Българското правителство ВЯРВА в “Южен поток”

Вододелът „Южен поток“ много бързо показа накъде клони новият ни управленски клонинг. Стана ясно, че поредният ни енергиен министър ВЯРВА в  руския енергиен геополитически приоритет и конкретно в “Южен поток”, замислен като бесило за украинската независимост.

Ритуалът на религиозното преклонение спрямо многомилиардния натиск на Москва беше изпълнен днес със следното задължително заклинание:

“Южен поток” е проект, в който всички вярваме-България, Русия и Европа. Много добре е този проект да стане, заяви в излъчено от българските телевизии изявление служебният енергиен министър Васил Щонов.

Министърът изповяда тази вяра въпреки позицията на ЕС срещу “Южен поток” в момент, когато светът е настръхнал от данните за руска пряка военна инвазия на украинска територия.

От това кратко, но категорично уведомление, става също така ясно, че Европа, Русия и България са се сдобили изненадващо с общ говорител, който има претенцията да изобрети обща допирна точка между Европа и Русия в момент на безпрецедентното им от десетилетия раздалечаване и противопоставяне дори.

Честито на “верващите”, че нещо се е променило в българската политика с подготовката  за завръщането на резервния отбор на Путин на власт в България!

10 мнения за “Българското правителство ВЯРВА в “Южен поток””

 1. Да го повторя: България ще е я оправи само Майдан.

 2. Между другото Путлер се опитва да действа и на още един фронт: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17900138-mae-ungar-problematica-autonomiei-nu-incalca-tratatul-baza-romano-ungar.htm

  Силно пробва да клатушка лодката на братска Румъния за да я накаже заради това, че е повишила тон на Император Путь Первый Късий. Струва ми се обаче, че скоро по домовете на сепарастите в Трансилванската част на Румъния ще има арести, при това румънската полиция не пипа нежно по такива предатели и не страда от русофилия.

 3. Няма ли в тази “държава” България няколко нормални хора на власт???? Докога ще ни заливат с мантрата на Южния поток???
  Тези властници си въобразяват, че могат да ни “изключат” от информационния поток на света. Сякаш ние не можем да научим фактите и без “посредничеството” на проруската пропаганда. Иска им се да сме малоумни, които повтарят в транс глупостите им за любимияТ им фашист в днешно време, диктаторъТ на фашистка Русия от 2014г.
  Но какво да очакваме от “кадрите” на Бойко Борисов, човекъТ, който подписа договора за Южен поток въпреки всички възражения от ЕС!??! Нищо по-различно от самия ББ.

 4. Ябълката няма да роди банани. Така и ‘новото’ правителство назначено от президент ‘бивш’ отявлен комунист, с премиер супер отявлен ‘бивш’ комунист за когото комунизма е най-светлия идеал (няма комунист който да не се е клел във вярност на моска) (апропо нима има бивши комунисти – има ли бивш крадец, може би този който скоро не е крал или бивш убиец който пък скоро не е убивал и затова е бивш), првителство бъкано с мнозинство други подобни ‘бивши’ или ‘неосъществени’ в нещо – правителство което точно като старото си остава на подчинение на…. ‘бившия’ кремъл. По делата ги познаваме, по делата. Та отново на ‘пилотите’ от същия клас които вече 25 години разбиват самолета на ‘Прехода’ им бе тържествено връчено управлението на нашето нещастно до немай къде разбито ‘летало’ с ‘надежда’ че тоя път ще е различно. Така и ябълката има надежда да стане ‘бивша’ и роди банани, но само в болните мозъци на българите.

 5. И аз вярвам, че на предстоящите избори нещата ще се развият традиционно и блатото ще стане още по-мътно и смрадливо (пак традиционно). Разбира се всички лицемерно ще продължат да го наричат държава. С две думи: държим на традициите.

 6. Парадокси:
  – да си за Южен поток и да си против политиката на Путин;
  – да твърдиш, че той носи икономическа изгода за България и да знаеш, че 25 години със 100% сигурност той няма да донесе нито цент в хазната, нито по евтин газ, нито ще намали зависимостта на България от една войнствена империя.

  Това ми напомня на една от историите на барон Мюнхаузен, същата, в която той се измъкнал сам от блатото, като се дърпал за косата. Според мен всеки опит да приемем, че няма парадокс в споделеното по-горе, като променяме собствените си представи за логика и разум е меко казано … трагедия. В случая не личностна трагедия, а за България и начина на живот в бъдеще на българите.

 7. Не бива да забравяме, че Плевнелиев обеща изваждане на светло на договорите за големите енергийни проекти от служебното правителство. Дано да се случи! Но аз си спомням, че преди референдума за Белене също призова за прозрачност и информиран избор и след това пълно мълчание.

 8. Като адекватен отговор на руското ембарго за български стоки, българското правителство( служебното), трябваше да замрази за неопределен период от време ( сиреч да спре завинаги) проекта “Южен поток”, а в замяна на това се разтоварват тръби на пристанище Варна….ейй главата в земята им опря и няма къде по-надолу да се наведат….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.