Близнашки бланкетно се присъедини към руската информационна война в България

Премиерът Близнашки обърна палачинката в обяснението си защо е цензурирал „Визия 2020 г.” на Министерството на отбраната, в която Русия е посочена като заплаха за българската сигурност, включително и поради водената от нея информационна война в България информационна война. Първата версия, с която Близнашки се опита да смекчи впечатлението от цензурирането , беше, че е направил това, защото документът не бил съгласуван с него. Днес той вече взе лично участие в руската информационна война срещу България със следното угодно на Путин изявление:

 

„Не може една велика сила като Русия бланкетно да се определя като заплаха за националната сигурност на България”, заявява той в интервю за „Дневник”.

 

Тази професорска мисъл профанизира истината дотам, че е достойна да допише с още златни букви монументалните лъжи за съветската окупация на България- като онези, събрани в едно изречение на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в центъра на европейска България. Да ги припомним:

 

1.Че България е „освободена” от съветската армия ( а не окупирана, каквато е истината).

2. Че българскиЯТ народ целокупно е благодарен за „освобождението” ( т.е.) за окупацията, макар за нея да благодарят всъщност рушителите на България по съветска заръка.

3. Че армията “освободителка” се казва „съветска” през септември 1944, макар по онова време тя най-официално и единствено се е наричала Червена армия ( подробност е, но и тя е част от склонността към лъжа и подмазвачество към Съветския съюз, който преименува армията си по-късно).

 

Сега от служебния премиер Близнашки научаваме, че НЕ МОЖЕ една велика сила като Русия да се определя бланкетно като заплаха за националната сигурност на България.

 

А може ли няколко въпроса, все пак?

 

Може ли банкетно, ей така на маса поне, Русия да бъде обвинявана за нещичко? Само за лично подчинените на Близнашки ли важи забраната или тя се разпростира и за останалите поданици на Путин в България?

 

Близнашки препотвърждава констатацията, че България продължава да пребивава на колене в колониалната епоха, когато антисъветизмът беше забранен. Днес Близнашки, без никакви аргументи, просто декларира, че за Русия не може да се говорят определени неща защото била велика сила.

 

Ами ако не беше велика ( поне в представите на Близнашки)?

 

За коя сила, г-н Близнашки е позволено да се говорят неприятни истини в България? Бихте ли приложили бланкетен списък?

 

Близнашки прави (само)признание от най-жалък тип, което е смесица от комплекси и наследена атрофия на чувствителността на един народ към своя поробител, постигната с дългогодишно бичуване на тялото и духа чрез пропаганда, заплахи, репресии и забрани, отглас от които е неговият начин на мислене в днешно време.

 

Близнашки бланкетно поставя на пиедестал силата на една държава като критерий за уважението и отношението към нея. Това е демонстрация на евразийски манталитет. В този смисъл той ни най-малко не се различава от своя предшественик Орешарски, който обоснова необходимостта да отиде на поклонение на Путин на олимпиадата в Сочи именно защото България била твърде малка, за да си позволява да се присъединява към бойкота на западните лидери.

 

Понеже в момента в Близкия изток набира сила една държава, която се провъзгласява за ислямски халифат, може ли, г-н професоре, да я обвиняваме бланкетно за бруталните действия на нейните главорези или силата й трябва да предпоставя нашето безсилие да недоволстваме срещу нея?

 

В предишно свое изявление по повод цензурираната от него проатлантическа версия на документа на Министерството на отбраната „Визия 2020 г.” премиерът Близнашки вече заяви, че не иска да взима страна по конфликта в Украйна и да решава „кой крив и кой прав”.

 

Ако подобна показност на удобната проруска неосведоменост беше родена от устата на някой редови аполитичен чобанин, който е запознат само с проблемите на стадото си в планината, неутралитетът на неговата свещена простота можеше да бъде възприет за искрен. Но за премиера на една страна от НАТО, въоръжен тежко с всички възможни сведения на наши и съюзнически служби, изказването му означава само едно: премиерът бойкотира съзнателно атлантическата принадлежност на страната ни. В сравнение с този факт провокацията с назначаването на Пеевски на важния за сигурността на държавата пост е невинна закачка, срещу която Близнашки се присламчи като демонстрираше улично заедно с хилядите прозападно настроени българи миналото лято.

 

Време е за протест срещу Близнашки с бланкетно изписан на плакатите призив: ОСТАВКА!

50 мнения за “Близнашки бланкетно се присъедини към руската информационна война в България”

 1. Да проф. Близашки има нема за 3 седмици стана по нагъл и от предшественика си Кокошарски. Интересно този човек всички българи ли мисли за малоумни, или за толкова кратко време си е загубил частта от здрав разум, имащ преди назначението му на този пост. (Преди 20 год. един мой познат ми казваше, къде на шега къде без, че комунизма е нелечима мозъчна болест. Аз тогава не му вярвах, но все повече се убеждавам, че е имал право.)

 2. И колко поколения българи трябва да сме благодарни за онова освобождаване? На кого? На сегашните руснаци, които не помнят рода си? Които нямат нищо общо с хората, водили битки у нас? До девето коляно? Завинаги? Набиваха ни го в главите в училище, поддържат го чрез медиите, натякват ни го руснаци в случайните ни срещи с тях…
  Не може да правиш добро и да очакваш преки ползи и постоянни благодарности от това.
  “Моето дете благодари на твоято дете, че сте ни освободили. И неговото дете ще прави така!”.

 3. Може и трябва да се посочат бланкетно държавите, които представляват смъртна заплаха за националната ни сигурност. Това (по възходяща степен на опасност) са Еквадор, Суринам, Буркина Фасу, Бутан, Кабо Верде,Непал, Уругвай, Кирибати… и най-смъртоносната заплаха- Тувалу !!!
  Споделям дискретно, но и с доза бланкетност с Иво и колегите резултатите от този мой фундаментален геостратегически анализ, тъй като ще кандидатствам за длъжността главен съветник по въпросите на сигурността към МС. Предварителните сондажи ме сочат като фаворит. Имам и пернсонална препоръка от Н.Пр Посол Российской федерации тов. Исаков.
  подпис (не се чете)

 4. Писна ми! КГБ е превзело цялата ни държава. Вече виждам как почти всички мои познати станаха с промити мозъци от съветския фишек за теорията на конспирацията. Отказват да гласуват, защото нямало какво да се направи, илюминатите били решили всичко…. Направо още ден-два и очаквам да обявят окончателно че бат путинь ще ни освободи от американците-рептили и еврейски банкери…. Писна ми! Русофлюб и путинофил, се оказа “бившият комунист” професора Близнашов. О С Т А В К А !

 5. Пропуснах в анализа си на заплахите като втори фактор по деструктивно въздействие върху националната ни сигурност Островите на пуйката и какаото (Turks and Caicos Islands). В момента стрес-софтуерът на геополитическия ми анализ прецизира дали Пуйката или Какаото е по-застрашаващ компонент.

 6. Във весела компания, Радой Ралин често правил сатирични импровизации по адрес на някой, който влизал в темата на разговора.
  Веднъж най-големият му приятел,професор Димитър Аврамов му казал да направи епиграма за един премиер.Радой веднага изрекал:
  -Какво да му правя епиграма.
  Такава личност няма…

 7. Може ли Близнашки да мълчи и да не се обяви срещу истината. Лъжата и страха от Кремъл е в основата на неговото възпитание.
  Но нека погледнем наоколо. В всеки голям български град стоят непокътнати фигурите на въоръжени войници обявени за съветски, които после се превърнаха на руски, а сега бясно се защитават от путинистите командвани от Кремъл. Какво по голямо доказателство за силата на путинистите в България. Тези войници докараха най голямото клане на българи от българи. Те подгониха десетки хиляди млади български момчета да се бият девет месеца с германците. Те унщожиха имотите, парите, образованието, жилищата, вярванията, морала, истината, чесността. На тяхно място те настаниха лъжата, подлостта, ограбването на всичко българско. Те накараха българите да шпионрат и най близките си. Но никой не може да мръдне тези жалони на поробителя, защото ако ги НЯМА, много от путинистита няма също да ги има. Това е доказаталство за тяхната сила. Всичко това би било отдавна минало, ако не виждаме наетите пазачи и днес да върлуват като покорни слуги на царуващите в Кремъл. Това е което НАТО вижда и всеки българин го знае, но мълчи.

 8. Както винаги не държа да ме публикувате. Но ако ви се стори интересно, можете да го споделите.

 9. Явно, че Близрашки е наложен от тези, които защитава.Затова и се продължава с действията по ЮП, а се оправдават с предишните.Още повече, че подчертаха важността му.За кого?А сега застават на супер гадна позиция, да ми обясняват бланкетно величието на Русия , защото не можело бланкетно да я обявим за заплаха, каквато е. И какво прави тази “велика” сила за България -“Москва изнудва България с грижливо охранявания руски енергиен монопол, получава свръхпечалби от десетки милиарди през последните 20 години и заделя част от тях за масирано корумпиране на българските политици, олигарси и медии в отпор на европейския и атлантическия избор на страната ни.
  Български правителства са сваляни с режисирани преврати, организирани през арогантни медийни публични кампании, организирани протести и провокационни оперативни мероприятия като утрояване на сметките за електричество в началото на 2013 г.
  Официозни руски медии разпространяват филми и публикации за “краха” на българското европейско членство – прехвърляйки върху Европа резултатите от действията на руската пета колона в управлението на България.” – коментар на Огнян Минчев, по повод изказването на Близнашки срещу Визи 2020.
  Ако сл.премиер не вижда заплахата от Русия, не си е на мястото.И то след като в интервю Путин директно напомни, че е има ядрено оръжие.

 10. Близнашки не е виновен. По-Виновен е който го е назначил, а всъщност и той не е най-виновен. И двамата – той и президента – са комунисти клели се във вярност на СССР и русия (после и във вярност на БГ но коя ли от двете клетви ще изпълнят – мисля че е ясно и на слепия вече коя изпълняват). Истински виновният е народа – този дето продължава да мисли с разни задни части на тялото си и да гласува за бивши комунисти. Няма бивши такива, както няма бивш крадец, бивш убиец, бивш човекоядец. Просто е но не и за БГ племето. Толкоз ли няма политици в тая псевдо страна дето не са се клели във вярност на червеното знаме, СССР, русия, които народа да си поиска да го водят. Факт е че племето ни е видиотено (идеална среда за КГБ да прави както и каквото си иска с българите) – гласува все за един и същи безродници (‘бивши’ ‘променени’ клизмирани рускопоклонни партенки ала плевенлиев) и очаква различен резултат. И така всеки път и после се чуди и мае същото това племе защо е на този хал. Основата на ненормалността според психиатрите е когато правиш едно и също като очакваш различен резултат – например садиш ябълково дърво и очакваш от него банани да роди. Гласуваш за отявлен комунист плевенлиев, който назначава близнашки който ви напомня че комунизма е рай и че русия не е агресор а роден брат. Те така, кое е странното тук? За мен няма такова.

 11. дотук бяхме с илюзиите за промяна в мисленето на старите комунисти.
  Дори и да има такива те или са умрели или са далече далече от участие в управлението на държавата.
  Малка България с малките Българчета е лесна плячка за Орлите.
  Затова и червените български кокошкари не смеят дори да мислят. Важното е да им мине жалкия животец на селски кокошкари тихичко и подличко. Честта и Съвестта само пречат !!!

  На изборите пуснете Бюлетина за която и да е Гадина. Тя чака гладна, мазна и хрисима пак да управлява Вашата Градина !

 12. Bliznashki i Skravena – ideal i gordost na komunizma, kadeto inakomisleshti hora nameriha smartta si.

 13. Е, за кой ли път комунягите ни преметнаха… Преди с Олигарски, сега с БЛизашки, на 05. 10. с Тиквашки…

 14. Много шокиращо!

  Не разбирам какво значи “бланкетно” в този контекст: “- Не може една велика сила … бланкетно да се определя като заплаха за националната сигурност на България.”
  (Може би в контекста Бланкетна Правна Норма – Правна норма, в която фигурират понятия, чието съдържание не е точно определено.)

  Обаче разбирам от Чл. 105.(Конституция на РБ)
  (1) Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната в съответствие с Конституцията и законите.
  и казаното от Министър Председателя ” служебното правителство ще подготви само един проект, който по късно ще бъде внесен в Народното събрание”,
  че, в същност според закон, Министерският съвет НЕ ръководи външната политика на страната, защото от конституцията не следва казаното от него.

  Има ли такъв закон?
  Ако има, ето още един повод за промяна на конституцията,
  ако няма, изводът за този министър председател се натрапва сам – страхлив.

 15. Изключително много ме “кефи“,начина на изразяване на българските политици.Високо оценявам “екзактното“Им произношение,като държа да отбележа,че съм особено Фпечатлен от “артикулация“-та.
  Използването на чуждици,при тях(бг политиците)е обосновано единствено от идеята,да кажат с много думи…НИЩО.
  Нищоговоренето си е цяла наука(кво знаете вие,уе…).В тоя смисъл-ползвайки чуждици-придават някаква особена тежест и ,авторитет даже,на изказващия мнението си.
  Проблема не е,че бг политиците говорят отявлени простотии-то само близнашки да беше-с мед да го намажеш…На маса,или в кръчма да изпляскаш някоя простотия-може да мине и за майтап;ама премиер да плесне такова ***но-не е майтап…просто човека е обратното на остър.язък
  Бланкетно споделяйки мнението си с вас:
  C.Chaos
  Bristol,UK

 16. Чудесен текст! За мен “Далеч от Москва и близо до Вашингтон и Брюксел” е мярката, с която определям отношението си към политиците.

 17. Русия е точно толкова велика сила, колкото премиерЪТ Близнашки е кацнал на Земята от Луната (или произволно взета от Путин планета).
  Омерзително е това коленопреклонение на повечето политици на тази територия към Русия и главорезите, които населяват имперските селения! То бива телешки възторг, но все пак днес, в 21-и век има изобилие от информационни източници и е презрение към хората да говориш толкова б(л)анкетно като поредния поклонник на агресора! Срам за така наречения “професор”!

 18. TE vinagi shte si ostanat nashi osvoboditeli zashtoto dvukratno sa se osvobodile vurhu nerebeto.

 19. Г-н Инджев ,браво!
  Бях на Халкидики за една седмица и сега цяла нощ съм чела архивираните Ви статии,Точен анализ,прецизна мисъл,талантливо перо.Благодаря и на коментаторите Ви.
  За Министър председателя Близнашки:
  Жалко !Много жалко!Не е приел истински исконните ценостти на Христовото учение за покаянието и прошката.Не можем да му простим.Не премина Рубикон.Остава си човек на миналото.
  Каква Велика Русия г-н Близнашки.Един побойник,агресор,лъжец може ли да бъде Велик.Какво ще направи с ново завладяните земи?Може би ще открие нови заводи за модерни технологии,или нови сортове и породи за изхранване на населението?Или нови научни и технологични центрове за открития в помощ на човечеството.Нищо подобно .Ще прекарва тръби за нефт и газ за да завладява нови територии.Гледа и към България.
  Велика е Америка г-н Близнашки,защото без да присъедини и кадратен сантиметър нови земи дава на човечеството тласък на развитие в всички области.Помага на човечеството.Планетата се надява на АМЕРИКА г-н Близнашки.Ваксината за ЕБОЛА е създадена в Америка г-н Близнашки.Болните хора очакват от там спасение.А от Русия само агресия.Но нашите чугунени глави за съжаление и Вашата не могат да разберет това.Целит свят е избрал да говори на англииски език,а не на руски за мое съжаление защото знам добре руски.
  Г-н Близнашки,старите Ви другари Ви намразиха.Ние демократите,който Ви повярвахме вече Ви отхврляме.Ставате като Орешарски г-н *НИКОЙ*.
  Гордея се с Министър Шаламанов.Той беше в екипа на управлението на СДС с премиер Костов,което постави България на европеиски релси.Ако не бяха те щяхме вече да сме Руска губерния.Никаква оставка на Шаламанов.Те само това чакат.Включително и Бойко Борисов.Твъдо напред1Заради нас1заради България.За да я има България.Подкрепете го.

 20. А как ще коментираме (не)изборът на “ши-комрид”, таварищ, де, Кристейлайна Джорджиефф на поста, който освободи феминоподобната политическа уродливка Ащън и зае по право уна грандисима роса никаквица италиана? Ей, имах чувството, че живея в екранизирана картина на Дали- часовник без стрелки, лютня без струни и т.н.- в случая с леля ви Сталинка-кандидат за външен министър на ЕС, който не е артикулирал публично НИТО една мисъл и нито едно мнение, свързани пряко или косвено с външната политика. Освен кухини и вдлъбнатини “Трябва да бъдем българи и европейци, да изграждаме консенсус в името на европейската солидарност” и т.н…. до безкрай 5 години.
  Квоти, позитивна дискриминация, политическа коректност, баланси, дисбаланси, договорки, уговорки, коридорки (това точно означава “лоби”)… Благодарение на тях италианската никаквица и колежката й – чугунената по произход комуняра булгара от Хасковско с кухите приказки си угояват задниците на безсмислени постове, а ЕС е станал за ПОСМЕШИЩЕ на света!И що за службогонска лакомия- “аз съм дялан камък, ставам за всякакъв пост”?

 21. Аз пък искам да обърна внимание на един факт, който мина малко незабелязано. Във връзка със заплахите за националната сигурност беше споменато, че ще се увеличи военния бюджет за закупуването на нова техника. За мене това е неадекватно предложение, лишено от държавническо мислене. И, по-важното, безполезно. Полезно би било да се увеличат средствата за контраразузнавателна дейност, насочени към подривните действия на наша територия. Така или иначе, реалните действия срещу нашата сигурност са в тази посока, вероятно защото сме член на НАТО и реални военни действия са слабо вероятни, а и има изработена колективна система за сигурност. Докато пропагандната война не може да бъде обхваната от нея.

 22. Към Shumaher
  Има за кога да гласувате.Това е Реформаторският блог.Прочетете програмата им в сайта на ДСБ.
  Недъзите,които Вие коментирате са белязани в тази програма.От там идва и Министър Шаламанов.Освен ако не сте от тази порода хора,която едно говори,а друго мисли.Май сте от тях.Заедно с АЗ И ВЛАДО.Няма да се уморя да Ви напомням за това.Чета внимателно коментарите Ви.Според тях Вашият избранник за изборите е Реформаторскят блок.С уважение.

 23. Фамилното име Близнашки говори много за него като човек.Яд ме е на президента,че е послушал някого или лично негово решение да постави този руски близач на министър председателския пост.Подозирам ,че президента е искал да угоди на всички политически партии при съставянето на служебния кабинет.Но да се определяш като президент на една държава членка на ЕС и да назначиш бивш комунистически кадър за мин. председател дори и на служебно правителство си е направо предателство към протестиращите хора ,които искаха свалянето на правителството на “олигарски”.

 24. Около протестите срещу правителството на БСП/ДПС/”Атака” проф.Близнашки заемаше достойна гражданска позиция,за което следва да сме му благодарни.Обаче той си остава дървен комунист от старата школа и не е виновен той,а този който го назначи за премиер – т.е.президентът Плевнелиев.Защо да се чудим да коленопреклонната позиция спрямо агресивната руска мечка – на нашите комунисти това е втълпявано от ранни младини.Ненапразно навремето бившият СССР държеше окупационни войски почти във всичките си сателити,но не и в България – ние се окупирахме сами в съветска изгода.

 25. Близ(н)ашки може и да разбира но знае, че Путин не прощава. Путин е велик в неговите разширени от страх очички.
  А Президента Плевнелиев се е еманципирала само временно.
  Тя е временно еманципирана и постоянно наведена, само колкото да го поеме по-навътре и по-твърдо, както повечето и колежки, които се занимават с политика и държавно управление. В техния случай размера има значение но в положителен смисъл.

 26. Стамбо,Хасково е хубав град с хубави хора,недей така :).Иначе за всичко друго си прав,просто показах малко местен патриотизъм,надявам се разбираш хумора ми.Както и да е,та в Хасково междувременно издигнаха местния мафиот Станислав Иванов , син на местния феодал Героги Иванов за водач на листата на Реформаторския блок.Много жалко за града и за хората,там наистина вече цари пълно отчаяние.

 27. Подправките в “благодарственият” надпис на МОЧА , макар и ГРЕШНИ исторически, са верни фактологически. В смисъл ,че потвърждават “интелектуалното” “ниво” на строителите на този болшевишки “паметник”.
  Освен това много правилно е “посветен” на Съветската армия(СА), която не е съществувала до началото на 1946г.. Окупаторският “паметник” наистина трябва да е “посветен” на СА(а не толкова на РККА), която ОКУПИРА България до края на 1947г..
  Затова БКП много правилно благодари НЕ на НЕсъществуващата към 1954г. РККА, а към току-що смазалата въстанието през 1953г. в Берлин ОКУПАЦИОННА СА. МОЧА отправя и бъдещи “благодарности” към СА, която ОКУПИРА Будапеща – 1956г., Прага – 1968г., Афганистан – 1979г……………..
  Правилно МОЧА е посветен на СА.
  Той е построен по времето на СА, която поради НЕвъзможността да ни “освободи” през 1944г., си остава “паметник” посветен на една НЕсъществуваща армия-освободител, но затова пък съществуваща през 1954г.,като ОКУПАТОР! Тогавашен и бъдещ !

 28. Според УИКИ ПЕДИЯ,съществуват поредица от ПРАВНИ НОРМИ/за краткост-не ги цитирам/.Една от тях е БЛАНКЕТНИ,които препращат към разпоредбите на правни норми от ДРУГ НОРМАТИВЕН АКТ.
  Задавам въпроса към г-н червения премиер,КОЙ Е ТОЗИ НОРМАТИВЕН АКТ,КОЙТО УТВЪРЖДАВА,ЧЕ ЕДНА ВЕЛИКА СИЛА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВИЗИРАНА КОТО ЗАПЛАХА ЗА ДЪРЖАВАТА НИ,ЧЛЕН НА Н А Т О !Професорът по Конституционно право и настоящ служебен премиер би трябвало да знае,че боравейки с юридически термини,при наличието на Интернет е нещо твърде рисковано и компрометиращо го.Манипулацията е едно от оръжията на ХИБРИДНАТА ВОЙНА,вещо използвана от Путин и българските му адепти!!

 29. Тъпахер,откъде знаеш такива интимни подробности за Путин???
  Много чудно?!?
  Сигурно лично си го обслужвала???
  Няма друг начин , за да си толкова подробно запозната със сексуалните му щения трябва лично да си обслужвала “бащицата” си!

 30. Студентите на Близнашки трябва СПЕШНО да излязат на протест и да поискат оставката му.

  Непредвидените обстоятелства (2020)принудиха матрьошките- кукловоди да “изгърмят” Близнашки без време.
  В стратегическите им планове той фигурираше като следващ председател на Конституционния съд и затова от доста време грижливо му създаваха “опозиционен” имидж на независим интелектуалец и реформатор: първо напусна ръководството на партията си, уж несъгласен с нещо си, но само за да продължи борбата (чичо Дачо, борбата продължава…), отслабна от висене по протестни студентски митинги, оглави зрелищни показни
  акции за нов изборен закон….

  Но премиерстването, замислено като трамплин към Конституционния съд, вместо окончателно да му изпише
  конституционните вежди, неочаквано му извади очитe:)
  Сега протестиращите студенти трябва СПЕШНО да излязат на протест и да поискат оставката му.
  Докато не е станало късно! Че току-виж сега го предложили за правосъден министър! И пак “жална му майка” на правосъдието…

 31. Драги R.Winford,

  Нищо против Хасково-южен темпераментен град с хубави хора!Съгласен съм с недоумението ти за водачеството на листата на РБ. Но имах предвид 2 неща.
  1.) Че “женски квоти” има освен в Еврокомисията и в…иранския парламент. 9-толкоз! Ама това, че Радек Шикорски би бил най-добрият.. о, не, трябва по-така, по-меко с Русия, пък и мъж е, мачистко е някак, сексистко!
  2.) Хайде да опиша второто по-образно! Да си жив и здрав с акулски зъби, но, да речем, отиваш при стоматолог. Той те посреща със следната тирада.
  – Здравите зъби са много важно нещо. Трябва да има консенсус и солидарност между всички за важността на здравите зъби и обща убеденост, че приятната усмивка е невъзможна без здрави зъби. Хубаво е да мислим за здравите зъби в стратегическа перспектива и като българи, и като европейци, но и като граждани на света. Аз съм член на Световната инициатива “За здрави зъби-не на кариеса!! Днес приемам в стоматологичния кабинет, макар и да не съм стоматолог по специалност, а експерт по медицинска статистика, но съм дялан камък и ще се справя. Утре ще бъда в ортопедията, вдругиден – в инфекциозното, но очаквам и тайно желая да ме поканят и в хирургическия блок. Вие искате да знаете какво мисля като Ваш зъболекър за Вашия случай, каква диагноза ще поставя, какво лечение ще предприема и изобщо какви са актуалните тенденции и техники в стоматологията? Мога само да се усмихна и да изтъкна,че те са консенсусни, постигнати в солидарна дискусия, в която аз участвам като българин, европеец и гражданин на света.
  Няма нужда да си отваряте устата, достатъчно е само да ме слушате…

  Смешно? Абсурдно? Не- само заместваш “стоматология” с “външна политика”- и картината с “най-рейтинговия БГ и ЕС-политик” се обрисува идеално.

 32. Никой не е очаквал нищо различно от комунистическо леке.

  Днес са 75 години от избухването на ВСВ, която узима живота на общо 73 млн души, от които цели 24 млн военни. Хитлер в подобен на Путлер стил си “прави” коридор до източна Прусия и западните сили както и сега му сътрудничат във всяка стъпка, но до днес, когато нещо се преобръща в тях и разбират, че е твърде късно да се харесат на Хитлер.

 33. В рамките на идиотизма на комунизма несъмнено попада и квалифицирането на днешна Русия като ‘Велика сила”.Точно в момент,когато културните и демократични страни за пореден път са изправени пред чекистката безпардонност на Кремъл.

  Точно в период,когато Русия анексира част от съседна страна и подържа с всякакви методи метежниците в изтона Украйна.
  Точно в момент когато гинат напълно безпричинно стотици и хиляди хора.За кауза,която е напълно безперспективна и антидържавна.

  За да заяви така категорично пред цивилизования свят и нецивилизована Русия един министър-председател( на възможно най-примитивна страна като България),че точно такава държава е “велика” и точно в посока НАТО,означава само едно.Г-н Близнашки е първокласен комунист.Такова коленопреклонение към Русия и руската политика може да притежава априори само оригинален и автентичен комунист.

  И после някои се чудят,ама защо Русия води такава политика и пропаганда към България.Тя е силно мотивирана,защото знае,че България е добра почва за това.А сега Руските власти съвсем се окуражават-правителството на НАТО-вска държава определя пред всички,че Русия е велика.
  Е,ще се засилва ли руската пропаганда към България или ще намалява???

  И предупреждава всички-не може Русия напразно(бланкетно-англ.) ,да се определя като заплаха.На основание на какво?-ами на основание,че е “велика сила”.

  Във всяко велико нещо(дело) има морал,достойнство,цивилизованост.Къде ги вижда Близнашки тези неща в политиката на Великата Русия?

  Парадокс-точно България ли ще определя кои сили-държави са велики,и кои не са. Добре,но Близнашки да каже,кои още сили са велики.Не може само една велика сила да има в света и тя да е точно най-нецивилизованата.
  То и Съветския Съюз беше велик,но величието му съвсем не помогна да умре.

  Явно Близнашки не познава добре политиката и историята,но с комунистическата проипаганда е в час-добре,прав е,Русия е “велика сила”.И едва ли има апологет на “величието” й.

  Жална,ама много жална история…..

 34. Отново благодарности на г-н Инджев, за синтеза и анализа относно политическата действителност в България!Зарадвах се много когато правителството си подаде оставката, но като чета и гледам какво се случва се отчайвам напълно. Винаги досега съм имал представа за кого ще гласувам, но дойде време в което аз, а предполагам и много хора просто не откриват партия или личност, зад която да застанат. Защото всички ” вдясно от центъра”особено тези от Реформаторския блок дават разнопосочни сигнали, номинират компрометирани личности по места. В последно време следя новопоявилата се партия на Александър Алексиев, но все още проучвам учредителите, за жалост все се намира по някое ченге, което да саботира в зародиш поредната “дясна партия”

 35. Стамбо,наистина се наслаждавам на контарите Ви , за което благодаря.Аз нямам дарба да се изразявам така добре , но е хубаво когато хора като Вас изразяват моите мисли по-такъв хубав начин.Колкото до Хасково,Вие знаете във всеки български град има невероятно умни и почтенни хора и за това аз винаги оставам оптимист и винаги ще уважавам България и Българите.Колкото повече съм в чужбина толкова повече се чувствам горд от произхода си.както и да е,благодаря за чудесния отговор and keep smiling :).

 36. До Краля винаги има един Шут, да го разсмива ! Мерси, че го правиш доброволно 😉

 37. Г-н Антикомунист, много правилно казвате.
  Близашки просто се подиграва с нас с тези детски изказвания. Или пък просто толкова е изтъпял, че няма какво друго да каже.
  Силата сама по себе си винаги е насочена в някаква посока. А в документа на НАТО се казва, че тази Велика сила е насочена отчасти и срещу България. Близнашки съвсем неадекватно се опитва да ни убеди, че великата сила е без посока или винаги насочена в обратна на България посока, противно на всички закони на природата. Ехх Близнашки и твоята диплома ли е фалшива ???

 38. Оставка господин Национален предател – Близ/н/ашки !!! Русия е заплаха за националната ни сигурност още от Освобождението!!! Русия води информационна война срещу България още от 1999 година – от момента,в който Иван Костов отказа да пусне самолетите им за Косово.Най-дейни в тази информационна война се оказаха всички агенти на ДС – агент “Бор”,агент “Бреза” , агент “Димитър” и т.н. Близнашки много добре знае всичко това, но като всеки комунист – има извратени представи – за руската наглост и безпардонност. И този успя да се внедри – в протестите !!??
  Този , иска да имаме друга представа за Империята на ЗЛОТО !!! ОСТАВКА!!!

 39. Да Шумахер,много картинно го казвате за обратната на България,посока,която болшевиките провеждат.

  Аз съм силно скептичен,че има изход дори хипотетичен изход.

  Властта както много пъти съм казвал е откровено комунистическа.Няма дъражван аструктура,която да е антикомунистическа.Има и подобие на политика извън властта,но там пак всичко е заето от комунистите.

  Само вижте,впрчем не се съмнявам,че вече сте видял какви наименования имат уж некомунистическите партии-Движение,Блок,АБВ и други подобни.

  Те нямат никакъв политически облик.Реформаторския блок има същата формална стойност,сиреч липса на стойност като ДПС-движебние за права и свободи.Какви свободи,за какви права става въпрос? За какви реформи говори Реформаторския блик,кое в България все още не е реформирано.Кои ше бдъат новите реформи? Нищо никой не казва,защото няма какво да се каже.

  Дори и да има силно честни и достойни хора,те не са организирани и не са фактор в живота.Тук има една читателка,която живее с с някаква въздушна надежда,но това е целата на комунистическата пропаганда-да внушва на наивниците че нещо става у нас,нешо ново се появява,да гласуваме за него и отново да сме под ослепяващата сянка на паметниците на руските агресори.

  Никой не ги вижда,включително и Президента,на когото така нежно някои се радват,че не бил комунист..А нима е антикомунист.

  Прослувутите паметници могат да се разрушат само от антикомунисти.И някои сърдито му се учудват,че назмначил комунист за служебен министър-председател,ами каккъв да назначи,антикомунист така ли?

 40. Тъпахер ти ли си “краля”???
  Ти не само че си тъп , ами си и с тежки психически отклонения. Грандоманията и Наполеоновия комплекс,не ти дават реална представа за реалните ти “възможности” и “постижения” , което сигурно си получил в наследство от “бащицата-император” на Кремъл.Та ти не ставаш дори за негов ШУТ.

 41. Точните думи на премиера бяха: ” – Не може една велика сила като Русия бланкетно да се определя като заплаха за националната сигурност на България. В случая заплахата за мира и стабилността в региона произтича от невъздържаните и агресивни действия на Русия в т.нар. постсъветско пространство. Ние ще подкрепим колективните инициативи на НАТО за възпиране на подобни действия срещу която и да е страна, но това не е основание да третираме Русия като наш основен противник в дългосрочен план. Не бива от една текуща кризисна ситуация да се правят далеко отиващи заключения в стратегически план.”
  Прощавайте, но само на мен ли ми се струва, че професорът премиер не другарува с логиката?

  И друго, сутринта Едвин Сугарев каза следното, мъчейки се да надвика другата гостенка в студиото: ” „Става дума за един морален жест, за жеста да посочиш къде е злото в момента в съвременния свят, кой точно е злото. И за това няма малки и големи държави. /…/ това е моето мнение и това би трябвало да бъде мнението на честните хора в страната“
  Мисля, че персофицирането на злото в конкретни личности ни тласка към едно познато блато, а именно към нявгашната максима, че “абе отделни другари може да грешат но ПАРТИЯТА е безгрешна”. В случая ЗЛОТО е системата, в която основният проблем не е изхранването на гладните, а угаждането на алчността на богатите. И Путин е само ЕДИН ОТ представителите на тази система.
  Уплахата на западните лидери от народния изблик на Майдана показа, че и Западът не би желал да се появяват разни форми на “граждански контрол над властта”, иначе в САЩ и Европа нямаше толкова безцеремонно да разтурят далеч по-хрисимите свои аналози на Майдана. Затова Путин получи усещането, че може да прави каквото си поиска. Затова и уж прозападното сегашно правителство в Киев зле ръководи армията, оставя да воюват доброволчески части, почти не снабдявани от държавата.
  Проблемът е, че на Путин доста неща ще му простят, само и само да не спре доставкта на суровини, само и само да не се съюзи с Китай.
  И очевидно е, че пионки като Близнашки не могат да видят какво става заради дребнавия си провинциален манталитет, станал в България истинска НОРМА.
  Всъщност, учудващото е, че във военното министерство се е намерил някой със стратегическо мислене… но пък може и това да е случайно, в основата да лежи лансирането на идеята за повече военни разходи.
  Което на фона на здравния, пенсионния и другите видове геноцид на българския народ, е много по-голяма заплаха за нещото, БЛАНКЕТНО наричано “национална сигурност”.
  Пък и с такова държавно ръководсво, изобщо с държавно ръководство, спомнете си какво е казвал Ботев за правителствата, евентуална руска окупация на страната ни не би срещнала никаква съпротива от армията, а пък населението е безоръжно, за партизанска съпротива… досущ както в Украйна.

 42. Шаркан,ама все пак какво искате да кажете,каква е истината за това зло,за какви ситеми говорите?Нещо объркано има в коменатра Ви?
  за какво разтурване на хрисими аналози говорите?

  Кой и за какво ще прощава на Путин,за какъв стратегически план става въпрос.
  Какво е това “персофициране на злото”?

  За каква алчност на богатите говорите,нима у бедните няма алчност.

 43. до АНТИКОМУНИСТ
  не знам доколко е уместно в коментари към личен блог да водим пространен диалог, отклонявайки се от темата, но накратко ще отговоря:
  Може би помните един стар полски виц от 1980-те, че комунистите лъгаха за комунизма, но за капитализма казаха истината.
  Та навред по света господства капитализмът, това е системата. Дали политическата му шапка е либерална ПРЕДСТАВИТЕЛНА демокрация или авторитарен режим, дали капитализмът е преобладаващо частен или държавен монополен, това са подробности, а общата черта е една и съща – богатите стават по-богати, бедните още повече обедняват. Системата на покровителство на банки, обръчи от фирми, политически елити.
  В Украина бе направен доста плах ОПИТ за прякодемократично управление, но отново на сбърканата основа на социалното неравенство. И този факт стресна Путин, но не се хареса и на западните политици. Движенията “Окупай” в САЩ и Европа не бяха ли разтурени от полицията? Разбира се, не садистично, както се опитаха унифрмените бандити от Беркут в Киев, но резултатът е същият – политиците не искат гражданите да ги контролират, работодателите не искат да делят печалбите си с работниците, банките не искат да променят политиката си на правене на пари от въздуха, с което задушават цели страни.
  Ясно е, че Путин и олигархичната му шайка са агресори. Но нима Западът е агънце невинно в други части на света? И нима ефективно подкрепи Украйна срещу агресията?
  Колкото до алчността, нима бедните прибират данъци, отнемат жилищата на кредиторите си, орязват и задържат заплати, качват работното време, източват пенсионни и здравни фондове и т.н.? Пък и гледайки примера на УСПЕЛИТЕ, бедните се развращават да гонят и те УСПЕХ да мачкат ближния. Защото, както беше писал Виктор Пасков, бедността може да не е порок, но е предпоставка за голяма свинщина. Принудена свинщина, бих уточнил аз. Защо има бедни? Щото били МЪРЗЕЛИВИ? Хайде холан! Богатите пък са много работливи, няма що! Хиляда бедняци крадци не могат да ограбят и хилядната част от това, което прилапва един богаташ, който у нас, в Русия и Украйна е очевадна мутра, а в Западните страни е внук или правнук на мутра.
  Толкоз, няма какво да спорим нататък, пределно ясно е че няма да се разберем; пък не му е тук мястото, коментарите са за маркиране на лично мнение относно мнението на домакина на блога.

 44. Шаркан,най-малко от всичко капитализмът е система и има политически отенък.

  Никой не е измислял капитализма,никой не го е внедрявал,никой не го е проверявал(тествал),никой не го е модернизирал и доработвал.

  Капитализмът няма никаква връзка с държавата и политическия живот.
  Капитализмът е алгоритъм,постижение на човешката еволюция,също като топлата вода,колелото и обувките.И ред други.

  Откривател на капитлаизма е ЧОВЕКЪТ.
  Затова няма първи капиталист,първа капиталистическа държава и първа капиталистическа партия.

  Затова нито един комунист не е влизал в режим на пренастройване към капитализъм от комунизъм.

  И по време на комунистическия режим производството си беше капиталистическо.Просто комунистите разпределяха самостоятелно продукцията на капитализма.

  Кой от декември 1947 на основания на Закона за национализацията започна да преминава от капиталистическо кък комунистическо производство.

  Отделно от това нали на Девети септ. 1944г комунистите са победили капитализма и фашизма с тяханта революция. Ами тогава зашо са го държали жив този капитализъм цели 3 години.Също какато държаха монархията две години. И в същото време казват че с асе борили и срещу нея.

  Всичко е идиотско при комунистическата паплач.Не им вярвай.

 45. Никъде по света не господства никакъв капитализъм,нито комунизъм.

  Капиталистическото господтсво е измислено от безмозъчните от комунистическите ебзбожници.

  При капитализма няма нищо либерално,или антилиберално,нищо демократично ,или антидемократично,също като теоремата на Питагор.

  няма нито предствителна,нито непредставиътелна демокрация.Нито либерлна,нито нелиберална.

  Капитализмът нито е частен,нито е държавен.Просто и частните,корпоратините и държавние компании го ползват,то и няма друг алгоритъм за икономическа дейност.

  Приказките за богатите и бедните са чиста,кристална черта на комунистическа обремененост.

  Останалите Ви мисли са плод също на комунистическа зависимост-писниаят за объркана социална,обшествена система и др. Няма смисъл да се обръща внимание на тях.Оставете напълно комунистическата фразеология и похвати и ще се чувствате свободен човек.

  А да се цитира комунистическия функционер и агент на ДС Виктор Пасков е карайно нехигиенично за антикомунистически сайта като този на Иво Инджев.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.