КОЙ? Коя проруска маша тайно нареди отстъпление на българското военно министерство?

Някогашният главнокомандващ Георги Първанов, който преди да започне да парадира с приноса си за присъединяването на БСП и България към НАТО водеше протестни демонстрации срещу НАТО, поведе днес руската пета колона в очаквания й протест срещу документа „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана”, изготвен от Министерството на отбраната.

И да не си е поставял такава цел, по този начин документът постигна първата си цел: идентифициране на говорителите на руската политика срещу България, за която в документа се говореше открито за първи път в новата история на страната ни.

 

Говореше? Да, дразнещия ухото на петата колона у нас абзац вече бил редактиран, според АБВ, която днес протестира с упреци за липса на баланс в документа ( в предположенията си познах, че петата колона ще пледира България да продължи да балансира, т.е. да жонглира между Русия и Запада въпреки принадлежността си към евроатлантическите структури).

Първанов и Калфин, които балансирано мълчаха в полза на Русия, когато тя изпрати танкове, артилерия и авиация срещу Грузия през август 2008 г, настояват България и днес да мълчи по същия проруски балансиран начин по отношение на руската агресия в Украйна.

Първанов, Калфин и генералската им компания путинофили тичат дори пред московския вятър в защитата на огромната Русия от малка България, изпреварвайки официалната позиция на Москва.

Ето каква част от дразнещия петата колона текст в документа била отпаднала, според АБВ:

„Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля”.

А ето как било редактиран, пак според АБВ, която обаче и от това не е доволна, искайки оставката на военния министър Шаламанов по този повод:

„Новата хибридна война, съчетаваща конвенционални методи с похвати от партизанска, кибер и информационна война, както и с действия противоречащи на международното право, поставя огромно политическо, военно и икономическо предизвикателство пред региона и България. Този тип война мобилизира вътрешни политически, икономически субекти и медии с цел да подкопае интегритета на институции, ценностите на либералната демокрация и националния дух и воля”.

Не е новина предсказуемата позиция на петата колона, но покрай новината за редактирането на текста неизбежно възниква въпросът: под чий натиск е станало това?

 

Кой има реално ( партийно) влияние върху служебния кабинет и може да принуди министър Шаламанов да отстъпи от вече заявената позиция? Чия е „силната ръка”, която е хванала гумичката за изтриване и поради каква причина прави това подмолно- да не би да един набеден генерал, който също се бори за русофилския вот?

 

Не е изненада, че петата колона настоява България да не говори и пише на евроатлантически език, а да настоява на проруския езопов, направо източноукраински език да се изказваме в дисонанс с общата позиция на НАТО.

От подмолите на политиката обаче, в която Първанов и Борисов дълго време тайно пребиваваха съзаклятнически под щедрото опекунство на олигарха Златев, е крайно време да бъдат извадени на светло раците, които теглят България назад и на Изток.

 

Не е за вярване, че това може да се случи днес на извънредния Съвет за сигурност, свикан от премиера Близнашки именно по повод подготовката на страната ни за участие в срещата на върха на НАТО в Уелс на 4 и 5 септември ( на която Русия този път не поканена). Можем да се досетим, че причината този съвет да се свиква спешно по формален повод, който е отбелязан в календара отдавна, всъщност е предизвикан от „скандала” България за първи път да се произнесе откровено по темата за руската намеса в българските дела.

 

АБВ лъжат откровено в днешната си декларация, че редактирането на документа се било наложило след „медийните реакции”. Такива, колкото и да е позорно, просто няма вече два дни. Има медийно регистриране на събитието в очакване на медийната реакция на Москва и нейната пета колона тук.

И така, въпросът отново е КОЙ.

Кой накара една българска институция да отстъпи от пробългарската и проатлантическата си позиция в полза на проруската?

 

55 мнения за “КОЙ? Коя проруска маша тайно нареди отстъпление на българското военно министерство?”

 1. Агент Буда помага на агент Гоце!Това е толкоз просто и логично…

 2. Гоце се стреми да се представи като (съ)участник в тази “ре(д)акция”, за да си повдигне “имиджа” пред назначилият го за пРЕЗИДЕНТ на НРБ тавариш Путин.
  Но и БеБе не трябва да си прави някакви илюзии относно намеренията на Путин,а освен това трябва да не забравя докъде ГИ доведоха “еквилибристиките” на неговите главни ментори – Тато и Горския!
  Скоро може да ГИ последва, след като стане непотребен на Кремълският цартрап, ако много се заиграва с НЕГО!
  Ако нещо не му е ясно трябва просто да си припомни 2 дати от доскорошното си битие – 20 февруари 2013г. и 11 май 2013г.. Вервам поне тях ги помни?!?
  П.П. Колкото до “езоповския” език на МО, то на всеки ДИРЕКТНО е ясно за КОЙ(КОГО) иде реч, макар и ТОЙ да се крие зад НЕГОвите “хибридните” ГЛУПОСТИ , о това е кремълският КаГеБист , “пожизненият” заслужил “академик” на хунтибридните “нАуки” – алфа-хунтАкадемика Путин!
  Почти НЯМА разлика между документите , макар и във вторият да липсва директното назоваване на КОЙ, както в первият.
  Но и без това на всеки в НАТО, ВЕЧЕ е известно – ТОЙ!

 3. И сега какво ще напишат вестниците, мълчали досега страхливо като гърмяни зайци в лозе … ?!
  Другарката дружинна ръководителка Първанова дърпа ушите на Военния Министър за небалансирано поведение и незнание на законите на азбуката. АБВ Другарки!!! Научете АБВ-то на Българската политика, за да не ви дърпат ушичките за небалансирано поведение!!!

 4. Кой – президента или премиера, кой друг? Или и те са кукли на конци със сответните руски зависимости, което е напълно в реда на нещата като се има предвид че и двамата са били яростни комунисти в миналото, клели са се във вярност на СССР/русия, а единият не отдавна подчерта колко велик бил комунизма. Отново ‘самолет БГ’ е в ръцете на пилоти който директно или индиректно са виновни за катастрофите на ‘самолета’ от началото на прехода. Ако военният министър има грам достойнство трябва да си подаде оставката денс и да каже защо и кой е приложил натиск за смяна на концепцията. Само едно е истинското мерило за началото на края на руското зло в БГ и то е РАЗРУШАВАНЕТО НА ВСИЧКИ ПАМЕТНИЦИ НА ПОЗОРА – тези на изродската съветската армия окупаторка в БГ!

 5. Знаех, че ще е ден до пладне. И как иначе- ами вековните славянски корени? Ами двойното ни освобождение, ами православното единство? Ами перуката на йосыф кобзон и предстоящия му 497 концерт? Ами предстоящия 153-ти концерт на любэ, ами кебапчетата край яз. Копринка, ами балалайките? Так нельзя! Вот -это правильно! А по въпроса- КОЙ?- Молчать! Не рассуждать!

  Проектодокументът „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана”, който сочи Русия като заплаха за България, е оттеглен на заседание на Съвета за сигурност към Министерски съвет. Това стана ясно от изявление на премиера проф. Георги Близнашки след заседанието на правителството днес.

  „Бях много строг”, заяви Близнашки. Той обясни, че темата е чувствителна и касае националната сигурност. Премиерът дал заповед такива документи да не се „обнародват” предварително и да не се пускат за обсъждане в публичното пространство без съответното разрешение.

  Георги Близнашки заяви, че се работи интензивно за редактиране на документа, който скандализира русофилите у нас, някои от които вече поискаха оставката на военния министър Велизар Шаламанов.

  Много скоро щял да се издаде нов вариант, който щял да бъде много по-балансиран. Той щял да се приеме на извънредно заседание в понеделник рано сутринта.

  След това проектодокументът пак ще се предостави за обществено обсъждане, заяви премиерът Близнашки

 6. Независимо КОЙ нареди да се балансира небалансирания текст, трябва да отдадем дължимото на министъра Шаламанов и хората около него, които имаха невижданата смелост да кажат нещата така, както са. Невероятно би било текстът да поеме към срещата на НАТО с тази си редакция. Но камъкът е хвърлен и КОЙ ще има вече обица на ухото.

 7. Само вметвам, че в този случай Беларус на Алесандр Хрыхорьевич Лукашенко изглежда много по-достойна държава от “евроатлантическа” България. Някой замисля ли се за международния отзвук от нашето фурнаджийство?

 8. “Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България”
  Захари Стоянов
  —————————————-
  http://www.extremecentrepoint.com/?p=335
  —————————————-

  БЪЛГАРИ, ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ КАТО ЗЕНИЦАТА НА ОЧИТЕ СИ !

  РУСИЯ Е ВЕЧНА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ !

  Проекта “Южен поток” е имперска стратегия на окървавения звяр Русия, която цели да подчини УКРАЙНА с наказателно спиране на газа да минава през украинска територия…

  БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНЯГИ – АГЕНТИ НА МОСКВА ОТ ПЪРВАНОВАТА БАНДА АБВ
  И МАФИЯТА БСП НА АЛКОХОЛИКА МИОВ, МЕЧТАЯТ ДА НАПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ПРЕДАТЕЛ, КАТО ИСКАТ ТРЪБИТЕ НА КЪРВАВИЯ УЗОРПАТОР путин ДА БЪДАТ ПРЕКАРАНИ ПРЕЗ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ, …НО ТЯХНАТА НЯМА ДА СТАНЕ, ЗАЩОТО НИЕ, НАРОДЪТ, СМЕ ТУК, В БЪЛГАРИЯ СМЕ… И СМЕ МНОГО !!!

  ГОСПОД ДА ВИ УБИЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, ИЗЧАДИЯ, изроди, уроди, изверги, дегенерати, идиоти, чудовища, дяволи, демони, сатани… !

  НИЕ, НАРОДЪТ !!!

 9. Няма страшно – скоро Расия няма да я има повече, така че докиментът редактиран или не – няма да спре самоунищожението ѝ.

 10. http://www.kommersant.ru/doc/2553445

  И това се пише от рушняшко издание – което е гаранция, че пейзажът е насилствено смекчен. Скоро Иран ще се смее под мустак на рашистите.

 11. Как кой- “Ало, Ваньо, разбира се!” Самият Супермен- Бойко.

 12. Един гражданин за “европейско” и за “развитие” казваше, цитат: ” Да не дразним Путин…” по повод на руските лъжи за “освобождението” и МОЧА.

  Да очакваме същия остро да критикува АБВ и Атака и да подкрепи правитеството е ненужно.

  Както казва самият той: “Вие сте прости и аз съм прост…” и ще спра до тук!

  П.С. Много ми е интересно как сега оня изявен брадат “демократ” и “анти-комунист” ще защити в блога си поредното отсъстие на “гражданина” по темата за агресията на Русия спрямо България!

 13. М-да-а-а, срещу Русия не може лоша дума. Сакън! Но Русия срещу България м-о-о-же. Всеки, който се отклони на йота от това правило ще бъде сритан по някакъв начин.

 14. Георги Първанов и хората от него са идентифицирани и официални предствители на комунистическата партия,докато “руска пета колона” не съществува като политически субект.

 15. Кой? Ами, накара ги най-голямото постижение на БСП за целия период на прехода – Гражданите за Европейско Развитие на България и лично първия партиен и държавен (все още не, но скоро) ръководител, разбиращия се с простаците, негово путинофилско скудоумие Тиквоний.

 16. позволявам си да предложа на вниманието на читателите на блога на Г-н Инджев един коментар от човек пишещ под псевдонима Хавай направен в портала на Дневник. Според мен той синтезира истаната доста добре:При такъв ВЕЖЛИВ ПРЕМИЕР,
  При толкова бдителни РУСКИ ПАРТИИ
  ПО-РУСКИ от тези в РУСИЯ
  На България ВЕЖЛИВИ ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА не й трябват…
  Тук войната ще бъде за да се докажат
  КОЙ Е ПО-ВЕРЕН НА КРЕМЪЛ….

 17. Гоце се стреми да се представи като (съ)участник в тази “ре(д)акция”, за да си повдигне “имиджа” пред назначилият го за пРЕЗИДЕНТ на НРБ тавариш Путин.
  Но и БеБе не трябва да си прави някакви илюзии относно намеренията на Путин,а освен това трябва да не забравя докъде ГИ доведоха “еквилибристиките” на неговите главни ментори – Тато и Горския!
  Скоро може да ГИ последва, след като стане непотребен на Кремълският цартрап, ако много се заиграва с НЕГО!
  Ако нещо не му е ясно трябва просто да си припомни 2 дати от доскорошното си битие – 20 февруари 2013г. и 11 май 2013г.. Вервам поне тях ги помни?!?
  П.П. Колкото до “езоповския” език на МО, то на всеки ДИРЕКТНО е ясно за КОЙ(КОГО) иде реч, макар и ТОЙ да се крие зад НЕГОвите “хибридните” ГЛУПОСТИ , о това е кремълският КаГеБист , “пожизненият” заслужил “академик” на хунтибридните “нАуки” – алфа-хунтАдемика Путин!
  Почти НЯМА разлика между документите , макар и във вторият да липсва директното назоваване на КОЙ, както в первият.
  Но и без това на всеки в НАТО, ВЕЧЕ е известно – ТОЙ!

 18. Би било драматично хубаво,ако публикувания в сайта на М.О. документ беше приет от кабинета на проф.Близнашки/дърт комунист и русофил по условие/.Без съмнение дългата ръка на Москва показа пътя за”правилното”поведение на БГ превителството.Разбира се без официален руски демарш по темата:все пак ,документа не е приет официално ог кабинета,но с незакъснялата реакция на официалните представители на 5-та колона -Първанов и Калфин.Петоколонното поведение на Атака,въобще не коментирам!И все пак,поздравления за В.Шаламанов и екипа му,подготвил документа!!Мисля,че и президента Плевнелиев заслужава похвала,защото е застанал зад съставителите му!За тези действия се иска кураж и непукизъм към очакваното оплюване!!

 19. Как кой! Тези ,които са на хранилката на Путин , но с неговите пари изпращат децата си да учат и работят на запад. Русофилството е платено и за заблуда на прстите хора , живеещи с митовете за дядо Иван- освободителя. Браво на Шаламанов и неговите експерти ,че сложиха пръст в раната и разлаяха проруските български птриоти

 20. НЯМАМ ДУМИ!
  ТАКОВА БЛЮДОЛИЗНИЧЕСТВО, ТАКОВА ПАДЕНИЕ!
  ОТВРАТ!!!

  НО ВСЕ ПАК – ЧУ СЕ НАЙ-СЕТНЕ И ИСТИНАТА!

 21. Г-н Инджев,
  Нима не знаете,че самият м.председател Близнашки е наредил да бъде свален текста от сайта на министерството на отбраната?Изащото не искал да взема страна в пререканията на Русия и украйна!Така е-няма бивш комунист!Грешка на президента-те това е!

 22. ПРОЧЕТЕТЕ ПО ТЕМАТА И ТОВА ОТ тов. пьотр вольгынь. ЧЕСТНО КАЗАНО-ЗАКИКОТИХ СЕ! А ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ОЩЕ АРИСТОТЕЛ ГОВОРИ ЗА КОМИЧНИЯ ЕФЕКТ ОТ ПОДРАЖАНИЕТО. ТА В СЛУЧАЯ МЕ ДОСМЕША НА ОПИТА НА тов. вольгын ДА ПОДРАЖАВА СТРЪВНО на русофилистика волэнь сыдэрав. Ну, читайте!:

  Петър Волгин, Фейсбук | 27.08.2014

  Твърдението на Министерството на отбраната, че България била обект на масирана руска информационна атака, че сме едва ли не окупирани от Русия е класическа лъжа, при това изключително тъпа.

  Извинете, ама 90 процента от българския политически, интелектуален и медиен елит се кълне по пет пъти на ден в евроатлантическите ценности и в любов към Съединените щати и ЕС. По националната телевизия ни показват документални филми за световните процеси, финансирани от “Америка за България”. Същата фондация плаща заплатите в смятаните за особено интелигентни издания като “Капитал”, “Дневник” и т.н.

  Я си представете за миг какъв вой щеше да се вдигне, ако с подобно финансиране се занимаваше хипотетичната фондация “Русия за България”. Щаха да ни проглушат ушите с тезата за “руска окупация”. А сега “демократите” мълчат оглушително.

  Освен това почти всички интелектуалци, политически анализатори и други обяснители, които се разхождат из телевизорите, са изкарали безброй специализации в Щатите или Брюксел. След подобни стажове дори не е нужно да ти плащат, за да пропагандираш определени тези. Ти вече го правиш безплатно, защото съзнанието то е тотално промито. И след всичко това да се твърди, че у нас имало някаква “руска информационна инвазия” е тъпотия невъобразима

 23. Зелените човечета в БГ явно носят “Прада” или поне ризи “Руен” 🙂

 24. Г-н Инджев, не мога да скрия удоволствието, което ми доставяте с написаните от вас неща. Харесва ми вашето мислене и оригиналния начина на изразяване. Това е повода за едно мое скромно желание да се запозная с вас без да фокусирам темата върху себе си.
  На този етап искам просто да ви благодаря!
  С интерес следя събитията по света. От върховете на Скалистите планини, най-образно казано, за мен той изглежда като една огромна шахматна игра и всеки прави своите ходове…
  Руснаците както винаги са с “топа” и безумно
  (без-умно) бранят своя “цар” (Путин). НАТО напредва с “офицерите”. След няколко дена се събират в Уелс. Германия разчита на “царицата” (Меркел), а американците с “кавалерията” се появяват на различни места по шахматната дъска. Всички останали са “пешки”.
  Крайната цел както във всяка една шахматна игра е да се матира царя.

  Boby

 25. Браво на Президента Плевнелиев, който изглежда остана единственния патриот (български) и проевропейски ориентиран политик от цялата управляваща и партиина “клика” (изключвам РБ и някои десни формирования)! Но в дадения случай при служебно правителство (президентско, според конституцията), при несъгласие с линията на президента (особенно, когато се отнася по външно-политически въпроси) е редно министър-председателя да си подаде оставко или да бъде принуден да направи това от държавния глава. Това във всяка демократична и цивилизована страна е естествен ход на събитията! Не може агенти на чужда държава (Русия), да определят политиката на правителството на суверенна държава, член на НАТО и ЕС!

 26. Първанов обаче не може да редактира решенията, които ще се вземат на срещата на НАТО, на която Русия не е поканена.Според Плевнелиев заключенията в документа идват от НАТО.Чест прави на Плевнелиев да си отстоява позицията.Имаме си поне един топ политик не-русофил.Браво и на Шаламанов.Комунистите се гърчат в момента.Но да си припомнят евроизборите – българите гласуваха за Европа и НАТО, а не за Русия.

 27. Интересна Игра на добро и лошо ченге (милиционер)….според мен няма разлика, т.е. не ми се вярва Президентинът да е откровен и вероятно играе двойна игра. Премиеринът си е ясен, той сам си каза, че е комунист, без да го питат.
  Но е факт, че пипалата на руския октопод(пут) се дълги.

 28. Инж. Симеонов, така е – ако има разногласие Премиерът би трябвало, да подаде оставка , защото въпроса е изключително сериозен…но не би!
  Това според мен потвърждава тезата за “игра” на добро – лошо ченге и нищо повече. Президента дори не се опита да “дръпне” ушите на премиера 🙂

 29. Това, което казва Костадин е по-вероятното и е нещо, което отдавна си мисля на Плевнелиев.

  На думи той е русофоб, евроатлантик, демократ (всичките му речи, интервюта, декларации са в таци посока). На дело, ОБАЧЕ, отива на Путинската реклама за 50 млрд. долара (т.нар. “олимпиада”), слага за премиер един откровен кариерист-комунист, не кара министъра на регионалното развитие, назначен от него, да отмени заповедта за началото на заробващия ни Южен Паток, нито да отмени увеличението на капитала на смесената компания, която ще го строи, не се противопоставя на откровено про-руската политика на бившия/бъдещ премиер Боко Тиквата и т.н.

  Кого заблуждавате, г-н Плевнелиев? Защо продавате и последната възможност за добро бъдеще на тази изстрадала страна, постепенно завладявана от империята на злото?…

  Може би защото българските слуги на руското ФСБ (КГБ) Ви държат с компромати, които имате изобилно?!

  А агент Гоце е дребен и лесно заобиколим фактор, стига да има политическа воля у единствения все още влиятелен властник в БГ – президента. Но явно НЯМА!

 30. По темата -Тази сутрин Антон Хекимян изгуби моето доверие като изказа мнението си че трябвало да поддържаме добри отношения и с Русия и Запада! Явно на него не му харесва истината да се казва в прав текст по отношение на Русия!Още по-неприятното беше че се опита да припише това отношение като правилно от страна на повечето от хората!

 31. Нали виждате, как всичко идва на мястото си? Днешната съвместна проруска акция (протест, демонстрация или кой знае какво) на Атака (уж български националисти) и АБВ (уж съвременни европейски социалисти или социалдемократи) показа тяхната принадлежност и произход (останките от бившия СССР в лицето на Русия и КГБ), враждебен на българските национални интереси и европейската ни принадлежност.

 32. Иво, да не забравиш да “отразиш” подобаващо срещата в Анкара утре? Демократи сме.

 33. колкото и неприятно да ми го кажа – в момента започна война. и за съжаление ние българите сме пасивни и толерираме купените медии и политици – сидеров, първанов, дебелян и т.н.
  и още не си даваме сметка, че цената на този толеранс може да е живота на децата ни – отнет и съсипан за пореден път от руския империализъм.

 34. Даааа, личи си че това правителство е на Герб. При първият опит да се вземе някаква по-ясна позиция следва отегляне на предложението и обръщане на 180 градуса. После замааазване, замааазване… Е, маските ще паднат. Може да сме срещу задкулисието, но не и срещу руското задкулисие. Иска ми се да бе прав инж. Симеонов, но ми се струва по-логично, уви, че по-вероятното е това, което казват Костадин и 1 HAYM. Уви! Вечно ще си останем едно вмирисано балканско блато, в което тихичко ще си бълбука русофилската-рублофилска воня…Отново доказахме, че нямаме капка достойнство. Тъжно и гнусно.

 35. Прави чест на Румънската соц партия мандато носител в Румъния че, прие този документ преди два месеца с пълна подкрепа на всички партии. Министър Шаламанов не е измислил нещо ново в тази “Визия 2020” документа е копие на общатата политика на Алианса допълнен със спецификата на Българската отбранителна доктрина. Гледайки картата на Европа сами ще откриете че европейския плацдарм за Руска интервенция преминава през Крим, България, Сърбия и Черна Гора. Продавайки държавната и частна земя на Руски компании за стройтелството на ЮП, България продава този коридор на Русия и той ще се третира като руска собственост независимо от политиките на България. Отбранителната стратегия на Русия, независимо от управляващите царе, винаги ще търси “братска България” като, коридор на тази доктрина.

 36. Mislya che e nujno da se spodeli..Blagodarya ti Ivo…
  ОFFNEWS | ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 26 август 2014 в 21:1137135
  “Бойните маршове на честта и славата на България”
  “Бойните маршове на честта и славата на България” Снимка: Информационна агенция “Фокус”
  СВЪРЗАНИ НОВИНИ

  “Българска история” снима филм за Луи Айер

  110 табели упътват софиянци за исторически личности

  “Българска история” започва снимките за втория сезон на “Легендите оживяват”

  “Българска история” представиха първата си книга (снимки)
  След 1945 г. част от най-хубавите български маршове са обявени за “зловредна великобългарска литература”. Пеенето им е забранено, партитурите им са унищожавани.

  Няколкото “помилвани” са пуснати в цензуриран вариант.

  От “Велик е нашият войник” – маршът на 23 Шипченски полк отпада споменаването на Охрид. Забранен е куплетът:

  И пак спокоен, мълчалив

  При Охрид днеска той стои

  И чака нов враг да срази

  Със страшния си вик “На нож!”

  Големият поет Кирил Христов е разконспириран като недостатъчно политически коректен. В марша “Идем, идем, сган проклета!” неговите стихове

  Идем, идем, сган проклета

  Срещай ни и трепери!

  Виж тракийските полета,

  неброена рат покри!

  са заменени с политически коректното:

  Партизан за бой се стяга,

  мята пушка на рамо!

  Сбогом, майко, сбогом, татко,

  сбогом, мила сестрице!

  Префасониран е даже химнът. Към написаната от Цветан Радославов в дните на Сръбско-българската война (1885 г.) песен “Горда Стара планина” е добавено недоразумението

  Паднаха борци безчет

  за народа наш любим,

  Майко, дай ни мъжка сила

  пътя им да продължим.

  Дружно братя българи,

  с нас Москва е в мир и в бой,

  партия велика води,

  нашият победен строй.

  Други славни български маршове пък изобщо не се подават на редакция. Как да редактираш “Ломци”?

  И Лерин, и Арменохор,

  Стреснаха се от страшний мор.

  Тук руси и французи в бой

  намериха те гроба свой!

  А що ли търсят в наший край,

  Нима туй русин ли не знай?

  Пред Лажец те на явна сеч,

  да паднат вси под наший меч.

  Сигурно някой политредактор би могъл и на тези стихове да намери благозвучен превод, но пак ще издадат страшната тайна, че са написани за боя при Чеган, където на помощ на сърбите пристигат френски, италиански и руски дивизии. А нали все учехме, че България никога не е воювала срещу Русия…

  Бойните маршове могат да разкажат много истории. Дълги години все не се намираше кой да ги напише. Най-после на пазара книгата “Бойните маршове на честта и славата на България”. Издадена по специална поръчка на Агенция и Радио “Фокус”.

  В изданието са събрани историята и оригиналните текстове на 17 бойни маршове, които през последното столетие са се превърнали в символ на борбите на българския народ за национално освобождение и обединение, придружени от диск, на който има изпълнение на всеки един от тях.

  В нея са песните на живите рани на България: “Маршът на македонските революционери”, известен още като “Изгрей зора на свободата” – песента на българите от Македония, “Химнът на Западните покрайнини” – песента на българите от отнетите и предадени на Сърбия части на отечественото землище в резултат на Ньойския мирен договор от 1919 г, “О, Добруджански край” – маршът на борбата на българите от Добруджа срещу румънската окупация на люлката на българската държава, “Тракийски кумир” – песента на българските бежанци от Беломорска и Одринска Тракия.

  Ще можете да чуете и научите повече за бойните маршове на три от полковете на 6-та пехотна Бдинска дивизия – Марш на 3-ти пехотен Бдински полк или “Бдинци, лъвове, титани” – за първи път в пълния си текст.

  Записите на всички маршове са направени от Академичен мъжки хор “Гусла”, създаден през 1924 г. от композитора Добри Христов.

 37. СТАМБО, примитивният коминтерновски рупор на наШИСТката болшевишка пропаганда – тавариш вольгин, отново си е заработил копейките. Има ли изненадани?!?

  Щом е толкова уверен, нека представи тези 90 процента от българския политически, интелектуален и медиен елит КОЙТО се кълне по пет пъти на ден в евроатлантическите ценности и в любов към Съединените щати и ЕС!
  Но много се съмнявам , че ще намери и 9 процента ,които ОТКРИТО ДЕКЛАРИРАТ това!

  А другата глупост е ,че националната телевизия и РАДИО показвали ПОСТОЯННО документални филми за световните процеси, финансирани от “Америка за България”.
  Самият факт ,че той е на ВТОРА заетост в БНР, КАТЕГОРИЧНО го ОПРОВЕРГАВА. За първата ОСНОВНАта зарплата директно от Кремъл си мълчи ГУЗНО!
  Арогантен цинизъм е да “работиш” проформа в БНР , а ЕДНОВРЕМЕННО с това да си държанка на Путин.

  Друга още по-голяма , направо ВСЕЛЕНСКА глупост е да твърдиш , че , ако има ЛЕГАЛНА , ОТКРИТА фондация “Русия за България”, която действително се бори за укрепване на НЕукрепналата ДЕМОКРАЦИЯТА и гражданско общество в НРБ и рАЗЗЗИЯ , няКОЙ(КОЙ???) щял да МУ проглушИ ушите с тезата за “руска окупация”. НО НЯМА таква, а тъкмо НАПРОТИВ, и вольгин е само ГРОТЕСКНО потвърждение на тази путинска (НЕ)реалност!
  НиКОЙ от “демократите” НЕ е и НИКОГА НЯМА да мълчИ “оглушително”, АКО има такава реалност,НО тАвАриш вольгин си живее в паралелната сюрреалност на путиниската пропаганда.
  И все пак има “фондации” на Путин ,които ФИНАНСИРАТ “проекти” , НО ЗАКРИТО, НЕпрозрачно, по КаГеБитки КОНСПИРАТИВНО. Повече би им подхождало името “рАЗЗЗИЯ за БАНДИтария”. Ето и за това е написана тази СТРАТЕГИЯ на МО.
  Нека Путляра финасира путИНТЕРНовските си “проекти” ОТКРИТО, за да се види, каква “ПОЛЗА” от тях имаме в НРБ, Украйна, Грузия,Сърбия,Унгария,Гърция,Италия, Франция, Турция, ………
  Но такава “ПОЛЗА” НЯМА, точно обратното – има ВРЕДА!

  И накрая наистина има много интелектуалци, политически анализатори и други обяснители, които са специализирали в Щатите или Брюксел. Но голям брой от тях са негови тАвАриши ,които така и не са разбрали КАКВО са “специализирали” ТАМ, те просто са се възползвали по стара болшевишка традиция от западният КЕЛЕПИР на “полезните идиоти”, с две думи облекчили са битието на потомствените болшевишки слуги, с което са помогнали на “новият” болшевишки ХУНТАратор Путин да не се ръси за излишната им издръжка ,дори когато те “работят” за НЕГО, под “деморатично” им прикритие на Запад.
  Промитото болшевишко съзнание на вольгин е потвърждение на максимата: болшевик веднъж, болшевик ЗАВИНАГИ!!!

 38. Русия отрича да има изпратени руски войници в Украйна,но извършва тайни погребения на свои военнослужащи по родните им места като пази в тайна информацията къде са загинали.Дори откриха втори фронт да свържат Крим по суша и да имат коридор към Азовско море.Руската инвазия към Украйна е вече факт.Ето един нагледен пример как бившите държави от соц. лагер трябва да се страхуват за независимостта си.Не напразно трябва да помним думите на Левски,Ботев,Раковски,З.Стоянов изказани за тираничната Русия.

 39. Малко в страни от темата, но не изцяло… Плевнелиев, който мисля, че подкрепяте, прави втора огромна политическа грешка. Първата беше присъствието му в Сочи на олимпийските игри и срещата му с Путин(волна или неволна, не знам)
  Втората ще бъде присъствието му на церемонията по “коронацията” на по-злия, дори от Путин Ердоган. Добре, че Хитлер не е жив, че нашият президент и него щеше да почете. Мненията ни по отношение на Президента се разминават. Опълчването на Кремъл е само показно, рядко официално. Видимо е само в България – но без дипломатическа сила. Та така и сега с МО.

 40. Ако приемем, че това правителство е на ГЕРБ, то може проруската маша да са именно те…

 41. Прост народ-слаба държава!
  Нямам думи!Като слушах пресконференцията на гаулайтерите от бкп нищо друго не ми идва на ум.Тази сволъч,няма капка българско достойнство.Моля се само БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

 42. Крайно време Първанов, Борисов, Станишев, фашиста Болен Сидеров и цялата проруска фашизоидна кряскаща в кресчендо и в унисон с руския фашист, оглавяващ днешна Русия да бъдат обект на активна работа на прокуратурата!
  Толкова явна антибългарска дейност съвсем на всеослушание са “произвели” тези папагали на путьоновската пропаганда, че дори Цацаров трябва да се размърда. Този човек беше пробутан за главен прокурор на Република България все пак, а не на фашистка Русия!

 43. Г-н БОРИЛОВ, по принцип е добре да се присъства на встъпването в длъжност на държавният “глава” на съседна държава, когато сте съюзници(но не и врагове).
  Проблемът е преди всичко самият Ердоган , който не ще никой , дори и като съюзник. Той си е “самодостатъчен”, “самостоятелен”, само……, а бе самодоганов!
  И някак странно чувство се прокрадва КОГА се присламчиха към властта такива ТИРАНИ ,като ЕрдогАН, ОрбАН, Чавес, сатрапите на ексСССР…….,”комендантурите” в латиноамериканския юг – Чили, хунтеса Перонеса, донякъде Бразилия, ЮАР…..
  КОГА?
  След КОЙ?
  Разбира се след световният си алфа-ХУНТАкратор Путин.
  Някак си много странна ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ в появяването им на световните екрани се чувства.
  И всички са “самодостатъчни”, “самостоятелни”, само……, самоХУТИрани , като алфа-хунтата на Путин.
  И всички се мислят за АЛФАТА , но истинската АЛФА знае много добре КАК си ги е разместила на игралното поле.
  Колкото конкретно до Ердоган, той сякаш забрави какво предизвика създаването на НАТО, забрави 1952г., и малко трудно е да се разбере дали изобщо е чувал за такива “подробности” от средата на 20 век?!?
  Дано не за дълго , защото АЛФАТА не дремли, тя си знае всьо за самодоганизирането на Ердоган дебнейки го в засада.

 44. Другари! Почти не останаха българи в страната ни. Няма ли нещо конструктивно да чуя?

 45. Мария, българският народ отдавна е казал, че „лозето не ще молитва, а мотика“! Сиреч само с приказки, не става. Да, не става! Това искам да кажа на съмишлениците в този сайт. Защото и Ботев е казал още преди почти век и половина едни златни слова, „га че са казани за назе днеска“! …крещим, хайде на балкана! Крещим, а щом изтрезнеем, забравяме и думи, клетви, и немеем, и се смеем, пред народни свидни жертви…“
  Никой от дотук така възмутените съфорумци, не ще да изрече крайната истина. Вероятно от страх. Защото само с приказки и молитви, „обичащите България, чрез любовта си към Русия“, нито ще се отрекат, от сатанинската си любов, нито ще се откажат от рУсията! Е, нека я кажем накрая и нея, истината:
  Докле не се ударим, дами и господа, докле не си премерим силите и аргументите на бойното поле, няма да променим нищо! Защото една гражданска война може да бъде многократно отлагана, но НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗБЕГНАТА! Страшно ви звучи нали! Да, страшно е, но няма друг път, към свободата. Какво общо мога да имам аз с лица като Волгин, Гоце, Симов или Сидеров, например!? Отговарям – НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО! Как можем да намерим ОБЩОТО между нас за да ни обедини!? Ми няма такова! След като елементарния казус накъде да „върви“ България – на запад или на изток, е просто НЕРАЗРЕШИМ! Да, аз по-скоро ще се разбера с африкански бушмен – все ще намерим нещо общо, за което и двамата ще сме съгласни – отколкото да се разбера с Бг русофил-комунист! Тогава, ами тогава остава само и еднинствено това – или ние тях, или те нас!!! Разберете, друг път, просто НЯМА! Стига с приказките за това, кой колко бил демократ и кой не бил чак толкова!? Стига! На нас днес ни е необходим ШИРОК ФРОНТ за всички, които подкрепят ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕЩЕ НА РОДИНАТА. Повтарям специално за Костадин и за HAIM, повтарям – ВСИЧКИ!!! Плевнелиев е истински български президент-демократ! Иска се и „дупе“ и сила за да изречеш казаните от него думи, в една страна, в която 90% от войскарите и полицаите са потенциални негови душмани, ако руската резидентура поиска от тях това!!! (Не дай си боже) Я да ви видя аз вас, ако утре се наложи, а това със сигурност един ден ще стане, да се…“ударим“, с онези! Знайте, прошка няма да има, за никого! Тя гражданската, която ни чака, е по-свирепа и по-безпощадна от всяка друга война! Доказала го е историята! Затова, по-полека с обвиненията за по-, най- и т.н. Аз казвам, напред и само напред. Затова ни трябва ВСЕКИ, ВСЕКИ, ВСЕКИ… който не е против нас! ВСЕКИ!

 46. @Orphey | август 28, 2014, 11:17
  Моля за повече сведения как да се добера до книгата.

 47. тавааааариш ВЕСКО, имаш н(И)якакви “предложения”, и то “конструктивни”???
  Защо НЕ започна с тях, вместо да правиш изкуствен вятър, тавариш???
  Предложенията???

 48. Ranger, според теб защо Европата не може да подкрепи истинска демократична партия в България ???
  Не иска или или просто не могат да се съберат поне трима свестни Българина с кураж и ум на които народа да повярва??? И ако е второто, тогава за каква гражданска говорим ?????

  Ако може тъпия трол без име да не ми отговаря!

 49. До SHUMAHER
  Какво значи, „Европата да подкрепи“ ? Аз нещо не мога да Ви разбера!? Това да не е, извинете за израза, партийно събрание на ППО от преди 89-та, та някой, някого да подкрепя, политически. Ако говорим за подкрепа на определена партия въобще, то същата зависи единствено от подкрепата на гласоподавателите, а не от някаква „външна подкрепа“! Впрочем нека Ви дам един пример за „външно вмешателство“, като един вид подкрепа и последствията от него. Случаят е от войната на САЩ във Виетнам, по точно от района на река Меконг, не далеч от тогавашната граница между „севера“ и „юга“. Американските войници забелязали бързо разпространение в района на коремен тиф ( или някаква подобна болест). Стотици, дори хиляди деца умирали ежедневно и нямало възможност да бъдат погребани, а направо ги изхвърляли в реката. Янките решили да помогнат и в рамките на една седмица ваксинирали над 6000 деца в няколко села. След друга седмица се завърнали в района и видели ужасяваща картина. Планини от отрязани детски ръчички (там където е поставена ваксината) и респективно планини от труповете на умрелите от кръвозагуба деца. Толкова за „вмешателството“. Изразявам се алегорично, но това не означава, че от средностатистическия българин може да се очаква по-добра реакция, ако ЕС реши да „наложи“ каквато и да е реформа с перспектива и безкрай ползи, ако е непозната в Бг.
  Що се отнася за забележката Ви „да се съберат поне трима свестни Българина с кураж и ум на които народа да повярва???“ то това ми звучи като „очакването на поредния месия (във вашият случай са трима месий) да дойде и да ни оправи“! Не зная дали правилно съм Ви разбрал, но това няма нищо общо с понятието „гражданска война“, за която аз споменавам.

 50. ТЪПариш SHUMAHER, ти си ТРОЛ!!! Путински!
  Аз не искам да АтгАвАрям на продажни пътунски тъпанари!
  И не се прави на “остроумен” , защото НЕ ти се отдава, можеш да си само “конвертируем” путински трол! Нищо друго!

 51. Исках да кажа, че не може да има гражданска война след като няма поне една нормална партия, която да не лъже и краде. Няма такава, на която да се довериш и наистина да видиш в нея хора с интелект, мислещи за своите братя, сестри и Родина. Тези които могат и знаят да я създадат отдавна са в чужбина и ги е страх а тези които са тук са омагьосани или мизерстват. Вчера подхвърлих малко на шега един млад интелигентен приятел, завършил солиден Австрийски университе – Дай да те правим Кмет. И той отговаря – На баир Лозе не ми трябва !!! И к’во правим тогава! В България среда за нормален живот няма ! А Европа е прекалено толерантна към нашите фалшиви политици и незаинтересована да подкрепи или дори да даде знак, че подкрепя(а има много начини за подкрепа. не само финансова) здрави политически партии. Според мен Европа не е достатъчно активна а трябва … ако иска да докаже че се бори за своите ценности!

  Ето и този Трол по-горе, избива от гадна злоба! А дори име/ник няма. Ако го питаш какво иска и той не знае. грешна ти е прогнозата бе трол. Путин не ми е никакъв! Иди си с мир нещастнико!

 52. Подобно , тъпариш “щастливецо”! Почивай в мир в мъртвите сибирски полета на “бащицата” ТИ! Можеш да се кандидатираш за “кмет” на чукчите. На Путя му трябва “свежа мръвка” , като тебе, за да го обслужва пълноценно!

 53. Благодаря ти Алфа-Трол за предложението! На свой ред, ще те посъветвам да посетиш чичко ти психиатър, да те чукне няколко пъти по мръвката в мозъка ти. 🙂 🙂

  И не му отговаряй – “Тате някой чука”, защото ще ти се наложи да ми пишеш само по риза с много дълъг ръкав ! 🙂 🙂 🙂

  Ако пък наистина ме видиш като кмет на чукчите, радвай се !!! Скоро ще се преселиш в страната на чудесата 😉

 54. Тъпахер, аз може и да имам “някаква мръвка” в мозъка си, защото имам все пак “някакъв” МОЗЪК, докато ТИ НЯМАШ! Нищо! Празнота! Кънтяща!
  И в Сибир “ризите” , които ще ти се наложи да носиш ще са толкова всеобхватни ,че само ушите ти ще стърчат ,и даже няма да можеш да пишеш(ти и без това си илитерат), само за да приемаш съответните команди от “бащицата”!
  И никой НЕ иска да те види, още по-малко като “кмет”, но както са казали нормалните хора – гладна кокошка просо сънува!Надявай се! Путин само ще те води “кмет”, но в действителност ще си МУ само ШУТ, който ще си мисли ,че се намира в “станата на чудесата” – Сибирь!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.