ГЕРБ се определи на страната на Русия и срещу евроатлантическата оценка за руската заплаха срещу България

          По липса на някой строг британски премиер, подобен на Близнашки, който да го смъмри и цензурира, едно от най-големите светила в света на международните стратегически анализи направи пред „Файненшъл таймс” коментар, подобен на българското Министерство на отбраната за руската заплаха, надвиснала над бившата съветска периферия в Европа.

Кризата заплашва статуквото и може да се повтори и на територията на Стария континент, особено в балтийските страни и Източна Европа, предупреждава изданието, цитирано от Kлуб„Z”.

В Прибалтика Русия, ръководена от Владимир Путин, нагнетява социално и политическо напрежение. “Тя създава политически анклави в прибалтийските републики”, твърди Джонатан Ейл, директор на британски център за военни анализи.

“Файненшъл таймс” сочи и опасностите за България:

В България съвсем наскоро руската компания “Газпром” бе разкрита как диктува нови закони на енергийни шефове в София, преди предложенията да бъдат внесени в парламента. Въпросите, повдигнати от ЕС, български политици и САЩ, засягат корупцията при предоставянето на определени корпорации на изгодни договори за строителството на тръбопровода “Южен поток”.

Българското правителство е най-корумпираното в Европа, гласи доклад на Еврокомисията от тази година. Отделно европейските разузнавателни агенции, включително германската БНД се опасяват, че цялата българска политическа система е обързана с престъпни организации, които имат връзка с руската държава и с разузнавателните служби на Москва.

“В много случаи, при всички тези ситуации руснаците търсят проблеми. Те се опитват да открият малки искри, които да създадат пожари”, изтъква Джонатан Eйл.

 

В лагера на най-видния български пожарникар обаче не споделят опасенията за руските пожари. Напротив, дадоха за първи път да се разбере ясно къде се позиционират по разделителната линия Изток-Запад в българската политика.

На антинатовска позиция, според която служебното правителство нямало право да изработва документи, като „Визия 2020”, застана Цветан Цветанов, цитиран от БТА. Той се присъедини към критиците на доклада ( с формални аргументи, колкото да има как да се разграничи от Шаламанов).

Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, вероятно упълномощен от криещия се зад него началник Бойко Борисов, наруши за първи път мълчанието по скандала и направи косвено самопризнание, че върхушката на тази партия обслужва руския интерес в България.

 

При комунизма един от най-тъпите идеологически лозунги гласеше ( имайки пред вид врага отсреща си) : „Два свята, единият е излишен”.

 

Видя се кой се оказа излишен по силата на естествения подбор и отпадна от своя войнстващ полюс на гробокопач на капитализма.

 

Само че България изпадна в третия свят – де факто е в постколониалния руски свят, пребивавайки хибридно де юре като руски троянски кон в натовския зададен двор.

 

Най-важният резервен кон на руския троянски хиподрум у нас, който досега се състезаваше без руските си отличителни знаци ( като руски завоевател в Украйна), излезе от нелегалност. Това ще има последици.

Предстои социолозите да коригират залозите, според които ГЕРБ си правят сметката да монополизират вота на българските (заблудени) демократи. Натискът на Путин обаче им обърква сметката, принуждавайки ги да покажат истинската си физиономия на негови протежета: ГЕРБ= Граждани за евразийско развитие на България.

 

 

 

 

 

 

 

35 мнения за “ГЕРБ се определи на страната на Русия и срещу евроатлантическата оценка за руската заплаха срещу България”

 1. Голямо умуване по темата падна и “запъртъка” разнесе зловонието на 5-та колона:от Близнашки,през Атака , АБВ и БСП,та до зам.председателя на Граждани за европейско развитие на България-ГЕРБ.Зер,на служебния кабинет и неговия министър на отбренете ,не им се полага да имат мнение по тема,която ще бъде ключова за срещата на върха на НАТО ,която няма да дочека новото/?/БГ правителство след 5 октомври.По традиция,както предположих в този блог преди 2-3 дни,Б.Борисов ще се направи на умряла лисица,особено когато се относя до личния му приятел Путин.Зщото ,без съмнение,доктрината Путин е в основата на всички събития около Русия през последните 6-7 години!

 2. Непреходният Учител на гражданите за евразийско развитие на България тодор живков явно успешнж им е завещал тънкото изкуство на снишаването, ошумоляването, скатавенето и прочее селяндурски тарикатлъци. Пък уж-граждани!… Предполагах, че произнасянето им по документа ще бъде най-обшо в някакъв снишено-ошумолено-скатан стил “квартален милиционер”. Не очаквах обаче толкова откровена пропутинайкинска поцелуйковщина. В случая с геополитическия мислител ЦвЦв казва всичко класификацията на типовете в атласа на Чезаре Ломброзо. Само дето анцузи е нямало по негово време, но с фотошоп картинката се получава.

 3. Всички фенове на Герб ги приканвам, особено бибитко и цвъки да прочетат/ трудно ще им е/ “Европейска Турция” от Джеймс Бейкър. Много интересна книга.

  “Този народ обаче не е преследван единствено от гърците: още по – изтънчена отрова била вливана в съзнанието на неговите мохамедански управници от страна на Русия, която протягайки дружелюбно дясната си ръка, криела отровен кинжал в лявата. По тези въпроси чуйте думите, написани лично от един българин в 1868г.: Исторически Русия никога не е правила опит да ни привлече към себе си. Откакто влиянието и в Ориента нарасна, тя започна да ни счита за низш вид славянска раса, която е напълно пасивна и е обречена да премине под руско управление просто по силата на обстоятелствата”

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F_%28%D0%94%D0%B6%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D1%81_%D0%91%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D1%8A%D1%80%29

 4. Няма нищо тайно, което да не стане явно. За малцина то е явно от дълго време. Дано до изборите повечето от заблудените демократи разберат как пак се опитват да ги финтират със старият добре познат номер. А пишмат демократите и гуменоглавите Бокократи (новата форма на демократическия централизъм) пак ще гледат да ни влекат към дъното. Сега дано повече хора разберат защо на Боко му трябва да монополизира дясното политическо пространство и да говори от негово име пред Европа докато се договаря под масата с Путин.

 5. Анализът на “Файненшъл таймс” е като последен звън на будилник който трябва да събуди заспалите. На български може да се прочете в mediapool от тук: http://www.mediapool.bg/ukraina-novoto-rusko-izkustvo-na-vodene-na-voina-news224266.html
  Две мисли ми идват на ум след като го прочетох.
  Първото е че наистина в Западна Европа и идея си нямат с какво се сблъскват и поради това са склони да игнорират проблемите които могат да се стоварят толкова тежко върху тях както са при нас.
  Второто е че веднъж дръгнеш ли по лош път връщане назад няма. Щом приемеш за нормално да приемаш и да даваш подкупи това означава че моментално одобряваш всякаква пропаганда и лъжа които прикриват престъпления. А те постепенно стават все по-груби и жестоки. Като използване на политически натиск за репресии и саморазправа, отвличане и дори убийство на не удобни журналисти и бизнесмени. А след първото прието убийство лъжата и лицемерието са на такава висота че с един замах си способен да пратиш невинни хора на сигурна смърт и да разпалиш братоубийствена война. И те овладява неистова омраза към всеки който е различен от теб и не си е оцапал ръцете в кръв.
  А това е голямо и много опасно за човечеството зло. От историята знам че ако се отприщи в голям мащаб резултата е меко казано ужасяващ. Затова трябва да положим максимални усилия това да бъде спряно.

 6. Достойното поведение на министър Шаламанов , ми вдъхна усещане за живот в тази държава.Оказа се, милиардите наляти в петата колона от руски диверсанти у нас, не са ни смачкали съвсем.А колкото до ГЕРБ и Цвък , да не забравят, че той е следствен с произнесена 4-год присъда за дейността си като шеф на МВР.Е, има някаква извратена логика престъпниците да защитават най-големия престъпник в Европа – Путин.Първанов е също от този престъпен свят – незаконен лов на архари,замесен в скандал “петрол срещу храни”,виновен за окрадени милиарди покрай проекта Белене и с доста разстреляни съветници.А кой хваща вяра на престъпници?Пък и истината за Русия на Путин е видна и от Космоса – сателитите снимат.
  Най-хубавото е, че блатото , в което сме затънали, произведе вълна.А Близнашки ще го наричам за по-точно Близрашки.

 7. Не човек, а желязо!
  Не – СепараТАтУист!
  Путин лукави, като главнокомандващ
  се прави на “ни лук ял, ни лук мирисал” за тази война . А Сергей Лавров казал , че сателитните снимки на навлизащата руска армия били взети от анимационен декор на компютърна игра.
  За тези двамата кръволоци предричам –
  Световно-директен, ТВ сериал с Клизми и Електрошоци …

 8. На това трябва да се дава гласност-ГЕРБ-граждани за евразийско развитие на България!В България и в чужбина трябва да се чете , разбира и обяснява!

 9. Може би май- сетне заблудени демократи, ще прогледнат и видят истинското лице на ГЕРБ. Но също така очаквам и най- голямото купуване на гласове и то може би ще бъде предвождано от ГЕРБ.

 10. Няма как човекът напуснал редовете на любимата си милиция за да запази челнството си в БКП, ДА НЕ БЪДЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА БОЛШЕВИШКА РУСИЯ И В ЧАСТОНОСТ НА ФЮРЕРА Й КЪМ ДНЕШНА ДАТА!!!
  На пожарникаря от Банкя може да вярват само наивните и промити мозъци от съветската пропаганда! Лъже като комунист, действа като комунист.
  Само ползва чуждо “етикетче” за членство в Ерпоейската народна партия, където никак не му е мястото.

 11. Имаше някакъв форумец в МЕДИАПУЛ преди 3-4 години, пускаше само един-единствен постинг с главни букви по всякакви поводи, дори и под синоптични
  прогнози: ЛЪСНА КОМУНО-МУТРЕНСКАТА МОРДА НА ГЕРБ!С добавката “рубладжийската” звучи актуално.

 12. Нямам надежда,че заблудените ще проумеят и прогледат.Да се информираш,да мислиш,да отстояваш убеждения !!!-мисия невъзможна на нашата географска ширина.Възхищение и удовлетворение предизвиква само поведението на г-н Шаламанов

 13. Войските на Путин (ГЕРБ, АТАКА, АБВ, БСП, ДПС) отдавна са окупирали България, въоръжени с най-мощното оръжие – медиите(пропагандата). Денонощното “обстрелване” по телевизии, радия и преса води до резистентност сред българското население, което скоро ще премине в контраАтака! Убеден съм!!!

 14. Браво на Цецо,само така,да не спира да говори и дано десните хора се осъзнаят и не гласуват за тази псевдо европейска партия.Истината е че утре Бат Бойко ще се появи с някаква нова алабалистика и ще обърне пак палачинката,но нещата наистина са много сериозни и държавниците ни трябва да знаят,че България е член на НАТО

 15. Най големият враг на Русия е Путин и неговата хунта. Фактите под тлъстия слой боя са съвсем ясни. Ако Украйна се включи към Европа това ще бъде един отворен коридор между Европа и Русия. През него ще потекат в Русия не само технически знания, уреди, машини и парични средства, но и дълбоко внедрени идеи за демокрация, човешки права и ценноста на човека. При такива условия хунтата не може да съществува. Те не могат да дишат в такава атмосфера на откритост, честност, морал. За лъжците, мошенициите, крадците и убийците няма място. Тяхните модифкации на азиатско крепостническата им система с най различни имена и чадъри като комунизъм, социализъм, национализъм, ГПУ, КГБ, ФСБ и какво ли не, съвсем не покрива бруталните факти на смачкването на руския народ за сметка на неговите способности и ресурси. Парите от открадния и продаден газ на Европа няма да отидат за пътища или газопроводи или газови уреди на мръзнещотото население, което все още мечтае за “кирпичен дом”. Газ в Русия се използва само от бдящите и елита. За населението само съчки. Путин може да затваря МакДоналд, но съвсем не пипа Луи Вуетон или Булгари, където неговата хунта купува. А колкото до българските самонарекли се русофили, те са част от същата банда крадци, мошеници, лъжци, които се надпреварват да ближат задниците на руската хунта, заради трохичките от голямята торта, която хунтата яде. Иначе как бе възможно от около 500 платени руски агенти в Българиа и около 2000 “полезни глупаци” днес след дже поколения да се навъдят около един милион гласуващи за БКП/БСП, кълнещи се и чупещи гърботе си към сегашната хунта в Кпемъл. И тези “русофили” са най големия враг за Русия. Те крепят прозрачния сламен колос.

 16. TENKO 10x – статията в mediapool е много добра!Направи ми впечатление следния пасаж: “”Скритите форми на сила, които Русия използва, не са само военни”, казва той. “На първо място са парите. Те купуват членове на парламента като консултанти. Те купуват лондонското
  Сити. Те купуват отделни лица: банкери, които получават работа в Москва и след това се оказват компрометирани, изнудвани, след като се върнат на Запад. На второ място е корупцията. Много правителства в държави по целия свят не харесват това, че помощите идват с определени условия. Русия с удоволствие подкупва и използва организираната престъпност като инструмент.” …. и се сещам за един бивш финансов министър на България от правителството на ГЕРБ, който всички знаят къде отиде да работи…и само той ли?
  Все повече съм убеден , че докладът на Шаламанов дори можеше ,да се окачестви като твърде “мек”!
  жалко за България, работата изглежда почти изпусната…

 17. Повярвайте, на Путин му трябва само една велика сила да привлече на своя страна и с някои държави край нея е свършено. Никой не е вярвал, че Сталин и Хитлер ще се договорят, но е станало.

 18. 30 август г.
  Kiril Stamenov
  —————————————-
  БРАВО, КАПИТАНЕ!
  —————————————-

  Капитан Кирил Стаменов от българските военновъздушни сили е написал открито писмо до бившия началник на отбраната ген. Симеон Симеонов, след като стана ясно, че той е кандидат-депутат на ДПС за 24 МИР в София.” Срам ме е от вас, вие предадохте не само хората с пагони, но и народа си…”, пише в него.”

  Ето го целия текст на откритото писмо:

  “Г-н бивш генерал,
  В момента ми е толкова неловко, дори бих казал, че чувствам как цапам клавиатурата си, тъй като пиша на вас (с малко в). Знаете ли чие име носите? Знаете ли поне мъничко от българската ни история? Чували ли сте нещо за цар Симеон Велики? Осъзнавате ли какво направихте? За пари ли г-н бивш генерал, за много ли? Осъзнавате ли, че доверието на обществото към нас, военните и без това последните години е толкова разклатено и с това си действие вие, г-н бивш генерал, хвърлихте такова черно петно на българския пагон, че то никога няма да бъде измито? Този, който беше допреди 1 месец лицето на армията даде задните си части на една етническа партия, чийто интереси дори не искам да коментирам. Виждате ли се редом до онази национална предателка, бореща се за турски учебници в чантите на децата ни? Виждате ли се редом до онзи, всепризнат терорист, борещ се за разцеплението на българските земи, който изрече на глас пред цяла България, че властта била в неговите ръце? Виждате ли се редом до онзи шопар, който дори не знае глагола “плаша се”, а крещи като обезумял “страхува ли ви?” и заради, който 1 година не стихнаха протестите пред Народното събрание?
  Знаете ли как се чувствам, г-н бивш генерал? Сякаш турчин е плюл на униформата ми! Сякаш един, български министър-председател поздравява турските войници с “Мараба аскер”, а нашите нарича “кофти материал”! Чували ли сте думите “чест”, “дълг”, “родина”? Дали ли сте клетва г-н бивш генерал? Помните ли какви са редовете й? “…и ако се наложи да дам живота си за нея…”! Така ли ще дадете живота си, г-н бивш генерал? В редиците на етническата партия? Поне капка срам нямате ли? Или щом напуснете редовете на БА клетвата за вас вече не важи?
  Можете ли да си представите ген. Наджет Йозел, на избори в родината си, да води листите на партия, защитаваща правата и свободите на българите?
  Срам ме е г-н бивш генерал, срам ме е от такива като вас! Лично аз се отричам от вас, макар на времето да сте ми бил симпатичен! С това си действие вие предадохте не само хората под пагон, но и народа си, знамето си, дедите си, пред които сте се клел!
  Мога да напиша още много, но както казах по-горе – цапам клавиатурата си заради вас…”

 19. Ако Путин е истински русофил и махне своята мафиозна хунта, като огромна спирачка на творческата енергия на своите хора, Русия ще се издигне и ще развие това с което е надарена. Така няма да има нужда от неговите ” пленени” танкове и “войници в отпуска” да вкарват собствените си хора в неговата азиатската кошара без те да го искат. Няма да има нужда да докарва нови роби насила. Милиони прокудени напуснаха “Райовете” на Русия. И още милиони искат да намерят път навън. Хората не са тъпи и знаят добре къде е доброто, въпреки надутите свирки на наетите хиляди виячи. Не напразно лапачите на руските трошляци пращат децата си далеч от Путин. И няма да има нужда да той да издига нови стени. Само тогава от русофоб може да стане русофил за доброто и у нас.
  Всички знаят тези прости истини, но много мълчат или се правят, че мълчат. Големия въпрос е докога.

 20. Всякакво подценяване на руската заплаха, която ясно посочи Велизар Шаламанов, е предателство, малодушие, глупост и късогледство. “Ама нали сме в ЕС и НАТО!” в случая е само оправдание за политическа леност. Скоро- а и изобщо едва ли ще има! -условия за радикално прочистване от съветска агентура на всички важни за сигурността на страната институции. Но всеки публичен глас в полза на истината, е ценен. Да не забравяме опита от медийната война 1968-1970 в САЩ- те след ОПЕРАЦИЯТА ТЕТ практически СПЕЧЕЛИХА ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ! Онези американски момчета и мъже, с които се гаври комунистическата отрепка и Кастров клозетолизец оливэр стоун (и него с малки букви, негодникът!) смазаха 4-тата по численост армия в света, натикаха комунягите от Севера в бърлогата им и ликвидираха местните малобройни “партизани” (всъщност северовиетнамски диверсанти). Заговорът на левичарско-либералните масмедии обаче премълча това! Никой не разбра какво се е случило. Колкото и тук-там да се чуваше истината, просъветската и прокомунистическата истерия “ЯНКИ, БЕЙБИ КИЛЪРС, ГОУ ХОУМ”! вилнееше по всички екрани и страници.Никоя ТВ не пусна кадър, и не каза и дума за чудовишните зверства на виетнамските комунисти над собствения им народ, тигровите клетки, давенето на живи хора, кланетата с бамбукови резци… Не каза в името на какво САЩ са там! Процесът за убийствата в Ми Лай, се води бързо, пред камерите и виновните американци бяха осъдени Но виж, за ония, о, не не е политкоректно! Така информационната война бе спечелена от враговете на Америка, макар и тя да победи в истинската война! Последваха Уотъргейт с тоновете лъжи и океани медийна помия срещу големия РИЧАРД НИКСЪН. Последва всичко онова, с което десетилетието на 70-те ОСТАНА В ИСТОРИЯТА КАТО ВРЕМЕ НА НАЙ-ПОЗОРНОТО БЕЗСИЛИЕ НА ЗАПАДА ПРЕД СЪВЕТИЗМА И АЗИАТЩИНАТА!
  Да долавяте аналогии и паралели! Все пак в американския случай краят е оптимистичен- идва РОНАЛД РЕЙГЪН!… Но в нашия?

 21. Вероятно има много българи, които са на ръба на отчаянието, виждайки упоритоста на анти-българщината и многобройността на предателите на Родината.

  Аз лично мисля, че няма място за отчаяние!
  Българите сме били не веднъж в такава ситуация. Имало е моменти, когато родолюбците са били преследвани едновремено от гръцките фанариоти и турските заптиета. Имали е време, когато ‘чорбаджии и изедници” (БКП/Д(п)С/ГЕРБ и Атака) са си сменяли имената – погърчвали са се, за няколко жълтици повече.
  Но и тогава смели, честни и даровити българи със слово и олово са работили за Родината.

  Имало ги е Паисий, Захари Стоянов и Левски, и Стамболов.

  И ето, и нас още ни има.
  Българите още сме тук!

  Аз моля всички, които намират надежда в този блог – вземете го като лична кауза, лична задача! Помагайте, щото словото на Иво да достигне до повече хора.
  Бъдете сами апостоли!

  Сега вече не е нужно да преписваме словата под пламъка на железен светилник.

  Не се отчайвате!
  Не се предавайте, понеже НЕ-българите, с техните корупционни милиони, с платените им “медии”, с “европейското” им “развитие” изглеждат много и силни.

  ТЕ НЕ СА СИЛНИ!
  Нито са много.

  И го знаят, затова така треперят от истината!

  Иво, поклон за всичко което правиш за България!
  Бъди здрав и се пази!

 22. В завода в който съм работил идваха представители на руски олигарси, които казваха как чрез фалшиви фирми в европа крият бизнеса си. На нас ни се предлагаше също да служим за параван на тяхната дейност.

  Сега пък се запознах със новите религиозни “учения” измислени от руските академици. Веднъж тръгнеш ли с тях измъкването е много трудно. Целта им е да станеш част от френетично квакащата “пета колона” за любов към всичко руско. И огромна омраза към НАТО ! дори по-силна от любовта към русия.

  Тези френетични жаби са се насадили във фейсбук и яко квакат почти 24 часа в денонощието. Една такава жаба (Българско младо момиче) дори ми се похвали как отишла във църквата и се отказала от своето Свето Кръщение !!! Сега и било много хубаво. Накарала дори съпруга си да се разкръсти !

  Четете ли г-н Близнашки!? Дано един ден се опомните ! Но дали няма да е късно? А МОЖЕ БИ И ВИЕ СТЕ ВЕЧЕ ЧАСТ ОТ ФРЕНЕТИЧНИТЕ ЖАБИ, КВАКАЩИ ПО 24 ЧАСА В БЛАТОТО БЪЛГАРИЯ.

 23. WARNING! ATTENTION! WARNUNG! ATTENZIONE! ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! ОСТОРОЖНО! DIKKAT!
  Долният текст изисква много здрави нерви и не е безопасен за психическото ви здраве и гражданско поведение!
  Четете го за наслада само

  -ако сте член на атака, бсп, ббц, герб
  -ако планирате семейно поклонение пред МОЧА този уикенд
  -ако планирате семейно пътуване на русофилския събор край яз; Копринка
  -ако случайно сте мазохист, който обича да го бият и унижават руски мутри-пазванти на Камчия при поява на плажа на руските ребята
  -ако сте редовен абонат на РУСИЯ ДНЕС, ДУМА и т.н.
  -ако събирате изрезки със статии на алэксандр сымов и записвате деконструкциите на петр вольгын
  -ако мразите блога на Иво и пишете с хейтърски псевдоними в него

  В останалите случаи въпреки задължителната употреба на хигиенни, дезинфекционни и обезмирисващи средства, отговорността е изцяло ваша!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270225

 24. Трябва да си кръгъл идиот за да смяташ ГЕРБ, една подчертано про-руска и анти-българска организация, за про-европейска партия. За българските членове и симпатизанти на партията всичко е ясно, не мога да разбера ЕНП обаче, там какви ‘тънки’ игрички подиграват в полза на цар путин.

 25. Г-н P.Raikov , бихте ли прочели по-внимателно още веднъж капитанското писмо , което предлагате на вниманието ни по-горе и което , както се разбира , Ви възхищава !

  Още ли е така ?

  Не “хванахте” ли “контролирания експеримент” ? Нали помните онези реклами , където с газова горелка изпичаха яйце върху ламарината на автомобил , за да покажат колко е як лакът . И за да успокоят примрелите от ужас ТВ лапнишарани , че световен катаклизъм (поне) ще бъде избегнат (на косъм , едва ли не) , на екрана през цялото време на ярък фон грее въпросният надпис .

  Може и да бъркам . Ако капитанът не е участник в този “евъргрийн” от пропагандния арсенал на дъртите куки . Ако той е просто един възмутен от политическите забежки на бившия си началник БГ офицер , то тогава има още само една възможност (една и половина ,за да сме изчерпателни):
  а) той е изключително правилно ориентиран и надъхан нереализиран комсо молец (заради времената , които са други) ;
  б) (половинката) той е кръгъл идиот – невъзможно , все пак това е ВВС (щеше отдавна да е паднал).

  Която и да е от двете възможни хипотези би му осигурила перспектива да последва стъпките на шефа , когато стане полковник (а това писъмце бъде достатъчно забравено).

  Щото да се думкаш с офицерска чест в патриотичните гърди на фона на омразата към натовски съюзник заради ДПС-то (един от пръстите на ДС-то) е като да мразиш дясното , запада , НАТО , Америка , американците и американския бръмбар (от Колорадо) заради байБойко (друг от пръстите на ДС-то) .

  И то баш сега . По време на поредната руска агресия срещу съседна държава , този път в “правилната” посока – накъдето неизменно сочи ленинската ръка от паметниците.

  Е как па се уцели , а ?

 26. към Русофил не Путинофил:

  “Русия ще се издигне и ще развие”

  За да се случи това, Русия трябва да преодолиее първо своята неграмотност от 87%.

 27. По навеждането ще ги познаете !

  Миналите избори на ГЕзРб нямаше алтернатива,но на тези избори сметките ще излязът криви !

 28. Естествено(от тяхната гледна точка) е,че ще застанат на страната на москва и против НАТО.Те са генетически обвързани с БКП и следователно с бившия СССР.Един милиционер,пожарникар,охранител,бияч от Районното милиционерско управление,шофьор в милицията,фатмак и какъвто и да там прислуга на червената мафия,не може да бъде прозападно и евроатлантически настроен.Все едно престъпникът да бъде радетел за правова държава.Тия хора са създадени преди 70 години,на тях им потичат лигите от умиление като чуят за Москва,Кремъл,Русия,водка,газ,дружба.Какъв Запад,какво НАТО?…Спасение не се вижда,освен ако ЕК не наложи политически,правосъден и отбранителен борд над България,подобно на валутния борд.

 29. За съжаление гласуващите за ГЕРБ като цяло не са демократи, а по-скоро не-комунисти, което за съжаление в момента не е достатъчно…

 30. Г-н Инджев, когато едно нещо го гледаме отблизо виждаме много подробности, но когато го гледаме отдалече виждаме много неща. Искам да кажа мнението си за България с един презокеански поглед. Дори и да греша разчитам на истината, която според мен преобладава. Много е вероятно да засегна някого, но със сигурност мога да кажа кой няма да засегна, това са политиците, буфера между някои “братски народи” и нашия народ. Като потвърждение за тяхната глухота са именно вашите статии, от които всеки човек дори и с минимална степен на достойнство би си подал оставката. Е, проблема е какво ще работят след това. Пък и къде ще намерят такава доходна работа само с една фурнаджийска лопата. И все пак защо трябва да дистанцираме отделни хора от останалата част на населението след като те не са дошли от някакви лаборатории. Тогава нека да се спрем на живеещите в очакване на промени, но без да променят себе си. Да, това е интересно! За какво точно става въпрос?
  Не знам дали ще е попадение в десятката, но дори да оцеля рамката на мишената пак е нещо.
  Българина е дребна душа. Типично за еснафското мислене. Какво ще кажат хората? С вечния страх да не изгуби малкото, което има. Изолирал се от външния свят, надничайки през своя прозорец с надежда да изпита удоволствие от неуспехите на някой друг. Обичаме да изтъкваме причини. Това води до оправдание, а всяко оправдание е бягство от разрешаването на проблема. Така е много по-лесно за момента, но предвещава бъдеще, с натрупани неразрешени проблеми.
  Ако дойде време да се насели Луната или някоя друга планета, кои ще отидат? Със сигурност това няма да са българи. Българина изпитва “носталгия”. Някъде се тълкува като патриотизъм, но всъщност символично казано това са спомените към бюфета потънал в прах на тавана пренаследяван от няколко поколения. Типично за дребното мислене или по-скоро липсата на друго мислене. Ако българина има врагове на първо място е самия той, най-голямия враг на себе си. След това са всички останали, които умело използват тази негова слабост. А точно тук идва най-голямия парадокс. Да се правим на задължени към тези, които са ни задължени. Това не е ли демагогия в нечия полза, използвайки бенефициите от една измама. Да, наистина това е било отдавна, със сигурност няма съвременници от девети и десети век когато българи са сложили основите на млади държави в източна Европа, там където и до ден днешен продължават да живеят българи с мечтата да ги наричат българи.

  В един момент започна да не ми харесва начина на живот без да виждам перспективи. Тогава без сантименталности реших да променя всичко в него. Напуснах родния си дом. Символично хвърлих ключа на къщата без да се обръщам назад. Бях сигурен, че повече няма да се върна. Тръгнах за първи път по свой избор да намеря това което търся. В целия ми багаж имаше малко дрехи, няколко консерви и по тази причина една отварачка.
  На новото място всичко беше различно и всяко нещо ми правеше впечатление. Веднъж се разхождах и видях някаква закрита зала, приличаше на спортна. Влезнах вътре. Не предполагах, че ще видя възрастни хора, облечени в ярки дрехи. С усмихнати лица, хванати за ръце караха ролкови канки. Това много ме впечатли. Асоциативно си спомних за бабите с черни забрадки от махалата. На това биха казали “Ивъх, какво ще кажат хората?”

  Boby

 31. Знчи по-правилната абревиатура за ГЕРБ е ГРРБ /граждани за руско развитие на българия/ с други думи както казваше Радой Ралин:”Граждани на сйело раждани…”

 32. Да се говори за ГЕРБ “като цяло”,партия на милиционери,пожарникари и физкултурници е несериозно,както е несериозно всеки ,който е бил чавдарче,пионерче или комсомолец да се осъжда като “всичко останало но не демократ”! Проблема на ГЕРБ е ,че не е на гражданите,както сама се определя,а на Б.Б..
  В годините на “развития” социализъм единственото общение с свободния демократичен свят за повечето от нас беше пращящият приглушен звук от някой стар ВЕФ в тъмната доба на нощта на вълните на “Свободна Европа” или “Гласът на Аемерика” ,беше трудно да бъдеш демократ ;-))))

 33. “Само че България изпадна в третия свят – де факто е в постколониалния руски свят, пребивавайки хибридно де юре като руски троянски кон в натовския зададен двор.”-Иво Инджев

  По-картинно ,обектввно и прецизно не може да бъде казано! Браво!

  Ето,това е алгоритъма,който беше поставен от руските чекисти,а резултатът е посочен по-горе.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.