Ненужен поток

​„Независима България”: БЕХ да напусне проектната компания „Южен поток – България“

Служебният кабинет да покаже, че сме неделима част от свободния демократичен свят, настояват десните
Служебният кабинет да даде твърди гаранции, че се разграничава от българското участие в проекта „Южен поток”. Най-лесно това може да стане като
Българският енергиен холдинг (БЕХ) напусне проектната компания „Южен поток – България“. Такава недвусмислена стъпка ще покаже категорично, че България е неделима част от свободния демократичен свят. Това се казва в Отворено писмо до президента, служебния премиер и обществеността, изпратено днес от новата дясна партия Движение „Независима България”. Ето пълния текст на писмото, разпространено до медиите:
До:
Президента на Република България
г-н Росен Плевнелиев
Министър – председателя
г-н Георги Близнашки
Българската общественост, политическите партии и медиите
Отворено писмо на Движение Независима България
Уважаеми госпожи и господа,
Изразяваме нашето неудовлетворение от заявените позиции на представители на служебното правителство по отношение на проекта „Южен поток”.
Бившият премиер Пламен Орешарски публично обяви своето разпореждане да се спре работата по транзитния газопровод „Южен поток“, но буквално в последните часове на своето съществуване неговото правителство извърши конкретни действия по реализацията на проекта от българска страна.
Не бива отговорността за издаденото строително разрешение за приемната станция на „Южен поток” да се прехвърля върху гражданите чрез тяхното съдебно оспорване на разрешението.
Не би следвало политическите и икономическите аргументи да се заменят с юридически или административни процедури.
Необходими са отговорни и активни действия на българското правителство за прекратяване на проекта.
Ние смятаме, че действащото правителство, което дойде като противовес на предишното, загубило тотално доверието на българските граждани, трябва да прекрати участието на страната ни в проекта. Това може да стане като БЕХ напусне проектната компания „Южен поток – България“. Такава недвусмислена стъпка ще покаже категорично, че България е неделима част от свободния демократичен свят.
Приказки от типа, че спазването на европейските норми може да превърне проекта в полезен за България и Европа, не са верни. В този проект, при заложената му структура, не са защитени нито българският, нито европейският интерес. Това е проект, който изразява единствено интересите на Русия и нейната агресивна, неоимпериалистическа политика спрямо Украйна. Русия анексира незаконно територии, а в момента активно подклажда братоубийствена война в Украйна, която заплашва да запали целия регион и света.
В тази криза ние и целият демократичен свят сме на страната на Украйна, а не на Русия. Всичко друго би било предателство на свободата, демокрацията и европейската идея. Дефинитивното прекратяване на проекта „Южен поток” от българска страна ще има категоричен ефект за овладяване на имперските амбиции на Русия и за мирно разрешаване на украинския конфликт, докато това е възможно.
Ние сме решени твърдо да отстояваме нашето предложение.
Ние настояваме правителството незабавно да публикува всички свързани с проекта документи. Аргументът, че те съдържат търговски тайни не може да бъдат основание за прикриване на фактите. Това е важен не толкова икономически, колкото геополитически проект и българското общество има право и трябва да е запознато с цялата информация за него.
Големият дебат по този проект у нас тепърва ще започне и българското общество ще трябва да направи своя информиран избор на 5 октомври, съобразно позициите на политическите партии и на конкретните действия на държавата.
гр.София
12.08.2014г.
„ДВИЖЕНИЕ НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ“

22 мнения за “Ненужен поток”

 1. Правенето на икономическа политика ще бъде много по лесно ако последваме примерът на Украйна, въпреки нейната не пълна ангажираност към ЕС.
  “Киев. Председателят на Върховната рада на Украйна Александър Турчинов заяви, че до четвъртък, 14 август, законопроектът за лустрацията ще бъде гласуван в съответната профилна комисия на парламента и в четвъртък ще бъде предложен на вниманието на парламента. Това той каза по време на заседание на Върховната рада, предаде УНИАН.
  Депутатът Сергей Каплин от партия „Удар” поиска законопроектът да започне да се гледа от парламента още днес.”
  Рестартът се очертава все по видимо и Орлов Мост зове българите да прогледнът най-подир.

 2. Подписвам се с двете ръце под това писмо!

 3. Южен поток е имперска амбиция на Путин и би било най-добре за България да прекрати гмуркането си в мръсните корупционни води на смрадта, която се носи от фашистко-болшевишка путинска Русия.
  За този акт обаче трябва нормални свободни и свободомислещи хора! И на всичкото отгоре да са в управлението на България! Такива за съжаление не виждам. А и “народецът” се “грее” на пропагандни манджи лелеени от съветофилите на територията на държвата България. Ще заробят всичко живо населяващо тези географски ширини за следващите 100 години.

 4. Нито един от днешните политици, овластени да го сторят днес в България, няма да посмее да го направи. Няма го Стефан Стамболов. Няма го и следващият, който дръзна да се опълчи на Русия.

 5. “Служебният кабинет да покаже, че сме неделима част от свободния демократичен свят, настояват десните”-???

  Не минава ден без да се появи поредния български наивитет.
  Горния призив има стойност на пожелание и няма никаква юридическа стойност,нито пък политическа.
  С по-улични думи,призива на наивниците би звучал така-Ей,вие от служебното правителство,покажете,че сме неделима част от свободния свят…

  А как да покаже,с какво да докаже и на кого да посочи не се учточнява.И въобще кой се нуждае от това посочване и ще има ли някаква полза от него.Ами ако никой не посочи нищо?

  За каква деморкатична и совободна България може да се говори днес ,когато паметниците на съветските агресори-окупатори светят 24 часа в денонощието.През деня отразяват слънчевата светлина,а през нощта народа плаща от продънения си джоб та комунистите да осветяват тези изроди по бетона и гранита.
  Ами що за десни са тези момчета,кога са станали десни,какво им е дясното.Какво им е отношението към комунистическата сган и техните символи.

  Нито една политическа партия няма право да поставя в названието си името на страната,още повече пък да се поставя и епитета “независима”.
  По всичко личи,че и това движение е рожба на комунистическото брожение.

  Комунетата измислиха “национално движение Симеон-Втори”. Може ли бе драги наивинци да приемате такъв идиотизъм-някакво движение на определена група хора да бъде определено като “национално”,извън държавните структрури. При това хем “национално”,хем персонализирано с една личност.
  Ето,дне сме свидетели на поредния абсурд.
  За каква Европа говорят наивничетата,за каква свобода,за каква демокрация….-начело с комунистическата партокрация.

  И какво е това обръщение “а ла Петър Стоянов”-“госпожи и господа”. А госпожици няма ли в комунистическа България.

 6. Испания е била 800 години под арабско робство и днес никой нито ахка, нито охка от този факт.Докато при нас непрекъснато се преекспонира турското робство, като така се насажда един комплекс за задълженост към руснаците. След последните си насирания Путлер става все по-прозрачен в мерзавските си стратегии. В България медиите са командвани от маскирани руснаци и истината за ситуацията съвсем е изтикана и не достига до масата. Трябва ни Културен План Маршал за справяне с лъжите на КоПейковците.

 7. Към АНТИКОМУНИСТ
  Умело използувате комунистическите похвати.Всичко да се оплюва,на всичко да се лепи етикетът *комунистическо* за да се види,че няма изход.Щом някой се опълчи срещу *комунистите* било *наивно*.А вие колко пъти се опълчихте срещу *комунистите*.Колко пъти дойдохте да протестирате пред МОЧА.Едиствен Костов от политиците се противопостави реално на Русия,но вие го плюете.Защо?Защото не сте истински антикомунист,а прикрит техен поддръжник.Винаги ще ви разобличавам с факти,защото такива като вас са най вредни за България.

 8. Това е истината за потока. Никаква икономика, само политика и то от лошата.
  Съмнявам се, че което и да е правителство ще подкрепи тази истина. И друг път съм коментирал – страхът от “Руската федерация” е много по-голям от “обичта”. Което е обяснимо. Украйна е жертвата, въпреки “световната общественост”, въпреки Европа. Страхът от война, сега, при наличните оръжия прави всички много предпазливи. РФ се ръководи от опасен за света човек и то с “одобрението” на 80-90% от “гражданите” на федерацията.

 9. Извън темата,
  Знаете ли какво ми направи впечатление относно руското ембарго за западни стоки -погледнете цените на снимката тук
  http://clubz.bg/7015-rusiq_nqma_ponqtie_ot_tyrgoviq_i_zatova_zabrani_vnosa_na_hrani

  Прави впечатление ,че в един от най-скъпите градове в света -Москва, при техният значително по-висок стандарт, в супермаркетите им вносните зеленчуци при платени мита и транспорт и т.н. са в пъти по-евтини отколкото в България.
  Значи нещо фрапиращо не е наред тук… Верно,че Путлер прави народът си на идиоти- при доброволното му съучастие, ама нас са ни хванали за гушата май и ни доят здраво, като скотове.

 10. Как ще си върнем земите, продадени на русия за Южен поток? Тук, край Варна те са в една извънредно апетитна зона, дори да се откажем от строителството, руснаците могат да си построят там нещо друго.

 11. До D.Savova,освен всичко което казахте за ANTIKOMUNIST,ми се струва ,че се опитва и да плаши хората, които все пак имат достойнство и чест с елементарни похвати от сорта колко е загрижен за тях и видите ли просто ги предупреждава.Не харесвам такъв тип хора също , да не говорим за елементаризма им.

 12. България няма да се освободи без Майдан.

 13. Г-не антикомунист (или може би контрапротестор?), противопоставяйки комунисти и антикомунисти, вие легитимирате първите като такива, каквито те никога не са били. Друг е въпросът, че тези две понятия днес нямат никаква практическа стойност. Днес противопоставянето в българското общество е по линията про-европейци/про-евразийци. И никак не е наивно да се борим срещу вторите, защото първите сме огромното българско мнозинство. Миналата година нагледно ви показахме каква сила сме, когато се обединим.

 14. Хайде Холан, знаеш ли Аз пък винаги съм си мислел, какво все пак ще стане ако в България забранят вноса на Боб,Чесън и т.н. от Китай примерно.
  Или пък на домати и дини от Турция.
  Напълно съм съгласен с това за което пишеш но исках да вметна, че нашите червени бизнесмени вместо да съсъпват народа с евтини боклуци биха могли да помислят и за корените на България. А те са в селата, където са прави храната. А сега, там расте друга нация. Черна , хитра , мързелива , крадлива. Със дяволски черти на лицето. Даже, когато го сънуваш е болест. Селата са пълни с тази черна гадост а значи и корените на Българина загниват. Това ни докараха продажните червени ченгета с прогнили мозъци.

 15. До D.Savova и R.WINFORD
  Абсолютно съм съгласна и с двамата –
  ANTIKOMUNIST да си смени името, а най-добре да не пише в този блог

 16. Ммай ще се гласува . Ако успеят да се регистрират за изборите , да не стане като миналия път…

  И ако специално акцентират в платформата си върху жизнено важната необходимост от премахването на безбройните тропляци , маркиращи територията на белата мечка и определяни у нас твърде безгръбначно като “паметници”.

  Оставете ” “комуниста да си лае на спокойствие . Очевидно той/тя/ това работи . Опитва се да подмени (ей тука си е на местото тоя предлог) определението “руски” с мъгливото “комунистически” или “рубладжии” с “комунисти” и така да прати в космоса отговорността за бедите , кото векове наред връхлитат земите ни , носени от онази държава и онези хора . Русия и руснаците . Или ако не друго , поне да я ограничи в периода след 1917г . Затова го посъветвах преди време да намери партийнте книжки на някои от по-вехтите руски колячи . Май още търси .

  Както и да е . Пожелавам на кервана да си върви .
  А на товарища – високи трудови успехи .

 17. Уважаема г-жа Савова,абсолютно сте права,че познавам и прилагам комунистческите похвати.Изучавал съм съвсем отговорно комунизма,живял съм поне 42 години по време на комунистическата диктатура и държа да призная,че малко неща не са ми известни за комунизма.Изучавал съм съвсем прилежно т.нар.”основи на комунизма” и “Научен комунизъм” в училище техникума,университета и др. места.

  В края на 70-тте години след като бях слушал два пъти поне есетата на Георги Марков по Свободна Европа и Дойче Веле,и откъси от книгата на Александър Солженицин по Радио “Свобода”,както и “Красное колесо”,стигнах до категоричния извод ,че комунистическата доктрина и практика се състои само отъ два компонента-ИДИОТИЗЪМ и БАНДИТИЗЪМ.
  Всевъзможните прояви,пропаганди,действия,заклинания и мн. др.по време на комунистическото ежедневие попадаха незименно в тези две “основи”.

  Изучавайки идиотската теория и бандитската практика на комунизма,стигнах до друг извод след няколко години-българските комунисти са успели да видиотизират огромен брой хора от нашия народ.

  Идиотизирането е станало по пътя на изманата и насилническа комунистическа пропаганда.Лозунги,заклинания,обещания,сравнения,социалистически сървенования( максимално ниво на идиотизъм),заплахи от запада и американците и мн. др.
  По невероятно съвпадение тези дни се навърши една година от смъртта на един мой познат,служител от МВР,завършил пълния курс на ВСШ “Георги Димитров-София(кв.Симеоново). Не знам Вие ,или някоя друга жена ми приписваха на мен учене там. За голямо съжаление крака ми не е стъпвал в тази школа. Та този мой познат през 1984г. е казал че един ден страната ще стане член на НАТО.Подробности не са нужни за да Ви отегчавам,но при добро желание може по някакъв да влезем в личен контакт и ще чуете такива неща,че няма да повярвате.Офицера е бил уволнен.

  Защо Ви казвам това? Защото се оказа,че комунистите са неузнаваеми и недостижими.Кой нормален човек ,или комунист,да не говорим служител на МВР и член на БКП може да допусне,че това един ден ще се случи.И кой в НАТО ни включи?
  Ами старите добри наши герои-комунистите.Кой е допускал в онези години,че точно комунистическата сган ще върне държавата към капитализма.Кой нормален българин и българин от турския етнос у нас би допуснал,че почти всички български турци ще работят в интересите на комунистите?
  Какъв е резултата от всичко това-комунистите са на власт и не се забелязват безлези да я изпуснат.
  За какви потоци ,свободи и посочвания говрят разни десняци,като сме за смях с тези паметници на съветските агресори.С какви газопроводи и войни в Украйна са се ангажирали тези десняци,бих казал леваци,след като народа ни е увяхнал до неузнаваемост и комунистите си играят с него още по-нагло.За какъв проект говорят тези мамини синчета,след като всичко е пропито от проруски шемети.

  Докато гледате всеки ден на снимката на сайта паметника,надежда няма да има.

  За МОЧА?-точно два пъти съм бил там в предишните години.
  Да,опитвахме се с моите съмишленици да се опълчваме срешу комунистите,но ни измамиха.Оказа се ,че и Костов и Стоянов са техни хора.Затова у нас няма нито една антикомунистическа партия и никога от властта не може да бъдат згонени комунистите.

  Ами разни движения,десни,сини и др. ссамо арзсмиват комунистите.Точно те създадоха “антикомунизъм” за да го управляват.

  Не ми четете моите излияния,а се вгледайте по-дълбоко в комунистическите сияния.Нали ги виждате ,те не угасват.Комунистите ги държат постояно светещи.
  А държавата и малкото свестни българи-гаснещи.

  И задължително очавкайте следващия привет от българския наивитет. А че ще има,в това няма никакво съмнение,силно ни осветява комунистическото затъмнение.
  Това беше днес моя елементаризъм…

 18. Уважаеми събеседници,кой навремето забарняваше и разрешаваше да пише и къде? Комунистите разбира се,но вие ги збарвихте тези красавци.Те ги няма,нали,изпарили са се и България е свободна от комунисти.Откога,от коя година,мкой пръв разбра,че комунисти в България няма.
  Къде са отишли тези мерзавци,все някъде трябва да са,бяха близо един милион,как така,толкова народ ще изчезне.А кой се грижи за комунистическата пропаганда,кой се грижи в края на краищата за съветските паметници.Кажете драги събеседници,Дядо Мраз и Снежанка?Те ли осветяват паметниците.Те ли носят всяка сутрин свежи цветя на агресорите на българския народ?

  КОЙ МОЖЕ ДА ПОСТАВЯ ЦВЕТЯ НА ТЕЗИ СУРОГАТИ,ОСВЕН КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАПЛАЧ.

  Кой може да ги лиже в буквалния смисъл на думата,ако не комунистическата сган.
  Кой може да застава на проруско-чекистки позиции днес в България,-Европейска България по-точно,освен българските комунисти.

  Или те ги няма,по-скоро комунистите казват няма ни,ние вече не сме комунисти,а социалисти и ако някой пак ни нарече комунисти,той не е в час.

  И симпатизантите на “десните” казват добре, приемаме,вярвавме ви господа комунисти,вие не сте вече комунисти.И няма нужда от антикомунизъм.

  Всеки иам право да е комунист,а след това да не е комунист.Но как така силно съвпада днешната пропаганда на БСП с тази на БКП.

  Нека бъде някой така добър да направи разлика между двете партии-комунистическата и социалистическата.

 19. Мария,а помните ли кой навремето каза същите думи пред нас на площада “Най-добре да дойдат танковте”.

  И Вие сте жена,дама,съпруга,майка,сестра,баба,съседка,колежка?

  Така ли се отнасяте към ближните си,да им казвате какво е най-добре да правят и не правят.
  Е,аз пък съм на обратното мнение-нека всеки да пише така,както го води разума и честта.

 20. @Антикомунист

  Имаш известен напредък в разсъжденията си, но може още да се желае. Остава само да обявиш Мите Гестапото, Меди Доган и Бригадир Аспарухов за теоретиците на ИДИОТИЗМА и БАНДИТИЗМА в днешна България и всичко ще е наред. Дерзай.
  Впрочем, брат ми четеше за изпитите по “идеологическите дисциплини” по диагоналната система и има по всички тях петици, така че всуе си се задълбочавал толкова в червените книжки, което – с извинение! – много ти личи.

 21. Драга симпатизантке,благодаря Ви за вниманието и добрите думи,предлагам да продължим по този начин да се уважаваме и да спрем да се унижаваме.

  Първо,не ми е позната такава личност Мите Гестапото.Аз ползвам само официални имена на известни личности от политиката.Перифразирането на собствени и фамилни имена за мен е символ на слабост и недобро възпитание. Предполагам,че посочената личност е комунист.Моля за пояснение,благодаря Ви предварително за това осветление.

  И така моите разсъждения ще напреднат силно. Изпитвам чувство на респект ,че ми желаете доброто.

  Ето,опитвам се да дерзая.Ахмед Доган и Бригадир Аспарухов са служетел и агент на ДС.С други думи служили и служат на комунистическата сган.

  Да,те действително са в зоните на ИДИОТИЗМА и БАНДИТИЗМА НА комунизма,и много добре го казвате в “днешна България”.Те са оригинални и автентични комунисти.Но поради възрастови причини,те не могат да бъдат определени като теоретици на двата “принципа” на комунизма.Те са само много дисциплинирани и взискателни служители на комуниститеческите главатари. И да ги префасонизира някой на леви,червени,рубладжии,олигарси и патриарси е много неправилно.Впрочем ,много е правилно-всички леви,червени,рубладжии,олигарси са всъщност комунистическите патриарси.
  Да,похвално е ,че брат Ви е чел по диагонал комунистическите идиотизми и съм убеден,че познава прекрасно всички комунистически пинизи.Както често се изразявахме в края на 60-те години.Пък и по-късно.
  Да,аз не крия,че познавам комунистическата помия,лошото е ,че не можах около мен да я измия.И тя свети и дори ни ослепява,затова народа се е излегнал така доволно на комунистическата морава.
  Желая отново да бъда от Вас коригиран за да не остана умствено блиндиран.Съгласна сте нали,мен няма да боли и един ден ще станем голяма сила за да бутнем МОЧА само с една вила.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.