Изобличеният руски блицтрик срещу Украйна

Повече от 100 руски войници са загинали в едно единствено сражение в Източна Украйна миналата седмица, докато са помагали на местните сепаратисти срещу украинските сили за сигурност.

Това съобщи “Ройтерс”, цитирайки двама членове на Съвета по правата на човека към руския президент Владимир Путин. Те се позовават на свидетелствата на очевидци и информация от роднини на загиналите.

Елла Полякова и Сергей Кривенко разказват, че около 300 души са били ранени в тази битка на 13 август край град Снижне в района на Донецк. Колоната от камиони, пълни с муниции, е била атакувана със системи за залпов огън “Град”.

Полякова и Кривенко споделят, че са разговаряли с десетина роднини на загиналите и техни бойни другари, очевидци на атаката. Някои от тях са съпроводили телата при превозването им обратно в Русия.

Източниците обаче казват, че няма документи, които да докажат, че войниците са били в Украйна, а в смъртните актове е написано, че са починали на съвсем друго място.

“Когато разговарях с момчетата, съпровождали ковчезите на тези професионални войници, те ми казаха, че заповедите са били само устни, никакви формуляри или документи”, разказва Полякова.

Ако твърденията се потвърдят, те ще са в полза на тезата на Киев и западните съюзници, че Русия налива масло в огъня на украинския конфликт като снабдява сепаратистите с оръжие и жива сила, коментира “Ройтерс”, цитирана от „Дневник“.

Информацията повдига и множество неудобни за Кремъл и министерството на отбраната въпроси.

“Професионалните войници получават заповед, колоната преминава през Русия, спира в лагер все едно е част от военни учения на границата с Украйна. След това свалят всички обозначителни знаци или ги покриват с боя и прекосяват границата”, разказва Полякова.

Александър Захарченко, един от лидерите на сепаратистите в Донецк, каза в четвъртък, че много професионални руски военни “в отпуск” се сражават в Украйна. Но Полякова казва, че никой от войниците, с които е разговаряла, не е подавал молба за отпуск, каквато е стандартната процедура.

Кривенко допълва, че към средата на август са започнали да получават оплаквания от роднини, че не могат да се свържат с децата си в казармата.

Двамата са поискали следствието за провери случаите, но още не са получили официален отговор дали е предприето нещо.

Ето един коментар (със задна дата) на днешния кандидат за соцдепутат , журналист от в. „Дума“ и инициатор за създаване на обединение на русофилите в БСП Александър Симов. Ето какво пише той в блога си на 10 април 2006 г. във възторжена проамериканска статия, озаглавена „ 20 причини да обичаш Америка“. В точка №14 от своята любовна изповед той определя (напълно основателно) Русия като антипод на САЩ по отношение на отношението към човешкия живот – включително живота на руснаците.

Monday, April 10, 2006

20 причини да обичаш Америка

14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки – те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.

Аз казах “Хау”!

24 мнения за “Изобличеният руски блицтрик срещу Украйна”

 1. http://tvrain.ru/articles/chto_sluchilos_s_desantnikami_vse_materialy_dozhdja-374606/

  Обърнете внимание на размера на гробището където са погребани войниците…

  Директен кинк към филмче показващо как гробището се охранява да не бъдат снимани гробовете и да не станат известни имената на загиналите.

  https://youtube.com/watch?v=IuUWShP9rRM

  Най-потресаващо е че са отрупали гробовете с цветя и венци а нйкой не е съобщил на майките къде са децата им и дали изобщо са живи…

 2. Срам и позор за Европейския съюз че жми пред вероломството на русия! Срам и позор и за така наречения президент на БГ че не уволни назначеният от него премиер на БГ – обожателЯ на светлия комунистически идеал и верен поданник на русия, която се оказва всичко друго само не и заплаха за БГ. (вярно, може ли да сме по-окупирани от русия когато нейните прислужници в БГ се сменят един друг в управлението на страната) Но нима ни трябват повече доказателства за това кой е плевенлиев и на кого служи – КУКЛА НА КОНЦИ в стил КГБ – главен партниор на Винету и Орешарски в театрото наречено ‘умираме си за русия, fuck България, Европа да си е.е май..та’ Министърът на отбраната започна добре с позицията си по стратегията 2020, но продължението не му прави чест, защото както изглежда няма да си подаде оставката в знак на несъгласие с шефа си (е какво пък полувинчати патриоти у нас бол…) Големи лапнишарани сме ние българите, подаваме се на лъжи и манипулации като 3 годишни деца. Затова и българското племе от полуидиоти никой в света не уважава.

 3. По-скоро сепаратастите помагат на излязлата в летен отпуск елитна руска армия, избрала за почивка полята на Източна Украйна.

 4. Русиьо, Дай Свобода на Украйна!
  Върни и Крим
  и спри войната!
  За Щастие и Мир
  бори се на земята!

  И вие русофили …
  Замълчете братя мили.
  Завета на Кубрата си спомнете,
  на България служете !

 5. Меркел трябва да се вземе в РЪЦЕ и да сведе “дипломатическите” “отношения” между кагебистката БАНДА и ЕС до “равнище” – “портиер на консулство”!
  Бандюгата от КРЕМъл НЕ иска “дипломатическо” решение на войната в Украйна. НЯМА смисъл от всякакви “дипломатически” “контакти” с ГЛУХОНЕМият кагебистки дебил.
  Когато,ако, се научи на членоразделна реч, тогава може да се установи някакво “по-високо” равнище на “дипломатически отношения”.
  И освен това трябва да се въведат СРОГИ входни и изходни визи за путинските бандюги в ЕС и САЩ!
  Както за “побратимите” им от Ал-Кайда!

 6. На руските войници в Украйна, президента Путин казва, че са доброволци. Доброволци, които от някъде имат оръжие обаче и не само пушки или автомати, ами и цели оръжейни системи. Кой ли пък ги е научил как да ги ползват. Тези доброволци вече дни наред удържат редовната украинска армия. Как едни доброволци удържат такова числено и военно превъзходство, те ще да са някакви супер професионалисти и би следвало военните по света да им обърнат внимание и да ги вземат на работа в елитните си части.

 7. П.П. Тук, в блога си, г-н Инджев повдигна един съществен въпрос за “езоповският” език.
  Но в КОИ случаи нормалните хора използват пред публика или пред деца т.нар. езоповски език???
  Обикновено, когато имат да кажат нещо НЕПРИЛИЧНО, но с по-завоалирани думи. От това следва , че да се говори за рАЗЗЗИЯ в НРБ е същото ,както когато обикновено се говори за някои анатомични части пред публика!
  Следователно в НРБ да се говори открито за рАЗЗЗИЯ е ПОРНОграфско, поне така излиза от “реакциите” на путинските “компаньонки” в НРБ.Направо Пути(н)графско!

 8. Отпор на руската инвазия, всеки както може!
  Кой – с писане, кой – с действие, кой – с официалната правдива позиция.
  Знам, че е наивно. Но аз например не стъпвах в руския магазин, открит в махалата (на ъгъла на “Граф Игнатиев” и “Шишман”).
  И , слава Богу, той изчезна.

 9. Забравих да добавя – Изглежда, този бойкот са го правили и много други.

 10. Зрелището на бруталната руска агресия срещу един съседен братски народ е отвратително да крайна степен.Какъв човек трябва да си за да подържаш подобна свинщина,както това правят нашите доморасли русофили? И всичко това заради желанието на украинците за европейска ориентация и за откъсване от задушаващата прегръдка на злата мечка.Кой по-добре от тях,които 300 години бяха в състава на руската империя,а впоследствие и в СССР познава характера на големия си съсед и си е патил от него – достатъчно е само да споменем “голодомор”-а от 30 те години на ХХ век.Ние все още споменаваме /и са право/ жертвите от Априлската въстание.Какво ли би било ако имахме в националната си история такова чудовищно злодияние с милионите умрели от глад човешки същества.И това е само един пример – има и още много други – например събитията в Украйна след оттеглянето на германските войски и разправата с украинските националисти и хилядите избити и депортирани /ако са имали късмет/ украинци.И сега,когато най-сетне украинците се опитват да се измъкнат от сферата на влияние на новата “evil empire”, както беше казал Рейгън им се сервира това “добросъседство”,от което и Адолф Хитлер би се възхитил.

 11. Путин, ОСЪЗНАЙ СЕ.Ако приложим лъжите за руското участие във войната в Украйна, видите ли , това били военни в отпуска – то тогава на 22 юни 41-ва ,Хитлер не започна война , а прати войските си в отпуска в братската страна СССР.По руските представи военните си ходят в отпуска с танкове, установки за ракети и всякакъв род оръжие.Нима Путин мисли, че всички са ИДИОТИ.За мое голямо съжаление, нашите управници са идиоти, които се продават на руснаците.Надявам се , да има силно брожение в Русия от хората, които не искат война , които не искат да убиват децата им.И да го разкарат този Путин.А когато това стане, всички наши путинофилски политици, първи ще се отрекат от него.А САЩ, ЕС и всички държащи на свободата, да вземат спешни мерки.

 12. Александър Симов е долна продажна твар, заслужаваща единствено презрение!За такива животни прошка не трябва да има!
  Колкото до руските майки, чиито деца измряха в Чечения и Грузия и днес мрат по полетата на Украина – за да събудят съчувствие у мен, нека първо спрат да развяват червени знамена с пентаграми, чукове и сърпове, във възхвала на Империята и Путин и да излязат на Червения площад с болката на траура си, в търсене на сметка от кремълските престъпници!Иначе… Иначе остават съпричастни в смъртта на своите синове!

 13. С обръсната глава Сашко ми прилича на Хрушчов, а и по някои от маниерите си на поведение също!

 14. А казват червения щит родил червеното знаме ! Защо тогава Русия не се дистанцира от червеното ! Къде сте господа русофили да ни обясните или нямате време да се изправите от стойка-партер ???

  Казват още, че Николай 2 изпратил две флоти в защита на Северните Щати на директно командване на президента Линкълн. Защо тогава не спрете с войните, господа руси и американци?
  Или червеното знаме е още в ума ви ???

 15. Харесвам Иво Инджев откакто водеше “в десетката”
  симпатизирам му защото посмя да се изправи да говори и да публикува неща срещу най силните в Българя на деня
  и да каже нещата за тях с истинските им имена
  но защо 90 % от статиите му са все на тема Русия
  такова краино отношение е очевадно и ако не е платено
  то тогава е на някаква лична основа
  за да не ме разберете погрешно аз чета всички статии и ми харесват намирам ги за достоверни но бих искал Иво Инджев да пише повече за вътрешно политически проблеми отколкото все да се извърта към Русия

 16. @Владо | август 29, 2014, 17:12
  Просто г-н Иво Инджев слага пръсти в раната. Ясно? Ако не ви допада, жалим. Но мълчете, моля!

 17. Г-н Владо, защото винаги за България е съществувала заплахата от североизток. Тя ни е довела чрез безбройните платени рубладжии и още по-;ногобройните пригласящите им родни полезни идиоти-русофили до хала България да е на последно място във всички престижни класации и на първо в негативните. Не престанем ли да се “съобразяваме” с рашистите и по-лошо ще става.

 18. до”Владо”:Защото,господине,вътрешните ни политически проблеми са пряко следствие от руското влияние у нас.Затова докато не намалим това влияние няма да имаме разрешаване на “вътрешно политически проблеми”.

 19. РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА . # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ПУТИН ЩЕ ГИ НАКАЖЕ С МЪМРЕНЕ, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ В ОТПУСК С ОРЪЖИЕ !

 20. Има и такива ,като Владо,дето не знаят защо се пише за Русия!

 21. @Владо
  При положение, че Русия купува наши политици (например гоцэ сырыщныка) и основава/спонсорира партии (например АТАКА), които имат ключови позиции в българската обществено-политическа действителност, то Русия е наш вътрешен проблем, а не нещо далечно и абстрактно.
  Тъжно е, че продължава да има българи, до които тази очевадна истина още не е достигнала.

 22. Ами за Русия, разбира се, за “Империята на злото”. И аз мисля, че по-страшно няма.

 23. До ВЛАДО:
  Очевидно интелектуалната ти самооценка не е особено висока, щом чувстваш потребност да ти се обяснява, че “утре сутринта ще съмне”.”Глух” си, ама хайде – ще ударя камбаната още веднъж:
  БЪЛГАРИЯ, НАШАТА /и твоята?/ БЪЛГАРИЯ Е РАЗТЕРЗАНА И АГОНИЗИРА!СМЪРТОНОСНОТО Й ЗАБОЛЯВАНЕ Е ПРЕДИЗВИКАНО ОТ ЗАГНЕЗДИЛ СЕ ДЪЛБОКО В ТЪКАНИТЕ Й АЗИАТСКИ ВИРУС, МУТИРАЛ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ В ЩАМОВЕТЕ: “ДЯДО ИВАН”, “ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ”, “ВЕЛИКОРУСКИ”, “ПАНСЛАВЯНСКИ”, “ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВЕН”, “БОЛШЕВИШКИ”, “СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ” И “ЕВРАЗИЙСКИ”!
  ВСЯКАКВИ АНТИБИОТИЦИ /вляти отвън/ОТ РОДА НА ВЛИЗАНЕ В ЕС И ЧЛЕНСТВО В НАТО В СЛУЧАЯ СА БЕЗСИЛНИ!ЕДИНСТВЕНИЯТ ШАНС Е В СЪБУЖДАНЕ И УКРЕПВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА, С ЦЕЛ ДЕМАСКИРАНЕ И ИЗОЛАЦИЯ /на първи етап/ НА СОБСТВЕНИТЕ НИ ПРОДАЖНО-ПРИЕМНИ КЛЕТКИ!
  Т О В А В Ъ Р Ш И И В О И Н Д Ж Е В!
  Ти ако искаш да узнаеш за “страшната Америка”, за “лошия ЕС” и “вероломното НАТО” – чети късното творчество! на Ал. Симов и гледай АЛФА, “Всяка неделя” и “Шоуто на Слави”. Ако пък искаш да научиш подробности за последния оргазъм на Златка – търси съответните порно-издания.

 24. RUSOFIL, ами след като им СВЪРШИ “отпуската”, след като Путляра си прибере “военните” БАНДИ от Украйна???
  К’во става ,тъпарищ RUSOFIL?!?!?
  К’во?
  След ,като на “военните” БАНДИ им свърши “отпуската”, в Украйна ще останат само КРИМИНАЛНИТЕ шайки, които, въпреки че Путин въоръжи с ракети за военна отбрана, пак щяха да свалят гащите още преди 2-3 месеца!
  Та кажи на “бащицата” Путляра да ти даде малко “отпуска” , за да отидеш и ТИ на “почивка” в Донбас. И му кажи на Путляра ,че “отпуските” свършват много БЪРЗО!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.