Проатлантическите сепартисти водят отбранителна война срещу проруското статукво в България

Москва, която делегира говоренето на своите партийни говорители в София, мълчи с великоруско презрение за предизвикателството българска официална институция за първи път от Първата световна война насам да посочи Русия като враг, както се случи в подготвяния за срещата на върха на НАТО в Уелс документ на българското Министерство на отбраната „Визия 2020” ( преди той да бъде цензуриран от премиера Близнашки уж поради обида, че бил прескочен при съставянето на визията).

 

Има обаче и друга причина за великоруското мълчание на Кремъл спрямо мимолетния опит на най-покор(е)ния бивш съветски балкански васал.

 

Путин не се обажда конкретно срещу България не от някакви „братски чувства”, а поради простата причина, че българското военно ведомство не изразява някаква специфично българска позиция- извън факта, че за толкова прогизнала от руското влияние държава е необичайно да проговори на автентичен евроатлантически език.

 

И президентът Плевнелиев и министърът на отбраната Шаламанов изтъкнаха истината, че всъщност във „Визия 2020 г.” е отразена позицията на НАТО, а не на Шаламанов или Плевнелиев. Ако Москва посочи с пръст България обвинително само ще издаде самочувствието си на господар спрямо България, от която очаква да направи изключение от общия тон на западния алианс.

 

В обиколилата света вчерашна статия на „Файненшъл таймс” за руската заплаха срещу Европа и най-вече срещу бившите съветски колонии на континента практически беше „преразказана” визията на смачкания в София първи вариант на документа, готвен за срещата в Уелс. Само че „преразказът”, макар и да отделя отделно ( и подобаващо, уви, внимание на срастването на престъпността у нас с руската намеса) внимание на България, се отнася за руската информационна и хибридна война изобщо.България не прави изключение освен със своята особена уязвимост, която е следствие на дългогодишните усилия на руската пета колона тук.

 

След като вчера ГЕРБ ( Граждани за евразийско развитие на България) застанаха на руска страна срещу България чрез изявление на втория човек в партията Цветан Цветанов срещу „Визия 2020 г.” ( той направо отрече правота на правителството да пътува за Шотландия с подобен документ), часове по-късно в подобен дух на отрицание се произнесе и БСП.

 

 

БСП наруши пълното мълчание на партията в руския си бункер ( интересно, инструкциите още ли се получават от Москва на „Позитано 20” по куриер?), което нито един политик или червен коментатор от т.н. „остриета” дисциплинирано не наруши междувременно. В духа на железния ленински „демократически централизъм” централният орган ,Националният съвет на БСП, определи атлантическата позиция на “Визия 2020: България в НАТО и европейската отбрана” като крайно и агресивни”. Това се казва в декларация, приета на днешния пленум на НС. От нея се подразбира, че дори и в редактирания вариант, в който Русия не се споменава изрично, БСП съзира “крайно спорни, силно смущаващи и неприемливи” оценки. И защо?

 

Отговорът се съдържа в изречението:.

“Ние категорично отхвърляме всякакви опити за противопоставяне между България и Русия”.

БСП потвърди публичната тайна, че категорично отхвърля общата стратегия на алианса, в който България членува- особено щом трябва да избира между Русия и западната позиция.

 

Тези очаквани откровения едва ли щяха да представляват повод за коментар, ако не беше интересното предизборно вежливо кавалерство от страна на столетницата да позволи на други проруски борци за русофилския вот да я изпреварят. Така се получи (де)градацията: АБВ и „Атака” бяха първи пред торбата с руски зоб, после изцвили ГЕРБ и накрая на хранилката се обади и традиционният троянски кон от коневръза на „Позитано” 20.

 

От спряганите от социолозите за вероятни обитатели на следващото народно събрание само реформаторите направиха изключение на страната на евроатлантическата българска визия.

 

ДПС „артикулират” удобно за Русия ( ако използвам израза на Местан за „артикулирането на смях”) при положение, че обичат да се хвалят като „най-пронатовската партия”.

 

„България без цензура”,чието конферансие Бареков обича иначе да прави всякакви лупинги за привличане на електоралното внимание, се самонцезурира по темата, по която няма как да си смени мечешката козина с проатлантическа.

 

Сигурно не му е лесно на конферансието да държи на каишката обаче своя заместник Росен Петров, който години наред се биеше от екрана на най-гледаната телевизия в България Би Ти Ви в гърдите колко много обича Русия. На това му се казва въоръжен ( с намордник) неутралитет, за да не стане ясно, че партията, претендираща да е срещу статуквото, не може да се опълчи срещу най-важния му компонент- проруското статукво в България и поради това си налага цензура.

 

Прононсирано проруската ВМРО, която истерично лобираше за АЕЦ „Белене” ( до степен, че Ангел Джамбазки наричаше противниците на проекта „изроди”), попада в положението на Росен Петров. ВМРО се преориентира към коалиция с националистите на Валери Симеонов, които пък изненадващо застанаха срещу руския проект в Белене и „Южен поток”. Ето защо в предаването „Седмицата” на Дарик радио ( което пък цензурира излъчено на 12 април интервю на руския посланик Юрий Исаков по негово желание, заради осъзнатото след записа прекрачване на дипломатическия тон срещу президента Плевнелиев), Красимир Каракачанов днес (почти) се измъкна от отговора на въпроса за оценката на „Визия 2020 г.

 

Вместо да подкрепи откровено проруското блато, заляло страната, както му е на сърце ( видно например от участието му в антибългарското пропагандно руско филмче за „европейското заробване” на България, наречено „България умира тихо”) лидерът на ВМРО Каракачанов „само” иронизира опитите срещу това наводнение да се действа с …ракети (понеже в документа , освен за руската заплаха след анексията на Крим и информационната война на Русия в България , се говори за необходимостта от нови, неруски явно ракети за българската отбрана).

 

Каракачанов се присмя на констатацията за руска информационна война срещу България, която ( „ако има такава”, каза той) не може да бъде борена с ракети – ха, ха…

 

Изобщо, картината тук е обратна на ситуацията в Украйна: там проруски сепаратисти, въоръжавани с тежки оръжия и подпомагани пряко с жива сила от Русия, се бият срещу централната власт в страната. У нас централната власт излъчва двама сепаратисти в лицето на Плевнелиев и Шаламанов, а партийната система откроява един реформаторски сепаратистки сегмент, които се „бият” срещу проруското статукво в България, окопало се тук много преди руската агресия срещу Украйна..

 

 

32 мнения за “Проатлантическите сепартисти водят отбранителна война срещу проруското статукво в България”

 1. Точно сега е момента САЩ и Европа да прогледнат и да осъзнаят какви грешки са направили и за предстоящите избори в България да подкрепят много мощно морално и финансово РБ и по-специално ДСБ. Запада трябва да осъзнае най-накрая, че парите , които дава отиват при олигарсите и руската мафия, да се огледа за своите корумпирани чиновници, които се правят ,че не виждат какво става в българската икономика и развитие. Те констатират, че сме на първо място по корупция, но продължават да дават пари на комунистите. Защо? Европа действа твърде плахо срещу Русия. Защо? Може би защото Меркел обича руската класика и ходеше редовно на руските паради заобиколена от Путин и Медведев. За Шрьодер е ясно, че е русофил, но и тя ли стана? Не случайно САЩ я подслушват. За селска Франция е по разбираемо, тя винаги е била лява ,/ както всички селяни/. Но въпреки всичко, днес РБ трябва да не пропуска този уникален шанс и лидерите му трябва да започнат веднага срещи и разговори с европейските правителства и партии и Америка. Реформаторите не трябва да хабят енергията си за убеждения в България, а да съберат средства и симпатия от Запада. Колкото и да не ми се иска да го кажа, бройката на ДЕМОКРАТИТЕ в България е ясна, а за другите трябват повече кебабчета от руските /както по бройка така и по качество/ и изборите са спечелени.

 2. Ами, … така е.
  Искаше ми се да не е, но… може би след 2-3 поколения, ако BG остане е в EU.

 3. Жалко за пропуснатата възможност на документа да направи българската икономическо- политическа стратегия незазвисима от матрицата на политическато управление. Имаше известен шанс да сведем руската агентура до санитарния минимум и дори дедуктивно осветляване на партизанското братчето ДС. Явно че, фонът на все по размирисващия се Рибентроп-Молотовски маниер спрямо Украйна, дава неимоверна фантазия на евросепаратистите в България да изрисуват размазания червен образ на българския европейски партнъор.

 4. Нека не забравяме, че Каракачанов е доказано ченге! Комисиятя по досиетата осветли този “борец” за Македония известен с това, че освен с празни приказки на корем е готов да се съюзи и с дявола само и само да попадне на държавната хранилка в парламента.
  Останалите са си същите болшевики, които само си смениха етикетчетата след преврата 1989г. за целите на подарената ни свобода.

 5. Тези кафяви лепкави петна: Първана,Сидеров и сие, са упорити като хламиди. Само “АНТИИДИОТИК” може да ги редуцира или сифон да ги измие.

 6. И Боко се изказа в подкрепа на Русия.Явно му наредиха, номера с Цв. не мина.Иначе му пречела кризата в Украйна.Питам се за каква криза става дума, след като там се води ВОЙНА от Путин срещу украинците , които искат да бъдат част от Европа, а не от Путиназия.Криза има в България, благодарение на руската пета колона, която ни управлява 25 г., като краде европейските фондове, вкарва ни в мегаломански руски проекти с цел руско заробване за десетки години, променя законите в услуга на Газпром, Лукойл,ВТБ.И резервното им троянско магаре се кани пак да ни досъсипва , маскирано като европейско.Е , знаем колко е европейско.Лягаше и ставаше с името на Меркел , а командите идват от Москва.Но е дошло време разделно.Нито номерата на Путин ще минат, нито на слугите му.След тази война светът ще се промени.Надявам се на НАТО и на Визия 2020.А на русофилите само един въпрос -Защо дъщерята на Путин живее в Холандия?Дори тя не харесва държавата на баща си.

 7. Хайде приятели и Българи да направим референдум за подкрепа на истината. Моля който знае как се прави и иска да помогне да го направим като всенародно електронно допитване. Стига сме чакали някой да ни организира. Мото За България без хомот например

 8. Не е лошо да се припомнят някои неща, все пак: – част от постинг на Kirov
  “…Сравнително слабото представяне на ДСБ между другото не се дължи токова на някакви фундаментални грешки на нейното ръководство, както смята Едвин и както често се изтъква в други анализи. Хубаво е да сме критични, но не бива да изпадаме в свръхкритичност. Каквито и грешки и слабости да има ръководството на ДСБ, това все пак са най-качествените политици на България. Как тогава става така, че подкрепата им сред населението е толкова малка? Ами наред с всичко друго основната причина е, че те са изправени срещу цялата посткомунистическа държавна машина с всичките й ресурси и възможности, зад която пък в крайна сметка стои самата МОСКВА. Ето защо борбата е изключително неравна. Ако ДСБ се бореше с някакви НАИСТИНА МЕСТНИ, БЪЛГАРСКИ комунисти и мафиоти, при всичките й недостатъци отдавна да ги е смачкала като карфици! Уверявам Едвин, че дори Чърчил, Кенеди, Де Гол или Аденауер да застанеха начело на ДСБ, при тези условия едва ли биха имали много по-големи успехи от сегашното ръководство. При цялото ми уважение към тях мога да уверя всички, че и те са били само хора и са готвели само с вода. Впрочем мафиотските посткомунистически медии набързо биха намерили слабите им места и биха се възползвали от това, че Чърчил например е бил хроничен алкохолик, а Кенеди сексуален маниак.”
  Хубаво е, че напоследък все повече хора разбират, от какви възможности е лишено управлението на страната, как беше направена грандиозната ПОДМЯНА с ГЕРБ, за да може да бъде унизено всичко българско чрез една тъпа мутра и лишена България от възможности за развитие!

 9. Не е ли странно (или пък е съвсем закономерно), единственната политическа сила, която подкрепя проевропейската позиция на Президента Плевнелиев и Министър Шаламанов да е Реформаторския Блок, а партията чрез която е избран държавният глава, да е на противоположна позиция (антиевропейска). Може би това, трябва да накара избирателите, които желаят проевропейско и демократично развитие на страната ни, да помислят, когато пускат “гласа” си в урната. РБ е единственната алтернатива в момента!

 10. @ Живко,

  Съгласен съм с всяка дума в постинга ти, с изключение на споменаването на JFK сред големите политици на 20 в. На този самовлюбен сноб, малодушен човек, сексуален маниак и политически дилетант се дължат поне 90% от провалите на Запада в борбата срещу комунизма, споменавам само 3- Берлинската стена, Залива на свинете (Куба) и Виетнам. Достатъчни са, мисля.

 11. Бай Путин Хуйло…

 12. до уважаемите ANDREEV и инж. Симеонов – съгласен съм с вас на 100%.

 13. Аз не мога друго да схвана. Защо асоциирате комунистическите партии с левите партии ?!
  Какво общо имат червените психари и маниаци с политическите партии в които социалната роля на държавата е приоритет. Нима левите партии искат да забранят християнството и плурализма ???
  Комунизма по своята жестокост е много по-близък до идолопоклонничеството , сектантството и сатанизма. В коя комунистическа държава, човека е имал право на Вяра и свободна воля ?????????????????????????????

  А за какво всъщност се прави държава? Нали за да може всеки човек в нея да се усеща по-силен за доброто на себе си, семейството си и другарите си ? Левите партии искат обществото да бъде по-ангажирано с тази цел.
  А как да се усети човек силен в комунистическата държава в която е длъжен всеки ден да се кланя и подчинява на Вожда и партийната воля … ???
  Комунистическата държава е обратното на нормалната държава. В нея човека е слаб , няма право на Вяра и няма право на свободна воля.
  Тогава за каква връзка между ляво и комунизъм говорим ???
  Това са абсурди!
  Комунизна не може да изгради никакво общество, защото общество в което човешкото същество живее в клетка не е общество а Затвор! Комунизма е Концлагер а не държава, в който човека трябва да работи за благото на своя Господар.

 14. “БСП потвърди публичната тайна, че категорично отхвърля общата стратегия на алианса” – няма такава обща стратегия по отношение на Русия, поне не изразена в официални документи, ако има ако обичате дайте пример.

 15. Комунизма е антидържавно, антипартийно, антирелигиозно и античовешко учение, което трябва да бъде лекувано по всички възможни начини!

  Каква партия е коминистическата, след като иска да унищожи всички останали партии? Каква държава е комунистическата след като иска да обезличи всички човеци в нея и да ги приравни до нивото на бездушен робот?

  В тази връзка може да се каже, че Комунизма обединява всички садистични, вождистки , сатанистични , демонични , античовешки движения.

  Той успя да бъде осъществен с помощта на много лъжи и чужда егоистична воля! Но неговия успех ще служи за урок на човека в неговия път.

  По тази причина Аз обявявам всички нови Български Партии за Комунистически, тъй като резултата от тяхната дейност е Мизерия, Мизерия, Мизерия във всички области на обществото!!! Основната политика на тези партии е Лъжата и присвояването на Благата на обществото за себе си и своите ментори!!!

 16. Дааа, май само РБ застана на достойна позиция по въпроса с Визия 2020. Но това не ги прави автоматично най-достойната (в десен аспект) партия. Явно при тях Ив.Костов има все още много силно влияние, което пък значи, че нищо не им пречи в един момент да вземат да гласуват в съзвучие с БСП, само и само да провалят ГЕРБ, като го правеха неотдавна. Когато такива като Андреев, Боев и др. подобни проумеят тази простичка истина и фактология, тогава ще разберат защо Европа и САЩ се отнасят с оправдано недоверие и към РБ, също както и всеки мислещ “десен” българин.Просто РБ е една много фрагментирана структура в която има ужасно разнородни интереси и персонални противоборства,вътрешно задкулисие и сиви кардинали, поради който ФАКТ не внушава нужното политическо доверие и предвидимост. И както Западът, така и по принцип скептичния и размишляващ “десен” избирател се колебаят дали и доколко да ги подкрепят.

 17. @ IVAN KOSTADINOV
  Благодаря Ви г-н Костадинов! Но дано повече хора да вникнат в същността на нещата, за които коментираме и на изборите това да доведе до положителна промяна! А това може да се постигне само, чрез обединение и съвместни действия, а не чрез разединение, вредно “критикарство” и междуособици в редовете на истинските демократични сили! Тиквата, партия ГЕРБ и така определящите се за псевдо “десни” (с ляв уклон, произход и храненици на тези сили)не бих причислил към тези сили, а тъкмо обратното – към враговете или противниците на демократичните промени.

 18. Путин трябва да бъде предложен за Нобелова награда! Той е първият в сетовната история пълководец, който не знае, че армията му вероломства на територията на друга държава. Един вид воюва на “авто-пилот” А за манталитета му би подхождало, казаното от Радой Ралин за една поетеса : “Мераци вселенски, мащаб махленски…”

 19. Извинете а вярно ли е че РБ ще включи в листата си сина на хасковския кмет?

  http://www.bpost.bg/article/29705

  Не знам това клевета ли е или истина! Ако е клевета, защо не заведете дело ?
  Така ще разберем кои сте вие господа “реформатори”.

  Едва ли има нужда да обяснявам кой е хасковския кмет и кои са другарите му. И с какви демонски вещици е във връзка. Назначил ги е дори за кметици (кметицата на село Николово) и им е дигнал паметник. (имам пред вид паметника на вещица пред общината.) А за другаря Първанов, който много обича да ходи до Хасково всички знаят. Комунизъма не си е отишъл Господа!

 20. @Васил Костадинов
  Интересно…
  защо се сещам за едни малки на ръст хора като: Наполеон, Хитлер, Мусолини,Путин,Волен… има и още , за които общото, като че ли е че са психопати? Дали проблема е в ръста или ?

 21. @Аз, ако все още не сте разбрал не става въпрос за лява или дясна политика. А за защита на националните ни интереси. За борба с корупцията и енергийна независимост. В ГЕРБ има макар и малко свестни политици но в сянката на своя лидер техните позиции се губят. Като премиер Борисов само засили силата и влиянието на руските енергийни лобита и съответно на техните медийни протежета. А насреща не постигна нищо положително, нито една реформа от страх за собственото се его. РБ определено имат недостатъци но да настъпиш мотиката за трети пореден път е повече от глупаво.

 22. Шумахер,констататцията ти е анпълно вярна,но надеждите за лечение на комунизма са безпочвени.

  България и бългаския народ не подлежат на никакво лечение.Нито комунизма,нито отношението към Русия.късно е за всичко.

  Ако не си съгласен,посочи кои са лечителите и кга започват лечението.

  Комунизма може само д асе изкорени със законови забрани.Но това става само ако властта е антикомунистическа.Това на този и лседвашите етапи е само химера.

  Има силни изгледи полу-комунистическата патия ГЕРБ да спечели изборите и учудено-смутената физиономия на ББ ще краси всеки български дом,а навън са паметниците на руските окупатори.

  Някой да вижда светлина в тунела?-не,нашия тунел е с един вход и няма изход.

 23. @ SHUMAHER
  Приложете, моля, същите критерии, които прилагате към реформаторите и към другите партии, и тогава ще разберете “…кои сте вие господа реформатори”, ако сте обективен, разбира се, а ако сте трол на Тиквоний, както Ви подозирам, няма нужда да се “напиняте”, както би казал банкянския галфон.

 24. Г-н “антикомунист”, задайте си въпроса от кой най-много се страхуват комунистите и кой най-много мразят! Може би тогава ще намерите отговор на въпросите си!

 25. Тенко,няма и не може да има нито лява,нито дясна политика в България,защото комунистите не могат да бъдат победени.А национална политика не съществува,има само политика на държавата.

  Защото няма национални партии и нацията не упражнява властта.Не може на всичко да се слага епитет “национално”.В България няма свестни политици. С Русия не може да има нормални отношения,защото самата държава е ненормална.Нали виждаш,че и запада се чуди какъв да прави с тези ненормалници.С тях лошо,без тях още по-лошо.

 26. Аз имам един комшия на село , който се тупка в гърдите, че бил комунист.
  Навремето баща му вървял по площада с едни крадени инструменти и табела на врата – “Който Краде така носи”.
  А той по цяла вечер е пиян и си отряза сливата със сливите. А на нашата акация и обели кората , уж магарето я изяло а то цял метър беше обелил.

  Това са комунистите – Крадци и безумници. Лекът е Разум + Вяра + Труд!

 27. Г-н Шумахер,българските комунисти не се страхуват от никого и нищо.Въпросът Ви е адекватен,но към периода 1989-1991г.Тогава те действително се стархуваха.Но после като видяха,че народа и глуповат и наивен,страхът изчезна.да,те действеително се страхуваха от антикомунистическите настроения и кауза на голяма част от народа.Но после го приспаха и до днес спането продължава.

  Дали кразят някого?-не,никого не мразят,защото няма кого и защо да го марзят.Пък явно са се убедили,че чувствата на обич и омраза са минало вереме.

  Дали обичат все пак Русия??????? Не,нищо подобно,те не я обичат,те са част от нея,което е многократно по-силно от една любов….

  Да-квалификацията на комунистите,че са безумци не търпи никаква корекция.Но това означава,че и държавата ни е безумна.Дали не греша,я кажете Г-н Шумахер.

  Невероятно добър коментар давате по-горе за лявото и комунистическото,поздравления!И по принцип повечето Ви коментари с амного правилни и задълбочени.Тонът Ви е справедливо категоричен,стила Ви на писане е изискан.Но колко са като Вас и Стамбо?

 28. Г-н Инджев , влязох тази вечер случайно тук.Помня Ви от времето на успешен млад журналист и с удоволствие следя Ваши публикации.Никога в живота си не съм членувала в партии , но никога не см била близка на левите убеждения(като произхождаща от семейство , пострадало на 09.09.)Възпитаничка съм на СУ”Кл.Охридски” и дълго време живях на изток – Близкия Изток.Пиша по-скоро въпрос , а не коментар – аз ли нещо съм объркана или българският народ избира за приятел все не когото трябва ?Аз ли нещо съм объркана или народът ни наистина не прави разлика между руския народ и руските политици,които дадоха тласък на мафията и удължават разрушителните пипала на олигархията в огромен мащаб?Аз ли нещо съм объркана или в изграждането на нашата демокрация начело стоят политици , за които старата българска поговорка “Пременил се Илия па у тия ” е валидна ?…То излиза , че въпросът е повече от един ,простете!

 29. Г-н Ж.Боев, извинете но Аз обявих всички нови Български Партии за Комунистически. Дори обясних защо.
  Може и да не сте го прочели…
  Няма защо да ми се сърдите, че задавам въпроси свързани със Реформаторския Блок. Просто кажете защо във вашите редици се мъдрят такива келемета като това мамино синче. Ще ви спестя моите подозрения, за да не нараня чувствата Ви. Но трябва да знаете, че политиката не е за всеки. Още по-малко за мошеници. Ако си тръгнал да работиш за Народа ще дадеш най-доброто от себе си и ще искаш същото от тези до теб. Така се прави политика. А който не може, да си намери друго занимание. Занаяти бол !

  Г-м антикомунист, много ви благодаря за тези хвалби но едва ли са верни. Питате ме дали държавата ни е безумна. Аз мисля, че е безпомощна. По-голямата част от администрацията се състои от едни безпомощни да сторят каквото и да е полезно нещо Български граждани. Това е много тъжно.

  Днес бях на един концерт със родопски песни. Повярвайте ми един циганин нямаше там ! Не им харесва! Но виждам как корените на България омаляват и побеляват. Това е най-голямото наследство от “Светлото Бъдеще”.

 30. Чакайте госпожо,нещо не е в ред,или Вие не можете да се изразите точно.За какви “леви убеждения” говорите,след като твърдите,че семействието Ви е било репресирано на Девети.Кой го е репресирал?-хората с леви убеждения?????????

  Ами това са комунистите-те са репресирали всеки,когото са пожелали.

  Който в България говори за леви и ляво е комунист.Точно комунистите пуснаха тази “лява” въдица и веднага се хванаха много хора.

  За какъв избор говорите на българския народ.Само сериозни и цивлиозовани народи притежават способността за избират.А на този етап нашия народ не е такъв.Той просто не може да избира,не му се удава да избира и няма никакво желание да избира. Той избира да не избира.

  Народът е угаснал и упорито и мотовирано гасне,но затова пък позора му свети с ненамаляваща сила.Точно 70 години позор,който този народ е избрал да продължава завинаги.

  Учудвате се,че българския народ не прави разлика межди руския народ и руските политици.Чакайте малко,този народ не прави разлика със своите политици,та какво остава за други народи и техните политици.И да прави,каква е ползата от правенето на такива разлики.

  Та в коя държава сте живяла все пак?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.