Пемиерът на РъБъ, който беше награден за заслуги към РФ

 

24.11.2007

 

Защо US довереникът Бойко получава руски орден

Уважаемият ни кмет и бивш главен секретар на МВР (и перманентен кандидат за министър-председател) Бойко Борисов бе официално награден с руския орден ” Михаил Ломоносов”. Той му бил връчен за изключителни лични заслуги към българо-руските отношения.
Уж беше американски довереник, а сега се оказва и руски. Не спирам да се убеждавам в многостранността на Борисов. Все пак тази награда идва безспорно да покаже датиращата от десетки години привързаност към Русия и към нейните подчинени в България. Та нали и той, и Първанов, и Станишев ги свързва любовта към партията, на която продължават и до днес да служат. Честит орден, Бате Бойко, и дано американските ти приятели да не се разсърдят.
Явор Бойчев, Бургас

 

 

Горната дописка, която обяснява връзката между това да получиш руски орден и да си верен на посткомунистическото статукво, е публикувана не другаде, а във в. „Атака” по времето, когато Сидеров още не се беше обозначил като руски шовинист. Днес, антикомунистът менте ( “хората си искат социализма”, казва той предизборно)  не би си позволил язвителност към Русия под формата на обяснение в неговия вестник, правейки въпросната връзка. Но фактът си е факт: Борисов беше награден, нямаше нищо против, получи и се пъчи с „особени заслуги” към Русия.

 

Година по-късно се оказа, че орденът е менте. Както впрочем и „орденът”, с който Сидеров беше закичен тази година. Но така или иначе, независимо от руските маневри, Москва припознава „особените заслуги” на своите хора, а те никак не се дърпат да бъдат разигравани пред публиката от руската мечка като българска мечка на кремълски синджир.

 

Припомням този важен епизод заради настаналото предизборно време разделно. Не между леви и десни ( какви леви от БСП с техните олигарси и какви десни с руския орденоносец ББ!?), а между лобито на Москва и всички останали. Ако са останали такива…

 

Опонентите на Борисов трябва да се обозначат именно по тази разделителна линия ако искат да бъдат припознати за негова алтернатива, а не за негова патерица, която да бъде деградирана ( отново, както през лятото на 2009 г.) до ненужна гьостерица, употребявана единствено за подчиняване на дясното на личната воля на Борисов.

 

Когато проследих живота и делото ( повече делото и безделието на футболистващия се на българската политическа борса ББ) в книгата си „Премиер на РъБъ” (2013 г.) още не беше проходил РБ. Днес явно е фактор, след като с него се занимават всички- включително и набеденият за острие на червената пропаганда Ал. Симов, който намира за забавно да вметне в едно от писанията си, че използва РъБъ „назаем” от мен , но по адрес на Реформаторския блок.

Казвам, че е набеден защото едно „острие” трябва да може да пробие някъде, а този политиканстващ еротоман с комплекси на затруднен от липсата на отзивчивост сред противоположния пол младеж боде единствено увехналите страсти на бетонните стогодишни глави с виденията си, пълни с „голата Фидосова”, „Кама Сутра”, „ деколтето на Памела Андерсън” , а напоследък и с „бедрата на Анна Чапман” ( това последното пак по повод моя милост?! – в едно текстче, в което ме нарича „другар” с надежда да ме уязви с обстоятелството, че по време на несвободата всички бяхме другари, а граждани биваха наричани само подсъдимите и официално осъдените на лишаване от свобода).

 

Все пак държа на авторските си права този път.

 

Борисов се е доказал наистина като премиер на РъБъ, скачайки в последния момент от катастрофиращия влак, който толкова много обичаше да обяснява като свое лично превозно средство на върха на държавата. Години наред демонстрираше, че той и само той „кара влака”, но вместо да остане на капитанския мостик , пръв го напусна на принципа „след мен и южен потоп”. И южен потоп, чиято първа копка на масата на преговорите направи лично той, наистина тръгна насам. Съответно Борисов се кани да осъществи обещанието си пред Путин, според което той е най-добрия строител на този руски геополитически проект в България.

 

Сега, когато бившият премиер иска отново да (ни ) води (към РъБъ със смайване чета и слушам разсъждения на верващи, употребяващи същия патос, с който верваха на техния цар, доведен от руската пета колона като ракета с две степени, за да доведе своя приемник във властта Борисов като го изстреля в орбитата си от прост охранител в също така прост, но много упорит във властолюбието си управник. Само Бойко, казват верващите, можел да ни поведе …срещу онези другари, към които е толкова лоялен, че руските им общи началници не само не крият този факт, но и нареждат на посланика си да го демонстрира от името на РъФъ.

 

А вие иначе си ръфайте филиите с мас ( които били любимото ядене на ББ , според едно негово изявление пред масмедиите) , ако не сте разбрали тази „малка подробност”…

 

27 мнения за “Пемиерът на РъБъ, който беше награден за заслуги към РФ”

 1. Пойка Парисиевич Ломо носов.

 2. amerikanskata vunshna politika e bazirana na – izberi nai malkoto zlo.
  Zatova Borisov minava za tehen doverenik. Tikvata se vyzpolzva ot tozi fakt za DA manipulira izbiratelite si.

 3. В политическия яхър, той е най-добър…

 4. ‘служу России!’ е изписано на челото на този безродник борисов. дори и в сутришното му интервю днес прозираше Ясно проруската му натура. но проблемът според мен не е толкоз в него, колкото в слепците които гласуват за този ‘бащица’ За жалост целиЯт БГ преход е вървЯл под ръководството на русиЯ, включително и Костов е бил на тЯхно директно подчинение. Заслужаваме ли обаче да не бъдем под московски диктат, след като сме подчертано плиткоумно и късопаметно племе?

 5. Да поздравим на днешния ден поета Борис Христов, който презря и отказа високия орден от Гоце Параванов. Днес Борето има рожден ден! Честито и Наздраве! Още Борето е писал:
  “Да не бяха пастирите някакви луди,
  а поети да водят човешкото паство.”
  Поклон пред Човека, който не се остави да бъде купен от лакеите на Вова Вулвин.

 6. Pozdravlenia za statiata g-n Injev, malko e da se kaje ,che e tochna.A prostiat chovech ot naroda obgrijen s lubov, kato istinska mediina zvezda niama umora. ‘Lubovta” na medii i narod e ochevadna.

 7. Само Бойко, казват верващите, можел да ни поведе …срещу онези другари, към които е толкова лоялен, че руските им общи началници не само не крият този факт, но и нареждат на посланика си да го демонстрира от името на РъФъ.-И.И.

  Само този пасаж доказва моето скромно мнение,че Бойко Борисов е комунистическо творение.

  Както и партията му ГЕРБ.
  Явно тя е дубльор на “петата колона” на Русия,която все на българите е месия.И ни е поставила в нейната тепсия.Да,такава е нашата орисия,все русите ни отстрелват като на пусия…….

  Българския народ е заграден от две концентрични огради-символите на съветските окупатори и днешните проруско-комунистически кръгове. Няма в света такива еничари като българските комунисти. Един ден те ще бъдат изучавани в областта на медицината и политологията.

  Имаме начало на това еничарство,това е убийствен пример в светованта дипломация и военна история.
  Българския генерал Радко Димитриев е назначен за пълномощен министър в Русия и заминава в Санкт Петербург.Но “проруското му сърце” не издържа и напуска своеволно дипломаическия си пост и подава молба за Руско гражданство за да участва във войната на страната на Русия. Императора му го дава и произвжеда в чин Генерал-лейтетнант. И воюва Радко,воява здраво за “Руското право”.Болшевиките обаче през есента на 1918г. го обезглавяват.
  И заедно с паметнициците на съветските агресори имаме и паметник на българския изменник-цял генерал.И има Граничен пункт Радко Димитриево.

  За каква Европа сме тръгнали драги десни,за каква свобода и българско достойнство говорите.Ние не сме и за показ пред Европа.И нека всеки наивник да престане на вратата й да хлопа.

 8. Хайде, да е хаирлия-банкянският полиглот явно напредва в английския! Чухте ли тази сутрин 2 пъти “АБАУТ 2 милиарда евра! АБАУТ!”

 9. АНТИ,
  има и село РадкоДимитриево, в чест на този предател! Много съжалявам, че не е споделил съдбата на аверите си русофили-превратаджии, които Стамболов очисти належащо-, апропо, нали цял Мемориален комплекс край Русе имаше в тяхна памет?
  Но пък по-добре е станало, че е изпитал на собствен гръб и врат благодарността на истинската си родина-Московлука, както казва Захерий Стоянов!

 10. Много превъзбуден тези дни бат Бойко. И отново ни заговори като главатар, като един бабаит заговори. Плаши и разсмива едновременно. Толкова си може човекът. Само че защо никога, ама никога не го приех сериозно. Що за държава е това, където само един бат Бойко може да излъчи за премиер. И що за народонаселение е това?!

 11. Нищо повече не може да се добави към блестящата статия на г-н Инджев. Всичко е казано, но от това не става по-леко.

  На България спешно и трябва критична маса хора, които да поведат останалите към Майдана. Очевидно е че без Майдан не става. Както се започна от Прибалтика мина през Грузия, Приднестровието, и сега и Украйна.

  Стига вече тези “пожарникаски маркучи” на които е написано с непромокаеми букви “Сделано в СССР” са ни правили и още ни правят на маймуни и се бият в гърдите като Кинг-Конг “Булгар! Булга-ар!” че могат да ни управляват безкрайно.

  Тази пета колона съществува само докато я подхранва “матушката” с рубли. Сега е моментът докато Путин се самонавря в ямата Украйна от която няма излизане за него да се сплотят всички здрави сили в България и да дадат отпор на тази “Животинска ферма” и да се откъснем от орбитата на планетата Евразия

 12. Виж какво ANTIWHATEVER аз се гордея с Българския си произход поради много причини и не се срамувам нито от народа си нито от историята ни.Подобни изказвания ‘За каква Европа сме тръгнали драги десни,за каква свобода и българско достойнство говорите.Ние не сме и за показ пред Европа.И нека всеки наивник да престане на вратата й да хлопа.” само показва обърканата ти принадлежност , която определено не е към “десните” както наричаш хората с достойнство и чест,понятия чужди за теб.Както и да е, искаш да коментираш тука, туй добре,твое право е , но се опитай да бъдеш в тон с хората в сайта , иначе просто си объркал мястото за словоизлияния.Виж , хората се събират по интереси-не рубладжийски,ами например като искаш да четеш или пишеш за компютри търсиш сайтове на тази тема и т.н.Просто е,нали?Не желая да чувам от който и да е нещо лощо за България или Българина.Никой не е по дотоен от нас и навсякъде има мърша в изобилие,ние не сме изключение от това също , но това не значи ,че сме по-лощи от другите.С какво нетърпение чакам някой(като теб) пак да почне да ми обяснява колко отмъстителни са комнистите и какво може да ми се случи , просто идея нямаш.Ако искаш наистина да пишеш тук опитай се да уважаваш народа си и себе си и тогава пробвай пак.Между другото ние тук ползваме личните си имена.

 13. Аз вече станах кривоглед от лупингите на Бат Бойка. Един път е Батман, след това пък маха с опашка весело около Путин… Абе с две думи Ганьо Банкянски.
  Ако беше Алеко жив, щеше много да му се зарадва и пак да го опише.
  Еееххх жив е той жив е Ганя Банкянски. Футбол на поляната рита и за комисионна за Южен поток пита.

 14. Браво Стамбо,както иронията,така и символиката в поста ти са уникални!

  То и много комунисти след 1937г. изядоха балгодарността на новата си родина.Между 500 и 700 български комунисти-бежанцив Съветския Съюз са били ликводирани чрез съд,без съд и починали в ГУЛАГ.И до днес местниата българска комунистическа сган не им е вдигнала нито едно паметниче. Що за братско,комунистическо и партияно състрадание е това. Но нашите комунисти знаят ,че ако отдадат почит на убитите си събандити,руските комунисти ще бъдат наскърбени и заклеймени.

 15. Към Антиком
  Имам чувството ,че се гаврите по комунистически с нас десните хора,които искаме да живеем по европейски,а не по азиатски.Уверявам ви ,че това ще стане,въпреки вас,въпреки Б.Борисов,въпреки БСП,Атака,въпреки петата колона,въпреки рублите и Южен потоки и без Костов, и без Кънев просто новото поколение иска да живее по добре и по цивилизовано.А това може да стане само в Европа.За там се е запътил целият свят.За там отиват бежанците.Никой не иска да живее в Русия.Самите руснаци бягат от там.Колкото и да искат *старите другари*,рубладжиите,сеирджиите,Б.Борисов и* вся осталная сволоч*.*Но пасаран* както са казали испанските комунисти.С техните камъни по техните глави.Стамболов си е свършил добре работата.*Матеряла* не е толкова лош.Няма да позволи да го превземе азиатщината.Но за това трябва позитивно мислене и ПОДКРЕПА.ПОДКРЕПА НА ВСИЧКО ЧИТАВО.НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДЯСНО ЛИ Е ЛЯВО ЛИ Е.
  А от журналистите и коментаторите се изисква освеляване на проблемите.смело посочване на недъзите и подкрепа на читавото.
  Г-н Инджев го прави по един блестящ начин.Благодаря и на Стамбо,П.Тинков инж.Симеонов и др чиито коментари с удоволсвие чета.

 16. @Ulian

  Иван Костов никога не е бил на директно подчинение на Русия. Доказват го решителните му действия по интегрирането на България в НАТО и ЕС, които вбесиха Кремъл, който от своя страна стартира атаките срещу правителството на ОДС точно след като Костов подписа с ЕС договора през март 1999г. Поровете се в най-масовите вестници от онова време и ще видите за какво става дума. Кампанията по свалянето на костовото правителство е невиждана и досега по своите мащаби.
  В началото на 2001г. аз вече бях в Германия (провинция NRW) и дори тук един платен агитатор за НДСВ обикаляше българските свърталища тогава; Тошо Тошев получи по онова време само за в-к “Труд” 20 милиона лева, за да прави реклама на С2 и антиреклама на ИК. Бедна ви е значи фантазията колко народна парá е била потрошена тогава само за да не избере българският народ Иван Костов още веднъж. Нали ви е ясно, че ако сам той беше част от задкулисните игри, щеше да намери далеч по-прост и нaй вече евтин начин да се самоизxвърли от “Дондуков”1 (както, впрочем, направи бат`Бойко преди година и половина).

  Но за да се върна към основната си мисъл, повтарям: Русия никога не е била ЗА присъединяването на България към ЕС и НАТО, защото (поне с това няма как да не се съгласите) Русия не мрази нищо повече от това, да губи територии, които смята за свои.

 17. R.Winford ,
  Подкрепям те на 1000%.
  Само враг на нацията и държавата може да обижда Българския народ и Българската националност. За съжаление има много папагали, които не осъзнават това и преповтарят подадени им реплики от чужди за България агенти.
  На нас не ни е нужно да ни се натяква гробозакопаващата мисъл, колко е прост и търпелив и т.н. Българина. Дори си мисля, че провалите на България се дължат точно на такива мисли и настроения.
  За да излезем от плена на червените демони и да освободим себе си и държавата на България и трябва друго мислене. Най-малкото поне човеколюбие и усещане, че човека до теб е твой Брат или Сестра по кръв по съдба по каквото искате дори. А какво направиха червените демони ??? Те обвиха човека в лъжи и съмнения. Всеки се пазеше от всеки потънал в страх и ужас. Унищожиха като башибозуци Вярата, която беше опората на човеколюбието и подкрепа за добри дела. Наместо това те замениха истинската Вяра с преклонение пред Партията и Партийния вожд сякаш са Богове. Вместо да обичаме Христос, ние се преклонихме на Вожда и хукнахме по Врачки за какво ли не гонени от суеверни страхове или тъмни страсти. А те само това чакаха !!!

 18. Иво, харесвам блога ти и редовно го чета и тъй като подозирам, че харесваш материали от такъв характер, изпращам ти линк към, според мен, прекрасен, материал на списание Ню Йоркър, освен ако вече не си го чел – дълъг, но поучителен.

  Поздрави

  http://www.newyorker.com/magazine/2014/08/11/watching-eclipse

 19. Ееее, а малко по-сериозно де…
  “Новината” е от 2007 г…
  Наградата на АБОП е за дейността на ББ като главсек

 20. Дано не досаждам, но още малко:
  Сред наградените от тази наистина измислена академия са министър председателите на Бавария Гюнтер Бекштайн (ХДС) и колегата му от Бранденбург. Както и десетки политици от цяла Европа.
  Та не само нашият тиквоч се е полакомил за награда ми е мисълта…

 21. SHUMAHER,благодаря и е удоволствие за мен да чета както Вас така и останалите хора в този блог, с някои изключения разбира се.

 22. “Но за това трябва позитивно мислене и ПОДКРЕПА.ПОДКРЕПА НА ВСИЧКО ЧИТАВО.НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДЯСНО ЛИ Е ЛЯВО ЛИ Е.”-Савова

  Е,сега вече сте ясна др.Савова,щом като казвате,че комунистите са “читави”.Не знаех,честно казано днес Вие ми отворихте очите.Но и Георги Марков не е знаел,че неговите убийци са читави.Браво,на антикомунистически сайт негов читетл “открива” читавостта на комунистическата паплач.

  Тази “читава паплач” осветява с паметниците на съветската агресия тъмните мозъци като Вашия.Засега само Вие залагате на “европейското бъдеше” на България,начело с читавите комунисти.Желая Ви успех,аз и такива като мен се придържаме към непретенциозното убеждение,че читав комунист няма и не може да има.Но Вие разчитате и на тях.Аха,Школата в Симеоново явно не Ви е била далечна или АОНСУ-то в Овча Купел.

 23. ANTIWHATEVER,обичаш и интрига да вкарваш , а?Освен безсмислици и гнусотии ,дали можеш нещо наистина смислено да кажеш?На всичкото отгоре ни подценяваш ама наистина много, очаквайки да се вържем на последният ти бисер по отношение на Г-ЖА Савова.Айде бегай у лево,че наистина ни писна от простотия.

 24. Г-н Инджев, много Ви моля, предупредете господина с ник “анти….незнам кой си” да престане с арогантното си и просташко поведение и да не обижда уважаемите колеги участвуващи в смислени дебати по разглежданите теми. А обърканите му, нелогични и често противоречиви “мисли” и “разсъждения” (за което съм сигурен, че мнозина от нас подминават с презрение) и които дразнят повечето от съфорумниците, преценете Вие дали трябва да се появяват толкова често (с риск да бъдете обвинен в цензуриране и недемократичност). Но лично аз съм възмутен от неговите участия в дебатите!

 25. Антикомунист, доколкото те разбирам определяш всички леви политически организации (тоест тези които искат повече държавна намеса в бизнеса и повече социална помощ за населението) като Комунисти !? За мен това е или някаква тъпа провокация или нещо не си в час. Но защо тогава не се кръстиш Антиляв ? А може и Антилилав!
  Май няма голяма разлика 🙂
  За мен демократичната победа на една или друга партия, избрана от свободни Граждани, зависи от текущата ситуация в Държавата и Света. И баланса, който се получава от сблъсъка на идеите на отделните партии наляво или надясно, всъщност управлява обществото но като избираме лява партия това не означава , че искаме комунизъм и Вожд с Мавзолей. Тоест демократичните общества не се управляват от крайно леви или крайно десни партии. По простата причина , че са прекалено крайни до степен да разрушат основите на демократичните общества. Така , че ако обичаш, престани да пишеш глупусти.

  А проблема в България е че прекалено много мошеници се натискат да правят политика с цел облагодетелствуване на себе си или на свой ментор (също крадец) а това е възможно поради прекалено слабата практика, която има България като демократична държава. В България има прекалено много Червени Тикви, които се хранят от Политическите партии!

 26. SHIMAHER,проблема с така наречинете леви , които искат повече намеса на държавата в бизнеса и социална помощ за населението е ,че те не отчитат че пазара казва всичко,независимо дали говорим за домати или интелектулен труд.Повече соц. помощи означава (поне за мен) просто да създадем повече хора , които ще живеят на тия помощи без да се трудят и това ще се случи и с децата им ,че и с внуците им.За мен решението е по-малко на брой хора в правителството,програми за прекфалификация или образование и повече свобода за предприемачите.Нямам предвид този тип хора , които обичат монополите(навсякъде ги има и навсякъде лоби системата съществува заради продажни политици), но хора които създават работни места и са конкуретно способни,т.е. хора с морал.Основната разлика между капитализма и комунизма е морала, при втория тя липсва и за това този извратен модел наречен комунизъм никога няма да го бъде,защото там където липсва морал има големи проблеми.Логично нали?Иначе и аз като всеки нормален човек не искам да виждам хора около кофите за боклук и определено всяко общество трябва да се грижи за хората в нужда(никой не е застрахован срещу мизерията) и ние всички понякога вземаме грешни решения , но винаги трябва да има шанс за всеки от нас:).Това може да се случи само тогава когато държавата е сравнително богата и независима и когато хората в тази държава уважават не само себе си , но и тези с които живеят.Винаги ми се е струвало странно как можеш да си щастлив в държава в която толкова много хора едвам оцеляват,най вече възрастни хора , които чакат на мизерна пенсия.И това ако не е жестокост,здраве му кажи.Толкова много са ни объркани понятията за морал и уважение ,че понякога направо ми се плачи,четейки колко много хора в България се самоубиват или вършат неща , за които и през ум не им е минавало че могат да направят единствено с цел физическо оцеляване и всичко това е само защото пасмина идиоти без всякакъв морал крадат (сякаш имат 9 стомаха или 9 живота) единствено с цел да си купят нещо , но не и да създадат бизнес или открият нови работни места.Ей това са комунистите и за това винаги ще ги презирам или както едно време моя дядо правеше пред телевизора ди ги псува до дупка,щото друго не беше позволено по онова време.Та всичко е въпрос на морал и нищо повече,нещо което липсва в другаря ANTI еди кой си.То да беше само той , с мед да го намажеш ама нейсе.
  @ инж.Симеонов е прав,в крайна сметка подобни безсмислеци поствани от Анти не знам си кой си са нелепи и дразнят , защото имаме достатъчно други дразнители та сега и това недоразумение да четем тука.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.