Путин се отбранява по български

Помощникът на Путин Юрий Ушаков, цитиран от ИТАР-ТАСС и Ройтерс ( на които се позовава БТА) днес е бил принуден да помага на своя началник с невъзможната мисия да опровергае крилатата като ястреб закана на самодържеца от Кремъл, че може да превземе Киев за две седмици.

 

Понеже мисията му е невъзможна и рискува да обвини в лъжа председателя на ЕК Барозу- източника на информацията, Ушаков прибягва до добре познатата и у нас практика разобличенията на местни величия да бъдат оправдани като „извадени от контекста”.

 

Явно в Москва си дават сметка, че при сблъсък на принципа „дума срещу дума” думата на Путин олеква като курса на рублата спрямо долара напоследък и полита около света в качеството си на лъжа. А истината очевидно е, че Путин действително си е изпуснал нервите в телефонния разговор с Барозу, преразказан от него на среща на високо ниво в Брюксел, изтекъл в италианския вестник „Република”.

 

В монархията на Путин не ги разбират тези неща, за които пише „Република”. В Москва цари царски ред: каквото каже господарят остава скрито, освен ако той не благоволи да го сподели публично, колкото и да е неприлично – стига по неговите критерии да е оценено като „полезна находка” ( както „изящната” му закана му да издави терористите в клозета, например).

 

По липса на други „аргументи” руският президентски помощник е инструктиран да обвини в некоректност Барозу, но не по съдържанието, а по формата на казаното от Путин, с което на практика потвърждава верността на преразказа.

 

Нещо подобно на доста по-ниско, но също свързано с проруската арогантност, се случи в края на миналата година в ivo.bg, когато по линия на изтеклата от централата на БСП електронна кореспонденция на Светлана Шаренкова с депутата Кирил Добрев лъснаха грозните и карикатурни вътрешни отношения по върховете на партията. Столетницата стисна надменно ченета, а през зъби Кирил Добрев, без отрече съдържанието, процеди ( пред агенция ПИК) нещо от рода „Кой е Иво Инджев…”.

 

Съответно родните медии го подкрепиха с мълчанието си- в частни разговори ми беше казано, че не било етично да се цитира личната кореспонденция ( на въпросните важни персони, които разиграват България на руската шахматна дъска). Ако медиите тук бяха превъзмогнали непоносимостта да цитират един блогър можеха да направят истината достояние на по-широка аудитория ( от тази в ivo.bg, където до момента има само 20,207,426 посещения и 91959 коментара). Защото и най-беглият поглед върху тази кореспонденция не оставя съмнение за нейната достоверност по формата и съдържанието на фактите ( много от които се възпроизведоха от думи в дела напоследък при вътрешните боричкания в БСП, изплували на повърхността).

 

За Барозу обаче Москва не може да зададе подобен въпрос, както подвластните на московските номера български медии (разбира се не всички са такива, но всички медии извън интернет се оказаха в такава подкрепяща позиция по казуса с Шаренкова).

 

И като съм започнал в духа на „нещо лично” да напомня, че не случайно първата от поредицата книги, които ретроспективно публикувах преди 6 години като сборник от статии, избрах да озаглавя „Мълчанието е злото”.

25 мнения за “Путин се отбранява по български”

 1. Ако ЕС и НАТО не помогнат на Украйна сега, вредите ще са за 50-60 години… Кога ЕС ще се събуди и ще разбере, че Русия вече ни въвлече в Трета световна?!

 2. Да се мълчи когато няма смислен аргумент е част от “опорните точки”, г-н Инджев. Дори българските путинофили май взеха да предпочитат това пред псувните на др. симов.

  В този ред на мисли ми се ще да зачекна отново историята с гражданина Алексей Зелов, руски поданик, незаконно назначен за зам-кмет на Плевен от ГЕРБ, заловен с подкупи, който уж щеше да бъде съден…

  Респект!

 3. Чудех се как и защо руски войници се навиват да ги пращат в Украйна (като оставим настрана фанатичните националисти), а и никога не съм разбирал шапкарското мислене (т.е. подчинение по вертикала) и как може човек (войник) да се съгласява да върши очевидно сбъркани и погрешни неща.

  Ето тази статия дава добър отговор до отчаянието, до което са доведени някои, че да станат на парчета в месомелачката в източна Украйна:

  «Другой работы-то нет»
  http://www.novayagazeta.ru/society/65075.html

 4. Господин Инджев, простете мен разсеяния – в колко часа беше протеста в петък пред МОЧА срещу руската окупация на България? Благодаря предварително!

 5. “В редактирания вариант на ”Визия 2020” Русия не е заплаха.”
  Руските заптиета могат да отдъхнат :-):-):-)

 6. Всички паметници на позора – тези на окупаторската съветска/руска армия в БГ трябва да бъдат разрушени!

 7. Сега мурзилките се коркат от тази новина http://grani.ru/Politics/World/Europe/Ukraine/m.232612.html

  Но пък събитието ме подсеща за американския самолет на летището в Тбилиси по време на войната от 2008. Явно НАТО е напред с разузнавателното инфо и знае някои неща, които ние все още не 🙂

 8. @IVAN KOSTADINOV, за да бъде една война световна – тя трябва да се води между поне две коалиции и на повече от един континент, освен ако светът не се върти около Европа и Путин не може сам да прави коалиция със себе си 🙂 Това е обикновена прокси-война, която може да направи така, че да бъде избегната бъдеща световна.

 9. Към Антикомунист и Shumaher
  Като две капки вода сте От едно и също блато.
  Когато чета комент. ви се сещам за 2000г.Когато Костов изгони 60/шестдесет/руски шпиони-бизнесмени -,дипломати и др.Един наш Антикомунист беше награбил секретни документи и беше хванат на оградата на Руското посолство.Панталоните му паднаха и лъсна червеният задник.После бе осъден за шпионаж и лежа в затвора.Но това го направи лошият Костов,който не е Антикомунист.Какво се занимавате с президента и Реформаторският блог.Плачете си на вашите гробища.Там са Гестапото,Първанов,Борисов.Все отбор Антикомуниси.Днес едно говорят -с НАТО сме,после обръщат палачинката.Празни думи като вас.Завоалирани изречения.Когато стане въпрос за действие винаги са против.Винаги положението е безалтернативно.Това Костов,това РБ- отнюд!Това не са истинските Антикомунисти според вас.Такива в България няма според вас няма.Да ама не!ИМА И ОЩЕ КАК.ТОВА СМЕ НИЕ а не вие.А рублата много се обецени.Имаше един филм *За няколко долара повече*.Ще бъда зла и лоша даже страшна.Защото тази демагогия вече те се търпи.Затова България е ня този хал.От такива като вас.

 10. Не дойде ли време вече, Путин да свали маската си официално?! Злобния му коментар, че може да превземе Киев за 2 седмици показва, че мечката не обича да я виждат как ловува. Стръвницата искаше да мине за вегетарианец но вече е разкрита. Сега тя е объркана, разсърдена и озлобена.

  Няма никакво съмнение, че руски войски се сражават в Украйна.
  http://www.novayagazeta.ru/columns/65084.html

  Какво ще се случи оттук нататък? Мечката има два варианта. Да се скрие в Бърлогата си или да тръгне в атака открито. Всичко зависи от Разумния Свят!
  Засега в България нашето служебно правителство предлага “балансирана” политика. Военния Министър казва истината а Министър председателя я замазва. Молодцы !!!

  Един въпрос към Президента. Защо назначихте този комунист Близнашки ? И вие ли сте за “балансирана” политика. Тост говорим едно а правим друго. Според заплащането.

 11. Браво, Савова! За мен е удоволствие да ви чета. Приятен ден!

 12. Сега Антком и сие ще млъкнат за малко и след това отново същото.Само,че не са познали.Ще ги гоня до дупка.В името на България.

 13. Алфа-туПин колкото и да се “отбранява” вече всеки човек разбра , че си е един обикновен КаГеБистки бандюга, който никога не е спазвал нито руските, нито международните закони, договори и задължения.
  НО има един Апорен вАпрос на ,който алфа-бандюгата НЕ може да отговори – ЗАЩО му е Крим ,след като Украйна ще е член на НАТО?
  На натовските войски в Киев няма да им трябва да влизат в Черно море със самолетоносачи, защото от Киев могат и с безмАторни самолети да ударят ръждясалите путински корита в Севастопол. Натовските войски ще се намират между Севастопол и Масква, което ще им даде възможност и с обикновени прашки да свалят ръждясалите “летящи” тенекии останали от времето на СеСеСеРе, както в посока Масква , така и в посока Крим.
  От Киев дори с обикновен бинокъл , НАТО може да проследява дори клозетите на туПин, без да включва радарите си!

  Та при такава перспектива , вместо алфа-туПин да си сложи наколенките и с прибежки и припълзявания да ДОПЪЛЗИ до Порошенковите обувки , след което да ги олиже до блясък , и да моли за КАПИТУЛАЦИЯ, алфа-туПин се прави на “военнокомандващ”?!?
  Та още създателя на КГБ Сталин е отделил бандитите на КГБ, НЕ само от НКВД, но и от истинските военни , защото КаГеБистите не стават за милиционери, а НИКАК за военни,защото те стават само за бандюги,но на “държавна служба”!
  При капитулацията си туПин трябва да се моли на Порошенко за неутралитет на Украйна, като в замяна алфа-туПин се задължава:
  – да изтегли всички свои БАНДИ от Урайна;
  – да изплати обезщетение за ВСЕКИ загинал в БАНДИТСКАТА МУ война в Украйна в размер на 1 млн. ДОЛАРА за
  всеки убит украински и руски войник, 2 млн. ДОЛАРА за всеки цивилен, 3млн. ДОЛАРА ВСЕКИ убит на Майдана……..
  – да върне Крим на Украйна, като изплати компенсации за 25-те години през които рАЗЗЗИЯ безплатно го е използвала за военноморска база. Компенсациите да са в размер по 1 млрд. ДОЛАРА за всяка гАдина, плюс лихвите.
  – да предложи на Украйна цена за газ НЕ по-висока от , и същевременно да удвои таксата за преноса и през Украйна, като изплати всички лихви за надвзетите над 100-150 ДОЛАРА, за 25 гАдини!!!
  – да изплати КОМПЕНСАЦИЯ за разрушенията в Украйна в размер над 10 млрд. ДОЛАРА, и да вложи ОЩЕ над 10 млрд. ДОЛАРА за възстановяването на Украйна!!!
  – да върне откраднатите от неговата бандяга Лукашенко над 30 млрд. ДОЛАРА.

  В добавка да изтегли всички бандюги на КГБ от Европа и НАТО, както и всички техни ятаци , като ги прати да “облагородяват” сибирската ПУСТОШ.

  Защото , ако алфа-туПин не КАПИТУЛИРА, НАТО ще МУ диша в КРИМският “врат” , разположил своите бази в Киев!………………
  ………………………….
  ………………………. и т.н……

 14. До предишния с разкривения буквопис

  брачед, наистина ли се мислиш за интересен ? Учудвам се на напъна ти да пишеш, сякаш ти е задължение но май не ти се отдава. Като гледам и твоята прашка е без ластика. Разбииш …

 15. Кой е ти е “брачед” бе тъпанар???
  Напиши и ти нещо та да те видим! Но не вервам да си способен на подобно “усилие” , без да ти го е спуснал някой от спонсорите ти!
  Сбирай денгите и си трай, след като не можеш да кажеш нещо от “твое” име!

 16. Към ДО АЛФА-ТУПИН:
  Какво не ти харесва? Буквите ги пише клавиатурата! Никой не иска да се прави на интересен. Щом не ти е “интересно” не чети! Намери си “по-интересно” занимание. Например преброй “заработените” рубли от началото на деня!
  А пък ти отдавна си в любовна поза с “бащицата” ти, нямаш нито ластик, нито прашки. Хубаво ли е? Дерзай, защото туПин не допуска други , така че свиквай с него – до живот!

  П.П. След като “отговорих” на алфатуПиновият трол забелязах някои неточности в горният си пост:

  -да предложи на Украйна цена за газ НЕ по-висока от 100-150 ДОЛАРА, и същевременно да удвои таксата за преноса и през Украйна, като изплати всички лихви за надвзетите над 100-150 ДОЛАРА, за 25 гАдини!!!

  и

  – да върне откраднатите от неговата бандЮга ЯНУКОВИЧ(а не Лукшенко) над 30 млрд. ДОЛАРА.

 17. ХАХА !!!
  Як си !!!
  Тия работи със Хапчета ли ги пишеш или без ???

 18. Аме да го превземе този Киев, белким това ще предизвика по-категорично въстание на украинците за установяване на пряка демокрация в страната им, което да даде пример и за останалите народи.

  И второ – дума не може да става за лична кореспонденция на хора, които са яхнали държавния апарат и всяка тяхна приумица отеква по съдбите на милиони хора.

  Колкото до БСП и нейните преки и прикрити говорители, в името на тази партия само последната дума е вярна, защото нито е българска, нито социалистическа даже по собствените им дефиниции, пък и думата “партия” открай време се разшифрова като “шайка с икономически интереси, които се нуждаят от политическо гарантиране”. А голяма част от прикритите говорители съм ги виждал как предано размахват опашки в приемните на разни мутренски банки, отворени с народните пари, заграбени от БКП в хода на успялата им операция по превръщане на държавния капитализъм в частен капитализъм по сигнал на Горбачов и с помощта на Запада, който си мислеше, че с един замах отстранява едър конкурент и предотвратява нова голяма революция в духа на Испанската от 1936-39 и Унгарската 1956.

 19. “Благодаря”! Засега я карам “без ХапчетаТА”, а ти КАК я караш? Пути добре ли ви “ЗОБИ”?
  Доктор ОхтуПин ги може тези неща!
  И явно не си си запомнил номерацията според путинската “регистрационна система”. АЛФА е запазена само туПин!!! Заслужаваш строго наказание за НЕспазване на ОТВЕСНАТА туПинска субординация! Внимавай алфа туПин не забравя!
  “Радвай” се , ако додрапаш поне до омегата!

 20. Братчед, що не напишеш един крейзи-фентъзи роман за путин и путизомбитата? Хем ще дръпнеш с някой лев ? Откачалки като теб бол. Може и награда да вземеш 😉

 21. Кретенско изказаното с главни бъкви, което на езика на чата означава КРЕЩЕНЕ-Викане и нормалната реакция:
  правда

  РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА . # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ПУТИН ЩЕ ГИ НАКАЖЕ С МЪМРЕНЕ, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ В ОТПУСК С ОРЪЖИЕ !

  до Правда

  “…КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ПУТИН ЩЕ ГИ НАКАЖЕ С МЪМРЕНЕ, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ В ОТПУСК С ОРЪЖИЕ !” Това е абсолютна глупост. Оръжието е под ключ и може да се даде единствено със специална заповед. Всеки военослужащ си взима отпуската и излиза без оръжие. Така че версията за отпускарите е дебела мазна лъжа. Лъжа е и че “опълченците” се били въоръжили с изоставено оръжие от украинската армия. Ако действително има изоставено оръжие, то е обезвредено – достатъчно е да извадиш една платка от една радиостанция, затвор от оръдие, или някоя механична част на танк и те стават негодни за употреба. За да ги възстановиш трябва да отидат във военно-ремонтен завод, а такъв “опълченците” нямат. Освен в Русия. Така че на практика в Украйна воюват редовни части на руската армия. Замазали са с боя отличителните знаци на танковете, вързали са по една бяла лента на ръкавите, нахлузили са по една маска на главата. Да се воюва така между другото си е военно престъпление

 22. Неформална Туристическа Агенция подарява безплатна, персонална, олинклузив екскурзия до Съда в Хага на Г-н Путин и компания.
  Честито на печелившите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.