Путинофилията злорадства за обезглавяването на американския журналист

Всеки има право на политически прочит, дори и на превратна интерпретация на събитията у нас и по света. Трудно се спори например с религиозния фанатизъм на русофилите, за които всяко събитие, лошо за САЩ, е добро, погледнато през призмата на руския официален интерес.

 

Има обаче някои граници на злорадството, които показват докъде са готови да стигнат в религиозния си путинофилски плам българските наемници и еничари на Путин в пропагандата.

 

Прочетете уводния абзац на статията във в. „Дума” „Наемници и еничари са сред нас”. В нея ще видите прекрачената граница на обикновената човечност, която все пак е задължителна за човеците.

 

Ето каво пише Светлана Михова на 22Август 2014 , брой: 193

„Едно зверско убийство потресе света. Ислямистите от “Ислямска държава” обезглавиха американския журналист Джеймс Фоули. Възмущението и погнусата на цивилизования свят са обясними. Естествена е и мъката на близките му. Но крокодилските сълзи на западния политически елит и неговия всепризнат вожд Барак Обама будят отвращение. Защото лицемерието в такъв момент не предизвиква други чувства.
Предсмъртните думи на жертвата звучат като присъда и разобличение, като гняв и разочарование. Разбира се, направена бе уговорката, че е възможно да са били изречени под диктовка на палачите. Но това не отменя същността им. “Моите истински убийци са в правителството на САЩ. Това, което се случва с мен, е резултат от тяхното самодоволство и престъпност”, изрича Фоули. И накрая: “Бих желал да живея още, но корабът отплува. Единственото, което бих искал сега, е да не бях американец!”

 

Както виждате, за Михова „уговорката” за изречените под диктовка думи на изправения с ножа до гърлото човек не е меродавна. Тя ВЯРВА в неговата искреност, защото това пасва на нечовешката й идеологическа омраза.

 

Правя уговорката, че не желая никому да изпадна в ситуацията ( на две години плен сред зверове) и в очакване всеки момент да му прережат гърлото. Но що за човек трябва си, за да не можеш да се поставиш на мястото на жертвата и да допуснеш, че тя няма шанс да каже каквото и да било друго, освен онова, което искат от нея мъчителите й?

 

Тази уговорка обаче не важи за безчувствените фанатици. От всякакви религии, включително на сектантите, болни от путинофилия.

 

За сравнение им предлагам да си представят, дали руският войник, обезглавен по същия гаден ритуален начин от терорист пред видеокамера, би направил нещо по-различно, ако от него бяха поискали да заяви, че мрази Русия и себе си, защото се е родил руснак, което го е довело до животинското състояние да чака всеки миг да го колят като овца?

 

Щом обаче ще ровим за приликите и разликите в двата случая, трябва тогава да обърнем внимание на едно „малко обстоятелство”. Отвратителният запис с обезглавяването на руския войник от ( предполагаем) чеченец съдържа като пропагандно оръжие някои доста по-различни характеристики.

 

Първо, става дума не за цивилен, а за войник, враг, който декларира с униформата си, че е готов да убива. Това не прави отблъскващата екзекуция на руския войник по-малко гадна. Но обезглавяването на журналиста, който не е представител на своята държава ( а е напълно възможно и да не е споделял нейната политика- това състояние на критичния дух е част от демокрацията и не се преследва в свободния свят, както в Русия), е посегателство и спрямо човек, който не е бил заплаха за живота на убийците му.

 

Има и още нещо, по-важно: заснетата гавра с живота на руския войник беше брутално използвана през април 2000 г. от руската държавна машина за спечелване на …симпатии. При желание това можеше да предизвика спекулативната версия, че екзекуцията дори е била поръчана от нея (защо да може американците да бъдат подозирани, че са си взривили Световния търговски център с цената на хиляди загинали, а руснаците, чиято имперска доктрина никога не е ценила човешкия живот, да не могат да бъдат обвинени в нещо подобно спрямо една отделна човекоединица?).

 

Видеокасетата с екзекуцията на руснака беше подхвърляна на разни телевизии по света именно от руската агентура: „ на, гледайте”! Само две телевизии се „хванаха” на въдицата да покажат пълния запис без редакция: Българската национална телевизия (на 7 април 2000 г., в централните новини) и Босненската сръбска телевизия. Всички останали правилно прецениха, че става дума за руска пропаганда, която цели да превърне един гнусен факт в пропаганден етикет, използван от Москва във войната й срещу Чечня.

 

В същата миниатюрна Чечня, смазана от огромната Русия под командването на пълководеца Путин ( чиито политически възход се дължи именно на този „подвиг” в очите на масата руснаци), на власт беше инсталиран проислямски и едновременно с това прокремълски режим с много кръв по ръцете.

 

Да не дава Путин, но съм готов да се обзаложа, че ако въпросната авторка на статията изпадне в ситуация, подобна на руснака и на американеца, ще издекламира на висок глас и най—мръсната псувня срещу Русия, България, в. „Дума”, издателя й русофил Николай Малинов и изобщо срещу всеки, и всичко, което изчегъртат в мозъка й с острието на ножа. Правя уговорката, че ще звучи напълно искрено, защото инквизиторите няма да приемат нищо по-малко от добре изпълнената роля, която биха репетирали с нея докато не се получи най-добрият ( за тях) вариант на записа!

 

 

24 мнения за “Путинофилията злорадства за обезглавяването на американския журналист”

 1. Защо се занимаваш с подобни нехора, Иво? Не е възможно да не си разбрал, че по-тъпи същества от путностанците никога не са съществували в историята на човечеството. Всеки делфин, всеки папагал, всяко шимпанзе са много по-интелигентни от всеки един представител на тая нещастна група.

 2. Браво, г-н Инджев! Тези архилицемери трябва да се атакуват винаги с безпощадни аргументи! Страната ни е пълна с боклуци, нуждаещи се от нищо друго, освен тежка психиатрична помощ!

 3. Трудно и тежко е за коментар подобно събитие, където невинни хора стават жертва на хладнокръвни и жестоки показни убийства.
  На какво е способен сатанинския гении на homosapiens!
  А още по-гадно е да се коментира и гадостта на нашите продажни путлеристи. Ако не се вземем в ръце жална ни майка!

 4. Имам една позната направо обсебена от тия гадове. Руски Академици се правят на божии пророци и обсебват хубави български девойки. Ужас.
  Пускам тук един постинг да видите каква болест ги е обзела руските нацисти.

  http://священныйбайкалирк.рф/?p=7352

  Мы сегодня клянёмся перед всем человечеством, перед Движением Творца, перед Творящим Началом Начал, что никогда не отступим и выполним возложенную на нас эту Великую задачу – сотворить Центр Высшего ПОРЯДКА, Божественную монархию СВЯТАЯ РУСЬ на территории от океана до океана!

  • Мы КЛЯНЁМСЯ: Божественной монархии СВЯТАЯ РУСЬ БЫТЬ!
  • Мы КЛЯНЁМСЯ: Божественной монархии СВЯТАЯ РУСЬ БЫТЬ!
  • Мы КЛЯНЁМСЯ: Божественной монархии СВЯТАЯ РУСЬ БЫТЬ!

 5. каква изненада…че почти всичко що е свързано с русия и руснаците е патология. това обаче не пречи на българчето да си повтаря като идиот ‘руснаците са ми братя’ (още една ‘братска’ патология)

 6. Прав сте г-н Инджев за човешките граници от които не трябва да се прекрачват!
  НО – комунистите, па макар и съвременници, и путинофили, как да ги причислим към човешкия род? Въпреки външните прилики. Да си спомним с какво злорадство шефа на въпросната другарка “журналистка” честити на всички православни заграбването на Крим от фашисткия им любимец. Как да причислим към човеците подобни екземпляри??? Освен злоба и омраза друго не пръскат наоколо с разпенените си храчки срещу свободата и свободния човек.

 7. На такива изроди с нечовешки образ бих пожелал да имат “щастието” да им се случи на тях и близките им същото като на този амарикански журналист!!! А преди да ги “обезглавят”, няма никакво значение какво ще прокламират, а може би ще скандират: “За Родину за Путину!”

 8. Отвратително.И това е жена .Как тази г-жа си възпитава децата?Да не се посвениш да се гавриш невинна жертва на ислямисти изверги.То бива да си руски слуга, но това е отвъд всяка представа.Гадни отрепки, издържани с руски пари.

 9. Както винаги поздравления за вашето перо, изваждащо на показ гнусните и пошли писания на псевдо журналисти, като тази другарка, продала се на Путинската пропагандна машина.

  Бих задал въпрос как щеше да се чувствува гореспоменатата другарка ако беше се озовала на площад Тахрир преди и беше попаднала в ситуацията от която едва се измъкна жива Американската журналистка от CBS Лара Лоуган през февруари 2011 г.

  Дали щеше да громи Америка и да се отрича от нея.

  Поздрави от “Пиндосия”

 10. Злорадстват, защото за разлика от мърлата, да, мърла, Анхар Кочева, Фоли бе журналист, който показваше страданието на сирийския народ вследствие агресията на силите на Асад. Който (Асад), колко мило, все още е дундуркан от Путин….Тъй че за тях една камера с повече чест от всеки от тях е един глас по-малко за истината.

 11. Аз съм убеден демократ и според думите на Чърчил, човечеството не е измислило нищо по-добро и въпреки това, смятам, че демокрацията е едно много сигурно убежище да виреят, да се възползват от нея и да съществуват в това демократично пространство безнаказано извергите (както като отделни личности, така и държави, религиозни секти, сдружения, политически обединения и т.н.), които извършват терористични актове, убииства, агресия, войни, всяват омраза и терор спрямо отделни личности, етнически и религиозни общности, отделни държави и т.н. И от тази гледна точка, може би и необходимо на тези тъмни сили, да им се даде отпор (понякога с не до там демократични средства), за да не могат тези изверги да осъществат намеренията си. В случая тази измислена ислямска държава трябва напълно да бъде унищожена с военни средства (след като, не съществува друга възможност).

 12. Пропуснах да вметна, че този човек от снимката в предния ми коментар се бореше за независима и свободна Украйна.

 13. Пъкловодецът, теолог и любител -гинеколог Вова Вулвин се изказа:
  “-Православието е по-близко до исляма от колкото до католицизма…”
  https://www.youtube.com/watch?v=nqyVYtWB894
  Вова, когато лъжеш не трябва да мигаш така често с очи. Веднага показваш слаба актьорска игра и звучиш доста налудничево и комично. Така и Волен лъже от екрана, че тройната коалиция, която досега ни управлявала била “ГЕРБ, БСП и ДПС”!

 14. Матвей Ганапольский

  Послушайте, а ведь история про гуманитарный конвой – она совсем не про конвой. Вот смотрите, Россия отторгла Крым. Не важно почему, важно что решила – надо забрать. И забрала. Ей говорят – ты нарушила все мыслимые международные законы, обнулила нерушимость границ и т.д. Россия отвечает: знаете, вот я так решила, значит так и будет. И тут же решила устроить ДНР-ЛНР. Не важно сейчас, почему она так решила – важно, что решила и сделала. Началась война, стали гибнуть люди. Еще раз, эта война началась потому, что Россия так захотела. Ладно, Запад ввёл санкции. Как они действуют, хорошо видно. Далее, сбитый самолёт. Санкции расширяются, но Россия не только не скрывает помощь Луганде, но уже отправляет туда технику и людей открыто. Далее, Россия придумала гуманитарный конвой. Не важно, зачем она его придумала, важно, что она решила, что он войдёт на территорию Украины, хоть вы там все, со своими протестами, сдохните. И она вводит этот беленький конвой, без согласия не то, что украинского, но и Международного Красного Креста.
  И вот сейчас по территории Украины идут неразрешённые грузовики с непонятной целью. Много грузовиков. И весь мир гадает, а что будет дальше. То есть, война обострится, или зайдут и выйдут.
  Слушайте, но у меня вопрос.
  Мне всё равно, с какой целью эти безумцы устраивает спектакль, и что, в оправдание, врёт их свита. У меня вопрос совсем не к этим безумцам.
  У меня вопрос к международным институтам – к Меркель, там, к Обаме. Означает ли происходящее, что есть такая отдельная страна Россия, и ей можно ВСЁ. Означают ли события, что ей, почему-то, не писаны никакие международные правила, что ей можно нарушать любые международные законы, причём, абсолютно безнаказанно. Заметьте, мой вопрос носит чисто формальный характер, я просто хочу понять правила моего существования и существования моих близких. Я просто спрашиваю: для России есть правила политики, правила жизни с соседями и т.д? Или ей всё разрешили, и этих правил нет? Неважно почему разрешили, важно есть правила, или нет?
  Я просто хочу понять эти правила. Только это вопрос не про слова “ой, мы озабочены; ой, мы, типа, протестуем; мы не пожмём ему руки, мы отвернёмся, когда он будет с шампанским проходить мимо нас”.
  На самом деле, Росси правила писаны, или уже нет?
  Да, или нет?
  Тут есть и второй вопрос: а если кому-то всё можно, то означает ли это, что мир теперь вообще играет без правил. И что к отрезанной голове западного корреспондента иракскими боевиками, я могу относится спокойно, как к российской агрессии. Или к убийству чернокожих подростков в США в Фергюсоне. Ну, решили отрезать, так отрезали. Решили убить, ну и убили, чего там.
  То есть, видимо международным институтам пора ответить на вопрос – мы хоть по каким-то правилам сейчас живём, или правило только одно: если нельзя, но очень хочется, то можно.
  Этот ответ придётся сформулировать и Меркель, и Обаме, потому что Оруэлл с его “Мир – это война, а война – это мир” сейчас подошёл, собственно, к цивилизованному миру слишком близко. И осознать, что происходит – это задача крупнейших политиков мира и международных институтов. Если они это не сделают в ближайшие часы!, то вся Европа вскоре будет полыхать в огне “гуманитарной операции”, а западным лидерам будут отрезать головы (буквально) вежливые зелёные человечки. Или синие. Потому, что какие-то, совсем не арабские террористы решат, что законов больше нет. И им так надо. Кстати, можно ведь и ракеты на Кубе снова разместить. Да, Обама, конечно, позвонит в Кремль, но ему там ответят, что он не Кеннеди и “пусть ест свой банан” – ведь это новый тренд у российских политиков так патриотично отвечать. А еще скажут, что Хрущёв давно умер, так что, ракеты не уберут, потому что “нам так надо”, так хочется.
  Так в каком мире мы сегодня живём? Есть ли сила, способная остановить безумцев, толкающих всех к новой катастрофе? Я почему снова и снова задаю этот вопрос. Потому что, когда одной стране очень хочется, а другие страны не могут ей объяснить, что “перехочется”, то, как известно, дело заканчивается большой войной, миллионами беженцев, крахом красивой Европы и высокотехнологичной Америки. В окопе, под бомбами, не до айфона. Такую войну мы уже пережили, она называлась Вторая мировая. И, напомню, она полыхнула ровно потому, что одному из сумасшедших “так захотелось”.
  Короче, нужен ответ. Прямо сейчас нужен ответ!

 15. Руският хуманитарен конвой влезе в Украйна без разрешение от Киев.
  Според агенция “Ройтерс”, която се позовава на очевидци, камионите са ескортирани от малка група проруски сепаратисти. Източник на “Интерфакс” също съобщава, че първите около 70 камиона са пресекли границата с Украйна без разрешение от Киев и без уреден ескорт от “Червения кръст”.

  На нормален език това е агресия !!!

  Някои да ти влезне в дома без твое разрешение. Ако сега Европа и светът не реагират, се създава и3ключително опасен прецедент и скоро ще берем големи ядове.Конвоят трябва да бъде спрян от международни сили.Не за друго, а защото има правила на междунартодното право и те трябва да бъдат спазвани.Как ще реагира Русия, ако някой направи същото с нейните граници?

 16. Никакви анализи и аналогии не могат да стигнат до безмозъчните кухи глави на комунистите. Както казва по-горен коментатор, това не са хора, това са античовеци.

  Особено силно се доказва мнението ми, че автора на статията в комунистическия всекидневник е жена. Добре, допустимо е една жена да е комунист, но не и садист.

  Нейната ирония към някого, че ронел крокодилски сълзи я поставя съвсем справедливо в редиците на нейните предшественички- жените терористи-комунисти.
  Природата явно е почистила някои вонящи места с тези НЕхора и защо не и НЕжени и ги е оставила на показ.
  Идиотизма на комунизма не избира нито мъжки, нито женски пол, но всеки комунист е душевно гол.

  Кой ги е възпитавал тези изроди. Не, те не са преминали подобен период в живота. Рано са изпили хапчето на комунизма и са кастрирали човешкото у себе си.

 17. На всичкото отгоре има и още. В България има групи (най-вероятно във всеки окръжен град) създавани от агенти на КГБ, които зомбират хора. Всичко се върти около този академик Маслов, който всъщност се занимава и с ядрена енергетика. Да не ви казвам какъв бяс ги тресе срещу НАТО.

 18. „Империя на злото” е философски съвършена формулировка. Веднъж, след една лекция, ме запитаха какво мисля за израза на Президента и аз казах, че той отразява една дълбока истина, а именно, че комунистическата доктрина се основава на идеята за класовата борба, което е равносилно на институционализиране на омразата. Отбелязах тогава, че едвали е възможно да съществува по-голямо зло от издигането на омразата и ненавистта до водещ принцип на обществото.”
  Джордж УРБАН – унгарец-политолог

 19. “Отвратително.И това е жена”

  Дари, това не е жена, а “социалистка”. 😉

 20. Дааа, заразата е много дълбока.
  Но аз мисля, че тази другарка по-скоро пише за пари (дребни копейки),защото според мен няма достатъчно умствен материал и морал за нещо повече.

 21. КОЙ въобще смята путинският парцал дума за “вестник”?
  Това си е пропагаден болшевишки стенвестник “Путинско дело” в “новото” му издание.
  КОГА в СеСеСеРе-то е имало “вестници” , “телевизии” и “радиа”, еле пък и в окупираните от него колонии – НРБ, ГДР, ЧССР…..?
  КОИ и КАКВИ са били, и са ОБСЛУЖВАЩИте тази болшевишка пропагадност?
  ВСЕКИ може да си отговори.
  Рублите , могат да са “международна” “конвертируема” “валута” само за прост….тките, но едва ли и за журналистите, дори и най-долнопробните!

 22. Ами,това е положението,как Сийке,както би написал покойният Чудомир /който впрочем има доблестта да не напише и да не издаде нито ред след Девети септември 1944 г./.На русофилите-комунисти им дай подобни случаи за да видиш какво представляват.Впрочем сигурен съм,че вътре в себе си те не са изпитали погнуса пред ужасяващото зрелище на обезглавяването на пленника-журналист,а скрита мръсна радост – демек,това им се пада на американците.Какво да ги правиш – примитивници!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.