ние да ги критикуваме, да ги изкарваме от зоната на “съветския унес”. Да се Борим!
  Нека пребъде Българския народ!

 3. Поздравления и за тази силна статия г-н Инджев! И аз като Вас и други колеги в този блог съм на мнение че русофилите са българофоби и е по-правилно да ги наричаме с тази тяхна житейска позиция, с която пречат на България да се развива отстоявайки своите собствени интереси, а не тези на ‘Кой?’,’Задкулисието’ или както искате ги наречете тези значими за българия кукли конци които до една са в ръцете на вековния ни окупатор – Кремъл.

 4. Мотивите вигениеви за пътуването до Киев не му носят точки като за БЪЛГАРСКИ политик, защото са изцяло лични. Той си планираше европейска кариера и се видя принуден да се докарва. После евроизборите и международното положение объркаха нещата и Вигенин увисна, затова почна опити да се листва на местната борса. Колкото до зеленчуците, месата и сирената, много от тях ще минат през Сърбия и Беларус за Русия. Не е сьомга, че да питат Лукашенко къде я е наловил. Най-големите наши производители и търговци изобщо не пищят, те са си червени. Няма да им отива, едно, а и излишният шум не благоприятства новата логистика… Пропагандни инструкции по-рано от месец-два едва ли ще има, първо трябва да се повишат цените в Русия, да се громят спекулантите там, а дотогава ние ще сме в изборна ситуация. Никакви чугуни няма да се почувстват неловко – Путин ни спря газа, а те искат нова тръба от него, да имало алтернатива. Питат ги – ами, ако нещо пак…и с новата тръба, а те си превъртат старата латерна. Хората майки ги раждат, а тия са родени от червеното знаме..

 5. Най-смешното е, когато ви заговорят комуняги за “необятните руски пазари”! То комунист да говори за пазари, само по себе си е кощунство, ама не мога да разбера следното: – били сме загубили “необятните руски пазари”, чакай, бе джанъм, как можеш да загубиш нещо, което никога не го е имало!? В Русия никога не е имало пазари, защото никога не е имало пазарна икономика, свободен пазар и други присъщи за свободните общества явления. Ако родните червенотиквеници имат предвид примитивната клирингова търговия на междудържавно равнище от времето на СИВ, то въпросът е към техните отрочета червенотиквеничета, които управляваха почти през целия преход и имаха чудесната възможност да възстановят тази търговия от времето на неолита. Той и Тиквоний се силИ да възстановява руските “пазари”, ама той е невинен в простотията си…

 6. Драги Юлиане,въпреки многото Ви правилни позиции,виждам днес,че и Вие се подвеждате под днешната модерна комунистическа пропагнада.

  Тя е много по-рафинирана и по-прикрита от ортодоксалната и веднага реализира големи успехи,дори сред средите на нормалните хора.А един нормален човек,задължително се явява и антикомунист.Антикомунистическите позиции са възможно най-елегантния,нах-хуманния начин за опълчване срещу комунистическото зло.

  Понеже комунистите вече знаят,че комунизма е зло,те изместват мястото на “точката” на противопостявящите им се хора,дори изместват “игрището” на срещата.Формира се противопоставяне между неполитически категории-русофили и русофоби.Но какво се получава?-докато всички комунисти са априори и русофили,няма противник-никой не се определя за “русофоб”,няма политическа партия и организация на “българските русофоби”,което означава,че русофилите играят сами на “терена” и са победители.Същото правеше и комунистическата сган под името БКП.Тя не позволяваше да има противник и затова стоеше на власт половин век,а и повече.

  Но тогава комунистите бяха по-категорични и открити-БКП е орагнизатор,вдъхновител и ръководител на българския народ.
  Сега комунистите не могат да предоставят официално своите комунистически позиции(проруски) и затова измислят тази изкуствена борба и противопоставяне-между русофили и русофоби,ама последните не съществувават.
  И още по-нагло,използват думата “национално”.Това определение има право да го поставят в названията си само държавни органи и институции.С други думи,юридически тела,обекти и организации,които са под юрисдикцията на държавата Република България.Дори името на комунистическата партия не може да е БСП.Най-много СП.”Българско” може да бъде като официален правен термин само нещо “държавно”.

  И на комунистическите въдици се хванаха много съвсем нормални хора,дори и антикомунисти.Та искрената ми препоръка към Вас е да се опитате да не приемате за чиста монета новите комунистически гимнастики.Те са задължително заблуждаващи.

  Защо комунистите ен формираха свое “национално обединение “Русофили”” преди години,да не би тогава те да не са били русофили.Комунист и НЕрусофил,да,ама не!
  Но понеже запасите от комункстическия идиотизъм са на привършване,ето налице е нещо “ново”- гнилата и воняща комунистическа пропаганда.

 7. Към В.Марков,
  Много точен коментар (мини-анализ). Там се крие цялото зло което трябва да се измете и изхвърли на боклука.

 8. Днес в Обозревател има едно впечатляващо интервю с руския журналист Александър Невзоров. Добре е да преведе за нашите русофили.

 9. Да, както чувам московлиите започнали да се снимат с „помидоры” и други фрукты и овощи за спомен, като по времето на голямото нямане и денонощните опашки пред празните магазини в ядрената Буркина Фасу от Ленин и Сталин,че до Горбачов и Елцин… Виж, наистина ми е жал, че горките животни от зоопарка ще гладуват! За разлика от човекоподобията от Кремъл. Като видях в един съветски документ менюто на скота Жданов по време на блокадата на Ленинград, когато всеки ден мрат хиляди хора от глад, а други глозгат труповете им, ми се доповръща- пъдпъдъци, филета, сьомги, трюфели и всякакви плодове му карат на изрода редовно по леда със специална военна колона и противовъздушна охрана… Да плюска, мръсната му болшевишка мамица! Но – действително- „я другой такой страны не знаю… „! Как тъй ябълки и домати ще гледат в Полша и в Холандия, пък в Южна Русия-не могат! Как една ябълка не връзва в кьопавите крайници на монголоидите? Как една овощна градина да няма там като свят? Цялата им икономика беше – дачата на конструктура, който трепери над чертежите на разни пушкала под дулото на НКВД + робската маса в завода, която работи за канче буламач… Сега не е много по-различно. Но- техен е изборът. Добро пожаловать в СССР! И не забравяйте авоските в джоба (пояснение на термина авоска- от „Ах! Вот!”- вик на съветския человек, който вижда, че в онова нещо,което кой знае защо се казва „магазин”, са пуснали нещо, вади веднага и се нарежда на очереда).

 10. Аз предлагам най-голямата санкция, която руснаците и лично Путин могат да ни наложат, е спирането на Южен Поток.Тогава ще настане такъв живот, че само си викам – дано.И за разлика от случая с КТБ, милите ни русофили, ще връщат подкупи до дупка.Ех, мечти,мечти.Но така е при диктаторите – днес правят Олимпиада, утре анексират полуосров.Днес Южен Поток, утре – газоровод за Китай.Каквото си искат, това правят.А петата колона се чуди как да продължи да ни управлява.

 11. Да, ебати наглите типове са тeя руснаци. Не знаят ли че като те санкционират трябва да си седиш в ъгъла и да търпиш?
  Апропо, нашият износ за Руся и преди санкциите беше смешен просто.
  Смешен плач, г-н Инджев.

 12. И докато чакат весть, ни занимават с великия Мики Рурк, дето си купил тениска на Путкин. Днес която и телевизия да пусна гледам като най-голямата новина на деня размазаната физиономия (странно напомняща Жерар Депардийо) на залезлия мачо Рурк да обяснява как щял постоянно да си носи тениската… И под линия бележка за приятелката му, която си купила тениска за победата на Русия в Крим. И това ако не е руска пропаганда, маскирана като любопитна новина, и то по всичките ни “независими” медии, не знам какво е!

 13. Къде са нашите Комиците и Ааминутци да изпеят тази сатира:

 14. Както казва един от най-големите антикомунисти Виктор Суворов.всичко се познава в сравненията.
  Ето и едно от нашата история.
  Не е прилично да се говори за нашия живот и нвоата история без да се говори за комунистите и тяхната партия БКП/БСП.

  Какво направиха българските комунисти:

  -узурпираха властта на Девети септ. и досега са все на власт.Антикомунистическа власт не сем имали до този момент.
  -избиха десетки хиляди невинни българи
  -омърсиха всичко,което са постигнали предишните български поколения
  -окрадоха дъражвната хазна и частаната собственост на хората
  -въведоха всевъзможни забрани и ограничения
  – усрановиха нечовешка и тотална комунистическа диктатура
  – преследваха всеки за всочко,което не отговаряше на техните прищевки
  – превърнаха държавата ни в собственост на друга държава-Суъветския Съюз
  – обезбългариха българския народ в името на пролеатариата,комунизма и Съюза
  -прекъснаха връзките на дъражвата и народа с цивиллизования свят
  – не изпълниха нито едно от обещанията си ,приети на комунистическите форуми
  – организираха прекъснването на своята диктатура и въведоха политически плурализъм,диктуван от тях.

  Има още десетки комунистически поразии,които всеки съзнателен българин знае.
  До този момент никой .никога не е регистрирал надмощие над комунистите и изваждането им от воастовите и държавни структури.Накратко казано,българските комунисти никой по никакъв параграф не е побеждавал.Следователно декомунизация у нас не е регистрирана,не е забелязана дори.

  Комунистите въведоха т.нар. “преход”,който се възприе по съшия малоумен начин както и “перестройката” в Съветския Съюз.

  Оказа се,че ното е България еосъшествен преход,нито в Русия перестройка. И тук и там ни управляват комунисто-чекистките върхушки.

  Да обърнем внимание и на новопоявилите се “русофили”.Какво те са направили лошо,че толкова много хора им се противопоставят.Нека някой да изброи техните “провинения”.Какво са направили,откога са започнали да го правят и по какъв начин. как се води борба срещу “русофили”.Явно трябва да се води,някой повел ли е тази борба.Хулим ги,но никой не казва как да ги победим.

  Срещу комунистите можеше да се води борба,може и в момента да се води-те имат партия-БСП,която управлява държавата и властта е в ръцете на тази партия,както и всички атрибути на властта.
  Е,хайде сега да видим борците срещу русофилите какво предлагат да се направи с тях. И каква е разликата в борбата срещу комунистите и боирбата срепу русофилите.

 15. Само за най-взискателните читатели:

  Сговора между Хитлер и Сталин започва през пролетта на 1939г,довеждайки до “Договора за ненападение между Германия и Съветския Съюз”,подписан на 23 авг. 1939г. в Москва-Кремъл.

  Комунистическата пропаганда го нарича договор “Рибентроп-Молотов” по указание на Сталин. За голямо съжаление много хора наред с комунистите го приемата така,което е дълбоко погрешно.

  И малко доуточнение-всички русофилски структури и организации у нас са създадени от комунистите,но думата комунизъм в тях ен се използва.

 16. Бимбилистан:
  2% русомили и останалите русоизпатили…

 17. @Антикомунист и най-взискателните читатели

  Така е, но има и още по-ранна връзка. Романтично-емоционална, така де се каже. И идейна, има си хас! През 1923-24, т.е. още когато Хитлер си мечтае да спечели изборите, като емисар при братската партия, болшевишкият функционер Карл Радек е изпратен като емисар при братската националсоциалистическа партия в Германия и сътрудничеството започва.

 18. АНТИКОМУНИСТ, как би трябвало по антикомунистически да се наричат дАгАворите , и по-конкретно – как би трябвало да се титулува дАгАвора Молотов-Рибентроп???

 19. Забележете, това прави проруското правителство на Сърбия, не естонското!Скоро ще дочакаме подобна новина от Беларус и Таджикистан! Ама ние да си мълчим, знаете, че необятните руски пазари, вековната дружба, двойните ни освободители и православното единство не са майтап работи, нали така! И да се стягаме да пляскаме казачок край яз.Копринка!

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/12/2360001_surbiia_razsledva_kak_rusnacite_sa_kupili_petrolnata_i/

 20. Където и да ида. На където и да се обърна, ставам свидетел на случаи на ужасна човеконенавист в България.
  Последния случай е от 30 мин.
  Запознах се с възрастна жена, която е работила 30 години в Болница.
  За награда, съвсем наскоро, двама доктори и поставили фалшива диагноза Гангрена на левия крак и и поискали 1200 да и отрежат крака. За щастия или по Божия милост, жената решила, че това не е така и решила да избяга от Болницата. Но не би! Полицията я погнала и я заплашила, че със белезници ще я върнат на масата на Палачите (Хирурзи Братя-Иванови). Все пак това не се случило и жената е била успешно излекувана в Пловдив. По нейните думи не един и двама са гилотинирани от тези Касапи. А кмета на града е една фалшива мутра на ГЕРБ. Докога ще търпим това!? Под игото на Русофилията, Българина се превърна в садистичен изрод, унищожаващ себе си!!!

 21. Точно така Стамбо,това е историческата истина за Германия и убития по-късно през 1939г.Карл Радек в лагерите на ГУЛАГ.

  Болшевиките са разчитали по това време да станата революции точно в Германия и България.В България изпращат своите емисари Димитров и Коларов с телохранители.И уж защитниците на пролетариата да организиарат за метежите работниците,те убеждават селяните да завземат властта,Нтам нещата са ясни-кръв,смърт,обир на банката в гр. Фердинанд(сега Монана),бягство през границата в Сърбия,Австрия,Германия и др.

  Евреина Радек е бил член на няколко компартии,напълно побъркан от идиотизма на комунизма.какви глупости е писал,бедна е човешката душа да ги възприеме.

 22. Държавните договори се титулуват както са титулувани(наречени) от държавите и техните институции,които са ги подписали.Както и всички войни,които се водят между държавите.

  Специално за първия договор между Германия и Съветския Съюз от 23 авг.1939г. може да се вземе за пример цялата съветска преса,радиото,държавните и партийните документи.Навсякъде той е записан така ,както е формулиран в момента на подписването.
  На 31 август 1939г. Върховния Съвет на СССР ратифицира същия договор под същото,оригинално название:

  “Договор о ненападении между Германией и Советским Союзом”

  Следващия договр между двете страни е наречен също в традициите на дипломацията и (между)държавното право.

  “Советско-Германский договор о дружбе и границах”.
  Подписан е на 28 септ.1939. също в Москва и от същите лица:
  Райхминистъра на Външните работи на Германия- Йоаким Фон Рибенроп
  Председателя на НКИД на СССР-Вячеслав Молотов.

  Всякакви промени на названията на тези договори са недобросъвестни и имат пропагандна стойност.

  Тази пропаганда се прилага и по отношение на войната между Съветския Съюз и Германия.

  Германското правителство издава Меморандум и чрез него обявява война на Съветския Съюз.Текста му се връчва по същия официален начин на съветските власти,както са подписани и договорите.

  В Берлин Министъра Йоаким Фон Рибентроп го връчва на Съветския посланик Владимир Деканозов.
  В Москва Пълномощния министър на Германия в Съветския Съюз граф Шуленбург го връчва на Председателя на Народния комисариат на външните работи Вячеслава Молотов.И след взаимни ръкостискания,дипломатите си вземат довиждане,коеъто за някои се оказва “сбогом”(прощай-рус.)

  ( първо е убит Граф Щуленбург-1944г.втория убит(обесен) е Рибентроп-1946г.,третия убит е Владимир Деканозов-1953г.Само Молотов доживява дълбока старрост и успява да напише своите спомени,където нарчича тези договори точно така,както ги е подписал.Мисля че той по-добре от всички е знаел тяхното правилно название)
  И така започва “Германо-Съветската война”
  22 юни 1941-09 май 1945г.

  Съветската комунистическа( и разбира се българската) пропаганда не обнародва текста на този Меморандум и обвини Германия,че е започнала войната без обявяване на война.Което е напълно погрешно.
  И още по-цинично,нарече войната ВОВ-Велика Отчествена Война,което е връх на комунистическия идиотизъм.

  Нито едно събитие в междунаридните отношения не може да бъде наричано на базата на някакви пропагандни доктрини.

  Между Съветския Съюз и Германия има много договори,като първия е от 1922г.подписанв итал. град Рапало,когато Председател на НКИД е бил Георгий Чичерин.После през 1925г. и всичките Съветско-Германски договори са били назовавани съгласно традициите на дипломацията и междудържавните отношения.

 23. Защо точно този дАгАвор е наречен така?
  Сигурно има нещо по-различно в него, за да се наложи именно това именуване на този дАгАвор?
  То както сам знаеш(?!?) има и други дАгАвори не само за “ненападение”, както между СССР и Третият райх, така и между СССР и например Япония,….и т.н..
  Но защо точно този се именува така? И именно така е познат навсякъде, което е белег , дамга , която го отличава от другите такива дАгАвори за “ненападение”!

 24. Не колега,явно не сте разбрал достатъчно обясненията ми ,или не сте ги чел внимателно.
  Този договор е наречен така,сиреч видоизменен единствено с пропагандна и защитна за болшевиките цел.

  Този договор е най-зловещия в човешката история,защото точно с този договор се договарят двете супер-сили в Европа за завладяване на Европа и света.Двете държави -Съветския Съюз и Германия имат свои държавни доктрини;
  -съветизиаране(комунизиране на света
  -новия ред на Германия,с новата,синята раса.

  Ако Германия е доказан агресор,публикуването на двудържавния догвор между двете страни автоматически приписва еднаква вина и двата агресора-двете държави.Затова съветското ръководство и Сталин предимно заповядват комунистическата пропаганда да бъде по отношение на този договор на ниво министри на външните работи,но не на државно ниво,сиреч на нивото на Сталин( и Хитлер разбира се).Нали не сте забарвил че над най-високото ниво в СССР е Сталин-Секретаря на ВКП(б).И не върви някой да прави асоциалция между Сталин и Хитлер. с какво един е по-добър или по-лош от другия.Това че Хитлер е “човекоядец”,съвсем не означава ,че Сталин е “вегатарианец”. Това най-добре го е осъзнавал самия Сталин.Победителят!!!!. И не може един победител да се принизи на нивото на един масов убиец,нали така.

  А за втория договор за “дружба и границите” никой не говореше нищо.Щеше да е прекалено наивно някой да вярва в два договора между министри,а Големия Сталин да е непричем.

  Вие явно не сте разбрал,че комунистическата пропаганада е по-дълготрайна и по-жилава от самия комунистически режим(власт).Затова тя е и така актуална и днес.

  Ако считате,че нашата страна днес е пощадена от комунистическата пропаганда,дълбоко се заблуждавате.

  Да,правилно подсещате,но никой не нарича “Съветско-Японския договор” от 13 април 1941г. “Договор Мацуока-Молотов”.
  Защото комунистическата пропаганда и за него си затваряше устата до 1990г.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.