Руската мечка и Боримечката- под индигото

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов, от когото се очакваше да мине в отбрана пред руската пета колона в България (защото посочи истината за руската заплаха за България), днес за първи път мина в контранастъпление. Ако беше съгласен, че е било неправилно да се публикува докладът „Визия 2020”, в който се говори за руска информационна война в България, той би трябвало или да си посипе главата с пепелта на редактираната визия или да не се появява да защитава тази позиция по Нова телевизия.

 

Шаламанов обаче прие боя. Без да демонстрира войнственост той сподели казаното вече от президента Плевнелиев, че в доклада на министерството е отразена позицията на НАТО за информационната война на Русия и за това, че руското анексиране на Крим е заплаха за националната сигурност за България.Иначе казано, Шаламанов пое лична отговорност.

 

С това за първи път персонално беше нарушена самотата на президента Плевнелиев като единствен представител на властта в нашата страна, който отстоява публично и ясно проатлантическата позиция по отношение на конфликта в Украйна. Казвам „персонално” ( и се питам защо мълчи външният министър Даниел Митов- той на страната на клекналия Близнашки ли е или ще застане до изправения военен министър, взимайки пример от президента Плевнелиев?!), защото това никак не е малко в клатената от руската пета колона черноморска лодка на българската национална сигурност.

 

Да стоиш изправен в тази лодка срещу бурята от плюнки не е лесно.

 

Шаламанов можеше да поеме по утъпкания от политици като Борисов път и да се отметне в името на тезата, която преценява за доминираща и печеливша по този показател.

 

Можеше да почерпи от също така богатия туземен политически опит и да извърти обичайния номер, прехвърляйки подло отговорността в трудни моменти на подчинените чрез „аргумент” от рода на „те моите ( от авторския екип на „Визия 2020”) нещо са се объркали, но който е сгафил, ще си понесе отговорността”..

 

Можеше „поне” да се оправдае с някакво „недоразумение”, „техническа грешка” или друга удобна лъжа от арсенала на т.н. дипломация на оцеляването.

 

Можеше без проблем да си изкара мандатчето „без коментар”.

 

Можеше да се усмихва нагло, упорито и безмълвно като Орешарски, Станишев или Местан като форма на „отговор” на въпроса кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС.

 

Можеше по почина на Сидеров да обърне истината с хастара нагоре и с пяна на уста да твърди, че не той е „налетял на бой” на Русия, а обратното ( и дори щеше да е доста близо до истината, за разлика от Сидеров, пледиращ винаги „невинен” срещу „провокациите” на всеки, на когото .той лично е посегнал).

 

Вместо всичко това обаче Шаламанов отказа да предаде принципната позиция в името на съмнителния лукс да е на всяка цена министър в кабинета на български премиер, защитаващ огромната Русия от дребната България. Защото Близнашки, ако наистина е наранен от пренебрегването му като „строг” управник, за какъвто се самоопредели при цензурирането на доклада, би трябвало да уволни Шаламанов веднага, но май няма как да го направи, заради очевидното съвпадение на позицията на Шаламанов с работодателя на премиера.

 

Професорът не можа да измисли друга причина да ревизира констатацията за руската намеса освен личната обида, че документът не е бил съгласувана с него.

 

Истината най-вероятно е, че на професора не е позволено да каже истината за натиска да бъде изгорена хартийката с бунтовните думи за руската информационна война- хартийка, която най-известният пожарникар в републиката издайнически не пожела да загаси още на етапа, когато петата колона е връчила кибрита на Близнашки.

 

Написаното по-горе не е възхвала за Шаламанов, когото познавам бегло. Който познава моя стил на коментиране знае, че той изключва хвалебствията, оставяйки тази част от списувателството на хората, на които им плащат за това.

 

 

Регистрирам обаче факта, че с (противо)действието си Шаламанов извади днес президента Плевнелиев от самотата му на върха на държавата. Отсега нататък ще бъде много трудно за държавния глава да се говори като за селския Мунчо, за какъвто го представя в своята война (про)руската пропаганда у нас. И „умерените” му критици няма да могат вече да го изкарват „симпатичен луд” в наше село!

 

Да говориш срещу Русия от официалните трибуни днес и тук е опасно, както злословенето срещу Султана по време на онова иго, описано от Вазов. Но когато “мунчовците” станат повече, властта на Великата (кремълска) порта  може да се окаже пред нарастващ бунт, пък ако ще да е и само с джепането на отделните гласове, които се провикват към селяните да е се плашат от черешовото топче.

 

Звучи наивно, но и Боримечката е изглеждал наивен, изправяйки се срещу “царщината”. Изобщо, който иска да се бори с мечка, да не влиза в гората, където тя командва. И не тя е най-страшната- видя се, че се притаява, отвързвайки глутницата си да й свърши работата. Тъкмо с нейните мечешки (у)слуги  България трябва да се справи на първо място.

 

Досега БСП, чрез изричното указание от страна на новия председател Михаил Миков, вадеше пред строя на пропагандните наказателни батальони президента като враг на партията, продължавайки в това отношение (също) линията на Станишев. Сега другарките и другарите ще трябва да мразят в множествено число.

 

Апропо, къде точно са се снишили от ДПС? Питам, защото вчера изпълнителният директор на корпорацията ДПС ( Държавни Пари Смучем) Лютви Местан намери повод да заяви, че това е най-пронатовската партия в България.

 

Вежди Рашидов , в качеството на министър на културата в правителството на ГЕРБ, мереше значението на книгите според количеството на страниците, според дебелината им- нивото на познанието в сантиметри! Изглежда Местан пък мери „пронатовската тежест” на временно поверената му корпорация по скала на мълчанието в критични моменти, колчем стане дума дасе заеме позиция, неудобна на Русия. Защото централата му не зае нито веднъж автономно и автентично пронатовско становище нито при жестокия побой на Русия над Грузия през август 2008 г. , нито при окуражения от подобна солидарност путлеристки рецидивизъм в Украйна днес.

 

Камъкът с надпис „Визия 2020” цопна в проруското ни блато и принуди мътилката на този туземен феномен да изплува на повърхността. Така се избистри за зрящите и будните граждани на България отговорът на въпроса КОЙ- кой поставя интересите на нашите колонизатори над българския евроатлантически интерес.

 

Колкото до гражданите в чужбина, то поне онези от тях, които по задължение наблюдават ( уви, леко гнусливо) нашето блато от Европа и отвъд Атлантика, знаят отдавна какво е статуквото тук. Сега обаче получават публично доказателство за дълбочината и широтата на руското проникване в българската политика, в която са се настанили руски агенти, както забеляза и отбеляза преди евроизборите самият председател на ЕК Жозе Барозу.

26 мнения за “Руската мечка и Боримечката- под индигото”

 1. Амин!
  Дано камъкът повлече още, за да затиснат и пресушат благото, а с него и комарите дето смучат кръвта и душата на народа ни.
  Стани юнак балкански! Имаме още достойни и принципни хора, нека да ги подкрепяме в името на бъдещето на страната!

 2. Putin Go Home!!! Вземете със себе си: абв-то, атака-та, бсп-то, дпс-то, герб-ерчето!!! Обещаваме да не жалим за тях!!! Предварително Ви Благодаря.

  (Моят личен фаворит за премиер на България е г-н Велизар Шаламанов.)

 3. Велико! Иво, много благодаря за ведрите думи! Дори не знаех за казаното от г-н Министъра!Браво г-н Министър, Браво и на теб Иво! Днес денят ми се промени страхотно!… Кой знае-може би имаме някаква надежда?!

 4. Това за ДПС (Държавни Пари Смучем) много ми хареса ! Както и Великата (кремълска) порта. ЯКО! 🙂

  След като Боримечката г-н Шаламанов е казал това, то набедения за демократ (но все пак комунист до край) Близнашки, остава в позицията на опозиция на Президента, Военния министър, че даже и на НАТО. Аз на негово място бих се почувствал поне гузно. А за това джентълмените подават Оставки!!!
  Стария Комунист, който вие г-н Инджев, защитихте от нападките на свинете в БСП се оказа безсрамно червена свиня! И това ще се докаже от нейната наглост, да не си подаде оставката.
  След изборите, очаквам Бай-Бандитко, да го назначи поне за посланик в някое райско кътче, невидяло комунизъм.

 5. “Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България”
  Захари Стоянов

  >>> http://www.extremecentrepoint.com/?p=335

  БЪЛГАРИ, ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ КАТО ЗЕНИЦАТА НА ОЧИТЕ СИ !

  РУСИЯ Е ВЕЧНА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ !

  Проекта “Южен поток” е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ, защото имперска стратегия на окървавения звяр – Русия, която цели да зароби УКРАЙНА с наказателно спиране на газа да не минава през украинска територия и защото потока през България, ще бетонира БГ КОМУНЯГИТЕ – ЛАКЕИ НА РУСИЯ, вечно да бъдат господари на българите !!!

  НА 5 ОКТОМВРИ БГ КОМУНЯГИТЕ – ЛАКЕИ НА РУСИЯ – “ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО” ЩЕ РАЗБЕРАТ КОЛКО МНОГО СМЕ !!!

  НИЕ, МНОЗИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ЩЕ ИЗХВЪРЛИМ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ НА БУНИЩЕТО НА НОВОСТРОЯЩАТА СЕ ФАБРИКА ЗА ПРЕРАБОТКА НА ОТПАДЪЦИ.

  ( НА 5 ОКТОМВРИ ЩЕ БАЛИРАМЕ СТЕГНАТО БГ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ ДОКАТО ФАБРИКАТА ЗАРАБОТИ И ГИ ПРЕВЪРНЕ В ГОРИВО ЗА ПЕЧКИ…)

  Копирай !

 6. Не съм убеден много във желанието на Запада да ограничи руското влияние в източна Европа. Поне не и на Балканите. Мисля че тя им е твърде далеч и подценяват руските апетити. Мисля че има нещо подло в поведението на Русия и Запада по въпроса за Украйна. Сякаш Запада е доволен от наличието на конфликта, в който се въвлече Русия, а тя е доволна, че дестабилизирана Украйна не може да излезе от нейната сфера на влияние.
  Някак ми се натрапват аналогии със ситуацията преди първи септември 1939г. Дано се заблуждавам.

 7. За мен това е Гражданска война между хора като мен и онези, “родолюбците” от Копринка и всички други терминали на руски пари в България. Залозите са различни.

 8. Показателна е реакцията на Цв.Цв. във фактор “И Цветанов разкритикува служебния кабинет за “Визия 2020″”.
  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/27267-i-gerb-sa-negativno-nastroeni-kam-strategiyata-na-shalamanov.html .
  Хайде сега да видим дали Борисов ще се разграничи или по-скоро той е поръчал това на Цветанов!

 9. Да-да, пронатовска партия били ДПС – виж ми окото. След адм. Христо Контров, сега и ген. Симеон Симеонов полегна на ДПС. Имайки впредвид колко червен е Симеонов, за мен вече няма никакво съмнение за руския генезис на ДПС.

 10. Г-н Инджев! Няма какво друго да кажа за абсолютната правота на Вашата позиция, както и за майсторството, с което я изразявате, освен – БЛАГОДАРЯ И ПОКЛОН!
  Само се моля хората, които Ви четат, да са все повече!

 11. Моето скромно мнение за сегашният ни външен министър не е особено уважително.
  Да напуснеш партията си и да отидеш в друга, единствено и само заради ПО-ИЗГОДНАТА ЛИЧНА ПОЗИЦИЯ си е келепирджилък.Категорично не му повярвах на доводите,които изтъкна тогава.
  И интелектуалният – с очилцата, лустросан и мазничък вид не го спасяват. Така, че аз не очаквам достойна позиция от един мазник и службогонец.
  Ако го направи, аз ще бъда най-изненаданият човек, и лично ще му поднеса извиненията си.

 12. Най-искрените ми и дълбоки уважения, пред военният министър – Шаламанов!

 13. Хващам се за последния абзац на статията – гражданите в чужбина,които наблюдават българското блато.
  Ако става въпрос за българските граждани, живеещи в чужбина, то бих искала да поясня, че те по-скоро гледат с умиление и болка, а не с лека погнуса на държавата и обществото български. Погнуса предизвикват само определени кръгове, тези свързани и произхождащи от мухлясалата ера на соца – да, от там наистина смърди.

  Същественият факт обаче е следният:
  Повечето от дългогодишните български емигранти нямат ясната представа, кой кой е в България днес на политическата сцена. Какво е ГЕРБ,какво стои зад тези букви, какви хора са това. Какво е Реформаторският Блок и какви хора движат тази формация.

  В крайна сметка на избори българите от чужбина или изобщо не гласуват, или го правят по инерция, без да са се запознали с фактите. Много мои познати за съжаление прахосаха гласа си за ГЕРБ мислейки си, че така помагат за европейската ориентация на България.

  Трябва повече пояснителна работа! Ама кой да я свърши?!?

 14. БРАВО НА ВЕЛИЗАР ШАЛАМАНОВ! А ето какво е написал Александър Йорданов във „Фейсбук”:

  На 1 декември 1939 г. в своя брой №84 в. „Правда“ публикува изявление на Йосиф Висарионович Сталин по въпроса за „вината“ за „началото“ на Втората световна война. Ето мъдрото пояснение на историческия вожд на българските путинофили:

  1. „Не Германия нападна Франция и Англия, а Франция и Англия нападнаха Германия“.

  2. „След началото на военните действия Германия се обърна към Франция и Англия с мирни предложения, а Съветския съюз открито подкрепи мирните предложения на Германия;“

  3. „Управляващите кръгове във Франция и Англия отклониха, както мирните предложения на Германия, така и опитите на Съветския съюз да постигне бързо прекратяване на войната.“

  Всичко това световноизвестният идиот Сталин изрича след като СССР и Германия са подписали на 23 август 1939 г. трагичния за народите на Европа договор Молотов – Рибентроп, който довежда до подялбата на Полша, окупацията на Литва, Латвия и Естония от СССР, нападение срещу Финландия, и до откъсването на територии от Румъния (сегашна Молдова и Северна Буковина) и присъединяването им към СССР. В същото време Германия е разширила своите територии чрез “присъединяване” на Австрия, окупация на Чехия и Полша, а на 28 септември Германия и СССР са сключили и Договор за дружба и граници. Междувременно СССР заради агресивната си политика е изключен от Обществото на народите /бъдещото ООН/.

  Цитирам тези факти защото наглостта на руснаците няма граници и днес, когато след като окупираха чужда територия те правят предложения за мир и дават съвети на Украйна да преговаря с терористите в т.нар. Луганска и Донецка „народни републики“. А пропагандата им, размахвана и от техните български слуги, е насочена срещу нормалния свят – САЩ, Европейски съюз. Тази руска наглост е позната на света. Но по-лоша от нея е единствено българското блюдолизко путинофилство, което е готово да пренебрегне българския национален интерес за нормално и естествено съществуване на България в обединена Европа и да го подмени с целуване на въшлясали ушанки.

 15. “През февруари 2013 г. Валерий Герасимов, новоназначеният шеф на руския генерален щаб, написа статия в руския седмичник за отбрана ВПК. Войната и мирът, написа Герасимов, се размиват, и думите му сега изглеждат пророчески.
  “Методите на конфликта”, написа той, са се променили и вече включват “широкото използване на политически, икономически, информационни, хуманитарни и други невоенни мерки”. Всичко това, каза той, може да бъде допълнено, като се подбуди местното население да действа като пета колона и от “скрити” въоръжени сили.”

  http://www.mediapool.bg/ukraina-novoto-rusko-izkustvo-na-vodene-na-voina-news224266.html

 16. Плевнелиев едно говори, но съвсем друго върши. Всъщност, това е характерно за всички комунисти.

 17. Козината си мени, но нравът не!
  Това е Близнашки.

 18. Явно има значение, че Шаламанов е член на Менса (поправете ме, ако бъркам, но май досега такова чудо не се е случвало – министър с IQ над средното)! По отношение на ДПС, листите им за изборите и чисто новият им PR – с три думи: ПОВРЪЩА МИ СЕ!

 19. Чест прави на Велизар Шаламонов “хартийката” Визия 2020! Де повечко такива министри и политици на тази географска ширина!

 20. / Из тетрадките на Радой Ралин /

  –––––– НАДЕЖДИЦИ ––––––––
  1.
  За да можем да ядеме
  робството ще въведеме.
  2.
  Дано бъде благодетел
  бъдния робовладетел.
  3.
  По всички кюшета
  витаят ченгета.
  4.
  Злоби и охрани,
  глоби и забрани.
  5.
  Харесват само свободата
  на ближния да съблазниш жената.
  6.
  България спечели приза
  за най-неизлечима криза.

 21. Докато гризем тоягите на Близнашки, Цв.Цв. и Б.Б. разни емисари обикалят България и строят паравоенни структури – търсят учили в СССР и запасни офицери /включително и сапьори, щото “щели да потрябват”…/.
  Целта била кардинални промени и сриване на статуквото!.. Повече от ясно е кого обслужват подобни действия /организацията имала спонсори от чужбина!!!/.
  Затова ние да си гризем всекиму тоягата, ама разведките да си свършат работата, та да се разбере колко са прави Шаламанов и Плевнелиев. Целият народ да разбере.

 22. Г-н МИНЧЕВ, Путин е един сталинистки плагиат. Той повтаря действията на терористическата банда на КомИНТЕРна, приватизирайки го за своя лична употреба ,чрез “трансформацията” му в путИНТЕРн!
  Нищо “ново” под кремълските кули!
  Нищо старо НЕ забравено , и нищо НОВО НЕ е НАУЧЕНО!
  Путин цикли на сталинска вълна още от времето ,когато станал кагебист!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.