Къде се води най-голямата битка преди българските избори?

Противно на иронично-тъжната констатация, че преди избори се лъже както след риболов, ми се иска да обърна наопаки тази изстрадана хумористична мъдрост: преди избори (трябва да) се казва истината, за да няма с какво да се оправдават шараните след тях.

 

За тази цел трябва да си отговорим на въпроса къде преди изборите е най-големият проблем ( и дали регистрираните вече за участие български партии и коалиции го осъзнават)?

 

В БСП ли е, където битката за номинации и постове е по-откровена от обикновената картина на службогонството в тази партия?

 

Или между БСП и конкуренцията от страна на АБВ, които се обстрелваха приятелски с еднакво идеологическо кюспе за зарибяване на другари и другарки само преди три месеца на евроизборите в т.н. ляво пространство?

 

Или пък най-голямата битка се води кой най-малко ще се погнуси да гепи най-щедрата оферта за коалиране със забогателия от (псевдо)журналистика Бареков, след като тя беше консумирана, храносмилана и (по)върната от доста погнусени партньори на „новия политик” ( богаташ с богатите, пролетарий с пролетариите, кебапчия с кебапчийските котета, миньор с миньорите, монархист с монархистите, носталгик по НРБ с носталгиците и т.н.)?

А може би най-голямата битка трябва да се оценява като такава по това, колко е одумвана в медиите? Като размяната на реплики между Радан Кънев и Бойко Борисов?

 

Или ( пази Бойко!) има някаква невидима битка в самата ГЕРБ, където по рождение положението в партията е „ каквото каже Генерала, т.е. Генералният секретар на ЦК на ГЕРБ”?

 

Отговорът, за съжаление, е доста неочакван от страна на онези, от които очакваме да изяснят българския приоритет.

 

Положението е малко като във вица с „неочакван” край, по повод кастинга на султана, който трябвало да избира между ханъми с всякакви таланти ( от поезия, до пеене и рисуване). Няма да припомням „неочаквания” му избор, за да не опошлявам с аналогията твърде сериозната тема за избора на цел в българската предизборна кампания.

 

Защото отговорът на въпроса къде се води най-значимата битка в периода на българската предизборна кампания дими наблизо: в Донбас!

 

Но тътенът от Донбас не се отразява на дон Ганьо, който не се замисля много над разликата между мускал, москал ( както в Украйна наричат руснаците, в отговор на тяхното презрително „хохол” за украинците) и мускул.

 

У нас я караме на мускули от избори на избори- харемът си гласува за оня с мускулите. И нищо не се променя по отношение на „москалите”. Един такъв вчера разсъждаваше с хипнотична убеденост в предопределената ни неизбежност- в интервю за БНР пореден “москал” ни “успокои”, че в руско-българските отношения няма проблем, просто нещата щели да си дойдат на мястото, защото сме били обречени – това било като приливите и отливите на морето ( нищо, че общото ни Черно море няма приливи и отливи- има ги например в Атлантика, но атлантическите ни отношения явно ни се вменяват като аномалия).

 

Междувременно за дон Ганьо е най-важно да му върви търговийката с мускалите. И с москалите!

5 мнения за “Къде се води най-голямата битка преди българските избори?”

 1. По всичко изглежда (засега) всички се кланят на нашенския мускул?!?! Изключеието е именно Радан Кънев и Реформаторския Блок – стига да устискат да поддържат политиките, които заявяват! Това може би ще бъде началото на появяването на дясна партия, която да не бъде продукт на партията-майка с голямото “П”.
  Колкото и да “принадлежи” на Европейската народна партия въпросният мускул с агентурното си име БУДА не е бил, не е и няма да бъде (по Ленин) десен политик! Не водил, не води и няма да води дясна политика! A заиграването с неговите неуравновесени и лесно променливи мнения няма да донесе нищо добро на РБ.

 2. Това което наблюдавам е голямо изнервяне на “добре облечени бизнесмени” и трансфери на средства към политически проекти, случайно дочита разговор. Явно партиите яко притискат собствените си мутрите за пари за идващите избори.
  В същото време родната полиция се скрила в храстите да лови нарушители на пътните правила, но да не са с определени марки автомобили и номера.
  Руските туристи също не искат да си ходят в Москва и масово пазаруват храна в родните супермаркети.
  Засега единствено май РБ ясно изяви позиция и предприе действия срещу ЮП, докато Гробаджийския кмет се обяви за подкрепа.
  Докато не скъсаме със съветското си минало няма да се оправим.

 3. Крайно тъжна но много вярна статия.

  Може би е крайно време Радан да започне да се полива с кофи с ледена вода и да се показва гол до кръста подобно на Путлер и на нашия “маркуч ” със закачените два шарана? 🙂

  За съжаление Донбас дими и може и да се запали. Н Путлер му е изтрещяла кратуната и на руския мужик, малко му трябва да му кажат “търчете! тамо са раите хохолски”. И ще тръгне като едно нищо да спасява света с нова революция, макар че този път ще му счупят зъбките. Дано не се стига до там.

  Поздрави от Пиндосия

 4. Каквито и избори да се рпавят,победители отново ще са комунистите.Те са си подготвили и ББ и Плевнелиев и стотици и хиляди,само че са ги оцветили малко.

  Спорадичните и недодялани антикомунистически задяваки на Борисов и Плевнелиев само приятно гъделичкат антикомунистите.

  Който и да победи,никой на сурогатите на съветските агресори няма да навреди.
  Като преди и след това,България пак ще си е на Москва!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.