България срещу Русия? Чудо за два дни!

Всяко чудо- за три дни, а в България- за не повече от два. Толкова издържа чудото българска институция да каже истината за руската намеса в България, преди съветската пета колона, прегрупирана като руска, да се задейства и да свърши работата на Москва в наказателната акция по самобичуването на „провинилия се” Близнашки, допуснал чрез „негов” министър да бъде настъпена руската мечка по мазола. Да си яде сам попарата и да си поема вината, такава е явно заповедта!

 

Най-унизителното е, че Кремъл дори не благоволи да се възмути публично от изработената от българското Министерство на отбраната „Визия 2020”, в която Русия се посочва ясно като опасност за българската национална сигурност.

 

Дойде време да се оправдаят масираните инвестиции на руското задкулисие в България. Путин просто задейства механизмите на петата си колона тук и те си свършиха работа.

 

Повтаря се съветският опит от времето на насилствената съветизация на България, която единствено само тук в рамките лагерната съветска система в Европа нямаше нужда от пряко съветско военно присъствие. Работата по усмиряването на България и българите беше възложена на местните надзиратели.

 

Така стана и сега.

 

Стана по този начин видно и за уж незрящите наблюдатели у нас и в чужбина, че уж различни политически субекти мълчат или говорят на един език, когато се случи нещо неприятно за удобно настанилото се тук руско влияние. Служебният премиер Близнашки, Атака, и АБВ заличиха лицемерните стени на разграничението помежду си.

 

 

Солидарно ( с Москва и помежду си) премълчаха „мини скандала” ( както го нарече др. Близнашки) т.н. големи партии ( и уж големи врагове) ГЕРБ и БСП.

 

Вие да се сте чували някога по друг повод големите ни партии да си траят при явни скандали, макар и „мини”? Ами че те са златна мина за извличане на дивиденти в театъра на противопоставянето! Едната задължително би употребила мини скандала за да максимилизира партийни ползи срещу другата. Този път обаче пасуваха издайнически солидарно. Защото да се подкрепя нещо толкова значимо, като принципното разобличаване на руската роля в и срещу България, е недопустимо и за двете партии.

 

Ако на столетницата това й отива на декларираното русофилство, то за „прозападния” Борисов е позорно да се крие по този начин в ариегарда на петата колона.

 

Нима Борисов би пропуснал да уязви противниците си, ако те наистина са му противници? Никога! Но как да иронизира, да се подиграва или да се заяжда с БСП по тема, по която са си съмишленици?

 

Ако има нещо позитивно в двудневното чудо, то е, че неговото бързо задушаване илюстрира както нищо друго в съвременната ни история до каква степен Москва командва жалкия парад с внедрени „генерали”, като Борисов.

 

Видя се също и що за предстояща коалиция може да има между ГЕРБ и РБ, след като реформаторите категорично застанаха в защита на „Визия 2020” на фона на оглушителното съглашателство на Борисов със задушаването на уникалния порив към евроатлантизъм от страна на военното ведомство.

 

Да му мислят политическите инженери на въпросната следизборна коалиция, включително и онези, които искрено вярват във възможността Борисов да ни избави от себепободобните си.

 

Сега съзаклятниците по проруска линия се въздържат щадящо от аплодисменти за Близнашки, който самоотвержено пое върху себе си греха да защитава Русия от България. Изгърмяха си бушона, но пък си струваше да се види докъде са готови да стигнат, когато ножът опре до руския морков, с който ги хранят под масата.

 

Пак ще кажа, за онези които продължават да се правят, че не са разбрали: истинската разделителна линия между българите не е в профанизираната плоскост на хоризонтала между лявото и дясното, а по разлома на вертикала между прозападното ни бъдеще и съветското минало, преопаковано днес от Путин пред света като „евразийски проект”.

P.S. Това “крепко” ръкостискане е документирано на 2 април 2014 г. на среща (по искане на Борисов, според официалната информация) с руския посланик в София Юрий Исаков .

Второаприлска снимка ( няма майтап, само доволна усмивка на Борисов и строга физиономия на Исаков – -строг, като Близнашки срещу “Визия 2020) преди изборите за европаралмент на лидера на втория отбор на петата колона, който получи малък едногодишен отдих в троянската конюшня на Путин на България, за да се намеси след поражението на първия отбор на евроизборите.

42 мнения за “България срещу Русия? Чудо за два дни!”

 1. Ако България, отново попадне в прегръдката на руската мечка,сбогом българска държава,сбогом българска нация.

 2. А, ние от кога сме сбогом българска държава.Ама сме и една нация то си пролича в снощния футболен двубой.А този на снимката е поредната руска подлога.Честито на ГЕРБ.

 3. Кой назначи комуниста Близнашки за премиер на България?

 4. Че и онова галфонче Антон Хекимян тази сутрин се произнесе колко важно било да слушкаме Русия… На него бих препоръчал да погледне мизерията и упадъка в родината на своите предци Армения- по-вярна и предана и от нас руска слугиня, и да я сравни с икономическия бум, модернизация и разцвет на скъсалата всякакви калимери с Москва Грузия. По съветско време двете републики бяха горе-долу на едно равнище-доста по-добро от останалите в “союза нерушим”, а милионната арменска диаспора по света все успяваше да прехвърли някой долар към бедните роднини. Днес разликите вече са драстични в полза на Грузия. Причините- вече ги посочих.

 5. “истинската разделителна линия между българите не е в профанизираната плоскост на хоризонтала между лявото и дясното, а по разлома на вертикала между прозападното ни бъдеще и съветското минало, преопаковано днес от Путин пред света като „евразийски проект”. – просто, ясно и до болка вярно – свалям шапка!

 6. Позор за българския ” политически елит”, друго определение няма.
  Дежурната опорна точка е че зависи от руските енергийни доставки и това е така на този етап. Имам само един въпрос на който политиците не искат да дата отговор. след като ние внасяме повече от Русия, отколкото изнасяме, загубите за Русия ще са повече отколкото за България. Русия не ни подарява нищо и никога не го е правила, та въпросът е защо още купуваме на безбожни цени от тях? Нефта и газа идват с танкери, същото важи и за въглищата, а вятър и Слънце имаме в изобилие.
  Може би и да не съм прав, но май само РБ, като политически субект реагираха на промяната на текста.

 7. България срещу Русия? Чудо за два дни,…

  но за първи път ЧУДО !

  Срещу ПРЕДАТЕЛА ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ
  се ИЗПРАВИ БЪЛГАРИН С ДОСТОЙНСТВО-

  ВЕЛИЗАР ШАЛАМАНОВ

 8. гледайки снимката се чудя:
  1 къде е лявата ръка на Исаков?
  2 какво точо прави с нея?
  3 защо баце се усмихва загадъчно като Мона Лиза?

 9. Защо се чудите, че Буда си е комунист и в червата и че защитава руските интереси??? Никога не е правил друго, този шут!
  А в НРБ-то СССР-то си имаше представители на КГБ във всяко милиционерско управление. Като ги смете човек се получава ужасяващо число! Та затова и последователите им слушкат и папкат!
  Не се учудвайте, че герберите и червените им другари не реагират – та те са от един отбор и театъра, който разиграват е само за наивниците на които плащат за да им пълнят урните.
  Винаги съм твърдял, че за Реформаторския Блок ще е самоубийство да прави коалиция с герберите на Буда. По този начин ще загуби завинаги гласовете на мислещите хора, които искаме да се чува истината. ГЕРБ е проруска, милиционерска (кагебистка) организация, която имитира партийното строителство на фашиста Путин. ГЕРБ никога не е била, не е и няма как да бъде дясна и прозападна партия предвид генезиса на лидера й! ГЕРБ не са втория, а първия отбор на фашиста Путин, именно защото играят в “дясната” част на европейската политика.
  Пътят на Реформаторския Блок е точно в противоположна посока от пътя на милиционерската партия. Трябва да изградят субект, който ясно и недвусмислено да защитава избора, който направихме да бъдем част от свободния свят! От свободния, не от крепостния.

 10. Лидерите на герб, атака, бсп, дпс, абв се борят с всичко за правото да лижат по-дъго зацапаните задници на кремълските властелини. Това за тях е като мана небесна, като среща с Господ. Ако от Кремъл им ‘прикажат’ и майките си ще оправят за да угодят на руските свини! Няма достатъчно силна дума в нашия език да опише това, което тези абсолютни антибългари представляват. Най-ниското нещо на света са изпражненията на китовете на дъното на Марианската падина в Тихия океан. Горепосочените са по-ниски и от тях.

  Днес войната на русия срещу Украйна е и война срещу всички българи които както и сегашният министър на отбраната смятат че русия е абсолютна заплаха за националната ни сигурност. У нас има само един тест за това кои са български държавници – тези които разрушат паметниците на съветската армия в България. Сегашният премиер е поредната кукла на конци, поредната подмяна, поредното комунистическо недоразумение начело на неосвободената от руското архи-зло България!

  Призовавам всеки както и с каквото може да помогне на украинците в тяхната неравна борба със злото! Призовавам също колегите в блога да престанат да пишат русия с главна буква. Нека това да е нашето колективно отношение към тези изроди които от ‘висотата’ на братската си ненавист към българите държат автомат над главите ни в буквалния и преносен смисъл вече почти 70 години!

 11. А къде е българската интелигенция, тази която трябва да защити българския интерес.И още една мисъл ме мъчи, дали комунистите чрез Близнашки всъщност не яхнаха протеста?Затова ли хората бяха месеци на улицата?
  “В отговор на въпрос военният министър казва, че в резултат на увеличената военната активност в Черно море 3-4 пъти са нараснали случаите на полети на руски самолети в близост до нашата граница” Защо Първанов не се възмути от това?Те сега със Сидеров могат да лазят на килима под бутушите на Путин , но никога повече няма да са във властта.Типично руски прийом е да те използвт и да те смчкат.И Боко е от смачканите, че и от страхливите.А в Украйна се води война.Като си заравят главите в руските лайна, нашите купени политици, червения им задник лъсва отдалеч.

 12. Не мога да разбера по какви причини Плевнелиев назначи Близнашки за министър председател, като се знае добрите му чувства към комунизма. Това е поредния му грешен ход в решителни за страната моменти. Питам се случайно ли е това?
  Според мен той е поредното имитация на прозападен български политик.

 13. Уроци по смелост и родолюбие във “Винету” няма.

 14. Президентът ще ни спаси. Само в него ни е надеждата… и в неговия пророк – Рубляшки.

 15. Мария,ние само смятахме,че не сме в руската прегръдка.

 16. А г-н Главнокомандващият присъства на встъпването в длъжност на Ердоган, при положение че няма нито един Западен президент! Срам.

 17. Няма как Близнашки да подкрепи истината за Русия/СССР. Светлият комунистически идеал все още гори в сърцето му.Сега е време президентът да вземе инициативата и да наложи показването на истината . Но Шаламанов си свърши перфектно работата – разлая кучетата , но наяве излязоха и псевдонатовците , които гузно мълчат. От ББ не може да се очаква да каже лоша дума срещу Русия, нали приятел му е В.Златев, ковчежника на руската пета колона.

 18. Силен текст и серия превъзходни коментари! Ulianе, Боре, братчета- днес по форумите цялата русолизка сган е зачервила гребените покрай новината за вече пряката руска агресия срещу Украйна! И какво диво злорадство- “браво, молодци, да изтребят хохолите фашисти”, “о, кога ще дойдат и при нас, да ни избавят!”, “слава на руските опълченци”… гнус ме е, срам ме е от страната си, дотук спирам! Но- от цялата скандална история с ВИЗИЯта излезе и определена полза- вече няма абсолютно никакви съмнения, че всякакви атаки, абв-та, ббц-та, нфсб-та, дпс-та, та дори и бсп-та са тактически миманс и фон за стратегически основния прокремълски играч. Кой е той- всички знаем!

 19. Понеже г-н Борисов винаги е казвал, че “слуша” народа си, а скорошни негови медийни изяви загатват негово бъдеще управление предлагам да не губим време, а да отправим апела си към него публично: “Г-н Борисов, Освободете Ни от РУСКОТО робство!!!”

 20. Uliane, приемам призива за малката буква. Прилагам за удобство на колегите и унифицирано ползване :)) моя списък с имена на гнусни мерзавци и особено вредни рубладжийски уроди у нас.

  1.гоцэ сырыщныка
  2.волэн сыдэрав
  3.пȅтр вольгынь
  4.алэксандр сымав
  5.красымыр корокачанав
  6.росэн пȅтрав
  7.ныкалай барэкав
  8.румэн пȅткав
  9.ивайла кальфынь
  10.стэпань софиянский

 21. Кой даде строго назаден-Близнашки,човекът,който милее за комунизма.Бивш комунист няма,това са генетично обременени хора и тяхната родина е Русия.Да си взимат партакешите и да тръгват на изток.Оставихме ги безнаказани и те изгониха и унищожиха още веднъж цветът на нацията.Смачкаха хората с мизерия.

 22. “Кой назначи комуниста Близнашки за премиер на България?” пита някой.
  Назначи го Плевнелиев.
  Но аз няма да обвиня президента за това му решение. И ще обясня защо.

  Първо искам да подчертая, колко прав е в анализите си Иво. Отдавна ни сочи истинския раздел в българскта политика, не ляво-дясно, а европейско-рашистко.

  Аз лично изпитвах симпатии към Близнашки. Смятах ( не “считах”), че уважение заслужава всеки застанал на страната на справедливия протест, а симпатия всеки изключен от БСП (БКП). Както знаем от БКП изключват само хора с някакъв морал. Останалите стоят с надежда да докопат някое евро …или рубла.

  Обаче Близнашки се постара да докаже нагледно изводите на Иво – бъдещето на България зависи не от това, кой се бори за законност и морал в политиката (такива могат да бъдат както хора самоопределящи се като “леви”, като Близнашки, така и “десни”, като разни брадати блогъри*, а също и “зелени”, като разни политически незрели индивиди), а от това кой как разглежда агресията на Русия спрямо България.

  Русия започна война с Украйна и вече няма, НЯМА, повече място за българската ‘балансирана политика”. Трабва да се признае, че Путинизмът може да доведе до ФИЗИЧЕСКОТО унищожение на българите.

  И ВЕЧЕ няма значение, кой е “морален” и /или за “европейско” ‘развитие”.
  Има значение, кой милее за България и кой подпомага АГРЕСОРА Путин.

  За съжаление Близнашки се оказа от не-българската страна на браздата.
  За радост президентът все още е, казвам го без ирония, българофил.

  Сега на въпроса за назначението.
  Мога само да предполагам, но смята, с основание, че Плевнелиев е избрал Близнашки поради същите причини, поради които аз изпитвах симатия към него.
  Но на България не и трябва такъв премиер.
  Не и трябва и премиер, който да “се разбира с прости”, докато внимава “Да не дразним Путин..”.
  Трябва и МЪЖ ( или мъжко момиче), способен да изкаже истината за руската агресия спрямо нас.
  Нама как да се защити РОДИНАТА, ако не се назовава действителната опасност – РУСИЯ, най-големият (ако не и единствен) враг на България.

  *брадати блогъри* е общо название за всякакви, “които искрено вярват във възможността Борисов да ни избави от себепободобните си.” или го рекламират срещу заплащане, като “алтернатива” на БКП .
  Тия също са отвъд браздата и на страната на агресора.

 23. Чудесно попадение право в десетката! Няма какво да се прибави. Чест и почитания, г-н Инджев, за смелостта да казвате цялата истина!

 24. г-н Инджев,
  отново до болка точен!
  Казвам до болка, защото това си беше един чудесен лакмус и се видя, кой кой е? Който има очи – да гледа и мозък – да мисли! Болката е, че остава само РБлок от едната страна на въпросната разделителна линия! Другото е сволоч!Няма изход от ситуацията, за съжаление… И не мога да разбера какво прави ГЕРБ в Европейската Народна Партия, ама какво се чудя, нали и западняците се гушат с руските евра…

 25. Кремъл не обича Българите , Кремъл обича територията Българска ….

 26. Българският преход

  Защо България не тръгна със света в крак?
  -Недей се чуди!
  Народа ни предадоха, и пак и пак –
  Плеяда юди.
  С Пилат Путински после ще броят,
  но някой ден в ада ще горят

 27. Кой направи Плевнелиев президент?

 28. @JORDAN
  Според мен по-точният и полезен призив към Тиквата е: “Освободи ни от присъствието си (ти и измислената ти милиционерска партия) завинаги и “во веки веков”. Ще ти бъдем безкрайно благодарни!

 29. А защо никой не отбелязва факта откъде тръгна кариерата на министър Велизар Шаламанов? Някои може би се досещат? Разбира се, че от правителството на ИВАН КОСТОВ, където беше зам. министър в МО!
  @PETAR RAJKOV “ЧУДО ЗА ДВА ДНИ, НО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЧУДО!

 30. Народа иска всобода но не му я дават великите сили.

  В България клане и сеч! —
  вестяват някои газети,
  но аз ви давам честна реч,
  че туй са клевети, навети:
  отдавна ние знаем веч
  журналите какво са цвете.

  Лъжа е чиста, уж че там
  секат народа без пощада,
  че от три месеца насам
  май много от ножа пада!
  От Елиота точно знам:
  въз Портата е туй набяда!

  Не крия тук, че има (ах!)
  и две-три села изгоряли,
  но турци да бедим е грях,
  че туй да сторят са желали:
  знам точно, че огъня в тях
  сами са българите туряли!

  А за жените? Може, да…
  към тях са слаби османлийте;
  но и журналите всегда
  държат за капитал лъжите
  и тез безброй моми, деца
  в колоните им са убити!“

  Тъй нагло лордът с хладен вид
  министерската реч си каза —
  и тих, циничен, зверовит,
  блъвна си страшната омраза
  към нас и лъжейки без стид,
  очите на света замаза.

 31. Близнашки е нагледен пример защо ни трябва закон за лустрацията! Гордея се с министър Шаламанов, срам ме е от Близнашки.

 32. РБ единствени, подчертавам – ЕДИНСТВЕНИ твърдо и категорично застанаха зад констатациите и препоръките, залегнали в стратегията “Визия 2020”!

 33. Извинявайте, знам, че не е пряко по темата, но току що попаднах на този текст и ми се стори важен:
  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=33947498
  Ето кой ще спечели изборите
  by newswriter on 28/08/2014 3:48 PM

  “Предизборната кампания още не е започнала, а вече е ясно кой ще спечели изборите на 5 октомври: най-сигурното мнозинство в следващия български парламент е това за “Южен поток”. “

 34. Г-н Инджев позволявам си отново да потърся контакти с вас, този път с по-голям акцент върху себе си. Половината ми живот до този момент премина през социализма в България до 1989-та година, почти също толкова време живея в капитализма на Запад. Когато прочетох за текста на Министерството на обраната обвинявайки Русия, че води пропагандна война срещу България, искам да споделя най-откровенно, че за първи път в мен се прояви някакво патриотично чувство, за което винаги съм мислил, че е липсвало. Явно съм го имал в себе си, но просто не е имало повод да се прояви. Както вече знаем това продължи за кратко време, почти колкото живота на еднодневките. Да, харесва ми да чувам изказвания и критики, от които навремето си затваряхме ушите за да не станем жители на Белене, но много повече би ми харесало да видя нещо, което го чакам цял живот.
  Бих се радвал ако получа няколко реда написани от вас. За мен вие сте с голям авторитет.
  Благодаря ви предварително!

  Boby

 35. “Елитът” на политическата ни класа е закърмен с московски квас.
  25 години вече минаха, значи …остават някакви си 15.

 36. Тъпахер и тук ли си се из—дил???
  Стига с троленето, отивай направо при “бащицата” да му “редиш” примитивните си “оди” на “възхвала”!
  Той ще ги “оцени” подобаващо, тук никой няма да се трогне от твоите “таланти”!

 37. Само как звучи заглавието!!! Вие някога представяте ли си да застанем срещу Русия или пак срещу Америка? Аз не!!!

 38. ВРАТИ, въпросът ти НЕ е зададен към ПРАВИЛНИЯТ адресат!
  Путин иска да застане ,и е ЗАСТАНАЛ срещу НАС, дори срещу тебе, макар и да НЕ го осъзнаваш!
  Представи си това , след като не искаш да “заставаш срещу бащицата”!

 39. Свободата е за интелигентни хора!Интелигентните хора в България са в немилост,гласът им не се чува!България прилича на блато в което са хвърлили камък и тинята е изплувала на повърхността!

 40. Minisrar Shalamanov e edin dostoen balgarin, zad koito bi zastanal bes rezervno vseki podolububez.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.