Путин в страната на милиционерите

Руските военни хитрости, с които Москва вярва, че може да заблуди външните наблюдатели ( както успява да води за носа систематично обработваните с лъжи и пропаганда руснаци ), напомнят на вица за милиционерите, които не можели да разберат какво точно краде един човек, когото всяка вечер хващали да излиза от един строителен обект с ръчна количка, покрита с вестник, но празна. Накрая отчаяно му се примолили, когато за пореден път го заловили, да им каже какво краде все пак, като му обещали да не го арестуват: „ колички”, отговорил крадецът.

 

Сред детайлите в репортажите на западните кореспонденти за руските провокации на границата с Украйна прави впечатление един безспорен факт, потвърден от руските власти, които обикновено отричат всякакви неудобни истини, но в случая потвърждават: половината от близо 300 огромни камиона от автоколоната, изпратена под формата на хуманитарна помощ за Източна Украйна, се оказват практически празни. От снимка, разпространена от „Файненшъл таймс”, се вижда как само в дъното на един такъв камион има символично количество чували с някакъв товар.

 

На въпрос на кореспондента на вестника руските власти отговорили, че празните камиони им трябвали, за да прехвърлят товар, ако някоя машина от конвоя се развали. Ок? Ок е, ако не ставаше дума обаче за поне половината камиони, оказали се празни.

 

И така: какво точно возят стотиците руски камиони?

 

Снимка на в. „Гардиън” показва и обяснява каква е всъщност „стоката” : возят стотици еднакво облечени в кафяви тениски и къси панталони млади мъже- нито един от тях няма традиционния „разпасан” вид на покорителите на магистралите, каквито обикновено имат тези мъжаги в цял свят. Изглеждат като под „конец”. Очевидно са преоблечени военни. Кореспондентът иронично ги нарича „кафяви човечета” по аналогия с т.н. зелени човечета, които превзеха Крим без обозначителни знаци и знамена, и за които първоначално Путин лично излъга, че били „местна самоотбрана” , а после призна в изявление по телевизията на 4 март, че всъщност са руски специални части.

 

Има и други издайнически подробности, за които съобщават западните кореспонденти ( като прозиращата под бялата боя зелена боя , върху която за маскировка са били пребоядисани наскоро военните камиони).

Всъщност едрият факт, който тези дреболии демаскират, е начинът на мислене в страната на победилия путлеризъм. Там управляващите явно са убедени в превъзходството на своето хитруване. А който смята „врага” за глупак, маневрирайки на зиг-заг, рано или късно, когато му се наложи да отстъпва, се натъква на мините, които сам е заложил.

 

Путин иска да демонстрира, че той и държавата му са си самодостатъчни- по-важно му е да го обичат за твърдостта му сънародниците, отколкото да го уважават в чужбина. Постига го със средствата на войната. Трите върха на неговата популярност в Русия са превзети именно с помпане на военни мускули- в Чечня през 2000 г., в Грузия през 2008 г. и сега срещу Украйна.

Москва може да не вярва на сълзи, но Путин докара Русия до положение, в което никой не вярва на Русия. Това е престъпление по служба, за което един ден ще му търсят сметка самите руснаци, когато разберат ретроспективно какво им струва бумеранга на самоизолация от света.

20 мнения за “Путин в страната на милиционерите”

 1. “кафяви човечета” създава аналогия с едни други времена на не по-различен и примитивен нацизъм.
  Интересен е и факта че ръководителите на руските диверсанти се оттеглиха един след друг. Очевидно позициите им отслабват и се опитват да прикрият руската следа при поражението си.
  А провокацията (защото определена не е хуманитарна помощ с тези празни камиони) с този конвой изглажда като пълен провал до сега.
  Само дето нашите наивни политици не могат да разчетат тези знаци и са се запънали като магаре на тръбопровод. Заради което си заслужават да бъдат наказани.

 2. И този път се вижда, че Пути уверено върви по пътя на Гитлер

 3. Зелен вълк преоблечен в кожа на лъжливо овчарче… ПТН ХЛО.

 4. Тези “хитрини” са всеизвестни – никой мислещ човек не вярва на пропагандата, която се излива обилно от болшевишките медии.
  Проблемът е, че свободния свят остави фашиста прекалено дълго да си развява байрака и да събира “лаври”. Опасявам се, че няма да може да го спре без война!!!

 5. Иво и колеги, видяхте ли инфографиката “Къде по света най-много обичат Русия”? Прави впечатление,че я няма нашата мила, родна страна. Засегнат съм. Такова пренебрежение…Какви ли са причините?Възможни отговори:

  а)никой не възприема България като независима от Русия страна
  б)няма статистическа методика и инфоскала, която да отрази със сухи цифри нашата изпепеляваща, всеотдайна, предана и страстна любов към Матушката
  в)това, че резултатите от България биха надхвърлили показателите за любовта на самите руснаци към Русия, би компрометирало като абсурд сериозността на изследването
  г)всичко посочено

  За посочилите верния отговор- НАГРАДИ!
  1) Пълен комплект грамофонные плястинки, безплатни билети със запазени места в ложа за всички предстоящи концерти на Йосиф Кобзон и любэ у нас, място за неограничена консумация до скарата с кебапчетата и касата бира край яз. Копринка и снимка с тов. посол Исаков, тов. Никалай Малынов и тов. алэксандр сымав

  2.)Подбрани грамофонные плястинки, безплатен билет на първите редове за предстоящия концерт на Йосиф Кобзон у нас, порция кебапчетата и чаша наливна бира край яз. Копринка, снимка със съветника на тов. посол Исаков и диск с всички ТВ участия на тов. алэксандр сымав

  3.)Грамофонна плястинка на 45 оборота с “Мая страна, мая Болхария” на Йосиф Кобзон, правостоящо място на предстоящия му концерт,кебапче на клечка и малка бира край яз. Копринка, снимка с шофьора на тов. посол Исаков и изрезка от статия на тов. алэксандр сымав от в-к ДУМА.

  На печелившите – честито!

 6. Путин няма шанс в Украйна.
  Този народ не може да се победи.
  Нека нашите псевдопатриоти-рубладжии видят какво е родолюбие!

 7. Напишете на Гугъл едно ПТН ПНХ и гледайте сеир.

 8. Пука му на Вова Вулвин, че пишат против него, че бил несменяем и прочее. Той всяка сутрин става късно.Бие на шах 2-3 гросмайстори. После побеждава 5-6 самбиста.Бие няколко деца на “Не се сърди човече”.След това поиграва
  на “Монополи”, само, че руския вариант на играта – “Олигарси”.Руският вариан се играе с напълно истински пари. После потен от печалбата плува в басейн, чиято вода се бутилира и тръгва в мрежата с гръмкото име “Вода вулвинка”.Привечер снима дълги сказки с клакьори и масовки.А до късно през ноща “получава факсове” и разработва трудове по история, теология, право и морал.НАКРАЯ СИ ИМИВА РЪЦЕТЕ докато си пере “зелените” чорапки /офицерските чорапки/-по-мръсни от тревата между релсите на влака.

 9. Здравейте, Стамбо.
  Ако това е върпосната инфографика http://www.rferl.org/contentinfographics/inforgraphic-views-of-russia/25459393.html то там не мога да открия една държава, която съвсем не може да бъде набедена за русофилска. Става въпрос за Румъния. Може да се каже, че ако тръгне “освобождение” на България от червените ескадрони Румъния единствено ще ни пази тила, докато сърбите ще се възползват от положението за да ни атакуват в първия възможен момент.

  Все пак е любопитно защо доста държави, за които би ми било интересно да науча как са с русофобията, просто липсват.

  Ако случайно има и друга инфорграфика, където примерно Румъния присъства, моля да бъда извинен.

 10. В руското интернет пространство се коментират цифрите: 30 танка, 120 БТР- и, и 1200 човека жива сила преминали 4 месечно обучение в Русия, които са преминали границата и са навлезли в Украйна. Това става когато руските терористи в Донецк и Луганск едва си поемат дъх от настъплението на украинската армия.

 11. Русия вече официално е държава-спонсор на тероризма.

 12. Това сякаш за нашите милиционерие писано!

 13. Добрият КГБ-ист е мъртвият кагебист. Грандоманщината путинска и неистовото желание да възстанови СССР, или как там ще се нарича, до такава степен е обсебила това джудже, че започна да се вижда едновременно в кожата на Петър !, Наполеон, Сталин, Ленин, Хитлер и Мусолини. А да, има малко и от Пиночет. Комунягата е готов да удави в кръв половината Европа, само и само да постигве по-висок рейтинг. Тогава тоягата за руския мужик ще бъде напрово желязна и ще продължават да страдат. Ами те са си свикнали цял живот под свистенето на нагайката. Да им е сладка победата в ІІІ СВ.

 14. Здравейте, колега ДЕМОКРАТОР,

  Същата е инфографиката и споделям всички Ваши колебания пред нея. Както и прогнозите Ви.Аз просто предпочетох ироничния коментар на посочените данни.

 15. Уважаеми Стамбо,

  усетих ироничния преглед, но до последно се колебаех, защото и г-н Инджев мисля беше направил подобен акцент в някоя от по-старите си публикации. Аз огледах инфографиката и забелязах, че липсват и други държави, между които и неспасяемите нацисти и рублофили по западната граница на България, които между другото в момента се бият в Украйна и от двете страни на фронта 🙂

 16. Между другото от същата инфографика от прехвалените тухли (BRICS) малко всъщност имат положително мнение за Матушката на москалите. Откроява се Бразилия с 59% неприязън и ЮАР с 51%. А от набедените нови “съюзници” на Путлер – Италия – 74%,Франция – 73%, Германия – 79%, Турция – 73% не понасят каскети и ушанки. Всъщност турците се конкурират с поляците и испанците в “любовта” си към казачока.

 17. Господин Инджев,
  това получих по мейла в неделя!

  Здравствуйте.
  Я частное лицо, не имею никакого бизнеса в интернете и ничего не предлагаю.
  Но душа болит за наших русских на Донбассе. Если и вы тоже такого мнения я хочу попросить помощи для наших соотечественников на Донбасе и в Луганске.
  Не для себя прошу.
  Вот сайт где можно найти реквизиты для финансовой помощи и там же взят этот текст
  icorpus .ru
  Сайт проверен мною – надежный!
  Откроем второй фронт! Информационный!

  Не оставайтесь равнодушными!

  http://rutube.ru/video/70c03a093e83e67ee898884936c4d997/
  Донецк просит помощи!
  Наберите в яндексе icorpus .ru

  На сегодняшний день в ополчении ДНР под командованием Стрелкова И.И. сложилась критическая ситуация со снабжением бойцов продовольствием, обмундированием и амуницией. У бойцов на передовой мало еды, нет сигарет. Армия ходит в обносках. Почему так вышло?

  Не секрет, что с момента, когда народ Донбасса стихийно поднял восстание против киевской хунты, снабжение ополченцев в значительной степени шло по каналам гуманитарной помощи из России. Тысячи и тысячи простых людей высылали свои сбережения, одежду, продукты питания и обмундирование в помощь ополчению Новороссии. Большую помощь оказали общественные организации и предприниматели. Земляки наших ополченцев тоже не оставались в стороне. Помощь от них была очень значительна.

  Но со времени обороны Славянска очень многое изменилось!

  Во-первых, весь Донбасс подвергся и продолжает подвергаться бесчеловечным, варварским бомбардировкам со стороны украинской армии! Разрушены десятки населённых пунктов, сотни домов, десятки предприятий! Более полумиллиона людей Новороссии остались без крова и средств существования! Очень многие вынуждены были покинуть свои города, свою Родину, чтобы спастись в России. Жителям Новороссии самим нужна помощь! Их возможности помощи ополченцам очень ограничены! Остаётся надежда только на граждан России!

  Во-вторых. Со времён Славянска численность ополчения существенно выросла! Сейчас под командованием Игоря Ивановича Стрелкова около 10.000 бойцов! Их надо кормить, поить, одевать, обувать, снабжать средствами защиты, армейской амуницией. Для этого нужны большие средства!

  Для справки. Стоимость одного сухпайка на один день составляет около 400 рублей. Если вы умножите стоимость сухпайка на численность ополчения, то Вы получите сумму ЕЖЕДНЕВНЫХ расходов ополчения только по одной категории: сухпайки.

  А ещё бойца ополчения надо снабдить водой, сигаретами. В условиях боевых действий одежда изнашивается намного быстрее, чем в мирное время! Тоже самое можно сказать и про обувь. Она быстро приходит в негодность. Ещё необходимо готовиться к зиме. Ополчению нужна зимняя одежда и обувь.

  Расходы очень большие. И без РЕГУЛЯРНОЙ помощи со стороны неравнодушных граждан России обеспечить ополчение самым необходимым не получится!

  Помощь идёт, но объёмы её недостаточны! Призываем ВСЕХ граждан России, общественные организации, русских предпринимателей помочь в борьбе наших братьев против киевских фашистов!

  Помните, что ополченцы сражаются не только за свои семьи, свои дома, свою Родину. Они сражаются и за Россию, за нас с вами, за Русский Мир.

  Так было всегда в истории нашей Родины. Вспомните, как собирали всем миром для ополчения Минина и Пожарского. Вспомните, как в Великую Отечественную войну наши люди, наши дедушки и бабушки отдавали последние сбережения, чтобы помочь Красной Армии, чтобы заводы выпустили ещё одну колонну танков, ещё одну эскадрилью самолётов!

  Ничего не изменилось с тех пор! От нас с вами зависит победа армии Новороссии! И лозунг той войны, актуален и сегодня!

  Всё для фронта! Всё для Победы!

 18. Цартрап Путиний ТРЕТОмандатий-КагебисТ, сам си е повярвал на пропагандата , която уж е предназначена за крепостните му мужици и тьотки!
  Путиний сгази едни от най-основните дАгАвори ,които въобще някога са били предмет на човешката юридическа мисъл , като този за ЯДРЕНОТО разоръжаване на Украйна с унищожаването на нейните МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ракети , носители на ЯДРЕНИ бойни глави!
  Едва ли няКОЙ вече може няКОГА да повярва на “думата” и “дАгАворите” подписвани от такъв “партньор”, който не спазва ОГРОМНИТЕ си отговорности по такива въпроси ,като тези за ядрените оръжия!
  Но освен това Путиний сам сгази и основополагащите принципи за неприкосновенността на държавните граници ,които могат да срутят банановата му картонена КаГеБистка империя, която е НАЙ-зависима от тях, като НАЙ-голямата ФЕДЕРАЦИЯ , даже не и еднонационална държава!
  И въпросът е как се нарича този ,който не спазва собствените си закони, като даже унищожи Конституцията си, за да бъде пРЕЗИДЕНТ за трети НЕзаконен “мандат”?!?
  И след всичко това и още прекалено много,на Путиний му остава само сам да си вярва на примитивната пропаганда, защото ниКОЙ извън границите на империята му НЕ й вярва , и НЕ му вярва персонално!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.